wk2018
 

Magie Mourinho uitgewerkt?

Donderdag, 22 september 2011 om 18:17 door Koni078

Op 11 september 2011 beleefde Rusland een dag die niemand meer zal vergeten. Het Russische strandvoetbalteam werd wereldkampioen door favoriet Brazilië met 12-8 te verslaan. En dat terwijl velen spreken over het ‘koude’ Rusland. Die euforie maakte echter al gauw plaats voor zorgen, want met mijn club CSKA Moskou gaat het steeds slechter.

/

Iedereen weet inmiddels wel wat er onlangs gebeurde: Igor Akinfeev raakte tijdens de Stolichnaya, derby tussen CSKA en Spartak Moskou geblesseerd door toedoen van Welliton. Akinfeev is nu een half jaar uitgeschakeld. Echter, dankzij de vriendelijkheid van Anzhi Makhachkala hebben we met Vladimir Gabulov, die sinds kort eigendom is van de Dagestanen, een betrouwbare (Russische) international gehuurd die de blessure van Akinfeev moet opvangen. Hij maakt tot nu toe een uitstekende indruk, enkel tegen FK Rostov ging hij bij de openingstreffer niet vrijuit.

Maar er is er meer aan de hand. De spelers stralen totaal geen plezier meer uit en dat valt Leonid Viktorovich Slutsky, de hoofdtrainer, te verwijten. Slutsky, die als bijnaam ‘de Russische José Mourinho’ draagt, is door de vele overwinningen gaan geloven in zichzelf en blijft vasthouden aan het centrale duo Sergei Ignashevich en Vasiliy Berezutskiy in de zonedekking systeem, waarvan het inmiddels duidelijk is dat het niet meer werkt. De 0-4 thuisnederlaag tegen Dinamo Moskou zegt al genoeg. Ignashevich kan dat in principe wel aan, hij heeft nog een goede crosspass in huis. Maar Berezutskiy is een mandekker die het vooral moet hebben van spitsen afstoppen. Slutsky zou dat door moeten hebben, maar hij is te koppig om het zelf in te zien.

Slutsky heeft overigens wel pech dat naast Akinfeev ook Mark González, Viktor Vasin, Georgi Schennikov, Tomas Necid en Keisuke Honda geblesseerd zijn. Ouwo Moussa Maazou had in principe kunnen spelen, maar moest door visaproblemen noodgedwongen worden verhuurd aan Zulte-Waregem. Ook is de beloofde topspeler van voorzitter Evgeni Giner met het oog op de Champions League nooit gekomen. Giner ging ervan uit dat het ook zou moeten lukken met deze groep, maar kon sommige blessures nooit zien aankomen. Wel is de huuroptie van Aleksandrs Cauna gelicht, maar het valt nog te bezien of hij zijn potentie waar kan maken. Giner gaf wel aan dat CSKA bijna rond is over de komst van een nieuwe aanvaller.

Echter moeten we nu verder. En de overige spelers waarover Slutsky beschikt zijn verre van koekenbakkers. Er wordt alleen niet het maximale uit de groep geperst. Als voorbeeld neem ik Sekou Oliseh, die voor 540.000 euro gehaald was en het vorig seizoen geweldig deed onder Slutsky. Daar is helemaal niets meer van over. Oliseh is het slachtoffer geworden van een onderdeel in zijn systeem. De aanvallende middenvelders Alan Dzagoev en Keisuke Honda moeten als vleugelspelers spelen in een 4-2-2-2 opstelling. Hierdoor is er geen plaats meer voor pure vleugelspelers.

Een ander apart verhaal is die van Vágner Love. De Braziliaanse spits mag tegen een marktconform bod vertrekken en FC Porto nadert stukje bij beetje de vraagprijs. De Portugezen hebben naar verluidt achttien miljoen euro over voor de aanvaller, die zijn normale niveau dit seizoen nooit heeft gehaald. "Als het goede bod komt, laten we hem zeker gaan”, zei voorzitter Giner onlangs tegenSovsport,. “Hij is erg lang bij ons geweest. We gaan met hem praten om beslissingen te nemen. Hij wilde eerst vertrekken, dat heeft hij gezegd. Toen kwam hij hierop terug en besloot te willen blijven. Ik denk dat we hem toch langzaamaan dreigen te verliezen.” Dat is geen schande, want Vágner straalt weinig passie uit. Dat weet ook Boris Kopeikin, ex-speler van de Armeytsy. “Het eerste probleem van CSKA is Vágner Love, die niet op volle kracht speelt. Het tweede is dat de middenlinie geen binding heeft met de voorwaartsen. Er is geen cohesie, zoals het bij Dinamo juist wel is. De flankspelers, Tosic en Sekou, zijn momenteel ‘nullen', zei hij onlangs in Sport-Express.

Niet alleen tijdens wedstrijden is Slutsky koppig, maar ook tijdens de trainingen blijkt zijn ego hem vaak in de weg te staan. Naar verluidt had Slutsky een conflict gehad met Ignashevich. Na het thuisverlies tegen Spartak verweet Ignashevich Slutsky dat hij laf was geweest en dat CSKA nooit had verloren als hij wat aanvallender durfde te spelen. Zenit schijnt Ignashevich graag van Slutsky te willen verlossen. Maar het werd pas echt een chaos toen Dzagoev, tijdens de gewonnen bekerfinale, duidelijk liet blijken het niet eens te zijn door hem te wisselen. Slutsky was daar niet van gediend en stuurde Dzagoev een week naar het tweede. Hierna waren geruchten losgebarsten dat een groot deel van de spelersgroep pleitte voor een andere aanpak, maar er lijkt ook een kamp te zijn die tevreden over zijn aanpak is.

Wat mij ook stoort aan Slutsky is dat hij niet de ballen heeft om de jeugd een kans te geven. Serder Serderov, waar ik eerder een clubexpert over schreef, neemt hij wel op in de selectie, maar mocht tot op heden nog geen minuten maken in het eerste. Valery Karpin durft dat bij Spartak wel. En dan heb ik het nog niet eens gehad over zijn vage wisselbeleid.

Dit zijn al genoeg redenen om te concluderen dat de magie van de Russische Mourinho uitgewerkt is, maar dankzij een geweldige Seydou Doumbia mag Slutsky nog steeds blijven zitten. Al is het misschien beter om vandaag nog afscheid van hem te nemen samen met zijn rechterhand Viktor Onopko, die helaas niets meer dan een jaknikker is. Wie weet lukt het Aleksandr Grishin om de spelers aan de praat te krijgen. Hij staat met Jong CSKA in de beloftencompetitie op een gedeelde eerste plaats. Met clubicoon Valery Minko als assistent-trainer heeft hij in ieder geval kijk op de jeugd en zij kennen de club door en door.

Sergei Silkin is een uitstekend voorbeeld. Hij begon ook als jeugdtrainer voordat hij Miodrag Bozovic als hoofdtrainer opvolgde. Dinamo maakt onder hem een enorm goede kans om kampioen te worden van Rusland. Misschien hebben wij zo’n impuls nodig om weer een goede kans te maken op de titel.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 30 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 7000+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

65 reacties (laatste reactie door alles kidz)

Sorry maar ik vind het niks, ik ben gestopt met lezen nadat ik de titel las en vervolgens zie dat het helemaal niks te maken heeft met de inhoud.

1 ster.

22 september 2011 om 18:39

Ik ben het volledig met je eens. Natuurlijk is het zo dat je met de titel de aandacht moet trekken maar dit gaat wel heel ver. Je verwacht een CE over Mourinho (het perfecte moment) en vervolgens is de enige verwijzing ''slutsky, die als bijnaam ‘de Russische José Mourinho’ draagt''

Ik heb nog wel even doorgelezen i.t.t. jouw maar ik vind het ook maar niks. Te misleidende titels zijn nog storender dan slechte stukken w.m.b.

22 september 2011 om 18:47

Ik begrijp best dat jullie een stuk van Real Madrid hadden verwacht, maar ik ging er gewoon van uit dat niemand het zal lezen als ik 'russische Mourinho' bij de titel toegevoegd had. Er wordt immers weinig gereageerd op berichten die over Rusland gaan. Jammer dat jullie het stuk daarop laten afhangen, maar toch bedankt voor de reacties.

22 september 2011 om 19:03

Weet je wat het is, het stuk an sich is prima op een paar schoonheidsfoutjes na. Alinea 5 het einde bijvoorbeeld. Doe je goed aanhalingstekens openen, maar dan moet je ze wel weer sluiten;
Maar ik vind die titel wel heel storend.

24 september 2011 om 14:23

@koni

Wat je nu doet is het misleiden van lezers door te zeggen dat iets over een onderwerp gaat wat ze leuk vinden en vervolgens ga je het over iets heel anders hebben. Dat is gewoon zwak, want mensen die Russisch voetbal niet interessant vinden klikken nu toch terwijl dit stuk helemaal niets met hun interesses te maken heeft.

Een spannende titel verzinnen is natuurlijk niet erg, want daar trek je lezers mee, maar nu trek je gewoon een compleet ander publiek en verspil je hun tijd. Als je buiten gaat staan en roept heel hard, kom hier binnen voor pannekoeken en je geeft ze vervolgens een bord broccoli, dan vinden ze dat ook niet leuk.

Als je een normale titel had kwamen hier ook mensen heen die dit onderwerp interessant vinden, je hebt niets aan bezoekers die alleen maar komen omdat ze iets compleet anders verwachten.

En weet je wat nog het ergste is, mensen die wel geinteresseerd zijn in de Russische competitie maar niet in de spaanse zullen dit stuk nu waarschijnlijk niet lezen.

Ps. Ik heb het stuk niet compleet gelezen omdat ik het niet interresant vond, en zal dus ook geen beoordeling uitdelen.

24 september 2011 om 14:49

En dat is juist de bedoeling: bij een clubexpert gaat het erom dat je lezers trekt. Of de één vindt het slim van me gedaan of de ander vindt dat ik hun tijd verdoe. Dat is allemaal aan hun. Bovendien zit er een link in mijn titel, anders was ik nooit op het idee gekomen om deze titel te gebruiken. Snap die pannenkoek-broccoli vergelijking dus niet zo goed. En mensen die zich interesseren in het Russisch voetbal klikken het heus wel aan, want ik heb toch de nodige reputatie opgebouwd hier haha. Maar helaas zijn mensen die zich in de RPL interesseren maar op één piratenhand te tellen, dus eigenlijk had ik niks te verliezen. en zie hier: het werkt. Er hebben er meer mensen op gereageerd dan dat ik zelf verwacht had.

24 september 2011 om 15:02

Ja, maar je trekt de verkeerde mensen aan. Je hebt er niets aan om iemand aan te trekken die niks om de Russische competitie geeft, want dan lezen ze de eerste alinea en haken ze af en heb je alleen hun tijd verspild.

En ja er zit in link, maar daar gaat het niet om. Het gaat erom dat je een indruk geeft dat je over een ander onderwerp gaat praten dan dat je werkelijk doet.

En ja het werkt, maar uiteindelijk gaan de reacties hier meer over je titel dan over het werkelijke stuk. Ik weet niet of je daar als schrijver blij mee moet zijn.

24 september 2011 om 15:21

Ik wil juist de mensen aantrekken om hun te laten interesseren in de competitie. En daar heb je nou eenmaal een titel voor nodig om mensen aan te trekken. Sommigen vinden het niks en ze haken af en sommige interesseren zich erin. Die heb je namelijk ook. Maar je hebt inderdaad een punt.

24 september 2011 om 16:39

Oke, toch blijf ik het een slechte keuze vinden, het hangt namelijk af van je doel. Als het je doel is om gewoon zoveel mogelijk aandacht te krijgen met je stuk, dan is dit een goede keuze. Als je dit stuk schrijft voor de lezers zodat zij een leuk stuk kunnen lezen, dan is het een slecht gekozen titel.

En je zegt dat je de interesse voor het Russisch voetbal wilt aanwakkeren, maar ik denk niet dat dit stuk daar geschikt voor is. Het gaat namelijk veel over spelers zelf en over clubs en je moet toch al enige voorkennis hebben.
Je begint bijvoorbeeld de tweede alinea met: "iedereen weet inmiddels wel wat er onlangs gebeurde: ", maar mensen die het niet volgen weten dat juist niet.

22 september 2011 om 19:01

Koni zal je dankbaar zijn voor het verneuken van zijn gemiddelde omdat meneertje iets anders verwachtte dan wat de titel je deed beloven. Je klaagt zeker ook bij elke Vz-artikel omdat de titel misleidend is. Kan begrijpen dat je gestopt bent met lezen, maar ik vind dat je dan geen recht hebt het stuk te beoordelen als je het niet eens gelezen hebt. Zeker als het maar 1 ster is.

Edit; Oke, je hebt dus blijkbaar niet op de sterren geklikt, maar toch wil ik je meegeven dat wat jij nu doet simpelweg zielig is.

Heb de tekst wel gelezen, gewoon een aardig stuk, jou kijk op de club en hoe het met ze verkeert op het moment. Kan er echter niet geboeid door worden, maar interessant is het zeker.

23 september 2011 om 12:51

Dankzij meneertje heeft Koni nou net een hoger gemiddelde. Hij stemt zelf niet eens, terwijl er genoeg mensen zijn die meer sterren geven dan wat ze het waard vinden omdat Unitedstates dat zei. Dus als het Koni echt om de puntjes gaat mag hij Unitedstates wel bedanken. ;

23 september 2011 om 14:01

Om eerlijk te zijn gaat het mij niet om de punten. Ik wil alleen dat het niet voor spek en bonen is gemaakt en tot nu toe gaat het de goede kant op. Er reageren er meer mensen op dan dat ik had verwacht. Maar als mensen het willen compenseren juich ik dat alleen maar toe.

22 september 2011 om 23:01

5 sterren van mij, compenseert het ook even.

23 september 2011 om 22:38

En dan krijgt hij van mij op hetzelfde manier zoals Aslantepe 5 sterren
Jammer dat hij van jouw 1 ster krijgt omdat jij de titel niks vond ??

Druk dan gewoon op vorige of op kruisje om je webbrowser te sluitenr

Haha dit is een slimme zet om zo een titel neer te zetten. Jammer dat niet alle mensen het idee hiervan
door hebben en 1 ster geven zoals die Unitedstates gozer bijvoorbeeld.

[email protected]

Misschien is het handiger om de stuk eerst te lezen in plaats van het zo te beoordelen. Het is gewoon bullshit om een hele stuk tekst af te schrijven door de titel....

On: Goeie tekst. Ik ben het over het algemeen overal met je eens. Los van het verhaal had ik een Real Madrid onderwerp verwacht nadat ik de titel had gelezen. Ik dacht al zoiets van Koni020 & Mourinho. Maar goed verhaal en goed geschreven. Ik ben niet iemand die moeilijk doet over een titel en daar meteen 1ster(ren) te geven.

5 Stars!!

Toen ik het eerst las dacht ik: Lekker een stukje lezen over Mourinho.
Toen ik begon met lezen bleek niets minder waar.
Naarmate ik verder ging lezen ging het me echter steeds meer boeien, ik vind het daarom niet, zoals Unitedstates wel vind, een slecht stuk omdat de titel misleidend is.
Daarom wil ik je belonen met 4 Sterren!

23 september 2011 om 16:47

Helemaal met je eens. Ik vind het een goed stuk ookal ben ik verrast omdat het niet over Mourinho gaat. Ik wil daarnaast nog Koni020 complimenten geven voor zijn perfecte timing. Nadat Mourinho in twee wedstrijden 4 punten laat liggen en Real enorm lusteloos oogt was dit eigelijk het perfecte moment om Mourinho te bekritiseren en daar speelde jij ook heel goed op in met je titel.

Over je stuk: Het was een heel goed stuk, maar naar mijn mening leest het niet vloeiend genoeg. Misschien omdat je heel veel dingen probeert aan te halen die Slutsky fout doet. 4 sterren

Hypocrieten mensen zijn hier zeg, niet normaal!
Toen ik keek verwachten ik ook een mooi stuk over Mourinho maar dan lees je niet een zin en geef je even lage beoordeling.
Hoe kan iets beoordelen als je het stuk niet eens goed hebt gelezen?
Veel van deze mensen lopen te klagen over het schrijf niveau hier maar dit vind ik alles op slaan, iemands column afkraken om jij iets verwacht en niet eens te moeite neemt om het even te lezen.
Als je veder leest dan zie je dat deze beste man echt verstand van zijn club heeft,
zeer goed stuk inhoudelijk spelling is ook zeer goed.
Chapeau!
Een dikke 4 sterren!

24 september 2011 om 14:55

Niet mee eens. De titel moet wel kloppen of in het uiterste geval zijdelings met het onderwerp te maken hebben. Dat is hier absoluut niet het geval.

Verder is het stuk leuk geschreven, hoewel een duidelijke lijn mij ontgaat.
Wel vind ik een blik in de russische keuken best interessant.
3 sterren.

Kijk Koni020, misschien had 'russische Mourinho' wel gemogen, maar ik vind het niet erg. Toch lekker verrassend als je denkt dat het over Mourinho zal gaan, maar het gaat totaal niet daarover en dan lees je over Rusland. Unitedstates en Gio_bony zijn nog kinderen in mijn ogen met hun triestige reacties.

Klein foutje, had Maazou problemen met zijn Visa kaart of bedoel je zijn visum?

Voor de rest een lekker stuk en zo ben ik weer wat op de hoogte van hoe het er bij Cska aan toe gaat. Schrijf je soms ook over Zenit ? Lijkt me geweldig.

22 september 2011 om 21:02

Maazou had problemen met zijn visa kaart ja. Hij speelde wel mee bij het tweede maar mocht niet spelen bij het eerste. Vind dat best jammer, want had hem graag weer zien spelen op de rechtervleugel, als Slutsky hem de kans zou geven tenminste. Hij heeft af en toe laten zien dat hij dat aan kon. Zijn probleem was dat hij niet constant genoeg was.

En nee ik schrijf niet over Zenit. Het zou ook niet echt verstandig van mezelf zijn. Ik ben namelijk niet een grote fan van Zenit, om het maar zacht uit te drukken. Om eerlijk te zijn zou ik niet verder komen dan hoe vals Zenit is geweest met Gazprom de afgelopen jaren. En ik vrees dat unitedstates en gio_bony niet de enige zullen zijn die één ster geven.

En eigenlijk vind ik zelf niet dat je je met een andere club moet bemoeien als je er niets mee hebt. Dan kun je beter iets voor je land schrijven.

22 september 2011 om 21:09

Hehe oké. En Slutsky heet die man echt zo? Als ik dronken ben, verzin ik zo'n Russische namen als Porsky, Slutsky en Oralsky, maar blijkbaar bestaat er echt zo ene. :P

22 september 2011 om 21:21

Ja ja, hij heet echt zo. Zoek maar eens een foto van hem op. Je zou je verbazen dat de spelers hem vorig seizoen zo serieus namen en dat hij met nagenoeg dezelfde spelers de kwartfinale van de CL heeft gehaald.

Hij kan ook niet stil zitten op de bank. Die zit alleen maar te schommelen. Ziet er best komisch uit. Vroeger had ik me eraan geërgerd, maar moet er nu alleen maar om lachen. Moet je straks maar eens opletten als we tegen Inter spelen. Maar moet wel zeggen dat hij wel fanatiek is, hij heeft het niet voor niets knap gedaan met een matig elftal als Krylya.

24 september 2011 om 15:00

Nog kinderen? Juist dat is een erg kinderachtige reactie.
Mag je iemand tegenwoordig niet meer aanspreken op een fout of onrechtmatigheid? Pff, het niveau gaat hier echt omlaag de laatste jaren. Laten we anders ook gewoon de spellingscontrole afschaffen, en iedereen een 5 sterren geven. Want dan houdt je iedereen te vriend en is er niemand boos of teleurgesteld.

Misleiding blijft misleiding en aldus doet dat zeker aftrek aan de eindbeoordeling van het stuk. basta.

Best een leuk en interessant stuk! Heel anders dan de titel deed vermoeden, slim. Ik wilde je 4 sterren geven, maar door al die mensen die je 1 ster geven, omdat de tekst niet ging waar zij op hoopten krijg je er van mij 5 ;

Ach Koni let niet op die mensen joh, geen goed stuk? Kunnen jullie misschien ook eens uitleggen waarom het geen goed stuk is? Ik vond het gewoon een goed stuk, weliswaar wat typefouten of spellingsfouten, maargoed dat overkomt iedereen. Wordt trouwens nog spannend in Rusland, Zenit en Cska gaan strijden. Alleen moeten ze oppassen voor Dynamo.

5*.

off: Weet jij wat de plannen zijn van Anzhi voor komend seizoen, willen ze kampioen worden of Europa in?
tnx alvast.

23 september 2011 om 07:06

Dit jaar concentreert Anzhi zich op het behalen van Europees voetbal. Voor het kampioenschap hebben ze te veel punten laten liggen tegen de Russische topclubs. Zal waarschijnlijk wel met het klasseverschil te maken hebben. Maar zelfs Europees halen is niet zeker, want ze hebben met Rubin, Lokomotiv, Spartak en Kuban een pittige concurrentie. Het volgende seizoen zal vooral afhankelijk zijn van wat Kerimov met zijn geld gaat halen. Daar kan ik dus nog niets over zeggen.

Goed stuk, alleen die titel vind ik zo vreselijk. Ja, ik weet dat VZ het ook doet, maar dat vind ik en vele met mij een nare toevoeging aan deze verder prima site. 4 sterren-1 ster voor die lelijke titel.

Leuke stuk, maar een zeer debiele titel. Echt, je maakt jezelf gewoon belachelijk. 'de Russische Mourinho' zou bijvoorbeeld een veel betere coach zijn.

En over de titel; 2 weken wat minder presteren betekent niet dat je gelijk mag overdrijven.

23 september 2011 om 15:04

Nou bij jou club schreeuwen ze na 90 minuten slecht spelen al moord en brand. ;

ON: prachtig stuk! wat een zeikerds over die titel zeg, bah

5 sterren van mij! ;

23 september 2011 om 15:17

Jullie Ajacieden zijn wel de laatste mensen op aarde die zoiets kunnen zeggen ;

23 september 2011 om 15:30

wij blijven in ieder geval onze trainer steunen en stemmen hem niet zo ongelooflijk zielig weg. En wij steunen onze club door dik en dun.. ik in ieder geval wel

Leuk stukje, ik had gedacht dat mensen al wanhopig worden na 2 keer puntverlies van José bij RM, toen ik de titel las, maar het ging over iets anders, ik vind het een beetje lang maar het is een goed stuk!

Lullig die 1 sterren.
Ik geef je er 5 ter compensatie, al vind ik het stuk niet geweldig.

heerlijk, iets verwachten ( jouw titel ) en dan compleet iets anders krijgen.
leuk stuk en goed gedaan!

5 sterren, eigenlijk 4 maar die bovenste kerel met zijn 1 ster is oook lullig.

frapante titel wat me misleide, helaas, vind het ook niet zoon super stukje 3.5

Wel je bent geslaagd in je opzet : ik heb het aangeklikt maar aangezien ik helemaal niks met Russisch voetbal heb, ben ik ook heel erg snel gestopt met lezen.

Sommigen vinden dit leuk... Sorry, ik ben één van die mensen die het nogal flauwtjes vinden om op die manier de aantrek te moeten trekken.

Leer er mee leven dat de gemiddelde Vz-fan niet echt warm loopt voor het voetbal in Rusland.

Ik ben zelf Belg en de gemiddelde Nederlander is daarin ook niet geïnteresseerd ; ik zou dan ook Anderlecht als het Belgische Ajax en Club Brugge als het Feyenoord van Belgie kunnen omschrijven om de aandacht te trekken.

23 september 2011 om 13:51

Jij mag nog blij zijn dat de Belgische competitie nog op Sport 1 wordt uitgezonden, wij moeten het nu nog doen met teletekst, die we niet zo lang geleden kregen ten koste van Schotland. Ik weet zelf ook dat de gemiddelde vz-fan niet warm loopt voor het Russische voetbal, daarom heb ik ook deze titel gebruikt. Het hielp ook mee natuurlijk dat Mourinho twee keer punten liet liggen.

23 september 2011 om 22:31

Schotse competitie is ook helemaal niet interessant behalve die twee teams daar, Russische is veel meer. Op Belgische teletekst heb je nu ook eindelijk pagina met Russische (en Zwitserse) competitie, weg met die Schotten. maar ik blijf erbij dat ze eens alle topwedstrijden uit alle liga's zouden moeten uitzenden. Cska-zenit, Porto-benfica, veel interessanter dan Bayern München tegen Freiburg.

25 september 2011 om 12:11

Ik heb ook veel liever dat ze de Russische competitie uitzenden dan de Belgische. In Russische is een opkomende competitie met wereldsterren als Samuel Eto'o, plus nog is voetballers als Keisuke Honda, Balasz Dszudszak, Mbark Boussoufa, Diego Tardelli, noem ze maar op. Wat heeft de Belgische? Niks, zeker nu Witsel, Lukaku en Defour weg zijn, waar ik toch nog kon naar kijken. Nu is het enige leuke nog dat er Nederlandse trainers rondlopen, zoals Mario Been, Adrie Koster en Dennis van Wijk.

On: Leuk stuk. Vind de titel ook niet meer dan niet normaal. Toen ik jou icoontje zag wist ik toch al dat het over Rusland ging.

Ik vond de titel juist wel erg slim gedaan. Vond het juist voorbarig om een CE te lezen net nu Mourinho twee keer niet weet te winnen met Real Madrid en daar weer meteen een CE op zou moeten leveren. Ik klikte het aan omdat ik dacht iemand op zijn plek te zetten en vond het erg verrassend dat het over Cska Moskou gaat, de club met de vele goede voetballers die we helaas te weinig zien op de nederlandse tv. Ik vond het een interessant stuk, en jammer dat Vagner Love niet meer de speler die hij ooit was. Hopelijk komt hij naar de Engelse of Spaanse velden want kan niet wachten hoe hij het daar zal doen. Ik wou je een verdiende 4 sterren geven maar ik geef je er 5 door al die trieste lui hier. Jammer dat VZ daar niks aan doet...

23 september 2011 om 14:10

Laat er geen misverstand over zijn: Vágner is niet afgezakt oid. Hij speelt alleen te ongemotiveerd. Hij heeft gewoon te lang bij Cska gezeten en het is daarom ook het beste als hij weggaat. Maar hij kan nu nog niet weg. Necid is geblesseerd en als je Vagner wegdoet heb je alleen Doumbia nog over. Ik ben wel benieuwd wie die Mister X is waar Giner het over had. Hij deed erg geheimzinnig over de aanvaller waar ze al een persoonlijk akkoord mee hadden. Hij zei alleen dat ie ervan uitging dat hij zich aan zijn woord zal houden.

Ik verwachtte, net als iedereen, een stuk over Mourinho. Gelukkig werd in aangenaam verrast. Over de 'echte' Mourinho hoor ik namelijk al genoeg, vandaar dat ik met de nodige tegenzin op de titel van je artikel drukte omdat ik nou eenmaal alle Ce's lees.

Ik vind het een redelijk stuk, waar ik normaal gesproken 3 sterren voor wil geven. Er staat echter zoveel in dat ik niet weet, dat ik je voor die extra kennis een extra ster geef.

Ik vond het een erg goed stuk, duidelijke mening en uitleg, uitgebreid (op het stukje over Doumbia na) en las lekker weg.
4 sterren!

*Ik verwacht overigens dat Doumbia niet blijft en Slutsky toch echt weg gaat aan het eind van het seizoen*

23 september 2011 om 16:09

Dan zal er een grote club moeten komen die bereid is veel geld voor hem neer te leggen, anders blijft Doumbia gewoon.

Het meest logische zou denk ik zijn dat Slutsky na nieuw puntverlies morgen tegen Volga nog vertrekt. Maar aan het eind van het seizoen kan inderdaad ook. Zolang het maar Grishin of misschien zelfs Tarkhanov hem opvolgt en geen buitenlandse trainer.

Ik heb al meerdere geruchten gehoord over grote geldsommen voor Doumbia en verwacht dat als hij in de CL ook presteert helaas snel weg is Ben wel benieuwd of dat Vagner dan zou moeten blijven of dat ze hem alsnog naar Brazilië laten gaan...maar daar heb ik niet echt kijk op ;

23 september 2011 om 16:26

Die had ik ook gehoord, volgens mij was dat AS Roma die veel geld bood maar dat heeft alleen zijn zaakwaarnemer gezegd. En Vagner laten ze echt wel gaan. Daar moet je al klaar voor zijn. Waarschijnlijk wordt het Porto of Arsenal. En als opvolger komt er een nieuwe aanvaller waarvan de idenditeit nog niet wordt bekendgemaakt. Dat heeft Giner zelf gezegd.

24 september 2011 om 04:02

Roma had inderdaad interesse, Walter Sabatini heeft zelfs nog voor hem op de tribune gezeten tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tussen Ivoorkust en Israël. Echter heeft Doumbia een niet Eu-status waardoor Roma geen bod heeft uitgebracht.

Doumbia (de nieuwe Drogba) vind ik een goede speler. Ik hoop voor je dat hij nog een tijdje voor je club kan blijven spelen.

ON: mijn reactie op het stuk staat ergens onderaan.

Volgens mij gaat het gemiddelde alleen maar omhoog door de reactie van US en Gioboner.
Haha, ik heb het stuk wel gewoon gelezen en ik moet zeggen dat het een heerlijk stuk was.
Je hebt een prettige schrijfstijl, en ik bewonder je over de kennis van Rusland. Je ziet veel positieve kanten van het Russische voetbal en corrigeert mensen op de negativiteit.

De titel, tsjaa..
In het begin dacht ik ook aan een Real stukkie, maar ik vond het al zo gek toen ik het plaatje van jou er naast zag staan. Veel verraste het me dan ook niet toen het logo van Cska verheldering gaf.
Ik stoorde me totaal niet aan dit akkefietje, ik vond het wel wat hebben.

5 Sterren geef ik zelden en jouw stuk is gewoon goed, dus krijg j evan mij 4 sterretjes.
Blijf zo door gaan Koni!

Ik trapte er ook in maar heb het desondanks gelezen.
Vond het ook een goede truc om zoveel mogelijk mensen in ieder geval te laten lezen (het begin dan).

Vind het dan ook flauw dat sommige mensen 1 ster geven alleen maar voor de titel (hij heeft wel iets voetbalzoneachtigs maar dit vond ik goed) Mooi stuk, goede informatie.

4 sterren van mij!

Eigenlijk is je titel helemaal perfect, je lokt mensen naar je column toe door voor zo titel te kiezen. Ik kan dat wel waarderen!

Verder vind ik het ook een boeiend stuk, kijk ik heb zelf niks met het russische voetbal dus of het allemaal waar is kan ik slecht over oordelen. Ik geef je 5 sterren omdat ik het met plezier heb gelezen.

Haha, mooie titel om mensen te lokken hoor.... mijn complimenten!!
Ook ik trapte dus in de titel en dacht dat het over José Mourinho zou gaan.
Maar het ging dus over Cska Moskou, en ik ben blij dat ik gelokt ben door de titel.... want ik vond het een zeer mooi/interessant stuk.

Hopelijk voor jou komt het snel weer goed met Cska Moskou en gooien ze die Slutsky er snel uit.
Misschien dat ze dan nog om de titel kunnen gaan spelen. Al vind ik wel dat die kansen nog niet verkeken zijn met Slutsky aan het roer, omdat de achterstand op Zenit Sint-petersburg maar 2 punten bedraagt.

24 september 2011 om 00:01

De kansen zijn ook niet verkeken, maar dat komt omdat Doumbia de situatie camoufleert. Hij is samen met Dzagoev en Akinfeev(die nu dus niet meer kan spelen) de enige die nog een normale niveau haalt. De rest kan en moet beter.

Beste Koni,

je hebt dergelijke titels niet nodig , de serieuze leden weten allemaal dat je een prettige schrijfstijl hebt en veel meer dan de gemiddelde reageerder weet over het Russische voetbal.
Als je eens wat minder reakties krijgt hoeft dat helemaal niet te betekenen dat je stuk niet gewaardeerd wordt , het heeft waarschijnlijk meer te maken met het feit dat we minder inhoudelijk kunnen reageren wegens onze onbekendheid met Rusland.
Gewoon lekker je stukjes plaatsen en je mag best iets te raden laten in je titel , maar ik denk dat je voorzichtig moet zijn met mensen op het verkeerde been te zetten.
Helaas heeft niet iedereen relativeringsvermogen en dan krijg je reakties zoals van die eerste meneer (@vz ik snap niet dat dit stuk negativiteit nog steeds welkom is).
Persoonlijk hoop ik nog veel informatie van je te mogen lezen , keep up the good work mate,

Mvg Fraayax

Ik vind het erg tegenvallen wanneer ik verwacht een stuk over Mourinho te lezen, zo'n stuk over een trainer die ik niet ken ga lezen. VZ had hier wel iets aan mogen doen wat mij betreft, Van de andere kant ben ik wel blij dat het niet over Mourinho gaat.

Het stuk was wel interessant, je bent er uitgebreid op ingegaan en je geeft duidelijk je mening weer, maar je krijgt zoiezo een ster minder vanwege de titel. Doe dat de volgende keer niet meer alsjeblieft.

3 Sterren.

Leuk stuk, ben weer wat wijzer geworden van de situatie bij Cska. Ondanks de misleidende titel en een paar kleine grammaticale foutjes, is de inhoud best boeiend. Zoveel lees je niet over Russische clubs, dus het is een goede toevoeging voor VZ. Ga gewoon zo door!

Leuk stukje over een competitie waar ik eigenlijk helemaal niks van afweet.
Hoop nog meer te lezen, weet ik er iig wat vanaf als het een keer op tv komt. Sport 1 mag die rechten eigenlijk wel kopen, lopen op dit moment veel spelers in Rusland rond waar je een keertje voor op de bank blijft zitten.

-edit- Over die titel-bash hierboven...

Ik vind de titel wel goed gekozen van de schrijver, want zoals jullie al zien staat Mourinho garant voor reactie''s.

Intressant en leuk stuk!!!

4 Stars

Het is een misleidende titel na mijn mening, maar ik snap volkomen waarom je het hebt gedaan, dus daar krijg je van mij geen problemen mee! Toen ik je naam zag, had ik al zoiets van: dit is geen mourinho, want je schrijft eigenlijk alleen maar over rusland!
Het leest lekker weg en het is ook interessant. Ben zelf niet echt bekend met de nederlandse taal in de zin van grammatica en spelling dus daar kan ik niet over oordelen. Van mij krijg je een vette 4 sterren!
keep doing the good job

Vind het een erg leuk stuk en ben het volledig met je standpunten eens. Het is redelijk gedurfd om dit artikel te schrijven, want Leonid Slutsky is toch een beetje een binnenvetter. Het is moeilijk om hem als trainer grondig te analyseren, maar hierin ben je naar mijn mening wel geslaagd. Cska Moskou moet terug naar de tijd van Gazzaev, met spelers als Jo, Krasic, Carvalho en Dudu. De potentie is er zeker, maar enkele spelers zitten er misschien te lang. Dan komt de klad er misschien wat in. Vágner speelt ongemotiveerd en Keisuke Honda heeft over het algemeen zijn vorm van VVV nog nooit laten zien. Kritiekpuntjes: de ietwat opmerkelijke connectie die je maakt met het strandvoetbalteam van Rusland en het gegeven dat je relatief weinig over Slutsky vertelt. Enkel zijn gebreken en foute keuzes, bijvoorbeeld. Hoe deed hij het in Moskou en Samara? Dat soort dingen. Maar over het algemeen een uitstekend stuk. Goed te lezen, eenvoudig en een objectieve blik.

24 september 2011 om 13:17

Helaas had ik daarvoor geen plek meer, want je hebt een limiet van duizend woorden. Ik zal Slutsky sowieso altijd dankbaar blijven voor de behaalde kwartfinale van de CL, waar we helaas fysiek te kort kwamen tegen Inter. En met Krylya deed hij het ook hartstikke leuk, maar daar liepen de spelers met hem weg en dat zie ik bij Cska niet meer terug. En spelers zoals Krasic, Jo en Dani Carvalho halen zal nu veel moeilijker worden. Ik las dat een speler als Damiao al vijftig miljoen(!) moet kosten, en dan heb ik het nog niet eens gehad over Neymar. Wat Cska nodig heeft is een creatieve speler a la Xavi en Iniesta. Maar zoals Giner al zei, die haal je niet zo snel. Ik zie wel wat in Milan Badelj van Dinamo Zagreb, maar daar zal ook gewoon veel geld voor betaald moeten worden. We kunnen enkel de filosofie van Gazzaev gebruiken, en daarvoor hebben we Cska mensen voor nodig. Daarom zijn mijn droomkandidaten Grishin en Minko.

Het strandvoetbalteam heb ik als begin gebruikt omdat er een gevoel van trots bij me hing. Ook weer een bewijs dat Russen niet alleen goed zijn in 'koude' sporten.

ik dacht dat het over de echte mourinho ging.
toen ik het las, was ik verrast.
het was toch geen slecht stukje
3 sterren

Mooi stuk en goed geschreven verder was de titel verrassend maar de inhoud compenseerde dat verder is het ook wel leuk om wat te weten te komen over de Russische competitie.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

CSKA Moskou

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Krasnodar5416
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Igor AkinfeevKeeper300
Ahmed MusaAanvaller3013
Alan DzagoevMiddenvelder296
Zoran TošicMiddenvelder284
Pontus WernbloomMiddenvelder274
Sergei IgnashevichVerdediger253
Voor de complete selectie: Clubpagina CSKA Moskou.

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Manchester United is bereid om diep in de buidel te tasten voor Toni Kroos. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren