Matig Atlético wint dankzij rake kopballen tweede competitiewedstrijd wel

Atlético Madrid kwam in de eerste speelronde niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel bij Rayo Vallecano, maar de tweede competitiewedstrijd heeft wél drie punten opgeleverd voor de Spaans kampioen. Atlético stond na een klein halfuur spelen al met 2-0 voor tegen Eibar en leek daardoor een eenvoudige avond tegemoet te gaan. De promovendus deed met een heerlijk doelpunt echter nog wat terug en hield het vervolgens spannend tot het einde: 2-1.

/

Eibar scoorde vorige week al fraai tegen Real Sociedad (1-0 zege) en ook de goal die werd gemaakt in het Vicente Calderón was van grote schoonheid. Tien minuten na rust was Abraham het eindstation van een mooie aanval en op de rand van het strafschopgebied vond hij de kruising met een heerlijk geplaatst schot. Dit betekende de 2-1, want Atlético was goed aan de wedstrijd begonnen en had in de eerste 25 minuten al twee keer gescoord. Beide doelpunten werden gemaakt met het hoofd.

Verdediger Joao Miranda was in de elfde minuut de maker van de openingstreffer. De Braziliaan kwam bij een hoekschop naar de eerste paal en kroop voor zijn tegenstander, waardoor hij de 1-0 binnen kon koppen. Een klein kwartier hierna verdubbelde Mario Mandzukic met een fraaie kopbal de marge en dus leek Atlético op rozen te zitten. Eibar weigerde echter om zomaar de handdoek in de ring te gooien en vond nog voor de thee de aansluitingstreffer.

De bezoekers moesten in de tweede helft op zoek gaan naar de gelijkmaker, maar daar kwamen nauwelijks kansen voor. Dat kwam niet omdat Atlético nu zo goed speelde: de ploeg van Diego Simeone, die vanwege zijn schorsing niet in de dug-out zat, speelde simpelweg erg verdedigend. In aanvallend opzicht liet de kampioen weinig meer zien en de tweede helft kende dan ook weinig hoogtepunten en geen doelpunten.

Denk je dat Atlético Madrid zijn titel kan prolongeren?

1
2

Da's al de tweede week dat ze toch wat minder spelen. Het blijft natuurlijk een team dat op zn sterkst is als het op de counter speelt. Niet heel vreemd dus dat het wat minder loopt wanneer men zelf het spel moet maken. Zelf denk ik dat Atletico niet nog een x tot de laatste dag mee doet om het kampioenschap, maar wie weet.

30 augustus 2014 om 23:05

Vorig jaar was het ook heel vaak een 2-1 of een 1-0. Atletico is een ploeg die niet veel scoort tegen de kleintjes.

31 augustus 2014 om 01:20

Juist niet we begonnen juist zeer sterk 3-1 overwinning van Sevilla, 5-0 / 4-0 zelfs 7-0 hebben we gewonnen tegen Vallacano. Alleen laatste paar wedstrijden wonnen we heel moeilijk omdat spelers uitgeput waren. Selectie was niet breed.

30 augustus 2014 om 23:08

Atletico speelt defensief, dat is iets anders dan counteren. Waarom dat verschil zo moeilijk te begrijpen is weet ik niet.

30 augustus 2014 om 23:35

Omdat wij niet zo slim zijn als jij, oh grote, almachtige Iniesta.

31 augustus 2014 om 05:31

2 kopballen.. zegt genoeg dat Atletico alleen scoort uit spelmomenten als corners, vrije trappen e.t.c.

180 minuten competitie achter de rug waarvan er 180 ongelofelijk slecht waren. Echt niet om aan te zien dit denk dat zelfs beide tegenstanders meer balbezit hadden dan ons tsjongejonge..

Klopt. Vallecano 59% Atletico 41% en vandaag Atletico 43% Eibar 57% je zou zeggen dat dat niks zegt, maar trgen een promovendus is dat toch iets waarbij je ff je hoofd moet legen en moet gaan nadenken.

31 augustus 2014 om 00:46

Wat boeit balbezit als je wint , t is geen Barca

31 augustus 2014 om 02:11

Het is dat ze matige tegenstanders tegenkomen. Ieder ander ploeg straft dit af.

31 augustus 2014 om 04:33

Valt wel mee. Wanneer ze tegen sterke ploegen spelen spelen ze vaak juist beter omdat ze niet zelf het spel hoeven te maken en focussen op de counter

31 augustus 2014 om 11:58

oja, dat hebben we kunnen zien tegen real in de supercup.

Zou mooi zijn als ze gewoon 3de worden en CL spelen. Kampioen worden is onmogelijk; er is veel meer aandacht voor hun en ploegen gaan anders spelen. Daarbij hebben Barcelona en zeker Madrid sterkere selecties

30 augustus 2014 om 23:07

Ze hebben sterkere selecties, maar geen bredere selecties. Wat heel erg belangrijk is als je in de race bent voor alle competities.

30 augustus 2014 om 23:22

Nee hoor.. vorig seizoen had real een bredere selectie en werd atletico kampioen

30 augustus 2014 om 23:28

Ja en daardoor was Atletico helemaal uitgeput rond Maart, waarna ze begonnen met het winnen van 1-0 en 2-1. Daarvoor zaten er 7-0 en 4-1 tussen. Daardoor won Real Madrid ook 2 prijzen en Atletico 1. Real heeft nu een hele dunne selectie, ik denk dat ze dit jaar niet de treble gaan winnen.

30 augustus 2014 om 23:50

Niet mee eens. Barcelona heeft geen sterkere selectie. Verdediging van Atleti is 3 klasse beter en op het middenveld lopen ook spelers als Koke die bij Barcelone zouden spelen. Alleen aanvallend is Barca sterker.

30 augustus 2014 om 23:54

Inderdaad, Xavi is niet meer wat het was. Messi is nog steeds geweldig maar haalt niet zijn buitenaardse niveau en de verdediging is om te huilen.
Maar dit Barcelona kan weer een geoliede machine worden als het spitsentrio goed loopt.

31 augustus 2014 om 02:54

Verdediging om te huilen? Verdediging is veel sterker geworden met Mathieu die man is zo sterk en gaat iedereen de mond snoeren. Dat er te veel betaald is oke maar hij is wel heel goed. Als Pique nu ook weer zn niveau haalt omdat ie weer met een echte sterke verdediger speelt hebben we een heel sterk duo. Alba is heel goed begonnen aan t seizoen en Alves ook.

31 augustus 2014 om 04:46

Barca heeft echt wel de sterkere selectie dat is niet eens voor discussie mogelijk. De verdediging van Atleti is wel wat sterker ja maar het middenveld en aanval blaast die van Atletico uit het water. Koke is geen concurrentie voor Iniesta of Rakitic en zelfs Griezmann zou geen basis staan bij Barca. Maarja niet dat dit veel uitmaakt uiteindelijk wint het beste team en niet de beste selectie zoals we vorig jaar hebben gezien

31 augustus 2014 om 13:41

Verdediging is iets sterker geworden maar zeker nog niet sterk genoeg. Pique is zn dramatische verdediger, vooral 1 tegen 1 wat ook dit seizoen weer heel veel gaat voorkomen.

31 augustus 2014 om 13:42

Koke zou gewoon bij Barcelona in de basis staan, Barcelona bood niet voor niets ruim 30 miljoen op hem.

31 augustus 2014 om 15:01

Nou oke laten we zeggen dat Koke, Godin en Miranda in de basis zouden staan bij Barca.(Alves en Juanfran tel ik als gelijkwaardig) Andersom zouden Messi, Neymar, Suarez, Pedro, Iniesta, Rakitic, Busquets, Bravo in de basis staan bij Atletico. Lijkt me dus duidelijk wie de sterkere selectie heeft

Even opgezocht, eerste speeldag hadden we 41procent en vandaag 43 procent, heb er geen goed gevoel bij het liep voor geen meter, maar tegen de grote teams loopt het wel

30 augustus 2014 om 23:06

Ow je hebt t al opgezocht. Hoe dan ook is het spel niet echt om aan te zien, maar als de resultaten in je voordeel zijn is er geen problemen

Tegen dit soort tegenstanders denk ik dat het belangrijker is dat je wint in plaats van de manier waarop. Weet iemand trouwens hoe Grizi speelde?

31 augustus 2014 om 01:16

Onopvallend. Niet echt zijn schuld, Atleti had weinig behoefte om de aanval te zoeken.

Schandalig dat je zo wint op deze manier..