Zaakwaarnemer van Van Nistelrooij reageert: ‘Ruud stond er dan vaak alleen voor’

Donderdag, 25 mei 2023 om 15:15Noel Korteweg • Laatste update: 15:44

Ruud van Nistelrooij wil nog niet reageren op zijn plotselinge vertrek bij PSV, zo meldt de NOS. De omroep heeft wel kunnen spreken met zijn zaakwaarnemer en goede vriend Rodger Linse, die meteen aangeeft dat 'het een weloverwogen beslissing is geweest'. “Dit besluit is eerder realistisch dan principieel.”

PSV sprak dinsdag met Van Nistelrooij over verschillende zaken, waaronder de klachten over diens werkwijze. Technisch directeur Earnest Stewart en algemeen directeur Marcel Brands spraken vervolgens met de trainer af dat ze de gesprekken voort zouden zetten na het duel met AZ van aanstaande zondag, zodat de focus op die wedstrijd kon gaan. De volgende ochtend maakte Van Nistelrooij bekend per direct te vertrekken. Linse vertelt dat hij en zijn cliënt ‘alle mogelijke scenario’s samen hebben besproken’ na het gesprek van dinsdagavond. “Ruud is zowel principieel als realistisch. Maar dit besluit is eerder realistisch dan principieel.”

“Het is heel moeilijk er de hand op te leggen”, zegt Linse over de situatie bij PSV dit seizoen. “De topwedstrijden werden gewonnen op basis van eenheid en eensgezindheid binnen het elftal. Als dat niet had geklopt, dan zou dat zich uiten.” De zaakwaarnemer vertelt dat hij ‘de draai die de directie in de media maakte’ opvallend vond. “Eerst werd verteld dat spelers hun beklag hebben gedaan bij de directie. Op de persconferentie werd gezegd dat de spelers werden weggestuurd en dit met de trainer zelf moesten bespreken.” De NOS schetst hoe PSV ‘ook weleens door de ondergrens zakte’, bijvoorbeeld op bezoek bij SC Cambuur (3-0), FC Groningen (4-2) en FC Emmen (1-0). “En Van Nistelrooij kon alles maar verantwoorden, zeker na het ontslag van technisch directeur John de Jong”, schrijft de omroep.

“Ruud stond er dan vaak alleen voor”, reageert Linse daarop. “Een directie met sterk leiderschap zou ook kunnen zeggen: ‘Dit is de lijn van de trainer en dit is de norm.’” De zaakwaarnemer wil niet zeggen dat PSV zijn trainer heeft laten vallen. “Het lijkt meer op een verschil van visie. PSV is echt zijn club. Hij heeft er zijn ziel en zaligheid in gestoken. Toen dat verhaal over die klachten kwam, is er in korte tijd heel veel losgekomen. Er ontstond een sneeuwbaleffect.” PSV moet aanstaande zondag op bezoek bij AZ minimaal gelijkspelen om kwalificatie voor de voorrondes van de Champions League veilig te stellen. Fred Rutten, die net als zijn collega André Ooijer na dit seizoen vertrekt bij de Eindhovenaren, zal dan als eindverantwoordelijke op de bank zitten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door gilau)

Nog meer onduidelijkheid, fijn.

25 mei 2023 om 15:22
0

Dat gaat de komende dagen niet veranderen…. Benieuwd hoe de spelersgroep zondag op het veld staat…. Lijkt me dat het daar onderling ook niet helemaal lekker zit en nu helemaal niet….

25 mei 2023 om 15:24
0

Wordt Veermen met De jong tegen Xavi en Sangare..... tja best bepalende posities die niet met elkaar overweg kunnen

25 mei 2023 om 15:45
0

Onzin, die willen niets liever dan CL afdwingen. Zijn professionals hè, en tevens hun eigen B.V. die ze vertegenwoordigen, voor een transfer in de toekomst.

25 mei 2023 om 15:46
0

En toch lijkt me dit dooretteren binnen een groep. Of je nu voor jezelf of de club speelt…. Hoe het dan uitpakt, moeten we zondag maar afwachten

25 mei 2023 om 19:56
0

Snel Jansen als opvolger vragen, dan werkt az misschien beetje mee

25 mei 2023 om 15:24
0

Het is wel duidelijk dat Veerman een vies spelletje speelt

25 mei 2023 om 15:26
0

Gekke is dat je een aantal namen voorbij hoort komen, die in mijn optiek niks te klagen hadden…. Til is er daar ook een van…. En die speelde bijna alles, tegen elke verwachting van supporters in….

25 mei 2023 om 15:37
0

Bewijs dat Veerman vieze spelletjes heeft?

25 mei 2023 om 15:40
0

Psvchamps

Dit moet inderdaad de grootste grap zijn. Op basis van wat gaat Til klagen? De man is echt een van de meest beperkte middenvelders die ik ooit gezien heb. Krijgt ondanks bergen kritiek van buitenwacht heel veel vertrouwen van Ruud.
Ondanks dat PSV daardoor met man minder speelde op het middenveld.

Die man moet PSV toch gelijk te koop zetten. Laat hem naar een club zoals NEC gaan wat zijn niveau eigenlijk is.
En ook gelijk stoppen met Luuk en Guti en Veerman ook verkopen tegen ieder bod.

Je moet als club echt alles op alles zetten om juist gasten zoals Xavi, Benitez te behouden.

25 mei 2023 om 15:57
0

Kan me echt maar moeilijk voorstellen dat Veerman (en wellicht andere spelers) een plan op hebben gevat met dit resultaat. Ik zou wel even achter mn oren krabben voor ik de strijd aanging met RvN, die PSV in het hart heeft zitten en waar men op de tribunes ook blij mee was. Ok, resultaten waren er niet altijd maar toch, tweede (wellicht) en twee prijzen.

Wat nou als RvN niet was opgestapt en de laatste wedstrijd op de bank had gezeten en volgend seizoen ook, wat hadden die spelers gedaan? Dan durf je hem toch amper recht in de ogen te kijken.

Ik las ergens een conspiracy theory die best wel eens hout kon snijden:

Stewart (en wellicht ook Brands maar die draait zich overal uit) was niet blij meer met Ruud en hebben op slinkse wijze gezorgd dat er klachten kwamen uit de groep door het ze te vragen en dit te lekken naar de pers. Met dit als beoogd resultaat, of wellicht een ander resultaat.

PSV staat er goed op met ex-spelers die bij de grootste clubs ter wereld een significante rol hebben gespeeld en ze af te branden als trainer. Zou mij verbazen als er in de komende 15 een ex-speler zonder ervaring op deze manier in wil stappen bij PSV.

25 mei 2023 om 16:09
0

Jack

Kans groter dan jouw theorie is dat de zaakwaarnemer van Veerman of van Teze dit gelekt hebben. Die hebben hele korte lijnen met de Telegraaf. En in ruil van spelers via de pers steeds promoten, soms even een breaking news doorgeven.

25 mei 2023 om 16:26
0

@jack, als reactie op je opmerking "instappen als ex-speler zonder ervaring", sowieso moet je dat niet willen. PSV is geen opleidingsclub voor trainers. Het is een topclub, net als Ajax en Feyenoord, die ieder jaar de ambitie heeft om die schaal omhoog te houden en ver te geraken in Europa, bij voorkeur CL. Na Cocu, die wel eerst nog een stapje terugdeed, maar ook uiteindelijk niet helemaal door de voordeur vertrok, hebben MvB en RvN het zonder enige ervaring niet kunnen brengen wat verwacht. Zeker, 2e is dit seizoen prima, maar vorig jaar vocht je met Ajax om de titel, nu om die 2e plek. Pus dat ik weinig vooruitgang heb gezien, op een individu als Xavi na. Maar die zou misschien onder een ervaren trainer nog wel meer hebben kunnen groeien en uitblinken.
PSV moet nu een ervaren trainer aanstellen, die zijn sporen heeft verdiend. Ik hoop voor Ruud dat hij, net als Van Bommel, ergens anders wel een kans krijgt. Ik denk dat het bij hem er zeker inzit, alleen was PSV, met de huidige selectie en onrust het hele seizoen, niet de juiste keuze. Iets wat hijzelf ook al aangaf, maar zich uiteindelijk gewonnen gaf.

25 mei 2023 om 17:22
0

Dit seizoen verlies je oa Gakpo, Madueke en Götze, waarvan je niet moet onderschatten dat die laatste de lat hoog legde intern en nogal onderschat werd. Btw, Ik benoem Madueke hierin puur om aan te geven dat je een speler van het niveau Chelsea verkoopt. Als je daar net zoals de afgelopen jaren geen goals/assists voor terughaalt, is het voor iedere trainer moeilijk om te presteren. Dit is ook geen verrassing meer omdat het al sinds 2018 gebeurd. LDJ en Lozano werden verkocht (60+ goals/assists), Malen en Gakpo ( beide debuut basis jaar) moesten hun opvolgen als jonkies zonder ervaring. We hebben Malen trouwens ook nooit vervangen, want we huurde vervolgens Vinicius terwijl LDJ weer de vervanger is van Zahavi. Ik snap dit beleid gewoon niet als je mee wilt doen om prijzen en dan ben ik nog niet eens begonnen over de verdediging. Neem hier ook nog eens alle blessures bij, dan heb je gewoon bijna een onwerkelijke situatie voor een trainer. Dit staat los van de tactische keuzes die werden gemaakt, maar PSV moet echt kijken naar wat ze faciliteren. Kijk de basis nu eens, alleen Veerman, Sangare, Xavi en Bakayoko vertegenwoordigen waarde. De rest is gehuurd of kan je afschrijven ivm leeftijd, of gaan een minimaal bedrag opleveren door kwaliteit. Ik kom iig niet boven een transferwaarde van 75 mil op het moment en dat is schrikbarend.

25 mei 2023 om 16:19
0

Zaakwaarnemer gaat natuurlijk nooit iets objectiefs roepen. Vlak voor een belangrijke laatste wedstrijd ontslag nemen is niet realistisch, maar principerl. Hij beschermt, wat z'n baan is, Ruud natuurlijk gewoon

25 mei 2023 om 21:30
0

Zelf Made miljonair de
Men is allang binnen en als je dan zo word binnengehaald en nog erger zo eruit stapt met opgeheven hoofd is dat alleen maar respect naar hem toe. Hij vind zeker er een club want zijn resultaten waren echt goed voor een eerste jaar

Muiterij in de spelersgroep van psv. Dat beloifd nog wat voor zn opvolger. Ruud heeft helemaal gelijk om er mee op te houden bij psv.

25 mei 2023 om 15:24
0

Gezellige groep lijkt me dat momenteel…. Er is een behoorlijke tweedeling lijkt me…. Iemand die wat kan zeggen over hoe de sfeer op de training nu is?

25 mei 2023 om 15:43
0

Er is vandaag toevallig net geen training, las ik.

25 mei 2023 om 15:47
0

Right, dan moeten we dat maar afwachten…

25 mei 2023 om 18:20
0

Ze hebben gelachen jonge, gelachen! Polonaise van het veld af. Knuffelen, high fives. Dit wordt zondag een oorwassing voor AZ.

25 mei 2023 om 15:36
0

Misschien had Ruud meer duidelijkheid moeten geven aan de spelersgroep. Het was voor mij elke keer weer een verrassing met welke spelers hij speelde. Het zou dus prima kunnen dat hij de onrust zelf in de hand heeft gewerkt.

25 mei 2023 om 15:45
0

Dat geldt wellicht voor een paar posities, maar over het algemeen was het gros van het elftal vooraf wel te bedenken….

25 mei 2023 om 16:14
0

Als jij grote afwijkingen kan vinden in de selectie de laatste 15 wedstrijden (blessures/ schorsingen tellen daar uiteraard niet bij mee), dan ben ik benieuwd waar je mee komt. Ik zal je alvast helpen; dat ga je niet vinden.

25 mei 2023 om 16:22
0

Teze of Mwene,
Guti, Sangare of Veerman
Til of Xavi op 10
Bakayoko of El Ghazi

Dat zijn toch al 4 posities waarin hij niet echt duidelijk was.

25 mei 2023 om 16:30
0

Onzin want El Ghazi is bijvoorbeeld een groot deel van die wedstrijden geblesseerd geweest. In de wedstrijden dat ze beide fit waren, kregen ze vaak ook beide speeltijd.

Til op 10 is puur omdat de aanval dun in de was zat. Bovendien liep Xavi weg met RvN, dus die onvrede gaat ook niet op. Meest opvallend is nog wel dat uitgerekend Til heeft lopen klagen.

Guti heeft enkel basis gespeeld bij afwezigheid van Sangare (maand van de Ramadan) of bij zijn schorsing.

Teze of Mwene alsjeblieft zeg, die zouden gecombineerd nog tekort komen. Dan stel je vorm van de dag op inderdaad.

25 mei 2023 om 17:43
0

Het gaat om vastigheid en duidelijkheid. Die heeft Ruud te weinig gegeven

En jouw verhaal klopt niet. Tijdens ramadan was Sangare gewoon aanwezig en kon hij spelen.Naar mannetje die Stewart nog maar te zwijgen over Brands, die hebben maar 1 agenda en dat zijn zij zelf. Enorm achterbaks dit traject maar zien zelf niet in wat ze fout hebben gedaan. Brands werd ook al uitgekotst bij Everton.... tja vreemd he alleen maar verder afgegleden onder zijn bewind als TD. Overigens is Veerman een speler waar je gewoon vanaf moet dat soort gekonkel wil je toch niet in je selectie en voor De Jong geldt het zelfde achter de rug van Ruud om gaan klagen

25 mei 2023 om 15:41
0

Meest erge is toch wel Focking Guus focking Til die ook geklaagd heeft.
De man moet super blij zijn met de vele minuten die hij gekregen heeft.

25 mei 2023 om 15:44
0

Wat een onzin! Elke speler heeft zijn recht om te klagen al heeft hij 0 minuten gespeeld. Feedback hoort er gewoon bij zeker voor een beginnend trainer. Dat het uitlekt is een ander verhaal.

25 mei 2023 om 15:55
0

Feedback hoort er inderdaad bij. Maar wel direct tegen/naar de persoon in kwestie. Niet achter zijn rug om naar zijn leidinggevende.

25 mei 2023 om 15:56
0

Feedback rechtstreeks aan de trainer of in een groepsverband desnoods met bestuur erbij oke.

Maar achter zijn rug om gaan stoken bij het bestuur, is gewoon smerig. Helemaal als je ziet dat van de groep bijna allemaal - op Veerman na - hele matige spelers zijn. Spelers die te kort komen voor PSV niveau en dus super blij moeten zijn met iedere minuut.

25 mei 2023 om 16:06
0

@Saksenros65,

Weet jij wat die spelers al hebben gedaan dan? Misschien hebben ze het al aangegeven. Ik mag toch aannemen dat iemand als Luuk de Jong het recht mag hebben om met iemand als Marcel Brands te praten over wat hij van de trainer vind. En kom niet aanzetten dat Luuk de Jong matig heeft gepresteerd dit seizoen. Dat zal allemaal best maar gasten zoals hij en bijvoorbeeld ook van Ginkel heb ik hoog zitten, ondanks dat zij niet meer de spelers zijn die zij ooit waren. Ze hebben zich in ieder geval wel bewezen in het shirt van PSV.

25 mei 2023 om 16:19
0

Je hebt die gasten hoog zitten, maar de legend Ruud van Nistelrooij niet zo, of wat? Iedereen heeft inderdaad het recht om te klagen. Net als dat ik het recht heb om dat echt oliedom te vinden van de spelers in kwestie.

Til is bijvoorbeeld tegen iedereen zijn verwachtingen in vaak opgesteld. Mag blij zijn dat hij bij PSV nog aan de bak is gekomen. Hoe haalt zo'n gast het in zijn hoofd om naar het bestuur te stappen? Waar moet hij over klagen?

25 mei 2023 om 16:32
0

@woenselaar,

Natuurlijk heb ik van Nistelrooy hoog zitten maar net zoals dat van Nistelrooy recht heeft om kritiek te hebben op hun prestaties hebben dat soort ervaren gasten als de Jong en van Ginkel die eerder succesvol waren om kritiek te hebben op zijn trainersstijl, sterker nog ik zou op zijn minst verwachtten dat Brands dit soort gasten aanspreekt op het functioneren van van Nistelrooy.

Dat Til tegen verwachtingen in vaak is opgesteld heeft er helemaal niets mee te maken. Al ben je de slechtste speler uit de hele selectie als jij ziet dat van Nistelrooy ruzie maakt met een Rutte die gehaald is omdat hij onervaren is en verder in zijn communicatie naar jou of andere spelers toe niet goed overkomt, dan mag je daar best iets over zeggen.

Van Nistelrooy loopt vervolgens boos weg en gaat kinderachtig de spelers ontvolgen op Instagram. Alsof iemand als Guus Til een lastige jongen is, daar kan ik me echt helemaal niets bij voorstellen. Van Nistelrooy had ook die jongens in zijn kantoortje uit kunnen nodigen en kunnen bespreken hoe hij dit had kunnen verbeteren volgend seizoen, in plaats van dat maakt hij een scene voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen.

25 mei 2023 om 17:01
0

Dat hij kinderachtig is maak jij er van. Ik zeg overigens ook nergens dat Til een lastige jongen is. Ik vind het alleen wel opvallend dat hij bij gods gratie een basisplaats heeft en tegelijkertijd meent zich te moeten bemoeien met de werkwijze. Waterdragers zetten de lijnen niet uit en Fred Rutten is een volwassen man die dat zelf met de trainer op kan pakken.

"in plaats van dat maakt hij een scene voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen."

Die scene heeft zich al heel het jaar afgespeeld. Het slotstuk is alleen wat eerder tentoon gesteld door omstandigheden. Ik zou ook niet willen werken in een omgeving waar zowel mijn manager als mijn team niet mee willen in mijn werkwijze. Dan is het tijd om te gaan, zoals is gebeurd.

25 mei 2023 om 18:20
0

@woenselsar,

Ik vind het inderdaad kinderachtig dat hij spelers gaat ontvolgen op instagram, die spelers hebben zondag ook nog een lastige wedstrijd te spelen en krijgen door dit soort gedoe nog meer over zich heen daar had hij best even mee kunnen wachten, dat geldt overigens ook voor zijn beslissing naar mijn mening.

Blijkbaar heb jij het nieuws niet gevolgd want de managers wilde gewoon door. Maar terecht dat je verantwoording af moet leggen als de assistenten boos de deur uit lopen en ook wat spelers klagen, maar nogmaals hij mocht gewoon door.

25 mei 2023 om 15:46
0

Ik vraag mij af waar jij je verhaal op baseert ? Dit is nog meer stemmingmakerij dan dat de Telegraaf doet.

25 mei 2023 om 16:04
0

Op basis waarvan vind jij Stewart een naar mannetje?

Alles goed en wel en iedereen is enorm kritisch op Brands en Stewart maar hee, je werkgever zo voor het blok zetten is onder geen enkel omstandigheid te billijken. We hebben het over vier dagen voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. En dan zeggen dat het een realistische beslissing is in plaats van een principiële. Het is heel goed mogelijk dat Brands en Stewart er een potje van hebben gemaakt maar dat vecht je dan maar later uit. Niet nu, niet ten koste van de goedwillende spelers en al die supporters. Van Nistelrooij is voor mij af, ongeacht de reden voor zijn beslissing

25 mei 2023 om 15:50
0

Ik geef je helemaal gelijk. Ik geef Ruud ook helemaal gelijk dat hij zo niet bij pav wil werken, maar doe dit even een paar dagen later. Wees professioneel genoeg om jezelf even opzij te zetten, en gan maandag helemaal los. Maar niet nu.

25 mei 2023 om 18:54
0

Jullie snappen het niet. Als er iets is dat RvN in de absolute top geleerd heeft is het wel zijn imago en waardigheid hoog houden. Heeft hier een hele slimme beslissing genomen, waar ieder ander zo zou denken als jullie beschrijven. Mocht Ruud gebleven zijn na dit alles en vervolgens zondag verliezen terwijl Ajax wint dan is heel zijn seizoen mislukt in de laatste fase door imcompetente collega’s in een slangenkuil.
Nu neemt hij afscheid als nummer 2 en 2 prijzen in zijn debuutseizoen. Als jullie echte PSVers zijn dan gunnen jullie RvN dit ook ipv dat zijn hele trainersloopbaan al naar de klote wordt geholpen voor hij goed en wel begonnen is.

26 mei 2023 om 12:02
0

Nogmaals, niemand, en ook Ruud niet, is groter dan de club. In jouw verhaal gaat het om Ruud. Bij mij is hij ook ontzettend belangrijk, maar de club PSV is nog altijd belangrijker.

Ik heb louter respect voor de keuze van Van Nistelrooy om niet in een slangenkuil te blijven hangen. Hij weet nu ook dat de voetbalwereld, en vooral buiten de lijntjes, een slangenkuil van jewelste is. Ik denk dat Ruud als mens ook niet 100% geschikt is voor de voetballerij buiten de witte kalklijnen. Ruud was een geweldige spits, afmaker en voetballer maar is veel te 'goed' om te moeten dealen met mensen in de voetbaltop. Ruud is een nuchtere Brabantse kerel. Althans, zo ken ik hem van PSV, Manchester United, Oranje en nu zijn eerste trainersklus bij PSV.

Niet iedereen zal mijn kijk op Ruud begrijpen, geeft ook niet. En ook niet iedereen is weggelegd voor de slinkse voetbalwereld. Soms kom je jezelf tegen en vraag je je echt af waar je aan begonnen bent. Je moet een olifantshuid hebben van hier tot Tokyo en vooral niet je eigen mening uiten. Maar dat doet Ruud en dan zie je wat het resultaat.

Ruud = een kanjer!

25 mei 2023 om 15:30
0

Hmm. Ik snap je wel. Maar laat ik het zo zeggen, als ajacied ben ik ook heel blij met een psv trainer die een week voor de ontknoping de bom laat barsten. Als je ziet dat Xavi en Sangare blijkbaar graag doorwilden met hem, had RvN toch nog wel wat redenen in de spelersgroep om te blijven? Maar goed, misschien heeft het ook niet geholpen dat het bestuur niet duidelijk was en hem verdedigde. Hoe dan ook, ik vind het nogal grof en stellig en onbezonnen van RvN.

25 mei 2023 om 15:35
0

haha, Ruud een "nuchtere" brabander - z'n ego kon CR niet aan bij Man United en z'n trots liet 'm vertrekken. Dat vind ik niet nuchter.

25 mei 2023 om 16:06
0

Als die Christiano Ronaldo toen ook al zo n arrogante verwende kuthouding had snap ik best dat Van Nistelrooij daar geen zin in had

25 mei 2023 om 17:51
0

lekker nuchter, Marcel, lekker nuchter.

25 mei 2023 om 16:17
0

Spijker op zijn kop dit. Mooi verwoord Cancellara, chapeau. Ben geen PSV fan maar heb enorm veel sympathie voor RvN. Juist omdat hij zijn hart op de juiste plek heeft en niet meegaat in al die politieke spelletjes.

25 mei 2023 om 16:25
0

Kon hij niet nog een paar dagen langer in de slangenkuil blijven? Er hoeft nog maar 1 wedstrijd worden gespeeld en dat is direct de belangrijkste wedstrijd van seizoen (na Rangers) die voorronde CL kan veiligstellen.

25 mei 2023 om 17:50
0

Ik snap je stukje helemaal. Maar als het Ruud zijn droom was om trainer van PSV te worden laat hij zijn droom wel makkelijk vallen. En waarom, omdat één of andere palingboer en uitgebluste spits gaan klagen bij de directie. Als Ruud echt nog verder wil in dit wereldje zal hij veel harder moeten zijn. Wat boeit Ruud, ex speler van het grote Man United en Real Madrid nou wat Joey Veerman van hem vind. Harder trainen of je zit op de bank, klaar. Piepen bij het bestuur zou niets moeten uithalen bij een gezonde club.

ik zei het al in 't andere topic - maar ik lees hier dingen als "principieel" en het verzoek van Marcel en Earnest om Ruud te ondersteunen met: "dit is de lijn van de trainer en dit is de norm.

Ruud is bij Man United een enorme kwal geweest t.o.v CR en Fergie, en heeft z'n eigen ruiten daar ingegooid. Een beginnend trainer die ZO principeel zijn lijnen heeft staan (en daar geen onverdeeld succes mee haalt) hoort zich wat flexibeler op te stellen, wellicht dat ES en MB dachten dat Ruud wat volwasenner geworden was sinds zijn tijd als voetballer, maar het is dus nog steeds "ruud's way or the highway" - en je bent vooralsnog geen SAF, Ruud.

ES en MB hadden kunnen weten dat dit in Ruud z'n karakter zit, en hadden zich daar ook naar moeten schikken nadat de keuze gemaakt was om Ruud naar het 1e te halen, dat is ook hun falen. Duidelijk is wel dat Ruud nog veel te leren heeft, IMO.

Wat betreft het lekken, dat gaat me te ver - je lost dit gewoon intern op, simpel - als je moet gaan lekken, dan mag je vertrekken. Wie je dan ook bent. Het is duidelijk dat Rik Elfrink wist wat er speelde, maar er geen bom onder wilde leggen, het feit dat er intern gelekt is naar de T is ze enorm kwalijk te nemen. Het liefst had ik een 1-1 gezien waarbij Ruud en de schuldige(n) het recht kunnen zetten, maar helaas is die kans nu ook voorbij. Ik mag hopen dat de schuldige(n) deze zomer vertrekt/vertrekken. Daar mogen Es/mb hun leiderschap in laten zien.

25 mei 2023 om 15:39
0

2 prijzen, daar is het allemaal mee gezegd. Voetballend was het bagger en geen duidelijke lijn. Laat RvN het maar eerst eens proberen bij de clubs als Emmen en de Graafschap, waar niet veel druk ligt en je het vak kunt leren.
Dat spelers klagen snap ik wel, dat gebeurd in elk bedrijf. Als je moeite hebt met iemand, mag je dat denk ik wel aangeven.

Hoewel ik Ruud hoog heb zitten vind ik de uitleg maar magertjes.
Bij Ten Hag had ik vaak het gevoel dat hij inzake de problemen rond Promes en het vertrek van Overmars er alleen voor stond en dat hij alles moest uitleggen.
Dat je uitleg moet geven omdat je ploeg alweer door de ondergrens zakte lijkt me gewoon tot het takenpakket van een trainer horen.

Daarnaast was stoppen na aankomende zondag een realistisch moment geweest. Nu per direct is toch echt principieel en dan vind ik dat nog een net gekozen woord.

De directie had kunnen zeggen: "dit is de lijn van de trainer" Maar wat was de lijn van de trainer ? Er was geen duidelijkheid inzake de spelers en ook niet over de posities van deze spelers. Neem een Guti. Zo was hij van 1 van de belangrijke spelers weer wisselspeler. Er zijn totaal geen lijn in het systeem en de opstelling.

Iedereen heeft het wel over de spelers en woorden als “slangenkuil” “verraders” maar de grote meneer van Nistelrooy kan er ook voor kiezen om de discussie aan te gaan met zijn spelers i.p.v. blijkbaar zijn poot stijf te houden.
Maar nee, nu zit het even tegen en meneer gaat als een klein kind stampvoetend de deur uit en geeft het op..

Alsof de spelers zomaar even naar de directie stappen.. daar moet van 2 kanten wel iets zijn dat niet goed zat/zit maar nu zijn de spelers de gebeten hond. Daar mag ook eens over nagedacht worden.

Met Fred Rutten kun je de wedstrijd beter laten varen.
Alle tachtisch wissels die rvn deed was onder druk van Fred Rutten.

Dus eigenlijk gaat Psv van cl naar de conference league?

" PSV is echt zijn club. Hij heeft er zijn ziel en zaligheid in gestoken. " , dit doet me toch zoveel pijn. Niemand is groter dan de club, maar hoeveel echte clubmensen kan 'de club' blijven schofferen, tot de club, 'de club' niet meer is?

We hebben het hier vaak over Ajax DNA gehad. Maar PSV is vakkundig al het PSV DNA aan het vernietigen. Het hart wordt eruit gerukt. Philips staat ook al niet meer op de borst. Oude legendes worden geschoffeerd, en nieuwe worden niet gecreëerd. Als we dit pad blijven volgen is de club niets meer dan een lege huls.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord8252
2.PSV7248
3.Ajax6950
4.AZ6734
5.FC Twente6137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
X. SimonsMiddenvelder3317
J. VeermanMiddenvelder324
G. TilMiddenvelder299
W. BenítezKeeper290
J. BakayokoAanvaller235
L. de JongAanvaller2314
A. El GhaziAanvaller228
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
199 fans
Coach, 46 jaar
SeizoenClub
2022-2023 PSV
2021-2022 Jong PSV
2018-2022 PSV U19
2011-2012 Málaga
2010-2011 Hamburger SV

In de wandelgangen

Zaterdag 27 mei
The Gunners zouden verder geïnteresseerd zijn in Feyenoorder Orkun Kökcü. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren