Onze Ronaldinho

Zaterdag, 21 januari 2012 om 21:11 door Koni078

Velen kennen CSKA Moskou vooral door spelers als Vágner Love, Seydou Doumbia, Keisuke Honda, Alan Dzagoev, Igor Akinfeev en tegenwoordig ook Ahmed Musa en Pontus Wernbloom. Namen als Milos Krasic, Jo, Yuri Zhirkov en Ivica Olic zal ook een bel doen rinkelen. Echter was van al die namen maar één speler die er bovenuit stak. Helaas is hij in de vergetelheid geraakt. 

Ik heb het over Daniel da Silva Carvalho. Carvalho werd ontdekt op het WK onder de twintig in de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij uitgroeide tot speler van het toernooi. Toen heeft CSKA hem overgenomen van Internacional en is hij uitgegroeid tot een absolute leider. 

Elke aanval kwam terecht bij Carvalho. Hij  was de man die het verschil maakte voor CSKA. Carvalho deed altijd iets goed met de bal. Of hij nou het overzicht behield, doelpunten voorbereidde, zelf scoorde of technische hoogstandjes deed: alles was bij mooi bij hem. In 2005 werd hij verkozen tot speler van het jaar in de Russische Premjer Liga, doordat hij ons naar de titel bracht. Bijzonder was dat hij de allereerste buitenlander was die met deze prijs werd beloond. Dankzij Carvalho zijn wij de eerste Russische club die de UEFA Cup won. Hij bereidde drie goals voor tegen Sporting Portugal.
 
Voor Carvalho toonde Internazionale en Manchester City concrete interesse. Toch besloot hij om zijn aflopende contract te verlengen tot de zomer van 2010, mede omdat hij het enorm naar zijn zin had in Rusland en Massimo Moratti niet met hem in gesprek wilde. "Ik verdiende een goed salaris, dus waarom zou ik vertrekken? Bij de clubs die interesse toonde zou ik niet meer hebben gewonnen als bij CSKA.", blikt Carvalho terug in Sovsport.

Helaas voor hem hijgde Alan Dzagoev in zijn nek en ging Carvalho steeds matiger voetballen. Daarom mocht hij tijdelijk naar zijn oude club Internacional, om zijn oude vorm weer terug te vinden. De huurperiode liep ten einde en sindsdien besloot Gazzaev om op te stappen. Zico werd zijn vervanger, maar ook dat heeft Carvalho nooit geholpen om zijn oude vorm terug te vinden. Hoevaak Zico zijn hoofd boven water hield, hij faalde constant. Ik had ook de indruk dat Carvalho veel te dik was conditioneel niet honderd procent was. Dat werd hem fataal doordat Dzagoev hem uit de basis speelde. Hij toonde wél de juiste mentaliteit. 

Dat is ook het hele probleem van Carvalho: zijn mentaliteit. "Ik betreur ten zeerste dat ik niet het maximale uit Carvalho gehaald heb. Waanzinnig getalenteerde speler!  Hij was alleen net zo lui als getalenteerd. Hij kon echt alles, maar hij had niet genoeg karakter, wil en ijverigheid om tot een echte ster uit te groeien.", zei Gazzaev. En gelijk heeft hij. Zo zal ik nooit vergeten dat hij in 2008, thuis tegen Zenit Sint-Petersburg, met zijn bolle lijf met één schijnbeweging Anatoliy Tymoschuk volledig het bos instuurde. René van der Gijp zou daar zeker van genoten hebben. In dat kader lijkt Carvalho ook wel een beetje op Ronaldinho. Die heeft namelijk precies hetzelfde als hij: op het veld een geweldenaar, maar erbuiten weet hij het niet meer. Al ontkent hij zelf dat hij een fanatieke drinker is en elke dag bij de Mcdonald's te vinden is.  

Zijn huurperiode in Qatar was ook geen groot succes. Carvalho waarschuwt voetballers die de ambitie hebben om naar het midden oosten te gaan: "Ik kan één ding zeggen: ik had het er niet naar mijn zin. Het land zelf vond ik leuk, maar het niveau is erg laag.  Om eerlijk te zijn, is er helemaal geen professioneel voetbal in Qatar. De trainingen zijn niet elke dag en ook nog eens niet gepland. De spelers komen pas een paar uur voor het duel. Als je je wil ontwikkelen als een voetballer, is er daar niets te doen. Ik weet niet eens meer hoe die club(Al-Arabi) heet!", aldus Carvalho. 

Wie weet zie ik Carvalho wel weer in Rusland spelen. "Ik heb al twee aanbiedingen van Russische clubs gehad, maar op dit moment wil ik nog niet terugkeren naar Rusland. Misschien over twee jaar. Ik weet dat Anzhi Makhachkala de rijkste club van Rusland is, maar als ik terug zou keren zou dat enkel voor een club uit Moskou zijn. In een andere stad zie ik mezelf niet spelen.", zei hij. 

Echter heeft hij geen spijt met hoe het allemaal verlopen is. "Ik ben tevreden met hoe mijn carrière er nu uitziet. Ja, het kon misschien beter zijn maar ik ben absoluut niet teleurgesteld. Waarom zou ik?", vertelde Carvalho verder. Toch blijft het enorm zonde dat de carrière van Carvalho diep gezonken is. Hij probeert nu de draad op te pakken bij Palmeiras, maar met de juiste mentaliteit was hij één van de sterkhouders van Real Madrid. 

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 19 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 3800+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

37 reacties (laatste reactie door feyenoord67)
22 januari 2012 om 22:56

Heel mooi geschreven! 5 sterren zeker verdiend

Mooi stuk, nog ontroerend geschreven ook.
Knap gedaan!
Zelf ken ik Cska inderdaad alleen van love (ja ook van anderen, maar love vind ik briljant)

Kan geen verbeter puntjes bedenken, alleen soms wat korte zinnen

4 sterren

Okee ik klikte per ongeluk op 5, edit: hij verdient het wel, toch?

21 januari 2012 om 22:33

Bedankt voor je reactie! Als je Love al briljant vindt, moet je eens beelden van Dani Carvalho zoeken. Want als Vagner briljant is, is Dani geniaal.

En dat je per ongeluk 5 sterren gegeven hebt maakt niet zoveel uit. Iemand mag het best compenseren als men daar behoefte aan heeft.

21 januari 2012 om 22:50

Ga ik doen, prima
Heb de post aangepast ;p

Edit: Truly impressed...
Die techniek en traptechniek, die vrije trappen en skills...
Terwijl die zo simpel beweegt is hij zo veel spelers te snel af... behendige gozer
Wow

Haha, ik schrok me dood toen ik de titel zag. Ik ben nu namelijk ook bezig aan een CE over Ronaldinho. Heel toevallig ook over zijn mentaliteit. Zijn tijd bij Barcelona. Maar deze ging dus over Carvalho.

Een erg goede CE. Van jou Ce's leer ik altijd wat. Het stuk zit goed in elkaar en ik heb niet veel fouten kunnen vinden. Dit was er wel 1: Carvalho deed altijd iets goed met de bal. Volgens mij moet goed goeds zijn. Maarja, gaat niet van je aantal sterren af.

22 januari 2012 om 01:55

ja ik ook al -_-, Ronaldinho is in ieder geval nog niet vergeten

mooie CE verder, altijd leuk om iets over Cska te lezen.
Misschien gebruik je iets te korte alinea´s, waardoor je niet echt lekker in het stuk komt, dat had ik tenminste een beetje

Erg leuke CE , het enige (maar dan ook het enige) vervelende vond ik dat je 2 keer zei "ons kampioen maakte" en "zijn WIJ de eerste" , dat boeit mij verder niet zoveel . Daarnaast las het lekker weg en geef ik je gewoon 5 sterren.
Great job!

heel erg goed geschreven... meer kan ik eigenlijk niet zeggen. mooi om de passie voor het spelletje ook te zien van mensen die iemand adoreren waarvan ik hiervoor nog nooit gehoord had.

Ik vond Carvalho een heerlijke speler destijds, die ben ik zeker niet vergeten. Hij speelde net zo nonchalant als Quaresma en had minstens zoveel talent. Helaas, zoals dat bij veel Brazilianen gaat tegenwoordig, is zijn carriere flink in de soep gelopen. Eeuwig zonde.

22 januari 2012 om 11:40

Gelukkig is er iemand die Carvalho niet vergeten is, want ik denk dat de meesten zich niet meer zullen herinneren wie hij was. Best jammer, want in mijn ogen is hij misschien wel het grootste talent die wij ooit hebben gehad.

Je hebt het heel mooi geschreven, ik kende hem niet maar door je verhaal ben ik hem gaan opzoeken. Het was boeiend en was leuk om te lezen, 5 sterren

Goed,gedaan

Hij leest lekker goeie feiten gebruikt,

5 sterren voor u

Eindelijk iemand die het ook heeft gezien! Elke wedstrijd was het weer genieten van die jongen. Dzagoev is absoluut ook echt fantastisch, maar Carvalho had dat nonchalante er nog een beetje in. Hij doet me altijd een beetje denken aan Riquelme, die had er ook veel meer uit kunnen halen

22 januari 2012 om 17:55

Dat Carvalho kon voetballen heb ik altijd gezien. In de periode van 2005 was hij echt een topper. Het was alleen enkel frustrerend destijds dat hij de ontwikkeling van Dzagoev verstoorde. Zico was toch iemand die zijn Braziliaanse maatjes de voorkeur gaf, zelfs al waren ze dramatisch bezig. Op een gegeven moment was ik gewoon gehecht aan Alan en deed Carvalho er niet meer toe. Je moet voor de lol dat beeld opzoeken waarin hij met zijn bolle lijf met één schijnbeweging Tymoschuk volledig het bos instuurde. Dat was toch een magisch moment van hem.

Ik ga hem een opzoeken ben benieuwd, heel mooi stuk.

Mooi stuk, heb laatst zelf nog een beetje research gedaan naar deze jongen.

Kende hem uiteraard van de Uefa Cup campagne en toen Cska hem won. Vond de Uefa Cup toen nog erg leuk met Cska en erna Sevilla. Was een geweldige speler die als nummer 10 en schaduwspits speelde. Geweldige techniek, inzicht en passing. Je hoorde ook erg veel over hem, daarom besloot ik laatst even te kijken wat er met hem aan de hand was. Bedankt voor de verheldering, mooi stuk over een grote speler.

Leuk stuk, ik kende Carvalho wel. Prachtige speler.
Volgens mij speelde hij ook met Brazilie tegen Argentinie in London na de WK van 2006. Toen had hij samen met Robinho ook een hele mooie actie.

Hij was ook erg sterk toen hij nog topfit was. Die kreeg je niet zomaar naar de grond, nu al helemaal niet haha.

Maar mooie CE, altijd leuk om zulke dingen te lezen. Daarbij is je schrijfstijl gewoon goed.

Goede CE, ik kende hem nog niet, maar een geweldig stuk, zonde dat er zo weinig van hem gekomen is. Een vraagje: Hoe oud is Carvalho nu eigenlijk?

Ik geef de CE 5 sterren

22 januari 2012 om 17:41

Hij is nu 28 jaar, dus een topclub zit er waarschijnlijk niet meer voor hem in.

22 januari 2012 om 18:04

Oké, jammer. Misschien kan hij nog naar een subtopper?

22 januari 2012 om 18:08

Ligt eraan welke. In Spanje bijvoorbeeld bij een Villarreal zou hij meekunnen, al weet ik niet of hij wat afgevallen is. Ik denk dat Carvalho het wel lekker vind om even in Brazilië te voetballen en wie weet komt hij weer naar Rusland. De Russische wikipedia meldt al dat hij een contract bij Lokomotiv Moskou getekend heeft.

Geweldige speler natuurlijk, maar de vergelijking met Ronaldinho gaat mij net iets te ver
Goed geschreven CE waarvan ik veel heb opgestoken 5*

22 januari 2012 om 18:05

Kun je me misschien uitleggen waarom je die vergelijking te ver vind gaan? Carvalho had namelijk bijna alles wat Ronaldinho ook heeft. Hij bewees zich uiteraard op een mindere niveau als Ronaldinho, maar hij had die stap naar de top zeker kunnen maken. Echter was Carvalho, net zoals Ronaldinho, ook behoorlijk lui en zag hij voetbal vooral als plezier in plaats van werk. Hij deed er ook iets te makkelijk over.

22 januari 2012 om 18:29

Het was niet mijn bedoeling om je held fte beledigen of om hem te kort te doen. Maar zoals je al zei hij bewees zich op een minder niveau en ik zou dan van jou aan moeten nemen dat hij het hogere niveau aan kon. En daarbij vind ik ronaldinho toch echt een klasse apart en een betere speler. Maar dat is natuurlijk subjectief.

23 januari 2012 om 13:41

Het is niet zozeer dat ik beledigd ben hoor, maar ik was gewoon benieuwd naar je argument. Ik bedoelde meer dat er overeenkomsten zijn tussen Carvalho en Ronaldinho. Qua spel had Carvalho veel van hem weg en buiten het veld is hij ook typisch zo'n feestbeest, als je begrijpt wat ik bedoel.

Mooi stuk! Altijd leuk om bij jou wat te lezen over een andere competitie dan de usual.
Was hij ook niet een van de spelers die in het jaar na de Uefa cup winst een poos weigerde te spelen voor Cska tegen onder andere Psv, samen met Jo en Vagnar Love, of laat mijn geheugen mij nu kansloos in de steek?

22 januari 2012 om 18:26

Jouw geheugen laat je niet in de steek. Dat heeft hij inderdaad gedaan. Vagner kwam te laat aan in het Lokomotiv stadion voor de wedstrijdbespreking. Gazzaev heeft hem toen naar de tribune gestuurd en dat was tegen het zere been van Carvalho en Jo, die zich solidair hebben getoond richting hun aanvalspartner. Dus we moesten het tegen PSV zonder onze 'grote drie' gaan doen.

22 januari 2012 om 18:27

Pff wat een mannetjes. Verder heeft Vagnar toch opzich wel een goede topsport mentaliteit? Bedankt voor je snelle verhelderende reactie

22 januari 2012 om 18:39

Nou, Vagner heeft vooral een motivatieprobleem. Hij wil het niet meer opbrengen om zich optimaal in te zetten. Hij speelt al een heel seizoen met de gedachte wanneer hij eindelijk Rusland kan verlaten. Hij heeft al tig keer geroepen dat hij weg wil, maar hij is altijd gebleven. Hij mag weg, maar alleen bij een goed bod. Flamengo heeft concrete interesse, maar die willen niet verder gaan als 8 miljoen.

Ik heb 1 klein foutje ontdekt: Namen als Milos Krasic, Jo, Yuri Zhirkov en Ivica Olic zal ook een bel doen rinkelen. Zal moeten zullen zijn.
Voor de rest is het allemaal correct.

Als ik denk aan Cska denk ik aan de Uefa cup van 2005 en de spelers die ik destijds hartstikke goed vond bijvoorbeeld Vagner Love en Jo, maar eerlijk gezegd is Carvalho me niet opgevallen of misschien dat ik hem destijds goed vond maar inmiddels al ben vergeten.

Al met al een uitstekend CE

5 Sterren!

24 januari 2012 om 07:04

Jo heeft niet de Uefa Cup gewonnen he. Die kwam pas een jaar later.

24 januari 2012 om 07:58

Naja ik bedoel daarna dan Ik vond het altijd een beest voorin jammer dat hij nu in Brazilie speelt.

24 januari 2012 om 17:06

Klopt, hij is veel te vroeg uit Rusland vertrokken. Hij had beter nog een paar jaar in Rusland kunnen blijven en dan pas de stap maken naar een subtopper of evetueel een topclub. Maar goed, 20 miljoen voor hem was gigantisch veel en kon je onmogelijk weigeren.

Mooie Ce.
Kan me nog herinneren de wedstrijd dat Cska met Carvalho tegen Liverpool speelde, wat werd hij genadeloos hard overal op het veld weggeschopt puur om hem tegen te houden.

Mooie speler die helaas nooit helemaal naar de top is gekomen.

5 Sterren voor deze CE.

haha, soms kijk ik nog op youtube naar de filmpjes van Carvalho, echt puur genieten! Echt een klasbak was dat, jammer dat hij nu in Brazilie speelt. Want die gast kon het echt waar maken bij een echte europese topclub.

Ik kende deze speler niet maar volg sinds een paar jaar Cska, dus ben beelden gaan opzoeken dit zijn nou voetballers waar ik van hou, schijt aan alles en zo uitstraling geef de bal maar hier ik ram hem er wel in. Voetballers zoals ja Ronaldinho Theo Jansen, Cantona en ga zo maar door. Je krijgt van mij 5 sterren want je kunt geweldig stukken over Cska schrijven!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

CSKA Moskou

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
4.Krasnodar5416
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Igor AkinfeevKeeper300
Ahmed MusaAanvaller3013
Alan DzagoevMiddenvelder296
Zoran TošicMiddenvelder284
Pontus WernbloomMiddenvelder274
Sergei IgnashevichVerdediger253
Voor de complete selectie: Clubpagina CSKA Moskou.

In de wandelgangen

Dinsdag 22 mei
Drie clubs hebben Marouane Fellaini momenteel een concreet aanbod gedaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren