Update: Muamba praat paar woorden en is van beademingsmachine af

Dinsdag, 20 maart 2012 om 07:00

Fabrice Muamba ligt in kritieke toestand op de intensive care van het Londense Chest Hospital. De middenvelder van Bolton Wanderers kreeg zaterdag tijdens de bekerwedstrijd een hartaanval en is direct per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Bolton heeft, na overleg met de afdeling hartbewaking, in een kort statement laten weten dat Muamba momenteel 'kritiek ziek' is.

/

De 23-jarige Engelsman werd kort voor rust onwel en zakte naar de grond. Direct werd duidelijk dat het mis was en Muamba werd, nog terwijl hij op het veld lag, gedurende tien minuten gereanimeerd. Onder luid applaus werd de middenvelder uiteindelijk naar de catacomben gedragen, waarna hij naar het ziekenhuis werd gebracht.

De eerste voorzichtige berichten vertelden dat de situatie van Muamba stabiel was, maar Bolton laat in een kort statement weten dat dit te voorbarig is. "Op dit moment zal er verder geen informatie vrijgegeven worden. De club vraagt de media om de privacy van de familie van Fabrice te respecteren", meldt de club. De wedstrijd tussen Tottenham en Bolton werd na het moment gestaakt.

Update 18 maart 12:56 uur - Toestand Muamba onveranderd zorgwekkend
Bolton Wanderers en het London Chest Hospital hebben zondagochtend zoals aangekondigd een update gegeven over de situatie van Fabrice Muamba, die tijdens het FA Cup-duel tussen Tottenham Hotspur en Bolton Wanderers een hartaanval kreeg. Veel verandering in zijn situatie is er echter niet. “Zijn toestand blijft kritiek. Fabrice blijft nog zeker 24 uur onder toezicht en hij staat onder toezicht van de specialisten van het ziekenhuis”, luidt het statement. Voorlopig worden er geen updates meer gegeven over de situatie van Muamba.

Update 18 maart 14:25 uur - Aston Villa stemt in met afgelasting competitieduel met Bolton
Het competitieduel van aanstaande dinsdag tussen Aston Villa en Bolton Wanderers zal worden uitgesteld wegens de situatie rondom Fabrice Muamba. Op verzoek van Bolton heeft de club uit Birmingham zondagmiddag hiertoe besloten. In een officieel statement op de clubwebsite laat Villa weten dat de gedachten bij Muamba, zijn familie, ploeggenoten, trainers en andere betrokkenen zijn en dat de club om die reden zonder enkele twijfel heeft ingestemd met het voorstel van Bolton.

“Net als iedereen ben ook ik geschokt en verdrietig”, zo licht Villa-trainer Alex McLeish het besluit toe. “Ik heb met Fabrice in zijn tijd als speler van Birmingham City samengewerkt en kan niet anders zeggen dan dat hij een voorbeeldige prof is en een geweldige jongen. Hij was altijd enthousiast en gaf alles voor de club. Hij is de droom voor iedere trainer. Op dit moment gaan mijn gedachten dan ook naar zijn familie, want het de hel die zij momenteel moeten doorstaan is werkelijk onvoorstelbaar.”

Update 19 maart 10:55 uur - Toestand Muamba op intensive care blijft ‘stabiel maar kritiek’
De toestand van Fabrice Muamba is stabiel, maar nog altijd kritiek. De speler van Bolton Wanderers ligt nog op de intensive care, heeft zijn club maandagochtend via een officieel persbericht laten weten. Bolton bracht voorts een mededeling van de familie van Muamba naar buiten, waarin de media werden bedankt voor hun terughoudendheid inzake de berichtgeving over de middenvelder. “Hun privacy wordt gerespecteerd en daar is men dankbaar voor.”

Update 19 maart 16:54 uur - ‘Hart van Muamba klopt zonder hulp en hij beweegt ledematen’
Fabrice Muamba vertoont kleine stapjes van herstel, maar blijft in kritieke toestand. Dat laat het London Chest Hospital weten in een verklaring. “Zijn hart klopt zonder hulp van buitenaf en hij beweegt zijn armen en benen. Het is voorlopig echter nog niet mogelijk om een verwachting voor de lange termijn te geven”, klinkt het. Overigens heeft ook David Beckham gereageerd op de gebeurtenis. “De gedachten van de club en mij persoonlijk, alsmede die van mijn familie, zijn bij zijn familie en vrienden. We hopen dat hij het gaat redden", zegt de middenvelder van Los Angeles Galaxy.

Update 20 maart 07:00 uur - Muamba praat paar woorden en is van beademingsmachine af
De familie van Fabrice Muamba heeft hoop op een goede afloop. Zijn verloofde Shauna Magunda liet weten dat 'alle gebeden lijken te worden verhoord. Ik wil iedereen zo bedanken'. Muamba sprak maandag een paar woorden Engels én Frans tegen zijn vriend Curtis Codrington, die hem op de intensive care mocht bezoeken. Muamba bewoog voorzichtig een arm en zijn benen. Artsen lieten weten dat zijn hart weer zelfstandig klopt en dat de speler van de beademingsmachine af is.Gerelateerd

353 reacties (laatste reactie door ak-87)

Sterkte ik hoop echt dat die het overleeft ! Sterkte voor bolton fans ze familie and frends !

18 maart 2012 om 00:02

Dit wens je niemand toe, sterkte Fabrice!

18 maart 2012 om 00:16


Ik kom net thuis van mn werk en lees dit artikel als eerste, verschrikkelijk nieuws.
Heel veel sterkte!

18 maart 2012 om 01:05

Hoe dan ook, het is gewoon zeer tragisch wat er gebeurd is met Muamba. Zo jong nog en dan al een hartaanval krijgen. Blijkt toch dat het altijd kan gebeuren, of je nou dik of dun bent, veel of weinig stress hebt het kan je altijd treffen helaas! Veel sterkte Muamba en zijn familie!

18 maart 2012 om 13:08

21 duimpjes omlaag, wat zijn dat voor rare mensen hier?

18 maart 2012 om 14:09

Ja waarschijnlijk omdat hij reageert op Cityfan88 om zo ook bovenaan te komen, dus die duimpjes naar beneden hebben eigenlijk niks met Muamba te maken ;

18 maart 2012 om 09:48

Hoe kan je voor zo n reactie een duimpje omlaag geven? snap ik niet.

On: Die gast is nog zo jong en ik vond m egt heel goed spelen dit seizoen. Sterkte!

18 maart 2012 om 11:15

Nee echt ongelofelijk dat volk.

Sterkte!

18 maart 2012 om 12:01

Nee snap ik ook niet, niemand wenst zo'n jonge gast dit toe!

18 maart 2012 om 12:09

Eens!

En heel veel sterkte, en zijn vrienden & familie ook natuurlijk en overige mensen die met hem te maken hebben zijn team bv.

18 maart 2012 om 14:43

Die duimpjes omlaag zijn door dat duimpjes volk gegeven die het jammer vinden dat die jongen zijn reactie hooggeplaatst heeft. Dat is hetzelfde volk als die mensen die normaal de grootste onzin uitkramen om duimpjes te krijgen,

en let maar op,
Deze reactie wordt straks verwijderd door die moderators.

on:
Verschrikkelijk nieuws, en ook een verschrikkelijke week. Eerst die busramp al, daarna Abidal, nu deze voetballer. Natuurlijk zijn er nog talloze mensen die hiermee niet in het nieuws komen (waar al die moraalridders weer straks over gaan beginnen), maar het is helaas een opsomming van een aantal maal vervelend nieuws

19 maart 2012 om 18:38

Hoe komt het dat er 9 duimpjes omlaag staan bij deze reactie? wat een trieste figuren bestaan er toch ook zonder enig respect voor iemand anders .....

19 maart 2012 om 21:21

http://bit.ly/xjhlmqklik hier op voor radio 538 War child

Veel sterkte en hoop op een goede afloop !

wat een zure week ...busongeval in zwitserland, Abidal en nu dit weer. Sterkte en ik hoop dat hij er snel bovenop komt.

17 maart 2012 om 23:30

Dat vind ik nu wel weer een beetje overdreven, hart-aanvallen gebeuren dagelijks... er verongelukt niet iedere dag een bus vol met kinderen.

17 maart 2012 om 23:32

Dus dat maakt het minder erg? waarom ben ik uberhaupt ingegaan op jouw?...

17 maart 2012 om 23:37

Nja ik snap niet waarom je een vergelijking (probeert) te maken tussen een bus vol kinderen die verongelukt en een voetballer (waar de helft van NL vanmiddag nog niet eens wist dat die bestond)

En waarom je er op ingaat? Tsja dat doe je zelf. ;

17 maart 2012 om 23:50

@jeffrey:
De discussie die je probeert uit te lokken is zinloos. Grandepulga2 geeft aan dat hij het een vervelende week is vanwege de vele gebeurtenissen, laat hem dan hier lekker mee in zijn waarde. Misschien moet je gewoon lekker gaan slapen of ergens anders een discussie uitlokken, maar hier is dat en ongepast en zinloos.

17 maart 2012 om 23:59

Ik probeer helemaal niks uit te lokken, maak alleen even duidelijk dat je sommige dingen niet met elkaar kunt vergelijken.

Wat is het volgende week? Stort een vliegtuig neer een Messi had een ingegroeide teennagel.. En dat is dan ook weer ''even'' erg

18 maart 2012 om 00:06

Allemaal leuk en aardig, maar Grandepulga2 maakt geen vergelijking; hij maakt een opsomming van vervelende gebeurtenissen die deze week hebben plaatsgevonden. Dus je opmerking slaat kant nog wal, azijnpisser.

18 maart 2012 om 00:17

Opsomming.. vergelijking komt allemaal op hetzelfde neer toch?

Als je het dan toch over erge dingen hebt... vergeet die even die 3 zusjes die in Frankrijk zijn doodgereden en alleen nog geïdentificeerd konden worden door de telefoon die ze op zak hadden.

Hij zet dingen die dagelijks voorkomen (bij minder bekende mensen) in 1 zin met iets wat hopelijk nooit meer voorkomt. En daar stoor ik me nogal aan.

18 maart 2012 om 00:29

Komt zeker niet op hetzelfde neer, want het zijn gewoon twee hele verschillende dingen.
Neemt niet weg dat ik je frustratie volkomen begrijp, maar bekende mensen krijgen nou eenmaal meer aandacht (publiciteit) van de media omdat ze voor een groot publiek bekend zijn. Zo ook voor Grandepulga2. Hij somt zaken op die behoorlijk onder de aandacht zijn gebracht, en dat blijft nou eenmaal beter hangen bij mensen.
Maar elke sterfgeval is (bijna) altijd even erg, dus daar geef ik je helemaal gelijk in.

18 maart 2012 om 00:38

"maar bekende mensen krijgen nou eenmaal meer aandacht "

Kende jij Fabrice Muamba voor 19:30 deze avond??

Ik vind dat er hier een beetje hypocriet gedaan word met; "pray for" of "laat Allah hem genezen" en zo zijn er nog wel wat voorbeelden..

Allemaal moraalridders, genees Tim, Klaas of Pietje van leukemie heb ik nog nooit voorbij zien komen, en waarschijnlijk hebben de mensen die reageren net zoveel met Fabrice als de 3 die ik hierboven noem.

18 maart 2012 om 00:44

Ik zelf niet, maar het is een professioneel voetballer en dan ben je per definitie bekender dan die tim, klaas of pietje die jij hier noemt. Hoe vervelend dat ook klinkt, het is wel de waarheid.

En dat pray for dat geldt van mijn kant voor iedere persoon op deze aarde die zich in levensnood bevindt. Muamba, Abidal, Tim, Klaas én Pietje.

18 maart 2012 om 01:10

Ach Jeff, ga lekker slapen, we weten nu wel dat je altijd het laatste woord wilt hebben. Het is heel erg dat mensen doodgaan of op sterven liggen, of het nu die drie franse kinderen zijn of Muamba, allemaal even erg en dit wens je hen niet toe.

18 maart 2012 om 03:46

Jeffrey ik begrijp je volkomen.
ik erger mij hier ook verschrikkelijk aan als ik al die mensen hier en op twitter zie bidden voor iemand die je niet eens kent.(misschien van naam)
Ik bedoel er gebeuren in het leven elke seconden van deze gebeurtenissen en daar staan alleen de close ones dan bij stil.

maarja mensen houden van overdrijven

18 maart 2012 om 08:36

@[email protected], Van die gebeurtenissen waarover jij het hebt worden inderdaad vaak vergeten, maar je ziet ook mensen bidden voor de kinderen die verongelukt zijn in die bus, echter zijn dat geen bekende mensen. En er zijn zat andere voorbeelden dat mensen bidden voor mensen die niet bekend zijn(waren).

18 maart 2012 om 09:16

Wat Jeffrey?? opsomming en vergelijking het zelfde??? Nee, Absoluut Niet!!!

Maar het doet er ook niet toe dat mensen het raar vinden dat iemand een bus ongeluk hier meldt of niet. Zoiets gun je niemand, veel sterkte!

18 maart 2012 om 09:52

Hartaanvallen gebeuren dagelijks , dus is het niet erg? Achterlijke opmerking...

18 maart 2012 om 10:20

Jeffrey, Wat ben jij een ongelovelijke bedweterige miereneukende zeurpiet. Je zult wel een grote vriendenkring hebben.

On topic:triest bericht, wat is er aan de hand in de sport dat je dit soort berichten veel vaker hoort dan vroeger?

18 maart 2012 om 10:36

Jeffrey toch, weet niet of ik het jammer moet vinden of zielig... Maar vooral lekker door blijven reageren, komt je rode duimpjes verzameling alleen maar ten goede...

18 maart 2012 om 11:19

Dat noemen ze empathie jeffrey . Hoe kun je iemand daar nu op aanspreken..soms is het beter om gewoon je smoel te houden!

18 maart 2012 om 11:22

@tukkerpower

Ikzelf heb 'vroeger' niet echt meegemaakt, maar ik heb ook het idee dat er de laatste jaren veel meer ongelukken gebeuren in de sport.
Misschien komt dat door de verhoogde druk op de spelers?
Of vanwege de Social Media, binnen 10 seconde weet de hele wereld wat er is gebeurd, dan kunnen er ook makkelijker 'hypes' ontstaan.

On:
Verschrikkelijk wat er is gebeurd. Het zag er ook redelijk 'eng' uit in het stadion, hij lag helemaal stijf te trillen op de grond. Wel vond ik het mooi dat het hele publiek zich respectvol gedroeg (dat is soms wel eens anders).
Ik hoop dat Muamba het zal redden.

18 maart 2012 om 15:14

En Hans en Ingrid natuurlijk.

18 maart 2012 om 23:33

@elguapo
Wat the fuck zal mij een rood duimpje op het internet interesseren??

Ik heb me punt gemaakt en sta er nog steeds achter. Jij zat gisteren zeker ook in zo'n "pray for" channel terwijl je de beste man een paar uur eerder nog niet kende of er ooit van gehoord had.

19 maart 2012 om 11:16

Jeffrey ik ben het volkomen met jou eens hoor. Iedereen staat maar een beetje te huilen over iemand die ze vooraf niet kende. Ik persoonlijk heb weer een perfecte week gehad en ik heb geen seconde minder geslapen door die bus vol kinderen of Muamba.

19 maart 2012 om 17:31

Yo Jeff!! Ben t ook helemaal met je eens hoor. Maar mensen zijn tegenwoordig net schapen.. die volgen de media als een herder. 't Is niet anders. 11 september is voor mij wat dat betreft niet eens heel anders.. Iedereen deed ineens extreem schijnheilig meelevend alsof die gasten in de twin towers familie leden waren.. terwijl intussen ergens anders een heel dorp Somaliërs uitgemoord werd waar niemand over piepte.

17 maart 2012 om 23:42

Vergelijking gaat beetje mank, voor mij persoonlijk is het enige 'zure' dat busongeval.

18 maart 2012 om 00:23

Als je het journaal kijkt zou iedere dag een zure dag zijn als je het zo beschouwt.

Maar het busongeval in Zwitserland was het zuurste omdat dat een stik dichter bij komt. Ik wens de supporters, familie en vrienden veel sterkte toe!

18 maart 2012 om 00:45

Het busongeval in Zwitserland is vooral zuur omdat het jonge kinderen betreft die nog een heel leven te gaan zouden moeten hebben. Maar dat geldt ook voor deze voetballer, 23 jaar. Hopelijk komt hij er bovenop, maar dat wens ik iedereen wereldwijd die op een moment vecht voor zijn leven of gezondheid.

18 maart 2012 om 01:21

Om maar te zwijgen over het Midden-oosten...

18 maart 2012 om 02:38

Tja... misschien maak je niet helemaal optimale vergelijkingen... maar mensen die jou een rood duimpje geven moeten zich diep schamen. Het is inderdaad triest wat er afgelopen tijd is gebeurd. Al valt dit alles natuurlijk in het niets met het ongeval in Zwitserland

18 maart 2012 om 09:53

Woow Forca, 23 kinderen in een bus is veel erger dan 100duizenden kinderen die dood of gewond zijn geraakt in het midden-oosten...? Laat staan de jongeren van 20 die voor hun vaderland vochten... Miljoenen

18 maart 2012 om 10:30

Woutblom

Die plank heb je maar net gemist, forca doelt op de opmerking van Grandepulga... (hoeveel rode duimpjes heeft Younes?)

Wel blijven opletten ey

18 maart 2012 om 10:33

--- Zelfs Nederland schreeuwt om vrijwilligers om wat te doen voor mensen in nood in Nederland. Vandaar ook dat afgelopen zaterdag in het teken stond van "nederland doet," speciaal voor mensen die het niet zo breed hebben of die een verzetje kunnen gebruiken.

Zelfs met dat in het achterhoofd, maak jij je liever druk op een voetbalforum, dan de handen uit de mouwen te steken. Zie jij alles in perspectief dan?! Dit is een voetbalforum en dan moet je niet raar opkijken als het alleen over voetbalgerelateerde zaken gaat. Voor het onge 'val in Zwitserland is al een website in het leven geblazen waar mensen hun medeleven kunnen delen (en die is moeilijk druk bezocht).

Dus kap met dat verheerlijkende 'ik ziet alles in perspectief' en realiseer je op wat voor forum je zit voordat je je ergens druk om maakt. 1 persoon die vecht voor zijn leven is niets minder dan alle andere miljoenen. Zijn werk en bekendheid is daarin ondergeschikt.

Vreselijk dit, hoop het beste voor hem, familie en vrienden !

18 maart 2012 om 00:30

Blijkt een superaardige kind te zijn. Klopte bij Arsenal aan de deur toen hij net emigreerde vanuit Kongo. Vroeg zo beleefd of hij mocht meedoen dat ze hem niet konden wegsturen. Liep de jeugdopleiding door en gaf altijd 100%. Deed alles om als voetballer te slagen, ondanks dat zijn talent niet heel groot was. Had 1 klein akkevietje met de coach en kwam 5 minuten later zijn excuses aanbieden in gebrekkig Engels. Van zijn eerst centen kocht hij een huis voor zijn ouders.

De mensen bij Arsenal zijn ook enorm geschrokken van deze gebeurtenis.

All pray for him, dont let such a nice kid leave us!

18 maart 2012 om 14:38

Nu hoop ik al helemaal dat hij er boven op komt !! Wat een modelprof !!!

18 maart 2012 om 14:39

niet fout bedoeld hoor !!

Moge alles goedkomen met Muamba !

Hopelijk haalt hij het! Veel sterkte!

Dit is niet niks, zo'n gebeurtenis.
Sterkte voor het slachtoffer en de omgeving!

Zielig dit wie de duimpjes naar beneden doet die heeft geen hart geen pijn maar god ziet alles en straft hem

17 maart 2012 om 23:09

Helaas voor jou bestaat God niet.

Sterkte Muamba!

17 maart 2012 om 23:16

Voor jou misschien niet, maar voor hem wel en dat zou je moeten respecteren.

17 maart 2012 om 23:23

Ik respecteer het ook alleen vind ik zijn reactie een beetje onzinnig, meer niet. Je weet dat er mensen zijn die graag duimpjes omlaag geven, so be it. Hoef je niet meteen weer met dat ''god straft je wel-verhaal'' aan te komen.

17 maart 2012 om 23:26

@ziekte

Wie ben jij om hem te vertellen dat god niet bestaat? Dat jij niet in God gelooft, kan mij niks schelen. Maar jij hebt het recht niet om mensen die in God geloven te vertellen dat God niet bestaat.

17 maart 2012 om 23:28

@spidey

Natuurlijk heb ik dat recht wel. Net zo als hij het recht heeft om mij te vertellen dat God wel bestaat.

Overigens was dit maar voor de grap. Chill out!

17 maart 2012 om 23:28

Daarom moet VZ die duimpjes maar verwijderen, voeg geen waarde toe, want we zijn allemaal verschillende mensen en denken gelukkig ook allemaal anders.

17 maart 2012 om 23:35

Hij heeft wel het recht om zijn mening te uiten. Als hij vind dat god niet bestaat, dan vind hij dat. Alleen de manier waarop klinkt niet echt positief. Ik geloof ook niet in god. Zeker als je éénmaal zo diep zit in illuminati, dan snap je pas hoe het echt zit met dit triest wereldje ... !

17 maart 2012 om 23:37

Tuurlijk heeft hij het recht om zijn mening te uiten, misschien had hij he op een andere manier moeten brengen want nu komt het over als : god bestaat lekker toch niet en ik heb lekker gelijk, snap je?

17 maart 2012 om 23:41

@ziekte

Hij vertelt jou ook niks. Jij reageert op hem. Ooit gehoord van Recht op vrijheid van godsdienst? Als jij niet in God gelooft, leuk voor je. Maar val anderen die wel in God geloven niet lastig. Kinderachtige provocaties van jou..

17 maart 2012 om 23:44

Spidey nogmaals, ik zei dat met een hele dikke knipoog man. Laat het gaan. Ik provoceer niet en val hem ook niet lastig.

18 maart 2012 om 10:35

Spidey: zegt het recht op vrijheid van godsdienst dan dat je dit te onpas aan iedereen moet gaan verkondigen? Nee, dat zegt dit recht niet. Maar toch doen jullie het altijd... om kotsmisselijk van te worden. Ik loop toch ook niet te onpas te zeggen "ik geloof niet. Respecteer dat. Ik geloof dat geen god jullie gaat straffen"
Hou lekker je eigen geloof voor jezelf en val er niemand mee lastig. Feit dat er zo een discussie bestaat omwille van 1 opmerking zegt in mijn ogen al genoeg: het verkondigen van geloof zorgt voor discussies en ellende. Stop er dus gewoon mee.
Trouwens wat ik helemaal hypocriet vind van de Westerse godsdienst is het volgende:
Onwetenden komen hoe dan ook in de hemel, want god kan ze niet verantwoordelijk houden voor iets dat ze niet weten... En wat hij dan vervolgens zegt: Ga heen en verspreid het woord van god... waarmee hij dus zegt: Allereerst komt iedereen in de hemel, maar nu wil ik dat jullie het woord van god gaan verkondigen en daarmee ieder mens op aarde (die al in de hemel zou komen) nu ineens voor een keuze stelt: "leef volgens mijn wetten en je komt in de hemel, zo niet dan straf ik je..." Vind je dat zelf niet een beetje crue? Ik wel namelijk.
Overigens vind ik het Verachtelijk Spidey dat je zo op Ziekte reageert en daarmee het accent weer op het geloof legt hoewel het hier om iemand gaat met een hartaanval.

On: sterkte in het ziekenhuis. Hopelijk overleeft hij het.

19 maart 2012 om 17:11

Ik geloof niet in god laten we dat ff voorop stellen, maar als god er was he, dan zou hij die arme kinderen in Zwitserland wel laten leven he, en dan zou de Revolutie in de Arabische landen vrediger gaan, en dan zou het wtc gebouw niet ingestort zijn he, en dan zou Chernobyl niet gebeurt zijn, en dan zouden die Israeliers niet die Paletsijnen doodschieten en mishandelen, dus ''god'' bestaat niet of is gwn een ****** man zijn want, hij pakt en neemt.

P.s. voor de mensen die het niet weten Chernobyl is in Oekrainie en daar is een kerncentrale onploft, met de kracht van 500 ja, 500 atoombommen. (was in de jaren 60, 70 of 80)

18 maart 2012 om 10:32

wie is god??

On: Wens hem veel sterkte toe

Vreselijk. Daarom moet je die geruchten ook nooit geloven.
Veel sterkte aan alle familieleden!

Ik was al enigzins gerust omdat hij stabiel was (hoewel dat ook heel slecht nieuws kan zijn), maar dit had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Ik weet dat hij een hartaanval heeft gehad, maar ergens in m'n hoofd had ik zoiets van "komt wel goed, het ambulance personeel was er snel bij". Nu hou ik er eigelijk voor het eerst rekening mee dat dit zomaar het einde kan zijn. Hoop voor hem en zijn omgeving dat het alsnog goedkomt.

Sterkte

Hopelijk redt hij het, blijf vechten Fabrice!

Hoop dat alles goedkomt. Goede speler en zoiets gun je niemand.

Sterkte Muamba, tenminste nog iets gehoord erover hoe het enigzins is.

Heel veel sterkte voor hem en zijn familie!

Hopelijk niet een herhaling op wat er gebeurde met die speler van Benfica een aantal jaren geleden.

Sterkte

18 maart 2012 om 02:34

of met foé van Kameroen, of met Puerta van Sevills.

Sterkte man!! God zij met je!!

19 maart 2012 om 14:13

Nee hoor, ik zit gewoon thuis.

On: Ik lees op internet (twitter) al dat hij is overleden. Vreselijk natuurlijk, veel sterkte aan familie en vrienden.

20 maart 2012 om 08:00

Op twitter lees je van alles, Dat is gewoon het zielige aandacht tekort.. ON: Top dat hij weer woorden uitspreekt hoop da hij volledig hersteld en dan zie ik zijn rentree al voor me zou prachtig zijn

Echt heel erg, ik heb het te doen met zijn familie! Sterkte!!

Pfoe...dat klinkt niet best, lijkt alsof zijn hart niet zelfstandig meer werkt....ik hoop dat hij het redt!!! Sterkte.

Het is belangrijk dat we met zijn allen bidden voor fabrice, uiteindelijk bepaalt God of je leefrt of sterft....

Sterkte Muamba!

mag allah jou genezen

sterkte voor je familie.

17 maart 2012 om 23:16

Mogen de artsen hem genezen.
Sterkte.

17 maart 2012 om 23:25

Tsja... Als hij het overleeft heeft god hem genezen. Maar als hij het niet overleeft is het de schuld van de artsen... Zo is het...

Echt geschrokken van dit nieuws. Ik hoop echt dat het goed komt, deze gozer heeft gewoon een zoon thuis zitten...

18 maart 2012 om 10:48

Grappig, jij haalt je eigen punt onderuit. "zo is het..." ???

Wel blij dat je het niet met jezelf eens bent, want deze discussie hoort niet op dit forum thuis

17 maart 2012 om 23:33

Ik hoop het .

18 maart 2012 om 10:56

mag allah heel wat meer genezen dan

Gigantisch veel sterkte ook voor fam. en andere dierbaren en hoop dat hij kan vechten voor zijn leven nu ik lees dat het kritisch is. Voetballen komt niet meer op de eerste plaats vind ik.

Vreselijk man, Sterkte !! En hoop dat hij het overleefd

sport is zooooo onbelangerijk bij dit soort dit dingen! bah!

hopelijk komt hij er bovenop!!
hopelijk gaat hij deze strijd winnen!

Sterkte voor hem zn familie en zn vrienden

Volhouden, 23 jaar en dan in 1 klap ziet je leven er heel anders uit. Hopelijk is hij sterk en kan hij volhouden en overleven.

Ynwa

berichtjes van gestoorden gekken gewoon negeren , dat geld ook voor die duimpjes omlaag. Daar zijn dat soort mensen alleen maar op uit , een reactie uitlokken . Die mensen zijn ziek en moeten geholpen worden , hebben een totaal andere denkwijze dan een gezond mens.
Voetbalzone zal dit soort users niet op hun site willen neem ik aan , dus die users zullen vanzelfd gebanned worden van de site .

Heel veel sterkte Muamba en ik hoop dat je hart snel weer goed gaat funtioneren!!

Schrikken man, ben je 23 en zak je in elkaar op het veld. br Pff, heel veel sterkte gewenst, hopelijk komt alles goed! Hij is nog te jong.

ik snap echt niet hoe mensen hier een duimpje naar beneden kunnen geven bij reacties zoals sterkte etc.
mensen, doe normaal!
het is toch erg als zoiets gebeurt op een voetbalveld.

Sterkte!

Fabrice Muamba.
Niet bekend bij mij als voetballer tot nu, maar het zal een hele goede jongen zijn.
Blijf ervoor vechten en ik hoop dat je in leven zult blijven.
Moge God je genadig zijn en dat hij jou zijn liefde en vrede geeft, zodat je kunt herstellen.
Liefde en genade! Heel veel sterkte Fabrice Muamba en ook aan alle familieleden.

Het gaat je goed ik hoop dat je het overleeft ,wees sterk . Dit is hard ,maar vecht er AUB voor . ;

Sterkte Muamba !
Dit gun je uiteraard niemand.
Ik schrik er ook van hoe hard mensen kunnen zijn op dit forum. Misschien geeft hun dat een kick maar die mensen moeten verbannen worden.

Ik was blij dat mijn cluppie gewonnen had maar toen ik dit las, was de blijheid weg

veel sterkte jongen!!!

zo nu weer verder feesten;

Het type reacties is inherent aan de opzet van voetbalzone, nl die van een eendimensionale shoutbox. Dan hoef je hier geen al te hoge verwachtingen te koesteren als het gaat om niveau, thumbs up and down en relativeringsvermogen. In die zin valt het nog mee en is sprake van nerveuze onschuld. Als de wedstrijd gespeeld zou in het Emirates of in de Arena, dan zou gelet op de kwaliteiten van de respectievelijke medische staven de levensverwachting van Muamba al veel eerder die van Prins Friso in herinnering hebben gebracht.

17 maart 2012 om 23:31

Je hebt voor een deel wel gelijk, maar om dan vervolgens op dezelfde site een quasi-intellectueel stukje neer te pennen maakt wat mij betreft jou reactie net zo irritant...

17 maart 2012 om 23:38

Jammer dat die gekken de normale mensen weg houden van voetbalzone . Ik zou hier veel vaker op zitten als er niet van die randdebielen waren. Heeft alleen maar voordelen lijkt me om die gekken te bannen van de site : hoger niveau , minder irritaties , meer respect , goede reclame voor voetbalzone. ach ja we zullen het ermee moeten doen helaas . Misschien zegt dit ook wel iets over de moderators en de eigenaar van de site.

Wees sterk mijn vriend ,dit gun ik je niet .

serkte muamba je redt het wel je bent een bikel

Oh man wat vind ik dit zo klote . Hou je sterk ik hoop dat het beter met je gaat please.

Pffff, heel heftig dit zeg..

Bidden dat hij het red.. Meer kunnen wij niet doen.

Voetbal stelt niks voor met dit gebeurtenis .

Je gaat het redden dat geloof ik .

Iedereen die deze jongen kent en de fans van Bolten Wanders, sterkte gewenst!

Wat is dat stabiel toch misleidend nieuws eigenlijk. Dan denk je automatisch dat hij goed met hem gaat, maar dat is dus niet zo.

Muamba je kunt het, wees sterk en kom er weer boven op. Als 23 jarige ben je nog veelste jong om te sterven.

Als ik dit lees ,dan denk waar maakt iedereen zicht druk om niks

17 maart 2012 om 23:31

dus iedereen moet maar zeggen: ''het komt wel goed met hem''?!

raar....

17 maart 2012 om 23:32

Lees onder ,ik bedoel op zo een moment is het nutteloos om je druk te maken over voetbal

17 maart 2012 om 23:31

Ik bedoel druk maken over het voetbal ,waarom die duimpjes omlaag

17 maart 2012 om 23:33

Verwoord het dan beter!

Dan begrijpt iedereen het;

Het komt nu over alsof iedereen zich niet druk te maken over de toestand van Fabrice Muamba.

17 maart 2012 om 23:35

Zo bedoel ik het niet ,ik bedoel dat men zich dan druk maakt over voetbal ,dat is niks wat Muamba zich nou overkomt .

17 maart 2012 om 23:43

Nee ik weet dat je het niet zo bedoelt.

Ik vraag je alleen om het beter te verwoorden volgende keer;

Ik begrijp uit het einde dat wij geen duidelijkheid krijgen verder. Ik vind dat best raar, de hele voetbalwereld leeft mee, iedereen is gespannen, iedereen weet het, en dan komen de mensen niet te weten of het goed gaat of niet...

18 maart 2012 om 13:27

Omdat er geen 'valse' hoop gegeven moet worden aan de buitenwereld. De directe omgeving weet hoe het zit. Daar gaat het om op dit moment.

Voor de supporters en spelers/scheids, lijnrechters etc.. ook erg om dit mee te moeten maken.

Off: rode duimpjesgevers zijn mogelijk dezelfde mensen met verschillende accounts

Tragisch dat zoiets gebeurd. Dit gun ik mijn ergste vijanden niet eens. Keiveel sterkte, en niet alleen Muamba, maar iedereen die het momenteel moeilijk heeft! Hopelijk komt goed het goed!

Sterkte muamba!!!
Dit gunt niemand je

Waarom zorgt voetbalzone er niet voor dat dit soort berichten alleen te lezen zijn, hier hoeft geen commentaar bij, dat lijkt me wel duidelijk.
Kwetsende uitspraken zijn bij deze topic uit den boze.

Sterkte!

Misplaatste discussies en reacties helaas op een vreselijk iets zie je van sommigen.

Sterkte.

Willen alle mensen die bij steunbetuigingen van een ander voetbalzonelid duimpjes omlaag doen daar alsjeblieft mee ophouden? dat is zo ziekelijk en bovendien ook zo kinderachtig! Een beetje rivaliteit mag wel, maar dit gaat echt te ver!

17 maart 2012 om 23:51

Wees gerust, die liggen nu wel al in hun bed.

17 maart 2012 om 23:54

jah maar goed voor degene die nog niet op bed ligt dan maar. Ik vind het gewoon schandalig.

18 maart 2012 om 00:07

Schandalig ben jij,dus die mensen die op bed liggen gaan schandalige dingen geroepen ,wat ben jij een eng .

18 maart 2012 om 16:57

Wie is er hier nou schandalig? Heel je zin klopt voor geen meter ...

Overigens heeft El Kun 16 gewoon gelijk.
Ik snap niet hoe men op zo'n topics duimpjes omlaag kan geven als iedereen z'n steun richting Muamba betuigd.
Dat mensen zoiets niet respecteren, die moeten zich schamen.
Maar zoals eerder gezegt, Voetbalzone begint meer op een creché te lijken dan op een discussie site, Bizar!

20 maart 2012 om 10:27

Misschien moeten mensen ook eens kappen met dat overdreven, gebid en gedoe man man. Hou dat lekker voor je zelf.

Als ik hier ga vertellen dat ik tegen een kikker praat en zeg dat die kikker hem gaat genezen verklaart iedereen mij voor gek.

Prima dat mensen geloven. Iedereen zijn eigen ding. Maar ga anderen er niet mee lastig vallen.

hopelijk komt het goed met hem

Het zou mij eigenlijk niet moeten verbazen dat er zoveel respectloze mensen bestaan, aangezien er veel zieke geesten rondlopen op deze wereld. Maar toch ben ik verbaasd over het niveau van een aantal mensen die een bericht achterlaten op deze site..

Ik heb de beelden zojuist bekeken op Youtube, en kreeg meteen kippenvel. Het hele stadion was in shock. Mensen komen naar het stadion om van een voetbalwedstrijd te genieten, en zien vervolgens een speler ten gronde gaan met een hartaanval.

Tuurlijk overlijden er ieder moment mensen op de hele wereld, maar voor de meeste voetbal liefhebbers, waaronder ik, is het shockerend om voetbal en dood zo dicht bij elkaar te zien komen.. Laten we hopen dat hij het overleeft!

18 maart 2012 om 00:54

Prachtig verwoord. Het is schockerend om voetbal en dood zo dicht bij elkaar te zien. Dat is precies wat dit is.
Geloof me, ik vind dit net zo erg als iedereen die hier steunbetuigingen geeft in welke vorm dan ook maar tegelijkertijd irriteer ik me aan de selectieve verontwaardiging.
De 3 franse meisjes, de autobommen in Damascus, dit is ook vandaag gebeurd! Ik weet vrij zeker dat iedereen die hier anderen als schandalig en ziek omschrijven, en dit gelezen (al betwijfel ik dat in veel gevallen) hebben bij zichzelf dachten, oh wat erg, en vervolgens over gingen tot de orde van de dag.
Dat maakt wat met Muambe gebeurd is niet minder erg maar brengt wel enige nuance in het geheel.

Voetbal is een passie van iedereen hier en daarom (en het feit dat er 20 cameras vol op staan) is het veel dichter bij huis en maakt het dus meer indruk maar dat maakt het niet erger.

Omdat ik die nuance wel weet aan te brengen en een voetballer waarvan ik tot vanavond nog nooit gehoord had, niet op een onbeduidend forum het allerbeste toe wens, maakt mij dit dan respectloos?

18 maart 2012 om 01:27

Dat vind ik wel ja. Die jongen zit momenteel in een toestand die wij ons niet eens kunnen voorstellen. Als je als medemens daar geen respect en medeleven voor kan tonen, dan vind ik dat hartloos. Maar dat is mijn mening. En tuurlijk weet ik dat er ook andere erge dingen gebeuren. Persoonlijk vind ik die dingen ook net zo erg. Maar is het nodig dat mensen persee vergelijkingen moeten gaan trekken? Ieder mensenleven is toch dierbaar? Dat probeerde ik een beetje duidelijk te maken..

Sterkte Fabrice, en ook aan al je familie en vrienden, hopelijkkom je er weer bovenop!

Ik Snap niet dat mensen hier duimpjes omlaag gaan geven op reacties van mensen die hem en zijn familie steun betuigen.

On:
Ik Hoop dat hij het overleefd ik vind dit echt heel erg voor hem, zijn familie en ook Bolton

Doet me denken aan Sno! Heel veel sterkte toegewenst, je bent trouwens echt niet goed bij je hoofd als je mensen die deze man sterkte wensen, een rood duimpje geeft. Harteloos!!

Een indrukwekkende gebeurtenis die het voetbal toch wel even op de tweede plaats zet. Het is ongeveer hetzelfde geval als met Dani Jarque (espanyol), die op jonge leeftijd als aanvoerder van het team op de training een hartstilstand kreeg en overleed op weg naar het ziekenhuis. Hopelijk blijft Muamba dat bespaard, ik wens hem dan ook alle sterkte toe! Ik was er eerlijk gezegd echt een beetje misselijk van.

Verschrikkelijk, bah.
Dit gun je gewoon helemaal niemand!
Voetbal is maar een verdomde bijzaak in zo'n geval...

Ik hoop dat Muamba het gaat redden!

eigenlijk zijn we als mens zijnde een raar volkje
zo kun je tieren en ouwehoeren op elkaar
maar toch met zijn allen het fatsoen opbrengen en respect en begrip hebben voor een onbekend persoon
zo ook belgie (hele andere orde maar toch)
respect voor een ieder hier op t forum daarvoor
en voor de eikels onder ons get a life

Muamba al ken ik je niet erg veel sterkte hopende voor jou op een Sno effect

Dan is voetbal niet meer belangrijk, maar een bijzaak. Ik weet als geen ander hoe die spelers zich hebben gevoeld, heb het zelfde mee gemaak met een vriend van me, hij kan het jammer genoeg niet naar vertellen, is er in gebleven, maar het beeld dan die spelers vandaag hebben gezien vergeten ze niet snel.

18 maart 2012 om 02:01

@vitssky

Kerel voor jouw een dubbel gevoel, bah! inderdaad voetbal en de rest is bijzaak.

Jij ook sterkte,leven gaat door............

Ik vind dat VZ eigelijk op artikelen als deze reacties plaatsen moet uitschakelen.

Edit; Ik zie nu dat reacties plaatsen bij de eerste twee artikelen over muamba wel uit staat. Waarom hier dan niet ?

18 maart 2012 om 00:30

nou dan werk je toch in de hand dat ze ergens anders ouwehoeren
je kunt juist hier laten zien dat je respect hebt vind ik

18 maart 2012 om 00:34

Je hebt gelijk, maar je ziet alles behalve respect.
Dit is niet de eerste keer dat er zo een topic wordt geopend hier, nog steeds zie je dat er niet met respect wordt gereageerd.

18 maart 2012 om 00:40

daarin moet vz zich totaal onderscheiden door directe ip ban uit te delen ...
geen waarschuwing gewoon wegwezen
je mag best een afwijkende mening hebben betreffende voetbal maar dit gaat veeeeel verder dan voetbal

ik hoop dat het niet erger word veel sterkte. ik snap niet wrm mensen sommige comment duimpje omlaag doen terwijl ze een speler sterkte wensen. die mensen hebben zelf geen hart

Dit lijkt zoveel op de situatie van Antonio Puerta.. Ik vrees het ergste, al hoop ik heel erg dat hij zal herstellen..

18 maart 2012 om 01:48

En wat te denken van Dani Jarque? Zelfde verhaal, maar dan op de training van Espanyol.

18 maart 2012 om 15:33

Ja klopt. Ik zei Puerta puur omdat dat ook op het veld gebeurde. Jarque is natuurlijk net zo triest.

Kom op Muamba.

Nu ik dit lees komen die beelden weer naar boven van Miklos Feher en Antonio Puerta, dat was ook echt schokkend.
Maar ik hoop dat het bij Muamba anders zal lopen.

'alle sterkte voor Muamba'

Trieste is Deze wereld, er over komt iemand zo iets, Kijk naar reactie van mensen. Echt triest. Er is een God die hem lief heeft en hem gaat helpen!

ik hoor het net pas. net klaar met werken en het eerste wat ik hoor.. verschrikkelijk.. ik hoop echt dat het goedkomt, dit wens je niemand toe.. heel veel sterkte en ik hoop zo erg d.at het goedkomt

Vreselijk respecet voor de fans en speler van beide ploegen, en sterkte voor alles rond Fabrice Muamba. Je moet het halen man zo'n sterke jongen!

Wereld kan zo gemeen zijn soms
Kom op Fabrice laat je verloofde en zoon en rest van de familie niet achter.

Sterkte en succes

damn kzie pas de beelde, krijg er rillinge en trane in men ogen van

veel sterkte, hopelijk komt het terug goed met hem !

pff life is a bitch sometimes, all we can do is pray for him

Jeetje. Hier schrik je van. Ik hoop dat Muamba even sterk is als Evander Sno. De meeste mensen kunnen na een hartaanval (overigens meestal voor 50+ jarigen) niet meer sporten, maar Evander Sno kreeg het voor elkaar. Hij begon na zijn hartaanval klein bij Rkc, nu hebben clubs als Roda JC interesse in hem. Langzaam komt hij er weer bovenop.
Moge dit ook Muamba gebeuren. Hij is zo'n knokker.

Sterkte naar zijn familie en beterschap naar Fabrice Muamba!!

Slaat helemaal nergens op die reacties hier. Er liggen momenteel zoveel mensen op de Intenvise Care in kritieke toestand met hart problemen, Muaba is niks meer dan deze mensen. Moeten eens stoppen met deze berichten te plaatsen, shit happens en niet allen bij voetbal spelers, echt belachelijk.

18 maart 2012 om 11:46

Ergens heb je gelijk hoor,... maar als de mensen die hier reageren ergens anders iemand met hartfalen hadden zien liggen en de reacties van de omstanders daarop kunnen zien en zich op een bepaalde manier ook nog eens met het slachtoffer kunnen identificeren, dan hadden ze daar óók over gepraat. Omdat het nu in een voetbalwedstrijd gebeurde en dit nu eenmaal een forum is waar mensen over voetbal praten, hebben mensen het op vz hierover. Vind ik niet veel mis mee, toont eerder dat het overgrote deel van Nederland nog lang niet zo afgestompt is als je soms zou denken.

Moge het goedkomen met deze speler! Sterkte voor Bolton, zijn familie en de mensen die hem kennen.

ten eerste wil ik mijn steun en gedachten aan de speler, familie,vrienden en teamgenoten van muamba toevertrouwen. ik zat deze wedstrijd live te kijken en wist niet wat ik zag. dit is het ergste wat er is als je de sport van je leven kan beoefenen. puur respect voor alle fans en supporters die dit daverende applaus gaven toen muamba vervplaats kon worden!

Ik hoop dat 't weer goed zal gaan met hem. Niet dat ik hem volg enzovoorts, maar zoiets gun je niemand.

Los van dat ik beide kampen en de daarbij behorende reacties kan begrijpen, wil ik toch even wat kwijt hierover. Het is hypocriet van mensen om te doen of het een persoonlijke vriend is en we voor hem moeten bidden. Aan de andere kant menselijk leef is nooit fijn, los van de relatie met de persoon. Daarom wens ik alle betrokken ook sterkte toe, maar wees alsjeblieft niet zo hypocriet terwijl er duizenden mensen sterven aan honger, duizenden aan een hartaanval en nog miljoenen andere doden. Een mens is een mens, en leed wens je niemand toe, maar overdrijf niet en vergeet nooit de andere miljoenen mensen die net zo hard vechten om te overleven. Degene die duimpjes omlaag geven, daag ik uit voor een discussie. Sterkte muamba en consorten.

Op tv vertelde iemand waarom mensen op een bepaalde manier reageren op dit soort dingen. Mensen voelen zich machteloos, maar willen wel hun medeleven tonen. Dan zie je bijvoorbeeld tekeningen en knuffels verschijnen bij de school van de omgekomen kinderen in Belgie. Dragen mensen rauwlintjes of zetten ze een berichtje op een website. Ja dagelijks gebeuren er ergere dingen, sterven mensen in een verkeersongeval, of krijgen een hartaanval. Maar bij het busongeval betrof het kinderen en het aantal is enorm. Dus komt het op tv in de krant etc. Dus meer aandacht dan dat ene ongeluk op de hoek van je eigen straat. Hier betreft het een publiek persoon, een voetballer. Mij tot nu onbekend, maar het blijft een publiek persoon, en bovendien jong en een sportman. Dus eigenlijk een persoon waarvan je niet verwacht dat het hem overkomt. Bovendien gebeurde het onder de ogen van publiek en tv kijker, dat maakt het ook wereldnieuws.
Reacties hierop zijn dus een uiting van onmacht die je wel met anderen wilt delen. Je wilt je gevoel kwijt en er over praten. Vroeger spraken mensen hierover in de kroeg of met de buren of op het werk. Daar is nu het internet bijgekomen.

Ik wens hem hierbij erg veel sterkte.
Dit is erg slecht nieuws. Hopelijk weet hij te herstellen van deze klap.

Waanzinnig dit. Het rare is is dat ik aan het sporten was tijdens deze wedstrijd. Puur uit verveling had ik maar deze wedstrijd opgezet. Eerst let je dan half op, op het moment dat er iemand op de grond ligt. Langszaam merk je dat het spel niet verder gaat, het publiek wordt langzaam steeds stiller en je ziet Bolton spelers met hun handen voor hun gezicht weglopen. Op dat moment weet je genoeg. Wat daar gebeurd hoort niet op een voetbalveld thuis. Inmiddels kan je zelf ook niet verder meer sporten, uit ongeloof. Je ziet de medische staff van zowel Bolton als Tottenham om deze Muamba heen staan en je man in een gele jas, zie je vanaf een gepaste afstand, reanimeren.

Ineens gaan je gedachtes terug naar Foé, Feher, Puerta, Jarque en noem ze maar op. Ik hoop van harte dat Muamba's naam niet aan dit lijstje zal worden toegevoegd maar toch vrees je het ergste. Inmiddels is het stadion volledig stil gevallen en zelfs zie je mensen op de tribune in huilen uitbarsten. Dit bevestigd nogmaals voor waar je al voor vreesde. Vervolgens uit het niets, vanaf de tribunes het enige wat je hoort is: Fabrice Muamba. Als dit niet zo'n ernstig onderwerp zou zijn zou dit zonder twijfel het sportmoment van het jaar zijn geweest voor mij. Vervolgens besluit Howard Webb volkomen logisch met beide aanvoerders de wedstrijd te staken. Vervolgens krijgen deze een staande ovatie. Hoe erg dit moment ook was. Kippenvel.

Eigenlijk zijn deze twee alinea's totaal overbodig, het enige wat nu telt in de voetballerij is dat Muamba zich weet te herstellen. Ik zal duimen voor deze Muamba, dat hij niet hetzelfde lot als Puerta zal krijgen.

Dan wil ik nog even een suggestie doe aan hoge heren van voetbalzone. Als de Heren '''' ziekte, Citydan88, senorsam, stan040 en dan met name delfy, als ik in jullie schoenen zou staan zou ik deze accounts elimineren. Als je nou echt zo''n kleine lul hebt dat je het nodig hebt om bij dit soort berichten stoer te zijn verdien je het niet om gehoord te worden. Ik zag ook dat ik niet de enige was die het was opgevallen gelukkig, nog meer mensen met een klein beetje fatsoen in hun donder. Nogmaals op dit soort momenten kan je alleen maar meeleven.

18 maart 2012 om 17:09

Mooie reactie man, ik kan niks anders doen dan me hier aan toevoegen.
Ik heb het gelukkig zelf niet kunnen zien, want zoiets zie je niet al te graag. Maar als ik het zo lees, zie ik het helemaal voor me. Dit gun je niemand, dan moet je wel een heel slecht hart hebben.

Maar dat terzijde. Ik irriteer me ook mateloos aan de mensen hier op voetbalzone die keer op keer vervelend gaan lopen doen. Provoceren, negatief over komen, duimpjes omlaag op reacties die het totaal niet verdienen. & dat nog op zo'n topic? Dat is echt vreemd & ik blijf er maar mee terug komen want ik vind het gewoon niet kunnen!
Hun vervelen zich zo erg, dat zij op de site gaan vervevelen, gaan ze hier lopen kloten!
Dat is niet de bedoeling. Je kunt hier gewoon je mening uiten over iets, hoer jij erover denkt, praat er positief over. Kun je dat niet, dan hoor je hier niet thuis ...

Dit is echt gruwelijk kut voor hem, zijn familie vrienden en kennissen. Helaas gebeurd dit echter wel iedere dag over heel de wereld! Nu staan er echter 20 camera's op en wordt het over de hele wereld gezien. Sommige mensen maken er echt een te groot drama van!

18 maart 2012 om 11:05

Volgens mij maak jij er zelf eerst ook een groot drama van. "gruwlijk kut...."

18 maart 2012 om 22:26

ik maak er geen groot drama van voor hem, zijn familie vrienden en kennissen is eht een groot drama. Dat geld voor iedereen die een dergelijk geval meemaakt. Het lijkt alleen alsof de mensen op dit forum menen dat ze hem allemaal kennen.

18 maart 2012 om 23:18

Ben ik met je eens maar je doet er zelf ook in enige mate in mee, dus vandaar mijn reactie.

Hoe is het mogelijk dat er leden van voetbalzone 'duimpje neer' geven voor een bericht waar medeleven wordt aangegeven.

Is het nu zo erg dat leden andere leden een negatief duimpje geven omdat ze van een andere club zijn.

Ik ga maar eens nadenken of ik nog wel op dit forum blijf.

On: Ik hoop dat hij het haalt, gister zeiden ze dat hij stabiel was maar dit is dus niet waar!! Kom op Fabrice, Fight!!!

Misschien klinkt dit heel ruig, gemeen en/of onbeschoft maar het is beter dat dit op het veld is gebeurd dan ergens thuis in de badkamer...
Hier werd hij meteen geholpen en meteen gereanimeerd.
Maar natuurlijk wilde ik dat dit nooit gebeurd was.

Veel sterkte Muamba en je familie!!!
Wij steunen je !!

18 maart 2012 om 11:02

Nou dat was ruig en gemeen zeg... ;

Ik hoop dat Muamba er boven op komt, sterkte gewenst en ook aan de familie en vrienden en spelers van Bolton.

sterkte voor de familieleden van Muamba. hoop dat hij er boven op komt

Veel sterkte Muamba! Ik hoop dat je het overleeft..br Maar hoe zullen de voetbal liefhebbers die zelf een hartstilstand hebben gehad zich nu voelen...

Al met al sterkte.

Ik wil niet de pessimist uithangen maar het ziet er dus veel slechter uit als dat ik gisteren dacht. Ik hoop echt dat hij het haalt maar ik vrees met grote vrezen. Veel sterkte voor alle toeschouwers,spelers en de rest van de omstanders die dit vreselijke drama hebben zien gebeuren.

vreselijk wat er gebeurt is muamba veel sterkte een hopen dat je het overleeft

Echt vreselijk wat er is gebeurt Muamba veel sterkte en ik hoop echt dat je het overleeft !!! !

Sterkte aan deze nog jonge man. Voetbal komt nu even op de laatste plaats, ik hoop dat die het overleefd! Mijn medeleven gaat uit naar zijn familie en naasten.

Verschrikkelijk dit.. Beterschap en sterkte voor alle betrokkenen

Muamba beterschap
Familie en vrienden sterkte

Tiss zeker erg als je t live op tv ziet gebeuren zoals ik.
Muamba Beterschap
familie en vrienden sterkte

Ik ken deze knakker niet maar het zag er niet fijn uit in ieder geval. Die overdreven reacties hier vind ik wel weer jammer.

Het blijft een vreemde gewaarwording : op en top sportmensen die zomaar in elkaar klappen.
Het is niet voor het eerst dat er zoiets gebeurd.
Mischien dat er voor dat er topprestaties geleverd moeten worden door welke sporter dan ook een (korte) medische check noodzakelijk wordt.
Tegenwoordig wordt er na iedere sportwedstrijd wel op alles gecontroleerd , mischien dat een gezondheids controle vooraf ook geen verkeerd idee is.
Blijft natuurlijk staan dat je sommige dingen natuurlijk nooit onder controle gaat krijgen.
Maar ik zou de medische staf eens wat uitbreiden en wat meer aan het werk zetten want dit wil niemand.

Het is natuurlijk verschrikkelijk wat er met Muamba gebeurt is en ik wens hem ook niks anders dan sterkte, maar zoals al eerder vermeldt is kent bijna niemand hem natuurlijk echt persoonlijk. Uiteraard ben je dan vrij om je respect te betuigen maar ik vind het onnodig om dat dan hier te posten. Dat is mijn mening, als men de behoefte voelt om dit wel te doen dan moet je dat ook zeker doen maar ik persoonlijk vind het een tikkeltje hypocriet en overdreven. Natuurlijk geloof ik meteen dat iedereen het serieus meent maar daar bovenop komt het een klein beetje op mij over als ''iedereen betuigt zijn steun, ik moet het ook doen'' en ''kijk mij, ik ben een meelevend en gevoelig persoon net zoals iedereen hier''.
Mijn punt is dat ik niet twijfel aan de oprechtheid van de steunbetuigingen maar wel aan het motief, ik bedoel als je ergens leest dat een relatief onbekend iemand een hartaanval heeft gekregen (bijvoorbeeld een mijnwerker na een instorting, ik zeg maar wat) ga je dan ook zoeken naar een forum waar men zijn steunbetuigingen voor die persoon uit?? Natuurlijk is dit de voetballerij en groot nieuws en dan wordt het uiteraard 5x uitvergroot en je mag dan ook best nadenken en respect tonen voor zijn situatie maar om dat nou in een reactie hier op VZ te verwoorden heb ik totaal geen behoefte aan en ik verbaas mij over het aantal die dit blijkbaar wel hebben. Maarja, no offence, het kan natuurlijk zijn dat mensen zich beter voelen door zoiets te posten en daar heb ik het volste respect voor, begrijp me niet verkeerd, maar voor mij hoeft dit in ieder geval niet, maar dat betekent helemaal niet dat de situatie van Muamba me koud laat. Ik denk zelfs dat ik meer begaan ben met Muamba, zonder iets te posten, dan sommigen (niet iedereen dus) die maar snel hypocriet posten: ''veel sterkte Muamba, blijf vechten'', en dan weer doorgaan met hun leventje....

18 maart 2012 om 11:47

Wat maakt jou dat in Godsnaam uit? Doe niet zo moeilijk. Dit gaat over een voetballer, uiteraard wordt hier dan over gesproken op een voetbalsite. Als jij niks over het ongeval te melden hebt, maar alleen maar mensen die hun medeleven betuigen hypocriet noemt, kan je hier beter weggaan. Dan snap je er helemaal niets van.

18 maart 2012 om 12:05

Is toch mijn zaak of het mij uitmaakt of niet. Wat maakt jou mijn reactie uit kan ik dan ook vragen..
En hoe bedoel je 'iets over het ongeval te melden', alsof dit hele document vol staat met updates en info over het ongeval... Ik voeg naar mijn mening tenminste meer toe dan de standaard 'sterkte Muamba' reacties.
En lees om te beginnen eens mijn stuk in het geheel voordat je met onzin aan komt dat ik al die mensen gelijk hypocriet noem.

18 maart 2012 om 12:14

Ik vind dat jij een sterk punt hebt. Er zit geen gebrek aan respect en ook geen provocatie in jouw reactie. Ik denk dat jij jouw reactie goed onderbouwd hebt, dat je het goed verwoord en begrijp de kritiek dan ook niet. Hulde voor deze reactie!!!

18 maart 2012 om 12:34

Het motief van die mensen om hun steun te betuigen kan jij helemaal niet weten. Jij gaat van het slechte uit, namelijk dat ze dat voor eigen gevoel doen. Waarom neem je niet gewoon aan dat mensen oprecht geschokt zijn en oprecht hun steun willen betuigen? Dat jij dat niet doet wil niet zeggen dat iedereen die dat wel doet dat voor zijn eigen imago doet. Dat is pure doemdenkerij en daar hou ik niet van. Het topic gaat ook helemaal niet over de leden van vz, maar over Muamba.

Verder vraag ik me nogmaals af wat het jou uitmaakt dat mensen hun steun betuigen wat in jouw ogen tegen het hypocriete aan zit. Dat jij dat niet doet is jouw keuze, maar je moet niet gek opkijken dat andere mensen dat wel doen.

"ik denk zelfs dat ik meer begaan ben met Muamba, zonder iets te posten, dan sommigen (niet iedereen dus) die maar snel hypocriet posten: ''veel sterkte Muamba, blijf vechten'', en dan weer doorgaan met hun leventje...."

Nou, fijn voor je dat je meer begaan bent met Muamba dan anderen. Waar baseer je dat op? Waar gaat het heen als we zelfs mensen die een respectvolle reactie plaatsen beginnen te wantrouwen? Denk je dat andere mensen met "de eer gaan strijken", terwijl jij je stil houdt?

18 maart 2012 om 13:47

Volgens mij snap jij er eerder helemaal niks van...

''waarom neem je niet gewoon aan dat mensen oprecht geschokt zijn en oprecht hun steun willen betuigen?''
Wat ik al zei, lees mijn stuk, er staat namelijk nergens dat ik niet geloof dat ze niet oprecht zijn. Het verbaast me alleen dat zoveel mensen de behoefte hebben om dit in een reactie uit te drukken, aangezien dit veel vaker voorkomt en ze Muamba persoonlijk nauwelijks kennen. Maar zoals ik al zei, als mensen zich daardoor beter voelen en die behoefte hebben, respecteer ik dat.
''dat jij dat niet doet wil niet zeggen dat iedereen die dat wel doet dat voor zijn eigen imago doet''
.. Dat zeg ik ook helemaal niet en ik heb het al helemaal niet over ''iedereen''

''verder vraag ik me nogmaals af wat het jou uitmaakt dat mensen hun steun betuigen wat in jouw ogen tegen het hypocriete aan zit. Dat jij dat niet doet is jouw keuze, maar je moet niet gek opkijken dat andere mensen dat wel doen.''

Jij kan nog wel een cursus Begrijpend Lezen gebruiken.. Zoals je een paar zinnen hierboven kan lezen: ''maar zoals ik al zei, als mensen zich daardoor beter voelen en die behoefte hebben, respecteer ik dat.'' Waarom het mij uitmaakt kan je duidelijk teruglezen in mijn stuk, als je goed leest zie je dat ik niemand echt aanval maar simpelweg een observering maak en de motieven van sommigen in twijfel trek, met argumenten die dit ondersteunen.

Het is duidelijk dat jij juist degene bent die ''''van het slechte uitgaat'''' in mijn reactie...

Wat betreft je laatste alinea, vind jij dat als je een reactie plaatst met een steunbetuiging dat je dan automatisch meer begaan bent met Muamba dan wanneer je dat niet doet?!?! Nee dus, daar baseer ik het op. Ik weet zeker dat sommigen (dus niet iedereen!!!) zich nauwelijks verdiept hebben in de situatie maar wel snel een steunbetuiging geschreven hebben (natuurlijk is die wel oprecht, zou raar zijn als dat niet zo was) omdat iedereen het in dit document doet. Dan voelen ze dus blijkbaar de behoefte dat ook te doen en dat wil ik best respecteren maar er kleeft toch een tikkeltje hypocrisie aan bij sommigen naar mijn mening, aangezien ik niet geloof dat bij iedereen waarvan ze horen dat diegene een hartaanval heeft ook een steunbetuiging op papier gaan zetten, maar ik respecteer het wel gewoon hoor.

18 maart 2012 om 13:55

Het is iig ongepast om dit topic te kapen om een standpunt als deze duidelijk te maken.

Dit was echt schrikken toen ik dit hoorde. Toen ik het las kreeg ik kippenvel en lees net dat hij nog in kritieke toestand op de ic ligt. Dit is een nachtmerrie voor iedere voetballer en de familie. Ik hoop dat hij snel er boven op komt. Uitstekende beslissing van de scheidsrechter om de wedstrijd te staken. Ik wens alle familie en collega voetballers sterkte en hoop dat ze dit niet nog eens meemaken.

Ik hoop togh echt dat hij het haalt... Net als Abidal die ook hard steun nodig heeft.
Dit doet mij denken aan Antonio Puerta. Echt gewoon zielig, zeker ook als je het gewoon live meemaakt.

Maar dit krijg je tog niet zomaar, z''n hart aanval. Hoort een club zijn spelers niet regelmatig medisch te Checken?

Of heb ik dit mis?

@koezo123

Ook al gaan spelers regelmatig door een keuring een hartaanval kan gewoon blijven gebeuren. Vaak is dit genetisch bepaald, heeft hij misschien een sporthart of gewoon heel veel pech. Het komt gelukkig niet zo vaak voor bij sporters maar als het gebeurd schrik je toch.

Sterkte! dit wens je echt niemand toe wat een drama is dit...

t leven kan zo voorbij zijn, wees er zuinig op en geniet van alles, en wees een goed mens.. doe andere geen pijn, hoop dat alles goed komt, dit wens je niemand toe

Wat erg. Gister las ik nog dat zijn toestand stabiel was en nu lees ik dit. Dit wens je natuurlijk niemand toe. Veel sterke Muamba!!

Inderdaad zielig van de mensen die duimpjes omlaag doen bij de mensen die Muamba sterkte toewensen... Ik wens iedereen heel veel sterkte toe! Dit is natuurlijk ook verschrikkelijk voor de spelers die erbij stonden en voor zijn familie. Nogmaals sterkte!

18 maart 2012 om 12:41

Je moet niet teveel waarde hechten aan de duimpjes. Sommige mensen weten niet wat ze doen ...

18 maart 2012 om 14:38

Oh wat erg zeg als mensen een duimpje naar beneden geven, jij doet nu net alsof het zieke mensen zijn die zoiets doen .. ik erger me er zelf ook aan je mag zo'n jongen best sterkte te wensen maar sommige mensen doen zo overdreven en gaan daar zo ver in zonder dat ze deze man ooit hebben gekend, ze zich ooit druk hebben gemaakt om deze vent etc. en dan krijgt zo'n jongen een hartaanval en zijn ze ineens heel erg geschokt en geraakt, er zijn dagelijks zoveel mensen die zulke tragedies overkomen als ik me daar allemaal druk over zou moeten gaan maken dan zou ik een eeuwig trauma hebben en voor altijd in shocktoestand rond lopen.

En dat hij aandacht krijgt tuurlijk, hij is profvoetballer en héél veel mensen hebben dit live zien gebeuren maar ga me niet wijs maken dat ook maar iemand hier meer wist over deze Muamba dan zijn achternaam.

19 maart 2012 om 14:51

Ik ben ook zeer geschokt, maar ik wist meer over Muamba dan alleen zijn achternaam.
Heeft in de jeugd van Arsenal gespeeld en ik heb hem zelfs een tijdje gevolgd bij Arsenal, Birmingham, Bolton en Engeland -21. Denk dat ik wel redelijk wat weet over deze man ; Dus ga niet zeggen dat ook maar iemand hier meer wist over deze man dan zijn achternaam...

19 maart 2012 om 17:16

En dat hij met zijn eerste centen een huis voor zijn ouders in Engeland had gekocht.

19 maart 2012 om 18:38

er zijn dagelijks zoveel mensen die zulke tragedies overkomen als ik me daar allemaal druk over zou moeten gaan maken dan zou ik... ik denk dat je dan zelf een hartaanval krijgt..

Dit is natuurlijk verschrikkelijk en helemaal als het op het voetbalveld gebeurt. Bij ons in de stad een paar maanden geleden ook nog, jong ventje van 15 was aan het trainen en zakte zo in elkaar en is in het ziekenhuis overleden, dan sta je wel even stil bij de kwetsbaarheid van het leven hoor. Ook voetballers zijn maar gewoon mensen.
Natuurlijk wens ik Muamba onzettend veel sterkte en hoop ik dat hij het er goed van afbrengt. Echt geen fijn nieuws om te horen gewoon.

18 maart 2012 om 13:03

Ik zei het gister ook al, maar hij heeft er geluk mee gehad dat het op het voetbalveld is gebeurd. Het klinkt cru, ik weet het, maar als het bij hem thuis of tijdens het joggen in een bos of stad of iets dergelijks zou gebeuren zou het vele malen langer duren voordat er medische hulp aanwezig is. Of er moet toevallig iemand langslopen met de kennis om hem te reanimeren, wat niet vaak het geval is. Nu staat er een medisch team paraat die dat wel kan. En natuurlijk ook nog een ambulance die hem snel kan vervoeren.

Voor ons is het akeliger, nu zien we het in een wedstrijd. Normaal gesproken hoor je het alleen.

Bah zielige mensen die hier mensen onderuit proberen te halen omdat ze God erbij halen. Ook al geloof je er niet in, wie ben jij om daarop te reageren? De intentie alleen al is al goed. Dit is niet de plaats om over het wel of niet bestaan van God te discussiëren.

Enorm veel sterkte aan Muamba en zijn familie toegewenst. Ik hoop dat hij zo snel mogelijk stabiel raakt zodat hij goed kan herstellen!

Wat klote zeg. Kom op jongen hou vol. Ben hier erg van geschrokken.

hoop dat hij het haalt!
#prayformuamba

Dit is echt heel erg en hoop dat hij het overleefd, kom op hou het vol.

Ik hoop echt dat die het overleefd , dit gun je zo iemand niet !

Begrijpelijk dat Aston Villa instemt met het verzoek van Bolton, de spelers en technische staf kunnen zich op dit moment helemaal niet focussen op voetbal.

Goed dat Villa instemt met het afgelasten.

Vz klopt deze zin? "op dit moment gaan mijn gedachten dan ook naar zijn familie, want het de hel die zij momenteel moeten doorstaan is werkelijk onvoorstelbaar.”? Verder hoop ik dat hij ooit nog terug mag keren op het voetbalveld, want het was toch een leuke speler om te zien. Goede keus ook om de wedstrijd af te gelasten.

Zeer verstandig dat het duel met Aston Villa is afgelast.
Ik denk dat de spelers en de club(s) er toch niet met hun hoofd bij zijn.
Hopelijk kan Muamba Aston Villa halen! (misschien een beetje voorbarig, maar positief)

Dit vindt ik nu echt collegaal van aston villa, hopelijk heeft Muambah de kracht om te vechten en komt hij er snel bovenop. Sterkte toe gewenst aan zijn familie

Zou zot zijn om die wedstrijd door te laten gaan na deze gebeurtenis. Natuurlijk een goeie beslissing.

Logische reactie van Villa, zo kan niemand door spelen.

Sterkte Muamba en familie, hopelijk komt die er weer boven op! Gezondheid staat toch echt op plaats 1, wat een filmpje ook, shockerend zeg!

Goed signaal dat Aston Villa hier afgeeft. Weet iemand ook iets over de reden waarom deze speler zo naar de grond heeft kunnen gaan?

19 maart 2012 om 16:59

hij kreeg een hartaanval..

19 maart 2012 om 17:15

Is dit een serieuse vraag?

Voor dit soort dingen geldt maar 1 ding, voetbal is bijzaak!
Respect voor Villa, al is het niet meer als normaal vind ik..

Jody Lukoki twittert zojuist: Rip muamba

Is hij dus dood?

19 maart 2012 om 14:06

Ik lees het ook op Twitter...

19 maart 2012 om 17:15

Ik hoop voor Lukoki dat het een misverstand van hem was en niet als een grap bedoeld, want anders is hij toch echt ziek in z'n hoofd.

19 maart 2012 om 17:18

Ik neem aan dat Lukoki geen betere bronnen heeft dan wij. Onverstandig om dat soort dingen te twitteren als het niet zeker is.

mijn bron heeft het alweer verwijderd. Dus hopelijk is er niks aan de hand!

Geweldig nieuws voor hem, familie en suporters!

Mooi om te lezen dat Muamba's hart weer zelfstandig klopt en dat hij zijn ledematen een beetje kan bewegen. Sterkte Muamba.

Fantastisch nieuws!!
Hoop echt dat het hem gaat lukken om binnen afzienbare tijd te herstellen.

Ken hem als voetballer niet maar zoiets gun je natuurlijk niemand
Veel sterkte toegewenst aan Muamba en alle mensen die een warm plekje hebben in hun hart voor Muamba.

het eerste goede nieuws over muamba nu hopen op meer goed nieuws!

Dat is zeer goed nieuws voor hem en zijn familie! Nu bidden dat hij progressie blijft maken en in ieder geval stabiel blijft.

Gisteren een mooi gebaar gezien van Real Madrid en nu van Beckham. Groot respect..

Goed nieuws. Ik ben erg blij en ik zal steeds blijven bidden voor hem tot het einde. Sterkte Muamba, ik denk dat de eerste glimlachen op het gezicht verschijnen bij familie en vrienden en natuurlijk bij mij.

Goed nieuws maar nog een lange weg te gaan. Ben echter wel benieuwd hoeveel mensen hem daadwerkelijk nog gaan volgen als hij weer kan spelen.

19 maart 2012 om 17:15

Waarom?
Het gaat er toch alleen om dat hij beter word van zijn situatie als mens en niet om zijn kwaliteiten toch.

20 maart 2012 om 07:54

Nee daar gaat het ook niet om, iedereen wilt natuurlijk dat hij beter wordt. Maar kende jij hem voordat hij dit tragische ongeval kreeg?

Kijk ik bedoel het niet lullig, ik wil ook echt dat hij beter wordt.

20 maart 2012 om 14:17

Het kwam zo over vandaar dat ik er zo op reageerde.
Ik snap niet goed waarom je zegt of ik hem wel kende,heeft er niks mee te maken.maargoed,hij word beter zo te zien en dat is goed nieuws.

@yamoah
Zeker goed nieuws hier op wachte ik
Hoop alleen als alles goed komt dat hij er niets aan over heeft gehouden

Prachtig nieuws! Hopelijk is het ook geen aandoening of iets genetisch en kan hij zonder gevolgen 100% herstellen

Goed nieuws hoop echt zo dat hij het haalt. Verschrikkelijk zeg als je zo jong al zoiets moet meemaken.

Dit is goed nieuws en een teken van herstel. Maar waarom zeiden al die trolls gister dat Muamba is overleden:s

19 maart 2012 om 17:20

Idd schandalig als je zulke ongein uithaalt. Gewoon puur respectloos en debiel.

19 maart 2012 om 17:30

Die mensen zijn gewoon dom!
Hoop dat Muamba binnenkort alweer kan voetballen!

Muamba veel sterkte!!!

Super dat er zulk goed nieuws naar buiten komt!
Hopen dat hij weer helemaal de oude word!

Geweldig nieuws dit. Ik las gisteren dat Muamba wellicht hersenschade heeft opgelopen, ik hoop dat dit niet het geval is. Hopelijk komt hij er helemaal bovenop!

Hopelijk dat Muamba er bovenop komt. Sterkte!

Geweldig nieuws natuurlijk, maar het is nog niet genoeg.

Welke zieke, zieke geest zit op de social media te trollen dat hij dood zou zijn?! Dan ben je echt helemaal niets waard.

Belangrijkste nieuws is: heeft ie, en zo ja hoeveel hersenschade is er? Hoop van harte op het allerbeste voor deze jongen. Wat een schok.

19 maart 2012 om 18:14

Tsja hij is wel een tijdje weggeweest hè. Dat kan nooit goed zijn voor zijn hersenen. Maar als hij zelfstandig ademt, en voor het eerst zijn ledematen beweegt, betekent dat wel dat hij in een opwaartse lijn zit, en als alles het zelfstandig doet, is de kans dat hij blijft leven groot. Maar of hij nog kan voetballen hierna is inderdaad nog de vraag. Nou ja, als hij maar blijft leven.

Mooi om dit te horen! Hopelijk komt hij gauw weer bij om een normaal leven te kunnen leiden! Al mogen we niet voorbarig zijn natuurlijk. Wat zou het prachtig zijn als hij hier zonder blijvende grote problemen vanaf komt.

Laten we hopen dat het allemaal goed komt.
Dit heeft me echt geraakt.

Muamba3

ik denk dat de gehele voetbalwereld hier erg opgelucht van is. toen ik het hoorde was ik erg echt een beetje geshokeerd van. sterkte met de revalidaite

Hopelijk komt ie er weer helemaal bovenop!

Goed nieuws om te horen!

Blijven vechten Muamba! Hopelijk komt hij er helemaal bovenop!er is gelukkig al wat vooruitgang!

De kans dat ie nog kan voetballen is klein al gun ik het die jongen van harte! Is ook zeer goed nieuws dat ie zijn hart klopt zonder hulp(dat is al heel wat). Alleen de vraag blijft als hij wakker word hoeveel ie nog kan.
Maar dit is al een heel mooi begin vind ik, nu hopen dat we elke dag zulk goed nieuws over Muamba krijgen.

Goed nieuws, hopelijk herstelt hij volledig.

Veel respect ook voor het handelen van de scheidsrechter, de medische staven en de supporters trouwens.

Wat een goed nieuws!

Ik heb dit laatst met de vader van een vriend van mij gehad die opeens in de auto onwel werd.
Hij bleek een hartinfarct te hebben en gelukkig heeft hij het overleefd maar als je er zo dichtbij bent weet je hoe ernstig het eigenlijk is.

Dat is helemaal geen goed nieuws, het is hoogstens 'nieuws'.
Hij heeft zeker 10 minuten zonder zuurstof gezeten, hersenschade behoort echt tot de mogelijkheden.
Het feit dat hij iets beweegt zegt me dan ook niet zoveel, een aap of een baby kan dit ook.
De schade aan zijn hersenen is veel belangrijker dan of hij iets beweegt.

19 maart 2012 om 18:30

Hij had een hartaanval en na 2 dagen klopt zijn hart weer zelfstandig. Dat lijkt me een prima bericht. Het zegt inderdaad nog niet ontzettend veel, maar hier kunnen we allemaal weer hoop uit putten.

Gelukkig komt het toch nog goed met Muamba ik was echt helemaal kapot geschrokken toen ik hoorde wat er was gebeurt. Maar gelukkig komt toch nog alles goed.

Fantastisch nieuws voor Muamba. Kijk natuurlijk is dit slecht een kleine vooruitgang en natuurlijk behoort hersenschade nog steeds tot de mogelijkheden. Maar toch is elke vooruitgang een vooruitgang. Hij is natuurlijk nog steeds kritiek dus er is geen reden om nu in de polonaise te gaan lopen. Maar toch het feit dat zijn hart zelfstandig functioneert en hij sommige ledematen kan bewegen is toch alweer een vooruitgang. Hij is er nog lang niet, ik hoop dat alles goed gaat komen met deze jongen.

Goed nieuws, knapt hopelijk weer helemaal op!

**muamba keep Fighting**

Het is relatief goed nieuws natuurlijk. Hopen dat hij weer helemaal de oude wordt.

Ik hoop echt dat die snel beter wordt. Het is toch al positief dat er vooruitgang geboekt wordt.

Veel sterkte aan zijn familie en vrienden!

You'l Never Walk Alone!

Eindelijk nieuws dat ietsjes positiever is !

Gelukkig maar hoop echt dat hij het redt

Mooi, hopen dat hij vooruit blijft gaan! En dat hij normaal kan leven!

Weer eens positief nieuws dat werd tijd, hopen dat hij er helemaal bovenop komt en dat hij weer kan voetballen. Al zal dat wel met een pacemaker moeten of niet ?

Wat Fijn weer een positief nieuwtje , ik hoop dat hij het overleefd. Ik heb ook oor hem gebeden

Dank u wel god voor zijn herstel! T ga hem goed !

20 maart 2012 om 09:59

Wat dacht je van: Dank je wel mensen die hem 2 uur lang hebben gereanimeerd en dank je wel mensen die hem dag en nacht onderzoeken en helpen in het ziekenhuis...

20 maart 2012 om 23:26

Laat hem gewoon God danken zonder zo´n reactie te plaatsen. Dat doet Muamba´s verloofde ook en niemand zit op zo´n reactie te wachten.

20 maart 2012 om 23:54

mwah , god bedanken voor? ik bedoel.. de feiten zijn dus dat hij gereanimeerd is en dus door dat reanimeren weer is bijgekomen.. en door de artsen en door de beademingsapparatuur is hij niet gestorven majah oke..
het gaat je goed jongen en hopen dat alles goed komt , dit gun je niemand zeker niet als je pas 23 bent en je leven nog moet beginnen!

Fantastisch nieuws, hopen dat hij er snel weer bovenop is!

Ik wens Muamba en zijn familie veel sterkte toe !

Dat is goed nieuws.

Plaats het volgende nieuws even in een nieuw artikel. Die updates zijn hinderlijk.

Ben blij het goede nieuws te horen.
Hoop dat hij snel weer de oude kan / mag zijn.

Hou vol jongen , ik bid voor je!

Gelukkig goed nieuws. Hopelijk hersteld hij helemaal!

Ik wens deze ex-gunner echt het allerbeste maar deze topic gaat helemaal nergens over. 5 updates? Alsjeblieft zeg. Hoeveel moeite kost het nou om 2 nieuwe topics te maken? 1 topic over de wedstrijd die afgelast is en 1 topic dat het weer goed gaat. Ik vind dit echt geen gezicht zo.

Maar goed zal wel aan mij liggen.

20 maart 2012 om 21:03

Mij lijkt dit juist handig, zo kunnen mensen die niet de precieze toedracht weten dit allemaal in een artikel terugvinden.

21 maart 2012 om 00:07

@burnturrek zo dacht ik er ook over. Nu moet je veel omslachtiger zoeken, en zie je totaal andere reacties dan nu bovenaan staan. Lees je net dat Muamba weer kan praten en bewegen, zie je reacties als "wat verschikkelijk dit". Niet helemaal stijlvol lijkt me

Ik denk dat hij het wel gaat redden. Het is volgens mij nog nooit gebeurd dat een voetballer weer kon praten/bewegen maar toch overleed. Het is alleen de vraag wat de schade is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bolton Wanderers

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
20.Reading44-22
22.Barnsley 41-24
Voor de complete stand: Football League Championsh...
SpelersPositieW
Ben AmosKeeper400
Mark DaviesMiddenvelder360
Darren PratleyMiddenvelder361
Dean MoxeyVerdediger330
Neil DannsMiddenvelder322
Gary MadineAanvaller325
Joshua VelaMiddenvelder312
Voor de complete selectie: Clubpagina Bolton Wanderers.

30 jaar
38 fans
Middenvelder

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
Patrick Vieira staat voor zijn eerste klus als hoofdtrainer in Europa. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren