Nog 16 dagen te gaan tot het EK: een blik op Polen

Woensdag, 23 mei 2012 om 17:00

FEITEN EN CIJFERS
EK-deelnemer: Polen
Officiële landsnaam: Rzeczpospolita Polska
Oppervlakte: 312.685 km²
Populatie: 38.501.000
Hoofdstad: Warschau
Andere belangrijke steden: Kraków, Lodz, Poznan
Taal: Pools
Munt: Zloty
Voetbalbond: Polski Zwiazek Pilki Noznej (PZPN)
Opgericht: 1919
Website: www.pzpn.pl
FIFA-ranglijst: 65e

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ik denk dat Polen de groepsfase overleeft


Gerelateerd

55 reacties (laatste reactie door polskiipl)

Weet iemand of Wolski (19 jaar) ook naar het EK gaat? Dat is een heerlijke speler

23 mei 2012 om 08:48

Dat lijkt er inderdaad wel op , heeft een goede indruk gemaakt in de voorbereiding en Smuda is een groot fan van hem.

23 mei 2012 om 08:48

Vooralsnog zit hij in de voorselectie van 26 man, op 1 juni worden de 3 afvallers bekend gemaakt.

Ik geef Polen wel grote kansen om de groepsfase door te komen. Vanzelfsprekend spelen ze met thuisvoordeel, daarnaast hebben ze recentelijk relatief goede resultaten geboekt tegen aansprekende landen en bovenal zijn de sterspelers stuk voor stuk in topvorm. Ze hebben geen geweldige selectie, maar de basis 11 kunnen het menig team lastig maken. Griekenland en Tsjechie schaal ik wat dat betreft zeker niet hoger in..

23 mei 2012 om 09:01

Meen je dit nou? Mag hoor, daar niet van, maar ik geef ze eerlijk gezegd echt geen enkele kans.

Het thuisvoordeel is het enige wat ze hebben. Recentelijk goede resultaten? 1-0 tegen Letland, 0-0 tegen Portugal en een 1-0 tegen Bosnië. Alleen Portugal is een aansprekend land als je het mij vraagt en zij speelden met een half b-team. Daarbij hebben ze de afgelopen 2 jaar geen enkele(!) wedstrijd gespeeld die ergens om ging.

Voor mij redenen genoeg om te denken dat Polen kansloos is tegen Griekenland en Rusland. Ook Tsjechië is in mijn ogen simpelweg sterker. Kansloos laatste in poule is mijn voorspelling...

23 mei 2012 om 09:06

Portugal speelde met hun beste spelers en Polen miste haar topscoorder. tegen Letland speelde Polen met een B team en tegen Bosnie ook.

23 mei 2012 om 09:06

Dat is ons goed recht natuurlijk. Ik vind met name de selectie van Griekenland minder indrukwekkend dan die van Polen. Zij spelen met grotendeels spelers van de nationale competitie en hebben eigenlijk geen enkele speler die bij een grote ploeg speelt..of je moet verdediger Papadopolous van Schalke meerekenen. Tsjechie heeft met Cech, Kadlec, Barros en Rosicky natuurlijk wel enkele namen maar die zou je net zo goed kunnen wegstrepen tegen die van Polen. Ook de Tsjechen zijn in de breedte zwak.

Ik kan geen voorspelling geven op basis van het vertoonde veldspel van deze 3 ploegen van afgelopen wedstrijden, maar op basis van de selecties zie ik niet in waarom Polen kansloos is.

23 mei 2012 om 09:28

'met grote namen of spelers bij een grote ploeg, win je geen wedstrijden'.

Kijk naar de wedstrijden die Rusland, Griekenland en in mindere mate Tsjechië hebben gespeeld de afgelopen twee jaar. Rusland werd eerste in de poule met maar 7 verliespunten. Griekenland werd eerst in de poule met maar 6 verliespunten. Polen heeft daarintegen geen enkele wedstrijd onder druk gespeeld! En als ik Polskii hierboven moet geloven hebben ze de afgelopen wedstrijden (dus het gehele jaar) nog geen enkele keer in de samenstelling gespeeld waarbij ze op hun sterkst zijn. Als dit waar is dan wordt mijn gedachte dus helemaal bevestigd.

Ik zie een ploeg die twee jaar lang geen wedstrijd met enige druk heeft gespeeld en -zoals ik hoor- niet één maal in de sterkste samenstellingheeft gespeeld, absoluut geen kans maken tegen een Griekenland en een Rusland.

23 mei 2012 om 09:40

Tegen Duitsland speelde we met de sterkste opstelling een goede wedstrijd met aardig wat kansen en uitblinkende Szczesny die in Polen nog beter speelt dan bij Arsenal. Helaas scoorde duitsland in de laatste secondes de gelijkmaker..

23 mei 2012 om 09:41

Die ploegen hebben het in de kwalificatie inderdaad goed gedaan en op basis van dat gegeven en in mindere mate de route die Polen afgelegd heeft de afgelopen twee jaar, vind ik het niet verwonderlijk dat jij hen hoger inschaalt.

Ik ben lekker gemakkelijk de selecties tegen het licht aan het houden en wat dat betreft zie ik Polen als een geduchte concurrent voor de Tsjechen en Grieken. Het blijft immers ook een toernooi, waarin de vorm van de dag (hetgeen ook bepaald kan worden door bevliegingen van individuen, om even in te haken op de clichéstelling!) van doorslaggevend belang kan zijn.

Kortom, ik kan mij zeker vinden in jouw mening, maar sec naar de papieren selectie gekeken vind ik zeker niet dat Polen kansloos is.

23 mei 2012 om 21:50

@kebm Je onderschat polen wel een beetje. Tjsechie is echt niet meer het grote land van 2004 en Griekenland stelt ook niet zoveel voor. Tuurlijk de favoriet in deze poule is Rusland. Maar Polen heeft een paar hele goede speler die tegen landen als Griekenland en Tsechie het verschil kunnen maken

toch wel een redelijk team als je het zo bekijkt met die jongens van dortmund voorin ,en een zwakke poul met een beetje geluk geef ik ze nog een kans.

23 mei 2012 om 09:33

Dat dit een zwakke poule is, ben ik niet met je eens.

Het is geen poule zoals die van Nederland, alla, maar Rusland en Griekenland zijn beide goede ploegen die eerste zijn geworden in hun poule tijdens de kwalificatie. Dat is Polen nog nooit(!) gelukt. Nou zijn gebeurtenissen uit het verleden geen garanties voor de toekomst maar het zegt wel wat, in mijn optiek..

23 mei 2012 om 09:41

Polen is dus wel 1e geworden in de groepsfase boven Portugal lees het stuk maar is na.

23 mei 2012 om 10:45

Polskii..
Je hebt gelijk. Mijn bron klopte dus niet en ik moet eerlijk zeggen dat ik het artikel vluchtig door heb gelezen.
Ik hoop dat je snapt waarom ik Polen totaal geen kans geef in deze poule. Polen heeft -op papier- een aardig elftal maar totaal geen ritme en nog geen enkele keer in volledige samenstelling gespeeld. Daarbij onderschatten veel mensen de kracht van de Griekse-, en Rusische ploeg. Het enige voordeel is dat Polen thuis speelt, al kan dat natuurlijk ook weer extra druk geven. Die druk hebben ze in twee jaar tijd geen enkele keer mogen ervaren dus dat kan ook tegen je werken. Ik denk dat Rusland deze poule met groots krachtverschil gaat winnen met daarachter Griekenland! Tsjechië is een zeer matige ploeg in mijn optiek en daar zou Polen van kunnen winnen. Alleen is dat de laatste wedstrijd van de poule dus ik denk dat ze dan beide nergens meer om spelen....

Kaminski red sowieso niet de eerste 11, De linksback positie gaat tussen Boenisch en Wawrzyniak waarbij Smuda de voorkeur lijkt te geven aan Boenisch . wat ik overigens ook de beste optie vind.

Er staat dat Tsjechie meer kwaliteit heeft dan Polen maar dat had VZ ook wel wat beter kunnen uitleggen, want dat is natuurlijk totale onzin.. Zet de basisopstellingen maar naast elkaar.

Verder vind ik het raar dat er niks over Grosicki word vermeldt heeft een topseizoen achter de rug in Turkije, en word daar gezien als 1 van de beste buitenspelers. Hij is in gesprek met Galatasaray over een contract.

Voor de geinteresseerden: gisteren heeft Polen met 1-0 van Letland gewonnen in een vriendschappelijk duel. Goede kopgoal van invaller Sobiech op een voorzet van Grosicki. De opstelling van Polen was als volgt:

Poland starting lineup vs Latvia 2012:- Lukasz Fabianski, Marcin Wasilewski, Tomasz Jodlowiec, Grzegorz Wojtkowiak, Sebastian Boenisch, Rafal Murawski, Adrian Mierzejewski, Kamil Grosicki, Eugen Polanski, Rafal Wolski, Pawel Brozek

23 mei 2012 om 09:07

Inderdaad een zwaar B team met jongens die zich mogen bewijzen.

23 mei 2012 om 11:41

In dat 'b-team' staan toch zeker 5 spelers waar je de hele tijd over zit te zeuren dat ze wel wat kunnen

23 mei 2012 om 12:55

Talenten inderdaad , geen basisspelers.

23 mei 2012 om 16:34

Noem jij 24 en 25 jarige spelers nog steeds talenten? alleen Wolski noem ik een 'talent'.. rare

Men had best welw at aandacht kunnen geven aan de rivaliteit tussen Rusland en Polen, dat licht echt heel erg gevoelig daar.. Al gaat Polen niet door in de Groepsfase, dan zou een overwinning op Rusland in ieder geval al een goedsmakende troost zijn..

23 mei 2012 om 09:37

Het schijnt dat ervoor die wedstrijd 40.000 russen naar warszawa komen het is dus inderdaad te hopen dat Polen die wedstrijd niet verliest anders breekt de hell los..

Ik vind dat die persoon die dit verslag heeft geschreven wel snel de handdoek in de ring gooit. Polen maakt een dikke kans om door te stoten naar de kwartfinales. Ze hebben elke wedstrijd driekwart van het publiek achter zich staan en Lewandowski gaat ook schitteren denk ik.

ik geef Polen zeker een kans om door te gaan, groepsfase is aan elkaar gewaagd, ik hoop toch wel dat lewandowski zijn goaltjes maakt, zou fijn zijn voor hem vind hem een goede speler.

Polen heeft wel een kans om de groepsfase te overleven, hoewel ik er zelf vanuit ga dat de van oorsprong technisch betere Tsjechen meer kans maken om nummer 2 achter Rusland te worden. Poule A is met afstand de zwakste van de vier poules. Onze eigen poule is natuurlijk de poule des doods, terwijl de poule met Zweden, Engeland, Oekraine en Frankrijk ook alle kanten op kan. In de overige poule zouden Italie en Spanje de logische winnaars zijn, maar ik vind Kroatie een gevaarlijke outsider. In de wetenschap dat Italie al enkele tijd - ondanks een vlekkeloze kwalificatie - op retour is en nodig moet verjongen zie ik de strijd met Kroatie - een technisch vaardige ploeg die al lang in dezelfde samenstelling speelt - nog niet gestreden. Naast een positieve verrassing is er op zo'n eindronde ook altijd een negatieve, waarbij een 'zekerheidje' er onverwacht wordt uitgeknikkerd. Behalve het gevaar dat wijzelf dat wel eens kunnen zijn, zie ik Spanje ook nog wel floppen. David Villa is afwezig, Puyol is er niet bij en Piqué is niet in zijn beste vorm dit seizoen. Natuurlijk heeft Del Bosque nog opties te over, maar na een gewonnen EK en WK is de koek meestal wel op en komt er een einde aan de hegemonie. Dat zou voor Spanje best eens deze zomer kunnen zijn...

Szczesnybr Piszczek - Wasilewski - Perquis - Boenischbr Polanski - Murawskibr Kuba - Obraniak - Grosicki(rybus)br Lewandowski

Ik ben 85 procent zeker dat dit de opstelling van Polen word tijdens het EK.

Het team bestaat uit 6 bundesliga spelers, 1 Lique 1 speler, 1 uit de Belgische competitie, 1 PL, 1 Turkse en 1 Ekstraklasa. Zeker geen matig elftal.br

23 mei 2012 om 17:17

Boenisch strijd nog met Wawrzyniak om de linksback positie, verder lijkt het me niet dat hij Murawski echt gaat gebruiken dan nog liever Dudka.

23 mei 2012 om 19:05

inderdaad, ben benieuwd wie Smuda gaat kiezen Boenisch of Wawrzyniak. Boenisch speelde weer voor het eerst na zijn blessure vanaf het begin. En vond hem aanvallend nog niet zo sterk, maar dat kwam omdat Grosicki een beetje ging egotrippen. Ik heb ook liever Dudka, speelt voor Polen altijd sterk, maar Murawski krijgt denk sowieso een basisplek, hij is het lievelingetje van Smuda.. We zullen het zien tegen Slowakije tegen hun gaat Smuda het sterkste elftal neerzetten.

23 mei 2012 om 19:44

Ja ik hoorde inderdaad dat hij zijn sterkste opstelling gaat neerzetten, maar kom op Murawski daar kan je toch niet mee aankomen zetten op het EK? Als je naar alle spelers kijkt dan zie ik in principe geen zwakke plekken. het zijn natuurlijk lang niet allemaal top spelers maar de verdediging is echt niet zwak te noemen, als je het vergelijkt met de voorgaande jaren..

Het middenveld is erg sterk met onze topspits in de punt. ik zal even mijn favo opstelling zetten.

Dit is toch gewoon een erg lekkere opstelling?

Szczesny
Piszczek
Wasilewski
Perquis
Boenisch
Dudka
Polanski
Grosicki
Obraniak
Kubus
Lewandowski
24 mei 2012 om 18:06

er word nu gezegd dat Wawrzyniak geblesseerd is geraakt tijdens de training.

Goeie opstelling, dat is de sterkste opstelling van Polen. (Ik zou wel Kuba met Grosicki ruilen)

24 mei 2012 om 18:15

Heb niet echt op de kanten gelet, maar natuurlijk speelt Kuba beter op rechts zeker omdat hij goed combineert met Piszczek wat ze bij Borussia wekelijks deden.

Dat klinkt goed dat Wawrzyniak geblesseerd is geraakt, haha dan kan Boenisch zich zaterdag weer bewijzen zodat Smuda niet om hem heen kan! Als het goed is is Dudka ook aangesloten bij de selectie dus die zou zich ook kunnen bewijzen.

Ik heb er nu al zin in! nog maar 16 dagen. Aftellen!
Btw. Rusland en Tsjechie gaan door in deze poule.

23 mei 2012 om 17:18

Btw Polen en Rusland gaan door naar de Kwartfinale , lijkt me duidelijk dat het verschil tussen Polen en Tsjechie best groot is. (in het voordeel van Polen)

Tsjechie is wel beter dan Polen hoor.

Ik ben niet onder de indruk van Polen en denk dat ze de groepfase niet gaan overleven omdat de andere landen beter zijn dan hun.

23 mei 2012 om 18:05

Dat is dus onzin. Het is duidelijk dat Polen het beste team heeft met de sterkste spelers na Rusland , dat jij dat niet inziet is een ander verhaal maar dan moet je geen onzin verkondigen.

23 mei 2012 om 18:10

Ja ze hebben betere spelers dan Tsjechië maar dan nog is Polen niet een team dat van Griekenland en al helemaal niet van de Russen gaan winnen die meer een team zijn. Ze hebben goeie spelers als Lewandowski alleen als team zijn ze minder.

23 mei 2012 om 18:14

Maar dan zeg je al heel iets anders, want het is wel bekend dat Polen een beter elftal heeft dan Griekenland en Tsjechie , van de Russen winnen we misschien niet maar als we als een echt team spelen dan moeten 4 punten minimaal te halen zijn!

Leuk dat Voetbalzone.nl weer deze artikels plaatst. Zeer leuke info over de meest uiteenlopende selecties.

ont: Polen heeft een verrassend goede selectie. Ze hebben de beste back van de Bundesliga (piszczek), de goalie van Arsenal (wojwiech Sczcesny) en de clubtopscorer van Dortmund (lewandowski). Daarnaast zijn spelers als Blasczykowski, Boenisch, Wasilewski, Grosicki en Mierzejewski redelijk goed. Vooral Grosicki deed het zeer goed bij Sivasspor, hij heeft technisch zeer goed.

Wordt de slechtste EK organisatie van de afgelopen 20 jaar. 2 arme landen die wat aan de Oosten van Europa liggen. Het wordt denk ook geen zomers klimaat waarbij het kijken naar het voetbal leuker wordt.
Ene land is lid van de Europese Unie ander weer niet. En als het voetbal tegenvalt zoals dat het geval was in Afrika 2010, dan wordt het zeker een saai toernooi.

23 mei 2012 om 18:06

Haha , wat een verstand weer. Polen is 1 vd rijkste landen van het Oostblok. Het weer is heerlijk en zal zeker niet onder de 25 graden zijn (het is er nu ook 30 graden).

23 mei 2012 om 18:23

Ik heb het over 2 landen samen. Polen heeft misschien wel een klimaat wat past bij een zomers klimaat, maar Oekraine daaraan tegen niet.
Dat Polen 1vd rijkste landen van het Oostblok is zegt niets. Want het Oostblok stelt economisch niks voor tegenover het Westen.
Want anders zou een als Polen met bijna 40 miljoen inwoners (verspreid over een oppervlakte van 312.000 km2!!!) een simpel EK zelf kunnen organiseren. Maar zelfs met ondersteuning van Oekraine (45 miljoen inwoners) was het de vraag in het begin of beiden landen samen het zouden redden.

Maar het tentoonstelling op het veld zal zijn wat het meest gaat tellen dus ik maak me niet druk over dingen buitenom.

23 mei 2012 om 19:38

Ik denk dat de gemiddelde zomer in Polen en Oekraine warmer is dan in NL.
Bovendien is er ook een EK in portugal geweest, wat ook bekend staat als een europees land.

23 mei 2012 om 19:39

Tuurlijk kan je het niet vergelijken met het Westen , dat is een kansloze vergelijking. laten we het vooral ook niet over de financiën hebben.

In Oekraine is het ook gewoon lekker weer hoor , hoef je je geen zorgen over te maken! Het EK gaat top worden in Polen is alles in iedergeval goed voor elkaar.

23 mei 2012 om 18:26

Je bent gewoon reacties aan het uitlokken dus bij deze:

- je kan van te voren niet zeggen of dit het slechtste EK in 20 jaar wordt;
- de Uefa kiest heus geen landen die het EK niet kunnen organiseren. Er waren en zijn inderdaad nog kleine infrastructurele problemen, maar daar merk je als tv-supporter niets van;
- Een zomers klimaat bestaat niet. De zomer is onderdeel van het landklimaat in Polen en Oekraïne. Dat wil zeggen: warme zomers, koude winters;
- Waarom boeit het je of ze lid zijn van de Europese unie?;
- Het niveau op een EK is doorgaans hoger dan dat op een WK, omdat het aantal Europese landen (toplanden) dat mee doet, groter is.

Jullie gaan nog verschieten wat voor een schitterend EK het gaat worden,de sfeer die Polen brengt zie je nergens anders. ik kan niet wachten eerlijk gezegd

Polen en Rusland voor deze poule? De Grieken en de Tsjechen zijn niet meer wat het is geweest. Een relatief gemakkelijke poule. Het leuke is alleen dat ze allemaal wel aan elkaar zijn gewaagd.

Ik denk dat ze wel doorgaan. Griekenland heeft meer een veteranenteam dat moeite heeft met scoren en Tsjechië komt een beetje doelloos naar het Ek, tenminste zo komen ze bij mij over. Die eerste wedstrijd met het publiek erachter wordt denk ik wel gewonnen. Vaak wordt de openingswedstrijd door het gastland gewonnen. Dan hoeven ze nog maar één keer te winnen maar ik denk dat een gelijkspel tegen Tsjechië ook al genoeg kan zijn.

Moet je eens kijken als Klose en Podolski gewoon voor hun geboorteland Polen zouden spelen. Zou Polen toch zeker een gevaarlijke outsider zijn.ik wil niet al te negatief zijn ,maar het blijft belachelijk dat je voor meer als 1land mag kiezen,dan heeft het toch weinig met interlandvoetbal te maken .

Sivasspor 3 --- Kamil Grosicki 3. VZ jullie konden wel iets meer info geven over grosicki ....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Polen

FIFA ranking: 10
26 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Jakub BlaszczykowskiMiddenvelder60
Piotr ZielinskiMiddenvelder60
Robert LewandowskiAanvaller611
Artur JedrzejczykVerdediger50
Lukasz PiszczekVerdediger51
Grzegorz KrychowiakMiddenvelder50
Karol LinettyMiddenvelder50
Voor de complete selectie: Clubpagina Polen.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Polen.

325 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Bayern München 30 29 1 0
2016/2017 Bayern München 33 30 5 0
2015/2016 Bayern München 32 30 2 0
2014/2015 Bayern München 31 17 0 0
2013/2014 Borussia Dortmund 33 20 3 0
Laatste voetbalnieuws

Willems dolblij na winst op Bayern München: ‘Kan me niets schelen, haha’

Eintracht Frankfurt legde zaterdagavond voor het eerst in dertig jaar beslag op de Duitse beker. De club van Jonathan de Guzman en Jetro Willems versloeg favoriet Bayern München in de finale...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
Patrick Vieira staat voor zijn eerste klus als hoofdtrainer in Europa. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren