wk2018

SC Heerenveen uit na PSV en Ajax ook zorgen: 'Net nu we op weg zijn'

Donderdag, 19 juli 2012 om 14:20

In navolging van PSV en Ajax heeft ook sc Heerenveen zorgelijk gereageerd op politieke ontwikkelingen. Een aantal maatregelen uit het zogeheten Kunduz-akkoord dat vorige werd gesloten in de Eerste Kamer zullen voor tientallen miljoenen euro’s aan extra kosten met zich meebrengen. In Friesland maakt men zich daar zorgen over, zeker omdat Heerenveen naar eigen zeggen 'net op de juiste weg is'.

/

De Nederlandse clubs worden flink getroffen door de maatregelen uit het Kunduz-akkoord. Door onder andere een zogeheten crisisheffing op topsalarissen en het mogelijk doorberekenen van de kosten van politie-inzet rondom wedstrijden, krijgen sc Heerenveen en andere clubs te maken met hoge, onvoorziene kostenposten. De betaald voetbalclubs moeten extra belastingheffing afdragen en Heerenveen heeft berekend dat het een extra kostenpost van anderhalf miljoen euro krijgt.

“Dat iedereen in dit huidige economische klimaat een bijdrage moet leveren, is verklaarbaar”, zegt voorzitter Robert Veenstra donderdag op de officiële clubwebsite. “Maar door dit besluit worden sc Heerenveen en de andere clubs geconfronteerd met een onevenredige hoge kostenpost. En dat ook nog eens met terugwerkende kracht. Voor multinationals, waar deze regeling vooral voor bedoeld is, komt de klap verhoudingsgewijs veel minder hard aan dan bij de voetbalclubs. Hier hebben wij ook niet op kunnen anticiperen en zorgt voor een enorm gat in de begroting.”

/

“Net nu we met onze club op de juiste weg zijn en we internationaal gezamenlijk streven naar Financial Fair Play”, aldus Veenstra balend. De voorzitter vindt het extra jammer, aangezien Heerenveen een intensieve periode van saneren achter zich heeft liggen. “Daarin hebben we zware, maar verantwoorde beslissingen genomen om de continuïteit van de club te waarborgen. Nu dit er plotseling overheen komt, zal de komende tijd in het teken staan hoe we een dergelijk gat kunnen dichten.”

“Het is een moeilijk verhaal, waardoor er de meest wilde en meest ongenuanceerde verhalen ontstaan. Natuurlijk willen we onze achterban niet opzadelen met de directe financiële gevolgen van deze kabinetsmaatregel, maar als deze maatregel overeind blijft, zullen we links- of rechtsom toch een financiële oplossing moeten vinden om die extra anderhalf miljoen euro te betalen. Dat heeft ongetwijfeld nadelige gevolgen voor onze club”, dus Veenstra.Gerelateerd

100 reacties (laatste reactie door tom12)

Inderdaad voer dit voor voetbalclubs langzaam in (2-3 jaar) zodat ze een paar jaar hebben om hier beleid op te maken.

Het betalen van politie inzet vind ik ook belachelijk. Geen enkele organisatie van een groot evenement hoeft voor politie inzet te betalen maar het voetbal word weer eens gezien als uitzondering op de regel. De clubs zijn verantwoordelijk voor de veiligheid in het stadion maar buiten het stadion is dit gewoon de taak van de politie en dus overheid om de orde te handhaven.

19 juli 2012 om 14:29

de bezuinigingen kunnen geen 2 of 3 jaar wachten. We moeten ons houden aan de zogenaamde '3,0% norm'. Europa controleert ons en als wij niet de bezuinigingen doen die verwacht worden zullen we een veel maal hogere boete krijgen als de voetbalclubs moeten betalen.

19 juli 2012 om 14:33

Wat ik dan niet snap aan die 3% norm. Wij moeten kosten wat het kost die 3% halen en dit jaar nog, maar Portugal, Spanje, Italie, Griekenland die hoeven dat niet, omdat ze al zoveel schulden hebben. Waar haal je het vandaan? De Nederlandse burger / belastingbetaler / in dit geval clubs betalen gewoon voor het wanbeleid daar. Ongelofelijk!

19 juli 2012 om 14:42

willen het beste jochie van de klas zijn, niks nieuws toch. bovendien heb je weinig recht van klagen over griekenland, spanje etc. als je je zelf niet aan de afspraken houdt. is wat voor te zeggen al is het risico dat je de consumentenuitgaven kapot bezuinigd. maar laten we het bij voetbal houden:

hoe lang voor deze extra kosten verhaald worden op de seizoenkaarthouder/stadionbezoeker? goed nieuws voor eredivisie live lijkt me.

19 juli 2012 om 14:45

Die 3 kan belangrijk zijn voor veel mensen. Wanneer je die 3 niet haalt gaat je rating als land naar beneden. Dit heeft als gevolg dat banken duurder uit zijn qua leningen en dit zal doorberekenen naar hun klanten. Voor Persoonlijke leningen, doorlopende kredieten en dergelijke voor bedrijven en individuen zal meer rente gevraagd worden. Met als gevolg minder investeringen en consumptie . Maar ja dat kun je weer compenseren met maatregelen maar dan gaat begrotingstekort niet van naar beneden. Het is lastig welke keuzes je moet maken. Die 3 is degelijk belangrijk. Er zullen wel alternatieven zijn maar ja.

om het een en ander te regelen als individu mag je in september kiezen.

Met andere woorden Welkom in Europa.

19 juli 2012 om 14:49

Het is goed dat er bezuinigd wordt, maar nu bezuinigen ze op de verkeerde vlakken. De clubs moeten volgens mij 45 miljoen meer betalen, als dit doorgaat. 45 is voor de regering niet eens zoveel, ze hebben een begroting van 200 miljard. Dit bedrag is dan 45/200000x100%= 0.0225 procent van de begroting. Dan is het gewoon niet nodig om op het vermaak van veel mensen zoveel geld te bezuinigen. Voor de clubs is dit namelijk wel veel geld.

Ook gaat de internationale concurrentiepositie van de eredivisie hiermee omlaag. Clubs hebben minder geld om uit te geven, en ze kunnen minder goede spelers kopen. In het buitenland hebben ze deze regeling niet, dus daar kunnen de clubs wel veel geld uitgeven aan spelers, ook aan spelers die zonder deze maatregel in Nederland hadden gespeeld.

Kortom, dit plan is volstrekt onnodig en kost veel meer dan het oplevert.

19 juli 2012 om 14:55

Ja en we lenen weer eens miljarden uit aan Spanje onder strenge voorwaarden zeggen ze dan. Welke strenge voorwaarden? Laat die clubs daar is totdat een heel groot deel van de schuld is afbetaald geen enkele speler meer aankopen, want indirect gaat het van ons belastinggeld af. Eerst afbetalen, dan pas kopen! Ik kijk echt met verbazing hoe Barcelona weer 14miljoen aftikt voor Jordi Alba.

Ik zie oneerlijkheid en meten met twee maten en daar kan ik echt niet tegen, maargoed dat kunduz akkoord is er toch al doorgeduwd en we moeten het er maar mee doen.

19 juli 2012 om 15:19

@ Wolken#30

Haha, ik ben het helemaal met jou eens!

Ik ben eens gaan googl'en naar de schulden van het Spaanse voetbal en of er al maatregelen zijn om dit op te lossen.

Hier een overzicht:
Met ingang van het seizoen 2014-2015 (waarom dan pas?!) word 35% van de opbrengsten uit televisie rechten hiervoor gereserveerd.

Clubs uit de 2e (!) divisie moeten samen 750 (!) miljoen nog afbetalen aan de belastingdienst. Hiernaast heeft deze 2e divisie van Spanje ook nog 600 miljoen openstaan bij de belastingdienst aan sociale premies.
(bron: telegraaf)

Aan het eind van het voetbaljaar 2010-2011 hadden de top 20 clubs van Spanje gezamenlijk 3,53 miljard schuld.

Er ontstond pas echt ophef vanuit de Europese Unie toen de Spaanse minister van Sport liet doorschemeren 1,3 miljard van die schuld te willen kwijtschelden.
(bron: bnr)

Voor 2020 moeten alle Spaanse clubs hun hun schulden hebben afgelost.

Schulden van bepaalde clubs:
Barcelona 600 miljoen schuld
Real Madrid 600 miljoen schuld
Atletico Madrid meer dan 500 miljoen schuld
Valencia 400 miljoen schuld
(bron: Algemeen Dagblad)

Wat mij opvalt is dat er in Spanje echt gewerkt word met vooruit schuiven. Ik snap niet dat ze zulke doelen pas afgerond willen hebben in 2020. Spanje heeft nu een verschrikkelijk groot probleem, dus er moeten nu grote en harde maatregelen genomen worden. Voetbalclubs worden nu tot minimaal 2014 uit de wind gehouden, terwijl in Nederland maatregelen genomen worden die voetbal clubs zelfs met terugwerkende kracht raken. Nederlandse clubs worden op de hielen gezeten door de Knvb en moeten alle in- en uitgaven en begrotingen inleveren en wanneer er iets ook maar een beetje niet klopt volgen er maatregelen, terwijl Spaanse clubs alles kunnen doen en zelfs nu, nu het compleet uit elkaar zou moeten vallen, word ze een hand boven het hoofd gehouden.

19 juli 2012 om 15:48

Real madrid had dacht ik nog 200 miljoen schuld maar die betalen ieder jaar gewoon netjes af. Dit even terzijde is het natuurlijk schandalig wat er daar allemaal in spanje gaande is, deze clubs zijn eigenlijk gewoon failliet. Dan maar liever net zoals hier in Nederland bij ons zijn de clubs tenminste gezond en zo niet dan moet je daar aan werken.

19 juli 2012 om 16:04

Wolken17,

Sterker nog. Wij moeten aan die 3% norm houden, maar ondertussen wel miljarden euro's spenderen aan Spanje, Portugal en Italië. En uiteindelijk zijn het de de burgers en nu ook de voetbalclubs die dat allemaal moeten gaan bekostigen.

Ik las laatst dat iemand een salaris van 13 miljoen euro per jaar krijgt? Volgens mij gaat hier in Nederland iets niet goed.;

19 juli 2012 om 16:39

Haha, die schulden kloppen dus echt niet hé. Real Madrid heeft op het moment volgens mij een schuld van 140 miljoen en geen belasting schulden. Hier een bron dat ze 169,7 miljoen schuld hadden aan het einde van boekjaar 2011.

http://www.realmadrid.com/cs/satellite/en/13300665...
noticia/noticia/real_madrid_s_annual_turnover_

amounts_to_480.2_million_euros,_showing_an

_8.6_increase_over_the_.html

De bronnen die jij zegt zitten gewoon fout. Daarbij geloof ik deze bronnen eerder:

(de belasting schulden van de La Liga en Segunda División A clubs.)

http://www.abc.es/20120314/

deportes-futbol/abci-deudas-clubes-futbol

-201203141704.html

en

(real Madrid die geen belasting schuld hebben. )

http://www.abc.es/20120314/

deportes-futbol/abci-real-madrid-hacienda-

201203141237.html

19 juli 2012 om 19:06

@vlaav,
Dat was echt de meest achterlijke opmerking die ik heb gelezen hier. Getuigt van het IQ van een poffertje. Begrijp je nou serieus niet dat iedereen een gedeelte moet btalen van de belasting?
Mijn belasting is miss 0.00001 procent van de begroting, dus? Als er met alles en iedereen zo wordt gedacht heb je nu een staatsschuld waar Griekenland jaloers op is. Dus moet iedereen wat betalen, en de rijkeren wat meer, als iemand een miljoen verdient, gaat hij maar lekker wat extra betalen. En dat levert geld op voor de Belastingdienst, en kost ze niets meer dan dat het oplevert.
En het is bullshit dat er in het buitenland niet zo'n regeling is, want volgens mij gaat er bijv. in Frankrijk ook een bult geld naar de belastingdienst voor Ibra en consorten.

19 juli 2012 om 20:36

Ik snap heus wel dat iedereen belasting moet betalen. Als niemand betaalt, komt er niks binnen. Daar hoef je geen Einstein voor te zijn. Dat provoceren is echt niet nodig. Maar ik blijf bij mijn punt dat deze bezuinigingen hun doel voorbij schieten. Deze bezuiniging is er helemaal niet op gericht om echt een begrotingstekort weg te werken. Volgens mij willen de politici gewoon verantwoord over komen en laten zien dat ze echt wel wat doen. Het echte probleem zit inderdaad in landen als Griekenland, Spanje en Portugal, niet in bijzaken als beveiliging bij voetbalwedstrijden.

Dit is een leuke maatregel die 45 miljoen bespaard, maar dit lost echt het probleem niet op.

Tja het is jammer voor het Nederlandse voetbal want op de korte termijn zal het niveau dalen.. Spelers met hoge salarissen zullen verdwijnen en er zullen daarom ook geen goede spelers meer aangetrokken kunnen worden i.v.m. de hoge salariseissen.. Wat dat betreft kun je stellen dat Ajax en Feyenoord op de goede weg zijn door dus vooral jeugd naar voren te schuiven.. Zij hebben niet een al te hoog salaris waar je mee in de problemen komt!

Jammer dat het zo moet maar in tijden van crisis moet iedereen nou eenmaal bezuinigen en extra gaan betalen!

Er moet nou eenmaal bezuinigd worden en bij de voetbal valt veel geld te halen. Heb liever dat ze het bij Ajax dr afhalen als nog meer van de infrastructuur, zorg of onderwijs.

19 juli 2012 om 14:31

Dit is geen regeling voor het voetbal.. Dit is gewoon een algemene regeling wat ook voor het bedrijfsleven geldt.. Mannen die daar veel verdienen, daar moeten die bedrijven nu ook voor opdraven! Echter heb je wel gelijk dat de voetbalsector hier het hardst mee wordt getroffen..

19 juli 2012 om 14:33

Degene die het meest verdienen en waar het meeste omzet wordt geleverd, moeten het meeste inleveren. Dus in het voetbal zal er zowiezo meer moeten worden ingeleverd dan bijvoorbeeld bij studenten zonder een salaris.

En dat om Spanje weer flink te lenen, zodat zij het salaris van Messi nog kunnen doorbetalen.... Politiekosten... de inzet daarvan is soms associaal. Jammer dat het zo moet. Met deze maatregel in Nederland zal het gat met de concurentie uit schuldenlanden als Spanje nog veel en veel groter worden.

19 juli 2012 om 14:42

Helemaal met je eens. En dit is enkel nog op voetbal gebied. Alle Nederlands leveren in om de gevolgen van de fouten die in andere landen gemaakt zijn een beetje te verzachten.

Er zijn wedstrijden waarbij er inderdaad veel politie aanwezig moet zijn, maar er zijn ook heel veel wedstrijden waar dit niet nodig is en ze er ook in overvloed staan. Hier moeten de eredivisie clubs, of ze het met de politie inzet bij een wedstrijd eens zijn of niet, voor opdraaien.

In Nederland is ook niet alles goed geregeld geweest en hebben we ook fouten gemaakt die ons veel geld gekost hebben, maar wij zakken economisch alleen maar verder weg door andere landen met miljarden te helpen. Ik en andere jonge Nederlanders zullen de rest van ons leven de gevolgen van deze crisis blijven voelen.

Hiermee zeg ik trouwens niet dat het misschien beter was geweest om uit de Europese Unie te stappen, want ik en alle andere Nederlands kunnen de gevolgen daarvan ook niet overzien. Als je er heel simpel tegenaan kijkt is dat de makkelijkste oplossing, want de miljarden houden we in eigen land, maar de verdere gevolgen zullen onbekend blijven zolang wij of een ander land het niet doen.

19 juli 2012 om 15:00

Ja, want de lening die de Spaanse overheid ontvangt, wordt daar geïnvesteerd in het voetbal.
Barca en Real, (en alle andere clubs) zijn gewoon bedrijven. Ze mogen zelf weten wat ze met hun geld doen. Alsof Barcelona subsidie krijgt van de overheid.

19 juli 2012 om 15:06

Nou ik wil het onderhand wel subsidie noemen. Die leningen zijn buiten prorportioneel en gaan nergens meer over. Denk jij dat Barcelona/real die schulden nog terug kunnen betalen? De salarissen gaan helemaal nergens meer over en de schuld loopt d.m.v. rente alleen maar op. Nog niet zolang geleden wilde de minister van sport de schulden van de voetbalclubs zelfs kwijtschelden... Alleen al daaraan denken terwijl al je banken bijna omvallen, die mensen zijn he-le-maal de weg kwijt. En tuurlijk mogen ze zelf weten wat ze met hun geld doen, maar zodra wij ze geld gaan lenen en Spaanse voetbal blijft kopen terwijl ze miljarden bij de Spaanse banken in het rood staan vind ik het omgekeerde wereld.

19 juli 2012 om 15:35

Ik weet zeker dat Real en Barca hun leningen gewoon kunnen afbetalen.
Sterker nog: Beide clubs zijn kerngezond.
Ze hebben dan misschien een schuldenlast, deze stelt niets voor bij eigen vermogen dat ze hebben.

94 miljoen betaald voor Ronaldo:
Overdreven veel? Klopt.
Lening hiervoor? Klopt.
Verantwoord? Ja, die 94 miljoen is allang en breed terugverdiend, omdat er overal in de wereld Real/ronaldo artikelen verkocht worden als warme broodjes.

Banken lenen overigens graag geld uit aan Real en Barca. Hier ontvangen ze rente voor en maken hier dus winst op. Denk je dat banken geen rechten hebben bedongen? Mocht Barca niet aan haar leningsvoorwaarden kunnen voldoen heeft de bank bijvoorbeeld het recht om het trainingscomplex te verkopen om zo alsnog haar geld terug terug te krijgen. De bezittingen van deze clubs zijn immens. Van vastgoed tot merkrechten.
Het lenen van geld aan deze clubs is dus verantwoord. Het probleem van de Spaanse economie ligt echt niet bij het voetbal. Wat je doet is roepen, zonder dat je werkelijk weet hoe dingen eraan toegaan. De lening die Europa geeft heeft een andere bestemming en het voetbal staat daar compleet los van, dus probeer ook niet om ze aan elkaar te linken.

19 juli 2012 om 15:49

@ tim101

Tot een zekere hoogte heb jij gelijk, maar als Barcelona of Real Madrid niet kan voldoen aan een lening word er gewoon een nieuwe nog grotere lening afgesloten. Zo word alles steeds groter.

Die leningen gaan over zo'n lange periode dat het duidelijk is dat clubs voorgetrokken worden op andere bedrijven.

19 juli 2012 om 15:49

@ tim101

Tot een zekere hoogte heb jij gelijk, maar als Barcelona of Real Madrid niet kan voldoen aan een lening word er gewoon een nieuwe nog grotere lening afgesloten. Zo word alles steeds groter.

Die leningen gaan over zo'n lange periode dat het duidelijk is dat clubs voorgetrokken worden op andere bedrijven.

19 juli 2012 om 15:58

@ tim101

Je doet alsof je er een hoop vanaf weet, maar dan zou je toch ook moeten weten dat Spaans vastgoed geen mallemoer waard is op dit moment. ;-)

Neemt niet weg dat het voor een hoop mensen die niet het naadje van de kous weten, lijkt alsof al onze centen direct worden doorgesluisd naar het Spaanse voetbal. Daarnaast is een groot deel van de recente Europese donatie wel degelijk bedoeld om Spaanse banken te redden.

Overigens ben ik het wel met de rest van je verhaal eens. Real en Barcelona zijn financieel vrij gezond (al vraag ik me dat wel een beetje af, want vorig jaar had Barcelona behoorlijke liquiditeitsproblemen). Het zijn voornamelijk clubs als Valencia en Atletico Madrid die grote schulden hebben en ze niet kunnen afbetalen.

19 juli 2012 om 16:04

Beide clubs kerngezond? nou goed als je zo denkt, dan valt er geen discussie met je aan te gaan. Europese Competitievervalsing is het! verdedig die gasten, maar lekker, je betaald er wel voor!

19 juli 2012 om 17:05

@wolken17,

zo denk ik niet, zo is het nu eenmaal...
Ik heb als voorbeeld de cijfers van Real even opgezocht:

2010/2011:
Omzet: 480,2 miljoen
Winst voor belasting: 46,5 miljoen
Schulden: 169,7 miljoen per 30 juni. (het jaar ervoor 244,6 miljoen.)

Er is dus ruim 70 miljoen afgelost op de lening en alsnog heeft men een winst gemaakt van 45.5 miljoen!!! Grofweg 10% van de omzet is uiteindelijk winst. Dat is erg veel kan ik je melden.
Een simpele rekensom leert: Als Real zou willen zijn ze dus binnen 1,5 jaar geheel schuldenvrij zonder verlies te hoeven maken.

De Nederlandse overheid zorgt al jaren voor oneerlijke concurrentie.
Van ons mogen clubs geen schulden hebben, terwijl het helemaal niet erg is om een schuld te hebben als bedrijf zijnde, zolang er maar verstandig wordt geïnvesteerd.

Bij Real gebeurd dat zonder meer: Zelfs op de transfer van bijvoorbeeld Nuri Sahin en Kaka (beide nog weinig succesvol geweest) wordt gewoon winst gemaakt uiteindelijk. Merchandise wordt immers vergroot in Turkije en Brazilië.

Er is dus ook helemaal geen discussie nodig.

Kunnen ze dat niet in Spanje doen met al die transfers van Real en Barca? Zijn de Spaanse banken meteen minder afhankelijk van leningen van de EU.

19 juli 2012 om 14:40

In spanje gaat de komende jaren nog veel meer bezuinigd worden dan in nederland, dus maak je daar geen zorgen om.
Maar om nog even je vraag echt te beantwoorden .. Nee .. Onze politici kunnen hun bezuinigingen niet in Spanje doorvoeren ..

19 juli 2012 om 16:13

Dante,

Je hebt gelijk dat onze politiek niet hun bezuinigingen in Spanje kunnen doorvoeren. Maar het is wel zo dat de politiek in Spanje een zooitje heeft gemaakt in hun financiën wat uiteindelijk onze politiek wederom miljarden euro's gaat kosten waardoor ze nu genoodzaakt met een Kunduz-akkoord moeten komen wat uiteindelijk Ajax ca. 5 miljoen euro per jaar gaat kosten, PSV ca. 4 miljoen euro per jaar gaat kosten en nu ook Heerenveen dat ca. 1 miljoen euro per jaar moet gaan betalen.

Real Madrid en Barca lachen zich dus rot, want zij mogen met hun geld doen wat ze maar willen. Uitgaven hier en uitgaven daar en als zij geen geld meer hebben om die vette salarissen over te maken dan kloppen ze weer even bij de bank aan voor een ''klein'' leninkje.

19 juli 2012 om 16:19

Ze mogen niet doen waar ze zin in hebben. Ook in spanje moeten voetbalclubs gewoon regels naleven en betalen de spelers en clubs belasting over inkomsten. En als ze bij de bank aankloppen voor nog een lening, dan is dat kassa voor die bank want dat betekend meer rente-inkomsten en dat is hoe banken hun geld moeten verdienen. Waarom begrijpt niemand dit nou? Als jij een lening afsluit bij een bank verdienen ze daar geld aan, en als barca of real hetzelfde doen verdient een bank daar ook geld aan. Of verdenk je spaanse banken van liefdadigheid?

Ik weet het wel Veenstra, misschien wat minder politie op de been brengen. 90% staat er bij en kijkt er na, hoeft nooit in te grijpen. Wij hebben vooral veel politiekosten door uit publiek van andere clubs, dat moeten ze toch zelf betalen?

19 juli 2012 om 14:32

Beetje makkelijk gezegd vind je niet, met nooit ingrijpen of wat dan ook. Ben het deels met je eens, hoeveel politie er elke wedstrijd er is en er nooit wat gebeurd. Maar het is dieptriest dat ze de hobby van het volk hier mee aanpakken. Clubs als RKC of NAC zelfs Ajax gaan hier door hard op achteruit.

Iedereen dacht we doen het Europees goed en de FF komt er aan, Nederland kan weer meedoen. Ik denk dat we alleen maar achteruit gaan en nooit meer iets kunnen betekenen.

19 juli 2012 om 15:03

Heel makkelijk gezegd, vooral wanneer de regelmatig duels van Heerenveen bezoekt. Dan zie je met eigen ogen hoe belachelijk veel politie er staat voor een club waar opstootjes zeer zeldzaam zijn.

19 juli 2012 om 15:41

@ Feankenner

Je heb helemaal gelijk. En zoals jij het zegt is het in alle wedstrijden: politie staat er in overvloed, omdat ze er elke wedstrijd op voorbereid willen zijn om alle fans die komen in bedwang te houden.

Er is nooit logisch over na gedacht. Wedstrijden tussen Ajax en veel (te veel) eredivisieclubs hebben zulke maatregelen nodig (en dit ligt niet enkel aan de Ajax supporters), maar de meeste clubs kunnen het met veel minder politie ook aan.

Bij politie inzet word teveel gekeken naar hoeveel mensen er bij een evenement zijn (in dit geval voetbalwedstrijd) en te weinig naar wat voor mensen er op af komen en of er daadwerkelijk een goede reden is om zoveel politie erbij te zetten.

19 juli 2012 om 16:21

Ik zou je gelijk geven. Maar als de club minder politie op de been brengt en dan gebeurt er opeens wél wat (gebeurt nooit bij Heerenveen maar dan nog) en er zijn te weinig politiekrachten, heb je als club een groter probleem. Dan is de club in gebreke gebleven.

Het meest absurde is nog dat het met terugwerkende kracht is waardoor je geen passende maatregelen meer kan nemen. Als je van tevoren weet dat bepaalde kosten eraan komen, houd je er rekening mee in je begroting, dit kan nu niet meer. Dat voetbalclubs mee moeten betalen aan de inzet van politie, anderzijds, wie bepaalt dat er extra politie-inzet nodig is en een duel een risico-duel is? Als je de kosten bij de clubs neerlegd, moet je het besluit over het wel of niet inzetten van politie ook bij de clubs neerleggen. Dit zal echter wel gaan leiden tot meer rellen

Dat hele Kunduz akkoord gaat de Nederlandse clubs veel doen. Bijvoorbeeld een club als NAC is al jaren bezig met bezuinigen nu, met het akkoord kan dat hun de kop wezen. Ajax gaat bijna 9 miljoen betalen totaal door het akkoord. Vind je het gek dat Ajax rustig aan doet op de markt. Vertonghen is verkocht en het geld is al naar het akkoord.

19 juli 2012 om 14:35

Niet vergeten dat Ajax in tegenstelling tot andere Nederlandse clubs dit jaar tien tot twintig miljoen extra krijgt vanwege Champions League.

19 juli 2012 om 15:56

En dan? Is het dan, omdat Ajax toch Champions League inkomsten heeft, normaal dat Ajax 9 miljoen extra moet betalen?

Die 9 miljoen is in verhouding. Heerenveen is 1,5 miljoen kwijt door deze maatregelen. Dat Ajax Champions League heeft gehaald zorgt er dus voor dat Ajax ook meer kosten heeft; minimaal 3 thuiswedstrijden meer die, vanwege de grote belangstelling, veel politieagenten vraagt en de spelers van Ajax krijgen bonussen waar nu weer meer heffing over betaalt moet worden door Ajax.

Relatief gezien treft het elke club even hard. Clubs met een lager salarishuis, kleiner stadion en dus minder bezoekers en minder wedstrijden (kleine clubs zijn sneller uit de beker en hebben geen Europees voetbal) voelen er veel minder van dan bijvoorbeeld Ajax.

zeker bij Ajax en PSV zou ik zeggen: korten op de salarissen ipv de seizoenskaart weer met 10- 20% te verhogen. leg het nou maar is bij de mensen die miljoenen hebben ipv de normale supporter!

Begrijpelijk van de voetbalclubs.. Laat de politiek eerst maar eens een paar strengere wetten maken waardoor voetbal hooligans bang worden om ook maar iets te doen. Zodra ze wel iets doen mega hoge straffen en boetes geven. Maar nee we leven in Nederland en alles blijft soft met al die omwegen en mazen in de wet zal het niet snel veranderen. Zo blijven de hooligans alleen maar groeien en wordt het probleem alleen maar uitgesteld of geneutraliseerd. Aanpakken die hap, de tactiek van nu werkt niet!

Zeker de politiekosten kan je niet neer leggen bij clubs, want rellen komen echt veel minder voor dan vroeger en om daarvoor nou elke wedstrijd toch nog veiligheidsmaatregelen te nemen is overdreven. Laat staan het doorberekenen aan de clubs.

Als ze het anti hooligan beleid van Engeland nou eens overnemen hoeft niemand zich meer druk te maken om de veiligheid rond een voetbalwedstrijd. De echte hooligans moeten zich gewoon melden tijdens wedstrijden en zwaar gestraft worden. Een kinderachtig stadion verbod stelt niks voor namelijk, want degene met dat verbod kan na de wedstrijd de eerste zijn die de rel begint.

Politie bij een voetbalwedstrijd is de laatste jaren echt toegenomen, terwijl het bij de meeste wedstrijden niet nodig is. Het staat er elke wedstrijd alleen maar bij, omdat ze bang zijn dat het die ene keer dat het wel fout gaat er te laat zijn of met te weinig man zijn.

Het is nu eenmaal nodig, zodat NL de schulden van oa Portugal en Spanje kunnen betalen. Zodat die landen weer de salarissen van oa Messi, Ronaldo, ola John etc.kunnen betalen.
De spelers in Spanje en Portugal hoeven gelukkig maar 25% belasting betalen, een speciaal topsport tarief om daar de competities etc. leuk te houden...

19 juli 2012 om 15:00

Dat gaat ook stoppen. In de wandelgangen, hoe betrouwbaar dat ook is, was al te lezen dat nieuwe maatregelen wat loonheffing betreft een eventueel nieuw contract voor Ronaldo lastig ging maken.

Ronaldo wilde een nieuw contract tekenen ter waarde van 15 miljoen per jaar. Door nieuwe maatregelen van de overhouden zou dit Real Madrid echter 23 miljoen op jaarbasis kosten.

Ik hoop nu dus dat alle spelers daar een goed contract krijgen aangeboden, want dan kunnen alle Spaanse clubs bij elkaar toch tientallen miljoenen per jaar afdragen aan de regering en hoeven wij dat niet meer te doen.

Zelfde geld voor Portugal. Benfica wil Witsel nu verkopen, omdat ze financieel ook op een te hoog niveau meedoen en ze het niet vol kunnen blijven houden. Porto heeft nu ook geld nodig en heeft de vraagprijs voor Hulk ook al door 2e gesplitst en Sporting probeert transfervrije spelers als Boulahrouz en Labyad binnen te hengelen.

Die landen hebben veel langer dan wij door geleefd alsof er geen economische crisis was, maar gaan de klap nog harder krijgen ook. In Nederland is iedereen altijd heel voorzichtig, zuinig en bezig met de toekomst. Wij proberen geen gekke dingen te doen, hebben een goed plan nodig om een lening bij de bank te krijgen en zijn, in verhouding met bijna alle andere landen, een volk dat veel en hard kan werken. Wij komen er wel bovenop.

19 juli 2012 om 15:01

Ben je nou echt serieus? Ik blijf dit gewoon lezen en het is echt zo dom! Leg mij eens hoe NL de salarissen van messi ronaldo en ola john betalen? Ik ben nou wel eens benieuwd hoe dit zit want dit is al de 100e keer dat ik dit lees.

19 juli 2012 om 16:28

Dante,

Dat heb ik ondertussen bij een ander topic al aan je uitgelegd.

Spanje en Portugal horen bij de EU en net zoals wij en alle landen zijn dus verplicht elkaar te steunen op financiëel vlak. Spanje en Portugal doet natuurlijk zelf ook alles aan om weer zo gezond mogelijk te worden, maar ieder land doet dat op hun eigen manier.

Spanje komt nu enorm veel geld tekort en Nederland is verplicht om Spanje te helpen. Blijkbaar komt de politiek daar in Spanje niet met het idee voor een soort Kunduz-akkoort dus dan worden de Spaanse voetbalclubs niet getroffen. Echter Nederland doet dat wel en dan komt het dus op neer dat die ca. 10 miljoen euro per jaar dat Ajax, PSV en Heerenveen in totaal moeten betalen voor Spanje, Portugal en Italië is.

19 juli 2012 om 16:31

En ook bij je andere post heb ik al uitgelegd dat je het fout hebt. Het maakt toch niet uit waar een land zijn bezuinigingen doet? Het gaat om het totale bedrag, niet waar het vandaan komt. En spanje gaat heel hard snijden geloof me maar. Feit is iig dat de eu-steun niet naar voetbalclubs gaat in spanje.

19 juli 2012 om 19:06

Nou nog een keer dan voor Dante...zucht....

Spanje heft bv heel weinig belasting voor topsporters. Hierdoor is het voor bv Ronaldo en Messi erg interessant om in Spanje hun boterham te verdienen en lekker weinig belasting te betalen.
In Spanje is het voor clubs ook geen probleem om je diep in de schulden te steken. Bij sommige clubs lopen de schulden zelf op tot bijna 1 miljard !

Spanje heeft nu logischerwijs een financieel/krediet crisis. En wie moet dat oplossen .....juist ja.....oa Nederland. En dit doen wij weer, naast een progressief belastingbeleid, met oa het Kunduz-akkoord, waar de nl voetbalclubs ook onder lijden.

19 juli 2012 om 20:43

Ah dus je probleem is ongelijke belastingdruk binnen de EU? Dus je pleit voor een echte verenigd Europa, waar geen ongelijkheid op dat vlak is? En waar dus logischerwijs alle opbrengsten gedeeld worden met onze zwakkere broeders? Dat is namelijk de enige oplossing voor het probleem dat je nu beschrijft.

En nogmaals voor jou dan maar .. zucht ..

De schulden van een voetbalclub staan los van de steun die de EU aan spanje gaat doen. De schulden, voor de 100e keer, zijn iets waar banken geld aan verdienen!!! Die steun die de EU aan spanje gaat doen, is niet om de schulden van de voetbalclubs kwijt te schelden. Bovendien is de EU steun aan Spanje ook in de vorm van een lening, die op, waarschijnlijk heel lange maar toch, termijn weer terug betaald gaat worden.

Als je gewoon niet weet hoe het zit, ga het dan ook niet proberen te raden!

Ik ben een groot voetballiefhebber en vind het jammer om te zien hoe het Nederlandse voetbal de aansluiting met de top van Europa is verloren. En het is heel makkelijk om populistisch te gaan roepen dat het ondersteunen van de Zuid-europese landen (waar nog veel meer geld in het voetbal omgaat) nu tot gevolg heeft dat ons voetbal verder naar de knoppen gaat. Maar het is natuurlijk veel complexer dan dat.

Ik wil het dan ook bij het principiële punt houden. Voetbal brengt veel mensen plezier, maar het brengt ook veel rotzooi door bepaalde groepen die zich niet kunnen gedragen. Natuurlijk kunnen de clubs hier zelf maar weinig aan doen, maar de gedachte dat de organisator van een evenement de kosten op zich moet nemen vind ik heel normaal. En dus moet het ‘nederlandse Voetbal’ de politie-inzet betalen. Maar niet de clubs, nee, de Knvb. Dat is een vreselijk rijke organisatie die zich over de rug van de clubs verrijkt.

Pak in godsnaam die oneerlijke concurrentie uit Spanje en Portugal eerst aan!! Die landen hangen aan het infuus en de banken daar worden door ons gesubsidieerd!? Die zelfde banken houden de voetbalclubs aldaar kunstmatig overeind ( lees schulden kwijtschelden!).

19 juli 2012 om 15:20

Welke bank heeft schulden van voetbalclubs kwijt gescholden?

19 juli 2012 om 15:38

Geen enkele. Mensen vinden het gewoon vervelend dat er geld wordt uitgeleend aan andere landen en gaan dan dingen roepen over het voetbal, omdat de regels voor clubs daar soepeler zijn dan hier. (hier zijn de regels overdreven strak).

19 juli 2012 om 15:50

Ja, het is jammer dat mensen zich niet gewoon bij de feiten houden. Ik lees haast iedere dag dat de nederlandse overheid de salarissen van messi en ronaldo betaald en dat irriteert me echt want het is gewoon onwaar. De banken verdienen juist geld aan de schulden van voetbalclubs.

19 juli 2012 om 16:35

Hier een stukje van Maarten Fontein:

"maarten Fontein is het niet eens met de manier waarop Spaanse topclubs zichzelf in de schulden werken. Volgens de voormalig Ajax-directeur draait de gemiddelde burger op voor de schulden die clubs als FC Barcelona en Real Madrid maken.

"in Spanje is ook geen solidariteitsbeginsel. De tv-gelden worden niet verdeeld. Barcelona en Real pakken het grootste deel van de tv-inkomsten", zo verklaart Fontein tegen De Telegraaf. "maar iedere club moet bestaansrecht hebben. Er is een zwaar ongezonde situatie ontstaan. In de tweede divisie geven zelfs alle clubs meer geld aan salarissen uit dan dat er binnenkomt."

"die gezondmaking is dringend noodzaak. Als de overheid in Spanje nu overweegt om de belastingschuld van de clubs van driekwart miljard kwijt te schelden, ben je niet goed bezig. Er is een werkloosheid van twintig procent en een jeugdwerkloosheid van vijftig procent", zo legt de topbestuurder van de Uefa, de Fifa en de ECA uit. "dat land doet straks mogelijk ook een beroep op het steunfonds. Dan betalen wij dus voor die grote kwijtschelding van belastingen over de salarissen van Ronaldo en Messi."

Hier heeft hij het dus over een belastingschuld dat bij clubs zoals Real Madrid en Barcelona worden kwijtgescholden.

19 juli 2012 om 16:41

Voor die belastingschuld is bij mijn weten uitstel van betaling gegeven, wat weer samen gaat met rente. Als hij wordt kwijtgescholden is dat natuurlijk wel heel fout, maar dat is (iig nu nog niet) het geval.

Dat er een ongezonde situatie is lijkt me duidelijk. Maar dat geldt eigenlijk voor het hele voetbal. Zelfs in nederland zijn we pas sinds een paar jaar ah proberen het enigszins normaal te gaan doen, en zelfs niet allemaal.

Waarom blijft voetbalzone beweren dat er nog extra kosten bij komen voor de politie inzet. Dat is inmiddels al tijden bekend dat, dat niet het geval is. Alleen die 16% crisisheffing is van belang voor voetbal.

bron: http://tinyurl.com/clnpxlr

Daarnaast is het ook bekend gemaakt door Gudde dat deze maatregel Feyenoord 1,5 miljoen gaat kosten. Dus niet alleen PSV en Ajax hebben het bekend gemaakt.

Wel opvallend is dat Feyenoord en Heerenveen hetzelfde moeten betalen. Zijn de salarissen dan ongeveer gelijk aan elkaar tegenwoordig?

De jeugd heeft de toekomst..wij moeten ervoor zorgen dat niemand om onze jeugdopleiidngen heen kan. Op een gegeven moment moet het zo zijn dat buitendlandse clubs miljoenen moeten gaan neerleggen wil het een talent van on strikken. Alleen dan zullen er genoeg inkomsten worden gegenereerd waardoor ons voortbestaan niet in gevaar komt. Buitenlandse clubs hebben nu al een achterstond op het gebied van jeugdopleiding. Ze pompen alleen maar geld in het aantrekken van ''namen'' met torenhoge salarissen. Dat is ook 1 v/d redenen waarom het Engelse team nooit meer prijzen weet te winnen....2/3de van de spelers van een club komt uit het buitenland.

Laat ik voorop stellen dat ik die politiek in Nederland om te lachen vind. Het ene moment doen ze dit en een jaar later kan alles totaal weer anders zijn. Je kan het ene jaar 3000 boete moeten betalen als je te lang over je studie doet en het andere jaar verhogen ze je studiefinanciering. Nee de politiek in Nederland is nou niet bepaald standvastig.

In dit geval ben ik het echter wel eens met de politiek. Waarom zou de overheid (gemeente) jaarlijks miljoenen moeten uitgeven aan politie, terwijl de voetbalclub totaal geen verantwoordelijk heeft. Ik vind het terecht dat clubs moeten bijdragen aan de veiligheid rondom wedstrijden. Veiligheid kost geld en misschien is dit een extra stimulans voor de clubs om de 'foute supporters' nog harder aan te pakken.

Dat spelers ook meer moeten gaan betalen vind ik ook heel logisch. 20-jarigen die een half miljoen per jaar verdienen die kunnen best wel extra betalen vooral in deze tijden. Natuurlijk moet je niet te veel heffing gaan vragen, want mensen met topsalarissen werken ook hard voor hun geld. Echter sommigen verdienen in mijn ogen wel wat minder dan dat ze nu verdienen, vooral in deze tijd met de crisis.

Dat clubs meer omzetbelasting moeten betalen, dat vind ik weer een slechte maatregel. Clubs worden al best hard getroffen, doordat ze zelf politie inzet moeten gaan financieren. Daarnaast worden ze indirect ook getroffen door de salarissen, want spelers gaan nu meer eisen. Deze maatregel vind ik dan ook een beetje over de top. Zeker voor voetbalclubs, die echt veel minder omzet hebben dan een grote multinational.

Ach we zullen er wel weer bovenop komen. En anders hebben we binnen een paar maanden wel weer een politicus die populistisch wil doen en zegt dat ze de clubs wil helpen en dat een paar regels geschrapt moet worden. Dat is Nederland en politiek, eerst doen en dan pas nadenken.

19 juli 2012 om 15:44

Ik wil wel ingaan op je deel over de verantwoordelijkheid van de clubs zelf!

De clubs kunnen ongewenste supporters hooguit de toegang ontzeggen, het is de overheid die ervoor moet zorgen dat deze jongens dan vervolgens ook gestraft worden op een juiste manier.

Als voorbeeld, een groep feyenoord fans die in alkmaar een tent in elkaar slaan.
Worden opgepakt en meer als de helft van de personen staat zo weer buiten, de zogenaamde "kleintjes"... nee, daar hebben we niets aan (inside information!)
De paar grote jongens waren verantwoordelijk en via hun probeerden ze meer te weten te komen, resultaat was dat ook die een week later vrij waren!
Het gaat hier toch om een groep met mensen die in hun vrije tijd iets doen wat niet mag, maar het wordt gezien als een groep feyenoorders die voetbalrellen veroorzaken en dat is minder heftig!

Daarnaast is het zo dat problemen op straat het probleem zijn van de politie. Nu worden die problemen gemaskeerd door het voetbal, maar schaf je het voetbal af dan komen die problemen terug bij iets anders. Ik bedoel dus te zeggen dat die mensen het niet uitmaakt waarvoor ze rellen, als ze maar rellen. Dit zijn gewoon burgers die aangepakt moeten worden als criminelen en niet als voetbalfans!

Dus die beveiligingsregel ben ik het niet mee eens.

Dat geld lenen aan spanje heeft ook een nare smaak, gezien banken daar ook problemen hebben. Deze banken hebben geld geleend aan voetbalclubs als Barcelona en Real, laat ze daar eens achteraan gaan. Het voelt fout dat wij dik bezuinigen, 30 miljard moet lenen aan spanje, terwijl clubs daar zelf miljarden schuld hebben bij de banken...

19 juli 2012 om 15:54

Met je politieverhaal ben ik het helaam eens, maar je laatste alinea is onzin. De clubs doen gewoon hun aflossingen + rente volgens afspraak.
Hier zei de overheid toch ook niet tegen de banken ja ga eerst even mensen hun hypotheken laten aflossen voordat we helpen? Je kunt niet leningen ineens opeisbaar gaan maken als bank zijnde omdat dat toevallig goed uitkomt. De clubs hebben overenkomsten met banken over afbetaling van leningen en komen deze na. Niets fout aan dus.

19 juli 2012 om 16:02

De fout zit hem dan in de hoogte van de schulden die clubs daar mogen hebben.
Ik blijf het bijzonder vinden en het is natuurlijk niet ineens zoals je suggereert.

Ik geef overigens ook nare smaak aan, en niet schandalig of corrupt ofzo... dat is ook niet voor niets...

19 juli 2012 om 16:22

Maar hoe hoger de schulden zijn die ze mogen maken, hoe meer rente-inkomsten voor de banken. Dus het is vanuit bank standpunt, en dus eu-standpunt, iets positiefs en niet negatiefs.
Bovendien zijn de hoogte van die schulden verhoudingsgewijs niet zoveel hoger dan die hier een paar jaar geleden waren. Ik geloof dat mijn club op het dieptepunt meer dan 40 miljoen schuld had. Een barca of Real is 10x zo groot, dus een schuld van 400 miljoen zou dan bijvoorbeeld vergelijkbaar zijn.

19 juli 2012 om 16:46

Ik snap wel wat je bedoelt, maar het voelt raar.
Die clubs hebben samen enkele miljarden schuld open staan en wij betalen dikke miljarden aan spanje...

Wij, in nederland, hebben de broekriem toch ook op korte termijn aangetrokken?
Dat is toch ook de reden dat er zoveel problemen waren met bijv. jouw club...

Dit zou in Spanje dan ook geen overbodige luxe zijn, alleen stellen ze het daar uit.
Als er problemen zijn moet je die erkennen en er een oplossing voor zoeken, de zuid europese landen gaan daar iets anders mee om naar mijn mening.

Het is een beetje zuur dat wij bij vlagen knetterhard bezuinigen en een dan geld sturen naar een land waar het slecht gaat...
Waarom zouden die landen niet eerst laten zien dat ze daadwerkelijk de goede weg inslaan voor we gaan helpen? Hierbij doel ik duidelijk op beleid, want daar gaat het mis vaak...

19 juli 2012 om 16:51

Ik ben het wel met je eens in veel dat je zegt. Alleen is er niet een direkt verband tussen politiek en voetbal(gelukkig). Bij mijn club moest bezuinigd worden omdat we in de problemen zaten. Niet omdat nederland of onze regering in de problemen zaten. Dat ze daar in spanje en ook in andere landen veel anders zouden moeten doen, zowel in de voetballerij als in de rest van het land, lijkt me wel duidelijk ja.
Maar vergeet ook niet dat onze regeringen alleen helpen als dat voor ons het beste is. Als het meer op zou leveren om griekenland of spanje uit de eu te trappen hadden ze er gewoon uit gegaan. Bovendien is alle steun in principe lening. Het kan wel heel lang gaan duren voor we het terug krijgen, maar toch gebeurt dit doorgaans uiteindelijk wel.
Anyway .. Ik ga weer aan het werk anders kom ik in een crisis Grts!

19 juli 2012 om 16:56

Tukkerf,

Bij bepaalde leningen bij een bank wordt er gekeken wat jou vermogen is en wat je inkomsten zijn. De bank wilt eenmaal altijd vanuit gaan dat er geld terug betaald kan worden.

Real Madrid en Barcelona hebben vergeleken met Nederlandse clubs een enorme schuld van een paar honderd miljoen euro en toch vragen zij om een lening bij de bank. De Bank gaat dan ook gewoon kijken wat hun vermogen is. Bij Real Madrid wordt alleen al de waarde van hun selectie geschat op ca. 540 miljoen euro. Dus een schuld van 500 miljoen vind de bank geen probeem. Mocht Real Madrid in de problemen komen dan zijn ze genoodzaakt om wat spelers te verkopen en kan er weer wat betaald worden aan de bank.

Zolang een gedeelte van de schuld elke maand volgens de regels wordt afgelost maakt de bank daar geen problemen van.

"voor multinationals, waar deze regeling vooral voor bedoeld is, komt de klap verhoudingsgewijs veel minder hard aan dan bij de voetbalclubs"

Ja, omdat die gewoon hun bedrijf (vaak) op een verantwoorde manier runnen.

Clubs moeten niet zeuren. Het is crisis en iedereen moet een beetje bloeden. Heerenveen heeft net Narsingh voor 4-4,5 miljoen verkocht. Nou, dan hebben ze nu 2-2,5 over en de rekening voor dit jaar betaald. Simpel toch? Bovendien hebben alle clubs ermee te maken dus het is ook gewoon eerlijk verdeeld. En kom alsjeblieft niet weer aan met real en barca want dat zijn toch echt niet onze concurrenten.

19 juli 2012 om 15:04

de bedragen die jij noemt zijn bruto bedragen dus de staat (belasting) wil ook geld zien.

19 juli 2012 om 15:06

Duhhh de 1,5m is belasting, dus dat mag natuurlijk voor belastingen betaald worden ..

19 juli 2012 om 15:13

begrijp duhh niet.
Ik corrigeer het een en ander gewoon. die 2 a 2,5 klopt dan niet.
Je vergeet ook nog te vermelden dat heerenveen Dost verkocht heeft.

19 juli 2012 om 15:22

Nee dat vergat ik niet. Ik gaf gewoon narsingh aan als voorbeeld dat 1,5m niet een heel groot probleem is voor zo'n grote club. Bovendien klopt je correctie alleen als Heerenveen dat geld wil behouden. Als ze het doorinvesteren zoals ze van plan zijn wordt er geen belasting over betaald.

19 juli 2012 om 15:09

Je hebt natuurlijk gelijk dat de directies van multinationals veel professioneler besturen dan directies bij de gemiddelde Bvo, maar toch hebben ze wel een punt bij Heerenveen.

Het percentage werknemers dat in aanmerking komt voor de zg. 'crisistax' ligt bij Bvo's fors hoger dan bij multinationals.
Dus verhoudingsgewijs worden de Bvo's zwaarder getroffen.

19 juli 2012 om 15:12

Maar dat is toch de prijs die een bedrijf betaald dat 50% of zo grootverdieners heeft? Daar heeft de nederlandse staat of belastingdiesnt toch geen boodschap aan? Dan komen advocatenkantoren, huisartsenpraktijken, notariskantoren etc ook er achteraan want die hebben dit ook allemaal.

19 juli 2012 om 15:22

Klopt wat je zegt, maar dan nog hebben de Bvo's door de bank genomen het grootste percentage grootverdieners en met name bij topclubs grootverdieners die ver uitstijgen qua salaris boven de instanties die jij noemt.

19 juli 2012 om 15:28

Een beetje advocatenkantoor betaald gelijkwaardige salarissen als feyenoord en heerenveen. Maar hoe dan ook, heeft de belastingdienst hier iets mee te maken of rekening mee te houden? Ik weet zeker als een andere beroepsgroep een uitzonderingsregel zou krijgen er juist verontwaardiging over zou zijn.

19 juli 2012 om 15:39

@oleguapa
Als clubs gewoon bruto bedragen met spelers hadden afgesproken hadden ze ook geen extra kosten gehad als gevolg van de wijziging van de belastingtarieven. Waarom denk je dat alle andere bedrijven met werknemers brutosalarissen afspreken in plaats van netto? Wie zijn billen brandt...

19 juli 2012 om 15:59

@woeke
Je hebt volkomen gelijk.

Het gaat er mij ook niet om dat de ingevoerde maatregel onterecht zou zijn, maar alleen dat Heerenveen wel een punt heeft dat een BVO naar verhouding wat harder wordt getroffen dan bijvoorbeeld een multinational.

En dat Bvo's als het ware gedwongen zijn om netto-netto afspraken maken heeft natuurlijk te maken met de enorme buitenland concurrentie waar vaak andere - gunstigere - belastingtarieven gelden.

Kosten politie inzet??
Heel eenvoudig,geen uit supporters meer bij de wedstrijden.
Gelijk van alle ellende af.

Als de voetbalclubs bruto salarissen had afgesproken met voetballers, zou de extra belastingheffing op hoge inkomens terecht komen waar deze bedoeld is, bij de grootverdieners. Doordat clubs nettosalarissen aanbieden, komen de extra belastingen ten laste van de clubs. Dat is hun eigen fout geweest, een goede arbeidsjurist weet dit gewoon, daar moet je nu niet over gaan piepen!

Dat de politieinzet voor rekening van de clubs komen is niet meer dan logisch. En 1,5 miljoen extra kosten op een begroting van 20 miljoen is 7,5. Dat moet voor clubs ook redelijk snel in de begrotingen te verwerken zijn.

Ik vind het bijzonder ongepast dat voetbalclubs hierover publiekelijk klagen. En dan met name deze 3 clubs, die deze zomer hoge transfersommen betaald of ontvangen hebben. Van een club als Volendam of Fortuna had ik deze kritiek beter kunnen hebben.

19 juli 2012 om 15:14

Helemaal mee eens! Totaal belachelijk natuurlijk dat clubs dit betalen.

Ik ben het nietovert de politie-inzet eens trouwens, maar dat is mijn mening. Ik vind openbare orde handhaving bij evenementen een taak vd staat.

19 juli 2012 om 15:58

Dit klopt van geen kant. De crisistax van 16% is juist bedoeld voor de werkgever, het zit bovenop het brutoloon in de loonkosten. Het maakt dus niet uit of er afspraken liggen voor bruto of netto aan de voetballer.

19 juli 2012 om 16:28

Ok thanks! Ik had gegoogled maar zag wisselende berichten. In principe maakt het eigenlijk helemaal niet uit. Als de kosten voor een werkgever omhoog gaan zullen ze daar rekening mee moeten gaan houden in de toekomst bij salarisbesprekingen. Want dat dit eenmalig is geloof ik ook niets van.
Bij een voetbalclub maakt het eigenlijk nog minder uit. Koop gewoon een minder dure speler en je hebt het bedrag terug verdient. Bij een normaal bedrijf is het lastiger op te lossen. Maar even goed, het is natuurlijk positief dat er eindelijk wat extra wordt gehaald bij de hogere inkomens. Mocht eens tijd worden.

19 juli 2012 om 17:45

Ik dacht dat het om de 65 belasting op inkomens boven 1,5 ton ging.

De kosten zijn belachelijk hoog, voor Ajax eenmalig 4 miljoen als crisisheffing en 5 miljoen per jaar aan politiekosten. Dat gaat te snel, kan nooit ineens worden ingevoerd en als je nagaat wat Amsterdam verdiend aan Ajax, ongelofelijk dat alle clubs het zelf moeten ophoesten.

Heerenveen en Ajax moeten niet zeiken, die verdienen bakken met geld door de verkoop van spelers en sponsoren..

19 juli 2012 om 17:02

Bij verkoop van spelers lever je kwaliteit in en nu wordt het zo dat je dan een groot gedeelte van je ontvangen transfergeld weg moet geven aan de staat. Zo kun je toch geen nieuw kwaliteit voor terug krijgen?

Dat de organisatie van sportevenementen op rekening komt van belastingbetalers is niet uit te leggen. De knvb en clubs dienen dat gewoon zelf te betalen. Lukt dat niet dan verkopen ze gewoon een speler isdat ook opgelost.

Kosten t..g.v. een voetbalwedstrijd horen gewoon bij degenen die het organiseren.

19 juli 2012 om 16:11

Het punt is dat de clubs verantwoordelijk zijn binnen het stadion en de Gemeente buiten het stadion.

een speler verkopen gaat niet zomaar want die heeft een contract. En als je iemand moet verkopen omdat je geld te kort komt dan krijg je niet zoveel binnen.

Ook aan het ontslagrecht wordt getornd. Dan het is het voetbal in Nederland over. Een BVO kun je niet vergelijken met het bedrijfsleven.

Ik vind die crisisheffing wel echt alleen de voetbalclubs aanpakken terwijl het zo genaamd daar eigenlijk niet voor bedoeld is, maar ja we moeten nu eenmaal.

Sorry hoor, wil niet de moraalridder uithangen, maar de regering van nu moet gewoon alle shit oplossen die de regering hiervoor heeft veroorzaakt..

Hoezo niet geld uitlenen aan andere landen, hoezo al heel lang geleden niet de mensen die veel meer verdienen, meer belasting laten betalen, dus ook club en voetballers? Hoezo niet uitkeringen blijven uitdelen, op tijd een sollicitatieplicht invoeren en controles houden? Hoezo niet als regering-zijnde het volk een keer toespreken dat bij elke ramp er teveel geld word gegeven door heel Nederland? Ik vind het prachtig om te zien hoe elke keer als er wat gebeurt, dat Nederland gelijk paraat staat met giro 555 en extreem veel geld inzamelt, maar we gaan er kapot aan, aan elke cent die uit ons land gaat. Ik zeg dan ook niet dat we niks moeten geven, maar als we op een bepaald bedrag zitten, mogen ze ook gewoon zeggen, dank u wel, zo is het wel genoeg even. Er is simpelweg niet genoeg meer, dus moet de regering actie ondernemen. Ze bezuinigen op werkelijk Alles, als je je erin gaat verdiepen dat schrik je je kapot. Mensen die eerst 10 uur per week hulp mochten krijgen van de thuiszorg, word gewoon verlaagd naar 6 uur en dat is dan weer een totaal andere branche..

Ze moesten zulke dingen al veel eerder gaan doen man, voetballers en clubs verdienen simpelweg te veel, geven te veel uit en er word/werd bijna bij elke club wel wanbeleid gevoerd.. De belastingdienst heeft er ook wat aan zeg, als een club als Glasgow Rangers failliet gaat, waardoor ze even 100 miljoen mislopen.. En dan? De club gaat gewoon even verder, maar dan met een andere naam.. De regelgevingen kloppen niet en het zal heel moeilijk worden voor elk land in Europa om deze wel goed kloppend te maken. Je moet in ieder geval streng zijn en doe je dat niet, dan ga je Griekenland achterna..

Ook niet eens met de politie-kosten? Veel van jullie zullen je inderdaad wel gedragen als je op de tribune staat, maar zie die idioten die gaan/gingen rellen, schade veroorzaken, ruzies maken enzovoorts. Die zijn daar toch maar voor 1 reden en dat is de club. Als die club er niet zou zijn, zou er ook niet zoveel politie hoeven zijn op dat moment op die locatie, of niet? Je kan voetbalfan zijn, maar je kan ook daarnaast een beetje naar de realiteit kijken en de waarheid is gewoon dat dat ontzettend veel kost en al jaren betaalt de staat en wij allemaal dus, voor de kosten die nodig zijn om een wedstrijd te spelen. Misschien heeft de regering dat gemerkt hoeveel minder het kost, nu er al 5 jaar geen Rotterdammers mogen komen tijdens Ajax en geen Amsterdammers tijdens Feyenoord, ook dan is het eigen schuld, vind je niet? Ook dat de gemiddelde burger gewoon zoveel belasting moet betalen, terwijl wij een miezerig maandloon hebben ivm met voetballers en mensen bij de club en de club zelf, dat is niet eerlijk.

Enige wat ik erover kan zeggen dat ik het ook als club zijnde het hartstikke vervelend zou vinden, maar je kon het toch wel verwachten, vooral in ons land, waar ze het qua regels en wetgeving goed in elkaar willen hebben. Andere landen zullen dan ook volgen, denk ik, ipv dat wij deze wet weer afschaffen of dat die word aangepast.

Alleen de Nederlandse competitie heeft hier natuurlijk weer last van??
Waarom pakken ze die rijke voetballanden niet aan ??
Nederland moet zich overal aan houden en moet zuinig zijn te wel die andere dat niet hoeven.
Kan iemand mij dat is uitleggen??

20 juli 2012 om 13:24

@boyaz09

Omdat Spanje het op eenna armste west-europese land is (alleen Portugal staat er slechter voor), die kunnen een begroting met 3% niet halen zonder hun onderwijs helemaal naar de klote te bezuinigen(voor zover het op een goed niveau zat) en koopkracht van meer dan €0,10 over te houden. De Spaanse clubs moeten wel gaan betalen, dat moet binnen nu en 4 jaar o.i.d., ik weet de precieze termijn niet meer. Maar de opbrengst is €2.000.000.000!!! Dat die clubs zoveel schulden kunnen hebben slaat gewoon nergens op.
Maar het verheffen van politiekosten op voetbalclubs slaat nergens op, daar moeten ze gewoon naar de rechter stappen. Alsof ik moet betalen omdat de politie de buurt veilig houd (10 minuten per jaar). In het stadion is de club verantwoordelijk, daarbuiten moet de overheid het gewoon zelf betalen.
Ook die extra heffing slaat helemaal nergens op. Die Rutte durft ook nergens voor te staan. In Nederland is hij de moraalridder, maar zodra hij het Europees parlement binnenstapt pist hij in z'n broek van de angst. En hij is rechts, dus voor de rijke die op hem hebben gestemd. Die naait hij nu ook hard, stemmen ze op hem om zo min mogelijk last van de crisis te hebben, flikt hij ze dit. Een mes in hun rug.

Het is toch bekend dat de politiek van de laatste 20 jaar, erg hard hun best doen om Nederlandse bedrijven naar de afgrond te helpen. Ik blijf het een schandalige vertoning vinden, dat Nederland (bedrijven en burgers) moeten gaan opdraaien voor de problemen die de regering zelf heeft veroorzaakt.

19 juli 2012 om 20:25

Slaat als een tang op een varken.
Die problemen worden voornamelijk veroorzaakt door puistige pubertjes met teveel pillen en drank op die niet normaal gedrag kunnen vertonen tijdens een voetbalwedstrijd en lekker willen rellen al weten ze dat ze de club ermee schaden.
Moet ik daarvoor opdraaien dan?
Dacht het niet.
Als clubs willens en wetens hun asotuigsupporters niet durvewn aan te pakken en altijd maar weer op de gemeente word afgeschoven waardoor de kosten worden doorbrekend aan de burger kun je erop wachten dat de schade eens verhaald gaat worden op de club zelf die jarenlang de harde kern supporters nooit hebben durven aan te pakken.

19 juli 2012 om 20:34

Het is niet de taak van de club om deze pubertjes onder controle te houden. Degene die zouden moeten opdraaien voor de kosten zijn deze relschoppers zelf, en anders hun ouders (afhankelijk van de leeftijd van de relschoppers).

Je gaat zometeen krijgen dat er gewoon geen uit-supporters meer meegaan. Heb je geen politiekosten meteen en gaan clubs op die manier bezuinigen. Die extra heffing op hoge inkomens is voor voetballers ook weer apart eigenlijk zouden ze gewoon in Europa een sportersbelastingtarief moeten ingaan voeren waar elk land hetzelfde tarief voor zijn kiezen krijgt.

Want met deze maatregelen moeten Nederlandse clubs nog meer geld afstaan en houden ze nog minder over dan alle andere club, we lopen nu al mijlenver achter.

Ik vind het geen probleem dat die kosten verhaald worden bij de voetbalclubs, wat ik wel een probleem vind dat dit niet naar andere landen wordt doorgevoerd, de financiën van Nederlandse voetbalclubs zijn al prima ten opzichte van andere landen.

Deze regeling en dan zeker het belastingtarief moet gewoon ook in de andere EU voetballanden worden gevoerd, het is echt belachelijk!!

"de Nederlandse clubs worden flink getroffen door de maatregelen "

Tja wat erg he, de gewone burgers ook, het enige verschil is dat burgers geen miljoenen uitgeven als de clubs en tonnen verdienen als de spelers.

Natuurlijk is de maatregel zuur, maar waarom zouden we de voetbalclubs ontzien?
Moeten wij straks krom liggen om een ticket of seizoenkaart te kopen , terwijl de rijke heren nergens last van hebben, nee zo werkt het niet.

Wel zou het in elk land zo moeten gelden, maar helaas is dat blijkbaar niet haalbaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse4916
9.PEC Zwolle44-12
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Warner HahnKeeper10
Daniel HøeghVerdediger10
Joost van AkenVerdediger10
Lucas WoudenbergVerdediger10
Denzel DumfriesVerdediger10
Stijn SchaarsMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Het lijstje met geïnteresseerde clubs in Daniel Arzani neemt zienderogen toe. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren