Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Zo’n eindtoernooi met Oranje hoop ik natuurlijk ook ooit te spelen’

Laatste update:

Bjorn Meijer is bezig aan een fantastisch debuutseizoen bij Club Brugge. De pas net twintigjarige linksback is wekelijks basisspeler bij de regerend landskampioen van België en scoorde onlangs zijn eerste doelpunt in de Champions League. In aanloop naar de komende interlandperiode sprak Voetbalzone met Meijer tijdens het mediamoment van Jong Oranje in Amsterdam. Een gesprek over zijn band met zesvoudig international Noa Lang, de concurrentiestrijd bij de Nederlandse beloften en zijn jeugdherinneringen aan Oranje.

Door Wessel Antes

Meijer heeft het enorm naar zijn zin in Brugge, waar de vleugelverdediger voor het eerst op zichzelf woont. “Dat gaat allemaal goed. Ik zit op mijn plek, zowel bij de club als in het land België. De stap heeft goed uitgepakt en ook over mijn individuele prestaties kan ik tevreden zijn.” De aanwezigheid van Lang bij Club is fijn voor Meijer. “We hebben een goede band. Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten. Binnen de lijnen staat Noa natuurlijk vaak voor me, die wisselwerking loopt ook wel lekker!” Meijer speelde al 38 officiële wedstrijden voor Club, waarin hij goed was voor vier doelpunten en vijf assists.

De teamprestaties van Club zijn de laatste maanden een stuk minder goed. Trainer Scott Parker werd in maart al na een paar maanden op straat gezet. “We bevinden ons in een moeilijke periode, maar het is nu gewoon belangrijk dat we in play-off 1 terechtkomen”, zo stelt Meijer. “Daar hebben we nog vier wedstrijden voor en dat moet goedkomen. Daar heb ik vertrouwen in.” Club staat na de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen KV Kortrijk (1-0) op de vijfde plek in de Jupiler Pro League. Om het door Meijer geformuleerde doel te behalen moet een achterstand van twee punten op nummer vier KAA Gent weg worden geveegd.

In zijn vrije tijd keert Meijer graag terug naar zijn geboortestad Groningen. “Toevallig kom ik daar net vandaan! Omdat we zaterdag al hadden gespeeld, kon ik daarna terug naar Nederland om met mijn familie een hapje te eten voor mijn verjaardag. Daarnaast kon ik naar FC Groningen kijken, dus het kwam perfect uit zo.” Meijer is geschrokken van het incident waarbij Jetro Willems een vuistslag kreeg van een ‘supporter’ van zijn ex-club. “Dat is knettergek. Zelf kon ik het niet zo goed zien, want ik zat wat verder weg, maar de video’s heb ik uiteraard wel bekeken. Dat kwam wel even binnen ja, ook bij de directie natuurlijk.”

Meijer was afgelopen weekend aandachtig toeschouwer in de Euroborg.

Meijer mocht zich maandag voor de tweede keer in zijn carrière bij Jong Oranje melden. In september vorig jaar liet bondscoach Erwin van de Looi hem debuteren in het Nederlandse beloftenelftal. Inmiddels is de fysiek sterke vleugelverdediger helemaal gewend bij Jong Oranje. “Als je voor het eerst bij een groep komt voelt dat natuurlijk altijd een beetje onwennig, maar dat voelt nu al een stuk beter.”

ESPN-analist Kees Kwakman zei onlangs in Voetbalpraat dat hij het vreemd vond dat Meijer niet bij de voorselectie van het Nederlands elftal zat. De verdediger zelf had echter nog niet op een uitverkiezing van dat kaliber gerekend. “Ik had een oproep voor Oranje niet verwacht. Je hoort weleens wat geluiden en dan hoop je er misschien op, maar verwacht zeker niet. Ik hoop natuurlijk wel dat dat in de toekomst nog gaat komen!” De oproep voor Jong Oranje was dan ook geen teleurstelling voor Meijer. “Het is altijd een eer om hier te zijn, dus het zou gek zijn als ik hier teleurgesteld rondloop.”

In aanloop naar het meldmoment in het Steigenberger Airport Hotel sprak Meijer al met SC Cambuur-middenvelder Daniël van Kaam, met wie hij goed bevriend is. “Het is toch extra bijzonder als een goede vriend van je ook opgeroepen wordt, dus daar heb ik wel contact mee gehad. Hij is komende week in Spanje ook mijn kamergenoot.” In het Spaanse San Pedro Del Pinatar oefent Jong Oranje tegen de leeftijdsgenoten van Noorwegen en Tsjechië. Beide wedstrijden zijn vriendschappelijk.

Wat Meijer verwacht van de oefenweek in Spanje? “Zon! In ieder geval, dat hoop ik tenminste, want hier in Nederland en België is het momenteel niets. Ik heb al even gekeken naar de weersvoorspelling in Pinatar en dat zag er een stuk beter uit. Van Noorwegen en Tsjechië weet ik om eerlijk te zijn niet heel veel. Daar moet ik echt tijdens de besprekingen achter komen. Ik heb de selecties ook niet bekeken, ik ga uit van mijn eigen kracht.”

Meijer heeft zich binnen no-time geliefd gemaakt bij de fans van Club.

Of Meijer zelf tot de basiself van Van de Looi behoort zal nog moeten blijken. Met Quilindschy Hartman (Feyenoord), Mitchel Bakker (Bayer Leverkusen), Ian Maatsen (Burnley) en Micky van de Ven (VfL Wolfsburg) heeft de linkspoot geduchte concurrentie voor zijn favoriete positie. Al lijkt het erop dat Van de Ven net als tijdens de laatste drie interlands centraal achterin zal gaan spelen. “Hoe ik erop sta zou ik momenteel echt nog niet weten. Dat gaan we zien! Het is aan mij om me te bewijzen. Een concurrentiestrijd is natuurlijk ook goed, dat houdt je scherp. Ik zal er in ieder geval niet aan onderdoor gaan.”

Meijer droomde als kind al van spelen voor het Nederlands elftal. “Vanaf 2008 begon ik het een beetje mee te krijgen, maar wat het best is blijven hangen van vroeger is het WK van 2010 in Zuid-Afrika. Dat was natuurlijk geweldig. Zo’n eindtoernooi met het Nederlands elftal hoop ik natuurlijk ook ooit te spelen.” Die herinnering heeft Meijer niet voor niets. “Arjen Robben is altijd mijn grote voorbeeld geweest. Nu eigenlijk nog steeds wel. Grappig genoeg was ik eerst ook een linksbenige rechtsbuiten. Daarom keek ik graag naar zijn acties, maar ook qua mentaliteit was hij natuurlijk groots!”

Robben is voor Meijer een absoluut jeugdidool.

In het seizoen 2020/21 keerde Robben terug bij Groningen, maar Meijer speelde dat seizoen zelf nog in het Onder 21-elftal van de club. Wel mocht hij de 96-voudig international van het Nederlands elftal een aantal keer meemaken tijdens trainingen. “Dat was natuurlijk indrukwekkend, zeker op die leeftijd. Helaas heb ik geen wedstrijd met hem mogen spelen. Of ik directe duels heb gespeeld tegen hem op de training? Nee, dat ook niet. Dat is wel jammer, dat had het verhaal natuurlijk nog mooier gemaakt!”

Onder de actieve profvoetballers heeft Meijer ook een voorbeeld. “Ik kijk wel veel naar Andy Robertson, van Liverpool. Die vind ik heel goed. Het is niet zo dat ik mij tijdens het kijken van voetbal altijd focus op de linksbacks. Ik kijk meer naar het hele plaatje, want anders kan ik er ook niet echt van genieten.” Komende zomer speelt het Nederlands elftal de Final Four van de Nations League in Nederland, terwijl Jong Oranje mag afreizen naar Georgië voor het jeugd-EK. Meijer laat het op zich afkomen welke ervaring hij toe gaat voegen aan zijn palmares. “Daar heb ik echt nog niet over nagedacht. Natuurlijk wil ik debuteren voor Nederland, maar het zijn beide geweldige ervaringen. Uiteindelijk heb ik het zelf ook niet volledig in handen."

Had Meijer al bij de voorselectie van het Nederlands elftal moeten zitten?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oranje komt nog te vroeg voor deze jongen, Malacia en Blind zijn op dit moment nog beter en zelfs Ake kan er nog spelen. Is wel heel lekker bezig momenteel bij Brugge dus weet zeker dat zijn tijd nog wel komt na het EK.

21 maart 2023 om 10:08

Haha blind nog beter. Blind maakt geen eens minuten. Ik denk trouwens dat ake linksback gaat staan en dat de ligt met vvd het centrum vormen

21 maart 2023 om 10:10

Blind beter ja?! Ik denk dat dit de laatste keer is dat we Daley zullen zien bij Oranje. Koeman gunt hem zijn 100e interland en dan is het boek gesloten. Zo hoort het ook, want we moeten door selecteren. Ik had Blind sowieso al niet opgeroepen omdat hij over the hill is. Meijer doet het onwijs goed bij Club. Zijn ontwikkeling gaat sowieso als een raket. Je zag bij Groningen zijn potentie al, maar hij blijft zich maar door ontwikkelen. De keuze voor de linksbackpositie zal uiteindelijk tussen Aké, Malacia en Meijer gaan.

21 maart 2023 om 10:16

Blind was de afgelopen twee jaar al niet beter

21 maart 2023 om 10:29



Ake is op dit moment absoluut de beste keuze, met daarachter Malacia. Jonge gasten als deze Meijer, Hartman, Maatsen, Bakker en vd Ven zullen de komende jaren moeten gaan vechten om een plekje. Blind is wel echt klaar en dat was het eigenlijk al een jaar of 2 geleden. Ik neem aan dat Koeman hem tegen Gibraltar zijn 100e interland gunt en dat het boek daarna voor Blind dicht is.

21 maart 2023 om 15:54

@arie,
Ik heb Blnd ook de laatste weken weinig fout zien doen !!

21 maart 2023 om 17:13

Blind zelfs beter en dan Ake nog even daarachter plakken. Jij begint bijna de status van clowntje over te nemen van Aqua.

21 maart 2023 om 22:27

Zelfs ake. Die man is zowel als linksback als centraal de beste verdediger die we op dit moment hebben.

22 maart 2023 om 08:48

Lijkt me dat Blind na z'n uitzwaaiwedstrijd tegen Gibraltar wel klaar is in Oranje. Aké en Malacia op de back.

Leuk dat die jongen het zo goed doet bij Brugge.
Ik denk dat Aké momenteel de nummer 1 op deze positie is, daarnaast heb je Malacia en wellicht later Hartman en Wijndal op het vinkentouw zitten. Hij zit bij Jong Oranje, dan zullen ze hem vast wel volgen in zijn ontwikkeling.

21 maart 2023 om 13:46

Wijndal kan je afschrijven vind ik. Die gaat niet beter worden. Je zit met ake, Hartman, deze jongen en Malacia prima op de linksback. Rechtsback frimpong. Poh we krijgen een heerlijk team bij oranje. Jammer dat we geen super spits hebben.. misschien Zierikzee nog ooit.

21 maart 2023 om 17:07

Hoe kan je nou nu al Wijndal afschrijven? Speelt inderdaad geen goed seizoen maar is nog maar 23. Was bij AZ een fantastische back en wie weet of dat ooit weer tot uiting gaat komen. Iemand afschrijven op zn 23e omdat hij een slecht seizoen heeft is echt onzin naar mijn mening.

21 maart 2023 om 18:46

Zirkzee* en dat is echt niks.

21 maart 2023 om 22:29

Kom op man. Wijndal wordt toch echt geen oranje materiaal meer? Hij zal zich best nog kunnen verbeteren (want wat hij nu doet lijkt niet eens op voetbal) maar met malacia en ake heb je al veel betere opties. Denk trouwens dat wiindal volgend jaar heel weinig gaat spelen met hato en salah edinne als concurrenten.

22 maart 2023 om 09:35

De Wijndal van AZ vond ik wel goed hoor, die van Ajax nog niet.
Maar Malacia moet ook gaan spelen, die mag t nu ook vooral met invalbeurtjes doen, anders staat er weer iemand anders op.

Hato komt eraan, Salah Edinne speelt momenteel als middenvelder en niet als rechtsback.

Ik zie wel echt potentie bij de jongere lichting van het Nederlands Elftal. Het is geen talentenfabriek als Frankrijk heeft staan, maar er is 100% wat mogelijk op het aankomende WK.

23 maart 2023 om 09:18

Zolang Koeman er weer zit word het toch niks...met zun mooie beleid weer haha

Het ligt eraan wie er back wordt. Als dat Ake wordt dan kan hij beter zijn minuten maken bij Jong Oranje. Als Ake centraal komt te spelen dan had hij er wellicht bij gemoeten.

Gaan we nou elke poep en scheet linken aan oranje? Straks hebben een heel battalion aan spelers die gaat janken op instapgram.

De linksback positie is wel behoorlijk dik bezet bij Oranje de komende jaren. Met Aké, Malacia en over een poosje vast ook die Hartman hebben we écht uitstekende backs voor de komende 2 grote toernooien. Dan zou deze jongen echt al flinke stappen moeten maken wil hij daarbij gaan horen.

22 maart 2023 om 21:39

Deze jongen is al 3 stappen verder dan Hartman en fysiek ook veel sterker en groter en heeft potentie om beter dan ake en malacia te worden op lb

22 maart 2023 om 22:17

3 stappen verder dan Hartman zou betekenen dat je bij een europese (sub)topper speelt. Hij speelt bij Brugge. Die zouden het over 2 wedstrijden waarschijnlijk niet redden tegen dit Feyenoord. Je stelling lijkt me dus redelijke nonsens. Of hij veel potentie heeft kan ik niet echt beoordelen. Of hij beter kan worden dan Aké weet ik dan ook niet, maar vind ik best een stevige stelling. Aké speelt namelijk voor een behoorlijke club. Ik gok dat hij voorlopig niet eens op een selectie hoeft te rekenen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren