De Boer benadrukt: ‘Dat is leuk voor hemzelf, maar het beste voor team’

Ajax won donderdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Groningen met veel moeite. Invaller Kolbeinn Sigthórsson kopte de Amsterdammers kort voor tijd naar een 2-1 zege. De koploper vergrootte door de overwinning het gat met nummer twee FC Twente, dat woensdag met 0-2 won bij sc Heerenveen, tot vier punten. De Enschedeërs hebben echter wel een wedstrijd minder gespeeld.

/

Frank de Boer was na afloop vooral blij met de uitslag. De oefenmeester wees op het grote aantal kansen voor rust en het slechte spel in de tweede helft. “Gelukkig hadden we met Kenneth Vermeer een goede doelman, anders hadden we een slechter resultaat geboekt”, vertelde De Boer in gesprek met het ANP.

Sigthórsson maakte het winnende doelpunt op aangeven van de eveneens ingevallen Christian Poulsen. “Vandaag is gebleken dat we het dit seizoen met ongeveer 24 man moeten doen. We hebben iedereen keihard nodig, of dat nou de doelman is of een speler die misschien wel teleurgesteld is maar goed invalt. Dat is leuk voor hemzelf, maar het beste voor het team. Daar ben ik erg blij mee.”

Wordt Ajax dit seizoen kampioen van Nederland?

1
2

Toch weer lucky ajax. Zo denderend ziet het er de laatste wedstrijden ook niet uit.

7 februari 2014 om 00:04

Nee 2e helft wel Lucky ja 1e helft had Ajax 4-1 voor moeten staan dus ja

7 februari 2014 om 00:26

Ja eerste helft was groningen lucky.

7 februari 2014 om 00:06

Mee eens; eigenlijk elke matig maar toch winnen (muv Utrecht dan). Spel moet wel beter, Dit kan je niet blijven volhouden..

7 februari 2014 om 00:07

Ok nu begrijp ik het
als het niet denderend is, is het lucky
on: ajax laat over het algemeen in grote delen van een wedstrijd best goed spel zien, maar weet dat niet in de score te laten zien. En dat blijft blijkbaar in hun kop hangen, gelukkig zijn ze wel steeds geduldig genoeg om de winnende eruit te halen

7 februari 2014 om 00:10

En als een ander team zo wint noem je het zakelijk, bij Ajax is het lucky, juist...

7 februari 2014 om 00:21

Het is toch ook zo.. als Ajax zo zwak speelt en het kan een kwartier voor tijd nog alle kanten opgaan, dan is het toch enig geluk dat je de wedstrijd nog wint.. Zwolle thuis, Roda uit, Go ahead, Ajax is heel vaak goed weggekomen.. Ajax speelt vaak een periode van de wedsrijd aardig, maakt het daarin niet af, maar zakt dan zo ver weg.. Het is niet voor niks dat de tegenstander bijna elke week wel zegt dat er meer inzat

7 februari 2014 om 00:31

Als je roda uit zwak gespeeld noemt, dan ben je niet serieus. Het is een wonder dat die wedstrijd geen 4-1 ofzo was. Maargoed , al die wedstrijden zijn uiteindelijk verdiend gewonnen muv cambuur uit.
en volgens mij weet jij niet wat zakelijk precies inhoudt, dat betekent dat je best matig kan spelen maar alsnog winnen , zonder al te veel in te spannen. Arsenal heeft het dit seizoen aantal keren gedaan bijvoorbeeld en staat als resultaat bovenaan

7 februari 2014 om 08:54

Als je terugkijkt naar de laatste wedstrijden en ajax nipt wint kan je niet spreken van Lucky Ajax maar het doorzettingsvermogen om te winnen!

7 februari 2014 om 10:18

Wat een onzin, alleen in Nederland moet je met meer dan 1 doelpunt verschil winnen, en in het geval van Ajax is het dan lucky.
De wedstrijd duurt 90 minuten plus blessuretijd........... dus wanneer je binnen deze tijd scoort is het legitiem
En iedereen die zegt dat er meer te halen valt.........kennelijk niet dus want het gebeurd niet.
Never the less, het spel in de 2e helft was zeer matig, maar we hebben voldoende alternatieven om in te brengen.
Ik zou als tegenstander nu al bang worden wanneer ze hier nu al mee weg komen, stel je voor dat het loopt.

7 februari 2014 om 00:15

Groningen had het anders gewoon af moeten maken de kansen die ze kregen, dat deden ze helaas niet en Ajax deed dat wel. Niks lucky aan. Als we ze hadden kunnen pakken, was het vandaag geweest!

7 februari 2014 om 06:19

En wederom wordt er alleen maar naar de eigen kansen gekeken en niet naar de 5 kansen van Ajax in de 1e helft!!

7 februari 2014 om 09:05

Haha, Ajax maakt zijn kansen af? Dan was het 5-1 geworden. Procentueel heeft Groningen meer kansen gemaakt dan Ajax.

7 februari 2014 om 00:42

Ik word altijd een beetje moe van dat Lucky Ajax. Elke club heeft geluk en pech. Maat als Ajax een keer geluk heeft id het weer meteen Lucky Ajax. Trouwens wel leuk dat wij ook een keer een penalty mee krijgen.

7 februari 2014 om 00:54

Ja we weten het. Indien we kampioen worden is het onze 33e lucky kampioenschap.

Doei.

7 februari 2014 om 08:33

Hou toch eens op met dat 'lucky ajax'. Slaat natuurlijk helemaal nergens op, want zoveel geluk heeft Ajax niet gehad afgelopen wedstrijd en afgelopen jaren. Dit is de 4e (?) Penalty voor Ajax in 2 jaar tijd, vervolgens ook nog 3x het houtwerk geraakt. Het valt me op dat niet-ajacieden puntenverlies van Ajax ALTIJD terecht vinden en winst van Ajax ALTIJD onterecht en lucky! Kijk eens naar je eigen club, want ieder team heeft wel eens een wedstrijd waar het mee of tegen zit!

7 februari 2014 om 09:46

Hou gewoon op met elkaar na praten? Rot eens op met je Lucky Ajax jezus. Groningen heeft geluk dat t in de eerste helft niet 5-0 stond.

7 februari 2014 om 12:31

Een keertje geluk hebben kan, maar als het Altijd zo is dan is het geen geluk meer... Zal wel meer achter zitten dan alleen maar lucky Ajax dat ze zo vaak in de eindfase de 3 punten pakken.

Daarnaast hadden ze met een beetje "geluk" al 3-0 voor gestaan in de eerste helft

Vond Ajax eerste helft goed spelen, kon wel een tandje hoger, echter genoeg gecreeërd. Simpelweg belonen ze zichzelf in mijn ogen niet. Knappe goal van Kostic, maar verder heb ik Groningen eigenlijk niet gezien.

Tweede helft kon alle kanten op. Was zeker niet goed van Ajax kant, maar wel een knappe goal van Siggy en een krachtig optreden van Vermeer. Zo knap als je in hun schoenen staat.

Vond ook Schöne en Bojan goed spelen. Klaassen, Duarte, Moisander en Blind deden hun best, de rest mag diep ademhalen en tegen PEC iets minder door de ondergrens gaan.

Als ajax met de power en drive die 1e helft nog voor een kwart zou kunnen meenemen in de 2e helft dan word je kampioen.

7 februari 2014 om 00:20

Als dit een serieus bericht van je is dan raad ik jee aan om de volgende keer niet te gaan pitten na de rust. Groningen was toen gewoon de betere partij en had de wedstrijd in hun voordeel kunnen en moeten beslissen

7 februari 2014 om 00:55

groningen was niet de betere partij. ze speelden een sterke wedstrijd maar van een betere partij was vandaag geen sprake, het doelpunt kon aan beide kanten vallen.

Ik zou zeggen, volgende wedstrijd starten met sigi. Zonder siem de jong gaat het stukken beter.

7 februari 2014 om 00:19

Ik zou Siem niet af gaan vlakken. Hij heeft zolang niet gespeeld dat iedere vorm van wedstrijdritme ontbreekt. Hij moet het vertrouwen weer terugkrijgen en dan komt het weer helemaal goed met Siem. Als we de Siem van de afgelopen seizoenen er bij hebben, dan staat er een heel goede spits bij Ajax. Anders heb je siggy nog.

Was trouwens ook erg onder de indruk van Bojan. Zou hij dan toch eindelijk wat beter gaan spelen??!!

7 februari 2014 om 01:08

Siem de Jong is niet de spits die ajax nodig heeft! Frank Laat hem nu ze wedstrijden spelen zodat er aan het einde van het seizoen nog wat aan verdiend wordt!

Mild und

Daar zijn wij voor jou ook heel erg blij mee.

Frank, het was gewoon bagger vandaag. Eigenlijk is het al weken erg slecht, maar wordt dit gecamoufleerd door late zeges. Zorg nou eerst eens voor vastigheid in de voorhoede. Steeds dat gewissel met de spits en buitenspelers. Zo maak je spelers met weinig zelfvertrouwen alleen maar meer onzeker. Riedewald is nog absoluut niet eredivisiewaardig, Van Rhijn is dat al een jaar niet en De Jong is nog niet wedstrijdfit. Verder weer veel te lang gewacht met wisselen. Kortom, het was vanavond een zeer matig Ajax.

2de helft was niet om aan te zien, de 1ste helft was gewoon goed (m.u.v. de laatste 5 minuten) maar hier heeft ajax wel vaker last van. Goed spelen, niet scoren en dan inzakken. Als de goals in het begin wel vallen dan zie ik nog wel een keer een 7-0 op het bord staan ofzo. Alles is goed tot aan de laatste pass of actie.

7 februari 2014 om 00:46

1970

Van Rhijn is wel Eredivisie waardig. Dat gezeur op hem vind ik altijd een beetje overdreven. Ik vond de eerste helft wel goed maar ik heb me ook dood lopen ergeren. Net als een kwartier voor tijd tegen Utrecht leek dit ook helemaal nergens op.

7 februari 2014 om 01:01

Dat gezeur op van Rhijn ook. Hij speelde deze wedstrijd sterk. Was alleen een paar keer de bal kwijt. Hij greep een paar keer cruciaal en goed in.

Stuk beter gespeeld dan Veltman deze wedstrijd deed.

7 februari 2014 om 10:03

Frank, ik heb heerlijke combinaties gezien vandaag. Jammer dat t afmaken in de eerste helft niet echt wou lukken waardoor t toch nog even billen knijpen werd. Gelukkig geheel verdiend de drie punten 'in the pocket' ;-)

Lucky Ajax of niet, maar alleen echte kampioenen winnen slechte wedstrijden!

Siggy scoort wel veel belangrijke goals voor ajax. Alleen voor het speltype wat ajax speelt is hij wat te houterig. Als ajax met klassieke buitenspelers zou spelen zou hij er zeker 25 inschieten.

7 februari 2014 om 00:37

Kollbein sigthorsson

Inderdaad, we hebben iedere speler hard nodig.

Het is goed dat we jongens als Sigthorsson kunnen brengen en Vermeer achter de hand hebben. Zij geven vandaag uiteindelijk de doorslag. Niet voor het eerst trouwens dat Sigthorsson een erg belangrijke goal maakt. Ik blijf hopen, misschien wel tegen beter weten in, dat hij eens voor langere tijd topfit blijft......

Ajax heeft een slechte periode, zoals iedere club in het seizoen een aantal wedstrijden achter elkaar heeft dat het een stuk minder loopt. Ik ben tevreden dat Ajax in deze slechte periode toch veel punten pakt. Ajax zal zich wel snel moeten verbeteren en in vorm moeten komen, het programma wordt zwaarder. Zeker met de EL er straks bij.

Snap niet dat de Boer de Jong al opstelt. Hij is niet fit en niet in vorm. Gewoon sigi in de spits. Riedewald ook nog te licht. Gewoon Duarte opstellen.

Je zou je bijna afvragen of geluk nog wel van geluk afhangt na de zoveelste wedstrijd waarin de punten zomaar de andere kant had op kunnen gaan. Bijna dan.

is inderdaad lekker invallen zo.

vind het knap van de boer dat hij de spelersgroep zo te vrede kan houden.
iedereen zet zich in en er is er geen één die je hoort klagen van ik wil spelen want ik ben beter.
echt een people manager is de boer

7 februari 2014 om 01:04

Nee, te vrede speelt bij Feyenoord. Daar heeft de Boer vrij weinig mee te maken ^^

Waarom is het altijd lucky Ajax als ze laat in de wedstrijd scoren. Ik hoor jullie Ajax haters dat nou bijna nooit zeggen bij een andere club dat ze lucky hebben gewonnen. Neem dit seizoen Vitesse die dat al een paar keer heeft gedaan en dan hoor je niemand jammer hoor. Ajax was heel slecht vandaag en met name de backs waren erg slecht. Van Rijn had af en toe nog een goed momentje maar voor de rest was het waardeloos. Alles ging achteruit.

Onterechte strafschop liet ajax beter spelen

7 februari 2014 om 01:03

Hoezo is de strafschop onterecht dan?

Het lijkt me duidelijk dat Bojan wordt tegengehouden door middel van een overtreding met de arm en het been, en daardoor niet meer bij de bal kan.
Het is gewoon een overtreding en daar kan de scheidsrechter een penalty voor geven. Het is gewoon dom verdedigd aan de kant van Groningen.

7 februari 2014 om 07:59

Ach..calimero..jullie weten vast wel hoe het is om strafschoppen te krijgen en vaak of het onterecht is toch?! Tis gewoon een overtreding en een domme..simpel zat!

Je word gewoon kampioen als je je mindere wedstrijden ook wint. Ik vond Vermeer en Bojan echt goed spelen.

Mee eens, als je slecht speelt en toch de punten weet te pakken dwing je iets af!
Denk dat Ajax kampioen wordt en Twente, Vitesse en feijenoord gaan strijden om de tweede plaats.