Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

John van ‘t Schip grapt na driepunter tegen Volendam: ‘Het Kroes-effect!’

Laatste update:

Ajax heeft zondag een probleemloze middag beleefd. Op bezoek bij FC Volendam wonnen de Amsterdammers met 1-4, waardoor Volendam officieel degradeerde uit de Eredivisie. Na afloop sprak Ajax-trainer John van ‘t Schip van het ‘Kroes-effect’.

Kroes begon in maart als algemeen directeur bij de Amsterdamse club, maar werd twee weken later door de Raad van Commissarissen geschorst. Hem werd verweten te handelen met voorkennis, daar hij vlak voor zijn officiële aanstelling aandelen kocht in de club. Vorige week keerde hij toch terug als titulair technisch directeur.

Van ‘t Schip werd na afloop door ESPN gevraagd of hij wat merkte van de bestuurlijke rust die was teruggekeerd binnen de club. “We hebben gelijk drie punten, het Kroes-effect”, grapt de trainer.

“Het is een heel onrustig jaar geweest en dat is het nog steeds natuurlijk”, vervolgt hij. “Het is belangrijk dat voor volgend seizoen zo veel mogelijk dingen weer goed neergezet worden, waarmee Ajax in ieder geval weer een aanval kan doen op de top drie en hopelijk meer.”

Over zijn toekomst kan Van ‘t Schip nog geen duidelijkheid geven. “Daar komen we wel uit, het is alleen meer dat de functie iets anders zal zijn dan die aanvankelijk was. Daarover zijn we aan het praten”, aldus de 60-jarige oefenmeester.

Het was de bedoeling dat Van ‘t Schip na dit seizoen zou stoppen als hoofdtrainer van Ajax en zich ging storten op het ontwikkelen van jeugdtrainers bij de Amsterdamse club. Van ‘t Schip zag dat echter niet zitten. Welke rol er precies voor hem is weggelegd, is nu nog niet duidelijk.

Toch wil Ajax de voormalig trainer van onder meer PEC Zwolle en het nationale elftal van Griekenland niet kwijt. Hij ligt nog tot medio 2025 vast in Amsterdam en de club zoekt naar een passende rol voor hem. Van ‘t Schip is momenteel interim-coach bij Ajax. Hij nam in oktober het stokje over van de ontslagen Maurice Steijn en loodste de club van de achttiende naar de vijfde plaats.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ondanks dat hij ajax niet beter heeft laten voetballen ga ik John wel missen, wat een toffe kerel.

Het zou geweldig zijn als er in de laatste thuis wedstrijd door de supporters een mega spandoek uitgerold zou worde voor John. Een van de weinige ajacieden die echt zijn nek heeft uitgestoken voor de club.

5 mei 2024 om 19:15

Ga aan de slag zou ik zeggen 😁

Vind het sneu voor Van 't Schip, iemand die ik het echt wel gun en die oprecht alles lijkt te geven om Ajax succesvol te maken, maar het wil gewoon niet dit seizoen.

Met het vreemdelingenlegioen wat Mislintat heeft gekocht lijkt het me nagenoeg onmogelijk om een fatsoenlijk team samen te stellen.
Spelers uit verschillende competities die verschillende speelstijlen gewend zijn en een aantal die amper Engels spreken.
Elke week was er weer een andere speler die door het ijs zakte, zelfs bewezen spelers als Berghuis en Bergwijn echt een zwak seizoen.

Van 't Schip had er meer uit kunnen halen, absoluut, maar ik denk dat zelfs de beste coaches van de wereld dit Ajax niet boven Twente of AZ hadden kunnen laten eindigen. Enige coach die iets kwalijk te nemen valt is Steijn, omdat hij meer tegengas had moeten geven bij de aankopen, maar het is vooral van der Sar die deze ellende heeft ingeleid met Mislintat en Steijn. Er is met paniek gehandeld na afgelopen seizoen en als bestuurder moet je te allen tijde rustig blijven en stabiliteit uitstralen en daarin is zo hard gehaald.

Dat gezegd hebbende, heb ik het idee dat alle gifbekers wel op zijn, dieper dan dit zal het niet zinken en ik verwacht Ajax volgend jaar 'gewoon' weer in de top drie.

5 mei 2024 om 19:22

Echt onzin. Buiten zijn persoonlijke situatie is er niks sneu aan de situatie van Schip. Matige coach die tactisch niet echt veel kan brengen. Hij heeft zich opgeofferd voor Ajax en alle fans respecteren hem tot de max. Iedereen heeft respect voor de manier waarop hij dit doet. Neemt niet weg dat hij gewoon niet het niveau heeft van een Ajax coach. Elke random outsider was er hard uitgegooid, maar dat is bij Schip niet het geval. Veel bestuurlijk drama dit jaar, maar Schip is daar geen onderdeel van. En Schip wist ook precies waar hij instapte.

5 mei 2024 om 19:51

Ik denk dat met een (type) Van Gaal, Ten Hag of Slot Ajax gewoon plek 3 had kunnen halen. De selectie is niet geweldig en uit evenwicht maar met logische keuzes zouden veel minder punten verspeeld zijn.

Ongeschikt als hoofdtrainer, nette correcte man.

John van 't Schip is gewoon veel te aardig en normaal voor het vak voetbaltrainer van Ajax. Denk dat niemand hem echt veel kan misgunnen, maar een goede coach is-ie niet. Leek vandaag ook weer bij vlagen nergens op in de organisatie.

5 mei 2024 om 19:58

Kan een voetbaltrainer van Ajax niet aardig of normaal zijn ? Hij is gewoon niet goed genoeg.

Schip zal bij mij toch altijd iets van de gunfactor blijven houden. Ben het in de afgelopen maanden zeker niet eens geweest met bepaalde keuzes die hij heeft gemaakt en ook op tactisch vlak heeft hij behoorlijk wat steken laten vallen en is hij van zichzelf gewoon ondermaats als trainer. Maar hij is wel bij Ajax ingestapt op een moment dat Ajax in de fik stond (en eigenlijk is blijven staan, ook onder Schip) en heeft Ajax desondanks wel omhoog gebracht en hebben er zeker prima wedstrijden tussen gezeten. Want het is ook niet zo dat elke wedstrijd niet best of gewoon slecht was.

Maar het belangrijkste is vooral, dat Schip exact rond dezelfde periode dat hij begon eigenlijk in een rotsituatie zat door het overlijden van zijn vrouw en dat hij toch is ingestapt. Zijn reputatie heeft wel een paar deukjes opgelopen de afgelopen maanden, maar niet zo erg dat hij 'persona non grata' is en denk dat vrijwel iedereen ook respect heeft voor Schip en hij altijd genoemd zal worden als iemand die instapte in een rotsituatie voor zichzelf. En dus een echte clubman is.

Hij zou eerst een rol krijgen bij Ajax dat hij de coaches zou begeleiden, en om eerlijk te zijn leek mij dat sowieso vanaf het begin al geen goed idee. Puur vanwege het feit dat Schip ook best wel veel dingen als coach mist van het hedendaagse voetbal. Ik hoop dat Ajax een andere functie voor hem kan vinden, en misschien een gekke gedachte; maar zou een functie in de RvC niet wat voor hem zijn? Daar zijn meerdere vacatures vrij natuurlijk, en normaal gesproken ben ik niet zo van dat romantische gedoe dat een oud-speler van Ajax in de RvC moet. Wel dat er een bijvoorbeeld twee of drie personen zitten met verstand van voetbal en van zaken, en die weten waar Ajax voorstaat. Dan ben ik ook niet iemand die vind dat Ajax zich helemaal moet vastklampen aan het 'Ajax-DNA', '4-3-3', 'cruijff', 'alleen maar jeugd' etc. maar wel van bepaalde principes die behouden moeten blijven. Alleen moet je natuurlijk wel blijven innoveren, maar Schip kan dan bepaalde dingen hopelijk binnenboord kan houden maar dat andere mensen vanuit de RvC ook een beetje tegengas kunnen geven en kunnen innoveren naar het hedendaagse voetbal en dus ook kunnen sparren met Schip, maar bijvoorbeeld ook Kroes, Beuker, de Lange en Geelen (die vrijwel zeker de AD zal worden).

Toch denk als ze maurice steijn het seizoen af hadden laten maken ajax wel een plaatje hoger had kunnen eindigen ze zijn er met john toch ook niet echt op vooruit gegaan.

“Hij nam in Oktober het stokje over van de ontslagen Maurice Steijn en loodste de club van de achttiende naar de vijfde plaats”.

En dat is alles wat we hoeven te zeggen. Na een zware persoonlijke periode instappen bij je club die in de hens staat, om een selectie te coachen die niet in balans is, en waarvan je belangrijkste spelers niet fit, geblesseerd of niet in vorm zijn.

Alleen maar respect voor deze man en wat hij uit deze selectie heeft gehaald.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren