Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'De Italiaanse taal is heel erg moeilijk om te leren, net als Nederlands'

Laatste update:

Het eerste buitenlandse avontuur van Maarten Stekelenburg gaat met horten en stoten. AS Roma presteert wisselvallig in de eerste weken van het nieuwe seizoen, terwijl de doelman door een hoofdblessure enige tijd aan de kant stond. Het is de Oranje-international ook nog niet gelukt om de Italiaanse taal onder de knie te krijgen.

/

"De Italiaanse taal is heel erg moeilijk om te leren, net als Nederlands", claimt de ex-doelman van Ajax woensdag in diverse Italiaanse media. "Ik zit op Italiaanse les en begin het langzamerhand te begrijpen. Maar Italiaans praten is op dit moment nog niet aan de orde. Ik zoek telkens naar woorden."

"Op het veld communiceer ik in het Engels", vervolgt de Nederlander. "Ik kan ook Duits, maar dat is hier bij AS Roma niet van toepassing. Veel collega's praten ook Spaans tegen trainer Luis Enrique. Ik weet dat ik snel de Italiaanse taal onder de knie moet krijgen. Alleen dan kan ik mezelf verstaanbaar maken."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat is inderdaad rete-moeilijk. Hij zal het op 1 of andere manier op een gegeven moment wel onder de knie moeten krijgen. Desalniettemin blijft hij wel 1e keus, of hij nou Italiaans praat of niet.

26 oktober 2011 om 13:17

Italiaans is echt niet zo moeilijk als het Nederlands.

Italiaans is net als Spaans vrij 'gemakkelijk' onder de knie te krijgen. Zeker als je het vergelijkt met Nederlands.

26 oktober 2011 om 13:41

Ik heb begrepen dat spaans juist grammaticaal heel makkelijk is!
er is geen t/d kwestie en tegenwoordig/verleden tijd... Zelf geen spaans gevolgd hoor, maar dat heb ik eens begrepen;

on:

Het zal inderdaad best lastig zijn, helemaal gezien Nederlands van het Germaans afstamt en Italiaans van het Latijns. Totaal verschillend dus.... Jee blijft toch wel nummer 1, ben ik van overtuigd!!!

26 oktober 2011 om 17:13

Het spaans heeft wel degelijk een verleden tijd, zelfs twee. En ook gewoon een tegenwoordige tijd, maar goed, dat zal vrij weinig mensen hier interesseren ;

On:

Een nieuwe taal is natuurlijk altijd lastig, vooral omdat het meteen gebruikt moet worden. Maar dat komt vanzelf wel.

26 oktober 2011 om 13:34

Precies zoals Tim ook al zegt,
het Italiaans is niet een heel erg lastige taal om te leren hoor!
Zeker vergeleken met het Nederlands.

Dan is het te hopen dat de verdedigers wel Engels spreken. Lastig coachen als je de eigenlijke taal niet spreekt.

26 oktober 2011 om 16:44

De gemiddelde Italiaan komt niet verder als Yes yes

Tsja, Italiaans is zeker niet een taal die je zomaar even leert, is inderdaad een moeilijke taal om onder de knie te krijgen. Maar wil je als een buitenlander echt willen slagen in Italie, en ook goed in de groep passen, zul je toch echt Italiaans moeten leren. Dat zie je ook bij Eljero Elia bij Juventus. Die kan ook nog geen Italiaans, en die krijgt daardoor weinig minuten en het maakt het trainen onder Conte ook veel moeilijker. Engels word in Italie sowieso vrij weinig gesproken, dus daar heb je ook niets aan. Dus dat word nog even doorleren voor Stekelenburg

26 oktober 2011 om 13:33

"dat zie je ook bij Eljero Elia bij Juventus. Die kan ook nog geen Italiaans, en die krijgt daardoor weinig minuten."

Ja, want die coach doet eerst een taal-test bij elke speler voor hij een opstelling maakt, klopt.

26 oktober 2011 om 13:44

Ha-ha, leuke grap man. Niet dus. Als je probeert grappig te zijn, doe het dan goed.

Elia kan nog geen Italiaans, waardoor het trainen onder Conte gewoon erg moeilijk is. Er zitten in de selectie van Juve sowieso veel Italianen, wat het samenspelen en trainen met hun gewoon erg moeilijk maakt. Als Conte iets uit wilt leggen over wat hij van Elia verwacht in het veld, of wat hij moet doen precies, begrijpen ze elkaar gewoon niet. Lijkt me nogal moeilijk. Vind je niet, 'grappenmaker'?

26 oktober 2011 om 15:21

Is het ook niet zo dat Zlatan geen italiaans sprak op het moment dat ie naar Juve ging.
Denk dus niet dat het niet spreken van de taal zoveel invloed heeft op de speelminuten die je maakt.

26 oktober 2011 om 15:38

@infama & Patjek: Dit heeft ook te maken met de coach eh. Conte kan voor zover ik weet niet fantastisch Engels, en dat was in de tijd van Zlatan en Davids anders. Ze kunnen Elia gewoon weinig vertellen tijdens trainingen of in de wedstrijd, omdat ze elkaar niet begrijpen. Als Conte wilt vertellen wat hij precies van hem verwacht, snapt Elia er niks van. Het niet spelen van Elia heeft ook nog andere redenen, maar dat geheel terzijde..

Vooral in Italie lijkt me dat erg belangrijk, aangezien je genoeg spelers daar hebt rondlopen die engelse taal niet onder de knie hebben! Vraag me of Stekelenburg met bijvoorbeeld Totti kan communiceren!

Ik vind het overigens geen juiste plek voor Stekelenburg. Nog steeds veel vergelijkbaar met Van der Sar die ook daar zijn eerste mislukte overstap maakte!

26 oktober 2011 om 13:36

Wat je er van maakt is je eigen probleem, As Roma is een veel betere club dan Ajax dus op dat gebied is hij zeker vooruitgegaan. Niveau veel hoger en kan daar dus veel leren.

Ik vind persoonlijk het Nederlandse taal het moeilijkst. Want de talen uit italie, frankrijk en spanje lijken ongeveer op elkaar alleen met een andere uitspraak, klemtoon en klanken. Maar goed in ieder geval mooier dan onze taal!

26 oktober 2011 om 13:03

ik merk het, het is namelijk DE Nederlandse taal in plaats van Het haha ;

Communicatie in het voetbal is essentieel. Ik ben van mening dat bij elke topclub Engels de voertaal moet zijn. Topclubs hebben bijna altijd buitenlandse spelers op de loonlijst staan. Ook voor de inheemse spelers (in dit geval Italianen) zullen dan Engels moeten spreken. Dit komt goed van pas als zij een overstap maken naar het buitenland.

26 oktober 2011 om 13:07

Haha bedankt voor de correctie. Ben weliswaar geen echte rashollander, maar als Nederlander zie je maar ik dat zelf nog de onnodige fouten maak!

26 oktober 2011 om 13:04

@ gj200905 Ik ben het met je eens dat de Nederlandse taal het moeilijkst is van de talen die je noemt omdat er zoveel uitzonderingen zijn in het Nederlands. Italiaans is voor mij de mooiste taal ! Duits en Engels is een stuk makkelijker voor ons ( Nederlanders om te leren ). Jammer dat ze in Nederland niet Spaans en Engels als basis hebben omdat het de belangrijkste talen zijn in de wereld. Als je Spaans kan praten, kan je ook makkelijker Italiaans en Portugees leren.

26 oktober 2011 om 13:14

Een beetje vreemde beredenering. De Nederlandse taal heeft weer overeenkomsten met het Duits en als ik me niet vergis ook met de Scandinavische talen. Voor een 'germaanse' mensen worden Latijnse talen over het algemeen als moeilijker ervaren en voor Zuid-europeanen zijn Germaanse talen vaak een raadselachtig gebeuren.

Elke taal heeft zo zijn moeilijkheden. Ik denk enkel niet dat uniciteit van een taal het per definitie moeilijker maakt. Indien je geen basis hebt in een van de Mediterrane talen en je gaat er een leren dan is alles wat je leert gewoon net zo nieuw als wanneer je een unieke taal zoals het Baskisch gaat leren. Het Baskisch lijkt helemaal nergens op en is voor buitenstaanders een compleet raadsel. Maar mocht je een Chinees eerst tien lessen Baskisch en vervolgens tien lessen Duits geven dan sluit ik niet uit dat de Chinees het Baskisch beter onder de knie krijgt. Waarom niet?

Maar goed, ik ben geen taalexpert dus ik zou niet weten of het Italiaans per se een moeilijke taal is. Ik beheers het Spaans en Catalaans tot op zekere hoogte dus het Frans was op school voor mij vaak makkelijker dan voor veel van mijn klasgenoten die deze basis in een andere Latijnse taal niet hadden. Bij hen lag het Duits altijd beter dan het Frans, bij mij maakte het niet zoveel uit. Zover ik weet heeft Stekelenburg helemaal niets met het Italiaans of een andere Latijnse taal dus ik kan me voorstellen dat hij het moeilijk oppikt. Niet iedereen heeft immers een talenknobbel of een basis in een vreemde taal.

26 oktober 2011 om 14:58

Ik heb gelezen dat Pools de moeilijkste taal is. Een van de redenen die daarvan gegeven werd is dat de gemiddelde leeftijd dat iemand zijn eigen taal behoorlijk onder de knie heeft in Polen het hoogste ligt.

27 oktober 2011 om 03:05

Hongaars en Fins zijn de moeilijkste talen om te leren. Ze hebben beiden geen enkele wortel in het latijn, de Germaanse talen of het Arabisch.

27 oktober 2011 om 13:39

Daar mag je het Baskisch als ik me niet vergis dan ook bij rekenen. Geen enkele invloed gehad van de Romeinen, Germanen of Moren.

Wat de moeilijkste taal is weet ik niet. Om maar weer even terug te keren naar de kern: Het is vast niet eenvoudig voor Maarten maar ik neem aan dat hij zich met de begeleiding daar en de professionals om hem heen (die zogeheten voetbaltaal spreken) wel kan redden wat betreft de communicatie.

Bij AS Roma speler er geen Italianen in de verdediging, die spreken volgns mij allemaal wel een woordje Engels dus hoef er geen miscommunicatie te onstaan.

26 oktober 2011 om 14:41

@ Liverrard:

Nee hoor, Aleandro Rosi (4 wedstrijden dit seizoen) en Marco Cassetti (2 wedstrijden) zijn wel degelijk italianen in de verdediging bij Roma. Daarnaast is het gewoon wel erg handig als je Italiaans kent. In Italië is het namelijk niet zo vanzelfsprekend dat iedereen Engels kan.

Helemaal mee eens, maar het licht ook wel aan de dialecten in het land.
Wij in Venlo zijn ook onverstaanbaar voor de de Amsterdammers...

Als je vloeiend italiaans wilt spreken ben je wel 10 jaar verder denk ik.

26 oktober 2011 om 13:07

10 jaar? Als je één jaar in Italië woont spreek je de taal, simpel als wat. Zeker als je daarnaast nog Italiaanse les volgt en er een beetje moeite voor doet. Ik vind Italiaans trouwens ook zeer makkelijk, in tegenstelling tot Spaans of Frans.

26 oktober 2011 om 13:10

Wow, 10 jaar? Vloeiend Italiaans spreken gaat wel een paar jaar overheen, maar als je zoals Milanisto al zegt, in Italie woont leer je de taal veel sneller. Helemaal als je er ook nog lessen voor neemt, en er zelf tijd insteekt. Ik vind Italiaans makkelijker als bijvoorbeeld Frans.

26 oktober 2011 om 13:11

@ kenvenlo De dialecten hier zijn anders, in andere provincies hier veranderen ze gewoon de hele taal. In Italia veranderen ze een paar dingen maar zijn ze gewoon verstaanbaar voor de andere streken van Italia. Zoals friezen praten niet eens Nederlands en sommige kunnen dat niet eens, wat ik belachelijk vind, dan zeggen zij wat over buitenlandse mensen die soms beter Nederlands kunnen dan hun zelf, sorry dan is het niveau gewoon erg laag. Vloeiend Italiaans kan je in 1.5 a 2.5 jaar wel leren voor de gemiddelde persoon, omdat ik het zelf geleerd heb. Het komt goed met Stekel.

26 oktober 2011 om 13:22

In Italie is het napolitaans even verschillend van het Italiaans als het fries van het nederlands hoor. Ik kan zelf vrij goed Italiaans maar als mn oma napolitaans praat kan ik haar niet verstaan dan weet ik niet eens waar het over gaat. Zo is ook het Siciliaans heel anders. De taal is inderdaad snel te leren en steek lijkt me nou niet de eerste best kneus, volgens mij nis ie wel redelijk slim.

26 oktober 2011 om 13:32

Het dialect van fries en Nederlands is echt wel een groter verschil dan Italiaans ''normaal'' en het napolitaans dialect.

26 oktober 2011 om 13:44

@ Napoli3 Ik versta Siciliaans net zo goed als Italiaans, dus ik vind het zeker wel een verschil Fries en Nederlands is totaal een andere taal eigenlijk. Napolitaans weet ik niet, maar ik weet zeker dat ik dat veel beter zal begrijpen dan de Friezen met hun taal want ik kan nog beter Chinees verstaan en Fries, wat een taal zeg.

26 oktober 2011 om 14:59

Verschil tussen Italiaans dat ze in Noodr-italie en in Zuid-italie spreken is erg groot.

Mooie taal hoor.

Ik denk inderdaad dat het zeer moeilijk te leren is.
Wat moeilijker is? Daar doe ik niet aan... Iedere taal heeft zijn eigen moeilijkheids graad

uhm.. Italiaans is juist vrij makelijk omdat hij fonetisch is in tegen stelling tot andere talen. Maar van uit het Nederlands naar Italiaans is wel moeilijk twee heel verschillende talen.

Hij kan beter Engels gaan leren, kan ie aan het eind van het jaar mooi naar Manu. Ik denk dat een ieder er inmiddels er wel over eens dat de Gea, op zijn minst gezegd, nou nog niet echt een zekere indruk maakt!

26 oktober 2011 om 13:51

@ ajaxboys, het lijkt mij wel dat hij al gewoon Engels kan spreken ! de Gea is jong en heeft vertrouwen nodig, Stekel doet het ook niet best met Roma, dus zo erg blinkt hij ook niet uit.
Ik had trouwens wel graag gezien dat Stekel naar Man.u ging maar helaas misschien ergens verder in de toekomst. Ik vind Lloris trouwens ook een fantastische keeper, zeker een meer waarde voor welk team dan ook.

een probleem voor hem is ook dat verreweg de meeste Italianen geen andere dan hun eigen spreken. Dus voor buitenlanders extra moeilijk. Maar goed is een goed reden om hard aan de slag te gaan met het Italiaans.

De Italiaanse taal is niet zo heel moeilijk, iniedergeval de basis niet. Veel Italiaanse woorden zijn net als Spaans of lijken erop. Dit zijn talen die je toch wel veel om je heen hoort en tellen, begrippen en standaard woorden zijn niet al te moelijk om te begrijpen. Ik heb 4 maanden in Italie gewoont en onder de lokale mensen lukt het vrij snel om te snappen waar ze het over hebben.

dr zijn maar 2 verdedigers die italiaans zijn en die staan neit in de basis + van de hele groep zn 30 man zijn er minder dan de helft italiaans en veel spaans sprekend (spanjaarden en argentijnen).
Italiaans is juist vrij makkelijk om te leren spreken en luisteren, maar lastiger schrijven. Denk dat de tik tegen zn hoofd niet geholpen zal hebben bij het studeren.

Ik woon nu een aantal maanden in Italie , en zonder curcus ofzo spreek ik de taal voor zo'n 80.

Italiaans vloeiend te kunnen spreken is niet zo heel makkelijk nee,maar in vergelijking met andere talen in Europa zoals Pools,en slavische talen is Italiaans wel stukken makkelijker.

Daardoor moeten voetballers ook naast hun voetbal een goeie studie hebben gehad doordat ze de talen beter kunnen beheersen en slim gaan nadenken.

Tsja Italiaans is moeilijk als je het niet kent nee.. Maar bv de Engelse taal is veel gemakkelijker om te leren dan Italiaans, althans dat denk ik toch. Maar het is al goed dat hij naar de italiaanse les gaat om het toch te leren. Dat er spelers spaans spreken tegen Enrique komt voor hun goed uit maar zij zullen het ook moeten leren. Spelers zoals Heinze, Angel, Gago, Pjanic, Bojan & Lamela zijn allemaal spelers die geen italiaans begrijpen, dan is het in het begin zowiezo moeilijk om het te leren. Maar ik denk dat hij tegen nieuwjaar toch wel de belangrijkste woorden voor op het veld kent.

Kijk naar Sneijder, die kon na zeven a acht maanden ook nog niet bepaald goed italiaans, Krasic speelt ook zijn tweede seizoen bij Juventus en kan het ook nog niet goed. Hij verstaat het zelfs bij momenten niet, zoveel was duidelijk toen een paar weken geleden het clipje van hem en Conte kwam En Elia tsja, die kan ook geen italiaans en kan dus ook niet communiceren. Gelukkig kan hij oa wel met Vidal communiceren die ook wat Duits zal kennen.

26 oktober 2011 om 13:22

Elia speelt toch nooit dus die heeft de taal amper nodig.

Volgens mij begrijpen spaans sprekende spelers de italiaanse taal wel redelijk goed.

26 oktober 2011 om 13:26

Dus op de trainingen hoeft Elia helemaal niets te begrijpen en als ze hem aanspreken op de training dan hoeft hij niets terug te zeggen of tenminste het proberen? Spaans en Italiaans hebben wel dingen van elkaar weg ja maar ik denk toch niet dat iedereen die italiaans spreekt Spaans verstaat en omgekeerd, althans ik in ieder geval niet. Vidal is ook spaanstalig en begrijpt behoorlijk wat delen ook niet, had hij aangegeven in het begin.

26 oktober 2011 om 13:30

Waarom zou hij daar nog trainen...hij speelt toch nooit.

Ik ken wel een aantal mensen die italiaans spreken en spaans heel goed begrijpen en omgekeerd.

Het is juist algemeen bekend dat Italiaans een van de makkelijkste talen is. Enige wat erg lastig is voor ons Nederlanders is het mannelijk/vrouwelijk onder de knie krijgen en dat Italiaans 7 lidwoorden gebruiken waar wij het met 3 doen. (en dan hebben ze ook nog eens 'onbepaalde' lidwoorden, dat heb ik nooit begrepen)
Verder is de Italiaanse taal in bepaalde opzichten een hele 'simpele' en logische taal: een taal met duidelijke, simpele regeltjes en niet heel erg veel uitzonderingen en een taal waarbij je de letters gewoon uitspreekt zoals ze er staan.

Italiaans moeilijk?hahahaha die stekelenburg ligt te pitten dan denk ik tijdens de lessen want als hij goed zou hebben opgelet dan heeft het in vergelijking met de nederlandse taal juist een makkelijke/logische grammatica.

Dat komt vanzelf wel.
En als hij Engels spreekt zullen zijn teamgenoten hem wel begrijpen.
Sneijder spreekt inmiddels wel prima Italiaans.
Hij heeft pas nog een groot interview aan La Gazetto dello Sport gegeven in het Italiaans!

Kom op zeg, Italiaans is toch niet vergelijkbaar met Nederlands, qua moeilijkheidsgraad? Elke taal is in het begin moeilijk, maar van Italiaans is nog wel een keer wat te maken.

Italiaans is voor vele een moeilijke taal om te leren. Echter is de grammatica een stuk makkelijker dan bijvoorbeeld Frans. Er zijn minder uitzonderingen op de standaard regels. De meervoudsvorming is in het Italiaans is bijvoorbeeld zeer eenvoudig. Gewoon standaard toevoegingen met betrekking tot Mannelijk, vrouwelijk of meervoud.

De moeilijkheid zit zich vooral in het leren van alle woorden (maar dit is bij elke taal het geval), de uitspraak en de verschillende dialect vormen wat voor verwarring kan zorgen.

Maarten zit nog niet zolang in Italië en in het begin zal het even aanpassen zijn, maar als je er woont en leeft komt dit allemaal vanzelf wel goed.

Voor Spaans/portugees sprekende mensen is het makkelijker om Italiaanse taal onder de knie te krijgen. Ik spreek ook Spaans en ik versta 50% Italiaans, zonder ooit lessen te hebben gevolgd, zelfde geldt voor Portugees..

En ondersom is het niet anders..het zou ook moeilijk zijn voor een Italiaans/spanjaard/portugees om Nederlands te leren..voor iedereen behalve de Duitsers

Leuke discussie die zo onstaat, helemaal niks met voetbal te maken. Italiaans is een vrij makkelijke taal, al is elke taal in het begin onbegrijpelijk. Denk dat het communiceren met de verdediging snel beter zal gaan, aangezien dat niet een hele taal is, slechts een aantal fragmenten.
Verder hoop ik voor "steek" dat hij zo snel mogelijk een basisplaats afdwingt daar!

Iedereen zegt van nederlands is de moeilijkste taal en italiaans is makkelijk maar dan heb je het over grammatica. de 'taal' van nederlands duits en engels lijkt me veel makkelijker en logischer woorden hebben. als je engels kan is het veel makkelijker om duits of nederlands te leren dan italiaans

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren