psv-gomes
Algemeen
Vrienden (2)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Dinsdag, 4 mei 2010
  • psv-gomes
  • 0 punten
  • Lid
  • Definitieve ban
  • 728
  • 27 jaar (21-11-1994)
  • veehouderij
  • 2
Persoonlijke berichten
6 juni 2012 om 14:01
#1

Even een reactie naar aanleiding van je stukje, aangezien het te off-topic was om daar te plaatsen .

Helaas roepen mensen graag dingen uit onwetendheid. Net als dat de eindrangschikking van de Eredivisie doorslaggevend is om te bepalen of individuele spelers beter of slechter zijn dan andere. Wat een opportunisme ten top zeg.

Mensen die trouwens roepen dat Ajax en Feyenoord zoals vanouds weer om de titel zullen gaan strijden, zijn ofwel ouder dan 65, ofwel onwetend. Waarom? Omdat PSV al een rol speelt in de top sinds de vroege jaren 60. Zelfs in de jaren 70, waarin Feyenoord en Ajax de Ec-1 wonnen, pakte PSV al vijf keer de titel. Dit laatste merkte ik trouwens ook pas kort geleden op, dankzij het ouwe vertrouwde Wikipedia.

Ik denk ook dat de Randstadgeorienteerde media een grote rol in dit verkeerde beeld spelen.

Het klinkt misschien vreemd, maar op de een of andere manier kijkt men in grote delen van Nederland raar, of zelfs negatief, naar zuiderlingen, en vrijwel alles dat ermee geassocieerd wordt. Zo snapte men in Friesland bijvoorbeeld pas na een jaar dat ik toch echt geen Belg maar een Brabander was...

Zelf denk ik dat dit te maken heeft met het geloofsverschil vanuit vroeger (katholiek vs. protestants), wat zich nu nog uit in de verschillende opvattingen over gezelligheid, humor en zelfspot. Al vervaagt die grens wel steeds meer natuurlijk :).
Maar goed, dit kun je alleen weten als je frequent in vele delen van Nederland komt, daar waar een gemiddelde Randstedeling niet buiten de eigen streek en polder komt.
In dat opzicht denk ik dat niet de mensen uit Brabant en andere mensen die voor PSV zijn, maar bepaalde mensen uit de Randstad het meest provinciaal zijn (om het even lomp te zeggen). Die kijken immers vaak niet verder dan hun neus lang is. Maar goed, dit is slechts een gegeneraliseerd beeld dat niet altijd opgaat natuurlijk.
Helaas werken er veel van dat soort kortzichtige types in de Hilversumse (”,nederlandse”:) media, waardoor deze stereotypen alleen maar versterkt worden. En tja, volgens bijna alle mensen staat de media voor objectiviteit en waarheid, wat slechts ten dele waar is.

Erg kwalijk, maar goed, veel doe je daar niet aan :). Zoveel mogelijk tegen die foute beelden in proberen te ”,schoppen”,, maar stiekem maakt dat het alleen maar leuker voor mij om Psver te zijn !

Hoe kijk jij er tegenaan?

Aangepast op 6 juni 2012 om 14:07 door t0mmy_PSV.

6 juni 2012 om 21:21
#2

Nou ik vind dit gewoon een anti psv-forum. Het is zelfs zo geweest dat zelfs ajacieden Feyenoord gingen steunen. Ik kan wel zeggen dat ze jaloers zijn met hun theorieen over een koopclub enzo maargoed je doet er schijnbaar niks aan want die moderators die sporen ook niet.. Ik kom bijvoorbeeld uit Limburg en heb toch een gruwelijke hekel aan mensen die in de stad wonen bijvoorbeeld. Het is overal zo slecht als maar zijn kan.

Aangepast op 6 juni 2012 om 21:22 door psv-gomes.

12 juli 2012 om 23:15
#5

Bedankt voor de link.
Interessante info.

Gebruiken zou ik zeggen en dan bij iedere post wanneer zo'n ajax nitwit weer eens over gemeente steun of lening begint.
Tot vervelens toe doen, anders dan blijft dat domme geseik maar aan de gang.

18 september 2012 om 21:46
#8

Barry

20 september 2012 om 12:44
#9

Goere

22 november 2012 om 22:41
#10

Dit is dus Konoplyanka.

24 november 2012 om 15:19
#11

Op het gebied van landbouw zou ik niet naar Rusland gaan. Mensen uit de dorpen hebben het vooral om zelf te kunnen overleven en in de kou kun je niet verwachten dat er uit de grond groente of aardappels groeien. Rusland is vooral een druk land die het moet hebben van winkels, theater, bioscopen, openbaar vervoer etc.

24 november 2012 om 15:23
#12

Enne, 1 van de weinige Russen waarmee je het eens bent? Volgens mij ben ik de enige Rus die hier reageert.

15 januari 2013 om 18:06
#13

Prachtig profiel! Past mooi bij je club ook!

Ik kom zelf uit Brabant en aangezien ik nu al een tijd in Barcelona verblijf is het fijn weer eens want platteland omgeving te zien. Hulde! :D

15 januari 2013 om 21:24
#14

Nou, om eerlijk te wezen is het hier op dit moment ook niet echt strandweer haha :) Graden of 6/7 voor de komende week, meer zal het echt niet wezen.

Ik zit in Barcelona voor het afstuderen momenteel maar ik ga hier na dit schooljaar (en dus na het papiertje) een mediabedrijf op zetten gespecialiseerd in Live-streaming. Waarom in Barcelona? Aangezien het hier een paradijs is voor bedrijven, gezien de belastingen enzo! Vandaar. Bovendien is het überhaupt een geweldige omgeving en mogen we over het algemeen niet klagen over het weer.
Volg het voetbal in Nederland nog wel via internet, maar de Liga Bbva is toch makkelijker bij te houden vanaf hier haha. Maar het zal een spannende ontknoping worden in Nederland denk/hoop ik. Dat de beste moge winnen natuurlijk! :)

18 februari 2013 om 10:29
#15

Tja, het is wel heel erg makkelijk om dat kuddevolk van dat amsterdamse clubje over de zeik te krijgen.

Maar het aantal reacties naar mij toe in dat topic stijgt en stijgt.... tot m'n groot genoegen.
Ik heb ze kennelijk in hun hart geraakt met duie ontmaskering..

12 maart 2013 om 21:58
#16

Ik bedoel er op zich niks mee, over het algemeen ziet men 'boeren' gewoon nog steeds als wat simpeler oftewel wat dommer, minder ontwikkeld zeg maar, beetje wereld vreemd.. Maar dat is in deze tijd natuurlijk niet meer zo, het was een domme toevoeging maar als reactie op sociale werker ga maar sneeuw ruimen. Als iemand dan dus zogenaamd leuk wil doen is dat geen teken van intelligentie maar van zwakte omdat je geen woorden meer hebt en dan kan je wat terug verwachten.. Ik bedoel als je niet eens goed kan lezen.. Kijk moet er eigenlijk niet eens op reageren vond het extra leuk omdat het over sneeuw ruimen ging en ik ver weg ben van welke kou dan ook :D

13 maart 2013 om 11:01
#17

Dat komt omdat het geld van een overheid komt. De gemeente was niet verplicht om de grond te kopen, maar was wel de beste partij om dat te doen. een gemeente of een overheid kan tegen gunstigere rentetarieven lenen, dan een particulier. En die gunstigere tarieven komt Psv ook een stuk beter uit. en aangezien de gemeente dus de grond heeft gekocht en diezelfde grond weer in erfpacht heeft naar Psv toe. Is het een soort steun aan Psv. Vandaar dat Psv op nummer 3 staat. Directe steun is niet toegestaan met belastinggeld. maar er zijn genoeg omwegen te bewandelen. En dat hebben nu al heel wat clubs gedaan. Niets mis mee. Het is jammer dat men alleen Psv mee veroordeeld, en de rest niet. Maar we raken er aan gewend toch? Al het nieuws rond Psv wordt meestal negatief gebracht en krijgt veel kritiek. terwijl de andere clubs net zo goed kritiek mogen hebben.

9 juli 2013 om 14:01
#18

Niet meer van die onzin op mijn profiel zetten!

Aangepast op 16 juli 2013 om 13:54 door watcher38.

15 juli 2013 om 12:42
#19

ik heb je gewaarschuwd

15 juli 2013 om 23:47
#20

wacht maar af

2 augustus 2013 om 08:24
#21

psv-gomes 3 augustus 2010 om 19:19 #421

Die de zeeuw snapt niet waar hij over praat .
zeker met el hamdoui erbij hebben we de beste papieren
Ajax 1ste blijf dromen.
Goeie humor voor iedereen die niet voor ajax is.

Trouwens thuis gelijkspelen tegen Paok ?
Als ik ajaxcied was zag ik de bui al hangen maar ik ben er geen dus dat scheelt
Aangepast op Dinsdag, 3 augustus om 19:29 door psv-gomes.

DIt was jou reactie 3 jaar geleden op De Zeeuws voorspelling dat Ajax kampioen werd, Twente tweede en PSV derde. Zo zie je maar hoe het kan lopen aangezien het exact klopte een jaar later. En de CL werd zoals je ongetwijfeld weet gewoon bereikt na uitschakeling van Paok en Kiev.

2 augustus 2013 om 14:52
#22

Ik las het toevallig omdat je de onderste reactie hebt op het artikel bij 'drie jaar geleden' onderaan de Voetbalzone pagina. Maar goed, sorry als je het niet leuk vind om zelf terug te zien hoe het kan lopen in de voetbalwereld.

15 augustus 2013 om 22:37
#23

Zag dat je iets in 2012 bij Guaporte over overheidssteun heb gehad...
Ajax heeft nooit, maar dan ook nooit overheidssteun gehad.
De Arena is niet van Ajax, daarnaast is het winstgevend en is het door meerdere partijen gebouwd
1. Financiering van de kale bouwkosten
Omdat Ajax zelf destijds ‘geen cent te makken’ had op het moment van de bouw, werd het door andere partijen gefinancierd. De Amsterdam Arena NV werd opgericht, die een aandelenkapitaal van 70 miljoen euro uitgaf. Dit kapitaal is ingebracht door:
- € 9,1 mln door de club Ajax *
- € 31,8 mln door de gemeente Amsterdam
- € 29,5 mln door private partijen
Samen € 70,4

De rest werd ingebracht door
- € 20,4 miljoen ingebracht door ‘founders’ **
- € 4,5 miljoen als bijdrage van het ministerie van Wvc. (sport)
- € 31,8 miljoen als hypothecaire lening. Rentekosten komen ten laste van de exploitatie stadion
Daarmee komt het totale vermogen op € 127 miljoen.

Bij PSV is het grond onder het stadion gekocht onder het motto, bestemmingsgrond, waardoor het te hoog getaxeerd is aangezien je niks met die grond kan, er staat immers een stadion op.
Dus van een 'bestemming' van die grond is geen sprake.

Amsterdam heeft de grond van 'de meer' gekocht omdat deze dus plaats kon maken voor infrastructuur.
Een bouw van een stadion dat multifunctioneel is en winstgevend is is dus iets totaal anders dan geld geven voor grond, wat niets waard is en dat geld voor transfers te gebruiken.

Bij de Arena staan nu allemaal gebouwen ter waarde van enkele honderden miljoenen zo niet meer.
Het was namelijk eerst een kale vlakte, nu staat er de Hmh, Arena, Decathlon, Villa Arena, Deutsche bank, woongebied naast bijlmer Arena.
Etc etc.

Dus dat stukje gaat niet op.
Ajax heeft dus geen staatssteun gehad, ook de Arena niet.
Het was namelijk een investering.
Hetzelfde als dat de overheid voor bijvoorbeeld een woonwijk betaald, meer mensen e.a =, meer waarde.

15 augustus 2013 om 23:22
#24

Het stadion is niet van Ajax, Ajax huurt het voor 3 a 4 miljoen per jaar.
Ajax zelf investeerde in die tijd 21 miljoen gulden.
omgerekend nu 9 miljoen euro.
in die tijd was 21 miljoen gulden heel veel.
Dit was geen `,staatsteun`, zoals dat bij PSV wel gezien kan worden.(door andere)
Er zit toch duidelijk een verschil tussen `,het bouwen van`, en het kopen van nutteloze grond onder het PSV stadion...
Wat wilt Eindhoven er mee doen?
Een zwemparadijs maken onder het stadion?

En het bouwen van een multifunctioneel stadion is juist goed, dit kan voor allerlei doeleinden worden gebruikt.
Sport is toch een ding dat aangemoedigd moet worden.

Persoonlijk vind ik geen van beide daadwerkelijk 'echte staatsteun' zoals je ziet bij bedrijven en banken.
Maar de soort die het er het dichtbij komt is in mijn ogen dat van Psv.
Als ik dan sommige reactie's las waarbij mensen Ajax er bij halen vind ik het toch simpel gedacht aangezien er bij Ajax geen sprake van is geweest.

Aangepast op 15 augustus 2013 om 23:25 door NDisdenaam.

17 augustus 2013 om 15:10
#25

Hehe Psv'er met zo'n achtergrond. Geniaal.

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren