Ajax raakt aanvoerder niet kwijt in januari: ‘Dat kun je niet maken’

Maandag, 24 december 2012 om 14:17

Siem de Jong zal sowieso tot het einde van het seizoen aan boord blijven bij Ajax. De aanvallende middenvelder annex aanvaller werd de afgelopen twee seizoenen landskampioen en nam in de zomer de aanvoerdersband over van Jan Vertonghen. Frank de Boer heeft laten weten dat voor De Jong redelijk wat interesse is, net zoals dat geldt voor Christian Eriksen en Toby Alderweireld.

/

De Jong zal echter niets doen met belangstelling vanuit het buitenland. “Ik ga er van uit dat deze groep bij elkaar blijft”, geeft De Jong te kennen in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Natuurlijk praat ik met jongens en Ajax doet er alles aan om deze selectie bijeen te houden. Kijk, iedereen heeft een goed gevoel en wil kampioen worden. Een vertrek in de winterstop? Dat kun je als aanvoerder niet maken.”

De 23-jarige De Jong is bezig aan zijn zesde seizoen in de hoofdmacht: hij speelde tot dusver 133 wedstrijden in de competitie en scoorde daarin 45 keer. Zijn contract in Amsterdam loopt na dit seizoen nog twee jaar door.


Poll

Zal Siem de Jong in de zomer wél vertrekken bij Ajax?


Gerelateerd

89 reacties (laatste reactie door t-alderweireld)

In zomer moet hij naar mooie Spaanse/duitse/engelse club moet gaan . Hij heeft 2x landstitel gewonnen .goede speler op middenveld en spits. Voor mooi bedrag weg doen.

24 december 2012 om 14:41

Zou graag zien dat hij (en aldeweireld) bijtekenen. Ik vind dat je deze spelers een behoorlijk salaris mag bieden. In mijn ogen zou dat zelfs verantwoord zijn omdat dit gewoon spelers zijn die het bewezen hebben en het ook bewezen hebben om dragende krachten te zijn. Mochten deze spelers bijtekenen heb je gewoon een kern van spelers (blind, Vermeer, Aldeweireld, de Jong etc) die jongens van de club zijn en niet snel in aanmerking zullen komen voor een topclub maar wel voor Ajax van waarde kunnen zijn. Op deze kern kan je voortborduren en aanvullen met de grotere talenten (fischer, Eriksen, van Rhijn).
Natuurlijk kunnen ze(aldeweireld/de Jong) beide beter. Dat is ook de reden dat ze beide nog bij Ajax zijn. Om eerlijk te zijn verwacht ik niet dat beide op dit moment kans maken om naar een club a la Man U ofzo te gaan. Dat ze vertrekken voor een club als Schalke ofzo kan je (denk ik) voorkomen door ze een goed salaris te bieden. Dan zijn ze nog te behouden. Natuurlijk kan je niets doen als een Europese topclub ze wilt maar dat is nu sowieso niet aan de orde.

24 december 2012 om 14:47

De jong gaat niet bijtekenen bij Ajax, hij is klaar voor mooie club in Spanje, Duitsland of Engeland.voor mooi bedrag weg. Ajax blij hij blij. En dan hoeven jullie ook niet eens nieuwe te halen . Want babel en hoesen zijn ook goede spitsen

24 december 2012 om 15:06

Babel blijft maar een seizoen waarschijnlijk, hij gaat in ieder geval weg binnen een korte tijd. Hoesen vind ik wel een leuke spits en Sigthorsson komt ook terug, hopen dat hij ooit eens blessurevrij blijft.

24 december 2012 om 15:20

Ik zeg niet dat hij voor 5 jaar gaat bijtekenen. Maar 2 jaar erbij met een afkoopsom constructie is zeker wel te doen.
Bovendien geef ik zojuist aan dat de Jong in mijn ogen WEL te behouden is. Dat is wat ik denk. Dat is een mening. Real, Barca, etc zullen echt niet voor hem in de rij staan. Als Swansea HSV of Schalke (wat iemand hieronder zegt) voor hem komen kan je hem wel behouden. Mits je zijn salaris opkrikt.

24 december 2012 om 20:14

Ik vind de Jong een fantastisch speler.
Een speler die ons 2 keer het kampioenschap heeft bezorgt en er altijd staat wanneer je hem nodig heeft. Hij speelt bij Ajax in een systeem dat zijn hele spel niet ligt maar toch doet hij het goed. Door het systeem van Ajax is hij gedwongen om goed positiespel te spelen in kleine ruimtes terwijl ik hem op z'n best vind als valse spits.
Zal hij ook nog eens goed worden in kleine ruimtes en positiespel is het een hele complete speler. Goede pasing, inzicht, schot en kan hij ook als spits spelen.

Maar ik heb woensdag de goal van Djuricic gezien en heb hem daarna nog 10 keer op Youtube bekeken. Zeker weten het mooiste doelpunt van het jaar, misschien wel van alle competities.
De Jong en Erikssen hebben geen lang contract en om te cashen moet je ze eigenlijk aan het eind van dit seizoen verkopen.
Krijgen we twee goede aanbiedingen en verdienen we 20 miljoen zouden we eigenlijk Djuricic en Maher meteen moeten halen.

24 december 2012 om 23:15

Want Babel en Hoesen doen het ook zo lekker op het middenveld? Als we voor Siem dezelfde glazen bol gebruiken als voor broer Luuk toen we hem een gouden toekomst in het buitenland voorspelden, loopt het niet goed met hem af. Siem weet zelf wel wat goed voor hem is. En Ajax weet wel wat goed voor Ajax is.

Edit: reactie is bedoeld voor Timfct1.

25 december 2012 om 10:29

Maar dit is precies wat ik zeg. Qua inzicht en 1x aanraken en dergelijke is hij monsterlijk goed. Maar zodra hij moet dribbelen of bewegen zie je dat hij gewoon geen goede motoriek heeft. In ieder geval niet goed genoeg voor de absolute top.
Als 2e spits/10 kan hij volgens mij weer wel als een soort Tomasson rol bij de suptop terecht. Denk Schalke, Liverpool etc. Het punt is dat je als Ajax niet je spelers aan zulke ploegen moet willen verpatsen. Je moet dan ambieren je spelers te behouden want dat zijn nog ploegen waarmee Ajax gewoon moet concureren(sportief gezien).

24 december 2012 om 14:53

Swansea City, Schalke 04 & HSV vind ik wel wat voor hem. Het liefst zie ik hem nog jaren aan de bak in Amsterdam. Als speler & aanvoerder doet hij het prima. Niet te vergeten 'zijn doelpunten gemiddelde' is ook best goed.

Van mij mag hij weg. Matige speler die wel leuk is als tweede of derde spits. Komt handelingssnelheid te kort op het middenveld en vind hem niet echt uitstralen dat hij de aanvoerder is. Heb liever een maher op zijn plek. Samen met Eriksen heb je dan een dodelijk duo op het middenveld.

24 december 2012 om 14:25

De Jong is oh zo belangrijk voor het team en jij ziet hem als 2e of 3e spits? En omdat hij handelingssnelheid te kort komt moet hij weg? Rare redenatie.

24 december 2012 om 14:31

Ik heb denk ik wel uitgelegd waarom IK vind dat hij weg mag. Ik vind hem gewoon te traag voor op het middenveld. Je ziet ook vaak dat wanneer hij doorschuift naar de spitspositie dat het meteen veel lekkerder loopt op het middenveld. Vooral met het spel dat ajax opteert te spelen. 4-3-3 met de punt naar achter. Daarvoor heb je twee AM nodig die gewoon lekker snel een bal kunnen aannemen en een aanvaller weg kunnen sturen. Dat ontbreekt naar mijn mening bij de Jong. Dan over het feit dat ik zei dat hij wel leuk is als tweede spits is simpel. Als back-up doet hij het behoorlijk daar, maar scoort te weinig dat is het.

24 december 2012 om 14:34

Het seizoen met Pantelic in de spits en de Jong op 10 scoorde hij 18x. Niet bepaald weinig voor een AM toch? Zijn gemiddeldes in het algemeen zijn gewoon prima.

Daarnaast heeft hij een gigantisch loopvermogen, fysiek sterk, kopsterk, 110% inzet ten alle tijden.

Dat hij handelingssnelheid te kort komt valt juist mee. Siem de Jong excelleert altijd in grote wedstrijden omdat hij dan het middenveld domineert. Voorbeelden hiervan zijn de wedstrijden tegen Twente en Psv. Maar ook de wedstrijden tegen United en City.

24 december 2012 om 14:38

De Jong zou eigenlijk als een echte 10 of schaduwspits moeten spelen. Maar door gebrek in de spits en de aanwezigheid van Eriksen, wordt hij een beetje de slet van 't team. Ik denk dat hij echt wel goed rendeert achter een echte goede 9.

De echte kwaliteit van de Jong vind ik toch wel z'n positie spel. Je ziet dat hij vaak de ruimtes goed gebruikt, met name voor z'n teamgenoten (die er geen hol mee doen). Maar hij scoort te weinig als spits en brengt voetballend te weinig op 't middenveld. Het is echt een tussen de linies speler, die vaak contra aan de bal loopt, ipv continu in de bal zoals 99 vd 100 spelers. Maar Ajax heeft er nog een paar die zijn posities dekken en schijnbaar ook "moeten" spelen. .

Ik denk zelf dat de Jong meer rendement aan 't team geeft dan Eriksen. Maar ben ook van mening dat beide (momenteel) niet echt Ajax waardig zijn. Al is 't bij Eriksen meer vanwege z'n mentaliteit en bij de Jong toch vooral meer kwaliteit.

Ik had Eriksen zelf ook allang op de bank gezet om de Jong optimaal te laten renderen en daarmee wel goals produceert waar Eriksen teveel aan 't flierefluiten is, maarja, wie ben ik ...

24 december 2012 om 14:46

Een echte nummer 9 ala Zlatan of Kluivert zou inderdaad meer helpen ja. Maar onderschat Eriksen niet. Hoewel ik het helemaal eens ben over zijn instelling, kan Eriksen op sommige moment een wedstrijd openbreken door een super intelligente steekpass te geven. Helaas is het met Eriksen vaak zo dat hij bij een achterstand zomaar bij de pakken neer gaat zitten of bij bij een voorsprong veel te nonchalant spelen.

24 december 2012 om 14:51

Ik vind dat je de jong zijn creativiteit ook onderschat. Hij heeft zeker wel overzicht en stuurt wel vaker mensen richting het doel. Hij heeft ook al een paar assists achter zijn naam staan

24 december 2012 om 14:55

Ik ga niet ontkennen dat hij creativiteit heeft, maar zijn gebrek aan handelingssnelheid haalt het rendement daar uit naar mijn mening.

24 december 2012 om 15:23

@sulie

Totaal niet met je eens, de jong heeft een hoge handelingssnelheid, zeker omdat hij heel vaak een keer raakt. Hij is positionieel zo goed, en heeft ook inzicht en het loopvermogen om een goed positiespel uit te voeren. Staat verdedigend zijn mannetje, is kopsterk, heeft duelkracht, fysieke kracht.. Technisch gezien heeft hij een geweldig afstandschot, goede eerste aanname, prima pas, prima techniek.. hij is geen dribbelaar of snelheidsduivel maar verder heeft siem alles..

24 december 2012 om 15:24

Eriksen kan zeker ineens wat brilliant doen. Ik vraag me bij zulke spelers alleen wel altijd af ... na 8x de bal verloren te hebben dan een mooi passje geven. Is dat beter dan een De Jong die 8 keer de bal vast houdt, misschien wel 2 passjes geeft, of 't team meer kansen geeft door balbezit?

Ik betwijfel 't rendement van Eriksen weleens. Natuurlijk, z'n assists liegen er niet om, maar als je ziet hoeveel risico hij in z'n spel legt, hoe vaak die passjes en z'n acties niet lukken, hoe vaak hij duels verliest etc ...

Al is 't alleen maar om 'm weer op scherp te zetten zou ik 'm er al naast zetten. Je moet 't wel afdwingen en verdienen en dat is al een tijdje niet meer zo vind ik. Bovendien enorm kwetsbaar bij balverlies.

24 december 2012 om 16:07

@stanafca:
Je overdrijft een beetje ... Het lijkt nu net of 't Ronaldo of Messi is ...

Je noemt een paar dingen als kopsterk, fysieke kracht etc ... Allemaal leuk, maar hij doet hier bijzonder weinig mee. Het is meer de suggestie van die kwaliteiten, maar dat hij 20x naast of over kopt maakt je nog geen goede kopper.

De Jong mist wel degelijk een paar belangrijke kwaliteiten. Met name in de afronding valt hij erg tegen - op een enkele dag na, en een paar jaar terug toen ze er wel allemaal invlogen. Maar nu peert hij veel teveel naast, over of komt hij er helemaal niet meer aan toe.

Kopkracht is pas leuk als je ook de ballen op doel krijgt ... Idem met z'n schot.
Z'n handelingsnelheid is goed, maar niet super. Hij heeft een goede functionele techniek, maar mist technische finesse om echt wat meer te kunnen dan een bal goed aannemen. Overzicht heeft hij zeker.
Hij wint verassend weinig duels voor iemand die je goede duel/fysieke kracht toeschrijft.

Ik vind de Jong uitblinken in positiespel en als teamspeler. Maar verder beheerst hij teveel elementen middelmatig, waardoor 't er nooit echt helemaal uitkomt - afhankelijk van z'n tegenstander natuurlijk.

Lanceer je 'm dan is hij te traag en hij kan niet dribbelen.
Speel je 'm aan in de 16, dan bezit hij ook 't neusje voor de goal niet. Het is echt iemand die tussen de linies loopt en gaten induikt als die ontstaan. Of aanspelen als aanspeelpunt en afleggen. Het is een slimme mentaal sterke speler die in staat is meer rendement uit z'n spel te halen dan z'n techniek en kwaliteiten vermoeden. Een beetje zoals Kuyt ook eigenlijk, alleen is hij slimmer en is Kuyt meer de loper.

Wat een held deze man. Lang is hij volgens mij onderschat door vele, maar hij krijgt nu toch echt de waardering die hij verdiend. Deze jongen kan bijna alles heel goed en is gewoon een erg complete speler. Daarnaast komt hij zeer sympathiek over, wat ik erg mooi vind.

Inderdaad, goed van Siem dat hij weet dat dat niet fair zou zijn om in de winterstop te vertrekken. Siem draait als aanvoerder een prima seizoen die gewoon erg belangrijk is voor dit team. Siem heeft, Body, scorend vermogen, verdedigd goed mee en heeft een prima schot. Techniek is niet zijn sterkste punt, maar dat compenseert hij met werklust en anderen dingen die ik net al nam.

Verder ben ik benieuwd wat voor teams er belangstelling hebben voor Siem zou het uit Engeland of Duitsland komen? Siem is nog maar 23, maar speelt soms alsof hij al minimaal 10 jaar voor Ajax in het 1e speelt. Wat dat betreft ben ik wel fan van hem.

Ik vraag me af wie zo'n speler wil. Hij is net niet. Bij Ajax zakt hij meerdere malen door de ondergrens. Als je naar het buitenland wilt vertrekken, moet je bij een Nederlandse club elke speelronde minimaal een zeven zijn.

Edit: Om naar een subtop/top club te gaan ofc.

24 december 2012 om 14:32

Siem de Jong zakt nooit door de ondergrens. Dat is juist de kracht van Siem de Jong. Hij haalt altijd minimaal een 6. Alleen aal gebaseerd op zijn doelpunten, gewonnen duels per wedstrijd, zijn inzet en strijdlust.

Hij loopt als nummer 10 gewoon 1 op 3 wat een goed gemiddelde is qua doelpunte. Daarnaast heeft hij minimaal net zoveel assists gegeven waardor hij per 3 wedstrijden gewoon 2x beslissend is.

Daarnaast staat de Jong er altijd in topwedstrijden. De kampioenswedstrijd tegen Twente. De wedstrijd tegen Psv. De wedstrijen tegen City en United.

24 december 2012 om 15:25

Juist niet, siem zakt als een van de weinige niet door zijn ondergrens heen... Van mij mag hij nog jaren blijven, ik vindt hem echt een super goede speler..

24 december 2012 om 18:51

Aub zeg, meen je dit nou of is je voetbalkennis echt van laag niveau
Deze jongen is één van de belangrijkste spelers van de Amsterdammers
Kan prima op verschillende posities spelen
Verzaakt nooit, scoort vaak, laat anderen scoren
Kan je verklappen dat ik echt gecharmeerd ben van Siem de Jong
En inderdaad is het nog maar kort geleden dat iedere Ajax fan hem maar wat graag zag vertrekken
Maar de Boer heeft altijd vertrouwen in hem gehad, waardoor hij nog meer een complete voetballer is geworden

Wel wat voor Swansea voor als Michu zou worden verkocht.

24 december 2012 om 14:31

Alsof Siem de Jong naar Swansea wil.... Dat is een club voor spelers als Tiendalli en Augustien. Siem de Jong moet gewoon naar zijn broertje in Duitsland. De perfecte competitie voor hem.

24 december 2012 om 14:36

Niet naar dezelfde club naar mijn mening, weet niet of dat functioneert en ben daar eigenlijk ook wel benieuwd naar, maar als de twee "de Jongentjes" bij twee verschillende clubs spelen levert dat vaak toch wel de mooiste duels op.

Zou Borrusia Dortmund niet wat voor Siem de Jong zijn? Misschien als daar Reus vertrekt dat ze Siem de Jong als vervanger willen halen.

24 december 2012 om 14:49

Het is toch van de zotte dat je Swansea zou zien als een vooruitgang t.o.v. Ajax. Denk dat de Jong teveel Ajacied is om Ajax voor zo'n club te verruilen, als hij gaat is het voor een (sub)topclub uit Engeland of Duitsland

Nu Frank de Boer aangegeven heeft dat hij liever blijft, hoop ik dat de vonk over slaat naar de spelersgroep. Je kunt alleen bouwen aan een elftal als je voor langere tijd met een vrijwel ongewijzigde selectie kunt werken.
De domkoppen die denken dat Ajax ook wel zonder Siem verder kan en dat hij makkelijk vervangbaar is, gaan nog lelijk opkijken als hij eenmaal uit Amsterdam verhuisd is.

24 december 2012 om 22:35

Mja je zou van het geld van Erikssen en Siem, Djuricic + Maher kunnen halen..
Dan haal je daar ook nog eens Van Dijk bij en je hebt weer een hele leuke groep.
Toch is Siem onvervangbaar door er altijd te staan wanneer we hem nodig hebben.

Welke clubs zijn er in de jong geintereseert? en als je ook Erikson kwijt raakt dan verspil je de mogelijk landstitel dat is bij elkaar 40 miljoen toch niet waard? denk ik

24 december 2012 om 14:32

Denk dat het dit jaar heel moeilijk is voor ajax om kampioen te worden. Als je ziet hoeveel geld PSV en ook Twente in het team hebben gestoken dit jaar en welke selecties zei hebben acht ik ajax kansloos voor de titel.

24 december 2012 om 14:35

Ik hoop het (ben Feyenoorder ;p) maar ik denk als hij bij ellkaar blijft dat ajax kampioen wordt. PSv en zeker Twente gaan punten laten liggen. Oke je moet ook kijken naar de wedstrijden die worden gespeelt in europa wat voor schade dat allemaal met zicht mee brengt. Heb ook geen glazenbol maar denk dat ajax kampioen wordt

24 december 2012 om 14:36

Kansloos?

On:
Siem heeft in ieder geval een beetje Ajax hart! Mooi dat hij nog eenhalf jaar blijft
Ik hoop dat Eriksen, Alderweireld enz verlengen zodat ze voor een echt mooi bedrag verkocht kunnen worden(en ja ik vind 15mln voor Eriksen echt een mooi bedrag)

Ik vind Siem de jong wel een goede speler maar ik vind hem op het middenveld niet heel erg overtuigen. Ik zou hem gewoon vast in de spits zetten. Hij is een goed aanspeelpunt, heeft een uitstekend schot, goede afmaker en heel kopsterk. Dat zijn toch de kenmerken van een goede spits.

Siem de Jong moet eigenlijk voor altijd bij Ajax blijven. Het is een echte ajacied aan het worden langzamerhand. Ik ben een grote fan van deze speler en als hij mocht vertrekken zou ik dat zeker een adderlating voor de eredivisie vinden.

Siem mag ook absoluut niet weg. Doet het dit seizoen voortreffelijk en neemt zijn ploeg echt op sleeptouw. Ik hoop dat hij zijn contract met 1 jaar verlengd en dan in de zomer van 2014 met een 2jarig contract vertrekt naar een mooie Engelse club.

Team niet nu gewoon 2 if 3 jaar bij elkaar blijven.

24 december 2012 om 14:51

Ja dat vraag ik mij dus ook af. Dit is een jonge ploeg met enorm veel potentie, maar geen van deze spelers is al klaar om bij een grote club in de basis te spelen (wellicht muv Siem, de meest volwassen van allemaal). Als ze nou met z'n allen afspreken nog in elk geval anderhalf seizoen bij elkaar te blijven, gegarandeerd van speeltijd en werkend met coaches en trainers waarvan ze enorm kunnen leren, dan profiteren zowel Ajax als deze spelers. Misschien enorm dom, maar ik vraag me af waarom dat geen optie is

24 december 2012 om 15:05

Geld is 1 van die redenen. Ook is het voor sommigen een uitdaging om altijd tegen sterke tegenstanders te voetballen. In Nederland is het nog wel eens makkelijk in Engeland is dat ook.wel het geval maar zodra laagvliegers daar achter komen worden ze pas sterk en geven ze nooit op.

Dus ook gewoon een bewijsingsdrang, laten zien dat ze het op ern hoger podium ook kunnen.

Goede speler, maar denk dat hij te kort komt voor een topclub, en veel subtoppers hebben ook betere spelers op zijn positie, hij kan beter gewoon bij Ajax blijven. Daar wordt hij gewaardeerd, speelt hij veel en is hij aanvoerder. Wat wil hij nog meer?

Enerzijds is hij de beste speler van de Eredivisie en kan hij wel naar een grotere competitie, anderzijds is hij de aanvoerder van de beste club van Nederland en speelt hij Champions League. In ieder geval hoeft hij geen overhaaste beslissingen te maken en kan het nooit kwaad om er nog een jaartje Ajax aan vast te plakken.

Het mooi voor hem is dat ik hem wel in elke grote competitie zie slagen, behalve de Italiaanse. Er zullen dus genoeg opties voor hem zijn mocht hij toch weg willen.

Dit soort dingen moet die niet zeggen want hij weet niet wat er in de winterstop gebeurd. Vaak genoeg spelers gehad die dit soort dingen roepen en bij eerste beste bod weggaan. Niet dat ik zeg dat die daarop uit is maar als er wel wat moois voorbij komt en hij is weg. Heeft die nu dus nutteloze uitspraken gedaan naar zijn achterban toe. Gewoon eerlijk erin zijn en zeggen als er echt wat moois komt ben ik weg dat begrijpen supporters ook wel

Ik zou het wel mooi vinden als hij kan samen spelen met zijn jongere broertje dus naar monchengladbach.

Siem moet lekker bij ajax blijven. Als hij naar het buitenland gaat zal het denk ik voor hem net als voor zijn broer een matig avontuur worden. Ajax is gewoon zijn niveau en ook al vind ik het echt een goede speler komt hij meer dragend over. Ik hoop dat hij blijft.

Siem de Jong vind ik een van de meest onderschatte spelers van de Eredivisie.

24 december 2012 om 14:54

@ Grotebeest

Ben ik met je eens, die jongen met zijn doelpunten toch laten zien van onschatbare waarde te zijn voor Ajax. Al moet ik wel zeggen dat hij op het middenveld vaak niet goed tot zijn recht komt bij Ajax.

24 december 2012 om 15:28

Helemaal mee eens, jammer dat de mede ajacieden het zo weinig inzien. Sterker nog ik denk dat Siem in de basis moet in NL elftal, dat is exact wat het NL elftal nodig heeft.. een speler die de balans bewaakt.. hij is een VM, AM en spits in een.. Ik denk dat N. de Jong, S. de Jong en Sneijder een goede combinatie is.. dan krijg je wat meer dynamiek in je elftal..

24 december 2012 om 16:12

Siem de Jong vind ik een van de meeste overschatte spelers van de Eredivisie. Hij komt handelingssnelheid tekort voor het middenveld, waardoor hij noodzakelijkerwijs in de spits wordt neergezet. Als spits mist hij het net dat beetje inzicht/finesse die een echte topspits wel heft. Als hij naar het buitenland wil, zal hij naar een subtopper in Engeland/duitsland moeten gaan.

25 december 2012 om 08:30

Helemaal mee eens. Hij heeft zijn uitstraling tegen, maar wat is deze speler belangrijk voor Ajax. Haalt altijd een voldoende, neemt het team op sleeptouw, knapt veel vuil werk op (in tegenstelling tot Eriksen), scoort veel en belangrijke doelpunten. Hij wordt echt onderschat

Ben ik de enige die hem op z'n 'eigen' positie weinig toe vindt voegen? Vind het er allemaal nogal moeilijk uitzien als hij iemand voor zich heeft, maar als hij dan als een soort halve spits speelt en tussen de linies loopt vind ik hem een betere voetballer. Heeft qua lopen in de spits wel wat weg van Guidetti af en toe, die liep ook altijd een beetje tussen het middenveld en de voorhoede in.

24 december 2012 om 14:43

@ Fr_erik

Nee, je bent niet de enige, als middenvelder ben ik ook niet zo kapot van hem, het middenveld werkt dan niet soepel. Tenzij er een type Pantelić bij komt waar hij vlak acher kan spelen. Nu speelt hij noodgewongen veel in de de spits en daar komt hij beter tot zijn recht, daarom ben ik ook blij dat hij geen zin heeft in een tussen tijds vertrek. Als spits is hij te belangrijk voor Ajax want hij heeft nogal wat (belanrijke) goals gescoord. Daarnaast ligt Sightorson er nog voor onbepaalde tijd uit, Babel is ook nog maar afwachten wanneer hij weer kan spelen en Hoesen is er nog niet klaar voor om de spits van Ajax 1 te zijn.

Eerst Fisher die waarschijnlijk gaat bijtekenen en nu de Jong aangeeft geen trek te hebben in een tussentijds vertrek is natuurlijk super nieuws. De Jong is veels te belangrijk voor dit Ajax met zijn goals.

24 december 2012 om 14:57

En Alderweireld niet te vergeten, die wellicht het 'stefan de Vrij scenario" gaat volgen: verlengen nu de coach ook verlengt

24 december 2012 om 15:11

@ Jordinhoo

Inderdaad ik vergat Alderweireld,hij is ook nog niet uitgeleerd. Daarnaast vind ik dat hij een echte Ajacied. Nu Vertonghen weg is haalt hij niet altijd het niveau wat hij vorig seizoen haalde maar ik ben van mening dat het slechts een kwestie van tijd voordat Alderweireld totdat Alderweireld gaat opstaan in de verdediging.

Zie hem graag bij Ajax blijven, maar denk dat hij zijn toppunt wel heeft bereikt en in zijn hoofd ook wel toe is nu aan een mooie uitdaging in het buitenland (subtoppertje ergens in een van de grote competities).

Siem is geen rechtshalf, hij is ook geen spits, als nummer 10 rendeert hij optimaal, maar Ajax speelt nu eenmaal niet met een nummer 10. Siem is een redelijke speler, maar wordt bij Ajax verkeerd gebruikt. Als de Boer niet bereid is om met een nummer 10 te gaan spelen, dan kun je Siem beter verkopen en doorselecteren. Want als rechtshalf komt hij handelingssnelheid tekort, terwijl hij voor een spits te weinig scoort.

24 december 2012 om 15:36

Ik snap echt dat er mensen zijn die vinden dat hij te weinig handelingssnelheid heeft. Hij is positioneel iedereen een stapje voor en technisch speelt hij heel vaak een keer raken, zijn 'touch' is juist erg goed. Onder handelingssnelheid valt bij mij aannemen en spelen, aannemen is hij de beste van heel ajax en spelen kan hij ook erg snel..

25 december 2012 om 12:23

Ik vind die aanname wel redelijk van Siem, maar als hij de bal eenmaal heeft aangenomen dan wacht hij te lang met z'n volgende stap.

ik was heel lang niet onder de indruk van siem de jong, vond hem altijd nuttig maar niet bijzonder spelen. hij staat er wel altijd, wat ik nog niet van eriksen kan zeggen al speelt die ook de laatste weken constanter..tog vind ik dat niemand aan het consistentie kan tippen van siem de jong

iedereen die verstand heeft van voetbal ziet dat hij nu in een flow zit..hij is DE man na het vertrek van jan vertonghen, die respect dwingt hij bij mij in ieder geval wel af met zijn leidende rol in dit jonge ajax.

24 december 2012 om 15:39

Wat ook onderschat wordt is vooral de fysieke kwaliteiten die hij heeft.. Hij is sterk, kopsterk, sterk in de duels.. dat is een ondergeschoven kindje bij ajax, maar mij valt het op dat sinds we spelers als siem op het middenveld hebben dat we 1. bij geen doelpunten tegen krijgen uit corners 2. veel scoren uit corners en/of voorzetten..

Siem heeft ook nog loopvermogen, heeft ook inzicht, werkt hard en heeft tevens een prima techniek.. zijn afstandschot is bv. geweldig, aanname is perfect en hij heeft ook een prima steekbal in huis.. daarnaast is hij rustig voor de goal (behalve in utrecht dan).

En behalve dat 133 wedstrijden en hij is nog maar 23 jaar oud..

Siem is een man naar mijn hart. Nooit zanikken, hard werken en met liefde voor de klup. Steekt er nooit met kop ens chouder bovenuit, maar is ook nooit de minste maar wel een stabiele factor. Een een heel groote plus..een nuchtere jongen.

Hij moet op ten duur weg bij Ajax als hij zich verder wilt ontwikkelen.
Hij komt nu op zijn positie te kort voor Oranje.
Wellicht als hij bij een Duitse of Engelse club speelt, daar beter wordt en weer in beeld komt.
Gladbach zal wel een mooie stap zijn, samen met zijn broer.

Ik vind dit echt een speler die van Ajax een uitzonderingsspeler mag worden en dus een hoger salaris krijgen dan de limiet die ze hebben vastgesteld. Zo belangrijk, gaat steeds beter spelen en ook voor de continuiteit zou het oh zo belangrijk zijn om spelers eens wat langer bij je te hebben. Hetzelfde geldt wat mij betreft voor Alderweireld.

Onderschatte speler. Ajax zal hem nog missen.

24 december 2012 om 15:43

Waarom kon Siem de Jong niet beslissend zijn dan tegen fc- utrecht?

24 december 2012 om 17:00

Dit is heel subjectief, kan de vraag andersom stellen. Waarom is Siem de Jong in vrijwel elke wedstrijd tegen een topper (of het nu eredivisie of europa is) beslissend?

Alderwereld direct verkopen ik vind Veltman nu al beter. Wat speelde Aldewereld dramatisch tegen Utrecht. Zwaar overschatte speler.

Wie zal aanvoerder worden als Siem de Jong vertrekt?

Daley Blind schijnt een grote kanshebber te zijn.

24 december 2012 om 15:53

Waar baseer je dat op? Zal wel goed zijn voor Ajax, om niet elk seizoen weer een nieuw aanvoerder uit te zoeken.

Zal me niks verbazen als Eriksen, of Toby de nieuwe aanvoerder word.

24 december 2012 om 23:56

neh ik denk eerder aan alderweireld of vermeer

Wat mij betreft moet Ajax er alles aan doen om hem voor langere tijd vast te leggen. Deze man is al jaren van hele grote waarde voor Ajax, scoort altijd op de belangrijke momenten (o.a bekerfinale tegen Feyenoord, de laatste 2 kampioenswedstrijden en de CL tegen City). Heerlijk om een speler in een elftal te hebben die gewoon op meerdere posities inzetbaar is en die verder ook nooit zeurt. Daar zouden een hoop andere profs een voorbeeld aan kunnen nemen.

Toch wel mooi wat Siem zegt, speelt ook een gruwelijk goed seizoen.

ikk blijf Siem een onderschatte speler vinden. Let eens goed op hoe vaak hij durft te schieten op het doel. En daarin ook doeltreffend is. Daarnaast is hij een hele positieve speler die zijn teamgenoten oppept. En hij is nog steeds jong.

Na dit seizoen is er best wel een mooie subtopclub uit Engeland geïnteresseerd in hem. Hoewel, met zijn werklust red hij het met gemak bij een Arsenal.

Niet iets voor United ipv Sneijder?

Hoop echt dat Siem blijft. Deze man is op en top prof, een lichtend voorbeeld voor elke Ajacied. Hij moet een contract krijgen wat hij verdiend. Haal desnoods zijn broertje naar Amsterdam, lekker gezellig

Toch onvoorstelbaar hoe beslissend deze man is (aantal goals) in de topwedstrijden.

Hoop echt dat ie met winterstop vertrekt gewoon een matige speler gisteren ook weer tegen Utrecht , teert op een goal of een pasje die die geeft maar in algemeen een zwakke speler net als Eriksen teert ook op een 1 keer in de 10 wedstrijden een leuk wedstrijdje te spelen maar ook te slap en merendeel wedstrijden veel balverlies en ongeïnteresseerd , maar zal wel weer verkeerd zien .

Tja, kun je verwachten als je het zo goed doet in Europese wedstrijden.

Ik gun hem een mooie transfer, denk dat hij aan het einde van het seizoen naar Spanje of Engeland vertrekt.

Ik waardeer ieders mening, maar ongelofelijk dat hier nog steeds veel mensen De Jong geen goede voetballer vinden! Zelfs mensen die zeggen dat hij niet kan afmaken (!??).
Dat er zoveel mensen niet zien dat dit Ajax draait om Eriksen en De Jong betekent voor mij maar één ding; even zoveel mensen hebben totaal geen verstand van het spelletje...

De Jong is echt een teamspeler pur sang. Kwaliteiten heeft hij om een wedstrijd te beslissen. De Jong moet toch wel minimaal 10 tot 15 miljoen op kunnen leveren. 20 gaat wat te ver naar mijn mening.

De Jong is een prima speler voor het huidige Ajax, en voor de toekomst. Een top transfer zie ik niet komen net als voor Eriksen. Helaas voor hen goed voor Ajax. Waar kan de Jong nu een basis plaats krijgen tegenwoordig.........

Hoe goed de Jong is hebben we zondag tegen Utrecht kunnen zien,. Veel te lage handelingssnelheid/techniek als hij van ver moet komen of na moet denken. Niemand is onmisbaar, soms moeten mensen die onmisbaar lijken juist vertrekken om het team naar het volgende niveau te laten doorgroeien, want internationaal kan Siem zeker niet mee, daarom valt hij ook bijna altijd af voor het NL elftal. Ik vind dat hij de doorontwikkeling van de posities 6, 10 en 9 tegenhoudt. Begrijp me goed hij is/was belangrijk in de Eredivisie, maar Ajax wil hogerop en Siem zit zichtbaar aan zijn plafond. Laat hem lekker in Engeland cashen bij een middenmoter, dat gun ik hem wel. Straks kan het niet meer. Wat de doorontwikkeling van Ajax betreft was het behoud van Anita veel belangrijker. Echte misrekening van het technische hart. Met het juiste salaris was Anita echt wel nog wat jaartjes gebleven. Maar ja Ajax heeft een slechte reputatie als het gaat om het financieel belonen van eigen jeugd.

Ajax moet Siem de jong houden net als de anderen spelers. We kunnen Ajax naar de europees top brengen als we de spelers hier laten houden.

ajax moet hem gewoon houden. hij is wel belangrijk voor ajax de laatste jaren.
maar het is geen wereld speler. denk niet dat er een topclub op hem zit te wachten.
ik heb iig niks bijzonders van hem gezien in al die jaren bij ajax. misschien 1 of 2 goals.

Ik denk dat Siem het beste zoals zijn broertje kan gaan doen, eerst een tussenstap nog een niveautje hoger en wie weet daarna meer, want Siem heeft zeker de potentie. Een club als HSV of Tottenham zou mooi zijn voor hem, al hoop ik dat ie blijft want ben al jaren fan van m.

Siem is geen spectaculaire speler, maar wel een stabiele speler in de huidige Ajax-selectie. Eentje die nog weleens wordt onderschat.

Goed gesproken, dat hij het niet vindt kunnen om als aanvoerder tussentijds te vertrekken.

Verder hoop ik dat hij ook volgend seizoen nog te bewonderen is in de Arena. Anders wordt de leegloop wel erg groot, aannemende dat Sulejmani, Alderweireld, Eriksen, Babel. En wie weet Vermeer en Blind ook wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8148
2.Ajax7352
3.AZ6831
4.Feyenoord6034
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

445 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Jong Ajax 1 1 0 0
2017/2018 Ajax 21 4 0 1
2017/2018 Newcastle United 0 0 0 0
2016/2017 Jong PSV 2 1 0 0
2016/2017 PSV 19 6 0 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax en Siem de Jong akkoord met schorsing voor ‘ernstig gemeen spel’

Ajax kan de komende twee wedstrijden niet beschikken over Siem de Jong. De middenvelder kreeg zondag in de met 3-0 van PSV verloren topper direct rood na een overtreding op Santiago...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 19 april
Chelsea neemt na dit seizoen vrijwel zeker afscheid van Antonio Conte en in de zoektocht naar diens opvolger is men in Italië neergestreken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren