Van Basten zegt 'geen nee' tegen Milan, maar ook niet tegen Juve

Dinsdag, 20 maart 2012 om 18:38

Marco van Basten gaat na de zomer aan de slag als hoofdtrainer van sc Heerenveen, maar in de toekomst wil de voormalig topspits nog eens in de Serie A aan de slag gaan. Als aanvaller maakte Van Basten jarenlang furore bij AC Milan en de coach is nog altijd een groot liefhebber van Italië. Dat hij veel aan Milan te danken heeft, betekent echter niet dat hij enkel bij deze club wil werken.

/

Van Basten zou wel graag terug willen keren naar Milan: "Als ik word gevraagd door Milan, dan zeg ik natuurlijk geen 'nee'", zei de oefenmeester tegen Sky Italia. "Maar ik kan hetzelfde zeggen over Juventus. We hebben het wel over twee topclubs in twee prachtige steden." Mocht Juve op een dag een nieuwe coach nodig hebben, dan kan de recordkampioen Van Basten dus bellen.

Voorlopig heeft de Oude Dame echter geen behoefte aan een nieuwe coach. "Ik ken Antonio Conte niet persoonlijk, maar hij doet het fantastisch op de bank bij Juve", zei Van Basten. "Massimiliano Allegri ken ik beter, we hebben een paar keer met elkaar gesproken. Hij is een vriendelijke man en ook een heel goede trainer."


Poll

Ik zie Marco van Basten op een dag in de top van de Serie A werken


Gerelateerd

40 reacties (laatste reactie door 035feyenoord)

als hij naam weet te maken als trainer dan zal er op en duur wel belangstelling zijn van die clubs.
de naam als voetballer heeft hij daar al natuurlijk en ook die heldenstatus dus als hij nu ook nog eens als trainer goed gaat presteren dan kan het niet uitblijven lijkt me...

20 maart 2012 om 19:10

http://www.zakelijkthuis.nl/promotie.php?x=6755

20 maart 2012 om 19:24

Die site is nep man

20 maart 2012 om 19:29

heb je er ervaring mee dan? volgens andere is die gewoon echt hoor

20 maart 2012 om 19:39

Als het echt zo was, was ik allang al miljonair. Maar dat is niet zo, dus moet ik er maar voor leren.

20 maart 2012 om 20:22

Pas op mensen, deze site installeert een Trojan virus op je PC.

20 maart 2012 om 21:38

gelukkig heb ik mac en heb ik daar toch geen last van

21 maart 2012 om 02:08

wat de f*** . bannen die man .

Gezien de manier waarop ze in de Serie A van trainers wisselen lijkt het me dat Van Basten's kans vanzelf nog wel komt in de toekomst. Als ik me niet vergis heeft AC Milan sowieso al een keer bij hem aangeklopt in 2007 of zo.

Ik denk dat de grote clubs als AC Milan of Juventus echt te hoog gegrepen zijn voor Marco!

20 maart 2012 om 18:45

En je reden daarvoor? Maro van Basten lijkt me een prima coach, maar bij het Nederlands elftal was hij net begonnen en heeft hij het niet onaardig gedaan en bij Ajax kon hij die twee functies niet aan, dat was gewoon te veel. Als hij het nu goed gaat doen bij Heerenveen is hij weer helemaal terug en kan hij de stap maken naar zulke clubs.

20 maart 2012 om 19:04

Weet het niet, deze clubs stellen wel vaker trainers aan puur op basis van hun naam en niet op basis van hun prestaties. Of wil je zeggen dat Leonardo en Allegri zoveel prijzen hadden gewonnen toen ze werden aangesteld?

Marco is een grote naam en in Italië is het belangrijker om een goede vertegenwoordiger te zijn en minder belangrijk om een goede (veld)trainer te zijn zoals in Nederland. Er is al eerder voorzichtige interesse geweest, maar als Van Basten een goede prestatie neerzet met SC Heerenveen kan het zomaar zijn dat een Italiaanse topclub bij hem aanklopt.

20 maart 2012 om 19:53

Allegri was een topcoach bij cagliari ofcourse heeft die daar wel geen prijzen gepakt we spreken wel over cagliari ; en Leonardo was al heel erg lang in de staf van Milan ... dus een onbezonnen argument denk ik .En ik denk dat het nog wel even zal duren want deze 2 coaches blijven nog wel een aantal jaar bij hun club denk ik.

20 maart 2012 om 21:44

Allegri was ontslagen bij Cagliari toch? Toen stonden ze iets van 14e. En dat Leonardo doorstroomt uit de staf is alsnog een risico, je maakt zo iemand toch opeens eindverantwoordelijk. Villas-boas zat ook in de staf bij Mourinho bij tal van topclubs en moest zich vervolgens toch bewijzen bij enkele kleine clubs voordat hij hoofdtrainer bij een topclub werd.

Maar het feit dat ze iemand uit de technische staf aanstellen als hoofdtrainer bewijst mijn punt dat Italiaanse clubs niet zozeer kijken naar de prijzenkast maar naar kandidaten met een goede reputatie of netwerk.

Goede trainer maar moet zich wel eerst bij Heerenveen bewijzen als die dat goed doet kan die verder kijken. AC Milan heeft nu nog een goede trainer maar in de loop van de jaren zal die ook wel worden ontslagen want de druk is echt heel hoog bij zo'n topploeg. Juventus denk ik volgend jaar misschien wel, dit jaar doet die goed maar daar word ook gespeculeerd over toptrainers

20 maart 2012 om 18:54

Ja maar wat is "het goed doen" bij heerenveen ??

Met alle respect maar heerenveen presteert dit jaar misschien boven hun niveau maar normaal gesproken is een plek van 6 tot 10 al uitstekend presteren voor Heerenveen.

Verwacht maar niet dat V.basten kampioen word met Heerenveen ......

20 maart 2012 om 18:57

Nee niet kampioen worden maar gewoon zoals dit jaar eindigen is al een hele prestatie als je dat lukt, dan ben je al heel ver!

20 maart 2012 om 19:03

Wat een bullshit man. Heerenveen speelde 14 jaar achtereenvolgens Europees voetbal. Als Heerenveen 7e, 8e, 9e of 10e eindigt dan heeft het gewoon een klote seizoen.

20 maart 2012 om 19:08

6 tot en met 10 uitstekend voor Heerenveen?
De laatste 2 jaar waren dramatisch, maar kijk even naar die jaren daarvoor. Plaats 6 is misschien goed, maar plaats 10 echt niet. Subtop minimaal, waar Heerenveen nu staat is goed presteren. Uitstekend presteren is top 3/4.

Maar dat van Basten kampioen wordt met Heerenveen zie ik ook niet gebeuren. Ik verwacht dat Heerenveen gewoon in de subtop blijft meedoen, wonderen worden er ook niet verwacht.

20 maart 2012 om 20:19

Maar de subtop zijn ook de plaatsten 6 tot 10.....

Ajax, Twente , PSV , AZ zijn op dit moment gewoon de top van Nederland,....

de 5e plek word meestal opgevuld door een sub ploeg die dat seizoen toevallig boven verwachting presteert......

Niet om wat hoor, ik gun het Heerenveen wel om structureel mee te doen bovenaan, ze hebben een goede scouting en meestal goede spelers ook.

Denk dat dit seizoen het beste seizoen in jaren is ....

20 maart 2012 om 20:26

Ajax, Psv, Twente, Feyenoord en AZ eindigen volgend seizoen in principe hoger dan Heerenveen dankzij een betere selectie en betere mogelijkheden om te anticiperen op eventuele transfers. Ik denk dat Vitesse zich bij deze ploegen aansluit door opnieuw veel te investeren in de spelersgroep. Ik denk dat Heerenveen volgend seizoen als doelstelling de 7e plaats moet hebben. Top 5 is uitstekend, 10e plaats vrij dramatisch.

20 maart 2012 om 20:32

ja precies....

De 5e plek halen voor V.basten is een uitstekende prestatie vind ik,...

20 maart 2012 om 20:51

Feyenoord beter anticiperen op eventuele transfers? Volgens mij heeft Feyenoord welgeteld 0 euro te besteden aan transfergelden. Dat is nóg minder als ons. Voor Vitesse hoeven we niet bang te zijn. Die zijn er nog lang niet en ik betwijfel of ze er ooit structureel bij gaan horen.

Vijfde/zesde plaats is normaal en mag je van sc Heerenveen gewoon verwachten. Die begroting hebben we nu eenmaal en die plaats hebben wel al bijna 15 jaar onafgebroken behaalt (met uitzondering van de laatste twee jaar). De voorgaande twee jaar zijn echter hoe iedereen zich het 'herinnert'.

20 maart 2012 om 21:17

In principe hoort Heerenveen achter Ajax, Psv, Twente en AZ de concurrentie te spelen met Feyenoord en Groningen (dit seizoen drama). Dus plek 5 t/m 7 is eigenlijk 'normaal' te noemen.
Ik vind als je 4e of hoger wordt doe je het goed met Heerenveen, 8ste of lager slecht.

20 maart 2012 om 22:45

Feyenoord kan spelers van het niveau Goosens, Vormer halen. Dat zegt wel genoeg toch? Die zie ik minder snel naar Heerenveen vertrekken.. Verder is Vitesse helemaal niet zo ver weg. 7 puntjes achter op Heerenveen dit seizoen, terwijl Heerenveen een topseizoen beleeft.. Bovendien gaat Heerenveen waarschijnlijk Assaidi en Narsingh kwijt raken en moet je nog maar kijken wat je daarvoor terugkrijgt, terwijl het team van Vitesse zeer waarschijnlijk alleen maar sterker wordt..

21 maart 2012 om 03:38

Dus dat,.... Niet alleen vitesse,.... maar ook feyenoord word steeds sterker,....
Heerenveen moet serieus blij zijn als ze komend seizoen de 6e plek halen .....

Nogmaals; Niet om wat, ik gun het Heerenveen, maar verwacht aub niet teveel van V.basten,....... het is heus niet dat hij opeens elk jaar europees voetbal gaat halen.... helemaal niet als assaidi en narsingh binnekort vertrekken.... na nog een seizoen dost ook wel denk ik .......

Heerenveen is een leuke ploeg voor de subtop ... en helaas is de subtop van nederland gewoon de plekken 6 tot en met 10.....

Edit: Bedoelde de 5e plek hierboven.....

Hij moet eerst maar eens een "grote man" worden in het trainersvak, bijvoorbeeld een paar x in de top 5 eindigen met heerenveen, daarna zie ik van Basten de wat grotere club trainen.

Niet geheel onverwachts noemt hij Inter niet natuurlijk....denk dat ie dat als Rossoneri nooit zou doen..

Ik denk niet dat Van Basten in de positie komt om nee te zeggen tegen Ac Milan of Juventus.

Het zou echt geweldig zijn als hij bij AC Milan trainer wordt in de toekomst. Hij is daar een legende en wordt op handen gedragen. De spelers zullen ook erg tegen hem op kijken.

Ik zou hem wel graag bij Fiorentina aan het werk zien om daarna de stap naar een topclub te maken.
Hij heeft het met Oranje en Ajax zo slecht nog niet gedaan. Italie is zijn tweede land. Hij is daar nog steeds populair. Dus dat is in zijn voordeel.

hij zit nog niet bij heerenveen of is alweer openlijk aan het soliciteren in italie! Laat hem nu maar eens een paar jaar goede resultaten halen met sc heerenveen.

Hij heeft toch met het EK een verandering in het voetbal teweeg gebracht met zijn manier van hoe een team moet spelen.

Heeft een grote naam en is wereldwijd bekend, net als Koeman heb je dan dus de potentie om iets makkelijker coach te worden van een grote ploeg..

niet te hard van stapel lopen marco, je hebt op trainersgebied nog een repuatie op te bouwen, dan kun je nog zo goed zijn geweest in voetbal. Ben maar niet bang dat milan/juve een trainer van jouw (huidige) niveau zo aanstellen. En ja, ik weet dat hij het over de "toekomst" heeft.

Er is vaak gevraagd of ''san Marco'' naar Milan wou komen in welke functie dan ook.
Als Marco zelf zou solliciteren naar een baan binnen AC Milan is hij al voor 95% aangenomen aangezien de fans dan het bestuur het erg gaan kwalijk nemen dat ze een held buiten sluiten. En dat lijkt me trouwens niet zo maar dat Marco naar Juve gaat als hij ook naar Milan kán gaan in zo'n situatie!

Turijn een prachtige stad? Marco is in de war, saaie industriestad.

Milaan stad is voor de vrouwen paradijs op aarde. Maar ik vind het een ramp. Rome is toch een mooie plek, vooral als je bij lazio of as roma zit. Kan je genieten van die parken daar.

Laat hem zich eerst maar eens bewijzen bij Heernveen...zo'n goede staat van dienst heeft ie niet bepaald als trainer.

Ik denk dat van Basten het ook bij Heerenveen niet goed gaat doen, ben bang dat het hierna echt afgelopen zal zijn met de trainer van Basten..

van basten past heel goed in italie, zie hem zeker daar over een paar jaar trainer, maar dan moet hij nu wel eerst wat laten zien bij heerenveen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1674 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Atalanta5517
8.Sampdoria51-2
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Leonardo BonucciVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.

In de wandelgangen

Donderdag 26 april
Real Madrid wil Manchester City aankomende zomer beroven van een basiskracht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren