Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xavi reageert op ontslaggeruchten na uitspraak: ‘Ik ben gewoon realistisch’

Laatste update:

Xavi heeft gereageerd op zijn eerdere uitspraken over de financiële situatie van FC Barcelona. De trainer van de Catalanen zei eerder dat de club in een zeer moeilijke situatie zat en Spaanse media meldden dat dat verkeerd was gevallen bij president Joan Laporta, die zou overwegen om de trainer te ontslaan. Volgens Xavi is dat totaal niet aan de orde en hebben de twee nog steeds een goede band.

Laporta zou ‘erg teleurgesteld’ zijn in de manier waarop Xavi sprak over de financiële situatie van Barça. “De supporters moeten snappen dat onze economische situatie in niets lijkt op die van 25 jaar geleden. Toen zei de trainer: ‘Ik wil die speler, die speler en hem ook.’ Nu kan dat niet langer”, zei Xavi onder meer. Die woorden zouden verkeerd zijn gevallen bij de president.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Volgens verschillende Spaanse media zou het ontslag na het duel met Rayo Vallecano van aanstaande zondag officieel bekend worden gemaakt. Journalist Jordi Basté vertelde op RAC1 dat de vervanger van Xavi zeer waarschijnlijk Rafa Márquez zal zijn, de huidige trainer van Barça Atlètic.

Vrijdag kwam Xavi terug op zijn uitspraken en de ontslaggeruchten die daaruit zijn voortgekomen. “Niemand heeft mij iets verteld (over een mogelijk ontslag, red.)”, zei de 44-jarige oefenmeester. “Ik denk dat Joan en ik nog steeds dezelfde relatie hebben. Wat ik heb gezegd was gewoon realistisch”, zo blijft hij bij zijn standpunt.

“We zullen moeten blijven vechten, met alle passie en ambitie die we hebben, maar de situatie is niet makkelijk. We werken er met zijn allen hard aan om hieruit te komen, maar het is nu wat het is.”

Xavi gaat ervanuit dat hij volgend seizoen nog altijd de trainer van Barcelona zal zijn. “De staf heeft alle vertrouwen in het volgende seizoen. Maar voor ons is het nu vooral belangrijk om wedstrijden te winnen en tweede te worden, zodat we ook volgend jaar mee kunnen doen om de prijzen.” Bij een tweede plaats in LaLiga strijdt Barcelona volgend seizoen mee om de Supercopa.

“Ik heb er heel veel zin in. Ik wil dat we er volgend seizoen weer staan en meedoen om de titel, zoals we vorig jaar deden. Ik snap niets van de commotie nu, want ik barst van het enthousiasme en de ambitie om ook volgend jaar weer aan de slag te gaan. Ik kan de geruchten natuurlijk niet controleren, maar wij zijn allemaal erg gemotiveerd”, besluit Xavi.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vaak hoor ik kritiek op hoe Madrid omgaat met clubiconen maar als je ziet hoe ze met Xavi omgaan en eerder ook met Messi (ik ben ervan overtuigd dat Laporta hem weggewerkt heeft door niet tijdig te verlengen) dan vind ik de kritiek op Madrid redelijk onterecht.
Hoop dat Xavi gewoon tijd krijgt of op zijn minst door de voordeur vertrekt, zo'n legend ontslaan nadat hij eigenlijk zelf al zou opstappen zou ik echt heel erg jammer vinden. Wat is er toch weinig over van het magische Barcelona van weleer...

17 mei 2024 om 16:20

Dat de een nog slechter met clubiconen omgaat betekent natuurlijk niet automatisch dat wat de ander doet wel oke is. Zowel bij Barcelona als Madrid vind ik niet dat ze erg prettig omgaan met clubiconen, maar helaas is dat tegenwoordig bij heel veel clubs zo. De enige plek waar die heldenverering nog echt in stand blijft is bij de club onder de top en subtop, waar ze zich de luxe van het helden vereren nog kunnen veroorloven.

Waar is een clubicoon nog echt heilig? AS Roma misschien? Maar verder nergens meer..

17 mei 2024 om 16:49

Dat van Madrid klopt natuurlijk niet. Als je dan vraagt op wie er word gedoeld krijg je te horen Casillas en Raul. Laat die 2 nou net een mooie functie binnen de club te hebben . Casillas is vice voorzitter en de rechterhand van Perez en Raul is nu alweer een paar jaar de trainer van real B .. daarnaast zitten heel veel iconen gewoon in dienst of waren in dienst bij Madrid ( butraqeneu , Chendo , Solari , Carlos , Figo , Zidane, arbeloa etc

17 mei 2024 om 17:08

Inderdaad. Daarop aanvullend, Casillas ging enkel weg door zijn slechte relatie met Mourinho, waar hij niet meer van hersteld was. En Raúl wou zelf weg omdat hij wist dat zijn speeltijd fors zou afnemen met al die nieuwe aanvallers erbij destijds. Heeft niks met de club zelf te maken

17 mei 2024 om 18:53

Raul heeft ook nog een mooie "afscheidswedstrijd" gekreken (wel wat laat, maar werd toen toch in het zonnetje gezet)

17 mei 2024 om 19:29

@wastum beetje makkelijk om de trainer zo los te maken van de club. Zolang de trainer bij de club is, heeft het zeker wel wat met de club te maken. Ze kunnen m altijd ontstaan als ze vinden dat de trainer de club niet goed vertegenwoordigd.

18 mei 2024 om 12:01

Het lijkt wel alsof elk nieuwsitem (zelfs bij fake news) een gelegenheid is om weer volop ongenuanceerd te bashen op Barca en op de zaken voorop te lopen. Van alle topclubs heeft Barca juist altijd een voorbeeldige omgang getoond met haar clubiconen en kregen ze elk een zeer mooi uitgebreid afscheid. Zoek het op i.p.v. onzin te verkondigen. Puyol, Xavi, Mascherano, Iniesta, Rakitic, Busquets, Rijkaard, Guardiola, Luis Enrique,...deze spelers/coaches gingen allemaal door de voordeur weg en bleven/bijven altijd welkom. En voor wat betreft Messi: die krijgt nog een speciale afscheidswedstrijd in het vernieuwde Camp Nou. En Xavi de coach is voor zover ik weet nog niet slecht behandeld, of hij nu effectief ontslagen wordt of niet.

18 mei 2024 om 14:09

Koeman was volgens mij ook een club-icoon daar en die is ook niet echt netjes behandeld, maar ja, hij zelf heeft ook niet altijd even netjes gehandeld naar de club toe...

18 mei 2024 om 15:50

Dat klopt, bij Koeman verliep dat niet zoals het hoort bij een clubicoon. Maar dat is dus eerder uitzonderlijk, terwijl sommigen onterecht beweren dat dit de regel is.

Hoewel hij gelijk heeft, voelt het toch alsof hij zich zelf alvast aan het indekken is voor volgend seizoen. Ja je elftal is veel minder dan Real Madrid, maar je speelt geen 38 keer tegen Madrid. Je hebt nog steeds een veel beter elftal dan de rest van de competitie en kan tegen de rest genoeg punten pakken om mee te concurreren. Wat betreft de CL, dat is vaak ook gewoon geluk hebben en afdwingen op mentaliteit.

17 mei 2024 om 17:12

Top 4 en een CL ticket halen ze sowieso wel, maar zoveel beter dan Atletico is dit Barcelona ook niet echt. Die hebben nogal een zaadseizoen gedraaid maar daar kan je niet elk jaar automatisch van uit gaan.

Wat een kille club is Barça geworden zeg......eerst die pure chantage bij verschillende spelers om hun contracten naar beneden toe te her-evalueren en nu weer omdat iemand een realistische analyse maakt..... bah...

Wat wordt mijn club op een zielige manier geleid zeg echt gewoon om je kapot te schamen, maar ja wat doe je eraan hè je bent ook maar gewoon supporter

17 mei 2024 om 17:40

Het is inderdaad lachwekkend. We kunnen er als supporters weinig aan veranderen. Probleem is dat binnen het veld de prestaties ook matig zijn.

Als ik nu terugkijk op Xavi’s termijn vond ik ons gek genoeg het beste voetbal spelen met pure middelmaat zoals Ferran, Aubameyang, Adama en Dembele voorin. Op papier echt geen topkwaliteit, maar ze speelden twee maanden lang echt heerlijk voetbal met die voorhoede. Toen kreeg je online de bijnaam X4VI omdat we een paar keer op rij 4 goals scoorden. Toen speelde Barcelona met een half bejaarde Dani Alves op rechtsback en Adama op rechtsbuiten Atletico Madrid scheel met 4-1 oid.

Daarna werd het dynamische er helemaal uitgehaald en speelden we ze veelal dodelijk saai resultaatvoetbal.

18 mei 2024 om 01:56

Ik heb het al eerder gezegd: de enige die verliest als Xavi en Laporta blijven, is de voetbalclub Barca. Als meerdere concurrenten hopen dat Xavi mag blijven, dan moet je je toch wel even achter de oren krabben.

Maar toen ik dat toen opmerkte, kreeg ik een boze Barca-supporter die Laporta helemaal de hemel in prees. Tja, als het aan mij ligt, blijft Laporta tot hij te oud is en zelf stopt, en hetzelfde geldt voor Xavi. Naast de sportieve chaos die ze creëren, is het financieel een ramp en beschadigen ze de naam van de club.

Maar goed, Laporta wil de Barca-supporters blijven misleiden na het half in de uitverkoop zetten van de club, en hen laten geloven dat Barca nog altijd onverslaanbaar is (‘wij zijn de favoriet voor de CL’).

Diezelfde Laporta die kritiek had op zijn voorganger, heeft Messi weggestuurd om vervolgens een oude Lewa te halen die ontzettend veel verdient. Het wordt nog erger: Lewa, die al een tijdje uit vorm is, zal vanaf volgend seizoen de op één na best betaalde voetballer ter wereld zijn, na Mbappe.

18 mei 2024 om 11:52

Ik ben zelden boos en al zeker niet voor meningsverschillen over het voetbal. Ik heb slechts gereageerd met mijn mening door de nodige nuances te maken en bepaalde onzinnigheden tegen te spreken. Want voor mij was het duidelijk (nog steeds) dat jij niet weet waarover je het hebt (over zijn beleid, Messi's vertrek,...). En ik prijs Laporta helemaal de hemel niet in, ook dit is een duidelijke bevestiging van ongenuanceerde onzinpraatjes. Het is klaarblijkelijk iets van deze nieuwere generaties die geen gevoel voor diepgang en nuance hebben. Jij blijft hardnekkig beweren dat Laporta de Barcafans "misleidt" en wanbeleid voert en ik weerleg dit met heldere argumentatie.

Heb het vaker gezegd: Laporta's terugkeer is het slechtste wat Barcelona kon overkomen.

Zowel de fans als de socios werd een rookgordijn opgehouden door nostalgische herinneringen aan Laporta in de hoogtijdagen van Barcelona. Echter zie je dat hij momenteel de club meer kwaad dan goed doet.

Hij zegt een beetje wat Koeman zei. Echter had Xavi veel meer middelen om te slagen.

Anderzijds is het roeien met de riemen (jeugdopleiding) die je hebt.
Een speler als Haaland om Mbappe te concurreren is gewoonweg niet haalbaar.

Frenkie moet gauw wegwezen!

Als dit verhaal klopt, dan moeten ze per direct het ontslag van Laporta vragen. Wat een enorme chaos en onrust heerst er rond de club. Als het klopt, dan is Laporta in niets meer de Laporta van begin deze eeuw die wel wist wat hij deed en veel rationeler te werk ging.

17 mei 2024 om 19:53

Laporta moet toch ook weten dat Xavi ontslaan betekent dat er een deel van de supporters ernstig aan hemzelf gaat twijfelen? Hier kan je gewoon niet mee wegkomen. Een trainer bedelen om te blijven, dat vervolgens twee weken terug aankondiging, en nu ineens diezelfde trainer willen ontslaan door een persconferentie? Dat is belachelijk. Dat moet hijzelf toch ook snappen?

Verder geef je ook een lekker signaal af naar de toekomstige trainer, die kan bij een persconferentie fijn op zijn woorden gaan passen. Als hij wat verkeerd zegt wat Laporta niet bevalt is hij binnen 24 uur de club uitgewerkt. (Dat is de tijdspanne waarin de huidige chaos is ontstaan)

Er waren tegen Sociedad vorige week al wat supporters die openlijk scandeerden dat ze tegen Laporta waren. “Barcelona sí Laporta No” werd er geroepen. Het is geen wereldschokkende tekst, maar je merkt dat de supporters zich al beetje bij beetje tegen Laporta beginnen te keren. Het zal niet helpen als hij Xavi er zo halsoverkop uitgooit.

17 mei 2024 om 22:49

@Pedri16

Nagel op de kop. Vind het inderdaad ook een vreemd verhaal, daar zou hij zoals je goed zegt zijn eigen graf graven.

Wie is de lek ook binnen de staf? Elke scheet is in de krant. Er is overduidelijk een mol.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren