2
1
Deze wedstrijd is gespeeld.
Status: Deze wedstrijd is gespeeld.
Competitie: Premier League
Datum: Woensdag 1 januari 2020
Tijd: 18:30 uur
Scheidsrechter: A. Marriner
Stadion: Etihad Stadium (Manchester)
Toeschouwers: 54407
Opstellingen en wedstrijdverloop
Live meepraten
Leden op Voetbalzone kunnen tijdens de wedstrijd live meepraten.
1 januari 2020 om 17:30

Mooi dat Guardiola ook jeugdspelers als Foden en Garcia de kans geeft. Hij kan dus zeker ook met eigen jeugd/kweek werken. Hij is dan ook de eerste trainer die zulke talenten ook de kans geeft. Dit kon je van Pellegrini en Mancini niet zeggen toen zij coach waren van City.

1 januari 2020 om 17:46

Zermatt, Garcia speelt omdat Guardiola niet veel keus heeft momenteel in de achterhoede, daarom speelt hij. En Foden speelt inderdaad vandaag weer wel maar volgende week kan hij zo weer op de bank belanden en weer 3 wedstrijden niet spelen, Foden is een gigantisch talent en het is eigenlijk bizar hoe weinig hij speelt als je kijkt naar zijn potentie. Bij andere premier league clubs had deze jongen veel meer gespeeld. Je hemelt Guardiola altijd op trouwens dus wat iemand ook zegt jij vind dat je altijd gelijk hebt.

1 januari 2020 om 17:54

Kijk ook eens naar concurrentie bij City. Dan is het moeilijker doorbreken.

1 januari 2020 om 17:47

Toen had City ook nog nauwlijks jeugd rondlopen die tegen het eerste elftal aan zaten. Hoe kan je deze vergelijking tussen trainers maken als de omstandigheden bij de club helemaal niet hetzelfde is gebleven? Onder Mancini had City bv nog geen eens hetzelfde jeugd complex wat ze nu hebben. Ze kochten destijds ook veel minder jeugd en veel meer eerste elftal spelers. Natuurlijk kan Guardiola nu meer jeugd kans geven dan destijds aangezien City bakken met geld uit geeft aan jeugdspelers en het ontwikkelen daarvan.

1 januari 2020 om 17:52

Foden de kans geven? Die jongen speelt bijna nooit.

1 januari 2020 om 17:57

Foden speelt nooit? Hij heeft tot nu toe al in z'n gehele carriere liefst 2041 minuten gemaakt in het 1ste van Man City in officiele wedstrijden, terwijl hij nog maar 19 jaar is. Dat is meer dan Frenkie de Jong bij Ajax op leeftijd van Foden en Iniesta bij Barca op leeftijd van Foden.

1 januari 2020 om 17:59

Scheve vergelijking he, maar dat weet je zelf ook wel.

1 januari 2020 om 18:00

Hoezo scheve vergelijking?? Verklaar je nader...

1 januari 2020 om 18:04

Omdat het altijd makkelijk is om zo een vergelijking te maken. De andere kant op kun je net zo goed redeneren. Bojan had bijvoorbeeld al veel meer minuten gemaakt bij Barcelona dus als Foden dat al niet haalt..

1 januari 2020 om 18:08

Geduld is een schone zaak. Foden heeft dat geduld en zal D. Silva opvolgen.

1 januari 2020 om 17:56

Nu kampioenschap definitief uit het zicht is geraakt, dan kan Pep Foden een basisplaats geven. Typisch Pep

1 januari 2020 om 18:29

Echt knap van Pep nu hij nergens meer om speelt in de PL om jeugd in te passen.

1 januari 2020 om 18:34

Heeft hij toch iets waar hij het verlies van de titelrace op kan gooien...

1 januari 2020 om 18:37

City speelt wel degelijk ergens voor. CL plek is nog lang niet zeker.

1 januari 2020 om 18:40

Da's knap als je niet meer in de titelrace zit! Overigens speelt García puur omdat hij geen andere keuzes heeft. Wel grappig dat jij ooit beweerde dat Man City wel slim inkocht, en Atletico niet. Ondertussen sta je met Otamendi & Stones (hebben samen overigens meer dan 100 miljoen gekost) zodra Laporte geblesseerd raakt. Het is schandalig! Naast spelers opleiden zijn ze blijkbaar ook niet zo goed in het inkopen van spelers.

1 januari 2020 om 18:48

Ik heb nooit gezegd dat Atletico slecht inkocht. Wat lul je nou. Otamendi is idd geen goede aankoop, maar dat is ook weer 5 jaar geleden toen Pellegrini nog coach was. Stones is gewoon goede aankoop, omdat hij homegrown is en dat heeft een club ook nodig. Dat is een regel in Engeland. Inkopen doet City zeker goed. Anders haal je geen 198 punten in twee seizoenen. Perfect is het inkopen niet nee, maar wel gewoon goed.

1 januari 2020 om 19:15

Hoe kun je het inkoop beleid nou goed noemen, city speelt uit armoede al weken met middenvelders en een jeugdspeler achterin. Otamendi Is niet goed genoeg voor wat hij gekost heeft en het zelfde geldt eigenlijk ook gewoon voor Stones. Er is miljoenen uitgegeven aan centrale verdedigers de afgelopen jaren, maar haast niemand voldoet...

1 januari 2020 om 19:25

Ze hebben nog maar 1 CV nodig. Stones voldoet gewoon. Alleen Ota voldoet niet.

1 januari 2020 om 19:39

Als je naar de laatste jaren kijkt heeft City qua verdedigers toch gewoon heel matig ingekocht, Otamendi, Mángala, Sandler... Dan nog Stones die je het voordeel van de twijfel kan geven, maar voor zo'n prijs... Dan nog backs als Danilo, Zichenko, Angelino die allemaal het niveau niet hebben wat City zou moeten willen nastreven. En dan nog Cancelo en Mendy, beide ook zeker geen fantastische aankopen als je de prijs hier in meeneemt...

1 januari 2020 om 19:49

Je moet het vind ik ook in perspectief zien. Stones is homegrown en als club zijnde moet je aantal homegrown spelers hebben. Dat Stones geen topniveau is, ben ik mee eens, maar voor breedte is hij prima. Mangala is idd een miskoop, maar dat is ook weer 7 jaar geleden. Mendy is gewoon pure pech. Hij was bij Monaco fantastisch en kreeg bij City plotseling een zware kruisband blessure en werd daardoor een man van glas. Dit kun je City niet aanrekenen. Cancelo is geruild met Danilo, dus ook niet echt een aankoop. Danilo was daarentegen niet echt nodig bij City. Dat City achterin niet perfect heeft geinvesteerd, ben ik mee eens, maar als je het in perspectief plaats (ook met de backs die plots waren vertrokken) valt het best mee. Wel hadden ze afgelopen zomer een CV moeten halen, omdat Kompany vertrok.

1 januari 2020 om 18:02

Walker, Sterling, Aguero, Bernardo Silva en David Silva.... een reservebank waar je u tegen zegt zeg

1 januari 2020 om 18:43

Goede ingreep van de Var. Beoordeling mogelijk zonder al die ingewikkelde lijntjes en ook behoorlijk snel. Zo is de VAR een meerwaarde wat mij betreft.

1 januari 2020 om 18:44

Zucht. Altijd maar weer buitenspel. Het wordt steeds gekker. Al is deze wel echt buitenspel.

1 januari 2020 om 18:59

nou was het in dit geval wel een halve meter buitenspel, dus terecht afgekeurd... Probleem zit hem vooral in die centimeterwerk van de Var. Als het te moeilijk is om te zien dan maar voordeel van de twijfel geven aan de aanvallers.

1 januari 2020 om 18:44

Offside! Lol. Ik denk dat de spelers en de fans soms bang zijn om te vieren omdat het toch bijna altijd afgekeurd wordt haha..

1 januari 2020 om 19:02

Ik vraag me werkelijk af wat de meerwaarde is van een commentator die in een studio in NL zit, precies hetzelfde beeld heeft als de kijker en voornamelijk vertelt wie de bal naar wie speelt (wat ik met de technologie en de grootte van de hedendaagse schermen van tegenwoordig heel goed kan zien (in tegenstelling tot de tijd van de zwart/wit televisie, toen dat een stuk lastiger was te zien)). En dan hebben we nog de mazzel dat het geen "topwedstrijd" is, zodat we niet ook nog een co-commentator krijgen, van het niveau Aad de Mos (die zit zo ongetwijfeld bij de wedstrijd tussen Arsenal en United).ik zou heel graag de optie hebben om enkel maar het stadion geluid te krijgen en dan kijk ik zelf wel wat er allemaal gebeurt en wie dat dan wil, kan ervoor kiezen om het geluid van een commentator erbij te nemen. Je zou toch denken dat dat met de huidige technologie een fluitje van een cent zou zijn....

1 januari 2020 om 19:08

Doe een voorstel bij ziggo. Wie weet kunnen ze er iets mee.

1 januari 2020 om 19:12

Heb ik al eens gedaan, werd vriendelijk afgewimpeld, zonder opgaaf van redenen.

1 januari 2020 om 19:10

Opzich zou die optie best goed zijn, zeker als aad de mos erbij zit snak ik hiernaar. Echter vind ik sommige commentatoren best wat toevoegen. Ik ken zelf niet altijd alle spelers qua uiterlijk (zeker als ze op elkaar lijken soms verwarrend). Sommige comentatoren kunnen ook wel leuke feiten vertellen die je zelf niet weet, al is het niveau van de nederlandse commentatoren vaak wel matig

1 januari 2020 om 19:14

Snap ik, ik wil ook zeker niet mensen die wel graag commentaar krijgen, de mogelijkheid ontzeggen, want ik snap best dat er situaties zijn waar het prettig is. Maar de optie om alleen het stadiongeluid te krijgen, zou mij (en ik denk een heleboel anderen) zeker aanspreken. Zoals je ook zegt, zeker als er een co-commentator bij zit, want daar hoor ik nooit iemand positief over, hier noch ergens anders.

1 januari 2020 om 19:15

Ja sommigen voegen zeker iets toe maar dan heb je dus de optie om het aan te zeten.

1 januari 2020 om 19:22

Daarom ook dat ik het sowieso een goeie optie vind. Rest van mn reactie ging vooral over de eerste zin qua dat ik het persoonlijk soms wel fijn vind (als het idd geen aad de mos is).

1 januari 2020 om 19:34

Ik denk gewoon dat het niveau van de Nederlandse commentatoren heel slecht zijn. Ik kijk nooit maar ook nooit naar wedstrijd met Nederlandse commentatoren en vermaak me dan prima omdat ze dan met feitjes komen waar je van leert.

1 januari 2020 om 19:41

Niveau is inderdaad niet heel erg goed en als ik de mogelijkheid heb, dan gebruik ik ook Engels commentaar, maar ik zou nog liever gewoon alleen het geluid van het stadion hebben. Maar goed, ik realiseer me dat er genoeg mensen wel gebruik willen maken van de commentator en dus lijkt me de optie om in ieder geval de keuze te hebben voor een ander geluidskanaal heel erg prettig. En gezien het feit dat er nu twee geluidsbronnen moeten worden samengevoegd, lijkt het me technisch echt geen ingewikkelde materie. Maar goed, ik zit niet daar om dat te doen, misschien is het wel heel erg moeilijk...

1 januari 2020 om 19:50

Oelie; de houtje-touwtje variant van jouw idee is er al. Je kunt een bedraade hoofdtelefoon met microfoon (3-polige stekker dus), luisteren naar alleen het stadion geluid. Voor spraak en audio wordt namelijk een andere pool/draad gebruikt. Door je 3-polige stekker niet volledig in de 2-polige contrastekker van de TV, of verlengkabel te steken haal je enkel de audio binnen. Niet ideaal, maar het werkt prima deluxe. Voetbal kijken moet wel leuk blijven natuurlijk.

1 januari 2020 om 19:33

Die switch moeten ze vaker doen met wedstrijden om 1600

1 januari 2020 om 19:42

Mooie goal overigens, jammer voor Everton, maar wel in lijn met de verhoudingen.

1 januari 2020 om 19:47

Lekker Jesus!

1 januari 2020 om 19:49

Compleetste wedstrijd van City sinds lang. Geen tot ultraweinig balverlies. Scherpe aanvallers. Spelen Everton dronken.

1 januari 2020 om 20:02

Als je tegen city speelt weet je dat je altijd een goal maakt. En toen was het weer spannend

1 januari 2020 om 20:13

Shieffield was het niet gelukt hoor.

De wedstrijd is afgelopen. Het is niet meer mogelijk om te reageren.

Wedstrijdverslag

Man City dankt Gabriel Jesus; Haller scoort prachtig bij rentree Moyes
Manchester City is met een overwinning begonnen aan het nieuwe kalenderjaar in de Premier League. In eigen huis won het team van Josep Guardiola woensdagavond met 2-1 van Everton. Tegelijkertijd beleefde David Moyes een heerlijke rentree als manager van West Ham United: the Hammers maakten op eigen veld gehakt van Bournemouth (4-0), mede door een fraaie omhaal van Sébastien Haller. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren