Chelsea slaat toe op transfermarkt en haalt vijfde Braziliaan in huis

Dinsdag, 4 december 2012 om 18:10

Het seizoen 2012/13 is nog niet eens op de helft, maar Chelsea heeft nu al de eerste aankoop voor het volgende voetbaljaar gedaan. De Champions League-winnaar meldt op de website van de club dat er een akkoord is bereikt met Fluminense over een overgang van Wallace, een Braziliaanse rechtsback. Hij zal tot de zomer bij Fluminense blijven en vervolgens naar Londen verhuizen.

De transfer van de achttienjarige Wallace komt niet als een verrassing. De vleugelverdediger sprak vorige week immers al zijn mond voorbij en verklapte toen al dat hij naar Chelsea zou verkassen: "Ik volgde vooral de Spaanse competitie, maar nu ik naar Chelsea ga volg ik die club ook intensief: zeker na het winnen van de Champions League", zei Wallace. "Ik kijk zoveel mogelijk wedstrijden van Chelsea. Ik kan niet altijd kijken, omdat ik zelf ook wel eens moet voetballen, maar dan kijk ik na afloop altijd even wat Chelsea heeft gedaan. Ik kijk erg naar de transfer uit."

Een kleine week na deze woorden hebben Chelsea en Fluminense de deal afgerond. Het is niet bekend hoeveel the Blues betalen voor de jeugdinternational en ook wordt er in het statement dat op de clubwebsite staat niets gezegd over de duur van het contract dat Wallace zal gaan tekenen. Na Oscar, Ramires, David Luiz en Lucas Piazón wordt hij de vijfde Braziliaan in dienst van Chelsea.Gerelateerd

54 reacties (laatste reactie door raging eagle)

Ik ken hem niet. Iemand die de Braziliaanse competitie wel volgt? Is het een aanvallende back of is die juist verdedigend sterk? Ben wel benieuwd wat hij laat zien.

4 december 2012 om 18:25

Wereldtalent op de back deze speler.

4 december 2012 om 18:47

Hoeveel zogenaamde wereldtalenten heeft Chelsea al gekocht voor veel geld de laatste 8 jaren.
En hoeveel van hen spelen er nu als vaste basisspeler?
Met al dat verspilde geld zouden ze beter een of twee toppers kopen.
Zo een dramatische beleid heb ik nog nooit meegemaakt in het voetbal

4 december 2012 om 20:36

Iedereen die hier een duimpje omlaag voor heeft gegeven, graag namen van jeugdspelers die het wel in de basis staan.

Ken die Wallace niet, kijken wat het wordt.

4 december 2012 om 22:03

Idd Mastertjeu
Duimpjes omlaag geven is simpel maar kunnen ze dit ook argumenteren waarom??

Het is de pure waarheid.

al meer dan honderd milioen besteed aan talenten opkopen waar je niets mee bent want ze raken toch nooit als basis bij de eerste helft.

Met dat geld kon of kan Chelsea Neymar en het duo Zlaten/silva kopen en zelfs nog geld over hebben.
Dat zijn net het soort spelers dat Chelsea nodig heeft.

Zolang die Rus trainers ontslaat aan de lopende band en een korte succestermijn als doel heeft is er geen plaats voor talenten om te groeien in het eerste elftal.
En geef maar duimpjes omlaag maar argumenteer dan waarom en geef me ongelijk.

4 december 2012 om 23:15

Mastertjeu en freaksoccer: Ik heb geen duimpje omlaag gegeven, maar zelfs als ik namen zou willen noemen, welke wereldtalenten heeft Chelsea dan wel gekocht? Ik overloop hier wikipedia met alle transfers en wat ik ben tegengekomen na Mourinho zijn bijna allemaal gevestigde waarden of goedkope waterdragers: Bosingwa (was basis), Deco (was basis), Mineiro (gratis), Sturrdidge (vrij goedkoop en tweede spits nu), Zhirkov (duur maar niet wereldtalent, was gevestigde waarde in Russisch voetbal), Matic (goedkoop), Benayoun, Ramires (basis), Delac (goedkoop), Kalas (afwachten, is nog maar 19), Courtois (is wereldtalent, maar Cech is nog niet rijp voor vervanging), Lukaku (nja, ook afwachten zeker?), Romeu (onder AVB veelgebruikt en nu onder Benitez terug in beeld), Mata (basis), Meiereles (was basis), Davila (goedkoop), Hazard (basis), T Hazard (goedkoop), Marin (afwachten), Oscar (basis), Azpilicueta (basis), Moses (komt er ook stilaan door)

En waarom zeg ik na Mourinho? Onder Mourinho is praktisch elke aankoop waardevol gebleken onder zijn bewind. En echt wereldtalenten zoals een onbekende Wallace zaten daar ook niet bij.

Ik denk dat de kritiek van wereldtalenten bij Chelsea echt niet opgaat. In de zoektocht naar jong talent is praktisch enkel de laatste twee jaar veel gedaan, tenzij Wikipedia dingen verzwijgt en ik er ook niets meer herinner. De grote gefaalde zogezegde toptalenten die voor veel geld naar een Europese topclub gingen zijn bij mijn weten Freddy Adu (benfica), Henrique (barca), Bebe (utd), Keirrison (barca)... maar bij Chelsea kan ik niemand herinneren. Het enige echt wereldtalent dat faalde dat ik kan herinneren is Gael Kakuta, maar dat was blijkbaar een koopje ondanks boetes voor contractbreuk ofzoiets.

En @mastertjeu: Jeugdspelers die in de basis staan kan ik dus niet noemen. Maar dat was niet meteen de kritiek van freaksoccer.

4 december 2012 om 18:29

isodmr,

Allebei kan hij erg goed. Staat bekend als de meest getalenteerde rechtsback in de hele wereld. 18 jaar en het schijnt echt een pareltje te zijn.

Wel weet Azpilicueta nu waar hij staat...

Echt zonde, want een v/d 2 gaat in de toekomst niet spelen en allebei zijn het chelsea 1 waardige spelers in potentie.

4 december 2012 om 18:33

Chelsea speelt 50+ wedstrijden per seizoen, beide hoeven niet te vrezen over speeltijd

4 december 2012 om 18:47

50? Ze spelen wel 100 wedstrijden. Blijkt een groot talent te zijn; ik hoop dat hij het waarmaakt want wat zijn er toch weinig goede backs op wereld niveau.

Marcelo, Lahm, Alves en Alba die eraan komt maar wie nog meer?

4 december 2012 om 19:38

100? op welke school heb jij leren rekenen?

38 competitie
6 poule CL + max 7 = 13
FA Cup = 6 mits ze finale halen
league cup = 6 mits ze finale halen
WK = 2 wedstrijden

38 + 13 + 6 +6 + 2 = 65.

Als kanttekening: Bij gelijke spelen in bekerverband kan er een duel over gespeeld moeten worden.. maar de 100 haal je never nooit...

4 december 2012 om 19:52

umad,

Heb je idd gelijk in. Coentrao, Alaba, Piszczek, maicon was altijd een goede, nu niet meer als je het mij vraagt. evra, cole, maar idd absoluut niet veel.

4 december 2012 om 18:45

Hij is een Braziliaan.. dus natuurlijk een aanvallende back.

4 december 2012 om 20:28

Hij is een hollander, dus houdt van kaas... Juist, complete drogredenatie. Al snap ik wel wat je bedoelt te zeggen, namelijk dat de meeste braziliaanse voetballers aanvallend ingesteld zijn ongeacht welke positie.

Niet verrassend, ik had dit al eerder aan zien komen. Maar ik was in de veronderstelling dat Wallace al deels van Chelsea was? Of heb ik dat verkeerd?

In ieder geval een goede speler. Ik ken hem nog van de Olympische Spelen.

4 december 2012 om 18:24

Jmeijer,

Met de transfer van Deco van chelsea naar Fluminense zou een percentage van 40% van de transferrechten naar chelsea gaan. Nu is hji dus voor 100% van Chelsea.

4 december 2012 om 19:33

Dank je voor de toelichting, ik wist dat het iets was maar kon er niet opkomen.

Azpilicueta is een goede back, maar met de komst van Wallace moet hij in mijn ogen vrezen voor z'n plekje.

4 december 2012 om 19:35

Goed gezien hoor! Nee prima speler verder, die vast een versterking zal zijn voor Chelsea, en de Premier League. Het vreemdelingenlegioen wordt andermaal verder uitgebreid, maar dat hoort bij deze competitie jammer genoeg. De tijden van Engelse glorie zijn voorbij.

Ken de speler zelf niet, desondanks lijkt het me een speler voor de toekomst.
Alleen ik dacht dat ze dat al deden met Azpilicueta?

Lekker veel vertrouwen dus in Cesar Azpilicueta. Een hele goeie rechtsback, helaas dat hij voor Chelsea heeft gekozen. Die kopen alles wat los en vast zit.

4 december 2012 om 18:24

Wat een onzin, Ivanovic speelt liever centraal en daar krijgt hij nu ook kansen dankzij blessures/schorsingen van Terry. Overigens is Terry waarschijnlijk al aan het eind van zijn kunnen wanneer Wallace 20/21 is. Dus dan hou je enkel Cesar over als RB met Cahil als back-up centraal.

Nee dit is gewon een goed doordachte aankoop. De enige vraag die open blijft staan is of hij zijn potentieel waar maakt.

4 december 2012 om 18:29

Totdat Terry stopt met voetballen, heeft Chelsea al 10 andere verdedigers gehaald, dus je kraamt zelf onzin uit.

Feit is gewoon dat Cesar nu al rijp is voor de basis, die zal zichzelf ontwikkelen door te spelen en niet op de bank te zitten. Zelfde geld voor Wallace. Mits Wallace niet word verhuurd, vind ik het een nutteloze aankoop. Helaas doet Chelsea dit vaker.

Trouwens, weet Chelsea wel dat het ook een eigen jeugd-opleiding heeft en niet alleen maar hoeft te kopen? Het lijkt alsof Abramovic niet weet wat hij met zijn geld moet doen.

4 december 2012 om 18:31

Je zegt het zelf eigenlijk al " mits hij niet verhuurd word" hij is nog maar 18 jaar het lijkt me sterk dat ze hem direct al in de basis laten beginnen. Verder krijgt Cesar voldoende kansen om zich door te ontwikkelen.

Maar goed ik zal even eten ^^

4 december 2012 om 18:34

Jij bent zeker een waarzegger, zo niet dan zit je zelf de grootste onzin uit te kramen die in sinds tijden hier op VZ heb gelezen.

4 december 2012 om 18:36

Weet jij wat Abramovich met zijn geld doet? in New york in een restaurant kocht deze man een fles champagne van 68duizend dollar hoe bedoel je geld te veel

4 december 2012 om 19:00

@ Apocalypto, Ik weet niet waar je het over hebt, maar Azpilicueta staat de laatste weken ook gewoon in de basis en doet het fantastisch. Deze man zal echt geen plaats meer nemen op de bank, want hij is in de laatste weken telkens de beste speler van Chelsea. Bovendien is dit helemaal geen onnodige aankoop. Ivanovic speelt liever als centrale verdediger en is daar ook veel beter. Dit betekent dat Chelsea nu alleen maar Azpilicueta als rechtsback heeft en dat is te weinig. Vandaar dat Chelsea nu nog een nieuwe rechtsback haalt. Bovendien was Wallace al deels eigendom van Chelsea.

4 december 2012 om 19:41

@ Marcelovieira Hij gaf een tijdje geleden een serveerster 16k fooi!

Daar was al heel lang een akoord mee. Volgens mij was hij al deels eigendom van Chelsea.
Nu dus definitief 100.

Zal wel uitgeleent worden aan Vitesse ofzo.
Want ze hebben Cesar Azpilicueta en Ivanovic voor rechtsachter al.

4 december 2012 om 18:25

Was hij eigenaar van Chelsea? Ik denk dat je eigendom bedoeld...

Volgens mij werd bij de transfer van Deco bedongen dat men bij chelsea 40% van deze wallace zijn transferrechten in handen zou krijgen Schijnt een behoorlijk talent te zijn deze knul.

Weet iemand hoever Aké tegen het elftal aan zit (het 1e).

Iets zegt me dat wanneer hij bij feyenoord gebleven was. dat hij erin stond. Hij kan linksback, centraal en verd. middenveld. Hij zou i.i.g. op de bank hebben gezeten denk ik zo.

Maar het is daar toch het grootste talent van heel de opleiding?

Wanneer kunnen we verwachten dat hij minuten gaat maken in de premier league??

Volgende op het lijstje: Willian !

4 december 2012 om 18:25

Kritischmaxi,

Ik denk idd dat ze die niet gaan weigeren bij Chelsea. Fenomeen die Willian.

Heb je trouwens enig idee wat Schaktar voor hem wilt hebben?

4 december 2012 om 18:43

ik dacht ergens tussen de 20 en 30 Miljoen.

4 december 2012 om 18:46

10-15 miljoen

4 december 2012 om 18:54

Haha 10 tot 15 miljoen, haha.

4 december 2012 om 18:33

Wauw, dat zou wel een topaankoop zijn. Die Willian zou een directe versterking zijn, hij is echt goed.

4 december 2012 om 18:33

pfff Hoeveel talenten en zogezegde pareltjes heeft Chelsea nu al gekocht de laatste 8 jaren.
Elk jaar kopen ze er maar heel uitzonderlijk gaat er een in de basisspeler. Na 8 jaren van miskopen en slecht jeugdbelied hebben ze nog altijd niets geleerd.
Chelsea spendeert mee geld aan talenten dan elke andere club aan basisspelers.

Pfffff met willian derbij!!!!!!!

Misschien maar gelijk verhuren aan vitesse! hahah zou mooi zijn. Al heeft vitesse Aksentijevic ook al of hoe heet die gozer. Die zal toch ook wel een keer gaan spelen.

Maar feit is wel dat als chelsea deze jongen verhuurd aan vitesse dat het zeker weet dat hij speelt, want deze jongen zou nu al grootse furore maken in de eredivisie

Wallace - Kalas - Kashia - Van Aanholt.

Goede aankoop voor in de toekomst Ivanovic speelt liever centraal en dan heb je Azpillicueta en Wallace voor op de Rb positie.

Haal eens een spits, weer een aankoop zonder enig beleid, Chelsea koopt maar wat, er zit geen lijn achter het plan.. Roman haalt maar wat zonder na te denken wat hij nodig heeft, en wat voor spel hij wil spelen met bepaalde spelers.

En weer kopen, als ze nu eens beginnen met zelf spelers op te leiden dan zal het al veel beter draaien.

4 december 2012 om 19:00

Eigen spelers opleiden is waar Chelsea mee bezig is, de jeugd van Chelsea verovert bijna alle prijzen. De laatste stap maken is gewoon heel ingewikkeld, Chelsea is natuurlijk een club die gaat voor de hoogste prijzen en daarvoor kun je moeilijk risico nemen met een jeugdspeler.

Azpilicueta doet het goed bij Chelsea, ben als supporter zeer overtuigd van zijn kwaliteiten. Met hem en Ryan Bertrand op linksback zitten we met backs in de toekomst geen problemen. Wallace zou eventueel verhuurd kunnen worden.

4 december 2012 om 19:37

Footy, kan je mij vertellen hoe het komt dat het zo moeilijk is bij Chelsea dan? Want ik hoor altijd heel veel goede verhalen over ene Chalobah en nog een aantal spelers. Mceachran zou 2 jaar geleden dé speler worden etc. maar daar heb ik zelfs bij Swansea amper wat van gezien. Want ik weet dat ze het in de U21's vrij goed doen en bij de U18's zelfs heel goed en daar ook koploper zijn. Maar als ik dan bij Liverpool, United en nu godzijdank ook Arsenal wat meer kijk, zie ik veel meer jeugd doorkomen. Komt dit door ome Roman of zit daar iets anders achter? Ben hier niet uitstekend van op de hoogte namelijk.

4 december 2012 om 19:39

Het komt denk ik door ome Roman...

4 december 2012 om 21:56

Leuk dat de jeugd alles wint maar ik kan me moeilijk voorstellen dat dit het grote doel van Abro is.
Hij koopt al 8 jaren aan een stuk overal talenten op maar ze geraken nooit als basis in de eerste ploeg.
Waar zijn al die spelers??
Meeste worden eindeloos verhuurt aan kleinere ploegen en daarna hoor je er niets meer van

Ik heb eens gegoogelt en met al dat geld dat hij voor niets al die talenten opkoopt kon hij neymar en het duo Zlatan Silva kopen.
Dat zijn de spelers dat Chelsea nodig heeft.

Eh?? ja telt eens alles op en je komt al aan meer dan 100 milioen besteed aan al die talenten...voor niets want ze spelen niet in de eerste ploeg als basis.
dat na 8 jaren geld pompen ann talenten op te kopen.

Waardeloos beleid dus en geld wegsmijten aan nuteloze talenten op die manier.


4 december 2012 om 19:10

Wij hebben echt een geweldige jeugd.
Er is 1 probleem: Roman wil ze niet altijd laten doorbreken.
Betrand gaat het wss wel redden, maar gasten als Mceachran denk ik niet.

hopelijk wordt het wat met hem
nog nooit van deze gozer gehoord

Vind Ramires en David Luis echt middelmatige voetballers, vooral David Luis maakt elke wedstrijd een fout of een ketser en dat verschrikkelijke haar van hem, Als het moet afschrikken voor spitsen is dat iedergeval niet gelukt, misschien kan hij het proberen als vogelverschrikker heeft ie misschien meer s6. Lucas Piazon en Oscar zijn jongens die nog zich moeten bewijzen, dat het talenten zijn staat buitenkuif,

En dat talent Wallace ken ik niet, dus ben benieuwd wat hij gaat brengen???

Chelsea. Elke dag, kopen kopen koopavond!

4 december 2012 om 21:38

Hahahahah! Elke dag koopdag zul je bedoelen ...

Aahjo, er zal niks veranderen bij die club. Winterstop zal er waarschijnlijk nog eens 2 spelers worden aangetrokken.
Snap niet eens dat zij voor en rechtsback gaan aangezien een spits echt noodzakelijker is...

Ik dacht persoonlijk dat het wel iets rustiger zou worden naar de CL winst bij Chelsea. Maar Abra is blijkbaar opzoek naar succes in stijl. En hij blijft daarvoor de portemonnee trekken. Ik denk overigens nog steeds (hoop het niet want hij zou de ideale opvolger zijn van Fergie) dat hij moet proberen Mourinho terug te halen. Ik heb zelf niet echt heel veel vertrouwen in Pep bij Barca.

Anyways ben benieuwd of Vitesse misschien een nieuwe back te pakken heeft nu.

5 Brazilianen al bij Chelsea. 20 jaar geleden liepen er nog geen 5 Brazilianen rond in de Premier League.

Heb niet eerder van deze speler gehoord , maar hoe vaak faald chelsea niet met dit soort transfers in de afgelopen jaren ?? Hoop dat ze er dit x profijt van kunnen krijgen , want veelal falen veel van dit soort spelers !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Antonio RüdigerVerdediger10
Gary CahillVerdediger10
César AzpilicuetaVerdediger10
David LuizVerdediger11
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Drie clubs hebben Marouane Fellaini momenteel een concreet aanbod gedaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren