Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

HSV verpest promotiefeest van aartsrivaal St. Pauli door goal in minuut 85

Laatste update:

FC St. Pauli is er vrijdagavond niet in geslaagd om te promoveren naar de Bundesliga. De ploeg van trainer Fabian Hürzeler was bij een overwinning op stadgenoot en aartsrivaal Hamburger SV verzekerd van een terugkeer op het hoogste niveau, maar ging in de slotfase kopje onder: 1-0. Ludovit Reis faalde vanaf elf meter.

De derby van Hamburg was nog niet eens begonnen, toen beide spelers van beide ploegen al slaags raakten met elkaar. Tijdens de warming-up ontstond een opstootje dat ertoe leidde dat beide kampen uit elkaar moesten worden gehaald.

Eenmaal aan het voetballen zorgden beide teams voor een teleurstellend schouwspel. Waar St. Pauli te veel last leek te hebben van de spanning, was HSV in aanvallend opzicht niet bij machte om de bezoekers echt pijn te doen.

Een schot van Immanuel Pherai werd knap gepakt door doelman Nikola Vasilj, terwijl de Bosniër eveneens een goede redding in huis had op een inzet van Lukasz Poreba.

Halverwege de eerste helft dacht HSV alsnog op voorsprong te komen, toen Robert Glatzel werd gelanceerd en de spits zijn negentiende competitietreffer van het seizoen maakte. In aanloop naar de treffer beging hij echt een overtreding op een verdediger van St. Pauli.

St. Pauli zette daar een bal op de paal van Connor Metcalfe tegenover. Ransford Konigsdorffer kopte rakelings naast na een voorzet vanaf de rechterkant van het veld.

In de tweede helft nam de amusementswaarde verder af en leek St. Pauli genoegen te nemen met een punt. Poreba scoorde met het hoofd, maar hinderde Vasilj. Een vrije trap van Pherai belandde op de bovenkant van de lat.

Toen het duel leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, sloeg HSV in de slotfase alsnog toe. Glatzel zorgde met een rake kopstoot alsnog voor zijn negentiende van het seizoen.

HSV dacht in blessuretijd de marge zelfs te verdubbelen, maar Reis faalde vanaf elf meter na een overtreding op de doorgebroken Masaya Okugawa. Die Rothosen stellen wel het promotiefeest van St. Pauli met minimaal een week uit.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch bizar dat uit zo'n stad de arme, kleine club straks in de Bundesliga speelt en de rijke, grote club nog steeds tweede divisie (als ze het wederom niet halen in de playoffs). Waar t zelfde geldt voor Hertha en Union Berlin natuurlijk.

3 mei 2024 om 20:43

Ongekend inderdaad. Jammer dat ze in Duitsland zo'n waardeloos play-off systeem hebben waar je alleen als #3 meedoet. Dan vind ik de Engelsen dat beter voor elkaar hebben. Nu speelt gros van de teams in januari nergens meer voor, en je mist de sensatie die we hier en in andere landen wel kennen.

3 mei 2024 om 20:52

Het ligt in Duitsland echter op het tweede niveau vaak nog lang dichtbij elkaar, waardoor het sowieso nog wel spannend is voor de teams.

3 mei 2024 om 21:09

Klopt. Nu gaat ook weer niemand de 70 punten halen. Vind het alleen jammer dat ze zulke minimale play-offs hebben. Juist het hoogtepunt van het seizoen als neutrale toeschouwer.

3 mei 2024 om 22:39

@pimpelman.

Eens. Er zijn dan te veel ploegen die nergens meer om spelen. Dat is ook op invloed op de toppers ivm eventuele tegenstand die al dan niet ontbreekt

3 mei 2024 om 20:45

En dan heb je het over de twee grootste steden van het land ook nog.

3 mei 2024 om 20:47

Als Düsseldorf volgende week wint van Kiel, dan houdt het op voor HSV. Ik zie dan wel veel spelers vertrekken bij HSV. Ik denk dat Reis, Glatzel en Benes weggaan. Die zijn dat niveau ook wat ontgroeid.

Beste clash weer, blijft spannend zo. Nog steeds 3 clubs die de titel kunnen pakken. Holstein Kiel zie ik uit wel winnen in Wiesbaden, dus die springen dan over St. Pauli heen. Daarna nog wel twee zware wedstrijden tegen Düsseldorf en Hannover.

En Vincent Vermeij en Fortuna Düsseldorf kunnen met heel veel geluk ook nog het kampioenschap pakken. Moeten ze wel volgende week winnen in de kraker tegen Kiel. Maar Magdeburg moeten ze wel weg kunnen spelen denk ik, ondanks de stugge ploeg.

St Pauli heeft nu nog wel de makkelijkste wedstrijden voor de boeg, nummer laatst Osnabrück en twee na laatst Wiesbaden.

Spannend tot op het laatst, maar dat is niks nieuws daar. Laatste team wat echt overduidelijk kampioen werd, was Arminia Bielefeld in 19/20 en daarvoor Hertha BSC in 12/13.

3 mei 2024 om 20:45

Zou wel mooi zaan als Kiel het haalt. Al een paar keer dichtbij gezeten, en gestaag opgewerkt in het Duitse voetbal. Leuke stad en regio, mooi stadionnetje.

3 mei 2024 om 20:51

Ja eens, zou een groot feest zijn daar als ze überhaupt weten te promoveren. Eerste keer in de geschiedenis naar het hoogste niveau. In 17/18 waren ze dichtbij tegen het Wolfsburg van Verhaegh, Bruma en Bazoer, hopelijk nu directe promotie.

De kleine clubs met de kleine budgetten werken zich langzaam omhoog. Na Heidenheim zou Kiel zomaar die club kunnen zijn.

Wat een belachelijke arbitrale dwalingen waren er vandaag tegen HSV zeg. Beide afgekeurde goals hadden gewoon moeten tellen.

Reis faalt van 11 meter, maar er staat niets van in het verslag?

3 mei 2024 om 21:43

In de verlenging van de tweede helft maakte Saliakas een overtreding, waarna VAR advies in 90+6 de strafschop werd toegekend en eerder genoemde speler een rode kaart pakte. Vervolgens miste Reis vanaf 11 meter.

Cultclub St Pauli mag wat mij betreft zo spoedig mogelijk promoveren. Eerlijk is eerlijk, mijn politieke voorkeur en hun overeenkomstige politieke voorkeur zullen ongetwijfeld een rol spelen in mijn adoratie. Maar wát een achterban hebben zij zeg, 'social justice warriors' noemen ze dat tegenwoordig. Zeldzaam en m.i. broodnodig in deze tijd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren