Alhoceima1982
Algemeen
Vrienden (7)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Maandag, 28 juni 2004
  • Alhoceima1982
  • 73 punten
  • Lid
  • Geen ban
  • 85
  • jaar (--)
  • Amersfoort
  • 7
Persoonlijke berichten
15 november 2010 om 21:57
#1

He Alhoceima1982, hoe komt het zo dat jij ook het B elftal volgt? Via de satelliet ofzo? Beroepsmatig?

Voor de rest ben ik niet nieuwsgierig hoor

Wat vind je van de speler Afellay en wat vind je van het optreden van Villa tot nu toe?

Groet,
Spionkop

16 november 2010 om 10:38
#2

He Spionkop,

De reden is heel simpel eigenlijk. Ik volg Barça al sinds jongs af aan. We zijn van huis uit opgegroeid met de club. Daarnaast heb ik (door de club eigenlijk) een paar jaar in Barcelona gewoond. Ik volg eigenlijk alles van FC Barcelona: jeugdvoetbal, basketbal, zaalvoetbal, handbal, hockey etc. Ik kan alles volgen via de Dreambox. Ideaal systeem om al het voetbal en andere sporten te zien. Dus het is niet beroepsmatig...alhoewel. Ik ken Sandro Rosell persoonlijk en ik heb hem wel vorig jaar gemaild met de vraag of hij aub Ibra en Chigynsky kan verkopen :-).

Afellay is in potentie een goede speler. Ik weet alleen niet of hij een Barça speler is. In mijn optiek zijn er maar een paar spelers buiten de jeugdopleiding om die bij Barça kunnen spelen. Je moet zoveel extra kwaliteit hebben om als buitenstaander je snel het systeem eigen te maken. Het grappige is dat ik Afellay beter vindt als de gekochte spelers op de bank: Adriano, Mascherano, Maxwell etc. Maar de jongens in de jeugd zijn weer beter als zowel Afellay als die jongens op de bank. Ze kunnen ook niet al die jongens van Barça B een elftal hoger laten spelen omdat Barça B zelf in de Segunda Division A spelen (de Jupiler League van Spanje) speelt.

Villa speelt goed in het systeem. Hij doet alles wat hij moet doen en de doelpunten komen dan ook vanzelf. Voor mij is de ideale Barça spits Eto''o. Hij heeft een standaard gezet voor wat een Barça spits moet hebben. Het is niet een normale spits positie vergeleken bij andere clubs. Een Barça spits moet ongelofelijk veel druk zetten, moet de vleugels bezetten zodat Messi de spitspositie kan bezetten, de combinatie aangaan, komen vanaf de flanken en natuurlijk ook nog scoren. Ik begreep daarom ook de aankoop van Ibra niet. Ik zei al jaren dat hij geen Barça spits is of kan zijn. De enige in de markt die het bijna net zo goed kon invullen als Eto''o was David Villa. Ik zou zelfs (als Eto''o toch weg moet) gewoon met Bojan het hele vorige seizoen hebben gespeeld. Die kan namelijk wel doen wat Eto''o doet.

Heb jij nog een specifieke voorkeur voor een club?

30 november 2010 om 09:02
#3

Prima potje,

gefeliciteerd met de prachtige overwinning.

zal het nu weer even afgelopen zijn met de kritiek op Barcelona?

we zullen het beleven, maar deze overwinning staat en ook al win je er maar 3 punten mee...

het is een overheerlijk gevoel om in een directe clash te winnen.

Groet,
Spionkop

6 december 2010 om 00:44
#4

Hey Alhoceima1982, ik wou even zeggen dat ik je reacties bij het topic ''Ik verwacht in ieder geval op het podium te staan'' prachtig vond!!! Ik hoop van harte dat 1 van het beste trio ter wereld de prijs pakt.

6 december 2010 om 09:39
#5

Beste Alhoceima1982,

Net zoals de meeste mensen hier surf ik vaak op voetbalzone om de laatste voetbalnieuwtjes te bekijken. Meestal neem ik dan ook de reactie/discussies door die daar op volgen. Dit om een goede mening te vormen maar ook vanwege het vermaak.
Zelf plaats ik weinig tot geen reacties, vaak vind ik het niet zo interessant om mijn mening op internet te profileren, aangezien het zelden tot nooit tot een goede discussie komt. Vaak is men op internet wat ongenuanceerd.
Zo las ik vandaag het bericht over de gouden bal met betrekking tot sneijder. Ik moet zeggen dat ik sneijder een aardige voetballer vind en bij vlagen speelt hij weergaloos. Ik ben echter absoluut geen fan, zijn media imago komt vaak wat arrogant en associaal over en daardoor ben ik op een negatieve manier beinvloed. Zo ook bij dit bericht, het zou wat sjieker zijn als hij niet zo hoog van de toren zou blazen.
Na het bericht gelezen te hebben scrollde ik door naar de reacties en zo las ik ook de jouwe. Laat ik vooropstellen dat ik een groot fan van Messi, Xabi en Iniesta. Het voetbal wat zij en jouw geliefde Barcelona laten zien is soms buitenaards... Toch vind ik het moeilijk te begrijpen dat een supporter voor deze sympathieke club zo''n onvermogen heeft om een fatsoenlijke discussie te voeren. Je praat ongenuanceerd, onderbouwt je meningen met non-argumenten en tot overmaat van ramp ( moet je ook nog even pronken met het feit dat je connecties hebt met mijnheer Sandro ( de plausibiliteit daarvan daargelaten ). En tevens hiermee zelf de arrogantie ten toon spreidt die je gewend bent van juist Sneijder, de man waar het bericht over ging. En waarover jij geen goed woord kon spreken.
Je deed dit in zo''n mate dat ik, een lezer, een intense hekel aan jou begon te krijgen en graag mijn ongenoegen wilde uiten met dit bericht. ét voila het is eruit.

Verandert dit je houding, waarschijnlijk niet, net zoals je hier niks van zult leren. Ik ben in ieder geval blij dat iemand, ik, het tegen je zegt.

m.v.g.

Lars

6 december 2010 om 11:40
#6

Hey,

Ik lees hierboven dat je ook het basketbal van Barcelona volgt?
Moet ik eigenlijk ook eens doen, is het om aan te zien?

Overigens ben ik het met je eens wat je zegt over Afellay in je reactie op Spionkop. Barcelona is op zoek naar zeer specifieke kwaliteiten in een speler om mee te komen. Persoonlijk denk ik dat een vd Vaart met zon hoge handelingssnelheid en korte spel beter zou passen. Maar we zullen zien he.

Villa heeft zich overigens inderdaad uitstekend aangepast en voelt zich ook niet te goed om in dienst van het team van links te komen bijvoorbeeld. Ondanks dat het zijn doelpunten geen goed doet. Met je mening over Zlatan ben ik het ook eens. Zlatan is echt een geweldige spits, een van de betere in de wereld, zolang ie in je systeem past. Zlatan past gewoon perfect in Italië, daar heeft ie lekker creatieve vrijheid enzo.

Ciao

6 december 2010 om 18:04
#7

In je reactie op Suna las ik dat je mijn term verwende verkeerd op had gevat.
Ik bedoelde enkel dat barcafans zichzelf elke keer weer kunnen verheugen op intergalactisch spel van Barcelona. Dus jullie worden elke keer verwend met een mooie pot voetbal, zoals kleine kinderen worden verwend door sinterklaas :) En dat de club ook een donkere periode heeft gehad snap ik ook nog wel, maar veel fans zijn die periode, terecht, al vergeten en meten met de maatstaven van tegenwoordig. Sneijder speelt in een heel andere stijl dan barca, maar hoe hij speelt speelt ie goed en rendabel. Wat dat betreft vind ik hem dan wel van wereldklasse. Je hebt misschien wel een punt dat hij dat ook langer moet tonen om echt als wereldt O P P E R te boek te komen.

p.s. Je hebt (helaas) gelijk gekregen wat betreft de shortlist voor de gouden bal.
Maar alle 3 de voetballers zijn toppers en verdienen het dan enigszins ook wel. Ik zou echt nooit 3 spelers van hetzelfde team op een shortlist zetten.

Aangepast op 6 december 2010 om 18:06 door Shorty1991.

6 december 2010 om 18:09
#8

Haha ja die wedstrijd Barcelona - Lakers heb ik wel gezien.
Barca speelde leuk en goed, vooral Rubio (wat een held is dat) was erg goed. Jammer dat die jongen ondanks dat ie gedraft is nog niet in de NBA speelt. Overigens denk ik niet dat Barcelona in een regulier seizoen van de Lakers zouden winnen, zon pre-season game is toch echt andere koek. Een NBA seizoen duurt ook nog eens 82 wedstrijden minimaal, het zou moeten blijken of Barcelona dat aan zou kunnen. Overigens is Europees basketbal puur basketbal technisch gezien mooier dan Nba, NBA is gewoon veel spectaculairder.

Op jouw aanraden zal ik me dan eens gaan richten op Barca :D

6 december 2010 om 19:12
#9

ja rojadirecta gebruik ik al dus dat komt wel goed :)
Europeanen zijn veel meer puur techniek, goed schot en net wat je zegt passing game.
NBA is zo fysiek en atletisch, veel europeanen kunnen dan niet eens meekomen.

7 december 2010 om 03:56
#10

Beste Alhoceima1982,

Ik schrijf hierbij mijn tweede bericht in twee dagen, ik word zowaar een actieve poster op voetbalzone, maar dat terzijde.

Jammer genoeg heb je de essentie van mijn vorige bericht niet goed begrepen, want zoals je uit het bericht kunt opmaken ging het mij in mindere mate om de genomineerden voor de gouden bal. In mijn ogen verdient elke genomineerde speler deze. Messi, Xavi en Iniesta zijn alle drie geweldige spelers en dat heb ik ook vermeld. Dat deze drie ook daadwerkelijk in de prijzen vallen vind ik dan ook terecht. Mocht Sneijder in de prijzen zijn gevallen dan was ik daar ook niet ontevreden over geweest.
Waar het in mijn bericht wel om ging was jouw onvermogen om een fatsoenlijke discussie te voeren. Het was kortzichtig, arrogant en weinig genuanceerd. Het enige wat jij doet is stellingen poneren zonder de intentie te hebben om de kritiek van andere gebruikers tot je te nemen.
Verder vraag je me om het tegendeel van jouw non-argumenten te bewijzen, raar geformuleerd want zo lijkt het alsof ik juist jouw argumenten moet onderbouwen, Dit is natuurlijk wat minder relevant. Over je argumenten zeg ik maar één ding, doe af en toe je rood blauwe bril af en kijk wat objectiever naar Barcelona en de bijbehorende spelers.
Verder jouw tip over intense zelfonderzoek (leuk gevonden). Ik kijk kritisch naar mezelf en kritisch naar onze maatschappij, en één ding dat ik daarvan geleerd heb is het volgende, Ik heb een hekel aan kortzichtigheid en ik heb een hekel aan ongenuanceerdheid. Mensen kijken vaak niet verder dan hun neus lang is. Dit is in mijn optiek één van de grootste lasten voor deze maatschappij. Maar goed ik zal me hier niet verder over uitweiden aangezien het hoogstwaarschijnlijk toch tegen dovemans oren gericht is. Het enige advies dat ik je geef is om wat kritischer naar jezelf te kijken, doe een intense zelfonderzoek. Misschien kom je er wat verder mee in je leven.

Verder sluit ik af met een groot compliment voor jouw Barca, ze spelen geniaal en het is telkens een genot om naar te kijken. (real - Barca, voor mij één van de mooiste voetbalvoorstellingen ooit)

m.v.g.

Lars

Aangepast op 7 december 2010 om 04:02 door suna.

10 december 2010 om 14:29
#11

Hey!
Ik wou eens weten wat jij vindt van het feit dat jouw vriend en consorten hebben besloten over te gaan op shirtsponsoring? Ik snap heel goed dat ze het gedaan hebben, ook al is het wel jammer voor het image dat ze hadden.

p.s. Ik heb gister genoten van een leuke basketbal wedstrijd: Fenerbahce - Barca

13 december 2010 om 00:17
#12

Ik kan me je frustratie goed voorstellen.
Geen shirtsponsering heeft toch gezorgd voor een bepaalde flair van het barcatenue.
Echter kan ik me goed voorstellen dat het voor Barcelona op een gegeven moment haast onhoudbaar werd om zonder shirtsponsering verder te gaan. Deze deal met Qatar Foundation is dan ook zeer lucratief. Maar bah wat zal het lelijk zijn... Die miskopen waar je het over hebt, die zie jij als bezuinigingspost maar in mijn ogen zullen miskopen altijd blijven bestaan. Het is altijd maar afwachten hoe een speler in de groep ligt, zich aanpast aan het systeem etc. Van Zlatan kan je bijvoorbeeld zeggen dat hij vooraf gezien totaal niet bij het systeem paste, maar toch heeft hij het niet slecht gedaan.

Ja was zeker een leuke overwinning, heb besloten maar eens wat vaker te gaan kijken!
En wat speelt die Rubio toch geweldig, hij heeft iets nonchalants over zich heen maar speelt steengoed.
Oogt in mijn ogen een beetje als Steve Nash.

p.s. De tenues van de voetbalclub ogen altijd nog beter dan die van de basketbalclub

Aangepast op 13 december 2010 om 00:18 door Shorty1991.

13 december 2010 om 03:19
#13

Daar gaan we weer

Jij wou graag dat ik jouw non argumenten aan zou tonen zie het stuk hieronder:

een vluchtige analyse van jouw reacties met betrekking op sneijder en de gouden bal
Hij mag voor het podium staan om de voeten te kussen van die 3 giganten van spelers. In mijn ogen is het dit jaar 1.xavi, 2. Iniesta en 3. Messi. Messi is zonder twijfel de grootste speler aller tijden en Iniesta is een toekomstige Gouden Bal winnaar, maar Xavi is al sinds weet ik het wanneer mijn favoriet. Hij verpersoonlijkt de perfectie en de filosofie van FC Barcelona. Een Gouden Bal naar hem is een Gouden Bal naar iedereen die zich ooit bezig heeft gehouden met FC Barcelona sinds Joan Gamper. Visça Barça!
**weinig op aan te merken iedereen geeft zijn mening en dat gebeurt wel vaker op een forum,,**
Daar is prijs wel voor. Het is de beste speler van 2010! Het uberhaupt vergelijken van Messi met Sneijder is zo''n beetje heiligschennis. Een Messi die zo goed heeft gepresteerd als Messi vorig jaar bij bv. een Sparta zou dus nooit de beste speler van de wereld kunnen worden? Is onzin toch. Dat is het probleem juist. Sneijder was in de vorm van zijn leven en zelfs in die vorm is hij geen schim van die 3 wereldtoppers. Messi heeft keer op keer prijzen gepakt met de jeugdteams van Argentinië en met een normale trainer waren ze dit jaar ook in de finale gekomen. Dat ligt niet aan Messi. Als we die redenatie doorvoeren is het ook de schuld van Sneijder dat Inter dit jaar slecht speelt....
**hier begin je met speculatie, je weet niet hoe het met een andere trainer zou zijn gegaan.. speculatie is een non-argument**
sneijder is geen schim van die wereldtoppers, tja, het is lastig om deze spelers te vergelijken messi is een aanvaller en de andere twee zijn volstrekt verschillend tenopzichte van sneijder toch kun je niet ontkennen dat sneijder fantastisch heeft gespeeld
Aan deze reactie klopt heel veel niet. Allereerst ga je de vergelijking met Messi trekken. Nogmaals Sneijder en Messi liggen lichtjaren uiteen
**messi en sneijder zijn niet te vergelijken, twee totaal verschillende spelers. Ik zal niet ontkennen dat ik messi een betere speler vind.**
. En bij Argentinië ligt het wel aan de trainer. Dat ze werden weggespeeld door Duitsland zag iedereen al van mijlen ver aankomen. Geen enkel team dat 80m heeft tussen de spits en de laatste man zal ook maar ook iets winnen. Vooral niet met de zwakke verdedigers die hij heeft meegenomen.
**raar dat argentinie wel wedstrijden heeft gewonnen op het wk. in jou ogen acht je dat onmogelijk?**
Waarom denk je dat Argentinië met Batista wel zo goed draait? Ik roep al sinds jaren dat ze hem als hoofdtrainer moeten aanstellen omdat hij al heeft bewezen hoe te renderen met Messi. Voetbal is heel simpel en Maradona was in zijn tijd als speler Geniaal, maar van coachen weet hij weinig. Als hij gewoon de juiste spelers had geselecteerd en in een normaal systeem had gespeeld was er niks aan de hand.ik ben er zeker van. Als Nederland de finale al haalt....
**allemaal speculatief, is een non argument...**
Ik zit om 10 over 12 achter mijn laptop om waarschijnlijk dus les te geven. Jij zit achter je computertje om les te krijgen. Maakt verder niks uit. De eerste les is gratis.
**de arrogantie druipt hier van af, ongenuanceerd is het tevens ook.**
Inderdaad je hebt te maken met geluk en dat geluk had Inter tegen Barcelona.
Geluk, misschien, een tactisch sterk neergezette formatie van Inter dat zeker. Ik moet overegens wel zeggen dat ik het een nare wedstrijd vond om naar te kijken, raar hoe barca zo lamgelegd werd.
Het is de prijs voor beste speler van 2010. Sneijder heeft al sinds juli niks gepresteerd: waar of niet? Sneijder had de laatste 6 maanden van 2009 niks gespresteerd: waar of niet. Zowel Messi als Iniesta als Xavi spelen het hele jaar al top.
**messi heeft geen goed wk gedraait, dat kan niet alleen liggen aan de coach...**
Degrote4 zegt ook dat zij dit verdien op basis van 4 wedstrijden. Als iemand dus die prijs zou krijgen op basis van een paar wedstrijden is het Sneijder wel. Ooh ja....btw. Je had het over advies geven aan een professionele voetbalinstantie...gelukkig denk Sandro er ook zo over...vertaal het maar :-).
**arrogantie, bescheidenheid siert de mens.**

''''muchas gracias por tus consejos y apoyo.
''''tots som el Barça''''

Un fuerte abrazo,
Sandro''''

Dat is het verschil....jij moet ze neerkrabbelen. Ik zou je toch graag de mails door willen mailen. Je mag me je email sturen naar mijn PM. Normaal zou ik dit nooit genoemd hebben, maar je opmerking irriteerde me een beetje :-).
**wederom erg arrogant zeker ook omdat jij een barca fan bent die het onder dit stuk het nog heeft over de nederigheid die de spelers en de coach uitstralen. Daar kan jij nog wat van leren....**
Hahahahaha....kijk je wel eens voetbal?? Heb je überhaupt tv?? Je weet zo''n zwarte doos op een kastje...tegenwoordig zijn ze wat dunner en hangen ze vaak aan de muur. Barça speelt geniaal. De eerste weken waren ze nog vermoeid van het WK en de oefeninterlands die ingepland waren, maar sinds de Atletico wedstrijd ongeveer zijn ze briljant. Ik vind persoonlijk dat je als speler geen recht hebt om dat te zeggen. Ik hoor Messi, Xavi en Iniesta dit nog niet zeggen. Het succes van Barcelona zit hem in de nederigheid die alle spelers en de trainer uitstralen. En nogmaals het is een individuele prijs en gezien naar de prestaties is Sneijder geen topspeler en verdient hij zo''n eer niet.

**gezien naar de prestaties is Sneijder geen topspeler, een non-argument! kijk naar de prijzenkast van het afgelopen jaar**:
Internazionale
* Serie A (1): 2009–10
* Coppa Italia (1): 2009-10
* Uefa Champions League (1): 2009-10
* Supercoppa Italiana (1): 2010
National
* 2010 Fifa World Cup Silver medal
Individual
# 2010 Uefa Champions League Final: '' Man of the Match
# 2010 Fifa World Cup:
* Man of the Match (4): vs Denmark (gm), vs Japan (gm), vs Brazil (qf), vs Uruguay (sf)
* Fifa World Cup All-star Team
* Fifa World Cup Silver Ball
* Fifa World Cup Bronze Shoe
# Goal.com No. 1 (1): 201045
# Uefa Club Midfielder of the Year (1): 2009-10
Dan nog de doelpunten en de assists
Doelpunten
7 Sneijder 4 Serie A 2 CL 1 CI 0 Sc
5 op het wk
assists
13 Sneijder 7 Serie A 6 CL 0 CI 0 Sc
1 op het wk

Alle buitenlandse media snappen dat je de Barça spelers op 1,2 en 3 moet hebben. Het enige niet-objectieve land is Nederland in deze.
**onzin kijk naar de italiaanse pers, platini.....**
Als iemand die prijs al zou moeten krijgen bij Inter is het Milito op basis van vorig jaar. De spelers van Barça zijn individueel goed en goed in team verband. Sneijder was een redelijk draaiende schakel in een team dat op het goede moment en met het nodige geluk (ik zeg Milito offside, Bojan terechte goal afgekeurd, vulkaan etc etc) de CL heeft gepakt.
**sneijder was de dragende speler van inter op dat moment (zie statistieken, prijzen, vraag het desnoods aan hondstrouwe Inter fans), geluk is altijd aanwezig in het voetbal, het is pijnlijk om dit als argument aan te voeren***.
Het onderbouwt mijn mening dat de individuele klasse een prijs moet krijgen. Als Sneijder wint past dat in het rijtje: Sneijder 2010, Rusland 2018 en Qatar 2022....het rijtje men snapt er weinig van

Jij snapt het! Maar zelfs over het seizoen 2009/2010 was hij niet de beste. Je vergeet dat er toen een clubje was dat de Spaanse Supercup, Europese Supercup en de Wereldbeker won met prachtig voetbal (zelfs met het balast van Zlatan).
**je hebt het nu over prijzen die alle drie zijn gepakt op basis van 3 wedstrijden....***

blijkbaar vind jij het moeilijk om kritiek tot je te nemen en ga je gelijk over in de aanval. Dat mag, alleen zo komen we nergens en dat vind ik persoonlijk wel een beetje jammer. Ik zal niet ontkennen dat er op mijn manier van discussieren iets is aan te merken. Maar ik probeer dit altijd te beperken tot een minimum. Wat jij mijn heilig verklaarde manier van discussieren noemt, zijn niet meer dan standaard waarden van een discussie zoals je die leert op school, of mee hoort te krijgen vanuit je opvoeding. Een discussie is de uitwisseling van elkaars gedachten. ik geef mijn mening en jij de jouwe, uiteindelijk probeer je het met elkaar eens te worden.soms lukt dat niet meestal ligt de oorzaak daarvan bij mensen die ongenuanceerd en kortzichtig zijn. Ik zie dit in jouw argumentatie voorkomen. Ik uit mijn kritiek daarop, en nu ben ik kortzichtig? vreemd...

TIk heb wel weer genoten van een schitterend Barca!

Pura vida,

Lars

17 december 2010 om 00:42
#14

Redouan,

Ik ben bang dat we hier niet uit gaan komen. Ik ben het met je uitleg niet eens en jij het niet met de mijne.
We kunnen de bal wel heen en weer blijven kaatsen maar het heeft weinig nut.
Het was voor mij leuk tijdverdrijf, ik hoop voor jou ook...
Verder ga ik dit seizoen ontzettend genieten van Barca ( het kijken naar mijn club kost veel moeite op het moment ). Jij als fan natuurlijk nog meer! ( Ik heb toen ik klein was misschien de verkeerde keuze gemaakt ).

m.v.g.

Lars

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Manchester United wil van Paul Pogba de bestbetaalde speler ooit in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren