Van der Vaart: 'Tachtig miljoen voor De Jong is complete waanzin'

Dinsdag 16 april 2019 om 07:21 uur.

Rafael van der Vaart over Frenkie de Jong en de andere talenten van Ajax voorafgaand aan de return tegen Juventus.

Reacties

16 april 2019 om 09:32
#1

Zo is de markt nu eenmaal geworden. Gelukkig heeft Ajax nu wel voldoende centen om leuke spelers op te halen uit zuid-amerika voor 15-20 miljoen. En wie weet gaan spelers die in de middenmoot premier league spelen meer open staan voor een transfer naar Ajax. Daar helpen de Europese wedstrijden zeker aan mee. Ajax is nu de ideale springplank en daar moeten we gebruik van maken. Als je volgend seizoen slecht speelt dan ben je terug bij af.

16 april 2019 om 09:34
#2

Ik zou graag aan Rafael willen vragen of hij Xavi en Iniesta kent én of hij op de hoogte is van de huidige transfermarkt. Dan zou ik daarna zeggen: I rest my case.

16 april 2019 om 20:07
#50

Weet je wat ik niet helemaal begrijp aan deze hele discussie? Dat Frenkie de Jong volgens het merendeel van de participanten aan deze discussie een aanvallende middenvelder is en dus blijkbaar vergeleken moet worden met spelers als Andrés Iniesta of Kevin de Bruyne. Maar waarom denk je nou dat Manchester City, Paris Saint Germain en Barcelona bereid waren om zo'n obsceen bedrag neer te tellen? Er is namelijk een significante overlap in de behoeften bij die clubs; ze missen een schakel tussen de defensie en het middenveld en zien Frenkie de Jong excelleren onder druk. Hij excelleert in die rol net voor de defensie en het feit dat hij de druk van de tegenstander kan omzeilen is waarom hij een unieke speler is. Waarom gaan we dan klagen dat hij niet vaak genoeg scoort? Vergelijk hem eens met Sergio Busquets bij Barcelona, Andrea Pirlo bij Juventus, Fernandinho bij Manchester City, Jorginho bij Napoli... Dat zijn de schakelspelers die een eerlijkere benchmark zijn dan bijvoorbeeld Kevin de Bruyne.

16 april 2019 om 20:45
#51

Precies de spelers die ik oo wou noemen. Modric dan? Prachtige voetballer maar geeft nooit assist of maakt nooit een goal maar voetballen kan hij als de beste. Busquets zelfde verhaal daar moet je Frenkie ongeveer mee vergelijken en niet met een isco bijvoorbeeld. Hij is meer een defensieve middenvelder en niet aanvallend. Frenkie is meer iemand die controleert en van der vaart is gewoon jaloers

16 april 2019 om 09:37
#3

Busquets...xavi...iniesta.....allemaal weinig goals en weinig assists, maar dankzij die jongens konden Messi, Villa en pedro excelleren.

16 april 2019 om 14:11
#28

Xavi weinig assists? Kijk even zijn stats terug.
Iniesta kon er ook wat van. Busquets daar in tegen heb je gelijk in.

Aangepast op 16 april 2019 om 14:59 door De Roze Panter.

16 april 2019 om 19:21
#43

weinig goals bedoel je, assists genoeg. Meer dan de meeste middenvelders maken. Maar ja meestal steelt ene Leo Messi de show waardoor men vergeet het voorafgaande

16 april 2019 om 10:18
#4

Ja Raf hij geeft inderdaad weinig assists, maar hij knapt ontzettend veel verdedigend werk op. Daarentegen heb je oa Ziyech voor de assists.

16 april 2019 om 10:22
#5

Het is inderdaad waanzinnig om zoveel geld uit te geven aan een speler die nog niets bewezen heeft.
Als je te weinig scoort of assists geeft dan moet daar een enorm goede passing tegenover staan waarmee het spel versneld wordt als compensatie.
Ook daar blinkt Frenkie de Jong niet in uit.
Hij heeft een goede balcontrole en draaicircel maar als hij eenmaal de bal heeft dan heeft hij geen snel brein om snelle oplossingen te zien.
Dribbel dribbel en dan kijken, aanstalten maken om te passen en dan niet passen en zoeken zoeken. Het duurt veel te lang bij Frenkie de Jong. Dat is echt zonde aangezien hij de balbehandeling heeft.

Aangepast op 16 april 2019 om 10:23 door bombanera99.

16 april 2019 om 10:32
#7

Helemaal gelijk. denk dat de top van de Jong in de KKD ligt want eigenlijk heb je helemaal niks aan hem. Dat hij elke keer 3 man van de tegenstander voorbij loopt en daardoor de rest van de spelers veel meer vrijheid geeft vergeten we maar even. Snap ook niet dat Allegri hem zo goed vond spelen in de eerste wedstrijd tegen Juve.

16 april 2019 om 10:42
#12

Zijn taak is om spelers in de beslissende fase en gevaarlijke zones zo snel mogelijk in te spelen als ze net vrij komen. Dat is de taak van een controlerende middenvelder zoals Kroos, Busquets, Veratti spelen. Frenkie loopt met de bal omdat hij niet het inzicht heeft van genoemde spelers. Lopen met de bal is namelijk spelvertragend en nutteloos als je met een pass veel sneller de bal kan verplaatsen. Als het klopt wat jij zegt dan zouden trainers dribbelaars op 6 zetten. Weet je waarom ze dat niet doen? Omdat het dom is en inefficient. Er worden altijd excuses gezocht voor het feit dat Frenkie de Jong zoveel loopt met de bal. Soms is het pijnlijk om te zien wanneer Ziyech ongeduldig wordt en zich laat uitzakken om zich met de spelbouw te bemoeien. Het loopt dan opeens eem stuk sneller. Had Frenkie de Jong de pass op Tadic uit tegen Benfica kunnen geven? Ziyech staat daar bij die pass in de zone van Frenkie de Jong. Wat is de reden dat Frenkie de Jong dit soort dingen niet ziet. Zelfs Schone geeft weleens zulke ballen. Frenkie de Jong nooit. Wat krijg je als antwoord op de vraag? Hij dribbelt zo lekker.

16 april 2019 om 12:30
#19

@ Bombanera99
Je zegt: "als het klopt wat jij zegt dan zouden trainers dribbelaars op 6 zetten."

Dan kaatsen we de bal even terug. Als het klopt wat jij zegt, waarom betaalt Barcelona dan zo'n astronomisch bedrag voor hem? Waarom vond Allegri (ik weet of hij veel verstand van voetbal heeft) Frenkie dé speler die de speelwijze van Juventus ontregelde in Amsterdam?

16 april 2019 om 12:44
#21

@bombanere Nee, zijn taak is om het spel te verdelen en het ritme van de wedstrijd te bepalen. Dat houdt dus ook in dat je soms even moet vertragen.
Iedereen ziet de enorme kwaliteiten van Frenkie en is lyrisch over hem. Van Koeman tot Allegri, van Griezman tot Xavi, maar nee, Bombanera ziet het beter.
Frenkie de Jong speelt dom, inefficient en spelvertragend.
Heb je wel eens gezien hoe vaak Frenkie het hele middenveld uitspeelt met zjin loopacties? Hij daagt de tegenstander uit. Als ze happen dan zijn ze hem kwijt
En dan begin je over Ziyech. Ben je er wel van bewust dat Frenkie de reden is dat Ziyech het maar kan blijven proberen en ongeveer 50% van zijn passes kan verprutsen. En ja, dan komt er ook wel eens een mooie bal aan.
Je hebt duidelijk geen idee van de verschillende taken en rollen die de spelers hebben als je vindt dat Frenkie zijn taak is om spelers in de eindfase te bedienen.

16 april 2019 om 12:44
#22

Dit hele betoog is werkelijk het meest bespottelijke wat ik ooit gelezen heb. Het lijkt me een goed idee dat jij vanavond is even rustig de tijd neemt om goed voor de tv te gaan zitten en 90 minuten lang op het spel van ajax gaat letten. Kijk vooral even naar de manier waarop ajax zich positioneert als frenkie de jong aan de bal komt. Tel vervolgens het aantal ballen dat Frenkie goed inspeelt en als je wilt mag je alle ballen die naar achter gaan er bij aftrekken. Als je er helemaal lekker inzit kijk je vervolgens naar de keren dat frenkie de jong direct betrokken is bij een balverovering. Als je aan de 90 minuten van vanavond niet genoeg hebt, kijk je eventueel de wedstrijd terug van vorige week woensdag. Is gewoon terug te vinden op ziggo sport. Misschien dat je na het kijken de behoefte hebt om een betoog van 4 pagina's te schrijven om je voorgaande betoog teniet te doen. Als je dat niet hebt wordt het wellicht zaak om je bezig te houden met een andere sport dan voetbal

16 april 2019 om 14:12
#29

@desteek77 Omdat Barcelona de laatste jaren veel middelmaat binnenhaalt die enorm veel geld gekost hebben. Het feit dat Barcelona veel geld voor een speler betaalt, zegt niet zoveel.

16 april 2019 om 14:18
#30

@kukelekoki
Hij verdeelt niet en bepaalt het ritme niet. Ritme bepaal je door passing en niet door dribbels.
Inhouden doe je om je vrij te spelen om vervolgens met een pass te komen ipv wederom te treuzelen en te gaan lopen met de bal.
De timing van de passing is enorm belangrijk omdat het bepaalt of een speler vrij staat of gedekt staat op het moment van aannemen. Deze kwaliteit bezit de Jong niet omdat hij de oplossing simpelweg niet ziet of te laat.
Goede spelverdelers hebben een ritme van kort, kort, kort en openen en verplaatsen.

Het ritme van Frenkie de Jong is kort, wachten, kort, wachten, kort en dribbelen en brengen.
Ondertussen staat iedereen gedekt.

Aangepast op 16 april 2019 om 14:19 door bombanera99.

16 april 2019 om 14:38
#31

En Allegri? Waarom zei hij dat het de Jong was die het plan van Juve ontmantelde in Amsterdam?

16 april 2019 om 16:15
#39

@bombanera Ok, je bent dus gewoon een trol. De onzin die jij verkondigd staat zo haaks op de realiteit dat ik niet kan geloven dat je dit echt meent.
Ben je je bewust van het feit dat Frenkie altijd met afstand de meeste passes heeft in een wedstrijd? En daarbij ook consequent het hoogste percentage zuivere passes heeft. Ja hij dribbelt met regelmaat, maar tegelijkertijd is er niemand die zo vaak one touch football speelt. De afwisseling tussen die twee heet dus het ritme bepalen.
Maar goed, jij hebt er duidelijk de ballen verstand van, dus ik laat het hier maar bij.

16 april 2019 om 19:22
#44

Kukeleekoki,

Gewoon negeren deze jongen. Komt niets zinnigs uit als het over Frenkie gaat.
Alle coaches van tegenstanders zijn lovend over hem, en zeer terecht.

Hij speelt altijd de aanval aan, lokt spelers naar zich toe, kapt ze simpel uit, en heeft dan ruimte voor een geweldige pass.

Zijn taak is niet om te scoren(hoewel dat wel mag natuurlijk)
Frenkie is gewoon de speler met de meeste potentie in het NL voetbal, by far!

Barcelona lacht echt in zijn vuistjes. Buiten waanzinnige passes kan die ook behoorlijk verdedigen omdat ie het spel als geen ander leest.

Grote tegenstanders zeggen het allemaal, Grizmann, Modric en vele anderen, je krijgt hem niet te pakken, zo slim is die.

Maar laten we wel eerlijk wezen. Bombanera99 heeft het voetbal uitgevonden, en zijn woord is wet. Mensen zoals Cruijff, van Gaal of Miechels waren natuurlijk allemaal pannekoeken vergeleken met hem!

Het is gewoon humoristisch te zien dat er iemand met zoveel nijd en jaloezie tegen lands mooiste club bezig te zien. Echt amusant

Aangepast op 16 april 2019 om 19:22 door myajaxforever.

17 april 2019 om 11:06
#54

Iets met spijkers, koppen en slaan.

16 april 2019 om 10:33
#9

Ben het hier helemaal mee eens. Geweldige voetballer, begrijp me niet verkeerd, maar ook afgelopen wedstrijd tegen Juventus zie je dat De Jong vooral heel goed is op zijn eigen heflt. Op de helft van de tegenstander waar de ruimtes kleiner worden en je sneller moet denken is hij een heel stuk minder dan als hij de bal kan ophalen bij zijn eigen verdediging, waar er ruimte en vaak ook tijd is.

16 april 2019 om 10:45
#13

Ik vind Virgil van Dijk ook een stuk minder als hij als linksbuiten in een een tegen een zijn man uit moet spelen. Dat is toch een non discussie. Frenkie de Jong heeft zich ontwikkeld tot een spelmaker die voor zijn verdediging speelt die met zijn dribbels een overtal kan creã«ren en bovendien nog een hoop ballen veroverd. Dat is toch wat hij is. Daar is hij ook verschrikkelijk goed in en dat heeft hem ook zijn transfer naar Barcelona opgeleverd.. Je moet hem ook niet gebruiken als een Ziyech, Ozil of Van der Vaart. Hij is een ander type speler.

Aangepast op 16 april 2019 om 10:45 door RedBaron.

16 april 2019 om 10:48
#14

IK heb het ook niet over een situatie waarin De Jong linksbuiten staat, maar op een afstand van 30 meter van de goal van de tegenstander. Als je er echt zin in hebt moet je de wedstrijd tegen Juventus van afgelopen woensdag maar terugkijken en dan zie je wat ik bedoel.

Waarom ik aanhaal dat hij minder is hoe dichter hij bij de goal van de tegenstander komt, is omdat de uitspraak van Van der Vaart erover gaat dat De Jong te weinig goals en assists geeft. Ik denk dat hier een heel logisch verband tussen is, omdat als je wedstrijden kijkt je ziet dat De Jong vooral heel erg goed is op zijn eigen helft. Dit is natuurlijk ook een kwaliteit: geweldige opbouwer. Maar het onderbouwt wel de uitspraak van Van der Vaart.

16 april 2019 om 13:00
#25

@amazingninja

Je vergeet alleen dat De Jong bij Ajax fungeert als een verdedigende middenvelder die het spel maakt. Zijn kwaliteiten liggen inderdaad niet voorin op dit moment en dus moet je hem daar ook niet op beoordelen.

Ook Van Der Vaart maakt die fout. De Jong hoeft niet goed te zijn zo'n 30 meter voor de goal van de tegenstander. Het voordeel is dat hij dat waarschijnlijk nog wel gaat ontwikkelen.

16 april 2019 om 14:51
#32

Als ajax met een verdedingslinie speelt die zowat op de middenlijn speelt, dan staat de jong ongv op 30/40 meter van de tegenstander zijn goal. Bij Barca zal dat niet anders zijn. Dus daar moet die wel op beoordeelt worden en op dit moment is die beoordeling dat hij daar niet hetzelfde niveau haalt als op zijn eigen helft. Is ook geen verwijt ofzo, die gast is 21. Genoeg tijd om zich daar te verbeteren.

16 april 2019 om 12:23
#18

Ik hoop zo vreselijk erg dat je elk woord wat je zegt in deze reactie niet serieus meent

16 april 2019 om 19:23
#45

Zeer goede analyse! Ookal ben ik gecharmeerd van Frenkie dit seizoen, ben ik het wel met je eens over dit. Een De Bruyne of Eriksen zijn daarin bijvoorbeeld stukken sterker

16 april 2019 om 10:31
#6

Op de reacties hierboven:

Xavi: 106 goals en 208 assists in 851 wedstrijden (bij 0.36 goals per wedstrijd betrokken)

Iniesta: 60 goals en 146 assists in 697 wedstrijden (bij 0.30 goals per wedstrijd betrokken)

De Jong: 21 goals en 25 assists in 158 wedstrijden (bij 0.29 goals per wedstrijd betrokken, maar hier zitten ook goals/assists uit de beloften competitie bij)

De Jong zonder beloften competitie: 14 goals en 23 assists in 139 wedstrijden (bij 0.26 goals betrokken per wedstrijd) Dit is inclusief zijn wedstrijden in de Kkd, dus er moet wel een kanttekening gemaakt worden dat Iniesta en Xavi hun statistieken op een veel hoger niveau, met veel sterkere tegenstanders haalden.

De Jong zonder KKD en beloften competitie: 6 goals en 12 assists in 93 wedstrijden (bij 0.19 goals per wedstrijd betrokken).

Op het hoogste niveau heeft De Jong dus bij lange na niet de efficientie die Xavi en Iniesta hadden. Dus om te zeggen dat Xavi en Iniesta weinig goals assists hebben: Voor Iniesta ja, voor Xavi vind ik bij 314 goals in 851 wedstrijden betrokken gewoon heel erg goed. Maar beide heren halen nog steeds veel betere cijfers dan De Jong. Dus Van der Vaart heeft wel degelijk gelijk.

Busquets: 13 goals en 35 assists in 527 wedstrijden (bij 0.09 goals per wedstrijd betrokken)

Busquets heeft dus heel erg weinig rendement qua goals/assists, maar je kunt discussieren dat zijn rol op het veld totaal niet te vergelijken is met die van De Jong. De Jong heeft de vrijheid om overal en nergens te lopen, Busquets speelt voornamelijk in de middencircel.

16 april 2019 om 11:11
#16

Grappig dat je het zegt, want De Jong speelt gewoon 90% van de tijd in de middencirkel net als Busquets.

16 april 2019 om 15:08
#34

Hi staat wel wat verder naar voren de de middencircel, want daar staan De Ligt en Blind met die hoge verdedingslinie die ajax hanteert. Maar alsnog, elke keer dat hij dichter bij de goal van de tegenstander komt wordt zijn spel zwakker dan wanneer hij dichter bij zijn eigen verdediging staat. Is ook niet erg, is pas 21 en kan zich nog veel verbeteren, maar bij Barca zal die ook op 30 meter van de goal van de tegenstander opereren, dus wel ahndig als die daar beter wordt.

16 april 2019 om 12:49
#23

@amazingninja: Goed dat je naar data kijkt maar jij doet aan data-shopping. Je hebt een conclusie en pakt de data erbij. Vervolgens maak je de jong zijn cijfers slechter door er kanttekeningen bij te maken als sterkte van de competitie maar wat je niet doet is de sterkte van de medespelers mee te nemen en de relatieve sterkte van de eigen ploeg t.o.v. de tegenstander. In de KKD werd Jong Ajax in het jaar dat hij voluit speelde iets vaan 11e/12e. Hoe vaak komt de meest waardevolle speler van de nummer 11?

Daarnaast moet je ook de leeftijdsfactor meenemen dus waren de ratio's van Xavi en Iniesta toen zij dezelfde leeftijd hadden. Een speler is op zijn top op zijn 27/28/29e. Dan kan je naar de statistieken kijken.

Verder doet De jong heel wat meer verdedigende werk. Heb je ook gekeken naar het aantal veroverde ballen / verdedigende akties van De jong, Xavi, Iniesta en Busquets?

Anyway, je begrijpt mijn punt. Je pakt de statistieken die jouw verhaal staven. Niets mis mee maar dan is het mijn keuze om jouw cijfers niet te serieus te nemen. Nee, VDV heeft geen gelijk. VDV was een goede voetballer maar er komt een hoop onzin uit. Overigens, is de jong wel de 1e die toegeeft dat dit beter moet.

16 april 2019 om 15:05
#33

Ik geef gewoon alle data weer. Incl. KKD is hij betrokken bij 0.26 goals per wedstrijd. Ik hoop dat je het niet erg vindt dat ik de beloften competitie weglaat? Verder is de sterkte van de competitie zeker relevant. Ja je hebt relatief betere medespelers, maar de tegenstanders zijn ook beter, dus dat heft elkaar op. Een recent voorbeeld is Depay: had in de Eredivisie geen kind aan zijn directe tegenstanders (en speelde bij een van de sterkste teams), in de Premier League (speelde bij een van de sterkste teams) kwam hij bijna niemand voorbij. Dus daarom vermelde ik die statistiek zonder KKD en beloftencompetitie, want dat zijn zijn prestaties op het hoogste niveau. Ook is dat een eerlijkere vergelijking omdat de statistieken van Xavi/iniesta/busquets uit hun Barca B tijd niet zijn meegenomen. Dus dit is een vergelijking van hun prestaties op het hoogste niveau. Voor de drie spanjaarden zijn dat ook de Wk's en Ek's en alles waar de tegenstand ook heel erg hoog is.

Verder spreek je jezelf tegen met je eerste argument. In de KKD speelde hij bij de nummer 11, maar was hij gemiddeld bij meer goals betrokken per wedstrijd dan bij ajax 1 (wat misschien wel het sterkste team van de Eredivisie is). Dus volgens jouw argument zou een speler beter moeten presteren met betere medespelers, maar dat laten de statistieken van De Jong niet zien. Bij de nummer 11 had hij betere statistieken dan bij de nummer 1.

Ik vind de leeftijdsfactor niet relevant. Frenkie wordt op dit moment, met zijn huidige kwaliteiten, verkocht voor 86 miljoen. Dat is ook waar Van der Vaart op doelt. Dus daarom gaat de vergelijking, leeftijd buiten beschouwing gelaten, wel op.

Wellicht doet De Jong meer verdedigend werk dan Xavi/iniesa (meer dan Busquets betwijfel ik), maar dat is het punt niet dat Van der Vaart aanhaalt. Van der Vaart heeft het over goals en assists. In de reacties hierboven wordt dan de vergelijking tussen De Jong en Xavi/iniesta gemaakt dat Xavi/iniesta ook weinig goals assists hadden. Dus daarom de vergelijking op goals en assists en niet op andere punten.

Dus ik pak niet zomaar statistieken om mijn verhaal te onderbouwen. Ik pak de statistieken erbij waar Van der Vaart het over heeft en waar vervolgens andere leden de vergelijking maken met Xavi en Iniesta en De Jong. Het is niet mijn conclusie dat Xavi en Iniesta efficienter zijn, dat is gewoon een feit.

16 april 2019 om 13:12
#26

xavi haalde vrijwel al zn rendement uit vrije trappen en corners. Haalt dus hierin vooral zijn meerwaarde t.o.v. de jong uit zijn goede trap. Vrijwel het enige minpunt van frenkie en iets wat hij nog kan ontwikkelen om een van de betere spelers in de wereldtop te worden

16 april 2019 om 15:10
#35

Dus dat moet dan maar niet meegeteld worden? Een goede traptechniek is gewoon een kwaliteit net zoals snelheid, inzicht, techniek etc. Bevestigd toch ook alleen maar het punt wat Van der Vaart maakt? Xavi nam bijna alle dode spelmomenten, want dit leverde dus goals/assists op. De Jong mag niet eens dode spelmomenten nemen (waarschijnlijk door zijn, zoals jij zelf zegt, mindere trap).

16 april 2019 om 19:20
#42

mooi onderbouwd met statistieken. Nog 1 opmerking. Je zegt dat de goals en met name assists van Xavi en Iniesta op een hoger nivo zijn gemaakt. Dat klopt, maar aan de andere kant heb je ook een Messi daar die alles afmaakt. E.g Xavi geeft op eigen helft de bal aan Messi tegen Getafe en Messi omspeelt heel Getafe en maakt goal van de eeuw. Is dan een assist?

16 april 2019 om 19:50
#48

Ik weet niet wanneer iets als een assist telt. Dit is gewoon data van transfermarkt, maar ze vermelden niet wanneer iets als een assist geregistreerd wordt.

Aan de andere kant: Ajax heeft 106 goals gemaakt.... dus genoeg kansen voor De Jong om een assist te geven of te scoren

16 april 2019 om 19:54
#49

officieel is de pass van Xavi aan Messi natuurlijk een assist. Maar is geen kunst in eigen helft de bal aan een medespeler af te geven. Alleen als de medespeler Messsi is wordt de saaie breedte pass gepromoveerd naar een assist.

17 april 2019 om 00:48
#53

Als je het goed wilt vergelijken doe het dan tot de zelfde leeftijd als frenkie de jong nu is.

17 april 2019 om 20:58
#55

Waarom? Het gaat om Frenkie de Jong op dit moment met zijn huidige kwaliteiten (want daarvoor heeft Barcelona 86 miljoen betaald). Dus leeftijd speelt geen rol in deze vergelijking.

16 april 2019 om 10:32
#8

Frenkie hoeft ook niet te scoren of assist te geven frenkie moet de opbouw verzorgen van verdediging na aanval

16 april 2019 om 10:39
#10

Maar Frenkie staat ook kort voor de defensie en is dé link tussen de verdediging en het middenveld/aanval. De dirigent, degene die het tempo bepaalt, degene die zich altijd vrij speelt.

Het is zijn taak ook niet om assists te geven of goals te maken. Dat hij kan werken aan afronden o.i.d., afijn. Dat kan altijd. Maar zijn primaire taak ligt ergens anders. Minimaal 5 spelers voor hem die voor de goals of assists kunnen zorgen.

16 april 2019 om 10:39
#11

ALs van der vaart ook als CM was blijven spelen en niet als 10, had hij een mooiere carriere gehad. Gehersenspoeld door zijn trainers dat goals en assists belangrijk zijn voor een middenvelder

16 april 2019 om 10:56
#15

Zeg dat maar tegen Frank Lampard (258 goals, 178 assists in 870 wedstrijden, betrokken bij 0.5 goals per wedsrijd), Kaka (161 goals, 131 assists in 529 wedstrijden, betrokken bij 0.55 goals per wedstrijd) of Özil (103 goals, 213 assists in 571 wedstrijden, betrokken bij 0.55 goals per wedstrijd)

Middenvelders met scorend vermogen of het vermogen om anderen in stelling te brengen hebben juist ontzettend veel waarde voor een team. Kijk ook naar de laatste kampioenschappen van PSV waar Van Ginkel er meer dan 10 maakte elk seizoen.

16 april 2019 om 12:42
#20

Als je Kaka, Özil en van Ginkel vergelijk met Frenkie de Jong? Waarom vergelijk je Onana niet met Suarez? Komt op hetzelfde neer.

16 april 2019 om 14:04
#27

Ik geef aan dat een goed schot je nog geen aanvallende middenvelder maakt. Vdvaart heeft overigens per 90 minuten betere statistieken dan die spelers.

Die spelers die jij noemt raken het niveau van een Iniesta niet eens aan . En die heeft 60 goals en 150 assists in zijn club carriere. Waarom noem je Thomas Muller trouwens niet, als je je toch blind wil staren op goals/assists. Die zou bij jou dus als eerste op het wedstrijdformulier komen te staan.

16 april 2019 om 15:14
#36

@ Desteek

Ik vergelijk die spelers niet met De Jong. Ajaxia zegt: `als van der vaart ook als CM was blijven spelen en niet als 10, had hij een mooiere carriere gehad. Gehersenspoeld door zijn trainers dat goals en assists belangrijk zijn voor een middenvelder`

Hij heeft het over de carriã©re van Van der Vaart en zegt dat hij gehersenspoeld is door trainers dat goals en assists belangrijk zijn. Ook zegt hij dat Van der Vaart beter als CM had kunnen spelen om meer uit zijn carriã©re te halen. In andere woorden zegt hij dat goals en assists in zijn ogen niet belangrijk zijn voor een middenvelder. Ik maak dan het punt dat dit wel degelijk een belangrijke eigenschap is voor middenvelders en laat 3 voorbeelden zien van succesvolle middenvelders met veel goals en assists, die daarmee een meerwaarde waren voor hun teams.

Aangepast op 16 april 2019 om 15:15 door AmazingNinja.

16 april 2019 om 15:19
#37

@ajaxia

Als 29-jarige moet je Kaka toch wel zien hebben voetballen in zijn Milan tijd? Die deed tijdens zijn hoogtijdagen echt niet onder voor Iniesta.

Verder zeg ik ook nergens dat deze spelers beter zijn dan Iniesta. Jij maakt het punt dat goals/assists niet belangrijk zijn voor een middenvelder. Ik laat 3 voorbeelden zien van middenvelders die juist door hun goals/assists een erg grote meerwaarde hebben voor hun teams. Ook Müller zou je hieraan toe kunnen voegen: Voetballend niet de beste, maar door zijn goals/assists een meerwaarde voor zijn team.

En de Müller uit het tijdperk van Heynckens zou inderdaad als eerste bij mij op het wedstrijd formulier staan. Zowel aanvallend als verdedigend een topper in die tijd. Kan me nog erg goed herinneren hoe Bayern onder andere met een uitblinkende Müller het Barca van Messi/xavi/iniesta 2 keer vernederde in de CL

16 april 2019 om 11:29
#17

Van der Vaart weet toch dat Frenkie een controlerende middenvelder is? Ik zie Frenkie als de betere versie van Jorginho bij Chelsea, die scoort ook niet veel en geeft bijna geen assists, maar hij bepaalt wel het tempo en geeft veel passes naar voren

16 april 2019 om 12:52
#24

Jammer dat je in voetbal niet de voor-assist hebt, zoals bij Ijshockey. Dat zou het allemaal veel waardevoller maken. Dan komt de waarde van opbouwende spelers echt naar voren.

16 april 2019 om 15:52
#38

Je zou toch verwachten van iemand die zelf op het hoogste niveau heeft gevoetbald, dat hij wel inziet waarom Frenkie ontzettend goed is. Als je Ajax onder druk zet wordt je weggespeeld. Waarom omdat Frenkie met een tempoversnelling of een korte draai in een klap onder de druk vandaan komt waardoor je opschuift. Voor goals hebben we Tadic, Neres, Ziyech, Van de Beek, Dolberg of Huntelaar.

16 april 2019 om 16:51
#40

De rol van een nummer 6 is het spel verplaatsen van verdediging naar middenveld/aanval.
Dat is je primaire taak en daar is hij heel goed in.
Ook is hij een slot op de deur, hij kan heel goed verdedigen.
Van een 6 hoef je niet veel meer te verwachten, want je hebt 5 spelers voor je staan die aanvallen.

Aangepast op 16 april 2019 om 16:52 door Superman123.

16 april 2019 om 19:13
#41

Wauw, je mag op dit forum geen kritiek op frenkie leveren geloof ik. Beetje realisme kan geen kwaad bij de ajax fans. De jong is een geweldige voetballer en ik geniet van zijn spel, maar ik lees hier xavi, iniesta??? Hij zou het niveau kunnen halen gezien zijn leeftijd. Maar hij is nog mijlen mijlenver verwijderd van dat niveau. Stop met dat hype, iedereen ziet dat het een goede speler is. Hij moet alleen nog zo'n lange weg afleggen. Ik zal een touw neerleggen voor de ajac fans. Dan kunnen jullie jezelf uit frenkie zn kont trekken. Nu dat is gezegd op naar de overwinning in Turijn en hopelijk speelt frenkie een lekkere pot

16 april 2019 om 19:26
#46

Ik vind dat pakweg de helft van de reacties echt totaal niet objectief is. Als het precies dezelfde speler was maar hij niet Frenkie de Jong uit Nederland was maar Luis Alberto uit Paraguay had dan durf ik er op te wedden dat men opeens een heel andere mening over zijn kwaliteiten had.

Aangepast op 16 april 2019 om 19:26 door Kaka8Xavi6.

16 april 2019 om 19:37
#47

Mee eens, de meeste mensen zeggen dat de jong al verder is dan dat hij daadwerkelijk is. Gevolg is dat mensen gaan kijken ook geen ajacieden. En zien dat die nog niet zo ver is als ze zeggen. Als je dit dan zegt dan heb je dan geen verstand van voetbal volgends de meeste hier 🤣🤣

17 april 2019 om 00:47
#52

Frenky maakt elk team sterker. Hij is een rustpunt aan de bal (balvast) en zorgt steeds voor overtallen op het middenveld. Bovendien is hij verdedigend enorm sterk, pakt veel ballen af, onderschept veel ballen en kan door zn snelheid heel veel corrigeren. Een hele bijzondere speler die met geen enkele andere speler te vergelijken is. Uniek in zijn soort. Hij is geen nummer 10 die in de kleine ruimte de steekpasjes kan geven en ook nog kan scoren maar doet zoveel andere belangrijke dingen voor het team dat hij elk team aanzienlijk sterker maakt. Sublieme zet van Barcelona om hem aan te trekken. Overigens moet Frenky niet met een Iniesta of Xavi worden vergeleken. Allebei hele andere spelers met andere kwaliteiten maar beiden zeker niet met de bijzondere (corrigerende) kwaliteiten van De Jong.

Het is niet meer mogelijk om op deze video te reageren.

Populairste video's

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren
v