Update: San Lorenzo staakt pogingen voor Newcastle-aanvoerder

Woensdag, 23 januari 2013 om 18:05

Het zit Newcastle United dit seizoen niet mee. De ploeg van Alan Pardew strijdt tegen degradatie en dreigt na Demba Ba, die naar Chelsea ging, opnieuw een belangrijke basisspeler kwijt te raken. Aanvoerder Fabricio Coloccini heeft de clubleiding van de huidige nummer vijftien van de Premier League laten weten dat hij nog deze maand terug wil keren naar zijn vaderland.

/

Volgens de BBC heeft de verdediger geen officieel transferverzoek ingediend, maar heeft hij wel laten weten dat hij wegens privéproblemen hoopt terug te kunnen keren naar Argentinië. De clubleiding zit een dezer dagen weer met de dertigjarige Coloccini om tafel, om te proberen om de captain op andere gedachten te brengen. Diverse bestuursleden denken echter dat de 35-voudig international niet meer over te halen is.

De dertigjarige Coloccini is bezig aan zijn vijfde seizoen bij Newcastle, dat de verdediger in de zomer van 2008 overnam van Deportivo la Coruna. De Argentijn was altijd zeker van een basisplaats bij the Magpies en speelde tot dusver 154 competitiewedstrijden voor de club. De reden waarom Coloccini terug wil keren naar Argentinië is (vooralsnog) niet bekend.

Update 16 januari 09.10 uur - Newcastle gaat in gesprek met captain en wil vertrek voorkomen
Newcastle United hoopt dat Fabricio Coloccini van gedachten verandert en dat de Argentijnse verdediger het seizoen toch wil afmaken in Engeland. De aanvoerder van the Magpies wil vanwege privéproblemen terug naar zijn vaderland en heeft een transferverzoek ingediend, maar trainer Alan Pardew gaat met de dertigjarige Coloccini. De coach probeert de captain ervan te overtuigen toch bij Newcastle te blijven, waarna de situatie na afloop van het huidige seizoen opnieuw kan worden bekeken.

Update 23 januari 18.05 uur - San Lorenzo staakt pogingen voor Newcastle-aanvoerder
Fabricio Coloccini wil vanwege privéproblemen terugkeren naar Argentinië en Newcastle United heeft zich met de komst van Mapou Yanga-Mbwia al ingedekt voor het vertrek van de verdediger. Het is echter nog maar de vraag of Coloccini ook daadwerkelijk zal weggaan: San Lorenzo was de belangrijkste kandidaat om de verdediger over te nemen, maar meldt via Twitter dat zij de pogingen om de Argentijns international binnen te halen heeft gestaakt. Volgens San Lorenzo bleek de komst van Coloccini simpelweg 'niet mogelijk' te zijn, waarschijnlijk wegens financiële redenen.


Poll

Fabricio Coloccini hoort bij de beste vijf verdedigers van de Premier League


Gerelateerd

37 reacties (laatste reactie door franklampard08)

Eerst Ba en nu Coloccini, als het zo door gaat gaan ze nog degraderen ook. En die coach ligt tot 2020 vast. Vorig seizoen ging het zo goed en nu dit

11 januari 2013 om 14:35

Vorig seizoen heeft Newcastle boven zijn stand geleefd en deze spelers denken meteen dat de bomen tot in de hemel zouden blijven rijken, maar dat was gewoon een toevalstreffer. Collocini is ze natuurlijk wel trouw gebleven toen ze degradeerden, maar toch vind ik het van weinig respect getuigen als je midden in een dramatisch verlopen seizoen tot nu toe met zo'n verzoek komt. Vecht gewoon nog tot het einde van het seizoen voor een positief resultaat en breng dit dan naar boven, zeker als je aanvoerder bent hoor je dit niet te doen in de winterstop.

11 januari 2013 om 14:41

Het gaat hem niet om de resultaten tot nu toe, maar om privé redenen. Dit kan van alles zijn natuurlijk, maar hij zal er een goede reden voor hebben denk ik.

11 januari 2013 om 18:07

Das wel een beetje kort door de bocht Breedje...

Lees eens duidelijk, weet niet of je weet wat priveredenen zijn maar vaak is dat niet zo goed nieuws. Denk je nou echt dat hij als aanvoerder een club midden in het seizoen verlaat omdat een familielid griep heeft? Maar ik neem aan dat je beter weet omdat je zelf deze tekst getypt heb. Nou gefeliciteerd met de aandacht!!

23 januari 2013 om 18:45

dit heeft niks te maken met respect coloccini is tot nu toe trouw gebleven dus heeft al genoeg respect getoond en hij heeft er prive redenen voor en hij zal er een goede reden voor hebben naar zijn vaderland gaan is voor hem het beste als hij egt prive problemen heeft is dat het beste

11 januari 2013 om 19:59

2 belangrijke spelers idd,
maar om nou gelijk te zeggen dat ze gaan degraderen?
het team speelt niet meer hetzelfde als vorig jaar, maar dat neemt niet weg dat ze een goede (subtop) selectie hebben op papier.
ze hebben echt een mooi tea, hopenlijk krijgt Pardew het team snel weer op de rails!
lijkt me beter als ze colocinni laten gaan, Boca of Rivers plate ofzo?
Bedankt Coloccini, je bent een top verdediger!

Lijkt me duidelijk voor Newcastle dan: deze man in de zomer van de hand doen, Douglas halen en evt. een Shawcross als die haalbaar is.

11 januari 2013 om 15:02

Ik denk niet dat ze Shawcross willen/kunnen betalen. Zal wel tien keer de marktwaarde gevraagd worden. Misschien inderdaad een Douglas; aan een ongemotiveerde speler heb je niks, vooral niet in moeilijke tijden.

11 januari 2013 om 17:59

die gast van stoke bedoel je die shawcross, die het been brak van die arsenal speler? die heeft net bijgetekend geloof ik

11 januari 2013 om 18:02

Ja die bedoel ik. Ik volg Stoke niet heel geweldig, maar zie wel wekelijk dat Shawcross één van de uitblinkers is.

Coloccini: een ouderwets spijkerharde Argentijnse verdediger. Jammer dat de man nu al terug wil; is toch pas 30 jaar. Hij zal zijn redenen hebben..

11 januari 2013 om 17:04

waarschijnlijk priveproblemen.

Zp, dat is niet best, als je na je topscorer ook gelijk je beste verdediger (en tevens aanvoerder) kwijtraakt.

Dit is bijna altijd zo met NU. Een seizoen goed presteren en dan gaat het weer matig en spelers vertrekken enz. Dembaba en collocini zijn ook nog een van hun basiskrachten. Ik hoop dat het snel goed komt voordat de rest ook wil vertrekken zonde zou het zijn!

Raar dat deze goede betrouwbare verdediger altijd bij Newcastle is gebleven en het nooit een stapje hoger bij een profclub heeft geprobeerd...

New Utd heeft een super seizoen achter de rug en beter dan vorig jaar kunnen ze denk ik niet... Hoop wel dat Coloccini blijft want is de capitein en toch echt wel iemand die de boel daar dicht houdt achteraan.

zou echt een aderlating zijn voor newcastle, lijkt met niet dat hij in de winter al gaat.
lescott zou goede aankoop zijn , je kan voor jonger gaan shawcross (denk te duur) Of goede opties Douglas,alderwereild.

haha op die foto lijkt die wel beetje op zlatan

ja, wat doe je eraan als een speler echt terug wil? als je hem houd zullen zijn prestaties waarschijlijk ver dalen als die echt ongelukkig is, en een echt goede vervanger is voor newcastle waarschijnlijk te duur. misschien rekik een half jaar huren om ter kijken of hij hem kan vervangen zo ja coloccini verkopen en rekik halen maar echt een goede vervanger gaat newcastle ook niet zomaar krijgen

11 januari 2013 om 16:05

Eerder David Luiz

Hij hoort zeker niet bij de beste verdedigers van de premier league, maar het is best een goede verdediger. Hij is alleen nogal traag. Ik hoop voor hem dat hij snel weg kan.

Is extreem populair bij de supporters van Newcastle, zingen altijd uitgebreid over liederen over hem. Denk wel dat hij vervangbaar is, Douglas zou een goede optie zijn.

11 januari 2013 om 20:34

Weet jij misschien meer over dit? Zou een welkome versterking voor River Plate, ze hebben al jaren geen prijzen gewonnen. En ik vind dat zo'n schitterende club.

13 januari 2013 om 17:51

Schijnt dat voornamelijk San Lorenzo geinteresseerd is, maar de vraag is of ze hem kunnen betalen.

13 januari 2013 om 18:08

San Lorenzo zou me wel verbazen, die club is echt een drama geworden. Nog ff en ze zitten in de Primera B. Vind het wel raar dat men in Argentinië geen normale competitie hebben, vind je niet?

Betrouwbare verdediger, zou erg spijtig zijn als hij uit het Engels voetbal verdwijnt.
Als hij daadwerkelijk weggaat hoop ik dat hij vervangen wordt met een Pl-speler. Denk dat iemand met ervaring zijn plek kan overnemen, iemand buiten de PL heeft altijd tijd nodig. Namen als Lescott, Williams, Olsson, A. Ferdinand zouden kunnen worden aangetrokken denk ik.

Colloccini wat een goede verdediger was hij in zijn tijd bij Depor en hij is dat nog steeds hoor. Ik hoop dat hij zich bedenkt en blijft in Europa of daarna terugkeert naar Europa. Stond niet voor niets in zijn tijd bij Depor in de belangstelling van Barca en nog vele andere topploegen. En deze verdediger is echt een clubman. Speelde niet voor niets 1jaar in 2de klasse bij Newcastle terwijl hij overal naartoe kon. Respect Colloccini. En je zou zo zeggen dat hij een broer is van David Luiz. Net als Marvin Martin een broer lijkt van Zakaria Labyad haha.

ik hoop echt dat hij blijft, newcastle zakt helemaal in erg pijnlijk, maar ik zelf denk dat Newcastle niet gaat degraderen misschien een paar versterkingen halen nu het nog kan, sowieso een goede vervanger voor Ba.

11 januari 2013 om 20:02

ja klopt,
maar met Ben Arfa, Cisse, Anita, Cabaye, Marveaux zit middeveld/aanval best goed.
Stiekem hoop ik op een terugkeer van Carroll, maar die kans lijkt me klein.

11 januari 2013 om 21:08

Ik denk ook niet dat Caroll terug zal komen, hij wilt liever niet tegen degradatie strijden,verdediging moet wel aan geknutseld worden, ik kan nu niet iemand opnoemen die goed genoeg is voor hun budget.

Hij is echt heel goed, hoort bij de betere verdedigers in de Bpl. Hij is beter dan bv. Jagielka, Cahill of Mertesacker. Zou echt een groot verlies zijn voor Newcastle, een vervanger voor hem vind je niet zo snel. Tenzij je Kouyaté en/of Yanga Mbiwa voor een zacht prijsje kunt halen.

11 januari 2013 om 21:56

Dan Gary Cahill van Chelsea bedoel je? Lol als je dat meent vind ik je wel grappig.

Als hij met heimwee zit kan je hem beter gewoon laten gaan, want op zn top spelen zal ie dan zeker niet doen. Ik maak me niet zo druk om Newcastle, die komen er wel weer bovenop. Er zit nog genoeg kwaliteit in het team en als Ben Arfa en Cabaye terug komen dan is er weer kwaliteit en creativiteit. Bovendien kan Papis Cisse nu eindelijk helemaal loskomen nu hij niet meer samen met Ba speelt (zelfde soort spelers).

11 januari 2013 om 22:50

Cahill is een kluns, vind je hem echt zo goed? Dan zou je echt eens wedstrijden van Chelsea moeten bekijken.

Het zijn idd privé problemen zijn vrouw kan namelijk niet aarden in Engeland (volgens de media etc.)
En ze heeft geen vriendinnen etc. niemand die ze kent in Engeland, en hij is elke dag op de club en zij zit dan thuis maar een beetje als een kasplantje te wachten tot hij weer thuis komt, en na 4/5 jaar is ze dat zat en wil ze naar d'r vaderland terug.
Met mensen uit dat soort contreien (zuid-amerika o.a) heb je dat nu eenmaal, die kunnen zich niet goed aanpassen, voelen zich niet gauw ergens anders thuis, en willen het liefste in hun omgeving blijven.
Maar hij zal wel weggaan denk ik, je houdt zoiets toch niet tegen (ook al heeft die pas nog bijgetekent) maar als iemand echt weg wil doe je er niks tegen, als je gaat tegen werken dan gaat hij gewoon express slecht voetballen of weet ik veel en dan kan je hem wel straf geven maar ook dat werkt dan vaak niet, want dan ben je hem als nog kwijt in je elftal en heb je ruzie met een van je beste spelers dat werkt allemaal niet, laat hem gewoon gaan en haal een ander.
Ik hoorde dat wij bezig zijn om Tomkins te kopen van West Ham United (schijnt een goede verdediger te zijn van Engeland -23 geloof ik)
Colo weg doen en Tomkins halen en weg is het probleem voor alle partijen..
Het is jammer want hij is 5 jaar lang (zelfs toen we degradeerde) trouw aan ons gebleven (waar andere spelers, die toen wel weggingen) een voorbeeld aan konden nemen..
Jammer Colo maar het gaat je goed daar in je thuisland Argentinie bedankt voor je inzet je was (en bent nog steeds) een van de weinige echt goeie verdedigers die we de laatste jaren gehad hebben!!

Coloccini is een goede verdediger. Newcastle zit al zo in de put dus een vertrek van Coloccini word moeilijk op te lossen. Ik vind Anderlecht speler Kouyate een goede optie of misschien Olsson van Blackburn Rovers. Ik hoop dat Newcastle er weer boven op komt want ik kijk graag naar goed spel van The Magpies.

Als Coloccini weggaat kan Newcastle zo in degradatiegevaar komen. Eerst Ba, nu Coloccini. Ja, degradatiegevaar, je leest het goed. Dat hadden ze een paar jaar eerder ook. En toen degradeerden ze ook. Als hij terugkeert naar zijn vaderland zal de transferprijs wel niet zo hoog liggen. Als vervanger denk ik aan Kouyaté, Dawson, Chalobah huren van Chelsea of Gallas.

23 januari 2013 om 18:48

het is niet om dat coloccini weg gaat dat ze degraderen een speler kan niet de ploeg boven de degradatiezone houden en er zijn nog wel spelers met kwaliteit zenne

Yanga-mbiwa is toch al aangetrokken. Lijkt mij een prima centrale verdediger en dus een goede opvolger van Coloccini

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Newcastle United

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
8.Everton49-14
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Jamal LascellesVerdediger10
Chancel MbembaVerdediger10
Florian LejeuneVerdediger10
Paul DummettVerdediger10
Ciaran ClarkVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Newcastle United.

6 fans
Verdediger, 36 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Jean Michaël Seri moet de eerste aankoop van Unai Emery bij Arsenal worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren