PSV wacht loodzwaar programma: 'Laten zien dat we kunnen voetballen'

Donderdag, 23 februari 2012 om 08:50

PSV moet in de aankomende weken vol aan de bak. De ploeg van Fred Rutten wacht een loodzwaar programma, met naast het Europese avontuur pittige competitiewedstrijden tegen Feyenoord (thuis), FC Twente (thuis), NAC Breda (uit), sc Heerenveen (thuis) en Ajax (uit). Timothy Derijck weet dat de aankomende vier weken het seizoen kunnen maken of breken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

PSV staat over een maand nog bovenaan in de Eredivisie


Gerelateerd

64 reacties (laatste reactie door philips4e)

Het is der op of der onder. Hoop voor mijn club Twente dat PSV veel punten laat liggen.

23 februari 2012 om 10:35

Ik verwacht alleen in Breda (traditie getrouw) punten te laten liggen

23 februari 2012 om 10:42

met rutten gaan ze geen kampioen worden, ik denk dat het dramatisch wordt voor ze.

23 februari 2012 om 10:45

Met een NAC in deze vorm en als PSV ook weer in een stijgende lijn gaat, verwacht ik eerder een ruime overwinning voor Psv..

Maar je weet natuurlijk maar nooit!

23 februari 2012 om 11:00

@killahk

Het blijft Nac, ik ben eens (begin jaren 90) 3x in +/- 8maanden naar Breda geweest (competitie, beker, competitie) terwijl PSV toen ook beter was.

een schamel gelijkspelletje, en ik ben dus niet meer naar Breda geweest, ook al is het een fantastische sfeer

23 februari 2012 om 14:13

Het is niet op een zaterdag (avondje Nac), maar op een zondag, dus appeltje eitje..;-)
Zonder gekheid, ik denk dat PSV kampioen gaat worden en dat de komende wedstrijden ook laat zien. Tegen Groningen sloeg helemaal nergens op, helaas..

Het worden leuke weekenden zo te zien. In deze competitie kan alles. Dat is voor de ploegen die nu 5 punten achter staan een gerust stelling waarmee ze de komende wedstrijden met vol vertrouwen er tegen aan kunnen gaan. De competitie is nog lang niet gespeeld. De ploeg die het constants is wint deze competitie maar das logisch.

23 februari 2012 om 09:29

je laatste zin klopt niet helemaal, een ploeg die constant verliest wordt geen kampioen.

23 februari 2012 om 11:03

Volgens mij begreep je de zin niet helemaal. Een ploeg die constant wint die wordt kampioen. Dat lijkt me logisch. Wat de huidige top 6 laat zien kun je ook constant noemen. Constant "niet" constant zijn qua winnen.

23 februari 2012 om 11:08

dat is toch echt niet wat je zei: "de ploeg die het constants is wint deze competitie maar das logisch."

Dat is iets anders dat: "de ploeg die constant wint die wordt kampioen.

23 februari 2012 om 10:52

tektek

Ben je nou helemaal door te stellen, de ploeg die het meest constant is kampioen gaat worden. Uitslagen van wedstrijden worden grotendeels bepaald door een dosis geluk/pech, blessures en vooral, door beslissingen van scheidsrechters en hun assistenten. Op dit moment is het onmogelijk te bepalen wie het gaat worden. Dus ook Ajax zou het nog kunnen zijn. Zie vorig jaar.

23 februari 2012 om 10:57

Dat is het hem juist. Niemand is constant. Als dat wel zo was geweest was het verschil groter met heerenveen bijvoorbeeld. Ron Jans zei het zelf ook heel open en eerlijk.
Vooral PSV heeft al te veel gemorst qua punten.

23 februari 2012 om 11:09

Niet alleen PSV heeft teveel punten gemorst maar ook twente ajax en az. Ik denk dat verder Heerenveen en Feyenoord op dit moment naar hun kunne presteren.

Is inderdaad een pittig programma hoewel dit seizoen NAC uit niet zo zwaar is als SC Heerenveen uit (waar PSV een heel goed resultaat neerzette) of Fcgroningen uit (dat was minder).

In een competitie krijg je elke ploeg twee keer, en gaat het erom of je aan het eind van de rit bovenaan staat. Ajax had na de winterstop AZ uit en Feyenoord uit, en nu heeft PSV een aantal zware wedstrijden maar je speelt allemaal tegen dezelfde tegenstanders.

We zullen zien maar ik denk dat het aan de eind een close finish tussen drie ploegen wordt.

23 februari 2012 om 09:09

voor ons is het nu zaak niet over de kleintjes te struikelen zoals zondag uit bij excelsior..
hopen dat de duels : psv-feyenoord, psv-twente, psv-heerenveen veel gelijkspelletjes opleveren
en dat wij psv thuis pakken..

klikt gek maar geloof, zeker gezien het programma.. dat ajax kampioen kan gaan worden, we zijn na vanavond uitgeschakeld in europa en kunnen dus knallen in de competitie

23 februari 2012 om 10:16

geloof je nou echt nog dat ajax kampioen gaat worden?
PSV heeft de hele top 7 uit gehad behalve ajax PSV heeft dit seizoen nog geen een keer thuis verloren dus ik zou zeggen dat PSV kampioen word

23 februari 2012 om 10:19

Je vergeet alleen voor het gemak dat psv die kleintjes op het einde krijgt en jullie ook nog een paar zware wedstrijden krijgen. Denk dat als psv hier door komt ze kampioen worden.

23 februari 2012 om 10:29

ben je vorig seizoen vergeten? ajax was kansloos en stond toch met een schaal in handen!. psv heeft thuis nog niet verloren nee, maar als je feyenoord, fc twente, heerenveen en az nog op bezoek moet krijgen zit het er toch wel in dat ze een keer onderuit gaan..

23 februari 2012 om 10:41

Holland4live

Ik wil je even herinneren wat Ajax betreft, aan vorig seizoen. Ook toen zou Ajax geen kampioen worden. En kom nou niet aanzetten met ja maar...........

23 februari 2012 om 11:59

vorig seizoen was alles anders er staan nu anderen namen maar op het einde van het seizoen zeggen jullie wel anders

23 februari 2012 om 12:00

kijk bij ajax wie er nu allemaal geblesseerd zijn dan weet je genoeg ;

23 februari 2012 om 10:20

Daar ben ik het niet mee eens, in de competitie speel je 2x tegen dezelfde club. Vaak speel je niet 2x tegen hetzelfde team. Dit ivm transfers/blessures/(vorm). Dit kan nogal een verschil maken.
Stel je voor je speelt tegen Heerenveen met Assaidi en Narsingh. of je speelt tegen Heerenveen terwijl deze spelers geblesseerd zijn. Dat maakt nogal een verschil.
Hiermee wil ik zeggen dat het soms ook maar een gelukje is op welk moment je tegen welk team speelt.

23 februari 2012 om 11:46

Dat kan kloppen, dit was vorig jaar het geval met Vvv. Voor de winterstop met Honda thuis vrijwel onverslaanbaar, daarna bagger.

Ook PSV heeft nu mazzel met de schorsing van Guidetti. Voetbal blijft voor een deel afhankelijk van dit soort "toeval" net zoals de scheids wel of niet meehebben met fouten.

Maar de aard van het competitiesysteem is eerlijker dan bijvoorbeeld de beker waarin je met een gunstige loting veel meer voordeel kan hebben.

Hele zware programma voor Psv. Ze zullen op eigen kracht moeten gaan en alles geven. wat ze maar hebben. Het is een leuk aanvallend ploeg maar krijgen vaak van die domme doelpunten tegen.

23 februari 2012 om 17:13

Ja ze zullen echt op eigen kracht moeten gaan, (wij worden niet door scheidsrechters op sleeptouw genomen??)

Je hebt wel een ijzersterk tweede punt, het is iedere wedstrijd wachten op dat tegen-doelpuntje. Ook al speel je ze de rest van de wedstrijd compleet zoek (heracles, de Graafschap, etc)

Zooo, lekker programma zeg. Hopen dat ze veel punten gaan verspelen. Ik denk dat ze niet gaan winnen van Twente. De aanval van Twente tegen de verdediging van Psv.. pfft.

In ieder geval leuk dat er zoveel mooie wedstrijden van PSV alleen al op het programma staan. Het kan bijna niet anders of er doen nog minstens 2 ploegen mee voor de titel op de laatste speeldag. Dit wordt echt een hele spannende competitie.
En volgend jaar kan Vitesse misschien ook weer wat stappen maken en bovenin meedoen.

23 februari 2012 om 09:31

het zal wel mooi zijn als er nog 6 ploegen kampioen kunnen worden de laatste speeldag

23 februari 2012 om 10:48

Je kan ook zeggen; De aanval van PSV tegen de verdediging van Twente...pfff. Toevallig ook Twente-heracles gezien? Dan vind ik Marcelo wel een paar klasses beter dit seizoen dan Douglas.

Belachelijk programma natuurlijk. Ajax had het begin van het seizoen ook zo'n reeks. Europese wedstrijden doordeweeks en dan in de competitie bijna alle zwaargewichten achter elkaar krijgen. De Knvb moet hier wat meer op gaan letten volgend seizoen, spreid die wedstrijden gewoon meer uit over het seizoen.

23 februari 2012 om 09:27

daar ben ik het niet helemaal mee eens.
ajax/psv/twente/az vinden dat ze op dit moment de top zijn in nederland, dan zijn de europeese wedstrijden daar weer een gevolg van.
omdat tegenwoordig ook die wedstrijden in een poule gespeeld worden wordt het voor de nationale competitie ook steeds lastiger om wedstrijden te plannen, zeker nu de top iets groter is geworden, dus meer grote wedstrijden.
maar ik vind dat dat dus niet moet uitmaken als je jezelf tot de top rekent in eigen land, dan moet je juist er voor gaan als speler en club, hier wordt juist beter van.

en vergeet niet dat nederland het enigste land in europa is waar de burgemeester eerst nog zijn toestemming moet geven aan het programma ivm de inzet van de politie etc etc.

23 februari 2012 om 17:18

Enigste verschil, is dat wij niet lopen te miepen!!!

ook al heeft de maand wisseling (februari / Maart) ons al twee jaar de kop gekost!

En dat is niet zeiken maar constateren, ik zij het tijdens de indeling al tegen een maat, maar zat niet op VZ te Janken.

Blijft te vervelend dat PSV al 4 jaar totaal niet constant presteerd. De ene top prestatie wordt om de week afgewisseld met een matige of zelfs slechte prestatie. De wedstrijd tegen Groningen was van levensbelang om met iets meer ruimte deze reeks in te gaan maar zelfs dan kunnen ze zich om een of andere reden niet opladen.

Ben bang dat het "motivatie" of instelling probleem ons weer de titel gaat kosten. Weer zit er ontzettend veel voetbal en boven gemiddelde kwaliteit in de ploeg (qua eredivisie) maar weer worden er veel te veel punten verspeeld tegen teams waarbij dat onnodig is. Zet er een coach bij die ze iedere wedstrijd met 200% het veld instuurt (zoals Jol altijd deed bij Ajax) en dit PSV rolt 9/10 tegenstanders in de eerste helft op, ipv pas te gaan voetballen na 60 minuten of een 1-0 achterstand. Te irritant voor woorden als dit ons de titel weer gaat kosten.

23 februari 2012 om 17:21

Dat was vroeger!

Nu laten we het juist de tweede helft liggen!

Trouwens continu slechte met goede wedstrijden afwisselen is toch ook constant?!?

Tegen trabzonspor vanavond zullen ze wel winnen/gelijkspelen en dus doorgaan.
Ook ben ik er wel van overtuigd dat ze thuis van heerenveen en twente winnen, tegen feyenoord dit weekend wordt nog het moeilijkste thuisduel heb ik zon vermoeden.
Nac uit is helemaal geen lastige wedstrijd lijkt mij, ik vind nac namelijk erg slecht er zit geen structuur of iets dat elftal.
Uit bij Ajax wordt dus het lastigst!

23 februari 2012 om 09:33

feyenoord is op dit moment geen peil op te trekken, de ene week ziet het er prima uit om vervolgens een week later een wedstrijd te spelen die gewoon pijn aan de ogen doet.

ik mag aannemen dat psv vanavond wel weet te winnen al was de wedstrijd tegen groningen niet bepaald hoopgevend voor jullie.

zondag staat er veel op het spel, blijft psv koploper of blijft feyenoord in het spoor van de rest?
we gaan het zondag zien.

23 februari 2012 om 09:38

Ik hoop dat psv koploper blijft!
Maar ik denk dat Feyenoord het wel goed gaat doen tegen Psv, ze doen dit seizoen zoiezo goed tegen de topclubs en vorig jaar werd het 10-0 dat zullen ze nu misschien wel een beetje goed willen maken.
ik gok op 2-1

Ik heb weinig vertrouwen dat PSV hier met weinig schade door gaat komen. Ik hoop maar dat de schade beperkt kan worden zodat we in het resterende programma de kans hebben om in te lopen. Hiervoor moeten de thuisduels sowieso gewonnen worden!

Nou alleen Ajax heeft het niet al te lastig progamma. Voor de rest heeft de top 5 een zwaar progamma maar dit is de eredivisie je weet maar nooit. En hopelijk Fctwente als kampioen kan ik weer moooooiii feesten

Hier het wedstrijdoverzicht van de zes titelkandidaten voor maart:

http://krant.spitsnieuws.nl/spits/_main_/2012/02/2...
Elke kandidaat speelt nog een keer tegen een andere kandidaat. Sterker nog elke kandidaat, behalve Ajax, speelt twee keer tegen een andere titelkandidaat.

23 februari 2012 om 13:36

Ajax speelt nog tegen Heerenveen, Twente en PSV dus nog tegen 3 potentiële titelkandidaten, Twente speelt nog tegen Feyenoord, Ajax, Heerenveen AZ en PSV dus dat zijn er 5 PSV idem Heerenveen idem en AZ nog tegen 4 potentiële titelkandidaten, kan nog alle kanten op, maar Ajax heeft in principe het makkelijkste programma, maar wel 5 punten achterstand.
Dit is mijn top 5
1) Psv
2) Ajax
3) Twente
4) Az
5) Heerenveen
Maar de verschillen zullen klein zijn, ik denk dat het doelsaldo bepalend zal zijn bij de no1 en 2, daaronder met 1puntje verschil met de no1 en 2 en ook het doelsaldo bepalend tussen 3 en 4

Valt op zich nog wel mee dit programma. Het is jammer dat er Europees voetbal tussen zit, maar dat geldt hopelijk ook voor Twente en AZ. PSV heeft in ieder geval het voordeel om Twente en Feyenoord thuis te treffen, dat is toch een wereld van verschil. Als je de pogramma's van de hele top-6 bekijkt heeft iedereen nog een serie lastige wedstrijden, maar zie ik PSV in de combinatie van programma + voorsprong toch wel echt als favoriet.

Nu moet Psv in de komende weken ook tegen de toppers te kunnen winnen van Feyenoord, Twente en Ajax is het ze nog niet gelukt en dat zal in de komende weken toch echt moeten gebeuren willen ze voor de titel gaan. Belangrijke weken voor Psv dus waarin ze de titel kunnen winnen of verliezen.

Het is zo duidelijk als wat.

Vandaag zal Psv niet falen tegen Trabzonspor met 2 gescoorde uitdoelpunten. Dat zou een drama zijn namelijk. Psv liet daar zien veruit de beste ploeg te zijn en had eigenlijk naar 1-3 of zelfs 1-4 moeten uitlopen.

Tegelijk zit Psv in dezelfde wisselvallige prestatieritmiek als de overigen in de top 6 van de Eredivisie.
Verwacht dat Psv niet meer dan 9 punten haalt uit de 3 thuiswedstrijden en 2 uitwedstrijden. En dan mag het zich in de handen knijpen, helemaal met de kwartfinale Europa League er tussenin.

Ben benieuwd waar Rutten voor kiezen zal, competitie of een ronde verder in Europa.
Dat laatste is voor hem met name van belang bij het vinden van een nieuwe club, want die zal ook ergens in Europa liggen......

Ach PSV krijgt in dit programma de meeste ploegen thuis. Eigenlijk zie ik daarom niet zoveel problemen mocht Rutten het voor elkaar krijgen de boel op scherp te krijgen en weten te motiveren. Het grootste probleem zal wel weer de wedstrijd tegen NAC worden dan word er weer iets anders verwacht van de ploeg en dat kunnen ze dan weer niet opbrengen. Dat is zo vaak het geval met Psv.
Ik voorzie een mooie maand voor Psv.

hmmm, even ervan uitgaand dat psv vanavond wint komt er ook nog valencia tussendoor ( 8maart uit en 15 maart thuis)

Een leuke competitie als ik kijk naar het prog in de maand maart verwacht ik dat az bovenaan zal staan.
Feyenoord weggaat zakken , ajax de aansluiting weer gaat vinden bij psv en twente. Maar goed die glazen bol werkt dit seizoen niet helemaal lekker dus het kan zomaar anders zijn.

Belangrijk is wel dat ze vanavond in 90 minuten afrekenen met Trabzonspor. Anders kost dat weer extra fysieke en mentale kracht. Dat kunnen ze in ieder geval niet gebruiken met het oog op het programma.

23 februari 2012 om 17:28

Daar heb je zeker een punt, maar het zal toch niet????!!!!!!

PSV is al begonnen met het loodzware programma, Vorige week uit tegen Trabzonspor en daarna uit tegen Gron.
Voordeel is wel na al deze wedstrijden moeten ze er nog 7 waarvan 1 lastige thuis duel az.
IK hoop en denk dat we tegen Feyenoord Heerenveen NAC de 3 punten halen. en tegen Twente Ajax gelijkspel.

Tja,meestal heeft PSV moeite met de kleinere ploegen uit de Eredivisie ,maar ze doen het tegen de grotere ploegen meestal gewoon profesioneel door gewoon te winnen,ik denk dat ze dus de komende tijd niet veel punten gaan missen.

23 februari 2012 om 11:24

Je bedoeld ze spelen vaak uit waardeloos maar Thuis zijn ze heel lastig te verslaan.

Het programma hoeft geen probleem te zijn..psychologisch is het een voordeel.....je focus wordt optimaal benut. Je weet dat je 2 maanden lang een zwaar programma hebt...je zult moeten pieken en in de flow bijven. Zie het als een eindtoernooi.....als je er ongeschonden uitkomt wordt je kampioen!!!

23 februari 2012 om 17:37

Zo is het maar net!

super wedstrijden met een onoverwinnelijk gevoel ingaan!

Het worden spannende weken. PSV heeft thuis tot nu toe 9x gewonnen en 1x gelijk gespeeld, dus de wedstrijden thuis tegen Feyenoord en Twente heb ik wel vertrouwen in. Maar we zullen het vanzelf zien. Dit worden hele belangrijke weken. PSV moet van deze wedstrijden er minimaal 4 winnen.

Daarom denk ik dat Ajax zo maar weer mee kan doen.

Ajax heeft relatief gezien een gemakkelijk programma tot aan Psv. Die wedstrijden zullen gewonnen moeten worden, net als die wedstrijd tegen Psv. Daarna volgen thuiswedstrijden die gewonnen moeten worden en lastige uitwedstrijden tegen Heerenveen, Twente en Vitesse. Ik hoop dat we tegen die tijd weer over jongens als Vd Wiel, Boilesen, Boerrigter en Sigthorsson kunnen beschikken. Dat scheelt toch een slok op een borrel. Overigens is het natuurlijk onzinnig om hierover te speculeren. Kijk maar eens tegen welke teams de bovenste ploegen punten hebben laten liggen. Het is dus onvoorspelbaar.

Mooie duels geeft de achterliggende ploegen wel perspectief

23 februari 2012 om 17:38

of het legt de moed in de schoenen......

we zullen zien

nou, die staan 6de over een maand. De maand der waarheid voor de Eindhovenaren. Nou, als ze na die westrijden nog steeds in top2 staan hebben we een terechte kampioen. Maar he, het mag ook wel. Ze hebben 30 mil in die ploeg gepompd. Het zou geen topprestatie zijn als ze kampioen worden.

Periode zal ook cruciaal zijn voor Rutten. Ik zie hem zo vertrekken als Psv, naast afgelopen weekeinde de komende 2 a 3 wedstrijden verliest. Je kunt 1e worden maar ook 6e. Doelstelling is 2e minimaal dus er kleven zeer grote risicos aan de komende wedstrijden.

ik zie ze geen kampioen worden ze zullen weer gaan instorten zo als altijd onder rutten
omdat ze simpelweg niet kunnen verdedigen

Ochja 4 van de 6 zijn thuiswedstrijden, en daarna heeft PSV het makkelijkste programma van iedereen. Ander jaren had PSV op het laatst altijd het moeilijkste programma dit maal hebben ze het makkelijkste programma..

Geen woorden maar daden! Spreken met de voeten! Ben dit soort teksten zat! Altijd ga je er vanuit dat ze een mooie reeks neerzetten maar dan komt er een uitwedstrijd en zakken ze verschrikkelijk door het ijs!

23 februari 2012 om 15:46

Als PSV minder dan 5 punten achterstand heeft na deze serie, moeten ze gewoon top-2 eindigen. Maar liefst zie ik PSV de thuiswedstrijden tegen Twente en Feyenoord 'gewoon' winnen en een punt pakken in Breda (daar is elke Nac-aanval toch altijd een goal tegen al jarenlang).

Realistisch gezien denk ik 5 of 7 punten uit de drie thuisduels. 2 punten uit de 2 uitwedstrijden. Dan kom je op 52 of 54 punten na 27 wedstrijden. Stel dat de tegenstand wel alle 5 komende matches wint, sta je maximaal 6 punten achter.
Is niet optimaal (zo presteert PSV immers ook nooit onder Fredje), maar onder deze omstandigheden zou je met de 7 laatste wedstrijden nog voor de boeg alsnog top-2 moeten spelen. Zelfs als een concurrent ineens alles ging winnen.

Deze periode is echt erop of eronder voor Psv. Hopelijk laten ze eindelijk datgene zien wat ze al het hele jaar uitspreken. Grootste obstakel daarin zal wederom Fred zelf zijn. Hopelijk heeft PSV daarom dit jaar een keer het geluk aan haar zijde, want dat zal ook nodig zijn.

23 februari 2012 om 16:07

Ik heb het gevoel dat Psv gaat winnen tegen Trabzonspor, Feyenoord en Twente zal winnen, maar daarna in elke uitwedstrijd punten gaat verspillen behalve Excelsior. De tegenstanders die ik nu opnoem, daar gaat Psv door het ijs zakken zoals altijd met Fred en verliezen ze punten:

Nac - Psv: Winst Nac
Ajax - Psv: Gelijkspel
RKC - Psv: Gelijkspel
Roda JC - Psv: Gelijkspel
Excelsior - Psv: Winst Psv

Dus uit de 5 laatste uitwedstrijden verwacht ik 6 punten voor Psv. We hebben natuurlijk geluk dat de rest thuiswedstrijden zijn tegen moeilijke tegenstanders.

Psv - Feyenoord: Winst Psv
Psv - FC Twente: Winst Psv
Psv - SC Heerenveen: Winst Psv
Psv - VVV Venlo: Winst Psv
Psv - AZ: Gelijkspel
Psv - Nec: Winst Psv
Psv - Ado: Winst Psv

Op de een of andere manier presteert Psv in haar thuiswedstrijden gelukkig heel goed onder Fred. Dus hieruit verwacht ik dat ze 19 punten zullen halen. Doe je die 6 van de uitwedstrijden erbij heb je 25 punten. Dus kom je uit op 70 punten. Maar aangezien de concurrentie waarschijnlijk meer zal halen, worden we weer de lachende 3e. Dankjewel Brands, dat je het vertrouwen hebt gehouden in deze mislukte trainer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Zondag 20 mei
Luuk de Jong is niet de enige Nederlandse spits die in beeld is bij Club América. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren