Marseille grijpt Super Cup na krankzinnig duel met negen treffers

Lille pakte afgelopen seizoen voor het eerst sinds 1955 weer eens een prijs, het won zowel de landstitel als het bekertoernooi, en de equipe van manager Rudi Garcia leek gewoon door te gaan waar het gebleven was. Woensdagavond leek de Franse Super Cup, de Trophée des Champions, binnen met een 3-1 stand tegen Olympique Marseille. Een absoluut krankzinnige slotfase, met vijf doelpunten in iets meer dan vijf minuten, veranderde echter alles: 4-5 voor de Zuid-Fransen.

/

L’OM, met nieuwelingen Jérémy Morel, Alou Diarra and Morgan Amalfitano in de basis, begon voortvarend, maar het was Lille dat binnen tien minuten op voorsprong kwam. Na een goede actie van de Belg Hazard, het voorbije seizoen gekozen tot beste speler van de Ligue 1, kon Florent Balmont afwerken. Het was vervolgens aan Mickael Landreau te danken dat Lille de voorsprong meenam naar de rust.

Na de onderbreking verdubbelden de Noord-Fransen, met aanwinsten Marko Basa, Benoît Pedretti and Dimitri Payet aan de aftrap, de leiding. Hazard liet Souleymane Diawara staan en hamerde het speeltuig door de benen van Marseille-sluitpost Steve Mandanda. De equipe van trainer Didier Deschamps kreeg even hoop na een doelpunt van André Ayew, maar Lille-topschutter Moussa Sow leek nog geen minuut later een einde aan alle onzekerheid te maken: 3-1.

De fans in Marokko, waar de wedstrijd werd gespeeld, die het wel gezien hadden zullen enorm spijt hebben, want een bizarre slotfase veranderde alles. Met nog vijf minuten op de klok tekende Morel voor 3-2 en Remy zelfs voor 3-3. Aurélien Chedjou kreeg rood en Jordan Ayew zette zelfs een penalty om voor de 3-4, maar Lille toonde veerkracht en kwam in blessuretijd via Basa terug. André Ayew zorgde in extremis vanaf elf meter nog voor 4-5.

1
2

Wat baal ik nu dat ik dit gemist heb, moet een spektakel geweest zijn.
Overigens waren het 5 doelpunten in tien minuten maar dat drukt de pret natuurlijk geenszins, jammer van Lille maar zie ze natuurlijk nog steeds als titelkandidaat ( mits ze Hazard behouden ).
Volgend jaar staat Psg in deze 'finale'!

27 juli 2011 om 23:04

Dit komt ook alleen in Frankrijk voor hoor.. Altijd maar saaie wedstrijden daar in de Ligue 1 en soms zulke uitschieters met 10 doelpunten

27 juli 2011 om 23:59

@zag0rakis De franse leafue is helemaal niet saai. Het is samen met de bundesliga de league waarvan alles gebeurt maar wij in nederland onderschatten de franse league altijd.

27 juli 2011 om 23:13

Was zeker een spektakel! Ik heb alleen laatste halfuur gezien en ik moet zeggen ik heb zeker genoten!! Na een lange periode zonder echt een leuke wedstrijd, maakt deze match veel goed!

Ik heb zin in het nieuwe seizoen!!

27 juli 2011 om 23:22

Dit is inderdaad een spektakel en een uitzonderlijke uitslag. Niet in de laatste plaats omdat het in de Franse competitie is. Ik hoop met je mee dat PSG volgend jaar gaat knallen, mooie club.

Haha 4-5, bij 3-1 dacht ik: die is voor lille, niet dus. 2 penals in de blessuretijd ind ik wel opvallend maarja. Sectaculaire wedstrijd in ieder geval.

27 juli 2011 om 22:52

Waren wel 2 terechte penalty's

27 juli 2011 om 22:56

ok ja dan is t terecht heb de westrijd niet gezien dus..wel mooi voor marseille dat ze niet opgaven

Zozo, dat zul je als toeschouwer die net vertrokken is wel ontzettend balen. Klinkt spannend.

En waarom is het in Marokko?

27 juli 2011 om 22:54

Elk jaar wordt het ergens buiten Frankrijk gespeeld, het is vooral een manier om veel geld te verdienen voor de Franse voetbalbond. Raar natuurlijk want veel supporters kunnen er nu niet bij zijn omdat het op een ander continent plaats vindt. Gelukkig heeft Marseille ook veel fans in Marokko.

27 juli 2011 om 23:05

Nou Nou, het is wel een ander continent, maar zo ver is Marokko niet hoor..

27 juli 2011 om 23:35

Ah oke bedankt. Dan is het ook wel is een keer leuk voor supporters in een anders land om zo'n wedstrijd te zien.

27 juli 2011 om 23:09

Dat zie je wel vaker, supercups in het buitenland spelen De Turkse SC werd paar jaar geleden in Duitsland gespeeld en de Italiaanse SC in China. Op zich niet zo'n gek idee. De meeste supporters ''thuis'' lopen toch niet warm voor een supercup terwijl de voetbalfans in het buitenland de Europese clubs een van dichtbij kunnen zien.

27 juli 2011 om 23:36

Ah ja, dat van Italië herinner ik me ook wel. Inter was erop tegen of zoiets dacht ik. Op zich wel begrijpelijk maar ook wel weer lullig voor de supporters in eigen land. Maar bedankt.

Wat een wedstrijd en wat een onvoorspelbare eindfase.

Heel saai in het begin maar een ultra spannend slotfase

Wedstrijd was van niet zulk hoog niveau maar het einde maakte echt alles goed , zo knotsgek met uiteindelijk wel een terechte winnaar.
Lille was alleen goed in de counter met Hazard en Sow en hard geluk met het zondagsschot van Bermont wat erin vloog maar Marseille was beter maar kan het niet afmaken.

Laatste 10 minuten waren genieten , toen je dacht dat het niet gekker kon werd het toch nog iets gekker !

27 juli 2011 om 23:02

Toch een beetje kort door de bocht dat Lille ''alleen'' goed was in de counter vindk.
Maar ze zijn uiteraard wel bekend om hun snelle omschakeling.

Hele bizarre wedstrijd! Marseille was in het begin beter, toch kwam Lille op voorsprong. Begin tweede helft was Lille beter en kwamen ze op 2-0. Uiteindelijk wint Marseille met 5-4, pfff een en al spanning! Leek op de wedstrijd Lyon- Marseille uit 09/10 toen het 5-5 werd. Beide penalties voor Marseille waren overigens terecht! Heerlijk weer een prijs binnen! Goed begin van het seizoen, over 1,5 week begint het seizoen weer! Heb er zin in!

soo over een lekkere wedstrijd gesproken!

Wat een wedstrijd zeg, met de broertjes ayew heeft Marseille goud in handen. Vooral Andre ayew! Zou me niet verbazen als er straks een bod van 100 miljoen op de broertjes komt !

28 juli 2011 om 00:08

100 miljoen is wel overdreven maar idd Marseille heeft echt goud in handen met die jongens. Die ordan wordt een nog grotere toekomst voorspeld dan Ayew. Ik hoop dat Jordan ook voor ghana gaat kiezen, hij past perfect in het project waar ghana nu mee bezig .

man man. Ik stop met kijken nadat ze Eden Hazard wisselen bij een 3-1 voorsprong in de 82ste minuut. Ik denk het is binnen, niks ook niet

Heb ervoor ook maar met een half oog gekeken vermits ik ook nog Benfica-trabzon aant volgen was.
Maar Hazard...

De laatste penalty waar Pedretti zijn been uitsteekt was niet terecht , volgens mij was het Ayew en die werd niet geraakt door Pedretti maar hij had nooit zijn been hoeven uitsteken zeker omdat er nog iemand naast liep dus kan je beter de schijn voorkomen.

Dit was echt een wedstrijd om niet te vergeten wel een mooie stadion daar in Tanger , vinden jullie niet ? Andre ayew is ook een hele goede , hij speelt tog voor het ghanese voetbaleftal ?

28 juli 2011 om 00:11

Andre speelt idd voor het ghanese elftal, hopelijk kiest Jordan ook vor Ghana.

Pff ik zag 2-0 staan en dacht dat wint Lille wel, opeen zie ik net 4-5 staan haha. Dat moet een gekke slot geweest zijn. Die penal van Ayew ging nog bijna mis (de 4-5).

Jammer voor Lille.

Haha 2 x een penalty in de 90e minuut.

nee 1 in de 89e minuut en 1 in de 94e minuut dus niet echt achter elkaar

waar was deze wedstrijd te zien?

Jesus 2 penalties in de blessuretijd, was wel een héle spannende wedstrijd jammer dat ik het heb gemist.

Ik gun het Lille ook meer met spelers als Hazard enso, maar het mocht niet baten.

Geweldig deze wedstrijd.
Ik had het al een beetje verwacht om zo'n uitslag te zien.
De eerste goal: prachtig ingestudeert.
Een vrije trap van rechts van Eden Hazard.
Op de 16 gelegd; laag over de grond.
En Balmont pegelde de bal er snoeihard in.

Maar de 2e goal, man wat een flitsende actie van Hazard.
Opmerkelijk dat bij hem een actie en een schot altijd wel lukt.
In dit geval was het een schaar, versnellen langs de laatste man en van rechts
door de benen van Mandanda erin geschoten

Tjaa, de penalty's waren wel terecht.
en die Ayew's stonden werkelijk prachtig te spelen zeg.
Al was de 2e penalty er met nog wat geluk ingevlogen
Zal wat zijn als je die gemist had.

bij de 2-1 zag Leandreau er wel minder uit hoor.
Liet hem door z'n benen gaan maar het leek wel haalbaar.
Hij moet wel gaan rouleren met Enyeama, mooie concurrentie.

het Franse competitievoetbal wordt steeds beter, nu ook weer in de top met Psg.

Het begin was aan de saaie kant maar de laatste 25 minuten waren echt erg spannend, heb alleen gekeken omdat de wedstrijd in Tanger is gespeeld, de stad waar ik gedeeltelijk opgegroeid ben, maar gezien laatste half uur was het wel de moeite waard.

op welke zender was de wedstrijd te zien?

27 juli 2011 om 23:37

Ergens op de Franse & Marokaanse televisie
& ergens anders wat ik hier niet mag vermelden

28 juli 2011 om 15:23

kijk als je sopcast download en je gaat naar www.livetv.ru/en kan je elke wedstrijd zien die je wilt. Sopcast duurt niet lang om te downloaden en het bregnt geen virussen met je mee

wat een krankzinnige wedstrijd zeg. steeds als je dacht nu zal het wel voorbij zijn scoorde 1 van de ploegen weer. voor de neutrale toeschouwer echt geweldig om te zien!

Was op Aljazeera sport te zien.

ik ben daar naar toe geweest het was een goeie sfeer en het werd helemaal gek in de laatse 5/10 minuten. maar eigenlijk verdiende lille te winnen want die rode kaart was onterecht en die overtreding op ayew

Dus die broers mogen elk om z'n beurt een penalty trappen ? Vijf doelpunten is wel heel veel. Duidelijk dat Marko Basa niet van het niveau Adil Rami is. Ik zie Lille nog punten verliezen in de CL. Met Payet en Pedretti hebben ze twee zeer begaafde spelers binnen gehaald maar met Gervinho, Rami en Cabaye zijn ze er drie kwijt. Emerson en Bonnart kun je tegen ekaar afwegen. Jammer voor Lille maar het mocht niet zijn.

Aardig wat doelpunten EN strafschoppen zeg....zal een mooie wedstrijd zijn geweest om te bekijken. Maar waarom werd deze wedstrijd gespeeld in Tanger? Dacht dat Fransen niet meer zo geliefd waren in Marokko? En voor je eigen publiek is het ook niet echt fijn dat je een paar duizend km verderop gaat voetballen.

Mooie resultaat wat je niet allerdaags ziet. Was overigens wel terecht. Marseille heeft gewoon goed team en Lille ook wel, maar wat minder .