Dinsdag, 25 December 2012

Van Dijk laat niets los over eventuele transfer

Roda JC Kerkrade mag hopen op de terugkeer van suikeroom Nol Hendriks. De Limburger was jarenlang de belangrijkste geldschieter van Roda en zat zondag op de tribune toen de ploeg van trainer Ruud Brood won van VVV-Venlo. “Er moeten nieuwe spelers komen. Ik heb een aantal afspraken staan die meer duidelijkheid moeten geven over het eventueel aantrekken van nieuwe spelers”, heeft Hendriks zich laten ontvallen. (De Telegraaf)
Voor Jens Toornstra blijft het voorlopig afwachten wat Swansea City met hem van plan is. De middenvelder van ADO Den Haag wordt al geruime tijd in verband gebracht met de Engelse club. “Maar ik heb echt nog nooit met Swansea gesproken”, verzekert de 23-jarige Toornstra, die wel hoopt op een transfer naar de Premier League. “Voor mij zou het een droom zijn om in Engeland te spelen”, heeft de middenvelder laten weten. (De Telegraaf)
/
Virgil van Dijk staat op het lijstje van onder meer Ajax en Newcastle United, maar zelf is de verdediger niet bezig met de interesse in zijn persoon. “Ik weet niet wat er speelt, ik heb mijn zaakwaarnemer niet gesproken. Ik houd me er niet mee bezig. Of ik er voor open sta, dat weet ik ook niet, dat moet ik op dat moment beslissen”, zegt de 21-jarige stopper van FC Groningen, die nog tot medio 2015 onder contract staat. (OOG TV)
VVV-Venlo overweegt stadion De Koel te verruilen voor ‘een soort theater’. Volgens voorzitter Hai Berden dient de Limburgse club te verhuizen naar een moderner onderkomen, dat moet verrijzen op het Kazerneterrein in Blerick. Daar komt ‘een soort theater, waarin ook af en toe gevoetbald wordt’, laat de preses van VVV weten. De nieuwe thuishaven biedt plaats aan 15.000 toeschouwers en kost ongeveer 35 miljoen euro. (L1)
AC Milan en Santos onderhandelen al weken over de transfer van Robinho, maar er is nog geen akkoord bereikt. De 28-jarige Braziliaan kan echter ook naar Flamengo in Rio de Janeiro en dat ziet hij wel zitten. “Robinho heeft mij verteld dat hij voor Flamengo wil spelen, liever dan voor een andere club. Maar er is nog geen contact geweest tussen de clubs”, beweert vicevoorzitter Wallim Vasconcelos. (Diverse Braziliaanse media)
/
Het is afwachten waar Davy Pröpper na de winterstop zal spelen. Tijdens de eerste seizoenshelft kwam de middenvelder amper in actie voor Vitesse, en Pröpper wil nu weten of er voor hem nog toekomst is in Arnhem. De middenvelder, die in het verleden nog in verband werd gebracht met een overgang naar Ajax, gaat op korte termijn in gesprek met de clubleiding van Vitesse en wil mogelijk op zoek naar een andere club. (Algemeen Dagblad)
Manchester United en Arsenal kunnen niet te lang treuzelen inzake Wilfried Zaha, want Tottenham Hotspur is al in actie gekomen. The Spurs hebben circa acht miljoen euro exclusief bonussen en aanvallende premies geboden op het toptalent van Crystal Palace. De twintigjarige vleugelspeler zal niet overtuigd zijn, want hij gaf onlangs aan een overstap naar Manchester United te prefereren. (The People)
Een van de beste spelmakers van de voorbije jaren zit nog altijd zonder club. Het Braziliaanse Palmeiras wil daar een einde aan maken, want coach Gilson Kleina maakt er geen geheim van dat hij interesse heeft in Juan Román Riquelme. “Wie zou een speler met zijn kwaliteiten niet willen hebben? Hopelijk kiest hij voor onze club”, zegt Kleina over de 34-jarige middenvelder, die zonder club zit na zijn vertrek bij Boca Juniors. (FOX)Poll

Virgil van Dijk is toe aan een stap hogerop


54 reacties (laatste reactie door ajaxdeboer)

Van Dijk? iets voor Psv?

25 december 2012 om 00:37

Ja dat vind ik wel, van Dijk is echt wel één van de sterkste Cv's in de eredivisie.

25 december 2012 om 00:46

Zou een uitstekende keus van PSV zijn. In de vorige wedstrijd tegen Feyenoord speelde hij geweldig. Natuurlijk zegt een wedstrijd niet zo veel , maar ik was zeker onder de indruk.

Voor PSV zou dit een goede aankoop zijn, stukken beter dan weer een aanvaller of middenvelder.

25 december 2012 om 01:53

t0m10 hier geef ik je helemaal gelijk in..
PSV blijft maar investeren in de middenveld en aanval terwijl er achterin een stel blinde paarden lopen, van Dijk is enorm sterk en zou een goeie aanwinst zijn voor dit Psv.

25 december 2012 om 08:16

Die blinde paarden hebben, na Twente en Vitesse, wel het minste tegengoals van alle eredivisieploegen te verwerken gekregen.

25 december 2012 om 12:37

en niemand houdt rekening mee met de leeg stroom die wss gaat komen as transfer of zomer.. van daar ook dat ze hiljemark halen..

25 december 2012 om 01:20

Psv lijkt me idd de beste optie, plus hij is nog jong dus kan nog groeien! Off: Feliz Navidad!

25 december 2012 om 03:32

Niet nodig op dit moment, na Twente heeft PSV minste doelpunten tegen.
Verdedigende falen van PSV wordt overdreven in mijn ogen.
PSV heeft sowieso geen aankopen nodig, op elke positie zijn genoeg spelers die het op kunnen vangen normaliter.

Ik vind dat Van Dijk de potentie heeft om bij een Engelse club te spelen, maar dat het daar nu nog te vroeg voor is. Ajax lijkt me de ideale tussenstap naar een volgende club.

Ik denk dat Van Dijk nog even in Nederland moet blijven. Twente en PSV lijken mij de juiste opties. Feyenoord en Ajax hebben genoeg verdedigers en genoeg talent om de basisspelers te vervangen.

Als Van Dijk 25 is kan hij de stap maken, mits hij eerst een tussenstap maakt via de clubs die ik al heb opgenoemd, hij speelt op dit moment niet in een team dat sterk genoeg is om hem meer ervaring op te laten doen in belangrijke wedstrijden (europees e.d.).

25 december 2012 om 00:47

Ik zie van Dijk echt wel als een verbetering ten opzichte van Moisander hoor.

25 december 2012 om 00:55

Ik vind Moisander wat meer rust in zijn spel hebben. In potentie is Van Dijk beter, maar ik zie Ajax niet nog eens een paar miljoen uitgeven nadat ze deze zomer nog 3 miljoen hebben uitgegeven aan Moisander.

25 december 2012 om 01:17

Op de lange termijn misschien wel maar nu nog niet. Moisander speelt de laatste weken echt super goed, vooral opbouwend en aanvallend brengt hij veel voetbal in de ploeg en ook verdedigend sterker geworden, gun hem zelf ook wel wat tijd om te wennen aan Ajax.

25 december 2012 om 01:46

Mijn indruk is dat van Dijk beter was, maar bij deze neem ik het maar van jullie aan aangezien je een verdediger pas echt goed kan beoordelen als je vaak 90 minuten kijkt en dat doe ik niet zo vaak bij ajax.

Jazeker welkom. Hij is groot en sterk(type Bogarde) en kan met F. de Boer en zijn staf zeker uitgroeien tot een goede verdediger. nou laten we hopen

Haha zo dus Tottenham gaat over op de aanvallende premies, zullen die je kop eraf hakken

Maar ik denk niet dat 1 van de grootste talenten van Engeland(zo wordt hij omschreven ik heb hem nog nooit gezien) voor " maar" 8 miljoen verkocht gaat worden.
Zeker niet omdat hij naar Manu wil

25 december 2012 om 07:40

hier geloof ik niet zo veel van, want hij is al zijn leven lang fan van Arsenal. denk dat het eerder een kwestie gaat worden van Arsenal, of zij bereid zijn om geld neer te tellen dan dat hij een andere club voorrang geeft(manu dus volgens in de wandelgangen)..

Van dijk lijkt me een top versterking voor PSV. Vind persoonlijk dat PSV de slechtste verdediging heeft van de top ploegen (Ajax,Twente,Feyenoord,) Al zie ik Van Dijk graag bij Ajax komen.

Ik denk dat AC Milan rap een akkoord zal bereiken met Santos Robinho heeft namelijk al aangegeven dat hij heel graag naar Santos wil teruggaan.

Denk dat deze jongen zeker bij PSV of Ajax welkom zou zijn. Bij PSV zullen ze echter van een paar figuren af moeten komen (manolev, Derijck, Bouma) voordat ze nieuwe aankopen gaan doen denk ik. En bij Ajax houden ze alvast rekening met een vertrek van Alderweireld. Ook goed voor Oranje, zo houden we die nieuwe garnituur Cv's scherp.

Ik vind dat Van Dijk nogal overschat wordt momenteel. Ja zeker, hij is een van de betere spelers op dit moment bij een kwakkelend FC Groningen, maar dat adjectief geeft het al aan: in het land der blinden is eenoog koning. Van Dijk weet zich de laatste tijd voortdurend te profileren als een verdediger die vaak opduikt in de 16 en gevaar creëert voor de tegenstander, maar zijn verdedigende kwaliteiten zijn beduidend minder. Een transfer naar het buitenland sluit ik dan sowieso uit, maar wellicht kan hij zichzelf wel ontwikkelen bij PSV of Ajax, beiden teams die het niet moet hebben van hun verdediging.

25 december 2012 om 03:22

"van Dijk weet zich de laatste tijd voortdurend te profileren als een verdediger die vaak opduikt in de 16"

mischien is wat anders kijken als samenvattingen

25 december 2012 om 11:31

Van Dijk verschijnt al in het strafschopgebied van de tegenstander zo lang hij bij Groningen speelt. Dat is niet iets van de laatste tijd.
Volgens mij wordt Van Dijk juist geroemd om zijn verdedigende kwaliteiten waarbij hij zijn sterke lichaam optimaal gebruikt. Hij is zeer rustug, heeft vertrouwen en kan een lange pass versturen. Daartegen ben ik juist geneigd om anders tegen de situatie aan te kijken. Groningen is inderdaad niet in topvorm, des te knapper dat je je dan kan onderscheiden in een verdedigigingslijn die vaak onder druk staat. Dat is veel lastiger dan in een topploeg als CV opereren waarbij je af en toe een balletje moet oppikken en versturen. Zeker gezien z'n leeftijd een prestatie.
Ik kijk veel voetbal maar Van Dijk behoort, m.i., zeker tot de top als het gaat om centrale verdedigers.

Van dijk gaat in de zomer na ajax als het goed is als aldewereld vertrek! En trouwens voetbalzone over vvv zet er iets nutigs op 1 het word geen theater! 2het word een gewoon voetbalstadion met er om heen een holland casino en een schaatsbaan. En het is de bedoeling dat in het stadion 4 a 6 x per jaar een optreden komt van een artiest! En het kost vvv ong. 27 miljoen en moet in 2015 klaar zijn

Van Dijk lijkt me meer een type waar PSV naar op zoek is , iemand die veel duels wint , over de grond maar vooral door de lucht iets wat Marcelo , Derijck en Bouma nauwelijks doen.

Voor Ajax vind ik het alleen een optie op dit moment mits Alderweireld vertrekt maar die kans acht ik toch gering dus zou hij alleen maar als back-up dienen en ze hebben al talenten als Denswil en Veltman achter de hand die toch een keer de kans moeten gaan krijgen.

Zou mij daarnaast weinig verbazen als van Dijk aangeeft te willen vertrekken , de club is zwalkende en er zijn geen tekenen van versterkingen waardoor het team na de winterstop wel een serieuse gooi kan gaan doen naar play-offs voor Europees voetbal.
Van Dijk heeft potentie en speelt nu al een tijdje bij Groningen in de basis dus kan opzich de stap naar een topclub maken en vooral PSV vind ik voor hem persoonlijk interessant qua speelminuten.

da d8 ik... wie moet er plaats maken bij ajax ? Beter naar psv dus....

25 december 2012 om 07:53

als er een plaats kan maken is dat eventueel blind, want daar gaan ze pas in februari pas mee om tafel, en als er een club komt met genoeg geld zullen ze hem laten gaan. Maar veldman is er ook nog.

Ik denk dat van Dijk een goede is voor Psv, omdat Ajax de opvolger voor Aldeweireld heeft in de persoon van Veltman, en Denswil dan ook tegen het 1e aanzit, en ik bij Psv nou niet iemand uit de jeugdopleiding zie die het niveau van de verdediging omhoof kan tillen

Nou persoonlijk ben ik niet kapot van Veltman als centrumverdediger, daar is ie veel te klein voor, mist dan ook echte duelkracht. Van Denswil hebben we nog te weinig gezien, lijkt een typisch geval die eest 1 of 2 seizoenen moet worden uitgeleend aan een subtopper. Groningen misschien? Laat van Dijk maar komen. Alderweireld heeft zijn plafond al bereikt. die wordt echt niet beter, mag van mij gaan.is geen speler waarop je kan rekenen in de topduels.voor zijn fysiek mist hij kopkracht maar ook snelheid, heeft geen 2e actie als hij dreigt te worden uitgespeeld (beheerst de sliding niet!) heeft wel een fluwelen techniek en dito pass, maar wat koop je daarvoor als je er telkens uitgelopen wordt. Van Rhijn zou ook een optie zijn als rechter centrum verdediger, maar dan moet ie ff rijpen maar vooral rustiger worden. Wellicht is Sjonnie Heitinga volgend seizoen een optie om al dit onervaren spul bij de hand te nemen. Want Ajax heeft talent in overvloed, maar ontbeert leiders in het veld!

Afgelopen potten vond ik van dijk zeker niet sterk spelen. Desalniettemin heeft die jongen enorm veel potentie maar moet hij dus ook naar een club, als het überhaupt al verstandig is om nu weg te gaan, waar hij vanaf het begin vertrouwen krijgt en veel speelt. Als ik hem was zou ik niet naar PSV gaan aangezien je daar nog steeds een coach hebt zitten met een 1-jarig contract

toornstra moet naar az dat is de beste club voor hem.

Die jongen wordt teveel gehypt. Laat hem eerst eens een serie wedstrijden foutloos spelen. Zo vaak nog betrokken bij fouten achterin, soms cruciaal.

Voor Psv best een aardige speler, al zie ik liever Gouweleeuw. Die heeft opbouwend zoveel meer in huis dat je eindelijk van achteruit kan gaan opbouwen en nog veel beter tot je recht komt met je veel scorende ploeg.

Maar goed, die gaat waarschijnlijk naar AZ waarna Brands over een paar jaar de hoofdprijs betaalt voor hem. Ik zeg nu meteen halen. Van Dijk is zeker niet inferieur, heeft ook veel kwaliteiten en zit rek in, maar als ik moest kiezen zou ik voor Gouweleeuw gaan. Naast een type Marcelo of Zanka de ideale inschuivende opbouwer. Derrijck als wisselgeld gebruiken.

25 december 2012 om 11:37

Dat je Gouweleeuw noemt.... Als iemand de laatste tijd niet foutloos (zelfs beroerd) heeft gespeeld dan is hij dat wel. Kijk anders maar bij de analyses op het Heerenveen forum.
Gouweleeuw is ook een talent maar roem hem niet om zijn prestaties de laatste tijd. Daartegen ben ik er niet zo zeker van dat hij opbouwend beter is... Is mij niet opgevallen.

Ben ik de enige die denkt dat van Dijk volgend seizoen bij Twente speelt? Vervanger van Douglas...?

Heb vorige week Groningen zien stuntelen tegen Ajax, aangezien ik uit het Noorden kom maar toch Ajacied ben, maar de enige die nog een beetje met het niveau meekon aan Groninger zijde was Van Dijk.. Het is nu al best wel een brede kerel.. Ik denk dat De Boer hem ook wel als vervanger van Alderwereild ziet.. Hij is nu al een stuk langer breder en heeft ook aardig wat overzicht,kopkracht en een redelijke trap

Van mij mag hij naar Afca!

Ik denk dat Philips beter af is met Mike van der Hoorn. Type stam. Die kwam je ook altijd twee keer tegen. Zo iemand kan de deur achter dicht houden.

25 december 2012 om 11:23

Zou idd een goede optie zijn maar hij had toch een contract tot iets van 2017?

Psv haal die Van Dijk nu op. Investeer eens een keer professioneel in de verdediging. Derijck als wisselgeld, want daar had Groningen het begin van het seizoen nog belang bij. Moet toch nog een nieuwe rechtsback bij, want einde van het seizoen zijn hutch en manolev vertrokken. Nieuwe verdediging als het aan mij ligt: nieuw, van dijk, zanka, pieters. Onze Bouma is nog een prima 2e keus op linksback en Willems weet ik zo nog niet, vind hem verdedigend een zwakke schakel. Marcelo mooi op het bankie.

hoe komt iedereen erbij dat psv of ajax van dijk moet halen? Ik dacht toch echt dat jullie niet veel miljoenen meer willen uitgeven.jullie moeten diep in het buideltje tasten om hem te krijgen!

Daarom gaat Philips ook voor van der Hoorn

Kan iemand mij vertellen hoeveel van Dijk moet kosten?

25 december 2012 om 12:04

geen flauw idee maar ik zou zeggen 200.000-300.000

25 december 2012 om 13:16

Vind ik nog veel, 50.000 moet genoeg zijn

25 december 2012 om 14:26

200.000 - 300.000 daar bedoel je zeker zijn brw afdracht mee voor een jaar spelen mee bij psv
zal eerder een vergoeding worden van 2.5 miljoen

van Dijk naar psv en Derrijck naar Groningen beide clubs gelukkig zou ik zeggen
voor van Dijk is het goed want die staat stil nu bij Groningen
en Derrijk moet wekelijks spelen
Groningen kan een ervaren speler gebruiken en psv een sterke grote kerel achter in
voor psv het voordeel dat de som geld ook nog wat lager word die Groningen moet ontvangen
En van Dijk staat snel dan in het Nederlands elftal dus de waarde gaat ook echt omhoog

25 december 2012 om 13:18

Krom maar waar. De kans dat hij dan in Oranje komt is dan ineens 10 x groter. Hoeft hij verder niets voor te doen

25 december 2012 om 13:40

Ja en dat is toch frustrerend! Die gast is wekelijks echt een beest op de velden en krijgt maar geen kans..echt zonde want hij verdiend het zeker ik zie gewoon de nieuwe Jaap Stam rondlopen!
Minder dan 5 miljoen nooit weg doen in de winter! Zonder hem is het helemaal om te janken.

25 december 2012 om 14:16

De helft moet je blij mee zijn denk ik binnenlandse vergoedingen voor verdedigers zijn nooit hoog , daarom zij ik ook Derrrick er bij betrekken anders houd je geen cent over van dat geld je moet ook weer kopen of Pedro moet er nu kunnen staan

25 december 2012 om 14:23

Voor het centrum is van Dijk samen met Gouweleeuw en Nuitingh de toekomst voor Oranje en onder andere willems en van Rhijn de backs en ook in dat opzicht zou psv er goed aandoen

Milan moet gewoon slim zijn, als santos robinho wilt dan moeten ze ganso in de plaats geven , milan kan desnoods nog een beetje opleggen en klaar is kees

afgelopen zomer, dus vlak voor de competitiestart heeft groningen een bod van 5.5 miljoen door newcastle united afgewezen

ga er dus maar vanuit dat hij minimaal tussen de 6 en 7 miljoen moet opbrengen,

echter zal groningen hem nooit in de winterstop laten vertrekken

van dijk wil zelf ook niet vertrekken tijdens de winterstop of barcelona moest al komen hahaha

bovenstaande waren de woorden van virgil van dijk zelf

lekker naar psv komen. bertje zal wel de nieuwe trainer worden. lens, mertens, strootman, toivonen, marcelo, tyton, wijnaldum zullen wel verkocht gaan worden. dit alles bij elkaar zal de club ruim 50 miljoen opleveren. plus de verkoop nog van manolev en engelaar.
viergever, maher bij az weg halen. van dijk dus bij groningen. verhaegh transfervrij bij augsburg. verder aanvullen met jeugd zoals koch, hendrix, brenet, ooijen, locadia, bertrams, vloet, bakalli,

zoet
verhaegh
van dijk
Viergever
Piieters
Bommel
Maher
Toornstra
Narsing
Matavz
Depay

is die Davy Propper niks voor Ajax? als opvolger van Eriksen??

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Zondag 27 mei
Lionel Messi heeft Barcelona geadviseerd om Marcos Alonso vast te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren