Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Louis van Gaal naar voren geschoven om ‘treinramp’ bij Ajax te voorkomen

Laatste update:

Louis van Gaal is de aangewezen persoon om een brug te bouwen tussen de Raad van Commissarissen (RvC) en de bestuursraad van Ajax, zo is de overtuiging van Het Parool. Om een einde te maken aan de bestuurlijke crisis in de Johan Cruijff ArenA moet er volgens de krant een gesprek tussen de twee organen van Ajax en de huidig technisch adviseur van de RvC zou de juiste man zijn om dit te bemiddelen.

De bestuursraad en de RvC staan lijnrecht tegenover elkaar inzake het dossier-Alex Kroes. De algemeen directeur werd geschorst vanwege vermoedelijk handelen met voorkennis vlak voor zijn aanstelling.

Al snel na het schorsen sprak de bestuursraad van Ajax zich uit tegen de straf van Kroes en gaf het aan dat de directeur terug moet keren, desnoods in een andere rol. RvC-voorzitter Michael van Praag ziet dat allerminst zitten.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Van Gaal zou dus geschikt zijn om te bemiddelen tussen Van Praag en Kroes. Dat kan volgens het dagblad beter gisteren dan vandaag gebeuren.

"Hoewel de bestuursraad en Kroes aansturen op een gezamenlijke ontmoeting met de RvC, heeft de RvC dat tot dusverre afgehouden", schrijft Het Parool woensdag. "Van Gaal heeft een goed profiel om de partijen aan tafel te krijgen. Hij is een persoonlijke vriend van Van Praag, en in Portugal woont Van Gaal op enkele kilometers van RvC-lid (Leo, red.) Van Wijk. Ook werkte hij ‘in stilte’ al samen met Kroes."

"Hoe langer de patstelling duurt, hoe meer de situatie gaat lijken op een treinramp in slow motion. De bestuursraad is immers grootaandeelhouder van de proftak waarop de RvC toezicht houdt. Zodoende kan de bestuursraad de complete RvC naar huis sturen."

"Mocht de aankomende ledenvergadering geen oplossing bieden, dan is de volgende halte richting de treinramp de aandeelhoudersvergadering van 21 mei. De RvC is van plan dan het ontslag van Kroes te effectueren, terwijl de bestuursraad daar het voortouw kan nemen tot het opblazen van de RvC", besluit Het Parool

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is ontzettend jammer dat een stelletje nietsnutten zoals de RVC Ajax zo hard naar de grond geholpen heeft. Dat begon met de aanstelling van Mislintat (weliswaar in een iets andere samenstelling), en ook de overhaaste beslissing mbt Kroes is gewoon een enorme fout die Ajax niet verder gaat helpen.

24 april 2024 om 19:31

Maar was die Misinlat zo slecht. Natuurlijk had hij een rechtsbuiten moeten hebben gehaald en een linksback minder. Maar hij gaf al heel snel aan dat de fans geduld moesten hebben. Het zijn jonge spelers die zich moeten ontwikkelen. Als je ziet wat er op de Toekomst rondloopt dan maak je je zorgen, Wat hebben die gasten daar zitten doen??
Of waren ze, om JC te citeren, zelf te lui om te gapen.
Stein had aan de slag moeten gaan, maar hij wilde zo graag aardig gevonden worden door de media (oa telegraaf) dat hij Misinlat publiekelijk! aanpakte en zijn spelers ook duidelijk maakte dat hij ze niet wilde. Daarnaast stelde hij Gorter op, die al vaak heeft bewezen niet goed genoeg te zijn. Hij kan best wel eens wat reddingen verrichten, maar kost je punten.

Ik denk niet dat nietsnutten zijn, maar wel er te veel op vertrouwden dat alle saltijd wel goed zou komen.
Toen mevrouw Lenderink? een keer neen zei tegen een te forse aankoop viel iedereen haar aan. Ik weet niet precies meer hoe dat zat

24 april 2024 om 19:49

Dat was de grootste fout van Steijn ja, zijn spelers publiekelijk aanvallen. Dat had hij binnenskamers tegenover Mislintat moeten doen. Maar op deze manier was het natuurlijk al het begin van het einde, je spelers gaan niet werken voor je als je ze zo te kijk zet.
Maar alsnog, het is toch duidelijk dat Mislintat bijna alleen maar miskopen heeft gedaan? Of van welke spelers verwacht je nog wat? Mikautadze heeft te weinig kansen gehad op zijn favoriete positie, maar voor alle overige spelers is het wel duidelijk wat ze in hun mars hebben. En dat is verdomd weinig in de meeste gevallen. In ieder geval niet genoeg voor Ajax 1.

24 april 2024 om 20:12

Volgens mij gaat het toch echt nog een stuk verder terug dan Mislintat en de vorige Rvc.
De transferzomer voor Mislintat was immers niet veel beter en toen zat, op Blind na, dezelfde RVC er als de jaren daarvoor. En helemaal als een verassing kwam dat seizoen ook niet, Ajax worstelde zich het jaar daar voor immers naar het einde.

Op de transfermarkt was het vertrek van Blind uit de RVC misschien wel het begin van alle problemen, daarna heeft Ajax, ook onder Overmars, wel goed verkocht, maar aan de inkomende kant nauwelijks nog een goede transfer gedaan, misschien wel geen enkele. Het is heel populair op deze site om Blind aan te vallen om van alles en nog wat, maar zijn record in de RVC was prima, zeker als je dat afzet tegen de inkomende transfers die overmars en zijn opvolgers daarvoor en daarna gedaan hebben.

Daarnaast hebben vd Sar en Overmars nagelaten om de Cruijf revolutie te borgen in de organisatie. In elke normale onderneming kunnen er best een paar directie leden vertrekken zonder dat de boel in elkaar stort. Overmars en vd Sar hebben het financieel en sportief fantastisch gedaan, maar organisatorisch absoluut niet deze hele chaos was niet nodig geweest als die organisatie op senior management niveau gewoon goed in elkaar had gezeten.

Met het achtereenvolgens weg vallen van die 3, waar heel de organisatie op leunde, begon de ellende. De nieuwe (al dan niet tijdelijke) directie leden, hebben er vervolgens steeds een nog grotere puinhoop van gemaakt, terwijl de RVC onder Meijaard kennelijk niet de kennis & kunde had om verder te kijken dan alleen de sportieve en financiele resultaten, en de nieuwe RVC leden (de Eringa RVC zat er immers ook pas sinds maar 2023) kennelijk niet de kennis en de kunde had om zelfs dat vroegtijdig bij te sturen. Mislintat was een groot deel van wat er fout is gegaan, maar in mij ogen zeker niet het enige, en ook niet het begin.

Sowieso vind ik dat de nadruk best meer gelegd mag worden op de falende directie. De RVC is geen uitvoerend orgaan. Die lopen niet op de werkvloer. Het is ook geen fulltime baan maar iets wat in een paar uur, of hooguit een paar dagen per jaar zou moeten kunnen. Die horen een paar keer per jaar namens de aandeelhouders kritische vragen te stellen aan de directie en moeten vanaf een grote afstand het beleid controleren, ze zitten er niet om het werk van de directie nog eens over te doen. Enige gedeeltelijke uitzondering daarop binnen Ajax is de technisch commissaris die naast de controle op afstand bij elke deal boven een miljoen direct betrokken wordt.



Schandalig en belachelijk dat er iemand aangesteld moet worden om partijen bij elkaar te brengen
Louis van Gaal of niet. Straks lees je Snijder of noem maar op.
Nergens voor nodig
Ga maar aan tafel zitten en jullie komen pas uit de kamer als er een oplossing is waar alle partijen mee kunnen leven. Zo lang dit niet lukt, blijven jullie daar. Pizza en zo bestellen mag natuurlijk

Ik begrijp dat de naam Van Gaal naar voren wordt geschoven door Het Parool want de man heeft autoriteit en gezag, technische bagage, iets van Ajax-DNA en al veel meegemaakt in de top van diverse betaald voetbal organisaties (ajax, Barcelona, Bayern, Manchester United). Maar dat gezegd hebbende is Louis nou niet bepaald bij uitstek een "politicus" of "verbinder", onder zijn invloed kan een ruzie ook uitmonden in een oorlog. Louis heeft op zijn zachtst gezegd een bijzondere communicatiestijl, denk aan zijn optredens met de media, en hij heeft het eigenwijs zijn bijkans uitgevonden. Maar ik laat me zoals altijd graag verrassen door mijnheer Van Gaal want ik ben wel een groot fan!

Maak hier ook maar een bende van, vrienden van Ajax. Waarom niet helemaal kapot, als driekwart niet voldoende is???

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren