Update: De Boer verwacht Andersen maandag op trainingsveld

Vrijdag, 14 september 2012 om 13:30

Ajax maakte op de laatste dag van de transferperiode melding van de komst van Lucas Andersen, die na de interlandperiode zou moeten aansluiten bij de A-selectie. De aanvaller lijkt echter geduld te hebben, want de FIFA heeft de transfer van de Deen geblokkeerd. Dat meldt Sporten.

/

De wereldvoetbalbond heeft de overgang van Andersen van Aalborg BK naar Ajax niet goedgekeurd, omdat er problemen zijn met het contract dat de aanvaller in Amsterdam heeft getekend. De zeventienjarige Andersen is nog te jong om een langdurig contract te tekenen: spelers die wettelijk nog niet volwassen zijn, mogen voor niet meer dan drie seizoenen tekenen.

Ajax en Aalborg hebben niet bekendgemaakt voor hoeveel seizoenen Andersen heeft getekend in Amsterdam, maar de Deens jeugdinternational bevestigt dat er problemen zijn. Desondanks hoopt hij dat aan het eind van de week de transfer alsnog beklonken zal worden. "Ik hoop nog steeds op een contract voor drie jaar of langer", zei Andersen.

Update 10 september 12.50 uur - ‘Ben ervan overtuigd dat ik donderdag onder contract sta bij Ajax’
De overgang van Lucas Andersen van Aalborg BK naar Ajax is nog niet helemaal afgerond, maar de aanvaller is niet bang dat van uitstel ook afstel komt. De Deen wordt donderdag achttien en denkt dat de FIFA zijn transfer dan niet meer kan tegenhouden. “Vanwege mijn leeftijd moeten er nog een paar formaliteiten worden afgerond bij de wereldvoetbalbond. Maar ik ben ervan overtuigd dat ik donderdag onder contract sta bij Ajax”, vertelt Andersen aan Ekstra Bladet.

Update 14 september 13.30 uur - De Boer verwacht Andersen maandag op trainingsveld
Lucas Andersen mag zich nog steeds niet officieel Ajacied noemen, maar Frank de Boer maakt zich geen zorgen. De oefenmeester meldde op de persconferentie van vrijdagmiddag dat de net achttien geworden Deen in zijn vaderland nog een rijexamen moet afleggen, maar dat Andersen dit weekend naar Nederland zal komen. Volgens De Boer tekent de aanvaller zondag een vierjarig contract en zal hij een dag later aansluiten bij de selectie.Gerelateerd

101 reacties (laatste reactie door maxwellgabri)

Uitkijken voor een labyadje, regel het maar ff goed ajax. dan komt ie maar wat later, geen haast.

6 september 2012 om 09:48

Nouw.. Labyadje zou ik niet zeggen maar Ajax moet niet in de Probelemen komen door deze transfer laat het maar een minder lang contract tekenen en daarna later nog verlengen als die bevalt..

6 september 2012 om 09:57

exaxt dezelfde situatie als bij labyad, zo dom blijkt brands dus niet te zijn, als onze geliefde marc overmars hetzelfde overkomt. Hij heeft geluk dat de uefa hem tipt nu.

6 september 2012 om 10:03

"want de Fifa heeft de transfer van de Deen geblokkeerd"

Fifa dus

Labyadje is het natuurlijk niet, Labyad was een jeugdspeler en dan wordt er niet mee gekeken door de Fifa. Helaas voor PSV niet. Echter vind ik het een domme regel, want dit zorgt, zeker in landen als Nederland, nog meer voor gratis uitloop van spelers op een leeftijd waar ze juist behoeft hebben aan speel minuten en zekerheid.

6 september 2012 om 12:30

@johndiego

Hoezo is Brands dom? Labyad hal al een contract voor dat Brands kwam dus wel effen de feiten kennen hé, het is de schuld van die Reker! Marcel Brands had geweldige zaken gedaan om er nog een 1 miljoen + bonussen uit te halen natuurlijk te weinig maar als hij niet weg ging was hij volgend jaar wel weg maar dan had PSV niets meer.

Geef hem nu een 2 jarig contract en bied hem als die 18 is een langer contract aan. Als je dat met Andersen overlegd is er niks aan de hand lijkt mij.

6 september 2012 om 18:30

Je gaat zo'n jongen als Labyad toch niet vergelijken met een keurige scandinavier die dolgraag voor Ajax wil spelen.

7 september 2012 om 11:12

Ja precies, deze wilt graag slagen bij Ajax. Dan wilt hij volgend jaar echt wel verlengen hoor.
Snap het probleem niet. Labyad is een misselijk mannetje. Zo zit niet iedereen in elkaar.

10 september 2012 om 17:16

Ja gaat nergens meer over tegenwoordig. Hoe eerder zakkenvullen in het buitenland hoe beter.
Zelfs als ze net 18 zijn geworden, zijn ze al ontevreden wat ze bij PSV of Ajax verdienen. Stelletje op het paard getilde gasten.
Andersen is gelukkig niet zo. Die had ook naar Engeland gekund, maar kiest voor de goede weg om naar Ajax te gaan. Omdat daar veel spelers uit Scandinavië slagen.
Nu Ajax minder salaris gaat uitgegeven, willen spelers zoals Narsingh, Assaidi minder snel naar Amsterdam komen. En in de media roepen dat Amsterdam in hun hart zit en dat ze Ajax nog hoog hebben zitten.
Zodra er geld komt kijken is die gedachten gelijk weg bij ze.
Waar is de clubliefde toch gebleven?

10 september 2012 om 14:02

Hij word donderdag 18.
Dat de Fifa weer dom doet om een paar dagen is stuitend.

10 september 2012 om 17:20

Tja regels zijn regels. Het moet allemaal precies zo gaan.
Net als Auto rijden mocht je vroeger ook niet één dag voor je achttiende.

he jammer ......anders hadden ze bij Ajax over een tijdje weer iemand uit de eigen jeugdopleiding kunnen presenteren genaamd Lucas Andersen

6 september 2012 om 09:50

Jaloers? Beter dan 4 miljoen uitgeven aan een bankzitter

6 september 2012 om 09:59

Hé ehvtje... Jij hoort ook bij de club; meer haat aan Ajax dan liefde voor je eigen club??

ON: Wel beetje amateuristisch wanneer Ajax een te-lang contract heeft aangeboden aan deze 17 jarige.. Lijkt mij dat het wel bekend is bij de leiding dat met langdurige contracten van -18 spelers, er veel beperkingen aan zitten...

Hopelijk is het een storm in een glas water..

6 september 2012 om 10:00

Het doet wel zeer he, dat ze in Eindhoven slechts één jeugdspeler in het team hebben....bouma van 34 jaar.

6 september 2012 om 10:25

En ook Bouma is gewoon opgeleid bij Rood-wit '28 in Helmond. Daar heeft hij tot zijn 16de gespeeld. Binnen een jaar zat hij bij het eerste. Bouma heeft dus niet de jeugdopleiding van PSV doorlopen.

6 september 2012 om 10:28

Hij komt toch bij fortuna Sittard vandaan samen met van bommel?

6 september 2012 om 12:07

Dat dacht ik ook, maar Bouma is tussendoor nog door PSV verhuurd geweest aan Fortuna Sittard. Dat zal dan wel de periode zijn geweest met o.a. Van Bommel en Hofland

6 september 2012 om 12:24

Dat klopt en vergeet Jurgen Dirkx niet.. Volgens mij werden Bouma en Dirkx samen verhuurd aan Fortuna en weer teruggehaald dan wel teruggekocht (dirkx). Ronald Hamming speelde toen goed en vond Lee toen een prima back. Was een leuk team destijds van Fortuna.

Bouma is toch ook nog aan MVV verhuurd geweest?

10 september 2012 om 21:37

Heb je wel is spelers gezien die nooit bij een amateurclub spelen? Volgens mij komt iedere professional van een amateurclub dus

10 september 2012 om 13:50

Och kijk Jethro Willems eens....eigen jeugd dit dat....
Nee gewoon sparta.

Uitstekend werk van de Fifa.

Gister heb ik ook al geschreven dat die massale kinderhandel tegengehouden moet worden. Laat clubs gewoon spelers opleiden uit de eigen regio en als ze volwassen zijn , dan kunnen ze altijd nog zich ontwikkelen bij grotere clubs

6 september 2012 om 09:47

Kinderhandel? Waarom kijk je nooit verder dan je neus lang is?

Lucas Andersen wordt volgende week volwassen, op 13 september 2012 om precies te zijn.

6 september 2012 om 09:51

Dan moeten ze dus nog even geduld hebben en niet ook niet al gaan onderhandelen met minderjarigen. Daarnaast zijn er wel meer kinderen die getransfereerd worden, zeker in Amsterdam.

6 september 2012 om 09:51

ik denk dat dat ook per club bekeken moet worden, er moet wel een realistisch beeld zijn over hoe en waar deze jongen terecht komt, als deze jongen naar Ajax gaat dan is de kans groter dat hij een traject en opleiding volgt + dat hij voor ajax gaat spelen, als dat Manchester City hem ophaalt. want een speler als Guidetti zou allang elk seizoen minuten kunnen maken voor een club als Feyenoord, PSV of Ajax. met opleiding, ervaring en begeleiding voor een prof leven. bij clubs als Chelsea of City gaat het puur om vastleggen en kijken wie de meeste talenten heeft. kijk bijvoorbeeld naar Miyachi, geweldige speler en verdoet zijn tijd/talent bij Arsenal, waarom? omdat hij elke x wordt verhuurd en totaal geen serieuze kans maakt op het eerste elftal. dat is Zonde. en daar moet wat tegen gedaan worden.

6 september 2012 om 09:53

Precies masale kinderhandel? wat een onzin die jongen word inderdaad volwassen en kinderhandel is dus meer dan overdreven!

6 september 2012 om 09:57

Diepe zucht, het gaat hier dus echt nergens over. Die jongen heeft een weloverwogen keuze gemaakt voor Ajax. Als motivatie geeft hij zelf dat Ajax spelers op jonge leeftijd laat debuteren en de goede naam van de opleiding.

De startdatum van het contract moet alleen niet 1 september zijn, maar op 13 september gezet worden, dat is werkelijk alles. En dan kom jij met je kinderhandel onzin. In Nederland mogen spelers onder de zeventien helemaal geen contract tekenen, simpeler kan ik je het niet uitleggen. Op hun zeventiende mogen ze voor drie jaar tekenen.

Natuurlijk mag je met iemand van zeventien onderhandelen over arbeidsvoorwaarden. Iemand van zeventien mag in Nederland gewoon werken en een arbeidsovereenkomst aangaan. Wie denk je dat de vakken in je lokale supermarkt vullen? Wie bezorgt je krant?

6 september 2012 om 10:13

Voetbalclubs handelen massaal in kinderen. De regels zijn al veel te soft en dan nog worden ze overtreden.

6 september 2012 om 10:22

Wat bedoel je dan met dat 'massaal' handelen? In Nederland kan iemand onder de zeventien geen cotnract hebben dus die kan in Nederland ook nooit verkocht worden?

Wel bieden diverse clubs in Nederland zeer goede jeugdopleidingen aan, waarbij de leerling voetballers naast een uitstekende opleiding ook nog eens een prima salaris krijgen. Is dat wellicht wat je bedoelt met kinderhandel?

6 september 2012 om 10:30

@j.staatsen
Alle voetbalclubs contracteren jongen kinderen, dit gebeurt al vanaf 6 jaar. Bij onze plaatselijke voetbalclub (VV Maarssen) is vorig jaar een kindje van 6 jaar dit seizoen gaan spelen bij Feyenoord, Vurnon Anita heeft tot en met de E-pupillen ook bij VV maarssen gevoetbald, maar zo zijn er nog meer voorbeelden te noemen. Elk weekend lopen op heel veel voetbalvelden jeugdscouts te kijken en dat begint al vanaf 5 à 6 jaar, maar je moet 1 ding niet vergeten deze kids krijgen er niks voor, het kost meer geld voor de ouders dan het misschien op levert.
Met Lucas Andersen is het denk ik een ander verhaal hij wordt op 13 september 18, zullen die 13 dagen er wat toe doen voor zijn beslissing, nee. Ajax moet slim zijn geef hem nu een contract voor 2 jaar en in de winterstop zijn contract verlengen, geen vuitlje meer aan de lucht.
Er wordt ook wel geroepen een Labyadje, maar wie kan dat nu zeggen, niemand weet wat voor contract er aangeboden is, en Ajax kan deze fout herstellen, misschien hebben zich vergist en dachten ze dat het geen problemen op zou lever omdat hij binnen 14 dagen 18 wordt.

6 september 2012 om 10:42

Zolang het in de eigen regio is is het probleem, uitstekend zelf. Maar ga geen kinderen uit hun beschermde omgeving halen , omdat een club denkt dat dit wel eens de kip met gouden eieren kan zijn.
Wacht gewoon tot spelers volwassen zijn en open ook dan pas de onderhandelingen.

6 september 2012 om 11:11

Dus jongens van zeventien die in een regio wonen waar de beschikbare voetbalopleidingen stukken minder zijn dan in andere regio's, hebben gewoon pech? Die mogen niet naar de beste opleidingen?

En vind je dat dan ook moet gelden voor andere opleidingen? Iemand in een dorpje mag niet op zijn zeventiende in een andere stad gaan wonen om een goede HBO opleiding te gaan volgen?

En andere sporters zoals de turntalenten en zwemtalenten die bij de Olympische Spelen in Londen goud gewonnen hebben hadden wat jou betreft nooit hun eigen omgeving mogen verlaten om hun droom waar te maken?

Ballerina's die dromen van het nationaal ballet mogen niet naar het Koninklijk conservatorium in Den Haag, die moeten maar op de plaatselijke majorette vereninging wachten totdat ze achttien zijn en daarmee te oud om nog te starten met de opleiding?


6 september 2012 om 11:55

@j.staatsen
Lezen is denk ik moeilijk, Maarssen-rotterdam is toch echt wel een eindje uitelkaar.

Ik denk dat het belangrijkste is dat ouders achter deze kinderen moeten staan, je praat hier ook over kinderen vanaf 6 à 7 jaar die dus 3 keer in de week bijv. naar Rotterdam moeten om te trainen en een wedstrijd te spelen,maar als ouders hier achter staan en hun eigen kinderen begeleiden snap ik jou probleem niet.

Er wordt zo gauw gezegd het is niet normaal en het mag niet, maar hier in Nederland gebeurt het ook.

Als je kinderen uit Brazilië en dat soort landen haalt voor eigen gewin, wat dat is het dan, daar moet de Fifa wat aan doen, want het is niet normaal dat kinderen van 10 jaar oud uit brazilië naar bijv een Barcelona komen, dat is kinderhandel maar niet bij een jongen die al bijna 18 jaar oud is en dus ook zelf kan aangeven waar hij wil voetballen.

6 september 2012 om 12:22

al die gasten hebben een volwassen zaakwaarnemer aan hun kant staan en ouders om ze bij te staan en te adviseren volgens mij en een coach bij hun huidige club die ook wel volwassen zal zijn. Er vliegt geen Ajax delegatie uit om 1 op 1 te onderhandelen met een minderjarige. Teminste dat lijkt me niet.

10 september 2012 om 13:48

Clasie komt ook uit Haarlem...toch een mega stuk dichterbij Amsterdam dan Rotterdam...
Het ligt er gewoon aan wat een kind/ verzorger het beste vind.
Dat zogenaamde beschermde gebied is stieren***** dat weet jij ook wel, het gaat er om dat clubs talenten voort brengen...als dat bij de ene club beter kan...dan is dat niet meer dan logisch

10 september 2012 om 13:51

Als je geen contract hebt kan je ook geen salaris ontvangen.

Komt wel goed, maar ohh ohh wat zijn de fifa makkelijk om minder rijke en invloedrijke clubs aantepakken en niks te doen als het om de schulden van Real Madrid, Barcelona en andere clubs gaat...ik heb er geen probleem mee dat Ajax zich aan de regels moet houden, maar fifa heeft zoveel boter op hun hoofd dat het al jaren stinkt...

6 september 2012 om 10:33

Het is dat ik je geen groen randje kan geven, maar je hebt absoluut gelijk. Als Barcelona, Real madrid, Manchester united een jochie van een jaar 0f 10 uit Brazilië haalt wordt er niks aan gedaan, deze jongen is op 13 dagen na 18 jaar maar nu treed de Fifa wel op. Nederlandse clubs geven denk ik niet zo veel geld aan de Fifa.

6 september 2012 om 10:47

Jep, Je slaat de spijker op z'n kop. Er moet op een gegeven moment toch een keer een Fifa-baas komen die de Spaanse en Engelse clubs eens aanpakt. Dan krijg je ineens een hele leuke Champions League, denk ik. Dan worden Duitse en Nederlandse clubs ineens erg succesvol.

Tegen Ajax zou ik zeggen: Maak een mondelinge afspraak voor over twee weken en geef 'm dan een vijfjarig contract.

Ik vind dit eigenlijk niet eens slecht van de Fifa. Prima regeling voor de personen onder de 18! Maar trek dan wel 1 lijn Fifa!!! Durf dat dan ook te doen bij de grote, rijke en invloedrijke clubs! Hoor daar genoeg verhalen van 15/16/17 jarige, die allemaal langer dan 2 jaar zijn vastgelegd....

6 september 2012 om 09:51

Over 8 dagen is die 18, geen enkel probleem hoor.

6 september 2012 om 10:45

Ja dat weet ik.. Gaat erom dat Fifa 1 lijn moet trekken. Zij houden dit nu tegen omdat Andersen op dit moment nóg geen 18 is. Er zijn toch tal van voorbeelden van jongere spelers die wél een contract hebben gekregen voor een langere periode!

10 september 2012 om 13:45

Laat ze dan eerst beginnen in Engeland waar ze 14 jarige jochies halen voor miljoenen en een 5 jarig contract laten tekenen!
Maarja daar is het geld, dus de levensader van de Uefa...

10 september 2012 om 13:32

Het betreft hier wel over xe duur van het contract, als de duur van het contract dus 3 jaar zou zijn...dan zou de Fifa niet moeilijk doen.

deze gozer wordt over 2 maanden 18, dan kun je hem toch net zo lang vast leggen als men wil. Snap het probleem niet als deze jongen zo graag voor ajax wil voetballen. Korte termijn 'probleem' wat redelijk snel is op te lossen.

6 september 2012 om 10:23

Hij word volgende week al 18 jaar op 13 september. Dus slaat nergens op vooral omdat niemand heeft gezegd voor hoeveel jaar hij heeft getekend.

Wel amateuristisch hoor van mijn cluppie.. Je weet toch wel dat met jeugdspelers je moet oppassen met langdurige contracten, daar daar beperkingen opzitten..

Hopelijk is het een storm in een glas water...

6 september 2012 om 10:01

Hij wordt volgende week achttien. De ingangsdatum van het contract moet dus 13 september 2012 zijn i.p.v. 1 september 2012, dat is alles.

6 september 2012 om 10:03

Hmm, ok.. Als jij nu zo de oplossing aandraagt, als relatieve 'leek'... dan blijf ik het amateuristisch vinden van mijn club...

Maar goed, laten we hopen dat het de 13de allemaal opgelost is!

6 september 2012 om 10:56

Waarom hebben ze dat dan niet gedaan? Overmars maakt stiekum toch veel foutjes. Laten we het er ophouden dat hij nog moet wennen in Amsterdam

10 september 2012 om 13:40

welke foutjes heeft hij nog meer gemaakt dan?

Hij maakt in ieder geval geen grote fouten: matige spelers aan trekken voor bakken met geld.
Dus wat dat betreft doet hij het prima.

Ik denk...dat...narsingh heeft geklikt bij de Fifa!

Wat een gelul is dat toch. In Engeland mag elke club z'n gang gaan onder het motto "...dat het gezin een economische stap vooruit maakt" terwijl iedereen weet dat dit een dekmantel voor een te vroeg jeugdcontract is. De Fifa wordt door geld geregeerd en nu gaan deze onbetrouwbare onderkruipsels deze onbeduidende transfer tegen het licht houden? Doe dat dan over de hele linie, en pak meteen een wat strenger licentiebeleid voor clubs aan. Dan komt Nederland in één keer aardig uit de verf!

Moeilijk serieus te nemen in het licht van transfer die wél door zijn gegaan in het verleden. Ook bij Ajax zijn jonge jongens opgepikt op een discutabele manier maar clubs als Chelsea, Man City en in mindere mate Arsenal (daar breekt er sporadisch nog eens eentje door) spannen wat dat aangaat de kroon.

Maargoed, regels zijn regels dus je moet er niet over zijken als ze eens een keertje worden toegepast. Kinderhandel vind ik trouwens onzin, die jongen is oud genoeg om keuzes te maken en daarbij is er een prima transfersom betaald. Niet te vergelijken met wat veel Engelse clubd bijv. doen.

Ach, kunnen toch gewoon afspreken nu een contract voor 3 jaar te tekenen en op zen 18e een nieuw contract met zelfde voorwaarden? Dit moet geen probleem zijn, als zowel speler als club hiermee akkoord gaan.

Hij zal aansluiten bij de A-selectie? Is dat nou het 1ste elftal of de A1?

6 september 2012 om 12:12

De A-selectie is het eerste elftal. Maar dat begrip is zeer groot, omdat veel spelers uit de A-selectie ook nog spelen bij de A-jeugd of Jong Ajax. Dan heb je het over jongens als Fischer, Klaassen, Denswil, Koppers.

Wist niet dat Ajax zich met dit soort praktijken bezig houdt. Het is natuurlijk belachelijk dat dit toegestaan is om spelers op zo'n jonge leeftijd weg te kapen bij de andere clubs. Wat dat betreft is Ajax net zo erg als een bv. Manchester City. Hopelijk tikt de Fifa Ajax flink op de neus want dit is natuurlijk niet te vertrouwen wat ajax hier flikt.

6 september 2012 om 12:22

Weg te kapen? Andersen heeft zelf aangeven bij Ajax te willen voetballen. Als hij het niet zou willen, zou het niet doorgaan natuurlijk, je doet alsof het onder dwang is geregeld. Wat een onzin verkoop je. Het gaat om een speler van het 1ste elftal van Aalborg, niet van de jeugd of de reserves, nee het 1ste team, ondanks dat hij 17 is en bijna 18, is hij nu al zo goed en een groter talent dan Eriksen was op zijn leeftijd... wegkapen, komop joh, alsof er een stelletje piraten met een boot naar Denemarken gaat om even bij Aalborg te stoppen om Andersen in het kajuit te proppen onder dwang..

6 september 2012 om 14:34

mmm, waar is die tik op de neus voor een club als Manchester City dan?
nee schei uit zeg, uitleg van Crimz is uitstekend. maar goed, leg maar eens uit hè, wat versta jij onder "dit soort praktijken" en "dit is natuurlijk niet te vertrouwen wat ajax hier flikt".
verklaar je eens nader want zomaar iets roepen is natuurlijk leuk maar het slaat eigenlijk nergens op...

10 september 2012 om 13:42

Jonge leeftijd? hij heeft al 40 wedstrijden in de hoofdmacht van Aalborg gespeeld.
En hij word 13 september 18...
Gedraag je eens met je meer dan overdreven gedrag, en helemaal de vergelijking met Man City...
Ajax leid grotendeels zelf op!
En is met bijna alle jeugdteams kampioen geworden dus een beetje je ondoordachte kritiek in dempen!

Handelen in kinderen? Ach, je doet alsof deze 'kinderen' in een fabriek komen te staan om dozen in te pakken of aan de lopende band moeten sorteren of de voetbalschoenen van de A-selectie moeten poetsen. Vanaf je 6e kan je gescout worden, als dat niet zou gebeuren, had je geen jeugdelftallen bij de professionele clubs, bij een uitzonderlijk talent wordt er meer moeite gedaan, dan kan je het hele land door reizen om bij een club te mogen spelen en dit gaat in toestemming met de ouders. Het is echt geen moeten hoor, ze hebben zelf de keuze wanneer ze die kunnen maken anders maken de ouders die wel en er zijn er maar weinig die dat tegenhouden, toch niks mooiers dan je kind zulke kansen te gunnen. En dit gaat over iemand die al sinds zijn 16/17de in het eerste elftal van Aalborg speelde, die is volwassen genoeg, dat is geen handel, dat is een investering want deze Andersen, wordt een topspeler en een topprofessional.

wat een onzin van de fifa, ajax wint dit toch..
Neem een aantal voorbeelden uit het zuiden van europa en klaar is kees.

nu durft de fifa wel wat te doen?
omdat het ajax is en niet een barcelona of real madrid?
maar goed, geef hem dan maar een contract voor 3 jaar en verleng dat contract over een jaartje lekker weer opnieuw met 3 jaar of zo. (of de ingangsdatum van zijn contract even veranderen, simpel zat)
geen probleem, komt wel goed.

6 september 2012 om 21:55

Hebben Barcelona en Real wel spelers van onder de 18 gehaald een contract van meer dan 3 jaar aangeboden dan?
Als had Ajax zich gewoon aan de regels had gehouden, was er niets aan de hand.
Helaas zal zomaar de ingangsdatum even aanpassen niet gaan vrees ik. Dan zit je met de transfer deadline. Alsnog een contract van 3 jaar aanbieden en hopen dat hij dan over 2 jaar nog wil bijtekenen lijkt mij de enige optie.

We hebben het hier wel over een Deen hè... Daar kan niet zoveel mis gaan.
Wordt zeker geen Labyad'je.

Wat vind ik Nederlanders die huilen als een jonge speler weggaat naar buitenland zielig!als een jonge speler weg wil uit Ned.comp. Bv Psv,feyenoord,en dan,laat die jongen gaan.kijk maar naar jonge spelers uit Scandinavie dat worden weggeplukt door Az,heerenveen,ajax,,enz.is toch nog erger,dat zijn ook jonge gasten.voetbal is vrije wil,hoop ik,om te gaan waar je zelf naar toe wilt en waaneer je zelf wilt.br Peace.

Mag Ajax dan nog een contract geven? Want het moet toch eigenlijk binnen de transferperiode geregelt worden? Ajax moet wel hopen dat er niet ineens een grotere club hem weg kaapt want officieel is hij dus nog niet van Ajax..

10 september 2012 om 13:54

Ajax mag hem nog steeds een contract geven. De transfer deadline bepaalt dat de clubs er voor die tijd helemaal uit moeten zijn. Dat dat deel van de transfer afgerond moet zijn. Club en speler mogen dan nog wel wat puntjes op de i zetten.

Een andere club kan hem nu geen aanbieding meer doen om hem nu direct over te nemen. Dat kan pas weer tijdens de volgende transfer window.

Donderdag zal lastig worden aangezien de transfermarkt op moment gesloten is. Wie weet in de winterstop.
Persoonlijk hoop ik van niet. Nl moet een podium zijn voor Nederlands talent. Voor miljoenen buitenlandse minderjarige talenten halen is niet mij 'cup of thea'.

10 september 2012 om 13:57

Donderdag gaat heel simpel worden, aangezien de transfer met zijn voormalige club voor het sluiten van de transfermarkt al geregeld was.

Hoeft dus niet te wachten tot de winterstop...

10 september 2012 om 19:39

Ajax heeft niets te maken met het podium van Nederland! Ajax moet eens in de 5 jaar, minimaal 2 jaar kampioen worden en er moeten ieder jaar meerdere talenten doorbreken. Of dat nou Nederlanders, Denen, Zweden, Noren of Duitsers zijn, het gaat om Ajax. Dat het Nederlands elftal daar minder sterk van wordt, ach dat is helemaal niet relevant. Natuurlijk zou het leuk zijn om zoveel mogelijk Nederlandse talenten te laten doorbreken. Ajax is daar ook erg goed mee bezig met o.a. Ricardo van Rhijn, Stefano Denswil, Fabian Sporkslede, Joel Veltman, Mitchell Dijks etc. etc. Achter deze namen zit misschien nog wel een nog grotere en betere lichting. Als daar soms een extreem buitenlands talent tussenkomt is voor Ajax prima, daar heeft Nederland even niets mee te maken.

Over je eerste punt. De transfer is al rondgekomen voor de transfer deadline, maar door zijn jonge leeftijd is het contract nog niet volledig rond. De overeenkomst tussen de clubs blijft echter bestaan en dus kan het contract donderdag gewoon getekend worden op zijn 18e verjaardag.

10 september 2012 om 20:04

Ajax moet ook zijn maatschappelijk verantwoordelijkheid is pakken. Ajax heeft alles te danken aan NL. Ze spelen zelfs in een stadion wat met oa rijksoverheidsgeld is betaald. Heel NL heeft er aan mee betaald.

Vrouwenvoetbal moest 1st wat opleveren voordat ze er aan begonnen etc etc

14 september 2012 om 15:37

Lachwekkende reactie, Ajax doet genoeg voor de maatschappij. Denk daarbij Kika-dagen, ziekenhuisbezoek, gratis wedstrijdkaartjes voor gehandicapten en zieke mensen etc. Om nog maar te zwijgen over de voetballers die het heeft opgeleid voor het nationale elftal, waardoor het nationale elftal altijd van hoog niveau is geweest. De Eredivisie moet Ajax dankbaar zijn, want zonder Ajax is er amper een competitie. Ajax heeft meer internationale prijzen gewonnen dan de hele eredivsie bij elkaar, dus Ajax doet echt genoeg voor Nederland. Misschien moet je je er een keer in verdiepen voordat je wat zegt, maar dat zou intelligentie tonen en dat is natuurlijk niet mogelijk.

14 september 2012 om 19:54

J. Staatsen, beste Twente supporter. Ik snap dat het vanuit de provincie frustrerend is dat Ajax al jarenlang de beste is en als ze dat even niet zijn, ze er altijd weer bovenop komen. Jouw mening neem ik niet al te serieus, net zoals wij in Amsterdam de mening van andere clubs uit de provincie niet serieus nemen. Maar om te roepen dat Ajax zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid moet pakken? Mag ik je eraan herinneren dat Ajax iedere maand in ziekenhuizen rondloopt waar ernstig zieke kinderen liggen en waar ze deze kinderen even laten vergeten dat ze ziek zijn? Mag ik je eraan herinneren dat Ajax als club een grote bijdrage levert aan het Kika Fonds? Mag ik je eraan herinneren dat Ajax een groot platform heeft achter het doel, waar vele gehandicpaten kunnen zitten? Misschien moet je je haat tegen het grote Ajax eens opzij zetten en je richten op je provincie club die altijd een provincie club zal blijven. Nuchterheid voorop, kampioen worden mag, de wedstrijd tegen Ajax zien als iets heel groots. Geniet van die dingen en lig niet te vaak wakker van het grote, mooie Ajax Amsterdam.

Mooi dat het gewoon doorgaat. Goed voor de stabiliteit van het eerste.

Eerst 2 jaar laten ruiken aan jong Ajax, en mee trainen met het eerste, en dan mooi doorstromen.

mij lijkt het niet dat ze nu nog de, Contractduur kunnen veranderen aangezien de Transferperiode is afgelopen, hij kan er wel van overtuigd zijn maar regels zijn regels lijkt me

10 september 2012 om 14:00

Transfer is binnen de transferperiode afgewikkeld met de clubs..... Daar gaan de regels over.

Inderdaad is hij er van overtuigd, want hij kent de regels.....

10 september 2012 om 14:03

Maar om de transfer af te ronden is een kopie van het contract nodig... als je nu de duur van het contract gaat veranderen buiten de transfer periode, lijkt me het contract niet meer rechtsgeldig

Om de tranfer vlak voor het sluiten van de transfer window af te ronden heb je alleen een akkoord tussen de 2 clubs nodig.....

Contract met de speler is daarin niet van belang volgens de regels gezien.

Als speler en club er niet uitkomen, gaat het niet door. Als speler en club er wel uit komen......duidelijk lijkt me.

Echter, zolang ze er niet uitkomen, is de speler enkel niet speelgerechtigd. Verder is het hier ook niet aan de orde, aangezien speler en club er ook uit zijn. Alleen is het contract niet volgens Fifa regelement, en dus dient dit op last van Fifa aangepast te worden.

Transfers tussen clubs die 5 minuten voor de deadline gesloten worden, daar is in 95% van de gevallen nog geen contract tussen speler en nieuwe club... daar is vaak nog niets eens een medische keuring geweest. Die zijn toch ook altijd rechtsgeldig......

contractverlenging heeft niets te maken met transferdeathline , discussie is zinloos , deze jongen staat direct voor 5 jaar onder contract . Fifa heeft nu een punt , maar niet over paar weken .

En dan zul je zien dat ie helemaal geen rijexamen had maar dat hij na ´t weekend ineens bij Real Madrid heeft getekend

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

107 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Chelsea heeft Robert Lewandowski gebombardeerd als het belangrijkste transferdoelwit deze zomer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren