Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Volendam-captain Mirani gaat door het stof na misplaatste uitspraak over Vitesse

Laatste update:

Damon Mirani heeft op Instagram zijn excuses aangeboden voor uitspraken die hij zondag deed over Vitesse. De aanvoerder van FC Volendam hoopte dat de Arnhemse club failliet ging zodat de club uit het vissersdorp nog een klein kans zou hebben om zich te handhaven.

Mirani deed zijn uitspraken na afloop van het verloren thuisduel met Ajax (1-4). Voor de nummer voorlaatst van de Eredivisie betekende het de definitieve nekslag. Volendam keert volgend seizoen terug in de Keuken Kampioen Divisie.

“Misschien moeten we hopen dat Vitesse failliet gaat, waardoor andere clubs punten verliezen en we nog een kans hebben om erin te blijven", zei Mirani bij ESPN. "Daar heb je zelf geen invloed op.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"Dat zou wel heel zonde zijn voor Vitesse, maar voor Volendam misschien niet", ging de aanvoerder bij de NOS verder. "Wellicht dat dat nog een laatste reddingsboei is."

Excuses


Mirani besloot later op de avond via Instagram zijn excuses aan te bieden. "Sorry aan alle mensen die zich aangesproken voelen. Een interview geven direct na de wedstrijd levert de nodige emoties op en heeft gezorgd voor een ongelukkige uitspraak van mijn kant."

Mirani neemt zijn uitspraken dan ook terug. "Uiteraard hoop ik dat Vitesse volgend seizoen gewoon kan starten aan de competitie."

Sjoerd van Ramshorst wist bij Studio Voetbal te vertellen dat een faillissement van Vitesse er niet gaat komen voor het einde van het seizoen. "We hebben gebeld met de KNVB en de licentie gaat dit seizoen niet meer ingetrokken worden", aldus de presentator.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou zeg, je moet tegenwoordig overal acheraf je excuses voor aanbieden omdat sommige mensen niet tegen een opmerking kunnen, deze jongen is net gedegradeerd en krijgt dan allerlei vragen van een journalist, hij mag toch gewoon zeggen wat hij denkt en hoopt, ik vind het alleen maar mooi dat hij er zo over denkt, ipv al die politiek correcte nietszeggende uitspraken altijd maar.

6 mei 2024 om 08:23

Er zijn een hoop supporters en werknemers van Vitesse die op het punt staan hun club te verliezen aan een faillissement. Dan is deze opmerking volledig misplaatst en vrij harteloos. Volendam heeft het sportief laten afweten. Op deze manier moet je je toch ook niet willen handhaven, lijkt me.

6 mei 2024 om 09:33

Ooit gehoord van de uitdrukking 'de een zijn dood is de ander zijn brood'? Het is niet de schuld van Mirani dat Vitesse zulk slecht beleid heeft gevoerd...

Als jij geld pakt met crypto/gokken/loterij betekent het dat iemand anders dat heeft verloren. Je besteld vast ook wel eens wat op Amazon, het bedrijf dat de concurrentie in veel landen probeert kapot te maken. Of kleding/producten uit Azië die door mensen zijn gemaakt die inimddels al wel ziek kunnen zijn.

Zo heb je nog genoeg andere voorbeelden waarop ik/jij profiteert van anderen.

6 mei 2024 om 08:36

Dat is het probleem van hersenloos volk: die denken maar alles te kunnen roepen onder de noemer vrijheid van meningsuiting. Normen en waarden heet dat, uitermate onsympathiek om te roepen dat je hoopt dat Vitesse failliet gaat.

6 mei 2024 om 09:01

Het is ook behoorlijk hersenloos, om te denken dat de mensen die zulke uitspraken doen allemaal hersenloos zijn. Je kunt ook gewoon een foutje maken, dat is heel erg menselijk.

6 mei 2024 om 09:10

Je zegt het goed, foutje gemaakt. Hij heeft het gezegd vanuit het oogpunt van zijn Volendam. Absoluut niet hersenloos, zit een gedachte achter.
Helemaal eens dat je iemand of een groep hersenloos kan noemen. Hier mag ook sorry voor gezegd worden ;-)

6 mei 2024 om 09:14

In een klein stuk een hersenloos volk noemen en spreken over normen en waarden is een beetje controversieel. Ik ben het eens met het onsympathieke maar hij had mogelijk de gedachte zijn Volendam ermee gered zou kunnen zijn. Goed punt maar in deze ook onsportief als ze het zelf niet hadden gered zonder de punten te halen in de normale competitie.

6 mei 2024 om 09:32

een opmerking manen over alles denken te kunnen roepen onder de noemer vrijheid van meningsuiting, en dan een groep wegzetten als hersenloos en ook nog eens iemand zijn normen en waarden in twijfel trekken, soms moet je even in de spiegel kijken voor je iets roept.
denk dat de beste man er goed over heeft nagedacht, en dit is een topsporter die wil koste wat kost winnen, als een andere clubs failliet moet zodat hij verder kan, so be it.
onsympathiek ja mischien wel, maar dat is wel een trekje van een topsporter zijn.

Tsja als je dit voor dit soort uitspraken al excuses moet gaan maken, waar houdt het dan op? Hij denkt gewoon in het belang van volendam en dat snap ik wel

6 mei 2024 om 08:46

Excuses hoeft hij er niet over te maken als hij er zo over denkt. Maar vind het niet raar als mensen het onsympathiek vinden of een hele domme opmerking. Zeker van een aanvoerder!

Meer dan logisch dat hij hier zijn excuses voor aanbiedt, was ook een belachelijke uitspraak om te doen op tv. Ik begrijp volkomen dat dit door zijn hoofd speelt, elke sportman wilt dat zijn ploeg aan de top blijft, ongeacht wat daarvoor nodig is. Maar ethisch gezien kan je dat niet altijd uitspreken.

6 mei 2024 om 08:27

Een advocaat die een crimineel bijstaat probeert elk trucje, loophole, vormfout etc erbij te halen om zijn cliënt maar de dans te laten ontspringen, en zelden wordt hem een gebrek aan ethiek verweten. Als een Volendam speler dit na een wedstrijd roept omdat dit de enige lifeline is voor zijn club dan kan ik mij die gedachte goed voorstellen. Zijn opmerking heeft niets met een anti - Vitesse gevoel te maken, maar met lijfsbehoud van zijn eigen club. Snap ik. Excuses eisen vind ik dan ook belachelijk.

6 mei 2024 om 19:19

Kan je mij vertellen waar ik een anti-Vitesse gevoel benoem? En waar ik excuses eis? Gewoon een belachelijke uitspraak om te doen van Mirani, niet meer en niet minder. Als wat voor persoon dan ook, een advocaat, een metselaar, een clown, een Ajax-speler, een orang oetan, een Apache helikopter, of een blauwe vinvis, zo'n uitspraak zou doen zou ik het nog steeds onethisch vinden om iemand anders faillissement of ander leed te wensen.

Typisch voorbeeld van een opmerking die je in besloten kringen kunt maken, maar niet heel handig op nationale tv.

Oef onhandige uitspraken. Ik geef wel toe dat ik waarschijnlijk hetzelfde had gedacht als ik een Volendam supporter was. Eigen cluppie eerst!

Er zijn er genoeg die hopen dat Vitesse failliet gaat waaronder ik als Graafschap supporter..
Waarom moet die Volendam captain z'n excuses aanbieden?
De 1 z'n dood de ander z'n brood
Zeker weten dat bij een faillissement van Vitesse er een beetje meer supporters, sponsors, goede jeugd/scouting richting de Graafschap en NEC zal gaan dus dat is positief
Denk dat velen buiten Gelderland niet beseffen hoezeer Vitesse dit over zichzelf heeft afgeroepen sowieso qua arrogantie en bevooroordeling richting andere Gelderse clubs

Volendam is zo een kampioenschap ontnomen
Doordat Veendam failliet is gegaan..
Volendam stond ver voor op Cambuur alleen Volendam had 2 x gewonnen van Veendam
En Cambuur 2x verloren dacht ik
Toen raakte Volendam 6 punten kwijt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren