Somber en wisselvallig Italië slikt late goal tegen Kroatië

Donderdag, 14 juni 2012 om 19:51

Italië had donderdagavond een belangrijke stap kunnen zetten om zich te kwalificeren voor de kwartfinale van het EK. I Azzurri stonden na een uitstekende eerste helft met een minimaal verschil voor tegen Kroatië, maar gaven het in een slappe tweede uit handen door een laat doelpunt van Mario Mandzukic: 1-1. Met vier punten voert Kroatië Groep C aan, Italië volgt op twee. Spanje en de Ieren hebben op één punt en treffen elkaar donderdagavond nog.

/

Italië was in de eerste helft superieur aan Kroatië, dat in de eerste poulewedstrijd met 1-3 won van Ierland. Het begon in de derde minuut met een schot uit de draai van Mario Balotelli. Super Mario, die ondanks de treffer van concurrent Antonio Di Natale in de 1-1 remise tegen Spanje mocht blijven staan, was even later met een geblokt schot opnieuw dichtbij. Uit deze aanval knalde Claudio Marchisio rakelings over de kruising. Kroatië hield veel mensen achter de bal en hoopte in de counter toe te slaan, maar verder dan enkele voorzetten kwam men niet.

Na een halfuur verwerd het doel van Stipe Pletikosa in een ware schiettent. Een pegel van Marchisio werd door een Kroatisch been geblokt, na een fraaie aanval mikte Antonio Cassano voorlangs en Balotelli schoot van afstand naast. Bondscoach Cesare Prandelli kon zijn ogen niet geloven toen ook Marchisio twee opgelegde kansen miste. De middenvelder stuitte tot tweemaal toe van dichtbij op Pletikosa. Pirlo, die de aanvallen van Italië dirigeerde, brak zeven minuten voor rust het ijs in Poznán. Balotelli versierde een vrije trap en Pirlo krulde het leder met precisie in de korte hoek: 1-0. Hij werd de eerste speler sinds Marek Heinz in 2004 die op een EK met een vrije trap weet te scoren.

/

Kroatië moest winnen om zich donderdag al te plaatsen voor de kwartfinale, maar was vooral bezig met tegenhouden. In de slotseconde van het eerste bedrijf deed de ploeg van Slaven Bilic dan eindelijk een poging: Mandzukic, die tegen Ierland tweemaal scoorde, schoot recht in de handen van Gianluigi Buffon. Na de onderbreking kantelde het spelbeeld. Het spelveld van Italië werd het domein van de Kroaten, die behoudens twee schoten van Luka Modric geen echte kansen creëerden. La Squadra Azzurra liet zich alleen met een afstandsschot van Balotelli gelden.

Die Balotelli moest twintig minuten voor tijd plaatsmaken voor Di Natale. Prandelli hoopte zo de beslissing te forceren, maar de treffer viel juist aan de andere kant. Linksback Ivan Strinic slingerde de bal voor en omdat Giorgio Chiellini volledig verkeerd stond, kon Mandzukic via de paal inschieten: 1-1. De spits werd hierdoor samen met Davor Suker met drie treffers Kroatisch EK-topscorer aller tijden. Italië werd onderdrukt door Vatreni, dat driftig op zoek ging naar een goal en daarmee kwalificatie voor de volgende ronde. Beide partijen slaagden er echter niet meer in om te scoren in Stadion Miejski. Italië, dat maandag Ierland treft, heeft in 2012 nog geen wedstrijd gewonnen.Gerelateerd

78 reacties (laatste reactie door nr1ro)

Wat een verschil met Italië voor rust en na rust. Ik weet niet wat de coach gezegd heeft, maar waarom niet gewoon doorspelen als in de 1e helft? Dan krijg je de goal een keer tegen. Best jammer dat Balotelli er overigens uitging want speelde vond ik wel goed. Vond Cassano bijvoorbeeld slechter spelen. Ben benieuwd wie er doorgaan in deze poule, ik denk Italië, want die krijgen een makkelijkere tegenstander dan Kroatië. Denk niet dat Kroatië wint van Spanje, maar alles kan natuurlijk.

Man of the match wat mij betreft Pirlo, speelde als een baas op het middenveld met zijn prachtige passes en mooie goal.

14 juni 2012 om 20:04

Het kost echt veel energie om 90 minuten zo te spelen. De eerste 20 minuten ging op en neer. Kroatië deed toen niet onder voor Italië. Maar daarna wist ik niet wat ik zag. Zo'n Italië heb ik echt al lang niet meer zien voetballen. Het was geweldig en het zou echt zonde zijn moesten zij eruit vliegen.

Wat mij betreft is Italië de verassing van dit EK. Ik had weinig hoop in een goede afloop voor Italië en ik denk dat het ook terecht was aangezien ze echt belabberd speelden in de wedstrijden voor het EK. Maar het zou echt zonde zijn als we deze ploeg moeten missen in de kwartfinales. Langs de andere kant zou het ook onterecht zijn als Kroatië eruit zou vliegen. Maar goed alles kan gebeuren in deze poule. Spanje moet eerst maar zien te winnen van het stugge Ierland.

14 juni 2012 om 20:04

Italie had de 1e helft gewoon al met 3-0 voor moeten staan. De kansen niet afgemaakt, en dan weet je dat de wedstrijd ook kan veranderen. Dat Motta uitviel was ook wel tegenslag voor Italie

Een geweldige eerste helft en een wat mindere tweede helft. Uiteindelijk een terechte uitslag, want allebei de teams waren een helft de betere partij, al heb ik wel meer genoten van Italie, geweldige ploeg is dat!

We hebben vandaag wel kunnen genieten van Pirlo (vooral in de eerste helft), wat een briljant speler, blijft ongelooflijk dat Milan hem liet gaan. Ik snap ook niet waarom Balotelli werd gewisseld, speelde echt een prima wedstrijd.

Ik denk dat Kroatie er uit gaat na dit resultaat, maar je weet het nooit he..

14 juni 2012 om 19:57

Ik zie Kroatië nog wel een puntje wegsnoepen tegen Spanje hoor.
Over de spanning in deze poule hebben we niets te klagen.

14 juni 2012 om 19:58

Nee, inderdaad, een hele leuke poule, maar ik zie ze echt geen punt wegsnoepen bij Spanje, maar er zijn wel meerdere gekke dingen gebeurt in dit toernooi, dus het zou ook zomaar kunnen, al verwacht ik het dus niet.

14 juni 2012 om 19:57

Op dit moment staan de Kroaten er goed voor hoor. Ze staan voorlopig op de eerste plaats en hebben een beter doelsaldo als de Italianen. Ik gun het de Kroaten ook wel, want zij hebben een net zo'n leuk team als Italie. Bilic vind ik ook wel een trainer met uitstraling. Ben benieuwd hoe hij bij Loko presteert.

14 juni 2012 om 20:00

Ze staan er inderdaad goed voor, maar ik verwacht dat Italie sowieso wint van Ierland en dan moet Kroatie nog tegen Spanje, gaat lastig worden voor ze. Maar we zullen het zien! De laatste speelronde wordt voor elke poule ontzettend spannend.

14 juni 2012 om 20:02

Ik denk dat als de Spanjaarden winnen van Ierland dat de poule eigenlijk al beslist is. Ik sluit niet uit dat beiden een gelijkspel wel goed vinden en dat is voor Italie niet genoeg, al moet ik wel zeggen dat zij ook zeer indrukwekkend voetbal spelen.

14 juni 2012 om 20:25

Als Spanje en Kroatie gelijkspelen is er nog steeds geen probleem voor Italie, ze moeten dan gewoon de wedstrijd tegen Noord-ierland met 3-0 verschil winnen en ze zijn door te koste van Kroatie. Als Spanje vanavond met maar 1-0 wint is een 2-0 voor Italie genoeg. Dus ik denk niet dat Spanje en Kroatie gelijk gaan spelen want ze spelen voor de 1ste plek maar 1 van hun kan ook nog eens uitgeschakeld worden als Italie gewoon met 3-0 wint. Italie is niet van hun afhankelijk maar zij zijn wel afhankelijk van Italie.

Italie gaat wel door als nummer 2, want ik zie Kroatie geen punt(en) pakken tegen Spanje.

14 juni 2012 om 19:56

Ik zie Kroatie winnen van Spanje.

14 juni 2012 om 20:00

Waarom? Ik vind Kroatie geen bijzonder team hebben. Spanje gaat steeds beter draaien, dus zie geen probleem.

14 juni 2012 om 20:01

Ook dan is Italië natuurlijk door, aangezien Spanje dan slechts 4 punten heeft.

14 juni 2012 om 20:02

Waarom denk jij dat Kroatie geen punt kan pakken tegen Spanje?

Ik mag dat toch denken en Kroatie speelt goed voetbal en kan zeer goed counteren.

Tevens moet Spanje vanavond eerst maar winnen van Ierland.

14 juni 2012 om 20:07

Nog erger, ik zie Ierland punt(en) afsnoepen tegen Spanje. Verklaar me voor gek mensen! We zullen zien..

14 juni 2012 om 20:02

Kroatie speelde gewoon een hele goede wedstrijd. Als ze gelijk kunnen spelen tegen italie dan zie ik ze ook nog wel punten pakken tegen spanje.

Watervic
Snorvic
Biervic
Bromvic
Bakvic
Roeivic
Racevic
motorvic
Vouwvic
Tourvic
Omavic
14 juni 2012 om 20:08

Het gelijkspel tegen Italie hadden ze te danken aan het spelbeeld van de 2e helft, ik weet niet wat er gezegd maar het leek totaal niet op het 1ste helft. Bovendien als Italie vandaag haar kansen niet had gemist was Kroatie met dikke cijfers naar huis gestuurd maar dat is dus niet gebeurd. Spanje is ook land die veel kansen mist maar uiteindelijk denk ik wel dat ze kunnen winnen.

Ik snap niet goed wat Giacherinni daar doet, verdedigend is hij niet super en aanvalled ook niet. Kun je net zo goed een Giovinco wegzetten.

14 juni 2012 om 20:43

Hoe bedoel je? Giovinco op zijn positie? Dat kan natuurlijk nooit, want dat zijn twee totaal verschillende spelers en de positie kan ook niet bekleed worden door Gio. Gewoon met vier man: Balzaretti en Maggio aan de zijkanten.

14 juni 2012 om 21:12

Ik zeg toch niet dat Gio daar moet staan, ''net zo goed''. Ik vind Giovinco een type als Giacherinni, dribbelaar. Natuurlijk is Balzaretti daar het beste.

Italië had hier moeten winnen. Ze hebben hier de kans laten liggen om 1e in de poule te worden. Helaas!

Italie was heer en meester eerste helft met Pirlo als uitblinker, maar tweede helft werden ze helemaal weg gespeeld. Erg jammer dat Criscito niet mee is, vind die linksback van nu niks.

Sinds wanneer is een kwartier voor tijd een late goal?

Pirlo heerste voor rust, na rust was hij nergens meer te bekennen. Net zo als heel Italie overigens, daarom vind ik het wel een terechte uitslag. Italie beter in de eerste en Kroatie duidelijk beter in de 2e. Benieuwd of Kroatie nu kan stunten tegen Spanje dat zou leuk zijn.

Ik vraag mij werkelijk af wat er tijdens de rust is gebeurt bij Italie. Van een goede eerste helft overstappen naar een dramatische tweede helft waarin totaal niets zat. Van de verdediging tot aan de aanval zat er echt helemaal niets in en dan snap ik die wissels van Prandelli ook nog niet eens. Waarom breng je Montolivo in terwijl je een loper en werker nodig hebt? Had dan gewoon Nocerino ingebracht ipv van Riccardo.

Een goede eerste helft maar die afgestraft wordt in de tweede helft. In de eerste helft had het zeker 2-0 moeten staan maar dat gebeurt dan ook weer niet. Dan maakt Chiellini daar een inschattingsfout waardoor je die 1-1 binnen krijgt, ontzettend jammer. Prandelli had overigens Cassano veel eerder moeten wisselen, die heb ik vrijwel niet gezien en als ik hem zag was hij constand de bal kwijt.

Kroatie profititeert van de nonchalante houding van Italie om het maar zo uit te drukken. Zie Italie dit niet meer rechttrekken of Spanje moet vanavond en tegen Kroatie winnen.

14 juni 2012 om 20:00

Ik had ook het idee dat Cassano al een tijdje op zijn laatste benen liep en moe was. Ik had hem liever gewisseld zien worden dan Balotelli, die wel aardig speelde. Jammer dat Italië inderdaad niet verder uitloopt, want dit is een totaal onnodig gelijkspel.

14 juni 2012 om 20:01

Is Italië niet een paar keer bestolen door de grensrechter? In al die gevallen in de 2e helft leek het mij alsof het geen buitenspel was. Webb floot verder wel goed.

Balotelli had inderdaad niet gewisseld moeten worden, Cassano wel.

14 juni 2012 om 20:04

Waar heb jij het over? Wij winnen tegen de Ieren, en Spanje wint tegen Kroatië en we zijn door.

14 juni 2012 om 20:06

Als Kroatie wint van Spanje is het ook goed maar in principe hoeft een gelijkspel niet een probleem te vormen. Als Spanje vanavond bijvoorbeeld met 1-0 wint hoeft Italie maar met 2-0 te winnen van Ierland en ze gaan samen met Kroatie door.

14 juni 2012 om 20:10

@vedetterut
Cassano zag er bij momenten inderdaad niet al te fris uit. Echter heeft hij heel lang aan de kant gestaan, kan ook best zijn dat hij fysiek niet helemaal in orde is.

@persian
Ik heb twee a drie fases gezien waarin het helemaal geen buitespel was ja. Eén keer bij Di Natale & één keer op Maggio, ongelooflijk.

@catanzaro
Ja of net zoals in 2004 waarin Kroatie en Spanje afspreken en geljikspelen waardoor Italie eruit ligt.

14 juni 2012 om 20:29

Jaa maar Italie is niet van hun afhankelijk, als ze met genoeg doelpunten verschil winnen is er geen probleem. Kroatie en Spanje zijn wel afhankelijk van Italie, als zij winnen tegen Ierland met genoeg doelpunten verschil (3-0 dan is Kroatie uitgeschakeld en als vanavond Spanje met 1-0 wint is een 2-0 winst genoeg en dan is Spanje uitgeschakeld) dus ze schieten niks op met een gelijkspel tenzij Italie maar met 1-0 zou winnen ofzo.

14 juni 2012 om 20:33

Sa2juve: in 2004 was het Denemarken tegen Zweden die 2-2 speelden

maar die wedstrijd leek me niet afgesproken

14 juni 2012 om 20:52

Dat is een mogelijkheid ja.
Maar nu Spanje binnen 5 minuten al op 1-0 staat zou het wel eens een doelpuntenfestijn kunnen worden.

14 juni 2012 om 20:57

Haha afspreken? Je gelooft het zelf toch hopelijk niet, spanje gaat dat gewoon winnen. En dan nog, dan eindig je allebei met 5 punten mocht Kroatië gelijk spelen tegen Spanje, en ons doelsaldo kan tegen Ierland flink bijgeschaafd worden. Dus niet zo negatief doen, we gaan gewoon door.

14 juni 2012 om 20:17

Wat vind je van Maggio? Heeft echt een uitstekend seizoen achter de rug bij Napoli, maar lijkt verdacht veel op een blind renpaard. Ik heb hem amper op een goede actie kunnen betrappen. Hij liet ook wel erg gemakkelijk voorgeven. Natuurlijk, het is een fout van Chiellini, maar in principe moet die voorzet geblokt worden. Er werd niet fel genoeg verdedigd.

Cassano had nooit moeten beginnen, tenzij Prandelli met Giovinco daarachter had gestart. Aannames waren niet goed, hield het veld niet diep (en breed) genoeg en liep op zijn tenen. Frustrerend om te zien. Snap ook niet waarom juist Balotelli er dan af moet, maar ja.

14 juni 2012 om 20:17

Kom, kom, een beetje meer vertrouwen in Italië. Als Italië wint van Ierland hebben ze 5 punten.
Ik zie dat wel gebeuren. Spanje hoeft alleen maar te winnen van Kroatië. Ik heb er nog steeds vertrouwen in.

Achja Italie en Spanje gaan toch wel door. Italie gaat winnen van Ierland en Spanje van Kroatie en Ierland natuurlijk.

Ik heb genoten vande eerste helft maar de tweede helft was niet zo aantrekelijk als de eerste. Wel vond ik howard web niet zo goed fluiten.

Ik ben wel onder de indruk van dit Kroatië, en wie zegt mij dat Spanje zomaar wint van Kroatië, ik hoop dat Italië en Kroatië doorgaan, mooi voetbal maar vooral ook veel vechtlust. en ik geniet van de Kroatische fans!

14 juni 2012 om 20:01

Haha Yeah!

Gewoon rookbommen op het veld gooien, hehe

Ik wil ook wel eens zien of Italië van Ierland gaat winnen hoor, kan nog wel eens heel lastig worden, Fysiek in ieder geval. En of ze er voetballend doorheen gaan komen... Maybe.

Verrasend 1-1 had een makkelijk 2-0 Italie verwacht! Ach ja Spanje en Italie gaan wel door!

Wat een verschil zeg... Voor rust speelde Italië lekker voetbal. Na rust was dit allemaal weg. Denk wel dat dit voor Italië vrij gunstig is. Ierland pakt geen punten dit ek en verwacht dat Spanje ook wint van Kroatië. Al zou het wat zijn als ze ook daar een punt pakken ;

Italië heeft een goede uitgangspositie met nog 1 duel tegen de Ieren, die ze moeten kunnen winnen. De Kroaten moeten nog tegen Spanje wat me geen makkelijke opgave lijkt. Denk dat Spanje en Italië doorgaan naar de kwartfinale.

echt super stom van Italië, eerste helft waren ze heer en meester maar de tweede helft bakten ze er opeens helemaal niks van. Maar waarom? ik snap er echt helemaal de ballen van -_-

Maar ze moeten nu dus van Ierland winnen en Kroatië moet verliezen van Spanje, gelijk spel is in principe ook goed maar dan moet Italië met ruime cijfers van Ierland winnen. Helemaal onnodig dit en ik ben er gvd goed ziek van!!

Die Mandžukic is echt goed bezig hoor. Goed speler met veel drive en weet de bal goed in het doel te plaatsen. Heb echt genoten van die man. Hopelijk gaat Kroatië er niet te vroeg uit en kunnen we nog langer van hem genieten. Bij een Engelse club als Everton zou hij niet misstaan.

14 juni 2012 om 20:08

Daar hebben ze zijn partner, Jelavic al. Ik vind Jelavic ook beter, zijn soortgelijke spelers. Targetmannen die sterk in de lucht zijn.

14 juni 2012 om 20:39

Ja die speelde ook lekker hoor. Geweldig om naar die Kroaten te kijken.

Balotelli speelde uitstekend! Mooie wedstrijd verder en Italie verdiende het wel om te winnen.

Op basis van de eerste helft had ik verwacht dat Italie wel uit kon lopen naar 2-0 of 3-0. Maar na rust stelde het allemaal niet zo veel meer voor.
Maar ik heb altijd wel wat met Kroatie. Ik weet niet waarom, want ik zie ze zelden spelen, maar het is wel leuk om te zien dat ze misschien doorgaan. Een gelijkspel tegen Spanje kan genoeg zijn, zeker als Spanje wint van de Ieren.

Goede eerste helft van Italie, ik weet niet wat er in de kleedkamer is gezegd maar de 2e helft leek nergens op. Ik denk wel dat Italie doorgaat, ze hoeven alleen maar te winnen tegen Ierland en hopelijk missen ze dan geen kansen. Als Spanje van Kroatie wint of andersom is dat ook alleen maar gunstig maar als het een gelijkspel wordt moeten ze met 3-0 winnen van Ierland en dat zie ik wel gebeuren.

Italie gaat winnen van Ierland dus Italie komt op 5, ben benieuwd wat Spanje - Kroatie gaat worden. Kroatie zie ik nog wel eens stunten. Dan komt Kroatie op 7 en spanje op 4 met als gevolg dat Italie en Kroatie verder bekeren.

Mandzukic is volgens mij weggestuurd aan het einde van het seizoen bij Wolfsburg. Nou die zal nu wel ergens terechtkomen. Drie goals al.

Cassano was dramatisch, vorige weds ook al niet best. Ik zou gewoon met Giovinco achter Di Natale en Balotelli spelen tegen de Ieren. Dan gewoon met Balzaretti en Maggio op de backs en twee centrale verdedigers geen drie. Pirlo, Marchisio en De Rossi op het middenveld.

14 juni 2012 om 20:34

Hoezo afstappen van het systeem? ik vind juist dat Italië het goed doet met dit systeem.

Fout was echter van de coach om Mario er uit te halen waardoor ze de bal niet meer konden vasthouden voorin. Verder speelde ze de 1e helft zeer goed. Kroatië kwam na rust sterker terug vond Modric wat tegenvallen maar Rakitic viel in positieve zin op die met veel inzet speelde.

Overigens, wat is Pirlo (nog steeds) een heerlijke voetballer om naar te kijken snap niet dat Milan hem weg heeft gedaan en een koekenbakker als Van Bommel aantrekken.

14 juni 2012 om 20:41

zou me niet verbazen dat die mandzukic een problemenkind is en dat hij daarom is weggestuurd bij wolfsburg, maar dat hij zich nu wel kan opladen voor de nationale ploeg en daar wel bereid is alles van zichzelf te geven...

maar ik hoop voor hem van niet, wat ik van hem heb gezien op dit ek is wel goed en ik hoop dat hij alsnog bij een goede club beland, kan zeker het niveau aan.

14 juni 2012 om 20:41

Kijk, jij snapt het.

Alleen dan zie ik liever Cassano samen met Balotelli in de punt en Giovinco erachter. Giaccherini maakt het gewoon niet waar aan de linkerkant, terwijl je met Balzaretti de juiste man binnen je selectie hebt. Hij heeft geen goed seizoen doorgemaakt, maar in de kwalificatie en voorbereiding laten zien dat hij wel de ideale pylon daarvoor is.

Ik zou dan als volgt spelen, met Pirlo in een controlerende rol. En De Rossi in plaats van Motta op het middenveld.

Buffon
Maggio
Bonucci
Chiellini
Balzaretti
Motta
Pirlo
Marchisio
Giovinco
Balotelli
Cassano

Goede 1e helft van Italie, 2e helft was niks.. Maar toch is het niet helemaal eerlijk gegaan.
Di Natale werd 1 op 1 gezet maar de grens vlagde voor buitenspel terwijl het dat niet was.. Daarna scoorde Kroatie...

14 juni 2012 om 20:14

Ja inderdaad en bij Maggio was dat ook het geval. Vind trouwens die goal de fout van Chiellinie hij sprong veel te vroeg.

Daar ga ik weer. Wanneer ziet Prandelli nou eens in dat niet Giaccherini, maar Balzaretti aan de linkerkant moet staan. Heeft een goed linkerbeen in tegenstelling tot de rechter van Gia en kan ook nog eens verdedigen. Srna is er regelmatig overheen geklapt. We mogen van geluk spreken dat hij vanavond niet bepaald rendabel was.

Verder had ik veel liever gezien dat Balotelli bleef staan. Cassano heeft werkelijk geen pepernoot geraakt. Balotelli was aanwezig, creëerde kansen en werkt de longen uit zijn lijf. Ik had ook eerder Giovinco gebracht in plaats van Di Natale. Men begon helemaal op te leven met de vorige wedstrijd in het achterhoofd, maar tegen dit Kroatië had je veel meer creativiteit nodig in de punt en daar omheen. Balotelli en Giovinco hadden daar het perfect koppel voor kunnen vormen.

Ik maak me toch lichtelijk zorgen voor de volgende ronde. Kroatië heeft gewoon een ijzersterke en stugge ploeg en Spanje zie ik het ook gewoon lastig krijgen. Vanavond zullen die wel winnen van de Ieren en moet alles op alles gezet worden om in eerste instantie zelf te winnen en dan hopen dat Spanje aan haar plicht wil voldoen.

Het zou toch ongelooflijk zijn als we met zo'n wedstrijdinstelling direct uit de poulefase worden geknikkerd. Spelen we eindelijk met een aanvallende filosofie en behalen we geen resultaten. Pijnlijk om te zien.

14 juni 2012 om 20:28

Ik vond juist dat de intstelling wel goed was. Italie had bij rust gewoon 2-0 v oor moeten staan, dan was de 2e helft echt wel anders.

14 juni 2012 om 20:32

Met wedstrijdinstelling doel ik op het feit dat we onder Prandelli aanvallend spelen in plaats van het vertrouwde verdedigend denken. Daarom baal ik er nu juist van dat dit vooralsnog niet beloond wordt.

14 juni 2012 om 20:34

Ah zo. Ja klopt, ze voetballen idd leuk voetbal, maar ze maken de kansen ook niet af. Tegen Spanje wel, maar dan moet je blij zijn met een gelijk spel.

Maak je verder niet druk, Italie gaat echt wel door hoor. Spanje wint 2x en Italie wint van Ierland.

14 juni 2012 om 20:38

Het vizier stond ook vandaag helaas weer niet op scherp. Marchisio die tot tweemaal toe oog in oog met Pletikosa mist en Balotelli die zijn goede wedstrijd niet beloond ziet worden met een doelpunt. En met zo'n tweede helft hangt de gelijkmaker in de lucht en dan is het spijtig dat 'ie nog valt ook.

Ik maak me wel degelijk druk. Spanje wint vanavond en kan het vervolgens op een akkoordje gooien met de Kroaten. Groot gelijk, als het andersom was had ik exact hetzelfde gedaan.

14 juni 2012 om 20:41

Muah ja, maar ik zie het toch niet snel gebeuren, akkoordjes op een EK. Dan raak je heel je ritme kwijt wat Tom ook al zei tijdens het Ek-journaal net.

Balotelli speelde erg fris en gretig. Jammer dat hij er af moest, want hij had ook een paar gevaarlijke schoten. Ik heb natuurlijk liever dat Italie eruit gaat ( in de hoop dat Nederland nog door gaat ), maar ze verdienen het niet om er zo uit te vliegen hoor.

14 juni 2012 om 20:46

Wat is ritme? Afellay schijnt het bij jullie ook niet nodig te hebben. Je kan beide gewoon normaal spelen, maar je laat hier en daar je man een keer weg lopen. Een beetje zoals Chiellini, alleen dan bewust.

We wachten rustig af. Nu eerst maar eens Spanje vs. Ierland bekijken en hopen maar.

Ach man, wat speelde Andrea Pirlo in de eerste helft meesterlijk.

Het lijkt alsof Pirlo het voetballen nooit verleerd. Hij speelt echt zo met liefde, echt schitterend.

Op basis van de eerste helft vond ik dat Italie 'n overwinning verdiende, Kroatie verdiende op basis van de tweede helft 'n gelijkspel.

Het grappige aan die situatie was dat de commentator zei dat het meters buitenspel was.. Na het zien van de herhaling bleek het geen buitenspel te zijn en hoorde je hem niet meer. Italie is gewoon bestolen vanavond..

Prandelli heeft echt verkeerd aan gedaan op balotelli te wisselen.door hem te wisselen had italie geen aanspeelpunt meer voorin.ook niet slim om giovinco en di natale erin te doen aangezien ze samen geen 1.75 lang zijn. Tegen die grote kroaten moet gewoon een zwaargewicht in de spits staan.

Kroatië blijft dé outsider van uitstek op dit EK. 1-1 tegen Spanje en Italië, 2 van de 3 favorieten voor de titel in mijn ogen. Ik denk dat volgende week Giovinco mag starten tegen Ierland en dat Cassano naar de bank verhuist. Die man voegt niets toe bij Italië. Andrea Pirlo: heerlijk om naar hem te kijken!

Denk dat Italia weer genaaid gaat worden, net als in 2004 met denemarken-zweden 2-2. Dat voelde je toen ook al aankomen. Als spanje vanavond een betere score dan de 3-1 van kroatie tegen ierland behaald, is t sowieso eerste in de poule, dus een 2-2 ligt wel in t verschiet, dat is t nadeel van die onderlinge resultatenregel, vind t helemaal niets. Helaas voor italia, want zou liever zien dat zij en kroatie door zouden gaan. Kan alleen maar hopen dat t niet zal gebeuren.

14 juni 2012 om 21:09

de score tegen ierland heeft er niet meer mee te maken dan, het gaat alleen om de scores in de onderlinge duels als de drie ploegen op 5 eindigen. daarna klopt jouw redenering helemaal

maar omdat spanje en kroatie allebei 1-1 tegen italie gespeeld hebben en dan uiteindelijk ook t zelfde doelsaldo hebben in de onderlinge wedstrijden, telt weer t algehele doelsado. blijft ingewikkeld allemaal. Volgens mij als denemarken 4-3 wint van duitsland, zijn ze ook allebei zeker door, ongeacht wat portugal tegen nederland doet, dit is echter wel ver gezocht, want zo een uitslag komt zelden voor.

ik vond Italie beter, ze moesten met rust eigenlijk al met 3,4-0 voor moeten staan.
in de 2e helft was Kroatie beter.
over de hele wedstrijd gezien vond ik Italie beter, en de man of the match vond ik Andrea Pirlo, die speelde fantastisch.

Italie was de eerste helft op momenten beter, maar de 2e helft heeft Kroatie toch echt wel laten zien hoe goed ze kunen voetballen en man o man wat een strijd en passie, vechten voor elke bal en na de 1-1 doorgaan om de 2-1 te maken. Jammer dat ze niet gewonnen hebben en ik zie Spanje niet zomaar winnen van kroatie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Kroatië

FIFA ranking: 18
29 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Domagoj VidaVerdediger61
Milan BadeljMiddenvelder60
Marcelo BrozovicMiddenvelder62
Mario MandzukicAanvaller64
Josip PivaricVerdediger50
Ivan PerisicMiddenvelder51
Mateo KovacicMiddenvelder50
Voor de complete selectie: Clubpagina Kroatië.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Kroatië.

In de wandelgangen

Zondag 27 mei
Lionel Messi heeft Barcelona geadviseerd om Marcos Alonso vast te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren