Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

John van den Brom toont clubliefde en keert definitief terug bij Vitesse

Laatste update:

John van den Brom is de nieuwe trainer van Vitesse, zo maakt de club uit Arnhem woensdagochtend officieel bekend via de clubkanalen. De 57-jarige oefenmeester uit Amersfoort tekent in GelreDome een contract tot 1 juli 2025. Met Van den Brom hoopt Vitesse een ware clubman in huis te halen die de weg omhoog kan inzetten.

Van den Brom keert daarmee terug bij de club waar hij ruim driehonderd wedstrijden voor speelde en waar hij in het seizoen 2011/12 ook al eindverantwoordelijke was. De ervaren trainer laat zien dat clubliefde geen divisie kent: Vitesse is komend seizoen na 35 jaar weer actief op het tweede niveau van Nederland. Vanuit de Keuken Kampioen Divisie moet de ervaren leidsman de Arnhemmers weer omhoog helpen.

Via de clubwebsite reageert Van den Brom op zijn aanstelling. “Ook ik ben natuurlijk op de hoogte van de laatste stand van zaken en zie dat we vechten voor het behoud van onze licentie. Ik heb er echter vertrouwen in dat het goed komt. Samen met Edwin, Paul en eenieder in en rondom de club gaan we Vitesse weer terugbrengen naar waar het thuishoort. Daar ben ik echt van overtuigd. Vandaar ook dat ik juist nu dit contract onderteken.”

Van den Brom doet daarbij ook een oproep. “Deze prachtige club mag niet verdwijnen. Ik roep dan ook iedere Vitessenaar op om juist nu achter de club te gaan staan, zoals afgelopen zondag. Laat zien dat Vitesse leeft. Samen met diverse Vitessenaren zal ik daarom morgen het startschot geven voor een crowdfunding. Doe mee, kleur de regio geel en zwart en kom zelf met initiatieven. Vitesse heeft iedereen nodig. Voor geel-zwart!”

Edwin Reijntjes, algemeen directeur ad interim, komt eveneens aan het woord. “Met het aantrekken van John van den Brom hopen we een duidelijk signaal af te geven: ondanks alle perikelen gaan we volgend seizoen ‘gewoon’ uit van betaald voetbal in Arnhem. Dat we dit met een ervaren trainer en ras-Vitessenaar gaan doen als John, is des te mooier. Hij helpt de club op het moment dat dit keihard nodig is. Hopelijk volgen meerderen zijn voorbeeld.”

Vitesse kreeg twee weken geleden liefst achttien punten aftrek, en is daarom al zeker van degradatie uit de Eredivisie. Volgend seizoen zullen de Arnhemmers actief zijn in de Keuken Kampioen Divisie. Althans, als Vitesse een licentie verkrijgt voor het nieuwe seizoen. Dat is namelijk nog steeds niet zeker, als gevolg van de financiële en organisatorische problemen van de club.

In het seizoen 2011/12 was Van den Brom ook trainer van Vitesse. Met de club eindigde hij dat seizoen zevende, waarna de play-offs om Europees voetbal werden gewonnen. Daarna vertrok hij naar RSC Anderlecht.

Van den Brom was clubloos sinds zijn ontslag bij het Poolse Lech Poznan in december vorig jaar. Eerder stond hij onder meer aan het roer bij FC Utrecht, ADO Den Haag, Anderlecht en AZ. Nu wacht Van den Brom de loodzware klus om Vitesse enigszins uit het slop te trekken. Hij is zich bewust van de uitdaging, maar wil de noodlijdende club graag de hand toereiken.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heeft hij straks in ieder geval recht op een uitkering bij het UWV, wanneer Vitesse alsnog failliet gaat

Zonder dollen, mooi dat hij terugkeert bij Vitesse. Vrees alleen dat het ze niet direct helpt. Ze hebben een zak geld nodig, plus kwaliteit op het veld.

1 mei 2024 om 08:46

Mooi dat er nog mensen zijn die club liefde tonen. Hopelijk brengt hij Vitesse weer terug naar de eredivisie.

1 mei 2024 om 09:55

Vitesse wordt geliquideerd binnen twee jaar. Terug naar de Eredivisie, nou nog mooier. Elke speler met nog een beetje kwaliteit vertrekt in de zomer. Er is geen enkele basis om mee te werken. Het stadion kwam al niet vol, hoeveel gaan er in de KKD nog op de tribune zitten? Gaan we richting de 30 procent capaciteit?

1 mei 2024 om 08:59

Ze hebben zeker een zak geld nodig! En daarnaast een metamorfose a la FC Groningen. Hopelijk krijgt de jeugd komend seizoen een kans en wordt het team aangevuld met ervaren Vitessenaren.

Wie weet kunnen een Bruns, Vroegh, Houwen en Vejinovic gratis worden opgepikt en verlengen spelers als Huisman, Van Zwam, Bramel en Altena.

1 mei 2024 om 13:47

@pasevski - Onwaarschijnlijk. Het is nog maar de vraag of Vitesse uberhaupt kan beginnen aan het nieuwe seizoen. Ook kun je ervan uitgaan dat andere Bvo's nu aan de betere talenten gaan trekken. Men zal heel erg creatief moeten zijn.

Een moedige beslissing van John van de Brom. Ik hoop van harte voor hem dat hij de kans krijgt om Vitesse volgend seizoen weer te laten promoveren en dat de club niet alsnog de licentie kwijtraakt.

1 mei 2024 om 12:11

Maar met welk geld wil Vitesse spelersmateriaal gaan halen om mee te kunnen strijden om promotieplekken? Ze moeten echt heel creatief gaan scouten en wie weet welke ‘grootverdieners’ er nog allemaal geloosd moeten worden.

En wat gaan Van den Brom zelf opstrijken? Volgens mij moet Vitesse namelijk saneren en financieel gezond beleid gaan voeren ipv meestrijden om promotie. Dat laatste zou een meevaller zijn. Dat eerste is essentieel.

1 mei 2024 om 14:44

Ik ben het met je eens. Wat echter wel nog meespeelt is de stadionhuur die als een molensteen om de nek hangt. In de KKD is daar bijna niet tegenaan te begroten verwacht ik. Daarom heb je de hogere inkomsten uit de eredivisie haast wel nodig vanwege deze structureel hoge kosten. Dus misschien is het wel essentieel om zo snel mogelijk te promoveren.

Ik zeg er wel bij dat ik zeker geen expert op dit gebied ben, dus misschien zit ik er wel helemaal naast.

Zo, in bittere tijden kun je altijd zien hoe mensen echt in elkaar steken. Bij van den Brom zit dat wel goed. Ik weet er is veel terechte kritiek op het beleid en het bestuur van Vitesse. Maar het komend jaar hebben ze voor mij de gunfactor..

Toch een contract voor een aantal weken zoals het er nu op lijkt. Hoop dat Vitesse op miraculeuze wijze gered kan worden. Zou er nog niemand een crowdfunding op starten? Er zijn vast wel een hoop mensen die wat willen doneren om te voorkomen dat ze failliet gaan, zelfs de uit Nijmegen denk ik..

1 mei 2024 om 08:47

Misschien kunnen ze hun gewonnen KNVB beker verkopen. Gewonnen door het zwarte geld, een soort van witwas praktijk. Er zijn een hoop goede supporters en die gun je dit natuurlijk niet, voor al die andere gekkies mogen ze van mij de club naar de klote laten gaan

Nou vd Brom, kun je over 2 weken alweer op zoek naar een nieuwe uitdaging. Nog voordat je begonnen bent, sta je waarschijnlijk weer op straat.

Prachtig dat die het doet. Een echte clubman. Hopelijk blijft onze club bestaan en kunnen we volgend jaar in de KKD spelen 💛🖤

Ik heb nog nooit een trainer een doelpunt zien maken... Tuurlijk is hij bepalend in de manier van spelen, maar je moet wel materiaal hebben. En het feit dat het bestaansrecht van Vitesse aan een zijden draadje hangt, maakt de situatie alsmaar complexer.

Buiten dat is het goed om te lezen dat, mocht Vitesse haar licentie behouden, er in zee wordt gegaan met een clubman als Van den Brom. Dat is stap 1: mensen aantrekken die een hart hebben voor de club.

1 mei 2024 om 10:40

Precies Cancellara, we zijn er nog lang niet. Maar dit is een stapje in de goede richting.

Respect. Steekt daadwerkelijk zijn armen uit de mouwen in plaats van gaan zitten zaniken in een voetbal praatprogramma. Hoop van harte voor hem en Vitesse dat het gaat lukken om Vitesse er weer bovenop te krijgen

De liefde voor de club zit bij hem wel goed. Mooi dat hij dit aandurft. Aan de andere kant een goed moment om in te stappen. Slechter kan het niet meer worden. Hij kan hier alleen maar mee winnen. Hopelijk wordt Vitesse gered en kunnen ze verder.

Vior zo'n club als Vitesse zal ik wel wat over maken, zou zonde zijn als die omvalt!

Prima John. Wat is je streven? Ik maak even een sommetje: supporters 5000x100 + 5000xgemiddeld 250 + 500x5.000 (de rijkere supporters) + 100x10.000 (oud) direct betrokkenen (spelers, staf) = bij elkaar 5.250.000. Dat is nog lang geen 19 miljoen, op zich in het voetbal niet eens een immens bedrag maar wel als het een schuld is. Sponsors, ondernemers uit Arnhem en omgeving etc. zijn hierbij nog niet meegeteld. Zorg ook voor een garantie van terugbetaling als het toch uit elkaar spat. Veel succes!

1 mei 2024 om 10:13

Mensen die nu een seizoenkaart halen voor volgend seizoen zijn bij een faillissement wel hun geld kwijt. Leuk vooruitzicht.

1 mei 2024 om 10:40

Was met corona toch ook zo? Je haalt een seizoenskaart ook om je club onvoorwaardelijk te steunen lijkt me. Zeker nu

1 mei 2024 om 11:52

Klopt. Alleen is er dit keer mogelijk geen club meer. Dat zal toch wel bij sommigen meespelen...

1 mei 2024 om 12:05

Sterker nog, de inkomsten uit seizoenskaarten en sponsoren zijn naar voren gehaald om het seizoen uit te kunnen spelen, dus zelfs als ze een licentie krijgen voor volgend seizoen weer te maken met een tekort

1 mei 2024 om 13:51

En zonder bank. Ook niet onbelangrijk. Zolang niet duidelijk is hoe de geldstromen destijds liepen bij Vitesse, gaat geen bank instappen. Er spelen veel te veel verschillende problemen op die allen een andere aanpak nodig hebben. Door het relatief bescheiden totaalbedrag aan schuld onderschatten mensen denk ik hoe enorm slecht Vitesse er eigenlijk voorstaat.

Ben echt helemaal geen fan van Brommetje!
Heb hem te vaak eigen spelers zien afvallen ipv de fout bij zichzelf te zoeken en hij schat zichzelf aardig hoog in🤮
Maar voor de. Vitesse supporter zal deze naam in ieder geval mooi zijn.
Nou voor Vitesse maar hopen dat die licentie niet geweigerd wordt!
Ziet er niet rooskleurig uit!
Ook wel een beetje terecht na jaren van klooien!!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren