2
1
Deze wedstrijd is gespeeld.
Status: Deze wedstrijd is gespeeld.
Competitie: Eerste Divisie
Datum: Vrijdag 24 november 2017
Tijd: 20:00 uur
Scheidsrechter: R. Martens
Stadion: Goffertstadion (Nijmegen)
Toeschouwers: 11037
Opstellingen en wedstrijdverloop
Live meepraten
Leden op Voetbalzone kunnen tijdens de wedstrijd live meepraten.
24 november 2017 om 19:16

Opstelling Jong Ajax: Lamprou, Sidoel, Doekhi, Bergsma, Savastano, Eiting, De Wit, Flemming, Nunnely, Sierhuis, Mazraoui

24 november 2017 om 19:39

Jeetje is dit nou waarop men vanmiddag in een ander nieuwsbericht om zit te zeuren. Staat inderdaad een volwaardig eredivisie elftal zeg...

24 november 2017 om 19:50

Dit is nu precies het punt van de competitievervalsing door de beloftenteams. Op vrijdagavond staat er gemiddeld gezien een veel zwakker elftal dan op maandagavond als het eerste al gespeeld heeft. In de Volkskrant staat er een goed artikel over op basis van een analyse van Opta. Op maandagavond halen de beloftenteams gemiddeld 1.6 punten, op vrijdagavond gemiddeld 1.2. Ploegen die vaak op maandagavond tegen beloftenteams moeten spelen worden dus duidelijk benadeeld.

In dit geval valt het (op papier) in het voordeel van NEC uit, maar het gaat om het idee dat er door de beloftenteams geen eerlijke competitie plaats kan vinden.

24 november 2017 om 19:55

Kijk anders even naar de opstelling van afgelopen maandag. Bijna hetzelfde volgens mij? Gaat je relaas nogal teniet door. J. Ajax speelt nagenoeg bijna altijd met hetzelfde team onafhankelijk van de dag.

24 november 2017 om 20:10

Dus als ze toevallig 2 wedstrijden met bijna dezelfde opstelling spelen is het ineens geen competitievervalsing meer? En dan nog, wel of geen Cassierra maakt al een flink verschil, die heeft 2 keer zoveel gekost als het hele spelersbudget van Nec.

De cijfers van Opta zijn over alle wedstrijden sinds de introductie van de beloftenteams, met uitzondering van onderlinge wedstrijden tussen beloftenteams. En daarin is een duidelijk verschil zichtbaar.

24 november 2017 om 20:20

Nec77, niet zo aanstellen. Een niet-fitte Sinkgraven en De Jong deden toevallig 2 wedstrijden mee. Dan heb je nog Dijks maar daar zou de tegenstander juist blij mee zijn. Feit is dat Ajax alleen spelers naar Jong stuurt als ze totaal niet fit zijn of gewoon te slecht.

24 november 2017 om 20:38

Toevallig twee wedstrijden? Ze spelen nagenoeg iedere wedstrijd met dezelfde opstelling. Maandag of vrijdag maakt voor Ajax ook weinig uit want normaliter hebben ze de eerste seizoenshelft Europees voetbal en na de winter kunnen eerste elftalspelers niet meer meedoen omdat ze dan al 15 wedstrijden in het eerste er op zitten. Dit is echt een compleet gefabriceerd probleem, de cijfers van Opta die je noemt zou ik graag even willen zien. Iedereen kan dat verkondigen en behalve dat zal dat vooral gelden voor de andere ploegen en niet jong Ajax vanwege de bovengenoemde feiten. Beloofte teams leveren veel meer op dan dat ze kosten of is het je niet opgevallen dat sinds dien geen club meer failliet is gegaan? Ze kregen meer tv geld omdat het een eis was van FOX en ze krijgen drie thuiswedstrijden er bij voor kaart verkoop en consumptie. Dat weegt echt niet op tegen dat zogenaamde probleem. Het enige waarom mensen er tegen zijn is omdat het geen leuk gevoel is om tegen Jong elftallen te spelen, het steekt als je tegen een tweede elftal moet, ik zou het ook niet leuk vinden om tegen het tweede van city te spelen in de Europa league. Maar zeg dat dan en draai er niet om heen.

24 november 2017 om 21:01

Ajax koopt een linksbuiten voor 2 miljoen om in de jl te rijpen. Deze speler net zoals de spits van 5.5 miljoen, die heel belangrijk zijn voor jong Ajax, doen nu niet mee ivm de wedstrijd van zondag. Als je het nu nog niet snapt wil je het niet begrijpen.

24 november 2017 om 21:06

De statistieken zeggen wat mij betreft genoeg, dit is een simpele rekensom waar je niet omheen kunt. Lees het artikel in de Volkskrant gewoon, daar staan de harde cijfers in.

Maar neem alleen al vanavond. Jong Ajax speelt zonder Cassierra omdat Huntelaar een twijfelgeval voor het eerste is. Cassierra is de topscorer die bijna 1 op de 3 doelpunten van Jong Ajax maakt en heeft meer dan twee keer zoveel gekost dan de spelersbegroting van elk willekeurig Jupiler League team. Ajax maakt dus de keuze om vanavond niet met het sterkte elftal te spelen omdat het eerste belangrijker is. Logische keuze, maar wel duidelijk competitievervalsing omdat NEC nu een zwakkere tegenstander heeft dan alle andere teams die wel tegen Cassierra moesten spelen.

Ik heb niets tegen het meedoen van de beloftenteams op zich, behalve dan dat de uitwedstrijden in een leeg stadion totaal sfeerloos zijn, maar pas dan de regels aan zodat er bijvoorbeeld alleen met vaste selecties voor het eerste en de beloften wordt gewerkt. Of bijvoorbeeld dat promotie naar de eredivisie wordt bepaald op basis van een opgeschoonde stand waarin de resultaten tegen de beloftenteams niet meetellen.

24 november 2017 om 21:08

ik vind reactie #8 anders welveelzeggend, maar je moet er wel voor open staan, surreal

24 november 2017 om 21:14

Want geld staat gelijk aan kwaliteit? Real betaalt 45 miljoen voor een 16 jarige. Denk je werkelijk dat zo'n knul in de JL gelijk de beste is? Kom op nou. Als je niet begrijpt dat geld als argument gebruiken enorm zwak is dan wil je het niet gebruiken, om het in jouw woorden te vertellen.

24 november 2017 om 21:21

ALs je niet begrijpt dat geld sterk gecorrelleerd is met kwaliteit, dan houdt het op ...

24 november 2017 om 21:24

Ja en dan spelen ze met een zwakker team en dan nog kan NEC niet erop en erover. Zegt dus genoeg over de kwaliteiten van de meeste JL teams dus ook voor NEC. Er wordt te veel gezeurd en te weinig gevoetbald.

24 november 2017 om 21:38

Haha surreal? Bijna altijd met hetzelfde team? Er hebben al 34 verschillende spelers meegedaan!

24 november 2017 om 21:38

Johnsen, Cassiera, Neres... allemaal talent, allemaal potentie. Dan kan je wel leuk een x aantal miljoenen eraan uitgeven aan een talent, maar de sterkhouders bij een Nec zullen veel meer brengen. Daarom slaat het nergens op om te zeggen dat een Cassiera meer waard is dan een hele selectie. In die zin is geld helemaal niet sterk gecorreleerd. Tuurlijk, op latere leeftijd zal die correlatie steeds sterker worden, aangezien ze er dan al staan, maar dat is nu niet het geval. Je betaald zodat ze op een dag het gewenste niveau hebben, niet omdat ze dat nu al hebben.

24 november 2017 om 19:17

Weer een slechte pot van NEC denk ik maar toch weer winnend afsluiten , ik denk dat het 3-1 word eerst 0-1 en dan tien minuten aanzetten en 3 goals maken , zo gaat t al t hele seizoen , ik klaag niet natuurlijk maar zie ze thuis graag wat aanvallender spelen .

24 november 2017 om 19:29

Jong Ajax speelt graag op de aanval en wilt het spel maken en dat vindt NEC denk ik helemaal niet erg. NEC gaat waarschijnlijk weer redelijk behoudend spelen en rekenen op de individuele kwaliteiten en snelheid van de 4 voorin die vrijwel altijd wel een goal of 2 maken.

24 november 2017 om 19:39

Helemaal mee eens

24 november 2017 om 19:35

He he eindelijk een fatsoenlijke keeper doe albas kan er niet veel van

24 november 2017 om 19:40

Ja deze kan oom goed vissen hoorde ik !

24 november 2017 om 20:21

Waar is Cassiera?

24 november 2017 om 20:26

Huntelaar is een twijfelgeval voor zondag

24 november 2017 om 20:42

Ah oke, vandaar. Dank

24 november 2017 om 21:10

Verdiende mooie goal van Ajax en wat is NEC weer slecht zeg !

24 november 2017 om 21:13

Komt nog wel goed denk ik. Jong Ajax is dit seizoen niet zo heel goed.

24 november 2017 om 21:21

Zoals wel vaker dit seizoen moet NEC eerst op achterstand komen om wakker te worden.

24 november 2017 om 21:22

Haha zei t al voor de wedstrijd word eerst 0-1 en dan 10 min aanzetten en NEC wint weer , maar tis niet om aan te zien maar goed

24 november 2017 om 21:22

Gelijk wisselen die rechtsback. Dan leert hij verdedigen.

De wedstrijd is afgelopen. Het is niet meer mogelijk om te reageren.

Wedstrijdverslag

NEC profiteert van vormcrisis Jong Ajax en slaat groot gat
NEC heeft vrijdagavond een grote slag geslagen in de top van de Jupiler League. De koploper wist in eigen huis de topper met Jong Ajax dankzij doelpunten van Mohamed Rayhi en Guus Joppen in zijn voordeel te beslissen en heeft nu een voorsprong van zeven punten op de Amsterdamse beloften: 2-1. Lees verder

1 fan
Aanvaller, 19 jaar
8.9
Che Nunnely was tijdens de laatste ontmoeting tussen NEC en Jong Ajax 'Man Of The Match' met een 8.9.

48 fans
Aanvaller, 24 jaar
5.7
Anass Achahbar is door jullie de best beoordeelde speler van NEC.

Nabeschouwing

Poll

Wie dachten onze bezoekers dat er ging winnen?

NEC
 
 
 
 
0%
 
Gelijkspel
 
 
 
 
0%
 
Jong Ajax
 
 
 
 
0%
 
Totaal aantal stemmen: 0
Leden van Voetbalzone kunnen wedstrijden voorbeschouwen.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren