Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

VI noemt volgende aanvaller die Ajax na Conceição gaat verlaten

Laatste update:

Ajax gaat komende zomer de bezem door de voorhoede halen, zo schrijft journalist Lentin Goodijk van Voetbal International in een uitgebreid artikel over de tobbende Amsterdamse recordkampioen. Dinsdag werd bekend dat de aan FC Porto verhuurde Francisco Conceição niet meer terugkeert in de Johan Cruijff ArenA. Volgens Goodijk is Georges Mikautadze, die op huurbasis voor FC Metz speelt, de volgende aanvaller die Ajax definitief gaat verlaten.

“Wie sowieso zal vertrekken, is Georges Mikautadze”, aldus VI. Volgens het wekelijkse voetbalmagazine gaan de Amsterdammers binnenkort op bezoek in Frankrijk, maar is een terugkeer uitgesloten. “De club ziet de kwaliteiten van Mikautadze wel, maar op dit moment is het geen logische match. De verwachting is dat Metz hem overneemt en mogelijk daarna meteen weer doorverkoopt aan een grotere club in Frankrijk of het buitenland.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Chuba Akpom en Carlos Forbs liggen volgens Goodijk goed in de markt bij diverse clubs uit de Premier League. “Beiden zijn homegrown en daarom extra interessant voor Engelse clubs. Het is goed mogelijk dat Ajax na een rampseizoen gewoon nog winst maakt op het tweetal, dat voor een kleine dertig miljoen euro naar Amsterdam kwam.”

Het is vooralsnog onduidelijk wat er met routiniers Steven Bergwijn en Steven Berghuis gaat gebeuren. Indien de aanvoerder vertrekt, kan Ajax volgens Goodijk een mooi bedrag voor hem vragen. Transfermarkt schat de huidige marktwaarde van Bergwijn op 20 miljoen euro.

Bergwijn ligt nog tot medio 2027 vast en zou er nog altijd goed opstaan bij een aantal fraaie clubs. Ook was er de afgelopen tijd serieuze belangstelling uit Saudi-Arabië.

De situatie van Berghuis is anders. De 32-jarige linkspoot loopt in de zomer van 2025 uit zijn contract bij Ajax, waardoor het volgens VI mogelijk een goed moment is om de wegen te scheiden. Vanuit Turkije lijkt de interesse serieus, daar Besiktas de voormalig Feyenoorder dolgraag wil overnemen en op het vinkentouw zou zitten.

Vier aanvallers zullen komend seizoen sowieso nog deel uitmaken van de selectie van Ajax. Een vertrek van sterspelers Brian Brobbey lijkt onbespreekbaar, terwijl de Amsterdammers ook nog vertrouwen op het potentieel van tieners Amourrichio van Axel Dongen, Mika Godts en Julian Rijkhoff. Wat er met jeugdspelers Jaydon Banel en Naci Ünüvar (keert terug van FC Twente) gaat gebeuren is vooralsnog onbekend.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lees veel goede verhalen over zijn verhuurperiode. Misschien onder een andere trainer dat Mikautadze toch zijn klasse kan laten zien.

24 april 2024 om 10:19

Ja, dat zou je denken. Probleem is alleen dat Brobbey er nog is en die is onbetwiste nummer 1 in de spits. De kans dat Ajax volgend jaar 4-4-2 gaat spelen lijkt mij erg klein, hierdoor verwacht ik niet dat er veel kansen voor hem zullen zijn. Lijkt mij uiteindelijk het beste voor hem om zijn potentie ergens anders waar te maken.

24 april 2024 om 11:08

Zou me niet blindstaren op positie. Mikautadze sprak alleen Frans, werd zielsalleen ergens in een appartement gedumpt, had 0 begeleiding vanuit Ajax en er werd verwacht dat hij zo even op rechtsbuiten ging spelen bij Ajax maar was gewend als schaduwspits in een countersysteem.

Als er daadwerkelijk geïnvesteerd was in Mikautadze was dat gewoon de volgende parel geworden. Zo vreselijk zonde.

24 april 2024 om 11:32

@ mentalist....tikje jammer dat je het zo brengt. Zoals ik ook al twee dagen geleden schreef bij het vorige artikel hoe zielige Georges en het 'nalatige' Ajax:
Mikautadze heeft wel degelijk ondersteuning gehad van Ajax. Ajax schakelt een extern bureau voor hulp bij huisvesting, notabene een makelaar (v) die vloeiend Frans spreekt. Probleem is dat Mikautadze's verwachtingspatroon omtrent de huurmarkt in A'dam en de geldende prijzen wat naief waren(let op: Mikautadze wou graag een familielid of 8 tot 10 in huis hebben, liefst tegen een prijs die ook gangbaar is in het France provinciestadje Metz e.o). Dat de prijs per vierkante meter in A'dam een factor 10 hoger ligt gaat er bij kamp Mikautadze wat slecht in. Overigens is hij dus niet door Ajax in een appartement "gedumpt", wel in een luxe hotelkamer waar hij zelf verkoos in te blijven. Zielsalleen was hij ook niet.
Mikautadze gebruikt dit soort onzin puur en alleen om een transfer te forceren.

24 april 2024 om 12:36

Absoluut. Idem dito voor Gaaei, Avila, Sosa, Sutalo, Ramaj, v/d/boonen, Forbs, Mansverk, Akpon, Tahirovic en Medic. Allemaal pareltjes.

Als Ajax daadwerkelijk geïnvesteerd had in deze spelers dan is de kans groot dat Ajax zich in 2027 weet te plaatsen voor de CL.

24 april 2024 om 10:56

Als je z'n interview van laatst ziet, dan heeft nog net niet alle schepen achter zich verbrand. Als ze die nog terug willen laten komen, moet Ajax heel veel moeite doen, want de relatie lijkt goed verbruid

Erg jammer hoe het is afgelopen met Chico, die had dit seizoen erg veel kunnen spelen en van waarde zijn. Helaas hebben ze hem toen niet genoeg vertrouwen gegeven.

Dat Mikautadze vertrekt lijkt mij ook het beste, het heeft geen zin om hem nog een seizoen tweede viool te laten spelen. Wel hoop ik dat Metz het bedrag niet kan ophoesten, want ik heb het vermoeden dat Ajax wel wat meer voor hem kan krijgen op het moment.

Zou echt bijzonder zijn als je meer dan 30 miljoen krijgt voor Forbs en Akpom.

Akpom zijn kwaliteiten als pinchitter zie ik wel maar Forbs komt toch nergens in de PL aan de bak.

24 april 2024 om 10:28

Engelse clubs willen veel betalen voor goede spelers. Maar dit zijn geen goede spelers. Hier zitten engelse clubs niet op te wachten.

24 april 2024 om 10:37

Kenada ik ben het helemaal met je eens. Al lukte het ze vorig seizoen met bassey ook om in ieder geval weinig verlies te maken, dus je weet het nooit.

24 april 2024 om 11:12

En bovendien heeft Bassey ook bewezen niet zo'n slechte speler te zijn als hij bij Ajax leek. Forbs heeft echt wel kwaliteiten, een goede coach benut die kwaliteiten. Het zou me niet verbazen als hij het bij een Engelse laagvlieger heel goed zou doen.

24 april 2024 om 13:39

Meer dan 30 miljoen niet, veel meer zeker niet, maar het zou met ook niets verbazen wanneer ze, dankzij de homegrown status, van die twee een bedrag kunnen ontvangen wat een heel eind richting de aankoop som, en dus een kleine 30 miljoen, gaat.

Die jongen wil volgens mij voor geen goud terug naar Ajax. Dus die zal inderdaad wel vertrekken. Zeker omdat hij waarschijnlijk zelfs een stapje hogerop kan.

De huurdeal van Mikautadze met optie tot koop laat wel zien dat er sowieso een technisch directeur aangetrokken moet worden bij Ajax. Ajax had namelijk op hem de aankomende zomer ook winst kunnen maken met zijn huidige prestaties in Frankrijk.

24 april 2024 om 10:38

Minnie achteraf is makkelijk praten. Misschien was deze constructie het best haalbare toen.

Bij Metz zijn ze gek als ze hem niet kopen, die gaat gelijk richting een Monaco of Lyon voor 20m+. Zou overigens niet weten waar het vertrouwen in Axel Dongen vandaan komt, dat is niet eens een betrouwbare 3e keuze met al z'n blessures.

24 april 2024 om 11:03

Die heeft bij lange na niet het talent dat een Godts wel heeft. Die jongen gaat het niet redden

24 april 2024 om 11:11

Het betaald voetbal zal hij wel halen, maar dan bij Groningen ofzo. Gaat hem bij Ajax niet worden inderdaad.

24 april 2024 om 15:41

Sommige zijn niet gemaakt voor topsport als je ziet hoevaak die jongen steeds geblesseerd raakt vraag ik me af hoeveel langer hij er nog zin in zal hebben.
De club die hem haalt weet van te voren al dat hij er regelmatig niet bij kan zijn.

Journalist Goodijk zit altijd met zijn ajax sjaaltje achter zijn keyboard. Hij verwacht dat alle scouts blind zijn en dat de huidige prestaties van Ajax nationaal en Europees niet worden gezien. Homegrown players zijn idd aantrekkelijk maar die kunnen ze ook met spelers uit lagere divisies en betere transfersommen aantrekken. Ook zijn de clubs goed voorzien omdat het een heel breed begrip is in Engeland. Bergwijn zal max 20 miljoen opleveren en Forbs en Akpom ook max 20 samen.’ Hopelijk komen er jeugdspelers voor in de plaats of
Grote talenten die tegen een laag bedrag op te pikken zijn. Wat zal Ajax überhaupt betalen voor versterking?

24 april 2024 om 18:30

Helemaal mee eens. Anders waren die clubs vorige transferzomer wel voor die spelers gekomen lijkt me. Overigens zie ik Bergwijn nog niet in de buurt van die 20 miljoen opleveren, geen enkele prestatie laten zien die zo'n bedrag zou verantwoorden.

Gelukkig zijn ze met hun achilleshiel als prioriteit bezig, de voorhoede. Oh, wacht...

24 april 2024 om 11:22

Ik snap je punt, maar in de voorhoede heeft Ajax op dit moment eigenlijk ook alleen Brobbey die er meteen staat en van toegevoegde waarde is.

24 april 2024 om 13:46

Zo lang ze maar bezig zijn,
Sowieso zou het helpen wanneer ze een aantal spelers die niet in het toekomst plaatje voorkomen snel kunnen verkopen zodat ze zelf ook behoorlijke aankopen kunnen doen als ze 1 of 2 van deze spelers kunnen verkopen en daarmee achter een paar fatsoenlijke backs aan kunnen gaan zijn ze al een heel eind op weg om een normaal team te formeren

Is dit geschreven door een full-time journalist? Hier wordt werkelijk niets nieuws gebracht. - het herkauwen van oud nieuws dat er belangstelling voor Bergwijn is vanuit Saudi Arabië en voor Berghuis vanuit Turkije.

Terwijl juist het interessante, wat Ajax van plan is met de grootverdiener van axel dongen waar we raadselachtig niets meer van horen sinds zijn blessure begin dit seizoen.

Journalisten, ga eens aan het werk.

24 april 2024 om 13:56

Grootverdiener? De 14e plek op de loonlijst is toch niet gek voor een talent dat op de nominatie stond veel minuten te gaan maken en vervolgens meteen geblesseerd raakte? Zijn beoogde plek was namelijk ook tussen 12 en 18 qua selectie.

24 april 2024 om 17:40

Jawel dat is gek. Je moet het eerst waarmaken in de selectie voordat je een dergelijk salaris aangeboden krijgt. Kijk maar eens wat andere spelers, zoals Hato, hlynsson, tahirovic en godts verdienen. Maar dat salaris maakt niet zoveel uit, je hebt al bijna een jaar niks over deze speler gehoord, terwijl hij blijkbaar binnen de selectie als basisspeler betaald wordt.

Toch zonde, nooit echt een kans gekregen in de spits en laat toch wel duidelijk zien de kwaliteiten te hebben.

Mocht je zowel Bergwijn als Berghuis kunnen slijten, heb je wel gelijk iets van 9 miljoen aan salaris minder. Dat is nogal een slok op een borrel.

Moet er alleen deze keer wel iets goeds voor terugkomen, natuurlijk.

24 april 2024 om 11:08

Berghuis waar moet die naartoe? Bergwijn 20 miljoen voor een buitenspeler die nooit diep gaat en niet zijn man kan passeren, iets wat faalhaas Antony wel lukte in de Eredivisie. Zou niet weten wie daar op zit te wachten

24 april 2024 om 11:44

Staat letterlijk in de tekst waar Berghuis heen zou kunnen.

De kwaliteit van de tieners baart me echt zorgen. Mocht Ajax daar op gokken, gaat dat heel verkeerd uitpakken. Ze hebben b.v. een hoge pet op van de basisspelers Rensch, Taylor en Hlynsson, om er een paar te noemen, maar die hebben dit seizoen toch amper wat laten zien? Denk je echt dat die volgend seizoen opeens de pannen van het dak gaan spelen? Nee, leuk voor de reservebank, maar niet om een elftal te dragen. Er zal anders naar spelers en opleiding gekeken moeten worden. Anders worden er vooral fysiek zwakke spelers aangeleverd.

24 april 2024 om 11:13

De renovatie van Ajax gaat niet in een enkele zomer gebeuren. Eerst zal het bouwwerk gestript moeten worden tot kale muren. Pas daarna kan je weer aan opbouwen gaan beginnen.

tot die tijd is het eerst al het overbodige spul verkopen. En dan dus verder spelen met de eigen jeugd plus enkele, gerichte aankopen om de boel meteen te versterken.

Het moge duidelijk zijn dat de back positie de hoogste prioriteit hebben. Als je daar eindelijk weer defensieve zekerheid weet te verkrijgen, dan kan het aantal tegengoals drastisch naar beneden en zet je al meteen hele grote stappen.

Berghuis en Akpom hebben nog wel toegevoegde waarde, maar de rest mag wat mij betreft allemaal vertrekken. Voor 20 miljoen euro zie ik Bergwijn nog wel naar een Everton of West Ham gaan voor de breedte. Dat is wisselgeld voor dat soort clubs voor een speler met PL ervaring. Forbs kon in de winterstop ook al naar Nottingham Forest. Wat belangrijker is wie er dan aangetrokken gaan worden als vervangers, want je kunt niet weer een mislukte transferperiode hebben en de eigen jeugd is op dit moment (nog) niet goed genoeg.

Ik ben van mening dat dit best een hele goede afloop kan hebben na alle drama van afgelopen seizoen.

Als alles gaat lopen, dan kan Ajax A) veel transfergelden innen om de gaten te dichten en B) veel salariskosten gaan besparen.

Conceicao 10mil
Mikautadze +/- 12 mil
Forbs +/- 14 mil
Akpom +/- 18 mil
Bergwijn +/- 20 mil gigantische besparing op salaris
Berghuis +/- 4 mil gigantische besparing op salaris
Wijndal +/- 4 mil besparing op salaris
Sanchez +/- 1.5 mil

Totaal +/- 83.5 mil en een hoop salaris.

Dan heb je eventueel misschien dat we afscheid gaan nemen van een Tahirovic, Sosa en Rulli, geen idee hoeveel dit kan opleveren.

Dan moet er nog wel een mega renovatie plaatsvinden, een nieuwe 2e keeper, nieuwe backs, een goede rechtsbuiten en een creatieve middenvelder voor de basis. Dan moet je nog spelers aantrekken voor de breedte. Key hierin is toch wel dat er ervaring wordt aangetrokken.

Als we hier en daar slim scouten en inkopen dan kunnen we best een goede transferzomer hebben. Potentiele opties misschien:

Sandler
Tete
Traore
Tagliafico
Ziyech

Ook hebben ze nu een aantal spelers bekeken in Denemarken.

Ik ben benieuwd waar het allemaal op uit kan komen na de transferzomer.

24 april 2024 om 14:01

Ik geloof direct dat Ajax weer voor 100 miljoen spelers kan verkopen, zelfs als die namen niet allemaal vertrekken mag je Rulli, Sutalo, Tahirovic en Sosa daar ook zo bij zetten. Ik denk eigenlijk dat op Hato en Brobbey na iedereen bij een redelijk bod weg mag.

Maar Sandler, Tete en Traore zijn misschien leuk voor de bank maar gaan Ajax toch niet beter maken.

24 april 2024 om 14:46

Ten opzichte van de huidige selectie kunnen Sandler, Tete en Traore Ajax wel beter maken. Ze zijn namelijk beter dan wat er nu in de basis staat: Sandler is beter dan Sutalo (al kan Sutalo nog best gaan verrassen onder een nieuwe trainer; Tete is beter dan Rensch/Gaaye en Traore is beter dan Hlysson. Daarbij zeg ik natuurlijk niet dat het topspelers zijn, maar ik vraag me af of er dit moment topspelers naar Ajax willen.

24 april 2024 om 15:11

@ Franklampard08

Dit is precies de reden waarom ik deze spelers er neer heb gezet. Je kunt niet verwachten dat er topspelers naar Ajax komen zonder dat je CL speelt of kampioen wordt.

Sandler Tete en Traore zijn inderdaad een gradatie beter dan wat er nu loopt. Je kunt ook niet in 1 transferzomer alles dusdanig omgooien naar een kampioenswaardige selectie. Een elftal bouwen kost een hoop tijd.

25 april 2024 om 13:39

@lyndorr en Franklampard08 op basis waarvan zijn die spelers beter?

Tete was toen hij vertrok niet goed genoeg voor Ajax (vertrok immers omdat hij geen basis plaats kon krijgen) was vervolgens niet goed genoeg voor Lyon en nu niet goed genoeg voor Fulham. Hij was daar zelfs geen onbetwiste basis speler toen ze in de Championship speelden. Waarom zou hij dan nu ineens wel goed genoeg zijn voor Ajax? Ik denk zelfs dat je niet eens zo maar kan stellen dat hij beter is als Rensch, daarvoor heeft hij de afgelopen jaren veel te weinig laten zien. Haal dan Veltman terug die hem destijds bij Ajax op de bank hield en het itt tot Tete wel goed doet in de Pl.

Traore zit alleen maar op de bank in spanje en kon hiervoor ook in Turkije nog geen deuk in een pakje boter schieten. Hij was destijds ook niet helemaal onbetwist bij Ajax, werd in zijn eentje nog vaker uitgefloten dan alle spelers bij elkaar in dit drama seizoen. Misschien leuk om hem er bij te hebben als backup maar voor de basis niet goed genoeg.

Sandler is blessure gevoellig, of hij echt beter is dan Sutalo betwijfel ik. Dat roepen we zo vaak over spelers uit de middenmoot maar wanneer die dan een stap zetten valt dat bijna altijd flink tegen. Daarnaast, elke keer wanneer hij een stapje omhoog zet kan hij het fysiek niet aan en raakt hij geblesseerd.

Dat Ajax niet zoals een paar jaar terug basis spelers uit de middenmoot of subtop van de PL weg kan halen zoals Tadic en Haller begrijp ik. Maar dit is veel meer een Feyenoord transfer als onder van Geel die Narsingh of zo terug haalt die in de championship 2e keus was. Daar zit ook nog een heleboel tussen. Als Ajax 100 miljoen op haalt en er 80 van uit geeft, dan geven ze net zo veel uit als PSV en Feyenoord samen afgelopen zomer waarvoor ze samen 20 spelers haalden. Dan kun je mij niet vertellen dat het handig is om maar goedkope flops te gaan halen.

24 april 2024 om 18:33

Als Ziyech al terug gaat keren naar Nederland, dan zie ik hem eerder terugkomen bij FC Twente. Dan heeft hij tenminste nog kans op CL voetbal...

24 april 2024 om 22:22

Maar niet het salaris dat hij zou willen

Zou toch wat zijn als Ajax nog tussen de 70 en 80 miljoen zou kunnen vangen voor de genoemde spelers bij elkaar! en dan Sutalo nog voor iets van 15 miljoes. Concecao is al weg voor 10, Gaai en Sosa samen voor 10, Rulli voor 8, Tahirovic voor 7 en dan is er toch een aardige som vrij om gerichte (ervaren) aankopen te doen en de jeugd daarbij te betrekken.

24 april 2024 om 12:47

Niet gek hoor. Freek Jansen zei al dat de verwachting is dat Ajax komende zomer weer een miljoentje of 100 gaat beuren. De naam Ajax is niet ineens b-merk geworden in het buitenland, al willen sommige Nederlanders dat wel doen geloven. Het is in ieder geval wel te hopen dat het binnengehaalde geld deze zomer wél goed wordt uitgegeven. Anders heb je er nog weinig aan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren