Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Een pompstation runnen wil niet zeggen dat je verstand hebt van transfers’

Laatste update:

Diverse voetballers laten hun belangen tegenwoordig niet meer behartigen door een zaakwaarnemer, maar door hun vader. “Soms is een makelaar niet meer nodig”, vindt Pierre Zenden, die al sinds het eind van de jaren negentig zijn zoon Boudewijn begeleidt. Rob Jansen is het daar niet mee eens.

/

De zaakwaarnemer is er zelfs van overtuigd dat bij transfers van spelers die door hun vader begeleid worden op de achtergrond professionals meewerken. “Veel vaders dénken dat ze de zaakwaarnemer van hun zoon zijn”, vertelt Jansen aan Sp!ts. “Maar vaak wordt een deal achter hun rug om gesloten door andere makelaars”, veronderstelt de belangenbehartiger van verschillende Oranje-internationals.

“Die worden bijvoorbeeld door de kopende en/of verkopende partij ingehuurd, omdat ze graag willen dat de zaken professioneel worden afgerond en niet door mensen die aan tafel zitten maar er geen verstand van hebben”, meent Jansen. “Want ook al run je een hotel, pompstation of wat dan ook, dat wil niet zeggen dat je verstand hebt van transfers en spelerssalarissen”, aldus de spelersmakelaar.

Denk je dat Rob Jansen gelijk heeft?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is inderdaad zo dat niet iedere vader precies weet hoe het zit met spelerslonen e.d., aan de andere kant is het wel zo dat een vader meestal wel het belang van z'n zoon (en niet alleen het financiële belang) vooropstelt.

Als vader wil je toch vooral dat je zoon én het maximum uit z'n carrière haalt én tegelijkertijd ook gewoon de kans krijgt om een gelukkig en evenwichtig leven te leiden. Terwijl die makelaars gewoon op geld azen en verder geen enkel interesse hebben in de mens achter de voetballer.

Bovendien, die man kan nu wel schamper lopen doen over "vaders van", maar heel wat van die vaders hebben een pak meer expertise in huis dan hij denkt. Veel van die zogenaamde makelaars hebben amper hun lagere school afgemaakt en teren vooral op hun grote bek.

24 januari 2013 om 09:35

Mooie stereotype denken.

Uiteraard hebben de zaakwaarnemers meer verstand dan de vaders. Dat is niet meer dan logisch, het is dan ook hun beroep. Ik kan mij inderdaad inbeelden dat de vaders het beste willen voor hun zoon maar hun kennis rijkt in de meeste gevallen daarvoor niet ver genoeg.

24 januari 2013 om 10:01

In grote lijnen heb je gelijk. De vader zal vaak meer naar 'the big picture' kijken en minder naar 'the big money'. Helaas zijn ook daar uitzonderingen op en zijn er familie-zaakwaarnemers die ook alleen maar geld binnen willen harken. In de regel heb je natuurlijk wel gelijk.

Een professionele zaakwaarnemer heeft echter, in de regel, weinig tot geen band met zijn cliënt en zal dus meer zijn eigen belangen behartigen. Daar zijn uitzonderingen op en ik zou zelf voorstander zijn van een keurmerk voor zaakwaarnemers die hebben aangetoond dat ze de sportieve belangen van een speler voorop zetten. Niet verplichten, maar er zijn gewoon zaakwaarnemers die wel goed omgaan met dit soort zaken.

Moest tijdens het schrijven van dit stukl trouwens aan de film 'jerry Maguire' denken, maar dat terzijde.

Was een tijdje geleden toch sprake van het feit dat spelers hun zaakwaarnemer moesten betalen ipv de clubs waarmee ze in onderhandeling waren?
Al komt dit indirect op hetzelfde neer het zou spelers toch bewuster maken van wat zo'n man allemaal wel niet in eigen zak steekt. Wat dat betreft maar beter je vader weet iemand hoe het met die regel staat?

24 januari 2013 om 09:53

Volgens mij ook. Maar als dat er door komt vragen spelers gewoon meer tekengeld of een hoger salaris. Uiteindelijk betalen de clubs het toch. Zij het via een omweg.

24 januari 2013 om 10:44

Zoals ik al zei, het komt indirect op hetzelfde neer. Maar de bedragen worden dan bij de spelers geëist die het vervolgens weer van de club moeten eisen. Hierdoor zien ze wel om wat voor bedragen het gaat en wat zij anders zelf in hun zak hadden kunnen steken. Het gaat om dat stukje bewustzijn dat hopelijk een verschil zal maken.

Moeilijk verhaal aan de ene kant ook weer. Natuurlijk zijn er professionals nodig om alles af te ronden zoals het hoort in zo'n grote industrie, echter heb je ook weer uit te kijken met de grootste geldwolven in de voetballerij namelijk deze "spelers Makelaars" De berichten die hier en daar naar buiten komen suggereren naar contract eisen voor deze makelaars zelf die net zo lang lopen als het contract van de voetballer.

Vooral bij Galatasaray zijn er meerdere malen berichten naar buiten gebracht door mensen van de club dat er een aantal makelaars ook per jaar een bedrag van meer als 500,000 euro is geëist.

Maar ja aan de ene kant beter een prof dan iemand die er totaal geen verstand van heeft en eventueel een contract laat tekenen door z'n zoon of broer waardoor de speler weer ten nadele blijft.

24 januari 2013 om 09:58

Zou je als speler toch een mooie combinatie van kunnen maken, een zaakwaarnemer die weet hoe het er in de voetballerij aan toe gaat qua salarissen etc.
En een vader die daarbij de carriere van zn zoon in de gaten houd en een goed carriereplan boven het financiele plaatje stelt.

Een beetje een "wij van wc-eend adviseren wc-eend" momentje. Je gaat een professionele zaakwaarnemer vragen of het verstandig is om geen zaakwaarnemer aan te stellen? haha wat voor antwoord ga je dan krijgen denk je dan?

Ik denk dat een speler vooral iemand moet aanstellen waar hij een goed gevoel bij krijgt. Kan mij voorstellen dat als je vader goed met centjes is dat je dan je vader aanstelt. Die kan dan ook met je mee gaan kijken naar wat een juiste stap zou zijn. Ligt er natuurlijk ook aan wat voor vader je hebt. Sommige ouders zien hun kind ook als een manier om zelf geld binnen te halen. Ik denk dat niet elke zaakwaarnemer in het belang van de speler denkt. En niet elke "niet professionele" zaakwaarnemer kan er niks van. Er zit altijd nuance.

Makelaars krijgen een meestal deel van de transfersom of tekengeld en hebben daardoor de neiging om alleen naar het eigenbelang te kijken. Een hoge transfersom en/ of tekengeld is in het belang van de makelaar. Een vader zal dit niet doen, maar heeft vaak de expertise niet.
Er wordt soms, vooral op lager niveau, wel eens transfer afgesloten door advocaten/accountants die tegen een uurloon werken (en een makelaar inhuren van de handtekeningen). Dat lijk me veel gezonder aangezien dan het eigenbelang niet meespeelt. Anderzijds missen zij ook specifieke voetbalkennis. Mij lijkt het dan eigenlijk ook wenselijk dat makelaars gedwongen worden tegen een uurloon gaan werken, zodat het belang van de makelaar bij transfers wegvalt, en zij neutraal advies geven, ipv aan het eigenbelang denken.

typisch iemand die zijn eigen vak belangrijk wil maken. Of is het eigenlijk wel een vak? Iedereen kan zaakwaarnemer worden, dom van spelers om gasten als Jansen in te huren, gewoon beter je broer of je vader iets gunnen

Tuurlijk zit er wel degelijk een kern van waarheid in wat hij zegt. Maar aan de andere kant is het de grootste bullshit die er is. Een vader doet namelijk alles voor zijn zoon. Een vader wil dat hij goed betaald wordt, dat hij naar een mooie club gaat, dat hij wel belangrijk wordt! Een zaakwaarnemer daarentegen is 9 van de 10 x gewoon puur zakelijk, heeft geen extra belangen en doet alles om die ene euro voor zich zelf eruit te krijgen.

Rob Jansen en ook Railoa (ofzoiets) staan daar nogal bekend om..

En wat is dit voor een onzin nieuw? Je gaat een grote zaakwaarnemer die diverse spelers begeleidt, vragen wat verstandiger is? Hahaha

Raiola is een dikke pizzabakker dus waar hebben we het over?

Wat een onzin kraamt die man uit puur om zijn werk te beschermen zaakwaarnemer is geen eens een officieel beroep iedereen kan dat.
Speler salaris dat gaat de speler in kwestie je wel vertellen hoeveel die minimaal moet hebben.

Een zaakwaarnemer denk alleen aan het finaciele plaatje dat jij als speler eenzaam is rusland zit boeit ze echt niet

24 januari 2013 om 12:03

goed gesproken! Zelfs de vader van Labyad die gebrekkig Engels/nederlands zal spreken versiert hier even een mooie transfer met een dikke salaris voor zoonlief, 90% is de kwaliteit van de speler en 10% dat een zaakwaarnemer moet hebben is keiharde onderhandelingsmentaleit ten faveure van de client

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren