Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ibrahimovic zet direct punt achter zijn loopbaan en neemt in tranen afscheid

Laatste update:

Zlatan Ibrahimovic stopt met onmiddellijke ingang met voetbal, zo maakt de 41-jarige spits van AC Milan bekend op de middenstip van San Siro. Op zaterdag werd al bekend dat Milan het aflopende contract van de aanvaller niet gaat verlengen. Ibrahimovic kreeg zondag een officieel afscheid van Milan, dat het seizoen in de Serie A afsloot tegen Hellas Verona (3-1 winst). Ibrahimovic was door een blessure niet in staat om in actie te komen.

Ibrahimovic speelde verdeeld over twee periodes voor Milan. De laatste jaren kwam hij door blessureleed weinig meer in actie. "Toen ik hier de eerste keer kwam, gaven jullie mij blijdschap. De tweede keer gaven jullie mij liefde", zei Ibrahimovic zondag tegen de fans. "Ik wil mijn familie bedanken en iedereen die dicht bij me staat. Ik wil ook mijn tweede familie bedanken: de spelers, de trainer en zijn staf. Ik wil de directeurs bedanken voor de kans die ze me gaven."

<

"Als laatste wil ik jullie, de fans bedanken. Jullie hebben me met open armen verwelkomd en ik zal mijn hele leven een Milanista blijven. Het is tijd om vaarwel te zeggen tegen het voetbal, maar niet tegen jullie. Dit is heel moeilijk, ik ben te emotioneel. Ik zie jullie wel weer, als jullie geluk hebben. Forza Milan en vaarwel."

Ibrahimovic toonde zich vrijdag nog strijdbaar en niet van plan om Milan ondanks een aflopend contract en de nodige blessures te verlaten. "Ik ben geen opgever en voetballen doe ik het liefst. Ik heb geen rust als ik dat niet meer kan doen. Ik denk er nog niet over om te stoppen", zo klonk het in een interview met La Gazzetta dello Sport. "Ik wil verder, al moet ik wel een balans zien te vinden. Het is net als in het echte leven. Als er geen sereniteit en stabiliteit meer is, ben je een bom. En bommen kunnen ontploffen."

Voor Ibrahimovic komt er een einde aan zijn tweede periode bij Milan. De boomlange spits kwam in het seizoen 2011/12 uit voor i Rossoneri, om er in 2020 terug te keren. De voormalig aanvaller van onder meer Ajax, Juventus, Barcelona en Internazionale veroverde met Milan in 2022 de Italiaanse landstitel. Ibrahimovic kwam tot 163 duels voor zijn huidige werkgever en in die optredens wist hij 93 keer het net te vinden.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Op naar Ajax 🤣

3 juni 2023 om 17:17

Ik teken ervoor. Zelfs een 41 jarige ibra is 50 klasses beter dan brian brobbey

5 juni 2023 om 00:13

Hij is (helaas niet de enige) regelmatig uitgefloten bij Ajax. Denk dat hij leukere plekken kan bedenken.

5 juni 2023 om 09:23

En toch is hij zelf altijd bijzonder positief over Ajax en zijn tijd bij ons, dus ik denk dat het nog wel meevalt.. Maar leuke poging tot beeldvorming

Groot sportman! Zijn zelfvertrouwen vind ik prachtig!

4 juni 2023 om 23:38

Groot talent, jammer dat ie zo vroeg stopt. Had veel potentie, zonde zeg. Schijnt ook heel zelfverzekerd te zijn. Des te meer zonde dat ie door blessures geforceerd is te stoppen. Zullen nooit weten waar zn plafond ligt.

Hoeft niks en niemand meer wat te bewijzen. Top 3 spitssen afgelopen 20 jaar. Ga lekker nog een jaartje bij Malmo ballen, en geniet dan van je kids en het leven

3 juni 2023 om 20:23

Zal wel naar Monza gaan. Verwacht hem niet meer in Zweden. update: Had niet gedacht dat hij met pensioen zou gaan. Weer een icoon die stopt. Nieuwe iconen staan op. Maar voor mij zijn de “oude†(reeds gestopte) iconen altijd beter. Nostalgie noemt men dat, I guess.

5 juni 2023 om 00:11

Top 3 spitsen ben ik het niet mee eens. Heb namelijk suarez, lewandowski en benzema hoger staan. Al blijft zoiets natuurlijk objectief. Desondanks altijd kunnen genieten van ibra en zijn atletisch vermogen

5 juni 2023 om 07:41

Subjectief😉

5 juni 2023 om 13:10

De 3 die jij noemt, hebben toch wel een behoorlijk minder aantal doelpunten gemaakt.
Zlatan heeft ook veel langer in de top gespeeld.

Iconische speler, kan niks anders zeggen. Prime Ibrahimovic was zo goed. Hij had praatjes maar kon ook buitengewoon goed voetballen met een paar schitterende goals daarbovenop. Zweden-Engeland, de goal tegen NAC en zijn 1e goal in de Vs; allemaal puur genieten.!

3 juni 2023 om 17:57

De enige periode dat ik graag naar PSG keek. Hoe Zlatan daar domineerde was echt indrukwekkend.

4 juni 2023 om 23:50

Inderdaad geweldige speler, maar dat zelfpijperige gedrag kwam me echt wel de strot uit. Natuurlijk was het met een gevoel vor overacting, maar daar was ik wel klaar mee op enig moment.

5 juni 2023 om 00:21

Een CL-wedstrijd tegen Anderlecht schiet me ook nog te binnen. Scoorde in de eerste helft een hattrick waaronder een bal achter het standbeen en een kanonskogel in de kruising vanaf een meter of 25. Unieke speler die nog heel lang op het netvlies zal blijven staan.

Misschien nog bij Ajax afsluiten? scoort vast nog voor Ajax en als topscoorder

3 juni 2023 om 17:24

Man is 41 jaar en om de haverklap geblesseerd. Nee dat moet je niet willen. Bij cambuur daarin tegen wil ik hem wel hebben hoor

3 juni 2023 om 17:54

Echt, hoe dan? 41 jaar. Laat het los

Hoe gek het ook klinkt. Maar een fitte Zlatan van 41 jaar zou ik zo bij een club als Ajax of Villarreal oid in de basis zetten. Denk dat als die nog een club wil hij het beste naar een competitie kan gaan waar ze geen spijkerharde verdedigers hebben dus Duitsland of Spanje zou ik wel mooi vinden 1 seizoen en dan terug naar Zweden voor een jaartje. Maar ik denk dat hij ermee stopt. Toch een heerlijke carrière gehad. Held!

3 juni 2023 om 17:27

Amper fit helaas. Last van behoorlijk wat blessureleed maar het was genieten. Als hij echt fit was, had Milan hem zeker verlengd om erbij te houden.

3 juni 2023 om 17:28

Lopen kan hij wel echt niet meer. Maar als je heel dominant kan spelen is dat niet per se een probleem natuurlijk.

3 juni 2023 om 17:39

Nog even jaartje de CL in met Union Berlin.

Zou Ajax dit moeten doen? Lijkt me wel erg gaaf om deze legende een keer in actie te zien

Kom naar Den Haag. Op naar promotie. Dat moet je toch willen

Heeft met Maldini AC Milan terug gezet op de wereldkaart! Sinds zijn terugkeer weer kampioen geworden, halve finale CL gehaald (weliswaar zonder zijn inbrengen) en top 4 is sinds zijn komst weer ons bestemming, zoals het hoort! Zlatan bedankt! God van Milaan! En gelukkig afscheid genomen waar zijn thuis was, ZIJN club; AC Milan!

aantal europeese prijzen , 0
goede spits maar liet het ook vaak liggen.

3 juni 2023 om 17:43

aantal CL 0 ...dat bedoelde ik.

Bijzondere spits,maar is nooit de beste spits van een bepaald moment geweest , er was altijd wel iemand beter,henry drogba,villa,torres falcao,suarez,lewandoski benzema,hij heeft het wel langer volgehouden dan de namen hierboven en in de cl viel hij altijd vies tegen op belangrijke momenten

4 juni 2023 om 23:49

Haha Marieke doe even normaal hoor, spelers zoals Drogba, Falcao, Villa en ook Torres zijn echt niet beter geweest dan Zlatan. Zlatan is een tonaangevende spits geweest, een absolute legende en heeft zoveel meer gebracht dan die paar namen waar jij mee komt. Stuk voor stuk toppers maar er was maar één Zlatan. Wat mij betreft op het niveau van Henry in zijn Arsenal prime.

5 juni 2023 om 00:27

Consy. Heb jij bovengenoemde spelers bewust meegemaakt? Want dat kan ik mij niet voorstellen na jou reactie

5 juni 2023 om 13:16

Ik ook niet na die van jou.
Torres noemen is echt lachwekkend zelfs, die heeft letterlijk 1 seizoen gehad dat ie meer dan 20 goals heeft gemaakt.

Laat hem maar komen naar ajax kan die echt de winnaars mentaliteit inbrengen en iemand met heel veel ervaring en die maakt ze nog makkelijk in de ed

Gewoon lekker stoppen joh voordat het lachwekkend begint te worden op een lager niveau, moet je helemaal niet willen met zo een staat van dienst.

Dit is allang bekend aangezien Milan zijn contract niet gaat verlengen. Hij heeft dit seizoen ook nauwelijks gespeeld dus terecht. Waarschijnlijk zal die naar Monza gaan aangezien hij ook graag in Italië wilt blijven wonen. Ibra bedankt voor alles.

Wat een geweldenaar! Hij zal denk ik toch wel herinnerd mogen worden als de beste voetballer die nooit een Champions League won? Wellicht een gelijkspel met Fabregas?

Ik raakte verliefd op de voetballer Ibrahimovic toen hij bij Inter speelde. De dingen die hij daar deed en de kracht die hij uitstraalde op dat team waren geniaal en eigenlijk het echte begin van hem als absolute ster in het Europese voetbal. Hij was bij Juventus al weergaloos, maar bij Inter deed hij er echt een schepje bovenop imo.

Zijn rare fratsen werden met de tijd minder leuk, eigenlijk een beetje saai en hij viel wat in herhaling, maar op sportief gebied zijn er maar weinig zoals hij. Na afbouwen in Amerika weer even de kracht vinden om de Serie A in vuur en vlam te zetten op je 40ste! Ongekend!

4 juni 2023 om 23:43

Ronaldo won ook nooit de CL

4 juni 2023 om 23:44

Oh ja natuurlijk, laat maar zitten dan.. Een goede tweede plek voor Zlatan..

4 juni 2023 om 23:46

Met real wel. Toen die al veel minder was

5 juni 2023 om 00:00

Hij is in 2002 naar Real gegaan, dus net niet. Hij heeft ‘m net gemist.

5 juni 2023 om 05:17

Nee hij kwam net een maand later maar won wel de supercup dacht ik

5 juni 2023 om 13:26

Vooral lullig, omdat hij in januari 2007 naar Milan kwam.
Die wonnen m dat jaar, maar hij mocht niet meedoen omdat hij al voor real uit gekomen was voor de winterse transfer periode.

5 juni 2023 om 00:04

Geweldige speler en dat dat je nog zo lang door kunt gaan is fenomenaal. Ook enorm veel mooie, technische doelpunten gemaakt. Blijft jammer dat die in de ko fase van de CL toch vaak ondersneeuwde en het niet op dat niveau kon laten zien.

5 juni 2023 om 05:06

Buffon, Nedved en Totti wonnen hen ook nooit.

Wat een carrière heet hij gehad zeg. Heeft overal gespeeld alleen jammer dat hij nog nooit een cl heeft gewonnen maar het is alsnog een legend.

Meest bizarre van zijn carriere is alleen dat ie geen Champions League heeft gewonnen. Niet dat dat hem minder een legende maakt, maar toch opvallend als je ziet voor welke clubs ie heeft gespeeld.

Wat een fantastisch afscheid zeg. Zal altijd een clublegende blijven. Kwam in een tijd terug waar Milan afgezakt was naar de middenmoot, met als risico dat zijn carriere als een nachtkaars uit ging. In plaats daarvan nam hij de spelers op sleeptouw en pakte Milan de eerste Scudetto sinds 2011. Forza Zlatan!

4 juni 2023 om 23:39

Mooi ook de tranen van Tonali, zegt veel. Verwacht je namelijk van iemand die jarenlang met hem heeft gespeeld maar Tonali als Milan fan zijnde weet wat Ibra voor hem en Milan heeft betekent, ongekend!Edit; Excuses je kan het niet in dit filmpje zien, maar zag het op een ander platform, close up van Tonali voor speech ibra

5 juni 2023 om 20:16

Klopt inderdaad, heb het vandaag weer helemaal teruggekeken. Zo mooi! Nergens anders worden spelers zo mooi geeerd als in Italie. Schitterende emotie inderdaad van Tonali, die ook beseft hoe speciaal het is dat hij met Zlatan op het veld heeft mogen staan.

Het was een hele mooie en interessante speler de op 10 na beste spits die ik heb gezien tijdens zijn generatie.
dus hij zal nooit genoemd worden bij de beste spelers maar wel bij de meest interessante spelers van zijn generatie

5 juni 2023 om 13:19

Vraag me serieus af welke 10 spitsen er beter waren tijdens hun hele carrière.
Er zijn maar 2 spelers die ik bewust heb zien voetballen met meer doelpunten als Zlatan in top competities, dan zijn alleen Messi en Ronaldo.
Lewa, benz, Suarez, enz hebben allen minder goals gemaakt als deze man, en minder lang in de top gespeeld.

1 van de beste spitsen van de afgelopen 20 jaar.
ja ja geen CL, dat weten we nu wel.

maar zoveel mooie, rare, bizarre momenten met deze man.
paar van de mooiste goals ooit gemaakt.

was altijd genieten met zlatan

5 juni 2023 om 00:55

zeker genoten maar hij staat niet in de beste 10 spitsen van zijn tijd

Het ga je goed legend!

Joun Ajax shirt met je handtekening die je op je 19 jarige leeftijd aan mij had gegeven heeft een speciale plek op mijn kamer!

Ben nu niet een heel emotioneel iemand maar die afscheidsceremonie op het einde liet me wel een traantje lopen, bizar goeie spits met een ongekend lange carriere. Hij gaat ongetwijfeld herinnerd worden als een van de beste spitsen ooit, zelfs zonder een CL medaille. Goals die nooit meer zo gemaakt zullen worden, rare fratsen, een bijzonder uitgesproken karakter (met een groot knipoog gespeeld) en een absoluut icoon van de voetbalwereld. Hopelijk blijft hij bij Milan verbonden in welke rol dan ook. Ondanks zijn lange lijst van clubs, zie ik hem toch echt wel als een Milaan icoon. En ik heb het gevoel dat hij zelf van alle clubs ook het meeste van Milan hield.

5 juni 2023 om 00:22

Dat gevoel heb ik bij Ibra ook. Het lijkt dat hij meest van Milan hield en Milan hield het meest van hem. Bij ons is hij altijd het meest op handen gedragen en die liefde gaf hij terug.

Jammer. Nog een jaartje schitteren in Zweden om het af te maken was mooi geweest.

Als Feyenoorder was ik verliefd geworden op Ibra. Een verboden liefde bijna. Hij vertrok naar Juventus ik baalde als AC Fan zijnde daarna naar Inter alweer baalde ik. Daarna vertrok hij naar Barca alweer baalde ik. Tussendoor genoot ik wel van hem. Toen eindelijk hij kwam naar Ac Milan. Hij maakte ons kampioen en vertrok met trots naar PSG daarna Amerika en vervolgens terug naar AC alweer maakte hij ons kampioen.
Zijn geweldige hakbalgoals en uitspraken. Ik ga je missen mijn lievelingsvoetballer aller tijden.

4 juni 2023 om 23:53

Je vergeet zn periode bij Man Utd.

Wat een legende. Ik had verwacht dat hij nog 1 jaar zou doorgaan maar helaas houdt het ooit op. Heeft een prachtige carrière gehad. En dan moet je nagaan dat al zijn teamgenoten bij Ajax al jaren geleden zijn gestopt.
Bedankt voor alles Zlatan

There's only one Zlatan! Wat een carriere heeft hij gehad. Wat gaat de tijd snel zeg. Ik zie hem nog binnenkomen bij Ajax als jonge jongen. En kijk wat voor kerel er nu staat. Benieuwd wat hij nu gaat doen.

LEGEND!💯

Echt een fantastisch afscheid was dat zeg. Natuurlijk moet je dan op zo’n moment gewoon stoppen. Want laten we eerlijk zijn Zlatan op zijn leeftijd is veel te vaak geblesseerd en helaas is zijn lichaam niet meer goed genoeg voor topsport. Om dan voor zo’n publiek afscheid te mogen nemen is echt iets speciaals.

Vaarwel legende. Hoe arrogant hij ook was, ik kan zo erg van deze man genieten. Een wedstrijd met ibra is een wedstrijd als geen anders. Jammer dat hij nog niet ff doorgaat maar hij hoeft niemand meer iets bewijzen.

Het zou mooi zijn als er buiten ook nog stuk of 20.000 juve en inter fans staan want daar heeft die ook hele mooie dingen laten zien. Ik ben die mooie verhalen van m vaak wel zat maar toch een hele bijzondere voetballer. Dit is toch wel een einde van een tijdperk waar voetballers als Messi, Ronaldo en Ibra ermee stoppen.

5 juni 2023 om 00:17

Klopt ben opgegroeid met spelers zoals Alonso, Drogba, Lahm, Ribery, Robben en nu Ibra. Allemaal uit de jaren 80. Dat tijdperk is inderdaad langzaam voorbij. Toch wel pijnlijk hoe snel de tijd gaat haha. Maar goed ook super benieuwd naar de toekomstige voetbalgeneratie.

5 juni 2023 om 00:50

Ja de laatste 10 jaar was het toch vooral Messi en Ronaldo. Ik ben nu 32 ik kan me ook nog goed de tijden van Maldini, Nesta, Ronaldo, Zidane, Ronaldinho en wij zijn toch wel verwend in die tijden tegenwoordig zie je niet veel meer van zulke spelers maar zijn het vooral een hoop zeurende jochies tegenwoordig 😂

Kampioen mooie goals maken, een echte baas!

Wat een transferperiode zeg. Messi die wss out Europa gaat. Benzema die vertrekt, nu Ibra. Echtttt emotioneel allemaal zeg.

VZ, waarom schrijven jullie niet gewoon een nieuw artikel in plaats van de tekst klein beetje aanpassen en de titel veranderen? Dit is nu zodanig aangepast dat de reacties van toen in heel ander context staan… En voordat mensen zeggen ‘ja het staat eronder dat het aangepast is’Van ‘weten van geen ophouden en doorgaan’ oid naar ‘einde carrière’ vind ik persoonlijk een vrij groot verschil en dus de moeite om even een extra artikel te maken. Levert jullie tenslotte extra clicks op

Afscheid van een fenomeen. Niet op het niveau van Messi en Ronaldo maar net daaronder. Maar wat deze man aan vechtersmentaliteit heeft getoond is geweldig. Nooit gedacht dat hij dit zou bereiken toen hij bij Ajax binnenstapte en al snel een lastig ventje bleek. Gelukkig beëindigt hij zijn carrière op een respectvolle manier en verkoopt niet zijn ziel voor heel veel olie dollars zoals Ronaldo wel doet. En ik vrees dat andere helden als Ramos, Benzema en Messi dat ook gaan doen. Ik veroordeel ze niet omdat het om belachelijke bedragen gaat, maar het zal wel een smet op hun prachtige carrières vormen. Zlatan ik wens je het beste voor de toekomst.

Absolute geweldenaar en de grootste persoonlijkheid die ik in mijn levens als voetbalfan heb mogen meemaken. By far de meest charismatische speler overigens met patent op gruwelijke goals. Het feit dat hij trouwens na die horrorblessures bij United en LA Galaxy op zo'n leeftijd terug is gekomen en nog een erg acceptabel niveau heeft weten te halen spreekt boekdelen.

Wanneer ik over de afgelopen 30 jaar eredivisie een paar momenten mocht uitkiezen dan zit daar zeker het moment van Ibra tegen NAC bij. Wat een geweldenaar was het.

Wat ben ik blij met moderne camera's en editing ed. Hoe ze dit soort situaties, zelfs live, in beeld kunnen brengen voor ons. Echt genieten!

Geweldige speler. Maar wat is deze man verschrikkelijk arrogant. Toen hij nog niks had bewezen vond hij zichzelf al de beste. Wat dat betreft paste hij met zijn praatjes en dat vreselijke karakter perfect bij Ajax.

En geen makkelijke speler in de kleedkamer. Wil namelijk wel de grote man zijn waar alles om draait en dat was hij niet bij Barca en dat ging fout.

Potver wat een speler zeg. Echt 1 van me favorieten. Ik heb 1 PSG shirtje, daar staat zijn naam op. Wat sloopte hij die compa daar !
Heel zonde van zijn laatste jaar. Dus het besluit is ook meer dan logisch. Maar 41 jaar als spits.. dat doen er weinig na !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren