Vrijdag, 7 December 2012

Guardiola wordt gek van zeurende Abramovich

Mickaël Landreau heeft zijn contract bij Lille ingeleverd. De zeer ervaren sluitpost (568 wedstrijden in de Ligue 1) kon niet meer door een deur met coach Rudi Garcia en een direct vertrek was volgens beide partijen de beste oplossing. En nu? De 33-jarige derde keeper van Frankrijk wordt nergens concreet genoemd, maar Arsenal zou achter de schermen bezig zijn met zijn komst. (L’Équipe)
Wilfried Zaha lijkt af te zien van een overgang naar Arsenal. De aanvaller van Crystal Palace wordt begeerd door the Gunners, maar liet zich dinsdag in niet mis te verstane bewoordingen uit over het spel van de ploeg van trainer Arsène Wenger tegen Olympiacos. “Ik zweer dat ik niet meer naar Arsenal kijk. Het is gewoon vervelend om ze te zien voetballen.” Een overgang naar Arsenal lijkt daarmee van de baan. (Twitter)
/
Roman Abramovich moet het rustiger aandoen in zijn jacht op Josep Guardiola. De Russische miljardair bestookt de momenteel werkloze trainer met berichten via sms, e-mail en kennissen. Abramovich wil van Pep weten of hij na dit seizoen Chelsea gaat trainen en kan niet wachten tot Guardiola hem antwoordt. Guardiola’s zaakwaarnemer heeft Abramovich gevraagd afstand te nemen. (The Sun)
Silvio Berlusconi zou in januari een officieel bod neer willen leggen voor Mario Balotelli, maar dat is niet waar. De voorzitter van AC Milan is gecharmeerd van de Italiaanse spits van Manchester City, maar ontkent de huidige geruchten. “Balotelli? Hij is geen droom. Ik hoop dat Milan doorgaat zoals nu. Ik ben ook blij dat mijn aanwezigheid het team op doet leven, dat hebben de spelers immers gezegd”, vertelt de politicus. (Sky Italia)
Martin Jol en Fulham zijn bijna zeker van een langer verblijf van aanvoerder Brede Hangeland. Het contract van de Noorse verdediger loopt komende zomer af, maar de 31-jarige Hangeland staat op het punt om zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis te zetten. The Cottagers gaan ervan uit dat er nog dit kalenderjaar duidelijkheid komt en de Nederlandse oefenmeester verwacht dat zijn captain blijft. (Diverse Engelse media)
/
De blessure van Andy Carroll heeft geen gevolgen voor zijn toekomst bij West Ham United. De aanvaller is zeker twee maanden uitgeschakeld, maar dat betekent niet dat the Hammers de van Liverpool gehuurde Carroll in januari terug zullen sturen naar zijn eigenlijke werkgever, laat West Ham-voorzitter David Gold weten. De afspraak is ook dat de spits het hele seizoen op huurbasis op Upton Park zal spelen. (Daily Mirror)
Federico Fernández heeft bij Napoli geen basisplaats, maar op een lager podium misschien wel. De 23-jarige verdediger kwam dit seizoen in pas één Serie A-wedstrijd tot spelen en wil daarom in de winterstop vertrekken. De veertienvoudig Argentijns international heeft een aanbieding op zak van Genoa. Een transfer naar Ligurië lijkt waarschijnlijk omdat de voorzitters van die clubs, Aurelio De Laurentiis en Enrico Preziosi, een prima band hebben. (Sky Italia)
Bij Napoli heeft Fernández concurrentie van onder anderen Hugo Campagnaro. De 32-jarige verdediger heeft een aflopend contract en is van plan om die te verlengen. Internazionale en regerend landskampioen Juventus hebben nu echter ook interesse getoond in de Argentijn. “Ik weet niet waarom die geruchten de ronde doen, maar er is geen nieuws wat de toekomst van Hugo betreft. Napoli heeft onze prioriteit”, zegt zaakwaarnemer Alejandro Mazzoni. (TuttoJuve)Poll

Denk jij dat Josep Guardiola aan de slag gaat bij Chelsea?


31 reacties (laatste reactie door navarro)

Ja Abramovich money cant buy you love ... guardiola zou wel een goede trainer zijn voor chelsea.

7 december 2012 om 15:16

En waarom zou Guardiola een goede trainer zijn voor Chelsea?

Hij kan ook gewoon antwoord geven. Soms is het leven zo makkelijk.

7 december 2012 om 11:07

Maar het is niet zo makkelijk om nu antwoord te geven op iets wat je over 7 maanden moet gaan doen. Je hebt geen idee wat er gaat veranderen in die 7 maanden. Voor het zelfde geldt wilt Spanje hem opeens als bondscoach en heeft hij al ja gezegd tegen Chelsea.

7 december 2012 om 11:09

Helemaal mee eens, maar dan zeg je dat? Zoals het er nu staat behoudt Pep zich overal van commentaar.

7 december 2012 om 11:31

Hij heeft toch een tussenjaar? Die man wilt gewoon even niets met voetbal te maken hebben voor een jaar. Ik zou er dan ook gek van worden als mensen toch blijven zeuren over voetbal. Je kan toch wel begrijpen dat hij gewoon nog niet bezig wil zijn met voetbal?

7 december 2012 om 13:50

Pep heeft vorig seizoen duidelijk gezegd dat hij een sabbatjaartje ging houden. Er is niks zo irritant als alles te moeten herhalen en herhalen, altijd maar weer herhalen.

7 december 2012 om 14:40

Ik weet precies de redenen van Guardiola zijn vertrek, en daarom is hij nu ook nog lang niet klaar voor een terugkeer

Guardiola is ook afhankelijk van zijn materiaal. Hij heeft bij een andere club geen Messi, Xavi en Iniesta.

7 december 2012 om 11:10

Elke trainer is afhankelijk van zijn materiaal. De een haalt er gewoon wat meer uit dan de andere. Ik geloof niet dat Barcelona zo'n succes was geweest zonder Guardiola; hij heeft het team samengesteld, vedettes weggestuurd en op een andere manier laten spelen. Of hij zoveel succes zal behalen als een Mourinho is nog te bezien, maar eerlijk gezegd lijkt het me geen verkeerde trainer en komt hij wel veel prettiger en netter over .

7 december 2012 om 11:10

Ik geloof niet dat guardiola zo erg afhankelijk is van die spelers, want als je ziet hoe barcelona nu speelt en oinder het tijdperk van guardiola is dat een wereld van verschil.

7 december 2012 om 11:12

Het is niet alsof Chelsea pure armoede is. Hij krijgt Hazard, Mata en Torres heus wel aan het ballen.

Abramovich is gewoon een vreselijke vent zoals hij met zijn personeel en medemens omgaat. Het onslag van Di Matteo was gewoon schandalig te noemen. Abramovich heeft al jaren een natte droom als het gaat over het winnen van de Champions League, vervolgens behaald Di Matteo die doelstelling en speelt Chelsea een mindere periode en flikkeren ze hem er letterlijk via de achterdeur uit.

Guardiola zou wel wat kunnen met het spelersmateriaal van Chelsea. Met creatieve spelers als Hazard, Oscar en Mata tot zijn beschikking. En met een Torres die lijkt op te bloeien. Maar dat mogen we nog niet te vroeg zeggen natuurlijk.

Ik ben ook blij dat mijn aanwezigheid het team op doet leven, dat hebben de spelers immers gezegd”, vertelt de politicus. Die Silvio Berlusconi is voller van zichzelf dan volle melk. Wat een mannetje

Guardiola hoort ook niet bij een club als Chelsea te werken. Ik zie Pep in de toekomst eerder bij een club als Milan of Inter.

Haha een jeugdspeler uit het championship haalt zijn neus op voor Arsenal. Zover zijn we al . Bravo heren.

Guardiola zou gewoon floppen bij Chelsea. Ik vind Tito nu al beter dan Pep. Tito heeft tenminste variatie in zijn spel. Bij Guardiola wist iedereen op voorhand al hoe hij zou spelen.

7 december 2012 om 13:54

Wat een pure onzin. Pep's tactiek heeft drie jaar gerendeerd. Vorig jaar ging het vaker mis. Mede door blessures en spelers die er met hun kopje niet meer bij waren. Pep werd zelf ook misschien wat laks, want hij kreeg Piqué en Dani Alves niet meer aan de praat. Puyol was samen opgeteld een halfjaar out en Abidal lag in het ziekenhuis. Ja wat moet je dan? Dan mag je Messi, Villa, Xavi en Iniesta hebben maar je verdediging, die stel je als eerste op zeggen ze altijd.

Pep heeft voor persoonlijk het mooiste voetbal ooit gebracht. Het is niet erg als jij dat niet vindt, maar de andere miljoenen voetballiefhebbers zien het wel.

7 december 2012 om 16:52

Neen. Pep heeft Aragones gekopieerd en geprofiteerd van de vruchten van het Spaanse nationale elftal. Als Pep tactisch zo goed is, dat hij het dan maar ergens anders eens bewijst zonder dat iemand anders hem de pap in de mond geeft.

7 december 2012 om 18:18

Huh? Ik vind net dat Spanje geprofiteerd heeft van de Barca spelers? Je slaagt de bal compleet mis, vriend. Ik snap niet hoe je zoiets kan denken. Spanje heeft nooit potten kunnen breken met spelers als Raul, Morientes, Guti, Baraja, Valeron, Hierro, Tristan enz.

Maar ik ga niet te diep in dit gesprek, want je kan me nog gaan profileren als pro-barca of anti-real. En laat dat nu net het laatste zijn wat ik wil.

Pep zal volgend seizoen wel bij een clun tonen dat hij het ergens anders ook kan. Misschien niet even spectaculair, maar da's ook niet meer dan logisch

7 december 2012 om 23:52

Beste Younes,

Hier mijn initiele reactie op jouw post: pfff pfff en nog eens pfff. Wil je je aub eens fatsoenlijk informeren vooraleer je onzinnigheden zoals deze zegt ? Beste Younes, Spanje won het EK in 2008 met maar slechts 3 spelers van Barcelona in het team: Puyol, Xavi en Iniesta. Zoek maar eens in wikipedia. Spelers zoals Villa die Barcelona daarna heeft opgekocht, tel ik natuurlijk niet mee voor redenen die evident zijn.

Ik ga het nog eens herhalen. Misschien dat je het beter inziet als ik het je nog een tweede keer vertel maar op een iets andere manier. Voordat Spanje het EK won, was Barcelona een zeer goede ploeg. Nadat Spanje het EK won, was Barcelona een nagenoeg onklopbaar team. Dit gebeurde in het seizoen 2008-2009 met Guardiola als coach. Maar Guardiola was niet de man die Barcelona zo onklopbaar heeft gemaakt. Het was Aragones die het tiki taka spel tot in de puntjes verfijnd heeft en zowel Xavi als Iniesta heeft laten geloven in hun eigen kunnen. Want weet je, Xavi en Iniesta geloofden niet in zichzelf. Ik heb een interview van Xavi gezien waarin hij min of meer zei dat hij in zijn broekje deed als hij tegen Italie, Duitsland of Brazilie speelde. Je gelooft me niet ? Lees dit maar eens:

http://www.goal.com/es/news/469/euro-2012/2012/06/...
en

http://www.marca.com/2010/10/22/futbol/equipos/bar...
Ik zal je de belangrijkste 2 dingen samenvatten:

1. Mijn transformatie als voetballer heb ik te danken aan Luis Aragones. Ik ben hem eeuwig dankbaar want hij heeft mij zelfvertrouwen gegeven.

2. Luis heeft de speelstijl van Spanje vast gelegd en deze filosofie moeten we voor altijd behouden. (deze post ik vooral voor de Barca fans die beweren dat Spanje speelt zoals Barcelona ... neen, Barcelona speelt zoals Spanje !!!)

Tja, ik vind het uberhaupt al vreemd dat ik al deze bewijzen heb moeten verzamelen. Het is duidelijk dat Barcelona onklopbaar is geworden nadat Spanje het EK heeft gewonnen. En dat komt omdat Guardiola het spel van Spanje heeft gekopieerd. Tja, zou dom zijn van dat niet te doen aangezien de 2 motoren van het spel van Spanje Xavi en Iniesta zijn. En daarnaast profiteert Barcelona ook van het zelfvertrouwen dat Xavi en Iniesta hebben gekregen onder Aragones. Aragones heeft heel zwaar gewerkt aan het zelfvertrouwen van de Spaanse spelers omdat de Spaanse spelers zich minderwaardig voelden tov de grote landen. Volgens Aragones won Spanje geen prijzen omdat de Spaanse spelers door de jaren heen een chronisch gebrek hadden aan zelfvertrouwen.

Zowel Spanje als Barcelona zouden deze man eeuwig dankbaar moeten zijn. Alleen krijgt deze man niet de respect die hij verdient. Zijn contract werd niet verlengd bij Spanje en in Barcelona schuiven ze zijn successen in de schoenen van Guardiola. Stank voor dank. Maar van mij krijgt hij alle eer die hij verdient want ik weet wie er de echte "schuldige" is van alle successen.

8 december 2012 om 09:51

Komaan man, je tekst is al ellenlang en stuur je nog eens links door. Chill man, het lijkt wel de wereld voor je?

Ik zeg alleen maar dat Spanje profiteerde van de Barca spelers. Sommigen accepteren dat, en anderen dan weer niet. Niets aan de hand voor mij.

8 december 2012 om 17:24

Ja, mijn tekst is lang. So ? Heb je nog nooit zoveel tekst gelezen of zo ? Je leest er doorheen in nog een 2 minuten. Of lees je niet zo snel ?

Natuurlijk stuur ik links door. Zodat je zelf kunt verifieren dat ik geen onzin ben aan het vertellen. Wat mensen zeggen boeit me niet. Ik hou niet van cafepraat, maar van de waarheid. Spanje heeft het EK gewonnen met 3 spelers van Barcelona. Spanje heeft het WK gewonnen dankzij de doelpunten van Villa. Het is niet de wereld voor me, maar je doet of Spanje alles aan Barcelona te danken heeft, terwijl Barcelona eigenlijk meer te danken heeft aan Spanje.

Ik wil niet wegnemen dat Barcelona belangrijke spelers heeft afgeleverd. Maar je doet of enkel Barcelona van belang is geweest. Wie staat er in het doel ? Casillas. Heeft hij dan geen aandeel in de overwinningen ? Hij redde Spanje op 2 Ek's door een strafschoppenreeks en op het WK redde hij Spanje 2 maal in de finale en nog een maal in de kwartfinale (strafschop). En spelers zoals Xabi Alonso, Ramos, Torres, Silva, Senna, ... hebben niets met Barcelona te maken. Toch zijn ze broodnodig geweest voor de overwinningen die Spanje heeft behaald.

Terug ontopic ... Guardiola heeft Aragones gekopieerd. Is niet alleen duidelijk af te leiden door de tijdlijn te volgen van de successen van Barca en Spanje. En daarnaast heeft Xavi dit ook zelf gezegd. Dat is de enige waarheid. En mijn lange tekst geeft daar alle bewijzen van. Zet die links maar in je bookmark. De volgende keer dat je het weer in je hoofd haalt om te zeggen dat Guardiola een geweldige strateeg is, dan open je die links nog maar eens.

Navarro

waarom zou guardiola floppen? heeft hij soms niet genoeg ervaring, of verstaat hij het spelletje niet goed?

verder heb je gelijk hoor.. tuurlijk is tito beter!!! het spel was inderdaad saai en voorspelbaar bij
guardiola.. die prijzen die hij pakte waren dan ook allemaal hoerechance...

straffe kost eh..

als je zou zeggen dat hij zijn prestaties niet kan evenaren zoals met barca.. zou ik je nog serieus nemen..

7 december 2012 om 16:57

Omdat Pep in mijn ogen geprofiteerd heeft van Aragones. Aragones maakte Spanje Europees kampioen door een bepaalde taktiek te hanteren. Pep heeft deze taktiek gewoon gekopieerd. Denk je dat het toeval is dat Barca na het Ek2008 onklopbaar is geworden ? Vorig jaar had hij trouwens geen antwoord op tegenstanders die het centrum van de defensie dichtgooiden. Vind ik maar zwakjes voor een zogenaamde strateeg. Hij mag me eens in een ander team bewijzen hoe goed hij is; als hij daar niet de pap in de mond krijgt van iemand anders.

Pep Guardiola is een geweldige trainer, maar Chelsea past niet bij hem en daar gaat hij sowieso falen.. bij Abrahamovic is het maximum 3 a 4 maanden lukt het nog altijd niet dan krijg je een mooie ontslagpremie met een C4 briefje in je handen. Guardiola moet naar een club als AC Milan, Milan weer brengen tot de europeze top..

Guardiola kan ook een normaal antwoord geven ja of nee..

Guardiola wil ik wel graag zien bij chelsea heeft een goed team en geld beschikbaar.
Maar het is gewoon een gok wat hij bij barca deed biedt geen garantie ergens anders

7 december 2012 om 18:22

Guardiola heeft aan het eind van vorig seizoen haarfijn uitgelegt: ik neem volgend seizoen een sabbatjaar. Ik denk dat iedereen dat wel gezien heeft, maar nogal snel vergeet. Mensen willen continu bevestiging. Best zielig..

7 december 2012 om 23:57

mensen kunnen van gedachten veranderen . hij hoeft het alleen te bevestigen

Waarom haalt het nieuws van Landreau slechts de wandelgangen? Enorm spijtig dat hij weg is bij Lille want het is een geweldige doelman. 15 tegendoelpunten in 15 wedstrijden is verre van slecht, als je weet dat Lille serieus verzwakt is. Ze missen vooral een sterke spits. Roux brengt - zoals ik verwacht had - niet wat er van hem verwacht werd (van anderen).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Zondag 27 mei
Lionel Messi heeft Barcelona geadviseerd om Marcos Alonso vast te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren