Maaskant openhartig: ‘Hij is een goede keeper, maar geen topkeeper’

Woensdag, 5 december 2012 om 10:06

Robert Maaskant heeft niet de illusie dat hij met Luciano da Silva beschikt over de beste keeper in de Eredivisie. De 32-jarige doelman uit Brazilië is bezig aan zijn zesde jaar bij FC Groningen en redde de ploeg al een paar keer in wedstrijden. Toch wordt Luciano door weinigen gezien als één der besten in de competitie. Volgens Maaskant komt dat doordat iedereen hem nog beoordeelt op zijn eerste seizoen, waarin hij de nodige indruk maakte.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Behoort Luciano da Silva tot de vijf beste keepers in de Eredivisie?


Gerelateerd

42 reacties (laatste reactie door golfbal)

Wij zijn ook openhartig met Dhr. Maaskant : Hij is een goede coach, maar komt zeker te kort voor de top.

5 december 2012 om 10:30

Hahaha je hebt helemaal gelijk nfsuandre. Ik begrijp werkelijk niet waarom zo'n Robert Maaskant altijd amar weer een nieuwe club krijgt. Geen enkele club die hij getraind heeft speelt spectaculair voetbal, hij bereikt geen speciale resultaten, ontdekt geen nieuwe speciale spelers... Alleen zn voorkomen is netjes en hij heeft een mooie babbel.
Als je dat afzet tegen een Menzo die bij elke club tot nu toe resultaat heeft behaald en goed voetbal heeft laten zien, maar nooit een kans krijgt op een club in de eredivisie?? ik begrijp dat dus niet...

5 december 2012 om 10:47

Maaskant haalt wel resultaten. Welke trainer kan zeggen dat hij 2x is gepromoveerd met Rbc? Welke trainer haalt Europees voetbal met zowel NAC als Willem II? Hij heeft zelfs met NAC na 1/3e van de competitie op de eerste plaats gestaan. (En ja, met aantrekkelijk voetbal!) Hij is kampioen geworden in Polen met een ploeg waarbij dat niet vanzelfsprekend is. En nu Stanley Menzo......

5 december 2012 om 10:57

Partick ben jij zn broer ofzo?je bent wel erg positief, hahaha
mijn beeld van Maaskantje:
Willem II: eerste seizoen 10e plek, tweede seizoen ontslagen op de 17e plek
NAC Breda: ernie brandst wordt 3e!!! met Nac, hij het jaar haalt het jaar erna Europa League...zou het dan iets met de selectie te maken hebben?
Wisla: eesrte seioen kampioejn met een voor poolse begrippen topselectie, 2e seizoen in november al ontslagen
Groningen: k*tvoetbal en een plek in de middenmoot

Mijn beeld blijft dat van een middelmatige trainer, die nooit iets uitzonderlijks presteert, niet uitermate bekend staat om zn mooie voetbal, maar wel om zijn enorme babbel en mooie pakken.

Menzo was maar een voorbeeld maar die heeft boven verwachting en met leuk voetbal gepresteerd met Agovv, Volendam, en Cambuur. Daarna kwam er geen 1 aanbieding. dat vind ik vreemd.

5 december 2012 om 12:13

Nee, niet zijn broer, maar ik ben inderdaad erg positief over Maaskant. Nog meer over zijn vader, die het avondje NAC heeft gesticht. Ik hou wel van trainers met flair en bluf. En ik ben misschien niet helemaal objectief, maar Maaskant verdiend veel meer krediet dan dat jij hem geeft. Hij heeft in zijn eerste jaar NAC echt leuk laten voetballen. Zoals het in Breda gewenst is, met passie en vechtlust. Dat zie je nu ook terug bij Groningen. Overigens heeft hij ook nog 2x de halve finale beker gehaald met NAC en de bekerfinale met Willem II.

5 december 2012 om 10:37

Je kunt zeggen van Groningen wat je wil; maar het is een team dat keihard knokt en lastig te verslaan. In uitwedstrijden presteren ze super voor Groningen begrippen. Dat zijn toch allemaal zaken die je mede op het conto van Maaskant mag schrijven.

Mooi voetbal zien we nog lang niet genoeg, maar de basis, die is gelegd.

Als Groningen supporter ben ik heel tevreden met Maaskant.

5 december 2012 om 10:44

Onder Jans, toen presteerde Groningen goed mnet af en toe spectaculair voetbal! Onder Maaskant staan ze in de middenmoot, een plek die je met deze begroting kunt verwachten. Dat bedoel ik dus, hij presteert Nooit boven verwachting, maar toch altijd een nieuwe leuke club...

5 december 2012 om 11:04

Dat is een onzinnige vergelijking. Onder Jans had Groningen de beschikking over veel betere spelers.

Een voorhoede met Nevland en Berg is wat anders dan eentje met Zeefuik en Texeira. En backs als Stenman en Silva zijn vele niveaus beter dan Burnet en Kappelhof. Op het middenveld is zelfs iemand als Lovre beter dan wat er nu loopt.

Als je kijkt naar wat er vertrokken is, moet Groningen nogal wat inleveren. Neem b.v. ook Matavz en Tadic.

Met de kwaliteiten die er zijn doet Maaskant het naar behoren.

5 december 2012 om 12:14

Dat is ook het kenmerk van Maaskant. Die laat zijn ploegen knokken voor iedere meter. Ook een kwaliteit. Ik zou hem zo terugwillen in Breda.

5 december 2012 om 12:30

ik heb idd gezien dat al die spelers die Ron Jans onder zijn hoede had beter waren dan die er nu spelen.vooral toen zij naar een andere club verhuisden presteerden zij optimaal.

Ik denk wel degelijk dat de spelers die er nu speler ongeveer gelijk waardig zijn aan wat er nu loopt bij Groningen. Want onder Ron Jans presteerden de spelers gewoon boven zijn kunnen en ik zie Maaskant dat nog niet het zelfde doen. Kijk maar naar een Texeira, Magnasco, Schet en met name Kostic. Texeira werd nog gevolgd door Clubs uit Engeland en Magnasco werd gehaald als talant (maar speelt nooit terwijl hij het niet onaardig deed) Schet die het zelfs gewoon goed deed bij RKC en Kostic werd zelfs beter geacht dan Tadic.

5 december 2012 om 12:52

We pakken even de selectie van een willekeurig seizoen erbij, 2008-2009, ter vergelijking:

Luciano Da Silva - idem nu

Sepp De Roover - nu Kappelhof. Even goed of slecht.
Gibril Sankoh - nu Kwakman. Sankoh is veel beter.
Fredrik Stenman - nu Burnet. Stenman is veel beter.
Andreas Granqvist - nu Van Dijk. Granqvist is voorlopig nog wat beter.

Jevhen Levtsjenko - nu Kieftenbeld. Levtsjenko is beter.
Danny Holla - nu Sparv. Zijn gelijkwaardig in mijn ogen.
Petter Andersson - nu De Leeuw. Andersson was beter.
Goran Lovre - nu Bacuna. Lovre was veel beter.

Marcus Berg - nu Zeefuik of Texeira. Berg was heel veel beter.

Verder o.a.
Gonzalo García - Paco van Moorsel. Gelijkwaardig.
Martijn Meerdink - Kostic. Gelijkwaardig.
Tim Matavz - Zeefuik of Texeira. Matavz veel beter.

M.n. Kostic valt erg tegen, maar die werd kennelijk ten onrechte aangekondigd als de nieuwe Tadic, want dat is ie echt niet.

Schet speelt voorlopig z'n wedstrijden. Het komt er nog niet helemaal uit, maar ik heb er wel vertrouwen in.5 december 2012 om 14:37

Ik vind persoonlijk de Leeuw beter dan Andersson, zeker als je naar zijn 2 laatste seizoenen bij Groningen kijkt. Andersson is nooit terug gekomen van zijn blessures, maar andes zou hij wel beter zijn geweest idd. Verder helemaal mee eens.
Vergelijk vooral de achterhoede en voorhoede van voorheen met die van nu en dan kan je elke trainer er wel neerzetten en die zou het goed doen. Maaskant is een middelmatige trainer, ik had meer van hem verwacht.
Luciano is gewoon geen goede keeper en het is echt tijd voor een nieuwe keeper. Groningen heeft de laatste 10 jaar al geen goede keeper gehad en daar moeten ze echt wat aan doen.

5 december 2012 om 10:43

haha geniaal.

on:

In zijn 1ste seizoen vond ik Luciano Da Silva toch eigenlijk wel de beste keeper van de Eredivisie.
Hij hield toch 19x de 0?
Maar Groningen had destijds een Marcus Berg, Petter Andersson(goeie vorm)
en Goran Lovre enz.

Nu is het wel wat minder maar er zit nog wel potentie in deze groep.

5 december 2012 om 10:54

potentie is er zeker.
Een redelijk jonge groep met een aantal nieuwe spelers.
Sommige elftallen hebben wat tijd nodig en hier en daar wat geluk.
Dan heb je een te zware Zeefuik die dus niet op zijn best is.
Ook vind ik dat het systeem eens anders moet worden, denk dat Groningen het beter zal doen met een 4-4-2 systeem.
Hopelijk veranderen er een aantal dingen met Lindgren. We weten wat Lindgren kan, het is te hopen dat hij zijn oude vorm terugkrijgt, of voor een deel.
Dan ben ik al heel blij.
v. Dijk is 1 van de beste Cv's van de Eredivisie, nieuwe talenten staan alweer te kloppen.
Het is misschien een mindere seizoen, maar ik zie inderdaad wel potentie.

Kan iemand mij uitleggen waarom Marco Bizot deze jongen niet voor bij is geschoten? Luciano is zeker niet zo slecht als vi doet vermoeden, toch vind ik dat groningen met Bizot verder met gaan.

5 december 2012 om 10:17

Om de simpele reden dat Luciano beter is. Hij heeft een paar vervelende blundertjes gehad, waarvan overigens niet één beslissend is gebleken, maar is uitstekend uit dit dal gekomen. Nu keept hij weer uitstekend en da hoor je Vi-mennekes niet.
Luciano is snel, voetbalt goed mee, coacht goed en haalt er momenteel veel uit. Geen enkele reden om de mindere Bizot op te stellen.

5 december 2012 om 10:18

Je ben fan van maher, raare avatar heb je dan gekozen?

Zo heeft Luciano bij Groningen ook niet de beschikking over de beste coach.

Jammer voor Groningen, dat zo'n speler/keeper van buiten de EU komt, kost meer salaris, of is hij genationaliseerd?
Verhoeven had makkelijk daar kunnen staan, maar goed, Da Silva heeft een contract en wie zou belangstelling voor hem hebben?

Ja verhoeven en zeefuik in 1 team dat zal hem worden..... Dat wordt rennen naar de eetzaal wie als eerste op kan scheppen.

Nee sorry hoor maar die verhoeven vind ik een matige keeper en een noodkijk op doel. De keren dat hij bij Ajax inviel heeft hij geen sterke indruk op mij gemaakt en daarom is hij nu ook reserve bij utreg toch?

Groningen moet gewoon in de eerste divisie op zoek gaan naar een jonge nederlandse keeper.

5 december 2012 om 10:27

//groningen moet gewoon in de eerste divisie op zoek gaan naar een jonge nederlandse keeper.\\

Ze hoeven helemaal niet in de eerste divisie op zoek naar een keeper, ze hebben namelijk een prima keeper op de bank zitten. Bizot heeft bij Cambuur laten zien een prima doelverdediger te zijn. Bovendien keepte hij volgens mij ook nog wel eens bij Jong Oranje. Hij kan dus best wel wat.

5 december 2012 om 10:31

Ze hadden vorig jaar voor een prikkie de Winter bij de graafschap op kunnen halen. Deze zit nu bij AZ op de bank. De winter is een jonge talentvolle keeper.

5 december 2012 om 10:32

Volledig mee eens. Bizot is een topper in wording. Hij krijgt zijn kans wel en ik heb er alle vertrouwen in dat Groningen een goeie aan Bizot heeft

5 december 2012 om 11:03

Bizot heeft het nog geen minuut laten zien in het 2e dat hij er wat van kan. Een topper in wording ehhe, laat me niet lachen man. Ik heb hem een aantal keren zien keepen nu en dat was beide keren ronduit dramatisch.

5 december 2012 om 10:31

Die hebben ze al, Bizot. Maar die staat echt dramatisch te keepen in het tweede. Ik las dat ze bezig waren met een Noors International

5 december 2012 om 10:35

Ja met pizza en zweefduik in een elftal is het indd gieren geblazen

Luciano heeft op zn tijd zn reddingen maar is de laatste tijd een blunderkeeper aan het worden vooral vorig seizoen
Jammer want FCG is een mooie ploeg

Robert je bent een trainer.. Maar geen toptrainer !

Luciano vond ik een tijd een goede keeper, hij hield onmogelijke ballen eruit. Maar het seizoen er op had hij een paar blunders, en sindsdien houdt hij alleen simpele ballen eruit. Ik vind hem ook geen topkeeper, 1 goed seizoen en daar is het bij gebleven. Soms komt hij een beetje over als een grabbelaar.

Een beetje als Stanley Menzo destijds. Briljante momenten afwisselen met gepruts. Overall prima keeper voor Groningen en dat zien de meeste supporters in Groningen wel. De buitenwereld ziet altijd zijn blunders (en misschien terecht).

Dit jaar heeft hij echter geen fouten gemaakt die punten kosten en wel reddingen gemaakt die punten opleverden.

Kan mij volledig aansluiten bij zijn woorden. Eerste Seizoen was echt fenomenaal voor Luciano met als gevolg dat het in vergelijking alleen maar slechter kan worden. Daarnaast was het inderdaad, zoals anderen gezegd hebben, een heel ander/beter Groningen wat er stond toen hij begon dan nu.

Ach Ron Jans staat binnenkort weer bij de FCG op het veld. Er is al weer contact tussen FGC en Jans.

Jans gaat weer naar FC Groningen aan het einde van dit seizoen, uit betrouwbare bron uit Groningen vernomen.

5 december 2012 om 14:28

Ron Jans heeft gezegt dat hij in principe niet gaat terugkeren bij FC Groningen. Totale lulkoek dus dit.

7 december 2012 om 19:35

We zullen zien.................. of ik gelijk krijg of dat jou Lulkoek opmerking klopt. Je zegt zelf al.................. "in principe", dus hij houdt al een slag om de arm.

Hij zou ooit Nooit naar Heerenveen gaan en we weten hoe dat is gelopen....... ;-)

8 december 2012 om 10:06

Oke, daarom gaan ze in de winterstop/februari ook verlengen met Maaskant. Het is gewoon zo dat Jans heeft gezegt dat hij niet terug wil keren bij een ploeg waar hij succes heeft gehad.
Misschien komt hij ook wel terug, maar dat is minimaal over 5 jaar pas.

2 januari 2013 om 15:46

Lees net. "groningen geen haast met verlengen Maaskant, te weinig euforiemomenten". ;-)

Luciano een goede keeper? Nou sorry hoor, maar daar ben ik het niet mee eens. Hij bakt er vrij wenig van. Als ik ik FC Gronigen was zou een nieuwe keeper halen. Pasveer, Kurto vind ik een stukje beter, en ze zijn ook nog wat jonger. maar tis is mijn mening.

5 december 2012 om 14:30

En waar baseer je dat op? Luciano heeft in het begin van het seizoen een aantal fouten gemaakt, maar vooral de laatste tijd verkeert hij gewoon weer in uitstekende vorm en houdt hij de ploeg vaak op de been. Ook afgelopen zondag stopte hij weer een 'één op één' kans, en dat heeft hij dit seizoen al veel vaker gedaan.

5 december 2012 om 16:12

ach man, wees nou eerlijk? Hij heeft paar verschrikkelijke fouten gemaakt. dit jaar, maar ook vorig jaar. Dat kan niet op dit niveau.

5 december 2012 om 16:38

Zover ik mij kan herinneren heeft hij vorig jaar niet zulke fouten gemaakt zoals het begin van dit seizoen. Daarnaast is de verdediging ook een stuk zekerder geworden de afgelopen tijd, denk dat je dat ook moet meenemen in je beoordeling van Luciano. Die fouten die hij heeft gemaakt kunnen natuurlijk niet, maar je moet jezelf niet gaan kapotkijken op wat al weken terug gebeurd is. Zoals ik al zei keept hij gewoon weer goed de laatste tijd en heeft hij ook aantal keren de punten voor ons gepakt (nac uit, Heracles thuis).

Luciano heeft de pech dat hij johan Derksen tegen zich heeft die ettelijke malen op de landelijke televisie heeft geroepen hoe slecht hij wel niet is. De afgelopen wedstrijden heeft hij punten gepakt voor de FC. Helaas voor Luciano is daar weinig aandacht voor.

5 december 2012 om 15:46

Ach enkel het klootjesvolk neemt Derksen en co nog serieus, iemand met een beetje IQ heeft inmiddels door dat VI gewoon satire is geworden en er weinig verstandige taal nog uit dat programma komt.

Ik keek eerder elke aflevering van VI maar tegenwoordig gaat het haast nergens nog over en intresseerd het me nog weinig.

En meneer Maaskant is een slechte trainer , vindt hem helemaal niks , zn spelers beetje afkammen
dat mag je doen als je eerste staat .

maar waar staat Groningen ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
11.Excelsior40-15
13.Willem II37-13
14.NAC Breda34-16
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Sergio PadtKeeper10
Todd KaneVerdediger10
Mike te WierikVerdediger10
Django WarmerdamVerdediger10
Kasper LarsenVerdediger10
Etiënne ReijnenVerdediger10
Juninho BacunaMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

Brazilië
4 fans
Keeper, 38 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 25 mei
Sam Lammers mag op huurbasis vertrekken bij PSV, zo heeft de club bekendgemaakt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren