Verbazing bij FC Groningen: 'Hij is een heel aardige, flamboyante kerel'

Maandag, 24 december 2012 om 19:20
/

Bij de transfer van Filip Kostic naar FC Groningen is fraude gepleegd in Servië. Drie officials van Radnicki 1923 zijn maandag gearresteerd. Zij hebben volgens het Servische ministerie van Binnenlandse Zaken bijna de helft van de 1,25 miljoen euro die FC Groningen voor Kostic betaalde, achterovergedrukt.

De drie officials die zijn aangehouden zijn vicevoorzitter Nebojsa Vasiljevic, algemeen secretaris Darko Stojanovic en voetbalmakelaar Zoran Pavlovic. Directeur Hans Nijland van FC Groningen is verrast over de aanhouding van Pavlovic. "Wij doen wel vaker zaken met hem", verzekert Nijland aan het ANP.

"Hij heeft destijds ook bemiddeld bij de transfer van Dusan Tadic. Hij is dé voetbalmakelaar in Servië. Een heel aardige, flamboyante kerel." Nijland had destijds geen enkel vermoeden dat er iets niet goed zou zijn bij de aankoop. "Zaken doen met landen als Servië gaat altijd wat anders, dus wij doen dat altijd zo zorgvuldig mogelijk. We checken al bij de Belastingdienst, want je wilt je vingers niet branden. De transfer is door ons keurig afgehandeld met alle benodigde facturen."Gerelateerd

22 reacties (laatste reactie door piksie)

Dit had ik niet verwacht, ik zag deze meneer altijd als iemand die dit soort dingen echt niet zou doen. Jammer dat dit soort dingen nog in deze mooie sport voorkomen.

24 december 2012 om 20:09

Sorry hoor maar het lijkt mij heel sterk dat jij meer dan eens van Pavlovic gehoord hebt. Een voetbalmakelaar, nota bene uit Servië...... Laat staan dat je 'm kent..

24 december 2012 om 23:53

ik snap wel dat je dat zegt, maar hoe weet je dat het zo is? misschien is ie wel een echte kenner, of heeft hij servische roots, waardoor hij hem kent. weet jij veel.

25 december 2012 om 13:32

Hij is 14. En je maakt mij niet wijs dat er mensen zijn die ooit eerder van deze Pavlovic gehoord hebben, behalve misschien een keer z'n naam gelezen hebben ergens. Maar niet persoonlijk, gewoon onzin.

Mensen kunnen zich anders gedragen dan ze werkelijk zijn. Hoe aardig iemand ook is, je weet niet wat er omgaat in de gedachten van de desbetreffende persoon.

24 december 2012 om 19:28

Precies, ik denk er ook zo over. Jammer!

Heel naief van meneer Nijland? In dat soort landen weet je dat dit soort dingen vaker gebeuren.
Maar het zal hem weinig interesseren, aangezien hij niet strafbaar bezig is. Dus hij zal zich altijd van de domme houden.

24 december 2012 om 20:15

Waarin is Nijland naïef?
Waarom, of waarvoor zou Nijland zich van de domme houden?
Is er iets verwijtbaar aan de opstelling of handelen van Nijland?

24 december 2012 om 20:18

Ja..en..het gebeurt in dat soort landen veel ja (over generaliseren gesproken).
Maar euh..moet niemand dan meer zaken doen in die landen??
Wat een onzin man, Nijland heeft niks verkeerds gedaan..wat kan Nijland eraan doen dat die figuren het geld zelf achterover drukken???
Groningen/nijland heeft hier totaal niks mee te maken.

24 december 2012 om 20:46

Dat is niet generaliserend, dat zijn de feiten dat het _vaker_ gebeurt daar

En ik zeg niet dat Nijland iets verkeerd heeft gedaan, maar dat hij nooit toe zal geven dat hij op de hoogte was hiervan...... jammer dat jullie mij minduimpjes geven, begrijpend lezen ajb

24 december 2012 om 22:14

Als je met jullie mij bedoeld, dan kan ik je zeggen dat ik je geen duimpjes omlaag heb gegeven hoor (doe daar niet aan ).

Maar even over die feiten..heb je daar ook bronnen van?? Cijfers?

24 december 2012 om 22:17

http://cpi.transparency.org/cpi2012/results/

25 december 2012 om 01:21

Zoals uit je eigen bron blijkt, kan je dan met het grootste gedeelte van de wereld geen zaken meer doen. Het is niet aan Nederlandse partners om niet corrupt te zijn, maar de buitenlandse. Gewoon zaken mee doen en zorgen dat je zelf alles op een rijtje hebt, dan kom je niet in de problemen.

Jammer dat dit soort dingen gebeuren... Ik snap de reactie van Groningen wel, die man is van buiten schijnbaar een prima gozer, alleen jammer dat hij dat dan toch niet helemaal is.

Misschien is die ook gewoon een prima kerel ? We hebben zijn verdediging niet eens gezien/gelezen? ( en zullen waarschijnlijk ook niks meer hierover horen )

De politie arresteert hun , fijn maar dat zegt mij niks. Er worden zoveel mensen gearresteerd zonder dat ze schuldig zijn. Ik ben benieuwd naar wat deze beste man te zeggen heeft.

Meestal valt er weinig op , het verleden heeft wel bewezen dat de grootste oplichters of moordenaars meestal als normaal en aardig worden omschreven , het komt minder vaak voor dat men al roept dat het een enorme eikel is.

Nijland moet natuurlijk reageren omdat de kans aanwezig is dat zijn naam of die van Groningen in diskrediet wordt gebracht. Hij doet dat toch netjes.

En toch heb ik het altijd vreemd gevonden waarom Kostic opeens (na een keurig en overeenkomst met Brugge) naar Groningen ging.

Alleen jammer dat Groningen door zo'n aardige en flamboyante kerel het dubbele heeft betaald van de vraagprijs !

25 december 2012 om 10:04

Onzin, hij kon ook naar Brugge..dus Groningen moest meer betalen.

28 december 2012 om 23:54

En toch heeft Kostic' club maar 700.000 ontvangen. Rarara hoe kan dat?

gewoon die 5 1/2 ton terugvorderen, want was meer als de vraagprijs

de enige die hier dus eigenlijk is benadeeld is groningen geweest, dus gewoon aangifte doen en het geld terug eisen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
11.Excelsior40-15
13.Willem II37-13
14.NAC Breda34-16
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Sergio PadtKeeper10
Todd KaneVerdediger10
Mike te WierikVerdediger10
Django WarmerdamVerdediger10
Kasper LarsenVerdediger10
Etiënne ReijnenVerdediger10
Juninho BacunaMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

39 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 23 mei
Leonid Slutsky was afgelopen weekend aanwezig bij de wedstrijd van Fenerbahçe tegen Konyaspor. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren