‘Als je zo snel bent als Bale verlies je bij een klein duwtje al je balans’

Dinsdag, 4 december 2012 om 15:30

David Ginola is van mening dat de media niet te hard moet oordelen over Gareth Bale. De vleugelspeler van Tottenham Hotspur is in bloedvorm en speelt fantastisch, maar kreeg in de voorbije twee weken gele kaarten omdat hij een fopduik gemaakt zou hebben. Volgens oud-Tottenham-speler Ginola verdient Bale geen reputatie van duikelaar.

/

“Als je eenmaal zo’n reputatie hebt, kom je erg moeilijk van het stempel af”, zegt de televisieanalyticus in gesprek met de BBC. “Als je zo snel bent als Bale, is het niet moeilijk om neer te gaan bij een flinke tackle. Een klein duwtje is zelfs al genoeg om je balans te verliezen.”

“Je moet spelers als Bale koesteren, het zijn de diamanten in een competitie als de Premier League”, vindt Ginola. “Ik zag het bij hem voor het eerst toen hij tegen Internazionale speelde in 2010 en drie doelpunten voor zijn rekening nam. Hij is speciaal.”


Poll

Maakt Gareth Bale zich schuldig aan fopduiken?


Gerelateerd

56 reacties (laatste reactie door ajaxstyle)

Wat een onzin... Ik zat toevallig zaterdag naar Match of the Day te kijken en toen kwam Villas-boas ook al met hetzelfde onzinnige argument. Bale werd weliswaar lichtjes aangeraakt maar de manier waarop hij valt (met beide benen gebogen richting de lucht) maakt het gewoon een schwalbe. Als je zo valt probeer je je tegenstander gewoon een kaart aan te naaien en volstaat er maar 1 straf..

Wat mij betreft doen ze echt wat aan al dat geduik. Misschien dat rode kaarten in zulke overduidelijke gevallen het werk doen?

4 december 2012 om 15:40

ik wilde echt op precies dezelfde manier reageren. Ik vind Bale echt een goede speler, maar die 2 gele kaarte waren terecht, althans dat vond ik. Maarja ik ben ook maar "andi", duss...

4 december 2012 om 15:52

Ooh maar ik vind het ook echt een geweldige speler hoor, sterker nog; hij is samen met Van Persie, Suarez en Rooney 1 van mijn favorieten in de Premier League maar aan dit gedrag erger ik me echt dood.

Wat een onsportief gedoe zeg.

4 december 2012 om 15:42

Dat valt niet in te schatten. Je zegt zelf dat hij werd aangeraakt. Dan zou je per speler in moeten schatten hoe groot de kans is dat hij op zn benen blijft staan. Het is eigenlijk al oneerlijk. Als bijv iemand met de bouw van Suarez een vinger in zn rug krijgt ligt hij met zn neus in het gras, terwijl we van Zlatan verwachten dat hij blijft staan.

4 december 2012 om 15:51

Ooh maar dat valt heel makkelijk in te schatten hoor. Weinig tot geen contact (zoals in dit geval) geven we dan gewoon geel voor, geen contact (zoals bij Narsingh zaterdag) geven we gewoon rood.. Dan ben je zo van dat onsportieve gedoe af..

4 december 2012 om 16:18

Geel geven als er sprake was van contact, jij ziet ze vliegen.

4 december 2012 om 16:19

Geel geven als er sprake is van minimaal/vermijdbaar contact, zoals in het geval van Bale.

4 december 2012 om 17:00

Kan me niet voorstellen dat dit bevorderlijk gaat werken. Ik zie de eerste onterechte rode kaarten al komen voor een schwalbe. Als achteraf blijkt dat hij toch (lichtjes) wordt aangeraakt krijg je matennaaierij de andere kant op.

4 december 2012 om 15:42

Precies, niemand trekt in twijfel dat hij wordt gehinderd of uit balans wordt gebracht, het gaat om de manier waarop hij naar de vlakte gaat. Dat doe je niet met een sprongetje en ondertussen al kijkend naar de scheids.

4 december 2012 om 16:38

Bale viel inderdaad wat overdreven daar heb ik ook een hekel aan. Mertens doet het ook regelmatig bij PSV en Suarez deed het bij Ajax.

Maar ik weet niet of je zelf ooit hebt gevoetbald? Het is namelijk wel degelijk zo dat wanneer je op volle snelheid ligt je maar een klein duwtje nodig hebt op het verkeerd moment om onderuit te gaan. Ik kan me wel vinden in het commentaar van Ginola.

4 december 2012 om 16:43

Natuurlijk ben je eerder uit balans als je je met een hogere snelheid beweegt maar van een duwtje was hier helemaal geen sprake. Dat maakt heel die discussie sowieso al overbodig.

Bale kwam in sprint op een verdediger af, die verdediger stak zijn been uit maar trok deze alweer terug voordat Bale bij hem was. Vervolgens liet Balezijn been hangen en op het moment dat hij de grote teen van de verdediger lichtjes toucheerde sprong hij (al kijkend naar de scheidsrechter) 3 meter de lucht in met zijn voeten in de lucht.... Tja, dan ben je met niets anders bezig als matennaaierij en verdien je gewoon die kaart.

4 december 2012 om 19:49

Nee dat is onzin, als ik getackled word bij voetbal strek ik mezelf in de lucht om beter neer te kunnen komen, de manier van vallen heeft niets te maken met contact of geen contact.
Ik zie er absoluut debiel uit als ik flikker, maar als ik me plain op de grond zou laten pleuren zou ik al pittig veel tanden verloren zijn.

Wat een slap excuus zeg.........pfffff!

Ik erger mezelf ook geregeld aan diverse spelers van mijn favoriete club en die zijn dan nog eens 1.60 gemiddeld maar dan dit excuus voor een beer van een vent als Bale!

4 december 2012 om 17:04

Knap ook dat een klein ventje als Messi vaak wél overeind blijft bij die 'lichte aanrakingen' op volle snelheid. Bale is gewoon een fopduikelaar, punt.

4 december 2012 om 17:37

Dat bedoel ik toch ook of lees jij iets anders in mijn reactie dan?

Ik vind het verschrikkelijk dat gedrag.

klinklare onzin.

de verreweg snelste speler van de pl: agbonlahor.
deze man is zo verschrikkelijk snel maar ook zo sterk..die laat zich nooit vallen. dit is een bijzonder slap excuus waarvan mijn lachspieren spontaan opwekten.

4 december 2012 om 15:51

Ook van de heren Theo Walcott en Lennon gehoord? Volgens verscheidene testen allebei sneller dan die Agbonlahor, al is hij ook zeer snel.

4 december 2012 om 16:03

Is dat zo? Ik kan me herinneren dat ze een paar maanden geleden bij Match of the day inderdaad ook zeiden dat Agbonlahor de snelste speler in de Premier League was.

4 december 2012 om 16:11

dan geloof je me toch niet. het is inderdaad gebleken dat hij de snelstee is, ook dan die 2 ja. en je kan zeggen 'dan die agbonlahor' maar als hij nou een beetje betere instelling had en minder blessures had, dan weet ik wel bijna zeker dat hij een wallcot zo wegspeeld uit de basis van arsenal.

want ja, echt belachelijk hoe snel deze man is.

daarnaast heb ik ze alle 3 met eigen ogen ervaren, je ziet die man echt als een soort raket gaan.

4 december 2012 om 17:11

Walcott is de snelste. Is bewezen. Agbonlahor was eerst sneller dan nu, maar hij is veel kracht training gaan doen omdat hij vaak centraal stond tegen grote, sterke verdedigers en dat kon hij anders fysiek niet aan. Nog steeds snel, maar doordat hij dus fysiek stuk sterker is geworden, is hij wel wat langzamer geworden.
Lennon heeft een betere versnelling dan beide, maar sprintsnelheid iets minder.

4 december 2012 om 17:15

Agbonlahor is tijden lang de snelste geweest. Die was nog net wat sneller dan Walcott en Lennon waren. Sowieso kan je nooit superlang aan de top staan als snelste, een blessure en je moet weer op je 100% volledige fitheid zijn voordat je weer je piek bereikt.

5 december 2012 om 08:38

Dat maakt het juist zo knap.

Zo'n atleet maar toch zo snel, en daarbij moet je natuurlijk ook nog een beetje kunnen voetballen als buitenspeler.

Ik denk wel dat hij Agbonlahor makkelijker af te stoppen is als die andere 2. Lennon en Walcott zijn ook bijzonder klein.

Wat moet Messi dan zeggen. Die wordt langs alle kanten hard aangepakt en verliest nauwelijks z'n balans. Misschien omdat ie kleiner is? Kan er mee te maken hebben. Maar Bale is echt geen watje, die schwalbes moeten er gewoon uit.

4 december 2012 om 15:43

Nee, omdat Messi een pure voetballer is, die laat aan de scheids over of die fluit of niet, maar probeert het spelletje niet te saboteren.

4 december 2012 om 16:05

Pure voetballer?? Hij is echt heel goed maar loopt soms ook 5 minuten te zeiken bij de scheids voor een kaart. Iemand als Lampard of Terry, dat zijn bikkels, zij staan die direct op, kijken wie 't was en gaan gwn verder

4 december 2012 om 16:13

Het zou ook echt logisch zijn als Terry op zijn eigen 16 meter een schwalbe zou maken...

4 december 2012 om 16:13

Terry kijkt wie het was en gaat vervolgens naar bed met zijn vrouw..... lul niet man

4 december 2012 om 17:24

Ik zou je willen vragen om is met een bewijsstuk te komen waar Lionel Messi 5 minuten bij een scheidsrechter loopt te zeiken voor een kaart.

Zo niet zou ik graag willen zien dat je nooit meer dit soort onzin verkondigd op deze site.

Dat is helemaal niet het probleem. Als je snel bent en je gaat rennen val je normaal gesproken helemaal niet als je een klein duwtje krijgt. Het gaat erom dat je de juiste balans in je lichaam hebt om bij een klein duwtje te blijven staan. Ga er maar vanuit dat Usain Bolt gewoon door kan lopen met een klein duwtje.

Onzin. Gewoon een schwalbe en dat hoeft hij niet te doen. Met zijn snelheid moet ie gewoon doorrennen, dan zal hij misschien vanzelf wel écht getackled worden ^^

inderaad dat heeft ronaldo messi en nog paar spelers ook .
maar het probleem is hoe ga je namelijk iemand stoppen die sneller is dan jou.
door tackle op de bal en daardoor kan het soms hard gaan

4 december 2012 om 15:54

messi is veel kleiner dan een ronaldo of bale.. zijn zwaartepunt is dan ook korter dus dichter bij de grond.. daarom is hij ook minder gevoelig voor stampjes als hij in snelheid is..

4 december 2012 om 15:58

inderdaad..maar messi is gewoon echt ook sterk voor zijn lichaam en lengte
hij is bijna niet van de bal te krijgen...

Lachwekkend dit. Gaan Villas-boas en deze man nou werkelijk schwalbes verdedigen? Het is toch niet te geloven. Als ik een speler als Bale, Di Maria of een Pepe in mijn team zou hebben en ze een schwalbe zouden maken zou ik ze daar op aan spreken. Doe je het nog één keer kan je lekker een paar wedstrijden gaan banken.

Echt om te kotsen die schwalbes, echt walgelijk. En de scheidsrechter treden er ook niet vaak genoeg tegen op. Ze geven amper geel voor een schwalbe. Van mij mogen ze een regel opstellen als je schwalbes maakt je direct kan vertrekken. Gewoon een rode kaart, dat leren ze het wel af.

4 december 2012 om 16:32

Mooie taal, maar als jij trainer was geweest van de Spurs dan zou de laatste die jij op de bank zou zetten Gareth Bale zijn.

Ik vind nog dat camerabeelden voor de arbiters bij schwalbes enorm belangrijk zijn. Er wordt nu enorm vaak gefloten voor schwalbes die geen overtredingen zijn, enorm schadelijk voor de sport. Een gele kaart voor een schwalbe is ook terecht, maar het probleem is dat je rare situaties krijgt als de speler wel degelijk wordt aangetikt en dan ook nog eens geel krijgt.

idd david.. wss zag iedereen het pas in 2010 tegen inter..

Onzin. Ik weet niet op Ginola Henry kent, maar die was net zo snel als Bale, en niet omver te krijgen, al trek je hem aan z'n shirt of duw je hem. Bale is gewoon een duikelaar, en dat gedrag moet terecht bestraft worden.

4 december 2012 om 16:35

Henry was dan ook wel een klasse apart, of niet?

5 december 2012 om 05:05

Bale ook volgens deze man alleen is het inderdaad geen Henry! Man man man wat een voetballer was dat :D

Tegen Fulham was het wel degelijk een overtreding op Bale. Hij moet alleen leren om dan zijn manier van vallen niet te overdrijven want daarmee krijgt hij de schijn tegen.

Dan moet ja als Bale zijnde gewoon meteen opstaan en niet doen alsof er een overtreding op je is gemaakt.

Bale rent voor dat hij bij de man is duikt hij naast de speler, ik moest wel lachen om zijn schwalbes.

Zaterdag was het toch echt geen schwalbe van Bale. Sidwell komt echt gevaarlijk in en Bale moest wel springen om deze horrortackle te ontwijken. Scheidsrechters mogen wel iets meer gevoel tonen in deze situaties

Toch grappig! Als een niet Britse speler het doet ( Suarez ) , dan spreken ze van schande. Maar doet een Britse speler precies hetzelfde, dan worden er excuses gezocht... Hou toch op!

Wel leuk om al die negatieve reacties te lezen, maar als je naar de poll kijkt is iedereen het er overeens dat Bale geen fopduiker is..

Wat hebben die mensen toch allemaal met Bale... Iedereen die wat over hem zegt, denkt aan die wedstrijd tegen Inter. Het was één wedstrijd man.. Jezus. Meest overschatte speler die er rondloopt op de wereld. Kan rennen, kan met links een balletje goed in de hoek plaatsen, maar voor de rest geen ene zak. Verbaas me hoe hard ik me hierop erger haha.

4 december 2012 om 17:17

Dan kijk niet genoeg Tottenham. Bale is weldegelijk een geweldige voetballer. Hij is ontzettend snel en heeft een geweldig schot en voorzet. Dat zeg ik als Liverpool fan. Misschien een beetje overschat maar maar jij bent weer de uitschieter de andere kant op. Zo slecht als jij hem neerzet lijkt het wel een Downing.

4 december 2012 om 18:09

Hahaha mooi gezegd dat laatste. Nee oke, overdrijf wel wat. Maar toch snap ik het niet. Het is echt geen slechte speler, maar hij word zovaak beschreven als een wereldspeler die bijna net zo goed is als Ronaldo of Messi.. Komop hej

4 december 2012 om 17:29

Hij is razendsnel en heeft een geweldige traptechniek. Wat moet je nou nog meer willen als linksbuiten?

4 december 2012 om 18:11

Klopt, maar het gaat er bij mij om dat hij zovaak neergezet word als één van de beste spelers en dat is gewoon onzin.. Door die éne wedstrijd, hoort hij volgens veel teveel mensen bij de beste van de wereld. Slaat nergens op.

4 december 2012 om 18:33

Nee okee. Ik denk zelf dat hij niet het overzicht heeft om spelverdeler te zijn, zoals bijvoorbeeld een Mata.

4 december 2012 om 20:32

Heeft hij het balgevoel en ook de techniek niet voor. Je moet dan erg lichtvoetig zijn en Bale is meer 400 meter sprinten

Bale is een geweldige speler maar hij verpest het een beetje voor zichzelf. Hij wordt wel degelijk geraakt maar de compleet over the top manier van vallen die hij zichzelf heeft aangeleerd slaat helemaal nergens op. Afgelopen weekend ging hij na een licht tikje als een vallende zwaan naar de grond. Ik kan me dan ook goed voorstellen dat een scheids zich dan in de maling genomen voelt en hem een kaart geeft. Hierbij had hij overigens afgelopen weekend ook nog eens geluk dat zijn cynische applaus hem niet meteen zijn tweede kaart op leverde maar dit ter zijde. Gareth moet zich gewoon weer bezig houden met de mooie dingen van zijn spel en zo snel mogelijk de sierduiken afleren, geraakt worden is tot daar aan toe maar je krijgt geen punten voor de afsprong.

Tuurlijk zit hier wel wat in, wat Ginola zegt, maar toch zijn de meesten het er niet mee eens lees ik.

Dat komt door de manier van vallen. Dat lijkt of is ook een beetje overdreven, door 2 redenen:

a) als hij valt raken zijn noppen bijna zijn hoofd - dat kunnen wij allemaal niet, hij lijkt superlenig, maar het lijkt ook overdreven (omdat wij stuurlui zo gewoon niet kunnen vallen)
b) wat we wel kunnen is geblesseerd raken, en daar zijn snelle spelers als Bale gewoon bang voor. Als hij goed geraakt wordt dan is de kans op een blessure natuurlijk erg groot - vandaar wss het snel naar de grond gaan.

Dus begrijpelijk, maar wel onhandig voor zijn image. Ik neem aan datie eraan gaat werken.

Robben is nog zo'n voorbeeld. Walcot heb ik ook wel eens zien diven. Messi is trouwens niet vergelijkbaar, die is vooral beweeglijk itt sprint snel, en heeft een heel laag zwaartepunt.

grappige reactie van gooner hierboven, het gaat volgens mij niet goed in Highbury . Cheers from London!

Gabor Agbonlahor is het snelst van die 3 trouwes

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Hugo LlorisKeeper10
Benjamin DaviesVerdediger11
Toby AlderweireldVerdediger10
Jan VertonghenVerdediger10
Kyle Walker-PetersVerdediger10
Victor WanyamaMiddenvelder10
Moussa SissokoMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

761 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Real Madrid 26 16 5 0
2016/2017 Real Madrid 19 7 3 1
2015/2016 Real Madrid 23 19 2 0
2014/2015 Real Madrid 31 13 2 0
2013/2014 Real Madrid 27 15 3 0

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Anderson Talisca gaat Besiktas verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren