FC Utrecht gaat af tegen semiprofs en ligt uit Europa

Donderdag, 25 juli 2013 om 21:20

Het Europese avontuur van FC Utrecht zit erop. De ploeg van Jan Wouters kwalificeerde zich vorig seizoen via de play-offs voor de tweede voorronde van de Europa League, maar daarin bleek Differdange 03 te sterk. De club uit Luxemburg won in eigen land met 2-1 en hield de Domstedelingen donderdag op een 3-3 gelijkspel. Jacob Mulenga maakte een hattrick, maar Utrecht had nog twee doelpunten meer nodig. FC Utrecht begint de competitie volgende week zondag met een thuiswedstrijd zondag tegen Go Ahead Eagles.

/

Utrecht dacht het karwei in eigen huis wel te kunnen klaren tegen de semiprofs, maar kwam bedrogen uit. Men begon wel beter aan de return en dook in de eerste twintig minuten een aantal keer gevaarlijk op voor het doel van Julien Weber. Na vijf minuten onderschepte de keeper een breedtepass van Bob Schepers en een schot van laatstgenoemde werd in een kansrijke positie geblokt. Na een kwart wedstrijd kwam de nummer vier van de BGL Ligue tegen de verhouding in op voorsprong in de Domstad. Een hoekschop werd opnieuw ingebracht en sterspeler Omar Er Rafik kopte de bal binnen: 0-1. De Galgenwaard viel stil.

Utrecht voerde na deze openingstreffer het tempo wel wat op, maar de betere kansen waren voor Differdange. Bastos vergat een voorzet binnen te glijden en André Rodrigues testte van dichtbij de vuisten van doelman Robbin Ruiter. De Eredivisionist gaf het thuispubliek voor rust echter nog hoop op een goed eindresultaat, want na een verdwaalde lange bal van Gévero Markiet verkeek keeper Weber zich volledig, waarna Mulenga kon binnentikken. De Zambiaan, die in het groothertogdom één keer scoorde, trok de stand over twee duels vier minuten na rust zelfs helemaal gelijk.

/

De ingevallen Cedric van der Gun bediende Mulenga, die na een kapbeweging de bal tegendraads tegen de touwen ramde: 2-1. De aanvalsleider kreeg daarna een goede kans op zijn derde, maar volleerde over. Na 55 minuten was het wél weer raak voor de Afrikaan; van der Gun haalde de achterlijn en trok de bal laag voor op Mulenga, die alleen nog maar een veeg hoefde te geven. Hij werd zo de tweede speler van FC Utrecht ooit die een Europese hattrick wist te maken: Ricky van Wolfswinkel ging hem voor. De hattrick bood de fans van Utrecht echter geen soelaas.

Nadat de gastheer door een poging van Bastos op de paal al met de schrik was vrijgekomen, kreeg Differdange halverwege de tweede helft namelijk een strafschop na een domme overtreding van Kai Heerings op Er Rafik. Geoffrey Franzoni benutte het buitenkansje, hoewel Ruiter in de goede hoek zat: 3-2. Hierna loste Omer Bisevac met een poging op de kruising een waarschuwingsschot en een kwartier voor tijd troffen de bezoekers wél doel. Bastos zorgde met een rebound voor de gelijkmaker en maakte zo definitief een einde aan het Europese avontuur van Utrecht.


Poll

FC Utrecht moet zich schamen voor de uitschakeling


Gerelateerd

394 reacties (laatste reactie door vakkie-l)

FC Utrecht schaam je diep. Heel diep. Wat was dit ongelofelijk slecht.

25 juli 2013 om 21:25

Schamenn???? is gewoon triest en een schande voor het Nl voetbal verliezen van een stel amateurs

25 juli 2013 om 21:27

Dan moet je je toch schamen of niet soms?
Off: Is die Er Rafik niet wat voor menig Eredivisie clubs heeft er zo zie ik net 3 gescoord tegen Utrecht?

On: Wouters zal nog heel wat moeten gaan sleutelen aan dit elftal wil hij de middenmoot veilig stellen.

26 juli 2013 om 00:11

Ongeloofelijk. Ze zitten dan nog wel in de voorbereiding, maar dit is te vergelijken met een club als Achilles. Ook semi profs. Schandalig. Ik hoop het niet voor ze maar denk dat dit een zwaar jaar kan worden, zoiets als wat AZ afgelopen Seizoen had!

26 juli 2013 om 00:42

Aardig slecht idd. "het is maar goed dat Fc Twente geen Europees voetbal heeft gehaald en Fc Utrecht wel." was hetgene wat velen hier zeiden na de playoffs.

Deze wanprestatie had ik ook niet aan zien komen, maar kom op, dat Fc Utrecht in Europa al helemaal geen potten zou gaan breken zag m'n nichtje van 12 nog aankomen. Desondanks is dit "resultaat" tegen een stel Luxemburgers echt ont-zet-tend slecht.

26 juli 2013 om 02:22

Sorry hoor maar wat een ontzettende hufters Bij Utrecht. Al is het dan niet mijn club, ik schaam me gewoon dood voor deze idioterie! Soms vraag ik me af waar we ongeveer staan in Europa en of we misschien eventueel stappen omhoog kunnen maken. Maar met deze "idioten" en hun instelling denk ik dat we nooit op de Co-efficiëntie lijst omhoog kunnen. Als je de eerste wedstrijd al klop krijgt moet je je toch anders instellen.

Als je je op kunt laden voor een wedstrijd tegen ajax en die al jaren kunt winnen en je dan niet deze ronde doorkomt ben je gewoon een groep hufters bij elkaar! Wat een schande!

Sorry voor mijn taalgebruik

Volgevreten, overbetaalde "profvoetballers!"

25 juli 2013 om 21:27

Echt diep triest van Fc Utrecht.

Ik kan je dit wel zeggen, er is maar 1 ploeg in Nederland en in de eredivisie waar ze 2x hun best tegen doen en dan kunnen ze opeens wel heel erg goed voetballen.

Jammer dat ze dat niveau niet altijd laten zien.

25 juli 2013 om 21:33

Utrecht en nog een club...
Aheh Ado Den Haag ahem.

Sorry hoor maar even serieus: Is het Nederlands voetbal zo slecht? Ik bedoel, FC Utrecht had deze jongens toch gewoon kapot moeten spelen. Wat een schande zeg. Ongelooflijk.

25 juli 2013 om 21:47

Hij bedoelt Ajax waartegen Utrecht goed speelt smartass.
Daarbij was ADO een ronde verder gekomen en stuikten ze op een stukken sterkere tegenstander terwijl ADO toen een degradatie-team had zonder oa Bulykin en Kubik.

25 juli 2013 om 21:50

Dit kan echt niet! FC Utrecht moet zich diep schamen en zich beraden over een sanctie! Een week salaris inleveren lijkt mij een goede straf, ze hebben er tenslotte niet voor gewerkt!

Dit is beschamend voor de reputatie van de eredivisie en die is al niet meer zo goed! Al is onze competitie ook weer niet zo slecht als Lex ons wil doen geloven, maar dit doet ons land niet goed.

Erg jammer!

25 juli 2013 om 21:55

Weet je waar die kubik nu voetbalt? Deed het toch best goed bij Ado

25 juli 2013 om 21:58

@constantijn jij begrijpt A Iniesta8 niet i.p.v. dat A Iniesta8 de reactie van Medellin niet begrijpt. A Iniesta8 bedoelt dat er 2 clubs zijn die maar 2 goede wedstrijden spelen in het seizoen, tegen Ajax dus en dat zijn Utrecht, maar ook Ado.

Gezien het aantal duimpjes omlaag dat A Iniesta8 voor zijn reactie kreeg en het feit dat jij er eentje omhoog kreeg krijg ik sterk het vermoeden dat meer mensen dit niet snapten?

Of ze waren het niet met zijn reactie eens, kan natuurlijk ook nog.

Overigens gaat dit verder dan een wanprestatie. Had dan expres verloren en Twente de plaats gegeven zodat deze blamage voorkomen kon worden. 1 punt gehaald tegen een team bestaande uit bakkers, vuilnismannen en wellicht een full-prof.

Ook weer leuk voor de andere Nederlandse clubs. Beginnen meteen met een achterstand aan het Europese seizoen. Het lijkt me nogal in het belang van de gehele Nederlandse competitie dat Nederland eenzelfde structuur als Portugal aan gaat houden. Minder clubs in Europa, meer punten voor elk punt dat een van deze clubs haalt. Weiger maar een extra Europa League ticket, ook al verdienen we die volgens de ranglijst, en stuur alleen de clubs Europa in die er iets van kunnen. Bij wijze van spreke moet PSV nou al de Champions League groepsfase halen om alleen al deze misser recht te zetten.

Nee dit is bergop in je rolstoel voor het Nederlandse voetbal op deze manier.

25 juli 2013 om 22:51

Ach joh, daar heeft elke topclub toch mee te maken. Bij Ajax is het iets meer Utrecht en ADO, Bij PSV is het NAC en RKC, bij Twente is het Almelo. Niet Zo gek doen joh On: wat een schande, hoe Utrecht zich hier laat zien. Konden geen eens een bal kaatsen. Die linksbuiten kan er werkelijk geen pepernoot van. Leek wel alsof ik naar een pot zat te kijken van FC Eindhoven- Almere City.

25 juli 2013 om 23:16

nee daar hebben andere top clubs veel minder last van. Het is een "feit" dat clubs altijd meer geven tegen ajax als tegen bijvoorbeeld psv of feyenoord. Twente schaar ik niet onder een top club. Bij Ado en Utrecht is het seizoen gelaagd als ze van ajax winnen. Ook al verliezen bijna alle andere wedstrijden. Iets wat ik absoluut niet begrijp, want ik als ajacied heb helemaal niets tegen deze clubs.

25 juli 2013 om 23:18

Ah zo, wat je daar zegt kan wel kloppen en dan begreep ik het inderdaad verkeerd. Desalniettemin speelt ADO niet altijd goed tegen Ajax, de laatste wedstrijd was gewoon ongelovelijk veel geluk dat die verdediger de bal in Chery zijn voeten schuift waardoor hij kan scoren en nog meer geluk dat niemand kan scoren van Ajax tot op schöne na.

@liamvitesse. Wat in de tijd van ADO een superspeler, had best een grote jongen kunnen worden maar hij wou naar Rusland. Momenteel speelt hij bij AS Trecin waar hij ook vandaan kwam, dus hij is redelijk afgezakt qua niveau maar in ieder geval iets verdient.

26 juli 2013 om 05:31

tsjonge, ik denk dat ik maar in luxemburg ga wonen en voetballen, misschien dat ik dan nog eens Europees voetbal speel en mezelf in de kijker speel. Schande om van een team die gelijkwaardig is aan het NL amateurvoetbal zo ten onder te gaan.. Utrecht heeft gisteren het Nederlandse voetbal op een hele negatieve manier te kijk gezet. Kan me niet herrinneren dat er eerder een nederlandse ploeg zo is afgegaan.. (maar dat kan ook aan mijn leeftijd liggen)

25 juli 2013 om 21:27

En zo blijft het Nederlands voetbal maar dalen en dalen en dalen. Schandalige uitslag, had dit nooit verwacht. Zo zie je maar dat Nederlandse ploegen nog niks te zoeken hebben in Europa.

25 juli 2013 om 21:30

Was het zuiver toeval, een ongelukkig incident? Of een naargeestige voorbode, een slecht teken van nog meer treurnis? De afgang van FC Utrecht in Luxemburg lijkt toch meer dan een snel te vergeten momentopname. Simpel, omdat bijna alle clubs opnieuw behoorlijk wat kwaliteit inleverden.
Heeft Lex dan toch gelijk

On : Dit is gewoon zielig van een stel amateurs verliezen en daardoor hele belangrijke punten voor NL verliezen

25 juli 2013 om 21:32

Gelukkig is Fc Utrecht niet een club die ons Nederlands voetbal moet vertegenwoordigen en hebben we daar clubs voor, Ajax/psv/feyenoord die dat wel kunnen.

Utrecht moet zich schamen inderdaad maar had ook helemaal niets te zoeken in de Europa League. Kunnen ze veel beter focussen op het lastige seizoen dat komen gaat.

25 juli 2013 om 22:20

Haha PSV en Feyenoord moeten het eerst nog maar laten zien.
Ik verwacht weer een zwaar Europees seizoen waar alleen Ajax weet te overwinteren.

25 juli 2013 om 22:20

Nee feyenoord is echt een goed voorbeeld. Die hebben de laatste tig jaar de poulefase ook niet gehaald. Wakker worden

25 juli 2013 om 22:30

nee feyenoord dan.. serie b promovendus speelt ze lek eerste uur

25 juli 2013 om 22:55

Feyenoord?

25 juli 2013 om 23:22

volgens mij heeft Feyenoord nog niets laten zien op Europees niveau, hoor. Doe maar Heerenveen, AZ en Twente naast PSV en Ajax.

25 juli 2013 om 23:25

Tsja, FC Utrecht....vorig jaar een topjaar gehad, dit jaar grote kans op degradatie, dat ze niet winnen van die Luxemburgers snap ik maar al te goed. Die zijn gemotiveerd en FC Utrecht heeft geen kwaliteit genoeg om een slappe houding gewoon koel en zakelijk af te handelen. FC Utrecht heeft een team dat dit jaar keihard moet knokken voor punten, en het zal sprokkelen worden. Ik verwacht een plek van 15 tot 17 voor hen, hopelijk voor ze blijven ze 15de maar met dit team hebben ze niks te zoeken in de eredivisie

25 juli 2013 om 23:25

@shikamaru

Ajax weet te overwinteren? Hoe kun je dit roepen zonder de poule te weten! Dit zeggen Ajacieden steeds vaker sinds Bojan er is. Ik zie Ajax weer niet overwinteren, Nederlandse clubs hebben niks te zoeken in Europa simpel.

26 juli 2013 om 00:42

FC Utrecht had toch weinig opgeleverd, maar dat neemt niet weg dat dit schandalig is.
Ik zou me op zo een dag me schamen dat je Utrecht supporter bent, en nee niets provocatie... het is de keiharde waarheid.
Als je een team hebt dat verliest van een stelletje met alle respect vuilnismannen...dan ben je het niet waard om uberhaupt in de Eredivisie te spelen.
Zelfs de lokale FC hier in de buurt Ado'20 en Telstar die op niveau spelen hadden nog gewonnen.

26 juli 2013 om 03:06

@ adlin Anti-Feyenoord bril af, je kijkt niet realistisch als je clubs als Heerenveen Europees hoger inschat dan Feyenoord.

25 juli 2013 om 21:31

Toch vervelend; Moeten die 'amateurs' van Differdange 03 weer een paar dagen vrij nemen van hun echte werk om Europese voorrondes te spelen! En ach, het waren twee mooie dagen voor FC Utrecht in Europa!

25 juli 2013 om 21:53

Gewoon een absolute schande voor het Nederlands voetbal, we weten weer waar onze subtop staat

OK even serieus utrecht heeft verloren van een ploeg waarbij in de thuis wedstrijd minder supporters waren dan de tegen partij?? Van spelers die een bijbaan hebben dan naast voetbal? Schaam je Kapot.

Maar met name dat centrale duo bij utrecht. Ik snap als allebei je spelers weg gaan dat het een stuk zwakker wordt. Maar zo dramatisch is niet eens eredivisie waardig. En ook die speler Schepers. Wie heeft in gods naam bedacht om hem te laten beginnen in de basis?! Al gaf hij die bal al een beetje normaal op Mulenga was denk ik deze hele wedstrijd anders gegaan.

Oja en nog even lachen kijk naar die 2e foto over dit stuk. Het lijkt net of ze van een stel bejaarden verloren. Echt slecht


Gefeliciteerd Differdange! Het was dik verdient!!!

Utrecht 4-5 agg. Differdange, wie waren ook alweer de amateurs?! Afgang!!!
Sterkte voor de Utrecht supporter, het belooft een moeilijk jaar te worden.

25 juli 2013 om 21:24

Zonde dat Utrecht de EL niet serieus neemt

25 juli 2013 om 21:34

Haha :D
(-1 voor de mensen die de grap niet snappen en duimpje omlaag drukken)

Utrecht zet hier het Nederlandse voetbal te schande in Europa. Wat een dramatische prestatie is dit, tegen een ploeg uit een land waar de competitie gelijk is aan onze amateurtak in Nederland. Ik heb me echt zitten verbijten dat Utrecht maar niet kon profiteren van talloze onnozele fouten van die Luxemburgers, met name de keeper. Het had in mijn ogen gewoon 3-0 kunnen staan na 5 minuten spelen. Dan sta je 3-1 voor en lijkt het in de tas, geef je het weg. Dan ben je het niet waardig om uberhaupt in de Europa League te mogen uitkomen. Wanprestratie van jewelste. Met dit team van Utrecht gaan ze het volgend jaar heel erg moeilijk krijgen, want deze selectie is echt te mager om mee te kunnen doen om de bovenste plaatsen, laat staan de plek van vorig jaar te verbeteren. Als mannen als Mulenga en Toornstra nog zouden gaan, dan blijft er helemaal niks over.

25 juli 2013 om 21:23

Toornstra speelde ook als een drol, hoor. Maar ben het wel met je eens, dat Utrecht het héél moeilijk gaat krijgen dit seizoen.

25 juli 2013 om 23:26

Dat heb ik ook gezien. Toornstra heeft nog niet zijn goede vorm van vorig seizoen. Zijn hoekschoppen, vrije trappen en balaannames waren dramatisch.

25 juli 2013 om 21:25

Helaas kan ik niet anders dan hier als FCU supporter er precies hetzelfde over denken

Zoals de commentator zei: 10 minuten in de volgende ronde gevoetbald en daarna er uitgeknikkerd voordat de zomer was geeindigd...
Zeer triest.

Een parodie op voetbal, en hier speel je dan een heel seizoen voor. Wat een afgang, wat een armoede.

ongeloofelijk gewoon...

Haha, verliezen van een stel amateurs! Wat een kneuzen!

Mijn cluppie mag zich schamen ! Nu lekker Mulenga verkopen en Toornstra verkopen en volgend jaar lekker naar Helmond Sport . Netjes bezig bestuur .

Als je van Differdange 03 verliest moet je echt diep schamen en heb je helemaal niks in Europa te zoeken ,wat een schande is dit voor het NL voetbal

Niet normaal dit is echt een wanprestatie.

Enkel schaamte is denk ik van toepassing op deze uitslag voor heel Utrecht. Afgang voor het Nederlands voetbal.

elk woord wat ik aan deze wedstrijd besteed is er 1 teveel. Grove schande

Triest voor Utrecht. Zo wil je je seizoen niet beginnen. de penalty is de break in de wedstrijd, daarna had Differdange er nog 3 kunnen scoren. Utrecht uithuilen en opnieuw beginnen.

Ik schaam me kapot voor mijn fc utrecht.. Hadden we nou vorig jaar Twente maar gewoon met 1-3 laten winnen zodat we niet europa in waren gegaan.

25 juli 2013 om 23:29

Hoezo? Dit is gewoon een nuttige les en ervaring voor de jonge spelers van Utrecht. Ze kunnen dit ook zien als deel van de voorbereiding. Utrecht heeft gewoon kwaliteit in de achterhoede ingeleverd. Nu opnieuw een team bouwen voor volgend seizoen.

26 juli 2013 om 08:16

omdat de hele eredivisie nu heeft gezien hoe je makkelijk door onze verdediging heen loopt. 3 verdedigers die strak bij elkaar blijven staan en grassprietjes staan te dekken in plaats van spelers, mijn inziens leer je al beter verdedigen in een d-jeugd elftal.

26 juli 2013 om 09:27

deze jonge verdedigers moeten nog ingespeeld worden en leren met elkaar te communiceren. vooral continuu coachen ontbreekt nog. met de komst van Derick staat het verdediging beter.

En verdiend uitgeschakeld ook dus feliciteer ik de tegenstander. .En dafuq schaam je kapot om zo te spotten over gehandicapten

En dan nog bijna lachend van het veld gaan. En ook nog zeggen dat er bepalende spelers zijn vertrokken? Je moet tegen semiprofs!!!!!

Naamsverandering voor Utrecht Fc Knudde.
Wat een en een zeer beschamende wanvertoning

25 juli 2013 om 21:26

Alleen heeft de tegenstander net de keeper gekocht van FC Knudde :D

25 juli 2013 om 21:31

Die keeper houdt ze er nog wel in met die redding op de kopbal van De Kogel.

25 juli 2013 om 23:07

Jongen, die gast van die Luxemburgers keepte beter dan Ruiter.

Ik ben fan van Differdange! Nee zonder gekheid. Utrecht komt het nieuwe seizoen iets te snel. De vorm is er (nog) niet.

25 juli 2013 om 21:29

Je kan zeggen wat je wilt. Die gasten vechten als Leeuwen. Daar kunnen al die duurbetaalde over het paard getilde profs hier in NL nog wat van leren.

Spijtig voor het Nederlandse voetbal, en jammer genoeg is Nederland onze directe concurrent.. Ik had het liever ook anders gezien, maar helaas.. Dit is natuurlijk een goed resultaat voor het Turkse voetbal.. We komen steeds dichterbij, het zal niet lang meer duren of we hebben NL al weer ingehaald.

25 juli 2013 om 21:26

Nou, dat gaat dit seizoen nog niet gebeuren. Maar met ons armoedebeleid komt Turkije wel snel dichterbij. Ik vrees zelfs voor landen als Griekenland en België.

25 juli 2013 om 21:27

Wat denk je zelf xD. Dat duurt nog wel even, als het überhaupt al gebeurd...

25 juli 2013 om 21:28

ja tot het eerstvolgende omkoop schandaal natuurlijk he. het zou al een wonder zijn als Fener bijv. mee mag doen dit jaar want daar moet nog een uitspraak over komen

Utrecht moet zich echt diep schamen ! Respect voor Differdange ze hebben het verdiend !

25 juli 2013 om 21:45

Hier onderschat je Differdange toch enigszins. Weet je wat voor spieren je krijgt van die postbode routes lopen, werken bij in de bakkerij, en straten maken.

26 juli 2013 om 00:49

En dat is nog het ergste de meeste hebben na hun "prof" voetballers bestaan ook nog een andere baan en Utrecht met al hun prof voetballers die de hele week zijn aan het trainen kan niet eens winnen van een stel bouwvakkers en postbodes om maar even te noemen SCHANDALIG

Maar wel eerder vandaag 10+ miljoen durven vragen voor Toornstra. Waarop zou je dát moeten baseren dan? Ze moeten zich diep gaan schamen in een donker hoekje.

25 juli 2013 om 21:27

snap je dat nou nog steeds niet? Dat is puur om aan te geven dat Toornstra niet weg gaat deze zomer.

Dat doet elke club die een speler heeft die ze niet kwijt willen.

25 juli 2013 om 21:29

Voor 3 miljoen zou ik hem wegbrengen op de fiets.

Dra-ma-tisch ik ben blij dat ik geen utrecht supporter ben. Wat moeten die zich schamen voor hun ploeg nu. Diep diep diep telleurstellend

Zo jammer. Opzich was het best grappig geweest mocht het bij Vitesse of AZ zijn gebeurt maar FC Utrecht is zo'n mooie club en was een aanwinst geweest voor de Europa League.
Hopelijk is dit geen vooruitblik op het komende seizoen want ik zie toch genoeg leuke jongens spelen hoor, de druk kunnen ze alleen nog niet aan lijkt het. Overigens zal die Timothy nu wel balen dat hij niet voor ADO gekozen heeft, wat immers zijn oude clubje is. Nu is er niet echt meer een specifiek voordeel om naar Utrecht te gaan.

Overigens op de poll, ja Differdange was wél veel beter dan verwacht. De spelers die daar rondliepen zouden bij veel clubs in de eredivisie meedraaien. Dit verwacht je niet van een club die vierde wordt in Luxemburg!

25 juli 2013 om 21:33

Grappig? Gozer spoor jij nog wel? Dit is verschrikkelijk voor het Nederlands voetbal. Als dit zo doorgaat speelt de kampioen ook voorrondes CL. Het is niet meer aanhaken maar afhaken.

25 juli 2013 om 22:05

mag ik daar op zeggen dat ajax niet veel beter speelt meneer g.vanderwiel.
alsjeblieft zeg afgelopen jaren heeft ajax iedere x een goed team gehad en ga me niet vertellen dat een ac milan opf juventus meer kwaliteit hadden... en daardoor wel verder konden komen., ajax heeft dezelfde kwaliteit al een paar jaar lang en ze redden het niet, vervolgens tegen steau buckarest eruit gespeeld worden en dan gaan huilen dat andere clubs het verpesten.

desondanks speelde utrecht zwaar teleurstellend, ze moeten zich schamen. ik wil mijn 7,50 euro terug voor dat kaartje, ik was nog liever korfbal gaan kijken.

25 juli 2013 om 22:14

Hoor je mij dan iets over Ajax zeggen meneer ridder557? Ik heb het over het Nederlands voetbal in zijn algemeen. Verder om nog even terug te komen op jouw mening dat Ajax evenveel (of meer) kwaliteit heeft dan Juventus en AC Milan is totale onzin. Ajax heeft wel de potentie om dat niveau te bereiken. Om tenslotte nog even terug te komen op Steau Boekarest moet ik je wel gelijk geven. Thuis hadden ze al met 4-0 moeten winnen.

hoe krijg je het voor elkaar ? dat je uit verliest kan een keer gebeuren, maar IN Utrecht gelijkspelen? pff Toornstra zou in z'n uppie al 4x moeten kunnen scoren tegen dit Amateur team !

Het grootste pijnpunt voor Utrecht is duidelijk de verdediging, en het niet hebben van een bank

Die Aziaat die er bij kwam kon er keen klote van ! echt zo slecht voor de coëfficiënten dit

Toch weet ik zeker als deze wedstrijd in november gespeelt zou worden Utrecht er over heen loopt .

haha de Utregfans pakken het wel sportief op en juichen voor de ober , postbode enz van Differdange

25 juli 2013 om 22:58

Komt omdat we wel respect wilde tonen voor de spelers die wel wilde winnen vandaag. Dat was bij de spelers van utrecht niet te zien.

Wat ongelooflijk slecht zeg. Diep en diep triest. Verliezen van Differdange? Niet normaal. Ze hebben trouwens geluk dat ze hier niet met 3-6 verliezen.

Die Markiet, staat gewoon te lachen na de wedstrijd.

25 juli 2013 om 21:27

Ja, wat een vreemde vogel.

schande voor het Nederlandse voetbal!

Kan me nog wel herrineren dat toen ADO europa inging iedereen liep te zeiken dat wij dat niet aankonden. Wij haalden tenminste nog de 3e ronde! 2x tegen fullprofs ook nog.

Als Utrecht zo blijft voetballen zijn ze degradatiekandidaat nummer 1.

En dan die commentator. Wat een ongelofelijke kneus. Je kan alle elf de man vervangen, van dit team moet je gewoon winnen. Zelfs PEC Zwolle (met alle respect ) lukt dat nog.

25 juli 2013 om 21:30

Inderdaad. Daarbij was dat een club uit Cyprus waar de competitie denk ik wat hoger ligt dan in Luxemburg. Daarbij won ADO toen nog wel de thuiswedstrijd dacht ik!

26 juli 2013 om 02:10

Competitie van cyprus is vrij hoog hoor apoel haalde 2 jaar terug de kwartfinale van de cl dus opzich geen schande nee.

Helaas, helaas.. Lichtpuntjes voor het volgende seizoen zijn Markiet, Oar en van der Gun. Veel succes voor volgend seizoen!

25 juli 2013 om 21:29

lichtpuntjes ? en Markiet ? als er iemand slecht speelde was hij het ! de algehele verdediging was om te janken !

25 juli 2013 om 21:41

Ja psv zal dit jaar ook wel 10-0 tegen ons gaan spelen denk ik zo

26 juli 2013 om 03:25

Heb jij wel gekeken gast? Die Markiet was om te janken zo slecht.
Aar, eerlijk is eerlijk, Heerings was nog slechter. Die penalty, wat een amateur! En even later had hij gewoon rood moeten krijgen.....
En ik hoor net dat van der Gun al weer is geblesseerd.
Gaat lekker zo, wat een armoe en droefenis bij mijn kluppie....

Wat een schande Utreg

Wil er eigenlijk geen woorden meer aan vuil maken maar ik moet het gewoon even hebben over die Heerings. Wat een on-ge-loof-lijke prutser is dat zeg! Die kerel kan er echt he-le-maal niks van en is echt Quick80 onwaardig. Normaal kan ik een speler op basis van een wedstrijd niet afschrijven, maar ik had hem al voorzichtig afgeschreven voor zijn penalty fout. En dan de manier van inkomen daarna, bij die middenlijn..?! Sorry hoor, maar dat kan echt niet. Fc Utrecht kan het contract van die gigantische prutser het beste direct ontbinden. Dit gaat hem echt niet worden. Verbannen voor de rest van het seizoen naar het tweede, dit is geen Eredivisie speler. Wat een schande om zo'n knakker in je team te hebben. Lachwekkend, triest en schokkend tegelijk. Kan niet eens onder woorden brengen hoe slecht hij eigenlijk is...

25 juli 2013 om 21:30

Hij is zelfs slechter dan Rheijnen (die gast van Az)!

Wat een afgang!!!
Zegt genoeg over het niveau van de eredivisie.

25 juli 2013 om 21:30

Waardeloos team! !! Echt slecht voor de Nederlandse puntjes hadden beter twente kunnen hebben. Utrecht gaat met dit team niet eens de top 10 bereiken

25 juli 2013 om 21:31

Absoluut, maar de verbazing hier bij vele is merkwaardig.. we denken volgens mij dat we elke buitenlandse club uit een gaar land eventjes opzij denderen.. maar nederland is gewoon in verval! Schande? Ja wel een beetje.. maar voor die punten maak ik me geen zorgen.. achteruit gaan doen we toch wel

Utrecht eruit samen met Sparta Praag die ook is uitgeschakeld :D Wel een paar verassingen dus.

25 juli 2013 om 21:31

sparta praag eruit ? das heeeel gunstig voor Feyenoord ! kans op een geplaatste status is groter geworden

25 juli 2013 om 21:36

Jep, eerste wedstrijd was 2-2 geëindigd in Praag. En vandaag heeft Hacken met 1-0 gewonnen :D

25 juli 2013 om 21:47

aalborg staat ook geplaatst maar heeft de uitwedstrijd met 3-0 verloren en staat nu na 73 min nog 0-0, grote kans dus dat die er ook uit vliegen en dan schuift Feyenoord zo 2 plekken het geplaatste lijstje in

25 juli 2013 om 21:57

Let op Nasiru Mohammed van BK Häcken. Dat wordt een grote.

Ik heb hem een aantal maanden geleden al getipt voor Psv. Hopelijk doet de scouting er wat mee.

25 juli 2013 om 21:41

Sturm Graz en Omonia Nicosia ( die ado nog wist te verslaan twee jaar terug ) liggen er ook al uit. En dat tegen mindere tegenstanders.

Oow als dit semi profs zijn, wat is Utrecht dan? Schandalig voor het Nederlands voetbal, laat echt zien hoe erg de Eredivise jaar in jaar uit verzwakt.

Dit kan echt niet hoor, hier voetbal je dan een heel seizoen voor... wat een schande..

Wel mooi van het Utrecht publiek dat ze nog applaudisseren en juichen voor die jongens van Differdange na afloop. Ze hebben ook gewoon goed gespeeld voor semi-profs. Ze hebben echt wel wat leuke speler en ze hadden vandaag zomaar nog drie goals kunnen maken. Zo zie je maar; inzet kan een hoop goedmaken.

1x kan gebeuren, net zoals het heel soms in de Knvb beker gebeurd maar 2x tegen dezelfde ploeg.... En het is ook geen kwestie van pech ofzo.

Triest, heel erg triest. Ook zo'n Toonstra valt me vies tegen, moet miljoenen kosten, opgeroepen bij Oranje maar kan tegen een stel amateurs niet een stempel op de wedstrijd drukken en is onzichtbaar.

Utrecht gaat met deze ploeg het erg moeilijk krijgen dit jaar.

Haha, vorig jaar europees gehaald en hetcwas een groot feest. Utrecht zou wel even laten zie hoe je europees moet spelen. Dat Twente en psv nemen het niet serieus, utrecht wel. Goed voor het nederlands voetbal. Nou hier hebben jullie vorig jaar zo hard voor geknokt. Veel plezier ermee.

25 juli 2013 om 21:29

Zit het nog steeds zo diep joh

25 juli 2013 om 21:37

He grapjas, ik weet niet of je je eigen club in de voorbereiding hebt zien spelen, maar dan dank ik god dat Utrecht tenminste de wedstrijd speelde, die konden hiervan tenminste nog één wedstrijd gelijk spelen.

25 juli 2013 om 23:01

Haha grappenmaker

25 juli 2013 om 22:28

wat een hater ben jij zeg, over oude koeien uit de sloot halen gesproken? zie jij niet in dat dit utrecht kwaliteit mist die gasten spelen komend seizoen gewoon in de top van het rechterrijtje..als ze dat zelfs nog halen..

Het mooiste was niet de wedstrijd, maar het publiek van utrecht dat juigt voor de tegenstander na de wedstrijd! Haha geweldig.
De wedstrijd ga ik weinig woorden aan vuil maken... triest...

Die flapdrol van een Lex Muller heeft zijn eerste gelijk te pakken.

Jammer Utrecht, maar wat een afgang.

25 juli 2013 om 21:30

Ik was het ook niet met hem oneens en ben benieuwd hoe wij het doen tegen Petrolul Ploiesti. Ik houd mijn hart vast.

25 juli 2013 om 21:35

Ik ook, zal zeker niet makkelijk worden.

25 juli 2013 om 21:36

Opvallend. Met mij ben je het vaak niet eens terwijl ik toch al die tijd hetzelfde zeg.

25 juli 2013 om 21:40

Misschien omdat er buiten vorig jaar nog niets aan de hand was? Nu is het wel duidelijk dat Nederlandse clubs niets meer kunnen investeren. Ze raken al hun beste spelers kwijt en zeggen dan met droge ogen dat ze de vervangers ''intern hebben rondlopen''. Dat is natuurlijk gewoon gelul. Ik vrees dus dat we het nagenoeg eens zijn nu

26 juli 2013 om 00:11

Utrecht en Twente kunnen het niveau van de E L niet aan dus maar beter dat niemand in Europa ze kent.

26 juli 2013 om 09:12

Hahaha, waar haal jij die wijsheden vandaan?
Twente staat nog altijd netjes op een nette 36ste plaats. Slechts 9 plaatsen achter Ajax, 8 plaatsen achter Psv.

Niet al te lang geleden stonden ze nog in de kwartfinale.
Kijken we naar de EL ranking aller tijden, dan staat Twente hier zelfs nog op een 7de plaats!

Dat je Utrecht noemt, blijkt wel weer terecht..

Mulenga moest het in zijn eentje doen alleen met hem heb ik medelijden. De rest van utrecht lach ik 4 kant uit.

Over 3 jaar mag onze kampioen net als Celtic CL voorrondes gaan spelen. Dramatische dit.

Je zou Utrecht de competitie met -10 punten moeten laten beginnen. Serieus, hoe is het godsmogelijk om 180 minuten lang zo te zwijnen? Ik hoor al op de tv de smoesjes over dat 'belangrijke spelers' zijn vertrokken. Ja, en? Als deze spelers zo belangrijk waren dan had je al andere spelers moeten aantrekken.

Dit is niet alleen een blamage voor de spelers en Wouters, maar ook voor de directie en het bestuur. Dit kost ons punten en daar ben ik erg boos op.

25 juli 2013 om 22:30

als ze zo belangrijk waren had je er op in moeten spelen, je moet altijd een lijstje hebben voor adequate vervangers lijkt me toch..

25 juli 2013 om 22:38

Dat is het dus. Door een arrogante houding van het bestuur kost deze blamage ons het Nederlands voetbal punten.

Coëfficiënten voor dit jaar ook weer naar de *****.

Heel stom, maar wel mooi van die Luxemburgers natuurlijk, die vochten er echt voor!

25 juli 2013 om 21:33

Utrecht was er waarschijnlijk in de play-offs toch uit gevlogen, maar laten we eerst afwachten hoe het de andere clubs vergaat, we hebben er nog 5 gelukkig

25 juli 2013 om 23:16

nee hoor, utrecht was geplaatst geweest...maarja als je niet van amateurs kan winnen. Schaam je kapot Ole ole.

Whaha nou FC Utrecht, knap gedaan hoor. Zijn we nu eindelijk klaar met dat gedoe dat Twente de EL niet serieus neemt ? Lijkt me wel toch ? Echt waar....

Oeeef pijnlijk dit zeg. Vorig seizoen verdiende FC Utrecht Europees voetbal, maar als je zo ten onder gaat tegen deze ploeg moet je je gewoon diep schamen en hoor je zeker niet thuis in Europa.

Alle respect voor de jongens uit luxemburg, al vond ik het tijdrekken erg vervelend.....maar geef ze is ongelijk

Nu hopen dat Vitesse, Feyenoord en AZ het wel halen, anders gaan we weer zakken op de C-lijst.

Zandpad is niet meer nodig. Voor een paar tientjes kan je 90 minuten verneukt worden in de Galgenwaard

25 juli 2013 om 21:38

Vandaar dat het zandpad sinds gisteren ook gesloten is

25 juli 2013 om 22:32

precies! die dames hebben niets meer te doen, iedereen gaat nu naar het stadion..

Wat een kansloze club is dat Utrecht ook. Ze zetten niet allen zichzelf maar ook heel Nederland voor l*l met dexe wanprestatie. Dat je tegen semi-prof's uit Luxemburg wordt uigeschakeld, dan moet je echt wel heel triest zijn. Bij deze gun ik die club dan ook een enkeltje naar de JL. Egenlijk zou Utrecht voor minstens tien jaar moeten worden verbannen voor Europees voetbal. Dit is bewust Nederland punten afhandig maken voor de coëfficiëntielijst.

Kan nou al niet wachten op morgen, als VZ een vuilniswagen werknemer op de foto heeft gezet die vanavond heeft gescoord en dit post op FB.

Ik heb me voorspellingen voor het seizoen bijgewerkt! Nummer 18. Fc Utrecht!
Niet om aan te zien.. deed pijn aan me ogen. Schande voor het Nederlands voetbal!

Dit is toch te triest voor woorden. Als Utrecht niet wil degraderen moeten ze Toornstra en Mulenga vast houden en nog 2 centrale verdedigers halen.

En daar zakken we weer op die ranglijst.. hopelijk doen Vitesse, Ajax, Az, Psv en Feyenoord het nog goed in europa.. anders mag de nummer 1 straks eerst vCL spelen..

Pff, wat een faal man. Punten sprokkelen is belangrijk voor alle Nederlandse clubs. Zie dat er enkele spelers (bulthuis, Nilsson, Sarota en de Kogel) geblesseerd zijn maar dat mag geen excuus zijn om te verliezen van een team uit Luxemburg.

Als Utrecht zijnde zou ik iedere speler een boete geven. Het is toch te gek voor woorden dat deze spelers een paar ton per jaar betaald krijgen om vervolgens te verliezen van amateurs. Beschamend!!!!!!

Jammer en ik verwacht dat er nog wel een paar meer clubs al Europa uitgeknikkerd worden voor de groepsfase. PSV zal waarschijnlijk wel de groepsfase EL halen. Van Twente verwacht ik dat ook. Feyenoord, Vitesse en AZ zullen het weer moeilijk krijgen en moeten hopen op een goede loting.

Dat Utrecht nu al uitgeschakeld is had ik niet verwacht. Eigenlijk te triest voor woorden. Zo wordt het weer een Europees seizoen als vorig jaar, waar PSV en Twente vooral verweten werd de EL niet serieus te nemen, en dat terwijl vier(!) andere clubs al uitgeschakeld waren voordat de eerste wedstrijd in de groep gespeeld werd.

25 juli 2013 om 21:49

Twente?? Die doet niet eens mee, ken je feiten

25 juli 2013 om 21:57

Door geblunder van Boschker maakt Nederland de grootste afgang in de geschiedenis mee.
Had echt wel verwacht dat ze het even met 6-0 of zoiets zouden rechttrekken.

25 juli 2013 om 22:14

@ Pablo Montana

Vergissen is gelukkig menselijk
Maar je hebt gelijk. Helaas, want zo dreigt het helemaal weer een dramatisch Europees seizoen te worden. Hopelijk weet of weten Feyenoord, AZ en/of Vitesse dit jaar wel te stunten.

@ Fctenschede

Ik kan wel grotere afgangen bedenken. Zowel Ajax als Feyenoord hebben het gepresteerd om vanaf voorronde CL uiteindelijk uitgeschakeld te worden in de voorronde EL. Om over het afgelopen EK en de voorrondes voor het WK 2002 nog maar te zwijgen...

Met Markiet, Heerings en Martensson kun je je net zo goed vrijwillig in de JL inschrijven. Daar gaat elke ploeg doorheen freewheelen achterin. Hoe haal je het als Wouters en van Seumeren in je hoofd om met dergelijke spelers voor de dag te komen. Ik ben helemaal voor jeugd de kans geven, maar als ze geen niveau hebben waar zijn we dan mee bezig.

Wat is Utrecht toch superslecht zeg!! Dit moet echt beter in de competitie.

Wat een vreugde vorig seizoen toen ze de playoffs wisten te winnen. Nu mogen ze zich kapot schamen. Wat een schandalige prestatie. Nooit meer Europa in sturen. Ze hebben historie geschreven met de het grootste dieptepunt uit de Nederlandse Europacup geschiedenis.

Wow dit is echt heel slecht van Utrecht. Hier had NEC denk ik zelfs nog van gewonnen, en dat zegt met deze selectie heel veel!

25 juli 2013 om 21:51

Denk ik ??? Hidgon had hier een dubbele hatrick gescoord NEC walst over deze ploeg heen

Ook lekker dit voor de puntjes... slecht voor de confiënentenlijst..

Dit is in en in triest. Voetbal was al niet hoogstaand, verdediging zeer zwak, maar dan nog moet je als professionele voetbalclub die al meer dan 40 jaar onafgebroken actief is op het hoogste niveau van Nederland dit varken kunnen wassen. Hoop voor Utrecht dat dit geen voorbode is voor het komend seizoen, anders kan het nog eens heel penibel gaan worden...

Schande. Afgang voor het NL voetbal.

Twee seizoenen geleden ging het nog heel goed met de Nederlandse clubs in Europa en nu....

Utrecht. Elke uit supporter terug betalen. En ook maar het is zien goed te maken met de supporters. Dit blijft voor altijd in de supporters herinneringen. Dit is een Nachtmerrie!

25 juli 2013 om 21:35

Thuis niet?

25 juli 2013 om 21:54

Uit vind ik toch meer op zijn recht.
Zijn de supporters die enorm veel geld neerleggen voor een trip naar Luxemburg met overnachting. Niet bepaald het goedkoopste land.

Utrecht moet echt iets terug gaan doen voor de supporters. Zoals HSV deed een bbq.
Of nog beter: Spelers handtekeningen laten schrijven als strafregels. En inpakken in een envelop en opsturen naar elke supporter die aanwezig was in de thuis -en uit wedstrijd!

25 juli 2013 om 22:28

Denk niet dat de supporters op dit moment op die handtekeningen zitten te wachten .

On: een woord, schande.

26 juli 2013 om 08:07

Supporters terug betalen?? Soms win je en soms verlies je. Na een gigantische kut film in de bios krijg je toch ook je geld niet terug? Dat geld wat ze terug zouden moeten betalen volgens jou kunnen ze beter in een speler investeren.

26 juli 2013 om 08:15

was 50 euro met de bus naar luxemburg, maar ik vind het een goed idee!

26 juli 2013 om 14:52

Als je spelers zo falen, vind ik het niet meer dan terecht, dat de club de supporters terug betalen.

Ik ruik kansen voor de Eagles volgende week.

erg jammer dat Utrecht zo diep moet zakken, maar hoe je het ook went of keer, een clubje uit Luxemburg hoort geen probleem voor een club als Utrecht te zijn, hopelijk leren ze ervan en gaat het volgend jaar beter

25 juli 2013 om 21:34

Op deze manier komt er geen volgend jaar.

Alleen al die foto van die grijze kerel die probeert aan te haken ahahahaha.
Dan nog verliezen stelletje kneuzen.

25 juli 2013 om 21:41

Hahaha, alleen die foto al zegt meer dan genoeg inderdaad. Verliezen van de plaatselijke krantenbezorgers, boswachters en marktlui. Dan ben je goed bezig!

25 juli 2013 om 21:53

Ravanelli leek ook op deze grijze speler, en was toch een topspeler in de jaren 90 ze noemden hhem dan ook Opa.

Tot juni voor Europees voetbal spelen en er dan in de eerste ronde uitgeknikkerd worden door amateurs. Bravo!

Ga je schamen.

En waarschijnlijk wel 2x een goed resultaat tegen ajax dit seizoen want dan kunnen de messen ineens wel geslepen worden.
Des te heerlijker vind ik deze.afgang van utrecht en ja die punten kan me geen ruk schelen aangezien ajax de komende tijd toch gaat heersen in nl!

25 juli 2013 om 21:38

Ga jij je vervelende Ajax-praatjes even in een Ajax-topic vermelden, keuze zat op VZ. Knap hoor dat de grootste (en zieligste) club van Nederland met de hoogste begroting beter is dan de rest.

25 juli 2013 om 21:49

Grootste begroting van Nederland zegt weinig aangezien ze weinig uitgeven. Naar de begroting wijzen is dan wel heel makkelijk. Ajax heeft de laatste jaren heel veel geld gegenereerd, maar heeft helemaal niet zo'n hoge uitgaven. Ajax heeft deze transferperiode pas 3.5 miljoen uitgegeven aan transfers!

En waarom is Ajax de zieligste club van Nederland? Omdat jij voor een andere club bent? Je moet je net zo diep gaan schamen als Utrecht.

25 juli 2013 om 21:49

Het is inderdaad knap dat ajax met de hoogste begroting beter is dan de rest.
Want utrecht heeft duidelijk een grotere begroting dan deze ploeg maar is niet beter !

25 juli 2013 om 21:56

Knap dat utrecht met een begroting tig keer groter dan die van differdange twee keer word weggetikt.
Daarvoor verdiend FC utrecht een koningklijke onderscheiding erg knap.

26 juli 2013 om 08:18

je geeft hier al de reden, een kleine club (de luxemburgers) hebben zich maximaal opgeladen tegen de grote tegenstander (utrecht)
en zo doet utrecht het ook al jaren tegen ajax en als ajax dan 3 seizoen op rij niet kan winnen zeg je toch ook niet schande?

verbijsterd zitten kijken. het duo markiet (normaliter tweede rechtsback?) en heerings, die naar voren is geschoven als dé opvolger van wuytens en dus beoogd basisspeler, was traag, slecht in de opbouw en dekking. bulthuis moet na een aantal seizoenen basis toch bepalender gaan worden.

derijck op de plek van markiet, dat scheelt al de helft van je zeer matige centrumduo.

Toch knap hoe ze dit lichamelijk volhouden, ze werken dagelijks van 8 tot 5, maar toch zo energiek en fanatiek spelen tegen dit Utrecht. Ook lieten ze zien erg volwassen te zijn, zo hebben ze Utrecht al een paar keer behoed voor een nog groter afgang door opzettelijk niet te scoren wegens respect voor het publiek.. Dit Differlinga is een verademing voor de Europa League, ik zie ze niet ver komen, maar wel komen ze in aanmerking voor de Fair-play award.. Naast Bar-medewerker / afwasser / en postbodebezorger toch nog stunten in Utrecht, respect !

25 juli 2013 om 21:55

Hoe kom je erbij dat ze in aanmerking komen voor de Fair-play award? Er zaten immers genoeg kaartenpakkers bij, dus erg sportief waren ze niet.

26 juli 2013 om 16:47

Omdat Differdange er nog wel 4/5 had kunnen ik zeg moeten maken en volgens onze vriend genaamd Ebegumeci hebben ze het bewust niet afgemaakt uit respect voor het publiek
Denk dat dat zn redenatie is

25 juli 2013 om 22:37

haha mooie reactie, alleen postbodebezorger, die kende ik nog niet

Utrecht is nog lang niet klaar voor de eredivisie, wat n verdediging. Maar ook t middenveld..... Utrecht moet uitkijken om niet direct in t begin van de competitie klop te krijgen van go ahead en dergelijke. Triest voor t NL voetbal, dit resultaat

26 juli 2013 om 00:31

Utrecht hoeft nog niet te wanhopen want andere Nederlandse clubs zijn ook zo slecht.
Ze zijn niet voor niks vijfde geworden. Dus alles daaronder zou ook geen EL kunnen spelen.

Ik heb medelijden met die mannen.

Je zal zo hard gestreden hebben en dan voor een hongerloon morgen weer in Luxemburg moeten werken.

25 juli 2013 om 21:36

Hoezo 'hongerloon'? Dat het semiprofs zijn wil niet zeggen dat ze zielig zijn. Ik vraag me serieus af of ze in hun dagelijkse leven echt moeten rondkomen van een hongerloon.

25 juli 2013 om 21:39

Ken je 'aanzetten' aka 'aandikken'' aka chargeren? het was als een grap bedoelt....

25 juli 2013 om 21:39

Lijkt me niet als je het BBP ziet van Luxemburg.

25 juli 2013 om 21:41

//ken je 'aanzetten' aka 'aandikken'' aka chargeren? het was als een grap bedoelt.... \\

Bedenk je nu achteraf dat het eigenlijk een grap is?

25 juli 2013 om 22:05

Hongerloon? Ik weet niet of jij Luxemburg een beetje kent, maar die verdienen gemiddeld per hoofd het meeste van heel Europa.

Het kan helaas niet maar de Knvb zou Utrecht voor een jaar of 5 uit Europa moeten houden. Als je zo met onze Europese tickets omgaat. Dan kun je een heel jaar sympathie hebben voor die volksclub uit de Domstad, net als met ADO toen, maar je kunt beter hopen dat dit soort clubs anoniem meedraaien in de middenmoot. Wat een aanfluiting.

Tja, daar hebben ze dan een heel seizoen hun best voor gedaan.

"het waren twee fantastische wedstrijden."

Het grote nadeel van velen Nederlandse ploegen. Je behaalt Europees met een aardig team en de kans is groot dat je een paar sterkhouders gaat verliezen. De kunst is dan zo snel mogelijk handelen met een schaduw lijstje waar hopelijk waardige vervangers klaar staan. Ik betwijfel of Utrecht dat dit jaar gedaan heeft en eigenlijk denk ik van niet. Dan nog mag dat geen excuus zijn om er door zo ploeg uitgeschakeld te worden.
Niet dat Twente nu lekkere stappen gemaakt heeft deze zomer of mijn eigen FC die het eigenlijk niet verdiend had maar nu wel goed bezig is op de transfermarkt. Het blijft gewoon klote voor alle NL clubs want we verliezen steeds meer punten/posities op deze manier helaas.

Toch opvallend dat Meneer Mols hier nu neit aanwezig is.

Overigens mooi om te zien dat een aantal supporters in het stadion bleef klappen voor Differdange, erg chique!

Pijnlijk, de "profs" van Utrecht verliezen van de bouwvakkers en slagers van Differdange, Semi profs, schaam je.

Blamage voor het Nl voetbal. Daar gaan we op de ranglijst. Dank Utreg! Oh wat waren jullie blij een paar weken geleden.....dan hadden ze beter twente europa in kunnen doen, die hadden dit nog wel weten te winnen.

Wat een drama, een ook heel erg zuur voor de coëfficiëntenlijst. Echt niet best voor het Nederlands voetbal.

Nederlandse teams hebben een serieus probleem met de 'kleintjes'. Volgens mij schort het aan de mentaliteit dat Nederlandse teams het vaak laten afweten tegen dit soort ploegen. Als je de reacties van trainers en spelers hier leest bij de loting is het net of de wedstrijd al gewonnen is terwijl elke wedstrijd nog gespeeld moet worden. Zelfs in Engeland, Duitsland en Spanje wordt een tegenstander met meer respect behandeld dan hier. Verliezen ze dan toch, heeft hun club gefaald. Kan er dan niemand toegeven dat de tegenstander gewoon beter was (amateur of niet). Op papier worden geen wedstrijden beslecht maar wel op het veld. Ik ben er zeker van dat als Utrecht met dezelfde ingesteldheid het veld opgekomen was als betrof het een wedstrijd tegen Ajax ze met 2 vingers in de neus gewonnen hadden.

26 juli 2013 om 00:44

Nederlandse teams hebben niet alleen problemen tegen de kleintjes hoor.
Tegen de grote teams hebben ze die ook.

Haha kijk naar de foto zegt alles over de prestatie van Utrecht ..

Tering Utrecht door jullie ben ik mijn geld kwijt. Had gedacht dat ze dit makkelijk af zouden maken.

Ik zie gemiddeld maar 2 wedstrijden van Utrecht per jaar en dat zijn Ajax - Utrecht en Utrecht - Ajax.
Ik heb het idee dat ik tijdens die wedstrijden steeds naar een heel ander team aan het kijken ben.

Jongens, ik lees net dat de spelers een offday hadden. Normaal gaan ze voor de wedstrijd even langs het Zandpad, maar dat bleek dus ontruimd te zijn vandaag!

Hele voorbereiding in de war natuurlijk.

Wat een afgang, ik heb het vorige week hier al geschreven. Toonstra, het goudhaantje, de man die op zijn minst € 6 miljoen moet opbrengen, het talent. Ook "het talent" laat zich door een café elftal te kakke zetten.

Ik heb ook geschreven dat Utrecht met veel mazzel zich een hoge notering in de ere heeft kunnen bewerkstelligen. Zie daar, Van der Gun, Duplan, Oar, Bulthuis, Van der Maarel en Toornstra, om maar wat namen te noemen, zijn gewoon hele leuke eredivisie spelers, niet meer niet minder en zeker geen € 6 miljoen waard, zelfs niet alle 6 samen.

Schande om over 2 wedstrijden niet eens een keer te winnen van FC bal op dak 03.

Toornstra zal Utreg nu snel verlaten denk ik. En niet voor 8-10 miljoen maar eerder 4!

25 juli 2013 om 21:44

Ik hoop dat ie nog wel voor 10 gaat.
Goed voor Ado! (doorverkoop van bijna 25)

25 juli 2013 om 21:51

Ze mogen blij zijn dat ze € 1 miljoen krijgen en dan moeten heel snel hun mond houden. Want een club die zegt dat één van zijn spelers op zijn minst €6 miljoen waard is en de betreffende speler kan zijn team niet eens op een hoger nivo tillen tegen een veredeld café elftal, ja dan kom je niet geloofwaardig over, We zijn hier zo goed om een speler, die één seizoen goed gepreseerd heeft op een voetstuk te plaatsen en een gigantisch prijskaartje om zijn nek te hangen.

zal mij niets verbazen als er van of na het weekend opeens op voetbalzone staat dat Utrecht bezig is met die Er Rafik te kopen... maar nog een extra verdediger er bij kan Utrecht wel gebruiken zeg... die Markiet is niet eens een CV maar RV en Heerings staat er ook alleen maar in bij gebrek aan beter... dat vang je met alleen Derijck echt niet zomaar op...

25 juli 2013 om 21:45

Waarom stond Derijck er niet in eigenlijk?

Die kan best verdedigen, maar hij heeft vertrouwen nodig.

25 juli 2013 om 21:54

nog niet ingeschreven voor de 2e voorronde van de Europa League... hij was dus pas vanaf de 3e voorronde speel gerechtig

wat een blamage van utrecht zeg.
dit zijn dan full profs die iedere dag trainen en worden verslagen door een groepje spelers die zelf een baan bij hun voetbal hebben. die van differdange hebben gevochten als leeuwen en terecht door, hadden zelfs misschien nog moeten winnen.
dit is team is gewoon een kanidaat voor directe degradatie
jan wouterse deed het ook verkeerd door zonder van der gun te beginnen en met die schepers.
die van de maarel liep overal behalve waar hij moest zijn
en die markiet kan nog niet eens mee met de amateurs.
ze zeggen wel van dat het team is veranderd maar er zijn maar 2 spelers weg die bepalend waren en 1 daarvan is zelfs een twijfergeval.
schaam je diep fc utrecht, iedere andere team in het linke rijtje heeft al 6 punten verdiend

25 juli 2013 om 21:44

niet alleen in het linker rijtje. Als ze dit niveau vasthouden staan ze zo meteen nog te vechten om niet te degraderen.

Ik zou de salaris van fc utrecht inhouden.

Bewijst maar weer wat voor mickey-mouse competitie de Eredivisie is.

25 juli 2013 om 21:46

nou dat kun je nu ook weer niet zeggen. ik denk dat zelfs go-ahead hier nog van had gewonnen. utrecht haalt het hele nederlandse voetbal wel naar beneden zo. want als jij al zo denkt, dan doen alle mensen in het buitenland dat zeker na het zien van deze beelden.

26 juli 2013 om 01:03

Wat je wel kunt zeggen is dat een team dat niet tegen de semi profs van Luxemburg kon winnen werd Vijfde in de Eredivisie.

Van mij mag Utrecht degraderen. Ze zijn het niet waard in de Eredivisie. Ik schaam me kapot als Nederlander voor deze wanvertoning!

Haha een heel seizoen vechten voor de punten en dan na 2 zomeravond potjes klaar zijn.
Ze hadden moeten eisen dat die amateurs een wit shirtje met rode baan aan deden.
Wat een prutsers zeg, slecht voor Nederland hoor.
Hopelijk zag Lex het verkeerd maar als dit de voorbode is van de nieuwe eredivisie....

Die foto is echt hilarisch. Hebben ze tegen het veteranen elftal van mijn vader gespeeld of zo?

Wat een schande. Zetten niet alleen Utrecht voor joker. Maar heel Nederland. Zo rennen de landen wel langs ons kikkerlandje op kwa punten.

Nou Mulenga is in marktwaarde gedaald. Dus Vitesse, halen die jongen.

25 juli 2013 om 22:17

Die laatste zin snap ik niet: Mulenga scoort gewoon drie keer in deze wedstrijd.

26 juli 2013 om 09:12

Ja bedoel eigenlijk te zeggen dat als Utrecht nog niet kan winnen van de plaatselijke groenteboer. Je ook geen gekke bedragen kan vragen voor een speler uit je selectie.

10 miljoen vroegen ze voor die middenvelder. ( omdat ze hem niet willen laten gaan).

Maar lees net in een andere topic dat ze Mulenga wel willen verkopen.

Ja, dat krijg je als je bepalende spelers kwijtraakt en niet de financiële middelen hebt om dit gat op te vullen. Ik volg Utrecht eigenlijk te weinig om deze uitspraak hard te kunnen maken, maar ik hoop toch dat het hier mee te maken heeft. Wie is Utrecht allemaal kwijtgeraakt? Een ploeg die Europees voetbal haalt in Nederland zou normaal gesproken toch wel een Luxemburgse club moeten kunnen elimineren.

25 juli 2013 om 21:50

zelfs zonder die "bepalende" speler moet je van deze tegenstander kunnen winnen ! het is geen Dinamo kiev ofzo het is een onbenullig dorpsploegje uit Luxemburg ! die mannen moeten morgen vroeg de bakkerij en super, weer openen man !

25 juli 2013 om 21:50

Dit heeft niets met financien of bepalende spelers te maken. Utrecht heeft nog altijd meer geld en kwaliteit dan de Luxemburgers. Het grote probleem is dat we nu echt moeten gaan inzien dat dit het niveau is in de Eredivisie en dat het Nederlandse voetbal echt helemaal niets voorsteld.

26 juli 2013 om 01:11

Of het moet een soort van aardappelmoeheid zijn.

Dit is zooo slecht!! Dit mag gewoon niet gebeuren. Aan alle utrecht-supporters: troost jullie, utrecht moet dit seizoen 2 x tegen Ajax, dus jullie Zien nog wel twee keer Strijd en passie. Triest genoeg kunnen ze zich voor deze potten we. Opladen. Wat zou ik me belazerd Voelen als utrecht-supporter! Moeten jullie nu nog hoop geld neertellen voor een seizoenkaart En maar 2 knappe wedstrijden

Wil a.u.b. niemand meer zeggen dat dit het niveau is van het nederlandsche voetbal! dat slaat nergens op. Utrecht presteert hier onder de maat. Niet de rest van de nederlandse teams die hier met gemak overheen gelopen waren!

Ik wist de uitslag nog niet en lees dit net.
Ik heb mijzelf even in mijn arm moeten knijpen om het goed te lezen.
Ik vind het verschrikkelijk dat Utrecht eruit vliegt tegen een stel semiprofs.
Was het echt zo slecht?

Sparta Praag verliest ook van een of andere flutclub..zegt niks joh..is natuurlijk wel schandalig maar had ook niet verwacht dat Utrecht uberhaupt een ronde verder zou komen..uitschakelijk van Sparta Praag is wel goed voor Feyenoord..virtueel geplaatst nu

25 juli 2013 om 21:51

aalborg was ook geplaatst gaat ook exit (3-0 uit verloren nu na 80 min nog 0-0)

dus die geplaatste status komt heeeel dichtbij !

25 juli 2013 om 21:58

Hacken flutclub? Ik denk dat er nog best wat eredivisieclubs van zouden verliezen...ken je feiten voordat je zomaar wat roept

26 juli 2013 om 00:06

Dit is Sparta Praag smarty pants..ja eredivisieclubs verliezen zelfs van amateurs uit Luxemburg dus ken je feiten voordat je wat post..normaliter loopt Sparta Praag toch over zulke clubs heen man..ga nou niet de bijdehante man uithangen..

26 juli 2013 om 03:19

Omdat jullie van Praag verloren hebben betekent niet dat hacken zo slecht is. Hacken is een team in vorm namelijk. Misschien moet je eens wat meer verdiepen in buitenlandse competitiies. Waarschijnlijk was Feyenoord over 2 wedstrijden niet goed genoeg tegen Praag. Ken je feiten jochie voordat je zomaar wat onzin tegen mij praat.

Wauw man..utrecht dat bekend is om hun vechtlust en inzet echt belachelijk.
Ligt niet eens aan de kwaliteit van de spelers maar als je zo een wedstrijd in gaat kun je dit verwachten.
Erg jammer maar ja ik gun het Differdange ook wel, speelde toch ook gewoon prima voor semi profs.

Heb je het hele seizoen goed voetbal laten zien, krijg je vervolgens dit voorgeschoteld wat een drama.
Als er bij FC Utrecht niet snel iets veranderd of bij komt dan krijgen we een heel moeilijk seizoen.

Op naar GAE volgende week heb er geen vertrouwen in die zijn tot op het bot toe gemotiveerd om de 1e wedstrijd in de ere iets goeds neer te zetten.

Wat een blamage ten top. Utrecht dat de mindere is over 2 wedstrijden tegen een amateurteam? Ongelofelijk! Hadden ze nog beter een ander team deel kunnen laten nemen! Alle clubs werden vorig jaar met de grond gelijk gemaakt en Utrecht zou het laten zien, haha, dan was van der Hoorn toch echt een topper als je dit ziet!!

Geen idee waar ze die Markiet en Heerings vandaan hebben, maar daar is toch even iets fout gegaan. Wat een slapte en besluiteloosheid. En als ze dan iets doen, heb je een penalty aan je broek. Het is treurig.

Dit is echt een schande. Het nederlands voetbal gaat echt achteruit zeggen velen, maar als die ander 5 clubs het wel halen staat de wereld er weer heel anders voor.

FC Uslecht verliest van Differentdanger!!!

Het lijkt me verstandig als de Knvb Utrecht voor 3 jaar verbant van Europees voetbal. Als je verliest van amateurs dan hoor je niet thuis op de Europese velden.

Als utrecht supporter kan ik alleen maar mijn excuses aanbieden voor de schandelijke vertoning van mijn club....we hebben nederland te kakken gezet.

De verdediging met heerings en vd maarel in het bijzonder een parodie op voetbal. Martensson 100 balcontacten maar geen enkele vooruit. Scheepers blind paard zonder enig benul wat de bedoeling van zijn actie is...

Een schande...sorry

25 juli 2013 om 22:56

Ach, het is vooral lachwekkend, al kan ik me voorstellen dat je je als Utrecht supporter rot schaamt, zou ik ook gedaan hebben als het mijn club zou overkomen.

Maar momenteel kan ik de humor er ook wel van in zien, dat Luxemburgse campingelftal kan weer een camping gaan boeken in een ander land.

Wat een drama zeg, als Fc Utrecht geen zin had, waarom lieten niet een club die wel zin had spelen?

Jeetje minne zeg, nu moeten de andere Nederlandse clubs wel veel punten halen, er moeten toch minimaal 2 Nederlandse clubs kunnen overwinteren kom op zeg.
Een paar jaar geleden was het normaal dat er 4 a 5 Nederlandse clubs overwinteren, nu mogen we blij zijn als het er straks 2 zijn. Pffffffffffffff!!!

Pffff ongelooflijk dit zeg.....ze zullen de competitie wel serieuzer nemen :-)

On: schandalige wanprestatie en daar hoef ik de wedstrijd niet voor gezien te hebben

We zoeken bij Utrecht nog een aanvaller die er 10 kan inknallen.
Laten we die Rafik maar gaan ophalen. Die doet als enige meer dan ik had verwacht, de teller staat nu al op 3.

25 juli 2013 om 22:02

Jullie hebben Mulenga

Ik neem toch aan dat de mensen die een kaartje gekocht hebben, het geld terug krijgen van de club

Ik kan een grijns niet onderdrukken als ik terugdenk aan alle kritiek van Utrecht supporters op Kali toen hij voor Roda koos.

Het lijkt erop dat hij de juiste keuze gemaakt heeft want dit had zelfs het Roda van vorig seizoen gewonnen, laat staan het team dat ze nu hebben. Zo zie je maar dat het kan verkeren in de eredivisie, de subtopper van vorig jaar is de degradatiekandidaat van het jaar daarop.

Ach! Wat een stel amateurs zijn het! Markiet met 20 kilo lood in z'n schoenen, Heerings veel te veel te kort komt, bulthuis was drama, van de maarel zwaait en springt, maar dekt altijd verkeerd! Ze moeten nu toch wel wat aankopen doen, want het was echt niet om aan te zien! Erg genoeg dat ik m'n Utrecht shirtje aan heb, die kan ik een tijdje niet meer aan! Bah

Utrecht wilde vol voor de competitie gaan en heeft hierom de europa league maar laten schieten. De competitie is belangrijker

Hahahaha die tweede foto ook echt!

Lijkt net of ze tegen het team van het plaatselijke bejaardentehuis spelen.

Utrecht hoeft zich helemaal niet te schamen, dit is gewoon het niveau van het Nederlandse voetbal, degene die hier het hardst blijft geloven dat wij nog iets voorstellen moeten zich diep schamen. Ik denk dat er hier veel op VZ zitten die rond 1990 geboren zijn, en gewoon niet hebben meegemaakt dat NL voetbal nog wat voorstelde.
Ik kijk er dus ook niet van op dat PSV tegen zulte waregem het ook niet voor elkaar gaat krijgen.
Belgie en Luxemburg zijn ons in principe al voorbij gestreeft.

Schande had toch liever fc twente gezien in de EL

Schaam je kapot! Schaam je kapot! Schaam je, schaam je, schaam je kapot!

Kom net terug van de Galg. Hier komt het relaas van een Utreg-supporter:

verdomme!!! Dan heb je een prachtig seizoen gedraaid en mag je de play-offs spelen. Je wint van Heerenveen en na veel hangen en wurgen win je van Twente. Utereg me cluppie gaat Europa in! Supporters rennen op het veld. Badjassen worden van stal gehaald. Er is champagne. Spelers worden op de schouders gedragen. Feest in de stad. Duplan kan dit avontuur nog niet loslaten en sluit een nieuw contract af.

Differdange. Eruit.

Daar heb je dan een heel seizoen voor geknokt.
Schaam je kapot!

Schepers kan lekker naar de Jupiler League, want die heeft geen bal goed geraakt. Markiet werd er constant uitgelopen door Differdange spelers. Die hoeft nooit meer in de basis, blij dat we zijn vervanger al in huis hebben. Martensson mag er van mij ook snel weer uit, voetbalt alleen maar naar achteren. Je gaat bijna Kali missen, die voetbalt ten minste naar voren. Zet Ayoub daar maar lekker neer. Ik hou op met individuele spelers benoemen, want ze waren allemaal kut. Mulenga en vd Gun als enige een klein voldoendetje.

O wacht! Heerings! Man o man o man, wat een drama was dat zeg! Haal ook maar een nieuwe Lcv.

En Sjakie (takagi) we nemen je knuffelstatus af, dit wordt je derde jaar bij Utrecht en nu moet je echt eens gaan beginnen met voetballen.

Er staan zo ziek veel supporters hun longen uit het lijf te schreeuwen zelfs als je in het begin achter staat. Elke speler zou elke supporter een persoonlijke excuusbrief moeten sturen.

En dan de tactiek! God o god o god. Alleen maar lange halen naar voren. Hebben ze die Differdange verdediger van 3,54 meter over het hoofd gezien, of zo! Tegen zo'n clubje moet je het toch gewoon voetballend oplossen?! Net zoals we vorig jaar speelden, maar neeeeeee, lange halen snel thuis. Het enige moment dat ze echt gingen voetballen kwamen er gelijk twee goals uit. Maar dan kwam de penalty voor Differdange en daar gingen we weer. Lange halen naar voren, bal kwijt.

On ge lofelijk dit.

Schaam je kapot! Schaam je kapoy!
.....
...
..
Ik schaam me kapot.....

25 juli 2013 om 22:51

je hebt vorig jaar nooit fc utrecht gezien? hele seizoen met dezelfde lange halen counter tactiek gevoetbald..alleen tijdens de play-offs al was echt verschrikkelijk.. hadden toen zowel tegen heerenveen als tegen twente helemaal niets verdiend, maar helaas europe ingegaan.

En het resultaat? Eruit tegen semi-profs... bah, schaamte voor het nederlands voetbal

25 juli 2013 om 23:20

het was wel zwaar terecht dat ze europa league ingingen..de rest was nog minder..

25 juli 2013 om 23:33

@ Peertje ...

Wou je zeggen dat de play-offs sowieso een eerlijk iets is ?
Dat is gewoon een moment opname over 2 duels.
Heb je het hele jaar gestreden voor een mooie klassering, doen de play offs je misschien wel de das om.

26 juli 2013 om 00:27

De rest was misschien minder. Was, ja. Nu is de rest zowat allemaal beter. Demouge zou dit in z'n eentje nog winnen.

26 juli 2013 om 02:18

@peertje:

Achteraf wil ik best toegeven dat zowel tegen Heerenveen als tegen Twente, de wedstrijd allebei de kanten op had kunnen gaan. Utrecht had daar het geluk dat elk team moet hebben om het in knock-out fases door te komen. Om iets te noemen waar we ons allemaal in kunnen herkennen: Oranje op het WK van 2010. Hadden we uitgeschakeld kunnen worden door Brazile? Ja, makkelijk. Maar we hadden het geluk dat dingen onze kant opvielen. Vonden we het onterecht? Nee, dat was het ook niet. De grens bij een knock-outsysteem is heel dun.

Maar is het onterecht dat Utrecht over een heel seizoen gezien Europees haalde? Nee. Volmondig nee. Utrecht speelde goed positiespel. Niet voor niets werd het spel van Utrecht vergeleken met dat van Ajax en dat van Dortmund (sterken nog, het spel van Dortmund werd vergeleken met dat van Utrecht, zie Van Halst in de rust van de CL finale ).

Dat je impliceert dat ik Utrecht vorig seizoen Utrecht niet heb gezien, vind ik flauw en kinderachtig. Ik denk dat ik wel bekend sta als een trouw Utreg-supporter. Je kan ook lezen in mijn reactie dat ik vanavond gewoon in de De Gaklgenwaard zat. Heb al tijden een seizoenskaart. Vorig jaar heb ik thuis alleen de wedstrijd tegen NEC gemist. Maar als je er bij wilt halen dat je meer verstand hebt van een club als je ze vaker gezien hebt; ja ik heb Utreg beduidend vaker gezien dan jij. En nee, Utreg speelde absoluut geen countervoetbal maar maakte altijd het eigen spel. Enige uitzondering: Ajax uit.

26 juli 2013 om 02:18

Trouwens voor iedereen die zeikt over de rol van Utreg vorig jaar in de play-offs; als die play-offs niet bestaan hadden was Utrecht gewoon gelijk Europa in gegaan. Ploegen die onder ons zinj geeindigd kunnen achteraf makkelijk praten maar dat is wel erg goedkoop.

Dan maar steeds op Roda jc liggen leuren wat betreft Kali!! Schandalig.. en volgend seizoen wordt t moeilijk handhaven tegen profs!!

Weer ouderwets genieten in Utrecht...

Jezus wat een trieste bedoening....

Stiekem vind ik het wel grappig. Kan me de utrecht reacties nog wel heugen toen ze europees voetbal haalden. Die utrechtsupporters die het toen in het bolletje kregen, zijn denk ik wel weer aardig op de aarde terug gezet.

25 juli 2013 om 22:22

Ik vind er niks grappigs aan. Utrecht was belachelijk vandaag, maar als je iemand niks kan verwijten zijn het de supporters. Als we met zijn allen nu de spelers van utrecht gaan afbranden vind ik dat prima.

Over de rest van je comment: Ik snap waar het vandaan komt en het is ook lachwekkend, maar je kan niet ontkennen dat op basis van vorig seizoen, Utrecht Europees verdiende.

Maar dan zo spelen... nou ja, lees mijn relaas hierboven maar, ik ga het niet nog een keer oplepelen.

In Europa heb ik alleen vertrouwen in Ajax,psv,az en FC Twente de rest faalt hopeloos ieder jaar.

25 juli 2013 om 22:16

twente zal komend seizoen weinig verliezen in europa

25 juli 2013 om 22:20

Inderdaad, haha. Gelijkspelen of winnen doen ze ook niet, best wel raar eigenlijk.

25 juli 2013 om 22:18

Hoezo heb je zoveel vertrouwen in Twente?

25 juli 2013 om 22:20

Wel vertrouwen in Fc Twenten en Az maar niet in Feyenoord? Leg uit.

25 juli 2013 om 22:25

waarschijnlijk omdat feyenoord de afgelopen jaren niets gepresteerd heeft in europa

25 juli 2013 om 22:28

Az36 vrij naïef. Check de europese resultaten van feyenoord de lastste jaren. Naast uutrecht net zo sneu. Zeker gezien het feit ze in Rotterdam ook hoog van de toren blazen dat ze zon topclub zijn. Europees gezien met uitzondering van de dinotijd dan stelt feyenoord europees niets voor en hebben oa az en twente het wel even een heel stukje meer laten zien.

Wat een wanprestatie! Stelletje knuppels, van semi-profs verliezen. Schande! Dat wordt een plek tussen 10-15

Wat een drama zeg. Verliezen van amateurs uit Luxemburg, lachwekkend. Nou Utrecht, laat EL ticket voortaan maar over aan échte clubs! En misschien zelf maar ook 2 niveau's lager voetballen. Echt schandalig dit. Weer NL punten onnodig kwijt!

Heb de wedstrijd niet gezien...maar ik mag toch wel concluderen dat dit zacht uit gedrukt niet best is. Ik schat een club als FC Utrecht toch echt hoger in dan de nummer vier van afgelopen seizoen uit Luxemburg.

FC Utrecht moet zich echt schamen dat je eruit vliegt tegen een club waarvan de spelers het voetbal als een hobby zien; die normaal gesproken de post rond brengen of bakker zijn.

Ben ik dan de enige die het prachtig vindt voor de Luxemburse postbode

Lekker voor utrecht en maar roepen dat wij het vorig jaar niet serieus namen. Zullen maar verder niets meer zeggen he. Iets met postbodes hahaha wat een regelrechte afgang. Bedankt namens het nederlandse voetbal.

En dan zijn er hier op VZ nog mensen die blijven propageren dat alle Nederlandse clubs het goed moeten doen (ajax, Psv, Feyenoord) zodat er meer punten voor Nederland zijn en we nog vaker tegen dit soort lachwekkende resultaten aanlopen. Er zijn gewoon maar een aantal clubs in Nederland die met regelmaat kunnen presteren op Europees niveau en die zijn op 1 hand te tellen.

Dat het een grove schande is moge duidelijk zijn maar dit is allang geen incident meer. Veel ploegen die eens om de zoveel tijd Europees voetbal halen liggen er meestal meteen uit. In het algemeen halen alleen Ajax, Psv, Twente en AZ (al heeft elke club weleens een minder seizoen) punten voor Nederland. Alle andere clubs (met uitzondering nog van Feyenoord en Heerenveen in het verleden) verliezen alleen maar punten voor Nederland. Eigenlijk zou je niet moeten willen dat dit soort clubs Europa in gaan. Ja ,ik ben mij ter tedege van bewust dat dit niet eerlijk is als zo´n club een goed seizoen heeft gehad, maar het is elke keer weer hetzelfde liedje.

En dan hadden veel mensen vanmiddag zoveel commentaar op Lex Muller. Echt een drama dit, zeg.

Nadat Psv, Twente vorig jaar van het onderspit moesten delven tegen Zweedse clubs in de groepsfase vorig jaar , dacht je toch wel dat het niet erger kon. Maar kennelijk kan het dus toch veel erger.

Fc Utrecht verplicht supporters het hele seizoen gratis ,naar zowel thuis als uitwedstrijden laten gaan en de club ook voor de hun eten en drinken betalen.

Wat een drama zeg, nou, na zo'n prestatie mag je inderdaad wel concluderen dat ze er ook niks te zoeken hadden.
Er zijn maar 3 clubs die echt iets kunnen presteren in Europa, dat zijn gewoon Ajax, Psv en Feyenoord.
Twente mag je er op zich ook wel bij rekenen maar ja.....
Az verwacht ik niet al te veel van dit seizoen, Vitesse is ook nog maar afwachten, kan ook zomaar een 1 jaarsvlieg zijn zoals Ado tijdje terug en nu dus Utrecht.

Feyenoord is natuurlijk ook even afwachten omdat die er een tijdje niet meer gespeeld hebben maar qua kwaliteit moet dat gewoon goed genoeg zijn.

De rest heeft er gewoon helemaal niks te zoeken...

25 juli 2013 om 22:39

op basis waarvan verwacht je iets van feyenoord? als je de afgelopen 10 jaar pakt, heeft zowel twente als az meer punten bijeengesprokkeld voor de coefficientenlijst dan feyenoord.

25 juli 2013 om 22:51

Zoals ik al zei, het is afwachten maar ik vind de selectie kwalitatief goed genoeg om wat te presteren.
Grote talenten die niet voor niets bij Oranje spelen.
We gaan het zien maar ik verwacht echt wel wat, zeker de thuiswedstrijden, die zijn bijna altijd goed van Feyenoord.

En uuhm, in het verleden behaalde resultaten... Je kent het riedeltje vast wel

25 juli 2013 om 22:59

Grote talenten? Enkel Bmi is een groot talent. De vrij en Clasie vallen nog teveel door de mand. Pelle heeft voor het eerst een leuk seizoen achter de rug en ga zo maar door. Enkel ajax en psv horen echt thuis in europa.

25 juli 2013 om 23:56

We gaan zien wie er gelijk krijgt.
Janmaat op dit moment beste rechtsback van Nederland (wellicht door gebrek aan beter maar dat is altijd zo )
de Vrij vind ik ook gewoon prima talent, Indi top, over Clasie twijfel ik wat meer maar ook jongens als Vilhena en Boetius zijn natuurlijk prima talenten.

Feyenoord kan grillig zijn en dat zou ze op kunnen breken maar ik heb dan ook niet een verwachting uitgesproken als 'ze gaan ver komen', ik verwacht wel gewoon enkele prestaties die goed zijn.

26 juli 2013 om 00:54

Klopt maar ik schat de talenten bij ajax en psv toch hoger in hoor. Maher, bakkali, locadia, depay, bruma, fischer, eriksen, enz... zijn toch stukken beter dan die van feyenoord. Enkel Bmi en janmaat zouden niet misstaan bij psv of ajax.
Ik hoop natuurlijk dat feyenoord het in de toekomst wel goed gaat doen in europa. Goed voor onze coëfficiënt en het nederlandse voetbal!

25 juli 2013 om 22:57

Feyenoord heeft daar ook niets te zoeken man. Europees nog niets klaargespeeld de afgelopen jaren. Enkel ajax en psv, met in mindere mate az en twente.

Heeft Kali toch goed gezien. Twee weken geleden werd hij nog met de grond gelijk gemaakt om voor een degradatiekandidaat te kiezen!

Fc utrecht moet zich schamen,kijk als dit 1 wedstrijd was en dat ze die dan net als ze uit 2-1 verloren,dan zou ik zegge dat ze zijn verrast,maar dit zijn gweoon 2 wedstrijden waarbij ze thuis ook niet konden winnen dus dit gaat om pure klasse,fc utrecht fans hebben gewoon hun teggenstander onderschat,want de bal is rond je weet het maar nooit.

Het lichtpuntje hier aan is. Ik lees op elke forum discussies. Eerste keer dat iedereen het met elkaar eens is. On: Utrecht.. Achja daar ga ik niet eens over beginnen.

Ze zijn bij fox helemaal de weg kwijt. Durft die verslaggever na de wedstrijd ook nog aan Toornstra te vragen of hij weg gaat en of de clubs hoge bedragen voor hem willen betalen. Kerel denk eens na, deze speler heeft die avond nog geen deuk in een pakje boter geschoten, zich te kakke laten zetten door een team met veredelde amateurs, dan durft die idioot van Fox nog te praten over een transfer en enkele miljoenen die deze speler moet kosten. In nog geen miljoen jaar en dat heeft hij vanavond laten zien. Dat hij nog heel veel moet leren, op Europees nivo een groentje en op eredivisie nivo "een aardige" speler is.

Ik bied hierbij me excuses aan elke voetbalsupporter uit nederpand voor deze afgang heb me nog nooit zo erg kapot gesschaamd als vanavond

25 juli 2013 om 22:40

Respect voor je, maar dat hoeft ook niet hoor

25 juli 2013 om 22:44

Kun je na gaan hoe ik me voel

Wat een deceptie voor het Nederlands voetbal. Oké FC Utrecht is veel spelers kwijtgeraakt maar dit blijft een blamage van een jewelste. Wat mij betreft eindigt de club dit seizoen niet hoog want ze spelen zelfs al niets klaar tegen een stel amateurs.

Utrecht was eerste helft echt slecht. Laag tempo en geen creativiteit. 2e helft leek beter maar tegenstander was helemaal niet slecht in de aanval.

Prachtig hoe het publiek voor de tegenstander klapte na de wedstrijd!!!

Schandalig schaam je door semi profs geëlimineerd Feyenoord Vitesse doe je best en laat zien dat de eredivisie niet slechter is dan de Afrikaanse competities wie weet is de Turk lig beter dan de Eredivisie over 1 paar jaar

Man man man, ik heb in het stadion serieus gewoon genoten van differdange. Ze hebben vechtlust getoond en zwaar verdiend gewonnen. Ik ga geeneens de moeite nemen over het spel van Utrecht te beginnen, beschamend gewoon. Als ik Utrecht was had ik gelijk Yannick Bastos opgehaald(nummer 7). Hij is net een maand twintig en Bulthuis krijgt volgend jaar nog nachtmerries. Man wat speelde hij een geweldige wedstrijd. Gast kost geen drol ik zou er serieus op gokken.

Ik zie net de mini-samenvatting op de Nos, en hoewel dit slecht is voor het Nederlands voetbal, vind ik het vooral erg lachwekkend.

Hoe is het mogelijk dat je gewoon tot 2x toe niet weet te winnen van een veredeld campingelftal, terwijl je er al een maand voorbereiding op hebt zitten. Dat is gewoon grappig, hoewel ik me voor kan stellen dat een Utrecht supporter daar iets anders over denkt.

voordeel is nu wel: ze kunnen nu alles op de competitie gooien, de vorige keer dat ze europees speelden was de competitie ruk

Haha kon me nog iemand herinneren die zei: dit gaan we thuis sowieso recht zetten.

Hahahaha, jeetje, hoe kan je jezelf dit nou aandoen als profclub? Schandalig!

Ik was erbij in de galgenwaard maar wat een afgang. Heerings was vreselijk, waar halen ze Markiet vandaan? En wie bedenkt het om die Van der Maarel aanvoerder te maken. Wat slecht! De bunnikside zong terecht Schaam Je Kapot! Mooiste moment was toen de Utrecht fans gingen juichen met Differdange. Utrecht schaam je diep!

En ik dacht dat de Eredivisie een topcompetitie was? (volgens al de Nederlanders hier)

25 juli 2013 om 23:30

Is het ook, jammer dat een club als Utrecht een 1 dags vlieg is gebleken, presteren nooit iets alleen vorig seizoen een keer. Wees niet bang, Utrecht zal dit jaar niet bij de eerste 14 ploegen behoren.

Blamage, ik denk dat ik daar alles mee gezegd heb. Zelfs na de drie goals van Mulenga niet het idee gehad dat mijn cluppie dit zal gaan winnen.
Het wordt zwaar dit jaar ......... .
Die mannen die gewonnen hebben moeten net als ik morgen weer gewoon aan het werk, en daar bedoel ik uiteraard geen voetbal mee.
Schande

Dit Utrecht kijg een heel zwaar seizoen! Gemiddeld eerste divisie club zou noh winnen van deze semi profs!

En dan straks gedurende het seizoen weer roepen dat ze voor het linkerrijtje/europees voetbal gaan.... je kan beter zeggen dat je voetbalt om niet te degraderen want blijkbaar vinden ze europees voetbal maar niks

Daarom baalde ik ook al dat Twente niet Europees ging, het is bijna elk jaar raak. Aan de ene kant heel vaak een eendagsvlieg en aan de andere een club / clubs dat de EL niet wil spelen (psv bijv), ja, dan gaat het hard hè met onze coëfficiënt.

Ik wil geen grote verrassingen meer hebben in de Eredivisie, dat kost ons de kop.

Moet er wel bij zeggen dat wij altijd enorm genaaid zijn door het feit dat we elk jaar leeggekocht worden, waardoor het goede voetbal niet in het begin van het seizoen wordt gespeeld.

Ik voel mee met de Fc Utrecht supporters. Hen die net hun seizoenskaart hebben verlengd. Hen die zich verheugden op Europees voetbal. Hoe moeten die zich nu voelen? Boosheid of verdoofd door ontgoocheling?

25 juli 2013 om 23:22

Van allebei een beetje ik begrijp niet hoe je een 3-1 voorsprong niet kan verdedigen en schaam me heeeeeeeeeel diep nu

De grootste schande in het Nederlandse voetbal sinds jaren! Wat een baggerwedstrijd, en wat een slecht Utrecht. De verdediging was wel heel matig. Dat wordt nog wat in de eredivisie.

Een ander gezichtspunt en dit vind ik al lange tijd.

Waarom middel... nee wacht, zeer zwakke voetballers hier naartoe halen, ze tonnen laten verdienen en alsnog een niveau van lik me vestje hebben? Zet gewoon Nederlandse amateurs erin, een paar toppers die hun geld wel verdienen en gaan met die banaan. Ik denk dat taal, cultuur en vechtlust op dat lage niveau een stuk belangrijker zijn dan zogenaamde professionals uit het buitenland.

Nederland moet het weer slim gaan spelen, niet het buitenland volgen maar het anders doen. Je ziet zelf, met dat kopen bereiken we helemaal niets, veel voetballers willen er niet eens voor gaan omdat ze de clubs eigenlijk helemaal niet echt iets gunnen.

Jep, Toornstra is zeker 10 miljoen waard, meteen halen nu het nog kan.

ow, ow Utrecht toch, hoe kan je het weg geven na 3-1

Schandalig dit. Als je als Nederlandse Eredivisieploeg tot 2 maal toe laat verrassen door een amateurploeg, dan verdien je niet om Europees te voetballen. Nu niet en de komende 10 jaar ook niet. Fijn dat de overige teams nu al vrijwel niets kunnen betekenen voor het coëfficiënt.

Belangrijke smaakmakers zijn inderdaad vertrokken, maar alle behouden spelers zijn fulltime profs.
Mijn geliefde club heeft in mijn ogen zojuist een Nederlands record neergezet tegen de semiprofs.
Het slechtste EL resultaat ooit door een Nederlandse afvaardiging neergezet.

Ik heb de wedstrijd in het stadion mee gemaakt en ik moet zeggen dat die Luxemburgers me 100% mee vielen, Utrecht viel tegen, maar de stelling dat ze zich moeten schamen. Het begint zo langzamerhand toch wel tijd dat we wat gaan doen om het niveau niet nog verder af te laten glijden in Europa, ik denk namelijk dat dit geen incident meer is. Als je toch ziet wat er bij elke club weer is vertrokken de grens over dan zie je gewoon dat de eredivisie elk jaar minder word, jammer!

Zo wordt de transfer van Kali met de dag begrijpelijker. Tjongejonge, wat heeft Utrecht momenteel een slecht elftal! Buiten dat hebben ze voldoende kwaliteit om een subtopper uit Luxemburg te kunnen verslaan. Ik verwachtte eigenlijk een Utrecht dat wakker is geworden van de blamage in Luxemburg, maar ik heb de plank dus volledig misgeslagen.

Ach joh, Nederlands vlag of Luxemburgse vlag is maar klein verschilletje

Misschien toch maar denken aan een Benelux Competitie, worden we misschien wel beter van toch !

Toch gewoon een schande... verliezen van amateurs...
Gent verloor vorig jaar ook van Luxemburgse ploeg ( denk dezelfde) maar hadden ze thuis nog recht gezet. Maar dit is echt wel schandalig...

Vrij zielig voor supporters , mag toch hopen dat de supporters die aanwezig waren compensatie krijgen...

Totale blamage! Eigenlijk zou je Utrecht met een strafpunt de nationale competitie in moeten sturen wegens het te kakken zetten van het Nederlandse voetbal.

En nee dit is niet geheel serieus bedoeld, maar het is echt te zot dat een stel koekenbakkers uit Luxemburg een Nederlandse ploeg over twee wedstrijden verslaat. Zelfs Telstar (met alle respect) had nog van die knakkers moeten winnen!

Tegenwoordig zie je toch een trend dat de Luxemburgse clubs in europa wat beter hun best doen dan in de jaren 80 en 90 toen ze af gingen met grote cijfers, Ajax speelde tegen Red Boys Differdange en won thuis met 14-0, deze zelfde club heet Differdange 08 als ik het goed heb.

Ook heb je tegenwoordig veel buitenlanders rondlopen buiten europa in luxemburgse clubdienst.

Schande. FC Utrecht is een degradatiekandidaat. Dit komt niet meer goed. Dat kan niet anders. Ondanks het wegvallen van je as, is dit niet te verkopen. En oh zo slecht voor het ned. voetbal..

Dinamo Zagreb overklaste nog vorige week hun kampioen met 0-5 in Luxembourg

Ik zal ff voor iedereen de bovenstaande 316 reacties samenvatten: Wat een afgang, totale blamage voor FC Utrecht.

tja nu had je een prachtig vorig seizoen extra cachet kunnen geven door europees te mogen spelen en dan lever je zo´n wanprestatie tegen semi profs die in hun dagelijkse leven loodgieter, barman of bakker zijn. Dit is een wanprestatie maar misschien is dit ook wel goed dat ze weer met beide beentjes op de grond staan. Wouters is er de man naar om hierop te reageren door de spelers hard aan te pakken. Wel heb ik te doen met de fc utrecht supporters

nou dat was niet echt best nee! wie gaat derrijck eigenlijk vervangen daar in het centrum!

Van Gaal: ‘eredivisie sterker dan Serie A’

muhaha

Blamage dit. Elke omschakeling van Differdange was dreigend. Het schot op de kruising zou een juweel van een doelpunt zijn geweest. Utrecht gaat het heel zwaar krijgen. Zwakke defensie zonder Wuijtens en Vd Hoorn. Matig middenveld (toornstra is overschat). Alleen Mulenga kan mij bekoren in dit team.veel te weinig materiaal om iets mee te kunnen. Jammer want Utrecht van afgelopen seizoen beviel me wel.

Zo ben je blij en uitbundig dat je Europees haalt, en zo ga je af tegen amateurs, het kan verkeren.

Gelukkig hebben ze Mulenga nog! Vorig jaar was een uitschieter want de beste spelers zijn al vertrokken

Ik denk dat Heracles het tegen Differdange niet slechter kon doen dan Utrecht het deed haha

Pff wat slecht zeg! En die Utrechters maar hopen dat ze tegen de Luxemburgers moesten, schaam je!

Differdange altijd lastig.we kunnen spreken van een regelrechte zeperd.
Ik hoop niet dat dit de trend wordt dit jaar.
Differdange ..... waar hebben we het over?

Toch Vond IK HET Grotere Blamage uitschakeling van Sturm Graz door Brediablik dan die van Utreg, Utreg staat op 123 plaats op de Uefa Ranglijst EN differdingen OP ....281 Plek...daarentegen Staat sturm op...142..en Breidablik op.335.plaats

Zo, hier is de status van het Nederlandse voetbal vanavond wel echt even heel hard te kakken gezet. Nu heb ik spijt dat ik juichte voor FC Utrecht toen ze van Twente wonnen, die hadden dit varkentje hoe dan ook wel gewassen.

Gelijk weer een heleboel punten te grabbelen gegooid. Nu is Nederland nog maar met 5 clubs maar worden alle punten nog steeds wel doodleuk door 6 gedeeld. FC Utrecht bedankt...

Als ze zo ook in de competitie ook voor de dag gaan komen, mogen ze voor andere play-offs gaan vrezen.

26 juli 2013 om 02:54

Ik denk niet dat we Utrecht nu van alles moeten gaan verwijten. Sommige andere clubs in de eredivisie hebben het er namelijk ook niet goed vanaf gebracht tegen 'matige' clubs. Zo was Ajax vorrige jaar te zwak voor Steau Boekarest en werd het in de tweede wedstrijd totaal kapot gespeeld. Zo ook PSV dat verloor van een club waar ik de naam niet eens van kan uitspreken.

Meer teams in de Eredivisie zijn niet in staat om mindere tegenstanders uit het buitenalnd te verslaan, de vraag is eigenlijk. Zijn deze clubs wel zoveel slechter dan het gemiddellde niveau van de Eredivisie vandaag de dag?

hoe kon Kali het toch maken om van een ploeg die europees speelt naar een degradatie kandidaat te gaan???

26 juli 2013 om 01:43

Het is maar wat je Europees speelt noemt.

Ik denk dat Utrecht gewoon voor plaats 8 tot 12 gaat spelen dit jaar, maar dit was een grote wanprestatie en blijkt maar weer dat Utrecht geen stap maar een heel klein stapje hogerop is dan Ado, mede door meer geld en groter stadion dan. Heel jammer voor het Nederlandse voetbal dit. (en ook voor alle voetballiefhebbers natuurlijk). Wat gaat er nou boven een lekker avondje Europacup, ja toch.

Mensen schreeuwen nu moord en brand, en roepen dat dit voor een Eredivisie club zo een verschrikkelijke slechte prestatie is. Ajax werd vorige seizoen ook gewoon uitgeschakeld door steau boekarest en PSV door een andere matige club.

De Eredivisie is gewoon van het zelfde niveau en het is echt niet zo een schande om van een gelijk waardige club te verliezen. De Eredivisie staat stil en kleinere competities halen ons in, het is jammer maar realiteit.

Uuuuuuuuuuuuuitgeschakeld

Vorig jaar werd er door iedereen ook rechter rijtje en zelfs degradatie voetbal voorspeld. En Utrecht haalde een recordaantal punten en werd vijfde met een klein gaatje naar boven en grote verschillen naar beneden.

Ik denk dat het dit jaar weer makkelijk linker rijtje wordt.

De keeper is top en met derijck is de verdediging al veel minder zwak. Toornstra oar duplan en straks sarota ipv martensson kunnen veel beter dan ze tegen differfange hebben laten zien.

Deze wedstrijd kwam te vroeg doordat het bestuur niet op tijd de sele

26 juli 2013 om 07:20

Wat een stomme smoes door te zeggen dat de wedstrijd te vroeg kwam. Gewoon schandalig dat ze tegen een stel semi-profs de boot in gaan.

26 juli 2013 om 09:00

Nou het wordt niet alleen degradatie voetbal het wordt rechtstreekse degradatie en dat is maar goed ook. Ze kunnen Sparta of ADO wel leegroven maar dat zijn stuk voor stuk teams die het met een fractie van de begroting allebei drie keer beter hadden gedaan. En de keeper van Utrecht is top? Laat me niet lachen, zag je 'm schutteren bij de eerste goal en bij het schot op de paal en op de lat. Volkomen verkeerd opgesteld.

0 points.bedankt Utrecht

26 juli 2013 om 16:24

1 punt met het gelijkspel.

Wat vreselijk is dit voor het Nederlandse voetbal.... te triest gewoon om zo'n (oefen)pot te verliezen, en dat in 2 duels waar ze in de tweede wedstrijd gewoon orde op zaken hadden kunnen stellen...

Jonge spelers zijn vatbaar voor de bedragen die in matchfixing omgaan. Wat een grap die achterhoede, er moeten belchinezen hebben gezeten en dan nog het klagen van zo'n man over een oliedomme strafschop waar ie vast een halve ton voor heeft gekregen, vreselijk. Utrecht dien tien jaar van het spelen van Europees voetbal te worden uitgesloten door de Knvb wegens het in diskrediet brengen van het Nederlandse voetbal en ze zouden ook aan de competitie moeten beginnen met 20 punten in mindering. Niet dat ze anders niet zouden degraderen, maar gewoon om te laten zien dat dit soort praktijken in het voetbal niet worden getolereerd.

26 juli 2013 om 10:32

Nu ineens is er matchfixing?
Maar als je met 3-0 wint, dan klopt alles wel?

Beetje tedentieus wel he...

Wat is dit ontzettend jammer voor het Nederlands voetbal en de Uefa-coefficienten.

Toch moet ik er stiekem als Twentenaar hard om lachen. Wat hadden ze allemaal een grote mond en wat vonden ze allemaal dat Twente de EL niet serieus namen...

Prutsers!

26 juli 2013 om 10:35

Dat Twente en PSV de EL niet serieus namen daar is ook geen woord aan gelogen! Prutser!

26 juli 2013 om 10:47

Waaruit blijkt dat Twente het niet serieus nam dan?

Aan het feit dat ze volop in de strijd zijn gegaan vanaf ronde 1?
Of aan het feit dat elke wedstrijd met de sterkst mogelijk opstelling is gespeeld? (behalve Helsingborg)

Kom op zeg.. praat je Ajax-vriendjes niet zo na, prutser. Als je je ook maar 3 minuten had verdiept in Twente het vorige jaar, dan wist je wel beter.

26 juli 2013 om 16:24

Als je je ook maar 3 minuten in GAE zou verdiepen dan wist je dat wij geen ajax vriendjes hebben, prutser. En idd tegen helsingborg, de wedstrijd die gewonnen moest worden om nog in de race te blijven, die speel je niet in je sterkste opstelling, dus neem je de EL niet serieus!

26 juli 2013 om 18:01

Koekoek!
De strijd was al gestreden. Die wedstrijd ging nergens meer over.
In de race blijven kon allang niet meer.

Tja, kort samen gevat mag je stellen dat FC Utrecht hoe dan ook geen recht heeft op een plek in Europees voetbal. Als je met een uitgedund maar met prof voetballers niet kan winnen van een aantal amateurs uit, met alle respect, Luxumburg.... dan ben je dus op Europees niveau geen moer waard. En dat gezeur over match fixing.... als FC Utrecht met ruime cijffers had gewoonen (wat ze qua stand wel verplicht waren als prof club) dan zou iedereen het "normaal" vinden. FC Utrecht heeft de wedstrijd al verloren uit..... en heeft met name in de tweede helft de wedstrijd zelf uit handen gegeven. Wij noemen dat "eigen schuld... dikke bult".

Helemaal geen verrassing dit. Zoals Lex en een week eerder Taco al signaleerde, zitten we in een ongekende duikvlucht qua niveau in de eredivisie.

Onze kampioenen en nrs. 2 weten kunnen niet winnen van Roemenen, Denen en Oekraieners. En nee, dat is geen toeval als het al jaar in jaar uit gebeurt.

We staan echt op het derde plan, een niveau dat dicht tegen de amateurs aanschurkt. Mij zou het niks verbazen als Katwijk in de beker met 3-0 wint van Ajax.

26 juli 2013 om 15:32

We winnen wel van Manchester City en Napoli, dus wat is je punt.
Nederlandse topclubs zijn beter tegen goede tegenstanders dan tegen underdogs.

26 juli 2013 om 15:49

Dat, en dat het basisniveau nergens meer op lijkt. De aandacht van media en omgeving staat in schril contrast met het niveau van het spel.

Dit is echt schandalig.
Ze kunnen beter stoppen met voetballen als je al verliest van semiprofs.

Gaan weer duurzame punten weg, Bedankt Utrecht.

Wat een schande voor het Nederlandse voetbal! Utrecht had sowieso niets te zoeken in de EL. Ze hebben het leuk gedaan in de eredivisie en dat was het dan wel, Utrecht schaam je heel diep stelletje amateurs!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Ramon LeeuwinVerdediger10
Edson BraafheidVerdediger10
Robin van der MeerVerdediger10
Sean KlaiberVerdediger10
Willem JanssenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

41 fans
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 25 mei
Ajax heeft samen met Stoke City en Valencia zijn pijlen gericht op Mahmoud Saber. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren