Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marciano Vink noemt twee spelers waar Ajax per direct afscheid van moet nemen

Laatste update:

Ajax heeft zich woensdagavond lelijk in de vingers gesneden in de jacht op Europees voetbal. Tegen laagvlieger Excelsior kwam de recordkampioen niet verder dan een 2-2 gelijkspel, waardoor Ajax Europa League-kwalificatie niet meer in eigen hand heeft. Bij Voetbalpraat worden de ingrediënten besproken om de Amsterdammers er weer bovenop te helpen. Volgens Marciano Vink is er een mix van 'kwaliteit en bereidheid' nodig.

Ajax kwam woensdagavond al vroeg in de problemen door een dubieuze rode kaart voor Steven Bergwijn. Op dat moment stond het nog 1-0, maar in minuut 53 had Excelsior dat omgedraaid naar een 1-2 in het voordeel van de Kralingers. Uiteindelijk redde invaller Chuba Akpom in de slotfase nog een punt.

Vink zag het allemaal met lede ogen aan. "Ajax speelde gewoon weer niet goed. Als je nu een kans hebt om AZ toch nog van die vierde plek af te stoten of in ieder geval die vijfde plek veilig te stellen, je best wel een gunstig programma hebt, en dan zo begint...", zegt de analist bij Voetbalpraat.

Vink verwijt Bergwijn zijn 'domme' overtreding, maar vindt dat het kernprobleem bij Ajax breder geöriënteerd ligt. 'Bereidheid' is volgens de analyticus het sleutelwoord. "Gaat het om kwaliteit, of gaat het om bereidheid? Wat heb je liever? Want bereidheid lijkt tegenwoordig wel boven kwaliteit te staan. Bereidheid is ook een soort mentaliteit", aldus Vink.

'Bereidheid' zou ook het sleutelwoord moeten zijn in aankomende transferperiode, vindt Vink. Daarbij noemt hij twee namen met wie Ajax in ieder geval niet verder moet gaan.

"Ik ben wel van mening dat er gerichte aankopen gedaan moeten worden, en dat je afscheid moet nemen van een aantal spelers, zoals een Ávila en een Medic. Het soort spelers die de selectie zouden moeten complementeren, maar dat niet doen."

Voor Steven Berghuis en Bergwijn, die ook aan een vertrek gelinkt worden, is er volgens Vink nog wel plaats in de Johan Cruijff ArenA. Mits... "Zij ook meegaan in het verhaal van een Potter of wie er ook komt. Je ziet wat er gebeurt bij een Bosz bij PSV. Het verschil tussen vorig jaar en dit seizoen is intensiteit. Als je die bereidheid niet kunt vinden in je selectie, moet je toch keuzes gaan maken met jongens die wél bereid zijn. Iedereen zal mee moeten, wil je aanhaken bij de top."

Ajax heeft nog drie wedstrijden om zich te verzekeren van in ieder geval kwalificatie voor de Europa League. Door de bekerwinst van Feyenoord schuift het ticket voor de tweede voorronde van het toernooi door naar de nummer vijf van de ranglijst. Nummer zes NEC, die een duel minder gespeeld heeft, heeft echter vrij spel om zondag al over Ajax heen te klimmen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

PSV nu ?? Ajax 2018/2019 ??
Reacties

Steven Berghuis heeft nog nooit zo makkelijk z,n zakken kunnen vullen als zijn tijd bij Ajax.
Echt een nutteloze speler die zo snel mogelijk geloosd moet worden, komt er gelijk aardig wat miljoenen vrij al is het alleen maar aan salaris.
Weggeven of ontbinden van zijn contract...zakkenvuller

25 april 2024 om 07:36

Berghuis was in de reeks waar Ajax van de laatste naar vijfde plek ging de samen met Brobbey belangrijkste speler.
Beetje vreemd om een blessure makkelijk zakken vullen te noemen. Daarnaast moet er kwaliteit bij, niet de enige spelers met kwaliteit weg.

25 april 2024 om 08:04

Ik vind het vooral leuk dat Vink Avila noemt. Die kan je niet verkopen, want die is de hele transferperiode zwaar geblesseerd. Forbs en Gaaei kan je verhuren evt, maar van de hele rest van de selectie zijn het vooral Brobbey, Hato en Ramaj die je echt niet wilt missen. Hato vooral omdat die er zo goed op staat in het buitenland. De rest? Allemaal vervangbaar en middelmaat.

25 april 2024 om 09:24

Waarom zou je iemand die geblesseerd niet kunnen verkopen? Het wordt inderdaad lastig en je zult er niet veel voor krijgen maar ik zie best een Argentijnse club voor hem komen.

25 april 2024 om 09:36

Berghuis is in mijn ogen alleen leuk in een goed draaiend en sterk team. Dan kan hij aardig meekomen en laat hij zien echt wel goed te kunnen voetballen. In tijden als deze echter heb je weinig aan hem. Gaat niet voorop in de strijd en raakt gefrustreerd met alle gevolgen van dien.

25 april 2024 om 12:05

@AjaxNL

Omdat clubs een medische keuring doen, en bij zeer zware blessures zijn zelfs de standaardtests niet mogelijk.

25 april 2024 om 13:46

@bongiorno

Een medische keuring is niet verplicht dus dat kan geen struikelpunt zijn. Als de club akkoord gaat met zijn blessure is er alles mogelijk.

25 april 2024 om 07:40

@Skylab nutteloze opmerking Berghuis is een nuttige speler en nu hij geblesseerd is de laatste weken is het een zakkenvuller, kan hij daar wat aan doen dat hij geblesseerd is.

25 april 2024 om 07:47

Zakkenvuller is inderdaad wel wat overdreven.
Berghuis is wel een speler dat als het sportief niet loopt, hij toch wel negatieve energie met zich meebrengt.

25 april 2024 om 08:04

Berghuis is vergif voor je selectie. Als het niet naar zijn zin gaat, loopt hij de boel te saboteren en medespelers te charteren om hem daarin te volgen en de trainer eruit te werken. Daarnaast heeft hij een frustratie kronkel waarmee hij zijn team al meermaals (ook in zijn Feyenoord, AZ en Twente tijd) compleet in de steek laat.

25 april 2024 om 08:13

Das gewoon gelul. Het is een betweter met een weerwoord. Dan wordt je een moeilijke jongen genoemd.

Dat hij uit frustratie af en toe zijn team in de steek laat ben ik het met je eens, maar dat is vaker een negatieve aspect van winnaarsmentaliteit en totaal niet tegen je verlies kunnen.

25 april 2024 om 09:10

Doe mij maar Ziyech. Die had een betere drive en meer kwaliteit voor het zelfde geld.

25 april 2024 om 07:47

Typische reactie vol oud zeer en frustratie. Ik blijf het bijzonder vinden.

25 april 2024 om 08:03

En ik blijf het bijzonder vinden dat er nog steeds Ajacieden zijn die blij zijn met Berghuis. Heeft de club met zijn rare gedrag binnen en buiten het veld meerdere keren benadeeld. Als het hem niet zint is het een stoorzender. En saboteert de trainer door wedstrijden bewust te laten verliezen.

Deze dure jongen waarvan je verwacht dat het een sterkhouder is heeft dit seizoen Ajax meer ellende dan plezier gebracht.

25 april 2024 om 08:06

Het is geen zakkenvuller maar je moet wel afscheid nemen van Berghuis en Bergwijn. Tadic en Blind kwamen en dat waren echt leiders die de rest meenamen en beter lieten voetballen. Bergwijn en Berghuis kunnen als ze willen prima voetballen maar het zijn niet de leiders die nodig zijn. De rode kaart van Bergwijn was oliedom en daarvoor heb ik geen enkele intentie gezien om de tegenstander op te zoeken en uit te spelen. Het was zeer belabberd en daarna dupeert hij het elftal met zijn rode kaart. Een actie moest komen van de 18 jarige Godts, waarbij gisteren heel veel verkeerd ging. Het is echt armoe troef en inderdaad geen enkele bereidheid ten opzichte van elkaar. Taylor met weer een dramatisch waardeloze wedstrijd met veel te korte ballen. Nu kun je afgeven op Medic en Avilla, maar die stonden er gisteren echt niet in. Als Potter heeft gekeken dan heeft hij een uitstekend beeld gekregen van deze spelers en weet hij dat hij nagenoeg 5 tot 8 nieuwe spelers nodig heeft.

25 april 2024 om 08:27

Ik denk omdat Ajacieden hem geen rat vinden en hem objectief beoordelen. Ja hij heeft Ajax benadeeld met zijn domme rode kaart tegen Marseille en met zijn schorsing voor het slaan van een “fan” van Twente. En hij kan de kar niet altijd trekken ondanks zijn leeftijd en ervaring. Maar onder aan de streep is het nog steeds een van de beste spelers van de eredivisie en de beste speler van Ajax. De wedstrijden waarin hij goed was dit seizoen was Ajax ook goed. Dat zegt veel over wat hij wel brengt.

25 april 2024 om 09:31

Berghuis is gewoon een goede speler die echt wel veel heeft in zich. Alleen is het geen leider, zodra het minder gaat dan zie je hem meer in negatieve rol.

Vink noemt echt de zwakste schakels Medic (iedereen vond hem geweldig na zijn 1e wedstrijd en goal) en Avila, hij kan de mentaliteit wel hebben van Argentijn maar daar is alles ook mee gezegd.

Ajax kan nu weer niet blunderen met aankopen. Alleen hebben ze nog wat spelers nodig.
Het lijkt mij wel dat ze behoorlijk lijst met spelers eerst moeten verkopen. Bergwijn was in the picture bij een club in Saudi Arabie? Nou voor mooie bedrag gelijk verkopen.

Hij is wel 1 van de slechtste aanvoerder ooit voor Ajax?

25 april 2024 om 11:39

Ongelofelijk die Bergwijn. Vorige wedstrijd slaat hij z'n tegenstander, waar hij rood voor had moeten krijgen, dan 2 weken rust en dan moet hij met een overtreding zijn slapheid weer corrigeren. En dat is dan je aanvoerder die aangeeft dat hij geen aanvoerder is vanwege zijn mondelinge capaciteiten maar vanwege dat hij een van de betere spelers zou zijn. Prima, het is natuurlijk ook een goede voetballer, maar dat laat hij op zijn eerste paar wedstrijden na bij Ajax in ieder geval niet zien.

Avila is toch herstellende van een zware blessure? Makkelijk gepraat om daar afscheid van te nemen. Denk niet dat er nu een club miljoenen gaat betalen voor een geblesseerde speler. Medic vindt ik ook een bijzondere naam. Lijkt niet het niveau aan te kunnen, maar heeft ook erg weinig kansen gehad in vergelijking met spelers die ook te kort komen (Sutalo).

25 april 2024 om 07:37

Heb sutalo welleens in het nationale elftal gezien, waar die uitstekend speelde.
Daar was hij echter een dienende speler in de defensie, niet de leider.
Ajax heeft zelf gewoon zwaar geblunderd, die hebben deze jongen gehaald om even de defensie te leiden, wat ie dus blijkbaar helemaal niet kan.
Dan heb je naast je een 17/18 jarig ventje staan, die er ook (nog) niet geschikt voor is.
Een Hato zie ik overigens ook echt heel erg veel fouten maken, maar daar hoor je niet zo veel mensen over.

25 april 2024 om 08:05

Waarom denk je dat Medic geen kansen heeft gekregen? Dat komt omdat hij er helemaal niets van kan. Als hij het wekelijks laat zien op de training dat hij goed genoeg is had Schip hem heus wel opgesteld.

25 april 2024 om 08:06

Sowieso een ‘gedurfde’ uitspraak van meneer Vink om 2 spelers te noemen die al maanden niet meer spelen en ook niet meer gaan spelen. Zelfs mn blinde tante ziet nog wel dat ze daar afscheid van gaan nemen.

2 namen noemt ie maar, dan is ie nog heel erg mild.
Zou als Ajax zijn er toch heel wat meer proberen te verkopen, waaronder juist Bergwijn en misschien ook berghuis.

Rare conclusie. Lijkt me een kwaliteits- en zelfvertrouwen probleem. Bereidheid is er wel in mijn ogen. In ieder geval bij de spelers die gisteren op het veld stonden.

25 april 2024 om 08:11

Vink noemde sowieso twee spelers die gisteren niet meededen, dus vreemde analyse na een wedstrijd, maar goed.

Nee ik denk ook dat de spelers die er gisteren stonden dat die niet uitstraalden het niet te willen. Zelfs de actie waar rood uit kwam, was toch een Bergwijn die terug kwam tot in de eigen 16 meter.

Maar wat ik vooral zie is onhandigheid aan de bal, zowat bij iedereen en de angst om de bal te willen. Bij de opbouw bijvoorbeeld, dan zie ik de speler aan de bal opkijken om in te kunnen spelen. Maar slechts weinigen bieden echt goed aan. De baldrager wordt onder druk gezet en in al zijn goede bedoelingen speelt hij toch de bal in….de ontvanger verwachtte dat niet en gaat dan pas reageren etc, stroperigheid en ongemak aan de bal en dus balverlies. Excelsior heeft succes en blijft t proberen.

Er is gewoonweg onduidelijkheid wat ze willen doen aan de bal. Na balverlies denk je; roei die bal dan gewoon weg, maar niet zo! En dat is precies wat Rulli op een gegeven moment is gaan doen, want die wilde aanvankelijk nog wel opbouwen maar dat werd vaak zo hachelijk dat ie daar maar mee is gestopt. Pas toen Ajax in de laatste minuten alles of niks ging spelen was er weer duidelijkheid; directer spel. En ook al is dat niet wat je wil zien als Ajax, die duidelijkheid zorgde direct voor gevaar en dus ook twijfel bij Excelsior die plots bang waren om in de zee aan ruimte die ontstond aan de bal ook voetballend door te pakken. Ze gingen zelf ook twijfelen bij druk zetten, want Ajax ging toch niet meer opbouwen,

Dit is niet alleen het probleem van dit seizoen, maar het probleem sinds Ten Hag is vertrokken.
Voor mijn gevoel zijn er alleen maar softies aangesteld als trainer in de tussentijd.

Kwaliteit kan je een speler/staf niet verwijten, maar conditioneel niet fit zijn mag je wel eisen als je tonnen/miljoenen verdiend bij een professionele club.

Ajax is al een lange tijd Ajax niet meer dat speelt met lef en bravoure. Geen pressing, geen conditioneel vermogen om een tegenstander kapot te spelen, hiervoor kan alleen de technische staf en spelers van de afgelopen jaren naar zichzelf kijken.

Ik heb zoals gister dan meer respect voor een Gaaie, die niet de kwaliteiten heeft om in Ajax te spelen, maar wel inzet toont en aantoon gigantisch fit te zijn. Hier kan de rest van de selectie een voorbeeld aan nemen.

Ik hoop dat met een nieuwe trainer en staf er schoon schip gemaakt kan worden. Ook in de selectie zal ontzettend veel gesneden moeten worden, en als ik dan kijk naar interviews de afgelopen maanden, staat bij mij Bergwijn op 1 om te vertrekken. Je merkt gewoon dat je een aanvoerder nodig bent die wel een voorbeeld is voor de rest van het team, en geen mentaliteit heeft van je bent zelf verantwoordelijk voor je extra trainen...

25 april 2024 om 07:53

Van het Schip hadden ze adje interim moeten maken voor een paar wedstrijden en vervangen. Deze man is zo enorm ongeschikt. Zo doorgaan kost je Europees voetbal. Na een half jaar staat er nog geen team en speel je iedere week in een andere opstelling. Iedereen weet toch dat je zo geen team kan smeden?

Dan zie je week in week uit de spelers op het veld schutteren en de domste fouten maken, en dan noem je twee spelers waarvan er een zwaar geblesseerd is en al maanden aan het revalideren is, en de ander vrijwel alleen op de bank zit…

25 april 2024 om 07:43

Dat je niet veel aan die 2 heb, dat is daar gelaten, dit is inderdaad wel een hele rare conclusie van vink.
Praat dan over de spelers die vaak door de ondergrens heen zakken als ze spelen.

Vink is een 1 of een 2 vergeten voor de 2.
Of hij bedoelt dat er twee maar mogen blijven.

Wat een waardeloze selectie. Nog een jaar met deze spelers gaat niet opeens voor beter voetbal of betere resultaten leiden.

Hij komt met “bereidheid boven kwaliteit” en dan noemt die twee spelers die bijna enkel op bereidheid profvoetballer zijn geweest. Maar twee spelers met kwaliteit en weinig bereidheid mogen wel aanblijven, mits ze bereidheid gaan tonen aan de nieuwe trainer??? Wat een gigantisch slecht verhaal is dit zeg. Als ze straks ineens wel bereidheid tonen, dan hebben ze iederen gewoon voor de gek gehouden afgelopen tijd. Zorg dat je financieel weer even adem krijgt en ga dan verder. Als er twee spelers zijn waar je niet op moet bouwen zijn het deze twee wel.

Bergwijn is echt een van de grootste miskopen ooit. Verkopen a.u.b. en iemand opstellen die wel diep gaat en hard werkt. Hoe kan die gast nou niet diep gaan als hem dat al twee seizoenen als opdracht meegegeven wordt?

Hoewel ik snap wat hij wil zeggen, is dit wel een aparte uitspraak. Je praat over bereidheid, maar noemt 2 gasten die nooit spelen. De mensen die niet die bereidheid lijken te hebben noemt die echter niet.

Bereidheid is echter wel een groot probleem dit jaar. Dat ziet hij wel goed.

Kan iemand uitleggen waarom Hato weer uit de wind wordt gehouden? Bij de mega kans van Excelsior sjokt hij achter zijn man aan, die vervolgens de assist geeft. Paar minuten later bij het penalty moment laat hij ze man gewoon voorgeven. Hij staat gewoon te kijken. Bij de 1-2 doet die het dunnejes over.

Nou Vink. Je bent imo de beste analist in NL, maar als er toch 2 zijn die mogen vertrekken en geen kans verdienen onder de nieuwe trainer zijn het wel Bergwijn en Berghuis.

Vind Medic helemaal nog niet zo slecht. Die begon best aardig, maakte een fout en heeft daarna amper kansen gehad. Avila was vooral aan de bal echt heel erg matig inderdaad. Bergwijn was gisteren los van het ongelukkige penaltymoment ook bar en bar slecht. Keer op keer komt die bal op links door naar Taylor of Hato die halverwege de helft op komt, Bergwijn komt 1 keer in de bal, tikt hem terug en sjokt dan op zn elfendertigst plichtmatig wat heen en weer. Loopt zich nooit vrij, is niet bedrijvig en begint 2 keer per wedstrijd een dribbel. Moet je dat vergelijken met Godts ook al mislukt bij hem veel. Die is bewegelijk en dreigend. Bergwijn heeft wel kwaliteiten maar heeft echt een flinke schop onder zn reet nodig voordat dat eruit komt, dat hij je aanvoerder is is echt ongelofelijk.

Ik heb Marciano nog even gebeld en hem kunnen overtuigen, hij is het nu met mij eens dat de koffiejuffrouw echt direct op non actief gezet moet worden en samen met de materiaalman nooit meer in Amsterdam gezien mag worden, alleen dan zal de wederopstanding van Ajax vorm kunnen krijgen.

Ik heb voetbalpraat maar gedeeltelijk gezien, maar volgens mij geeft hij aan dat Medic en Avilla weg moeten. Dit zal op basis van kwaliteit zijn. Even later zegt hij dat bereidheid momenteel nog belangrijker is dan kwaliteit. Maar ondanks dat krijgt Bergwijn nog wel een kans. Hoe dan ??

Avila, speelt die nog bij Ajax? Ohja, die gozer van wat, 14 miljoen die je verder nooit meer ziet?

Hij noemt 2 namen op (avila / Medic) die zelden of nooit spelen ? Hij kan beter namen noemen van spelers die nu wekelijks in de basis staan die niet voldoen en weg moeten. (maar dat zullen er meer dan 2 zijn).

Aan wie willen ze Avila verkopen dan Marciano, een orthopeed? Zelfs Marc Overmars zou iemand met zo'n blessure niet verkocht krijgen. Wat Medic heeft misdaan snap ik ook niet. Geen gigantische hoogvlieger, maar dat zijn z'n collega's ook niet. Hij hielp tenminste nog een keer aan 3 punten met een afstandsschot.

De eerste namen zouden Bergwijn Rensch en Taylor moeten zijn vanuit financieel oogpunt en omdat deze 3 het mentaal te vaak laten afweten en dat is nog erger dan niet de kwaliteit hebben. Rotte appels voor je team.

bergwijn en henderson eerst maar eens weg. Te duur in salaris en leveren niks.

Toen Vink het over bereidheid had, dacht ik even dat hij zou beginnen met de eigen jongens, zoals Rensch, Hato, Taylor, Hlynsson, Bergwijn, etc. Maar hij kwam met Medic en Avila. Natuurlijk niet in eigen vlees snijden! Ook lees ik dat de huidige technische leiding zelfs die slappe hap de kern van het nieuw te bouwen Ajax wil maken. Dat is nog gevaarlijker dan de flut uitspraken van Vink. Medic en Avila kun je heel veel verwijten, maar geen inzet, makker! En ik heb hen ook nog geen onvertogen woord over Ajax horen zeggen. Iemand die op de grond ligt nog even een paar trappen nageven. Ga de eigen toko schoonvegen in Amsterdam! En mijn gratis advies: verkoop al die jongens met het Ajax DNA!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren