Messi: ‘Ben blij met mijn doelpunten, maar qua prijzen kon het beter’

Dinsdag, 25 december 2012 om 16:18

Lionel Messi viert de kerstdagen met zijn familie in zijn geboorteplaats Rosario. In gesprek met El Mundo Deportivo spreekt de dribbelaar van Barcelona zijn kerstwens uit en blikt hij terug daarna ook vooruit op het seizoen. De Argentijn waarschuwt AC Milan alvast, dat het in het kader van de Champions League opneemt tegen zijn ploeg.

/

“Ik wens trainer Tito Vilanova een spoedig herstel”, doelt Messi op de coach van Barcelona, die een terugslag kreeg in zijn revalidatie van een eerdere operatie tegen een tumor. “De geboorte van mijn zoon Thiago was het mooiste wat me ooit is overkomen”, blikt hij terug. Op voetbalgebied verpulverde hij record na record en hij eindigde het kalenderjaar met liefst 91 treffers, zes meer dan Gerd Müller in 1972 maakte. “Ik ben blij met mijn doelpunten en mijn persoonlijke records, maar het jaar had beter gekund in termen van titels. Mijn doelpunten hebben geen waarde als ze geen prijzen opleveren.”

Messi waarschuwt AC Milan alvast, dat het in de achtste finale van de Champions League opneemt tegen Barcelona. Vorig seizoen werd Barcelona, mede door een gemiste penalty van Messi, uitgeschakeld door Chelsea. “Ik hoop dat ik de wond kan laten helen”, reageert Messi. “Tegen Chelsea vond ik dat we op basis van twee wedstrijden het verdienden om naar de finale te gaan. Nu moeten we er alles aan doen om op Wembley te komen staan.”Gerelateerd

100 reacties (laatste reactie door xavifcb)

91 doelpunten gaat niemand bijna kunnen overtreffen echt ongelooflijk..

gun messi die prijzen niet

Messi is gewoon beste speler allertijden! Ik vond Ronaldo Lima altijd geweldig en ik vind dat hij ook thuishoort tussen pele & co maar Messi overtreft alles! Ook in PL zou hij veel doelpunten maken.

25 december 2012 om 16:34

Overdrijven is een kunst zeggen ze hier vaak!
Hoe kun jij nou zo'n uitspraak doen? Jij bent zo iemand die amper 5 a 6 jaar naar voetbal kijkt en gelijk Messi de " beste " noemt.. Natuurlijk is hij geweldig maar niet de beste aller tijden.. Kan ik ook niet zeggen omdat ik Pele, Cruijf, Maradonna, etc.. Niet heb zien voetballen. Maar Zidane heb ik wel gezien en daarom zeg ik dat hij beter was dan Messi!

25 december 2012 om 17:03

En k heb messi, zidane, r9 etc etc zien voetballen. Voor mij is messi de beste! Jouw argument is dat je iemand meegemaakt moet hebben! Dus waarom mag iemand anders messi niet de beste vinden?

25 december 2012 om 17:05

Er bestaan ook videobanden waardoor je prestaties van een Cruijf of Maradonna terug kan zien. Alleen pele heb ik nooit zien spelen.

25 december 2012 om 18:23

De enige reden dat jij Zidane de beste noemt is omdat hij een Real shirt aan had,
een jaar geleden zou je nog zeggen dat het ronaldo is, maar onderhand is wel gebleken dat ronaldo niet mee kan met messi, dus daarom noem je nu zidane, omdat messi en zidane niet rechtstreeks te vergelijken zijn.
Maar elke echte voetbalkenner (daar hoort niemand op deze site bij) weet dat Messi vele malen beter is dan Zidane ooit was

25 december 2012 om 18:33

Haha, jij bent echt zo'n kneus he.. iemand die zomaar wat praat zonder iets te weten.. Messi komt niet eens in de buurt van Zidane.. Zidane is de beste aller tijden a kneusje.. ik word boos van nerdjes als jou die iets denken te weten. Ik heb tshirts van Frankrijk met Zidane er op!! dus het draait niet alles om Real Madrid .

25 december 2012 om 19:57

Jij bent ook echt een idioot man. Mag iemand zijn mening niet geven ofzo? Jij vind Zidane de beste allertijden dat mag jij vinden dat is jou mening. Ik denk dat vele andere die mening ook met jou delen net zoveel als die het eens zijn met check. Ik persoonlijk vind Messi ook de beste allertijden. Hij liet al op hele jonge leeftijd dingen zien die je mensen in hun hele carriere niet ziet doen. Hij was zo jong en al zo belangrijk bij zo'n grote club als Barcelona. Ik vind Messi de beste en dat is gewoon mijn mening, en dan ook dat dom gelul van hij moet eerst eens een WK winnen voor Argentinie.. voetbal is nog altijd een teamsport elke prestatie die je levert die lever je als een team niet als een enkel individu. Dus eigenlijk moeten we Cruyff etc.. niet serieus nemen want ze hebben nou eenmaal geen WK gewonnen.

25 december 2012 om 20:14

een vraag: heb je Zidane zien spelen Voor de wk1998?

25 december 2012 om 22:10

@armenie

A kneusje? Denk je dat je op straat bent? Gangster Armeen (lolll)... Daarnaast is je comment waarschijnlijk een van de meest belachelijke hier op deze topic. Messi zal na zijn carriere door zo'n beetje iedereen als de veel grotere voetballer gezien worden. Die gast is nog maar 25 jaar... en nu huilie huilie doen.

26 december 2012 om 01:53

Je haalt de woorden uit me mond Villaboy..

Ook voor mij is Messi de allerbeste ! Als je ziet dat hij al 5 jaar constant presteert of sterker nog ieder jaar nog beter wordt kwa veldspel en statistieken is dat gewoon bizar. Elk jaar overtreft hij zichzelf gewoon.. Er staat geen maat op Messi. En hij kan nog 8 jaar mee minimaal kan je nagaan want hij nog allemaal kan bereiken.

De meeste van die voetbal legendes hebben dat in hun hele carrière nog niet eens bereikt en Messi zit nog niet eens op de helft.

26 december 2012 om 18:38

Wat een haat zeg, en dat met kerst.
Zidane was goed, messi is goed, ze zijn allebei goed. Één ding echter: messi zal langer herinnerd worden, dankzij zijn doelpunten.

Dat is ook zo, qua prijzen was het naar recente Barca-maatstaven een matig jaar. Nog eens het woordje "recent" benadrukken want het is niet zo heel erg lang geleden dat een jaar met een prijs gewoon een goed jaar was.

De titel was enerzijds de verdienste van Real (die 100 punten spreken voor zich) maar anderzijds vond ik afgelopen seizoen Barcelona in uitwedstrijden gewoon laks, ongeconcentreerd. Als je het vergelijkt met de uitwedstrijden in het huidige seizoen, het verschil is dag en nacht en de puntenwinst ook, nog geen punt weggeven in uitwedstrijden.

Wat de CL betreft : laat Barcelona nog 10 keer die dubbele confrontatie met Chelsea overdoen en 10 keer zal Barca zich kwalificeren. Het was zo een jaar dat Chelsea aan elke paal en op de lat een engeltje zitten had, zoveel meeval, het kan bijna niet zonder goddelijke krachten. Maar goed, compensatie voor de jaren dat Chelsea dat engeltje niet had, soms win je, soms niet.

Messi zelf is eigenlijk zonder woorden. 90 doelpunten, 25 assists, alleen al de pure statistische gegevens spreken voor zich. Ik denk vaak als er weer eens zo een Cr-messi discussie is (en ik wil dus echt niet zo een discussie opstarten) dat sommigen zich echt niet realiseren hoe goed Messi wel niet is.

Ik heb Cruijff, Maradona, Ronaldo en Zidane bewust meegemaakt... Wel Messi heeft nog meer klasse dan deze heren en ik sluit me dan ook aan bij Gulliani, vice-president van AC Milan : Messi is the best of them all and that is said by someone who has seen both Pele and Maradona play.

25 december 2012 om 16:45

''vond ik afgelopen seizoen Barcelona in uitwedstrijden gewoon laks, ongeconcentreerd''

Ik vind je analyse verkeerd m.b.t. tot het slechte voetbaljaar. Ik wijt de slechte prestaties van afgelopen seizoen aan Pep die teveel ging experimenteren.

Zijn spelwijze werd er 1 van veel risico's waarin hij 3-4-3 ging spelen en waar hij te vaak jeugdspelers liet spelen in uitwedstrijden. Het was aan Pep te wijten dat er onnodig veel punten verloren ging. Toen hij dat door kreeg en weer het oude systeem ging spelen liep het Barca spelletje weer als van ouds.

25 december 2012 om 16:53

Ook met 4-3-3 had Barcelona punten laten liggen, beetje makkelijk om Guardiola de schuld te geven. Het had meer met de spelers en de instelling te maken, Villa en Pedro bijvoorbeeld waren zwaar uit vorm.

Verder had Barca ook behoorlijk veel pech met de arbitrage.

25 december 2012 om 16:54

@sab80

Moet jou toch wel gelijk geven eigenlijk. Wat het 3-4-3 systeem betreft van vorig seizoen. Ik weet nog dat er veel barcelona supporters tegen waren dat Pep elke keer zo'n systeem hanteerde om het te testen en soms pakte het gewoon niet uit. Vond het wel goed dat hij de jeugd liet spelen, maar het was misschien inderdaad te veel van het goede. Wel is duidelijk te zien dat het dit seizoen anders is onder Tito. Dit Barcelona speelt veel directer en aanvallender dan die van vorig seizoen. Waar ze vorig seizoen bijvoorbeeld eerst 30x gingen passen en daarna een steekpass gaven gaat het nu al na 15x. Michielvc heeft ook wel een punt, want het lijkt gewoon alsof dde mentaliteit dit seizoen veel beter is, want vorig seizoen hadden ze al heel veel gewonnen waar ze dit seizoen La Liga weer willen zinnen na het kampioenschap van Real Madrid.

25 december 2012 om 17:06

Die 3-4-3 was inderdaad teveel van het offensieve en heeft zeker punten gekost maar het is zoals Azulgrana01 ook al zegt : ook met een 4-3-3 is het al te vaak misgelopen en dat wijt ik dan echt wel aan de foute mentaliteit bij uitwedstrijden.

Op dat vlak heeft Tito de kopjes wel weer juist gekregen : of het nu uit in Sevilla is of naar een club op positie 14 : de focus is er, alle spelers op scherp en als dat het geval is, dan moet de tegenstander al van heel goede huize zijn om het te halen van Barcelona en meestal dan ook nog wat meeval kennen.

25 december 2012 om 19:03

Ik heb al die spelers ook bewust meegemaakt en ik ben het niet met je eens. Maradona was op zijn top absoluut nóg beter dan Messi nu is. Maradona was fysiek sterker en had veel meer variatie in zijn dribbels en had daarnaast een beter schot dan Messi. Begrijp me goed voor mij is Messi ook een van de beste die ik ooit heb zien spelen, maar beter dan Maradona? No way!

Daarnaast speelt er natuurlijk ook een bepaalde voorkeur een rol. Ik hou ook het meest van dribbelaars als Maradona en Messi. Maar wanneer iemand mij zou zeggen dat hij Zidane de beste vind omdat hij veel completer was dan deze twee zou ik voor dat standpunt zeker begrip op kunnen brengen.

25 december 2012 om 16:51

Mooi om zulke woorden over Messi te horen van mensen die zowel Pele, Maradonna, Ronaldo als Zidane hebben zien spelen. Dat is toch wat anders dan mensen die een WK blijven aanhalen als reden dat hij niet de beste is terwijl diegenen voetbal nog zo'n 5 jaar pas volgen. Ook ik heb Pele en Maradonna niet bewust meegemaakt, wel Ronaldo, Ronaldinho en Zidane om maar een paar op te noemen.

On: Voor Messi lijkt het inderdaad nooit goed, wat dat betreft is z'n mentaliteit natuurlijk prima in orde. Denk dat dit seizoen en het jaar 2013 over het algemeen een veel beter jaar voor Barcelona zal zijn wat prijzen betreft. Ook individueel denk ik dat Messi z'n eigen records weer zal verbreken, want ieder anders record heeft hij al verbroken.

Milan is volstreks kansloos. Vorig seizoen gaf ik ze een goeie kans, ze speelde in beide wedstrijden gewoon goed en hadden zekker recht op de overwinning. Het Milan van dit seizoen mag al blij zijn als ze er maar 3 om de oren krijgen. Messi had overigens tegen Chelsea ook een aantal keer moeten scoren, maargoed thats all in the past. Hoop in ieder geval op wat spektakel. May the best win!

25 december 2012 om 17:04

Iedereen verwacht dat Barca gemakkelijk van Milan zal winnen.

Ik niet! Milan had vorig seizoen spelers zoals Ibra, Thiago Silva, Seedrof .. en toch speelden ze redelijk verdedigend. Nu zullen ze gewoon met 10 man achter de bal spelen zoals Celtic en Cheslea al eerder hebben gedaan met Barca.

Ik denk wel dat Barca de 2 wedstrijden zal winnen, maar niet met een monsterscore.

Ligt het aan mij of wat.. Als Messi praat tegen de media is hij altijd zo " droog " maar als het gaat om een doelpunt te vieren is hij altijd geweldig bezig!

Voetballers zijn echt rare mensen.. Nooit tevreden.

25 december 2012 om 16:56

Als voetballer en vooral als spits ben je de hele wedstrijd op zoek naar een goal voor je team. En als het doelpunt wat je maakt dan ook een belangrijke is, kan hij nogal blij overkomen. Vaak weet je erna ook niet meer wat je gedaan hebt.

Ik denk dat alle voetbalsupporters de waarde van zo'n speler pas inzien nadat hij is gestopt met voetballen. Dan zal men zeggen, messi was de beste ooit, daarna komen namen als pele maradona enz. Vele vinden zidane heel goed en zeggen dat hij tot de besten behoort, maar zidane was volgens mij niet eens de beste in zijn tijd. En ik ben nog niet zo oud en heb spelers als maradona en pele niet meegemaakt, maar ik denk dat pele en alle andere voetballers die zogenaamd tot de beste behoren een beetje gehypt zijn. Alle oude mensen zullen zeggen dat er geen andere betere voetballer komt en dat alles vroeger beter was, maar ik denk zelf dat Messi echt een geval apart is!

Is kritisch naar zichzelf toe en benoemt dat zijn zoontje het mooiste is wat hem ooit overkomen is. En terecht, dat zoontje heeft hij gekregen en die doelpunten heeft hij gemaakt.

Messi wat is hij een fenomeen wat hij al gepresteerd heeft is gewoon ongelofelijk ik ben Real Madrid supporter. Maar voor Messi heb ik gewoon heel erg veel respect ok mensen zeggen dat dat hij eerst 1000 doelpunten moet maken om te bewijzen dat hij even goed is als Pele. Maar 1000 doelpunten nu is bijna onmogelijk de tijden van het voetbal zijn veranderd Pele voetbalde trouwens tot zijn 45 want nu bijna onmogelijk is. Maar ik denk wel dat Messi er 500 a 700 kan maken in zijn loopbaan.
Respect Messi

25 december 2012 om 17:28

Respect voor jou!! Zo kan het ook idd. Dat je een Madrid fan bent heb ik alle respect voor maar elk persoon die een beetje van voetbal houdt en beweert dat ie verstand ervan heeft, zou moeten veronderstellen dat Messi een fenomeen is. Daar kan je niet omheen gewoon!!!

25 december 2012 om 18:09

Ja ik haat hem niet ik vind hem een geweldige speler met veel kwaliteiten en kan altijd van hem genieten. Als Barcelona wint tegen Madrid dan is dat omdat Barcelona deze wedstrijd beter is als Madrid wint tegen Barcelona is dat omdat Real Madrid beter was deze wedstrijd .

Ik vind dat je eigenlijk niet kan spreken over de beste voetballer aller tijden. Geef maar eens een definitie van voetballer. Is iemand een goede voetballer als hij veel scoort of als hij een goede balbehandeling heeft? Een verdediger is net zo goed een voetballer als een aanvaller. Maar je kunt ze niet met elkaar vergelijken.

Daarom is het een vreemde titel, je kunt Maldini niet met Messi vergelijken of Ronaldo met Casillas. Ze zouden eigenlijk een prijs voor elke linie moeten hebben.

25 december 2012 om 17:29

Helemaal mee eens..

Als men één beste aan moet wijzen.. Dan doet men de rest gewoon tekort.. Ik roep ook altijd dat het eerlijk zou zijn als men voor elke linie een prijs zou hebben.. Keeper.. Vedediger.. Middenvelder en Aanvaller..

En wil je de beste ooit zijn.. ongeacht wie.. Dan moet je op elke linie domineren.. (op de Keeper positie na dan).. En dat heeft nog geen enkele speler gedaan..

25 december 2012 om 17:40

Je kan wel naar de waarde kijken van spelers. Ik denk dat een steraanvaller eigenlijk wel belangrijker is in een elftal dan een sterverdediger.

25 december 2012 om 17:50

Maar als een verdediger een fout maakt kan het je een wedstrijd kosten, een middenvelder, aanvaller, kunne missen en balverlies lijden... Dus denk na voor dat je wat onzin uitkraamt... Armenchik.

25 december 2012 om 17:53

De belangrijkste posities van een team is de vm of de cm positie naar mijn mening. De allerbeste teams hebben vaak een hele goede vm/cm, vaak zijn die gasten ook onderschat. Dat zou je alleen kunnen zien als ze niet spelen. Neem nou is busquets van Barca en alonso van madrid. Als die twee niet spelen komen er veel gaten te liggen waardoor je doelpunten tegen krijgt omdat de vervanger de kwaliteiten ervoor niet heeft.

25 december 2012 om 20:09

Hoeft niet, kijk bijvoorbeeld naar Juventus. Zij doen het ontzettend goed ondanks dat ze geen topspits hebben. Wat ze wel hebben is een hele sterke verdediging (en middenveld)

25 december 2012 om 18:11

Ja ik ben het ook helemaal met je eens ze zouden zoals je zegt voor elke linie een prijs moeten hebben. Dat zou de beste manier zijn een gouden bal voor beste keeper een gouden bal voor beste verdediger en voor beste middenvelder en voor beste aanvaller. Maar of dat ooit zal gebeuren denk ik niet maar ik zou er zeker voorstander voor zijn van jou voorstel.

Enige wat ik over Messi kan zeggen is dat ik elke dag god bedank dat hij bij Barcelona speelt, bedoel stel je eens voor dat hij een Madrista was omg the horror...

Milan in deze vorm kunnen ze wel hebben en ik hoop dat ze dan later in het toernooi Real tegenkomen.

"mijn doelpunten hebben geen waarde als ze geen prijzen opleveren.”

Dat is iets wat de meeste mensen niet snappen.. Maar Messi gelukkig wel.. Er was dan wel een andere speler die over 2012 iets van 20 (of meer) goals minder dan Messi heeft gemaakt.. Maar zijn goals waren dan waardevoller voor hem en zijn club.. het was niet alleen voor de statistieken..

Hoe dan ook ik hoop dat we nog zo iemand als Messi mee maken die ook in de buurt komt van die 91 goals..

Wat AC Milan betreft.. Het zal er wel heel gek aantoe moeten gaan willen ze winnen.. Als het nou het AC Milan was van vorig jaar.. Met Ibra.. Silva en de rest.. dan zou het echt een kraker zijn.. Maar ik weet niet wat ik van dit Milan kan verwachten tegen Barca..

Ga er niet vanuit dat Barca weer zo'n pech zal hebben als vorig jaar

25 december 2012 om 17:14

Als Yepes speelt dan heeft Barcelona per definitie al gewonnen

25 december 2012 om 17:43

Zijn doelpunten waren misschien wel minder waard dan die van Ronaldo, maar het is en blijft een teamprestatie. Als je de gouden bal wil uitreiken op basis van teamprestaties(daar doel jij volgens mij op) dan kan Iniesta, Casillas, Alonso of noem maar op deze prijs ook krijgen. Maar de gouden bal is een individuele prijs en dan is het logisch dat Messi hem moet krijgen.

25 december 2012 om 21:19

In de voorafgaande jaren was "teamprestatie" ook belangrijk bij het winnen van deze prijs.. Dus waarom zou dat nu niet het geval zijn?

Combo van beide moet het in mijn ogen zijn...

En we kunnen hier jaren over praten maar in de direct vergelijking was Ronaldo gewoon veel meer aanweizg op de momenten dat het nodig was dan Messi in 2012..

Messi was de jaren daarvoor duidelijk bepalender dan Ronaldo.. Maar dit jaar was het echt wel anders en dat moeten mensen toch ook wel eens toegeven..

Je kan me niet wijsmaken dat een speler die alleen maar een natonale beker wint met zijn team.. De gouden bal in beslag gaat nemen... daar moet meer voor gebeuren.... Maar alles is mogelijk we hebben dat ook in 2010 gezien

25 december 2012 om 23:41

Ik vind dat de beste speler deze prijs moet winnen. Als je kijkt naar de prijzen, dan kies je niet de beste speler uit, maar het beste team. Daar heb je als speler niet 100% controle over, daar ben je afhankelijk van teamgenoten. De gouden bal is echt een individuele prijs en kennelijk denkt de grote meerderheid van de mensen hetzelfde.

Wat betreft de tegenstand. Er zijn echt nog wel clubs in Spanje die fysiek wat te biedenhebben. Sevilla won c.a vijf jaar terug nog twee keer de Europa-league en alsof er in Dan heb je nog Bilbao, Atletico Madrid, Real Betis, Real Madrid, Valencia, Malaga waarvan sommigen op het moment even wat minder doen maar die competitie is fysiek echt niet te verwaarlozen hoor. In zulke teams spelen nog altijd verdedigers als Adil Rami (1.90 M) Fazio (1.95 M) Amorebieta (1.92m) en andere beren.
En verdedigers of verdedigende middenvelders met snelheid of algemene kwaliteit als Filipe, Jao Perreira, Roderik Miranda, Nacho monreal, Demichelis, Toulalan, Cisokho, Elisieu, Iraoila en ga zo maar door. Dan heb ik nog niet eens Real Madrid of Barcelona erbij betrokken waarbij verdedigers als Dani Alves en Sergio Ramos al van Sevilla FC afkwamen

@realmadrid 7

Dat is het juist Barcelona kan alleen van kleine clubs winnen en Real Madrid niet.
Dus Real Madrid kan niet eens van klein als groot clubs winnen. dus die 50/50 kan je weglaten.
dit jaar wordt weer niets voor jullie. helaas pindakaas

Iedereen de lijst van de 100 beste voetballers ter wereld is zo juist bekendgemaakt de top 100 als volgt:
1 lionel Messi aanvaller barcelona argentina
2 cristiano Ronaldo aanvaller real Madrid portugal
3 xavi middenvelder barcelona spain
4 andres Iniesta middenvelder barcelona spain
5 zlatan Ibrahimovic aanvaller psg sweden
6 radamel Falcao aanvaller atletico Madrid colombia
7 robin van Persie aanvaller man Utd netherlands
8 andrea Pirlo middenvelder juventus italy
9 yaya Toure middenvelder man City ivory Coast
10 edinson Cavani aanvaller napoli uruguay
11 sergio Aguero aanvaller man City argentina
12 iker Casillas doelman real Madrid spain
13 neymar aanvaller santos brazil
14 sergio Busquets verdediger/middenvelder barcelona spainb... 15 xabi Alonso middenvelder real Madrid spain
16 thiago Silva verdediger psg brazil
17 mesut Ozil middenvelder real Madrid germany
18 david Silva middenvelder/aanvaller man City spain
19 bastian Schweinsteiger middenvelder bayern Munich germany
20 gianluigi Buffon doelman juventus italy
21 luis Suarez aanvaller liverpool uruguay
22 sergio Ramos verdediger real Madrid spain
23 vincent Kompany verdediger man City belgium
24 gerard Pique verdediger barcelona spain
25 philipp Lahm verdediger bayern Munich germany
26 willian middenvelder shakhtar Donetsk brazil
27 marco Reus aanvaller borussia Dortmund germany
28 franck Ribery middenvelder bayern Munich france
29 manuel Neuer doelman bayern Munich germany
30 ashley Cole verdediger chelsea england
31 wayne Rooney aanvaller man Utd england
32 juan Mata middenvelder chelsea spain
33 thomas Muller aanvaller bayern Munich germany
34 mario Götze middenvelder/aanvaller borussia Dortmund germany
35 karim Benzema aanvaller real Madrid france
36 cesc Fabregas middenvelder barcelona spain
37 oscar middenvelder chelsea brazil
38 fernandinho middenvelder shakhtar Donetsk brazil
39 javier Mascherano verdediger/middenvelder barcelona argen... 40 gareth Bale verdediger tottenham wales
41 javier Zanetti verdediger/middenvelder internazionale arg... 42 daniele De Rossi middenvelder roma italy
43 dani Alves verdediger barcelona brazil
44 petr Cech doelman chelsea czech Republic
45 mats Hummels verdediger borussia Dortmund germany
46 carles Puyol verdediger barcelona spain
47 angel Di Maria middenvelder real Madrid argentina
48 carlos Tevez aanvaller man City argentina
49 didier Drogba aanvaller shanghai Shenhua ivory Coast
50 giorgio Chiellini verdediger juventus italy
51 marcelo verdediger real Madrid brazil
52 stephan El Shaarawy aanvaller milan italy
53 toni Kroos middenvelder bayern Munich germany
54 samuel Eto’o aanvaller anzhi Makhachkala cameroon
55 jordi Alba verdediger/middenvelder barcelona spain
56 mario Gomez aanvaller bayern Munich germany
57 arturo Vidal middenvelder juventus chile
58 eden Hazard middenvelder chelsea belgium
59 james Rodriguez middenvelder porto colombia
60 marouane Fellaini middenvelder everton belgium
61 ramires middenvelder chelsea brazil
62 david Villa aanvaller barcelona spain
63 klaas Jan Huntelaar aanvaller schalke netherlands
64 nemanja Vidic verdediger man Utd serbia
65 joe Hart doelman man City england
66 arjen Robben middenvelder/aanvaller bayern Munich netherlands
67 mario Balotelli aanvaller man City italy
68 mathieu Valbuena middenvelder marseille france
69 pierre-emerick Aubameyang aanvaller st Etienne gabon
70 robert Lewandowski aanvaller borussia Dortmund poland
71 hernanes middenvelder lazio brazil
72 pedro aanvaller barcelona spain
73 santi Cazorla middenvelder arsenal spain
74 christian Eriksen middenvelder ajax denmark
75 ezequiel Lavezzi aanvaller psg argentina
76 joao Moutinho middenvelder porto portugal
77 mario Mandžukić aanvaller bayern Munich croatia
78 patrice Evra verdediger man Utd france
79 david Luiz verdediger chelsea brazil
80 luka Modric middenvelder real Madrid croatia
81 victor Wanyama verdediger/middenvelder celtic kenya
82 mapou Yanga-m'biwa verdediger montpelier france
83 hulk aanvaller zenit St Petersburg brazil
84 darijo Srna middenvelder shakhtar Donetsk croatia
85 emmanuel Mayuka aanvaller southampton zambia
86 john Terry verdediger chelsea england
87 kwadwo Asamoah middenvelder juventus ghana
88 leonardo Bonucci verdediger juventus italy
89 javier Pastore middenvelder psg argentina
90 henrikh Mkhitaryan middenvelder/aanvaller shakhtar Donetsk armenia
91 moussa Dembele middenvelder tottenham belgium
92 hatem Ben Arfa middenvelder/aanvaller newcastle france
93 samir Nasri middenvelder man City france
94 shinji Kagawa middenvelder man Utd japan
95 wesley Sneijder middenvelder internazionale netherlandsb... 96 pepe verdediger real Madrid portugal
97 marek Hamsik middenvelder napoli slovakia
98 javi Martinez verdediger/middenvelder bayern Munich spain
99 diego Forlan aanvaller internacional uruguay
100 paulinho middenvelder corinthians brazil

25 december 2012 om 19:18

Benzema je maakt een grote fout dat is dat je Messi moet omwisselen, want Ronaldo op 1 en Messi op 2....

Mooi dat je die lijst hebt!
Vind dat o.a. Kagawa wel veel te laag staat.

Edit-

Volgens mij heb je het in het verkeerde topic geplaatst.

25 december 2012 om 19:45

Ja dat kan mijn excuses hiervoor maar ik zag Messi staan en Messi stond ook op 1 dus dacht ik ik plaats het hier.

25 december 2012 om 19:48

Ronaldo staat op een dus beter dat je het gaat aanpassen...

25 december 2012 om 20:08

Ja ik ben ook meer fan van Ronaldo dan Messi maar ik heb veel respect voor Messi en als Messi op 1 staat moeten we dat respecteren.

Mensen die twijfelen aan Messi zijn niet goed snik. Messi is zo veel meer dan goals. Wat heeft Messi nou nog te bewijzen? Scoort in 2 CL finales, wordt topscorer in de CL, scoort ook gewoon 4x in 1 wedstrijd in kwartfinale CL tegen een engelse club.. Scoort 50 goals in 1 seizoen in Spanje! Dit jaar staat hij al op 26 goals! Mensen zeiden ook dat hij bij Argentinie veel minder was, maar daar scoort ie nu ook aan de lopende band! Figuren die maar 1 vorm van kritiek hebben op Messi moeten zich morgenochtend meteen melden op een psychiatrische instelling..

beste speler van de wereld, maar toch zo bescheiden. Respect!

wat ben ik blij dat Messi nuchter nadenkt zeg, ook al heeft hij minder prijzen gewonnen hij is niet tevreden, wereld record boeit hem niet zo veel als team prijzen, en natuurlijk heeft hij het over de landstitel en de CL, balen dat hem dat niet gelukt is dat zou echt mooi zijn record van Muller verbreken, en landstitel + cl winnen, hoe mooi kon het dan zijn?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4861 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9069
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3534
Ivan RakiticMiddenvelder341
PaulinhoMiddenvelder349
Jordi AlbaVerdediger322
Luis SuárezAanvaller3225
Sergio BusquetsMiddenvelder301
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3559 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Barcelona 35 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0
2014/2015 Barcelona 38 43 4 0
2013/2014 Barcelona 31 28 2 0
Laatste voetbalnieuws

Löw baalt van eigen uitspraak: ‘Vergelijking met Messi heeft niet geholpen’

Mario Götze bezorgde Duitsland vier jaar geleden de wereldtitel, maar gaat komende zomer niet mee naar het WK in Rusland. De 63-voudig international maakt geen deel uit van de 27-koppige voorselectie...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
Luuk de Jong is niet de enige Nederlandse spits die in beeld is bij Club América. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren