Woedende Van Beukering roept ‘grote familie' op om auteurs ‘aan te pakken’

Zondag, 26 maart 2023 om 21:25 • Laatste update: 21:51

Jhon van Beukering heeft via Instagram ongenadig hard uitgehaald naar De Gelderlander. Twee auteurs van de regionale krant berichtten over twee verschillende zaken, waar de oud-voetballer woedend over is. De eerste auteur schreef vrijdag over de mogelijke betrokkenheid van Van Beukering bij twee hennepkwekerijen en een mishandeling. De tweede auteur berichtte zondag over de rode kaart die hij kreeg tijdens een jeugdwedstrijd van SC Veluwezoom uit Rozendaal.

Van Beukering zou betrokken zijn bij een hennepkwekerij in Klarenbeek, waar 498 plantjes werden gevonden in 2017, en een kwekerij in Deurningen. Daar werden in 2018 maar liefst 890 planten aangetroffen. Daarnaast wordt de voormalig spits verdacht van een mishandeling in Velp in april 2020. Van Beukering zou op straat een nekklem hebben uitgevoerd en dezelfde persoon ook op het hoofd hebben geslagen. Het slachtoffer van de vermeende mishandeling droeg toen een helm.

Daarnaast kwam zondag het nieuws naar buiten dat Van Beukering met rood werd weggestuurd bij een jeugdwedstrijd van SC Veluwezoom. Van Beukering is daar trainer van de Onder 18 en werd volgens De Gelderlander weggestuurd wegens commentaar op de scheidsrechter. Behalve dat de oud-spits werd weggestuurd, werd de wedstrijd op het sportpark van tegenstander SC Buitenboys in Almere ook gestaakt. Dat kwam omdat SC Veluwezoom de wedstrijd niet kon of wilde uitspelen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Jhonny van Beukering (@jhonny29983)

"Zo, De Gelderlander", begint Van Beukering. "Als jullie mij de grond in willen boren, prima. Het kan me totaal niet schelen. Ik weet zeker dat jullie mensen een hekel aan mij hebben. Waarom, geen idee. Misschien omdat ik jullie al drie jaar niet te woord wil staan? Goede dingen worden niet geschreven. Maar als jullie mensen naar beneden willen halen, prima. Maar deze rug is heel breed, dus kom maar op", klinkt het. "Maar als je ballen hebt, dan kom je het mij één-op-één vragen. Nogmaals, vieze sensatiekrant, en die freelancers van jullie ook allemaal. Maar vergeet niet: wij en mijn familie zien ook wie deze stukken plaatsen."

Van Beukering doet vervolgens een oproep aan zijn familie. "Dus ik roep mijn grote familie op. Neefjes, nichtjes, ooms tantes, achterneefjes- en nichtjes. Iedereen die de familie een warm hart toedraagt en die weten hoe wij zijn. Om deze mensen ook eens aan te pakken. Iedereen die nog maar één stukje over mijn familie schrijft gaat met foto en al op mijn Facebook, net zoals jullie mij in de krant plaatsen. Gaan jullie als mens ook een keer voelen als mensen over je praten of schrijven." Van Beukering noemt vervolgens de twee auteurs van De Gelderlander die de betreffende artikelen over de oud-voetballer hebben geschreven. "Dus familie: tijd om wat terug te doen. Iedereen die nog wat plaatst: jouw kop komt er ook op."Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door 4fredondo)

Zo'n reactie bevestigt alleen maar meer over hoe weinig er bij zo'n jongen in zijn hoofd rond gaat.

Deze mafkees zit gewoon journalisten te doxxen en bedreigen. Klinkt zeker als iemand die geen mensen mishandelt, sure.

26 maart 2023 om 22:24

Gewoon niet zo’n slimme man. Waarom sla je iemand met een helm op? 🤦🏼

26 maart 2023 om 21:56

Of de stukken in de Gelderland berusten op waarheid of niet, het is heel bizar wat van Beukering hier doet. Vooral als (semi) bekend persoon zou je beter moeten weten. Ik zie het al voor me dat Ten Hag oproept om Valentijn Driessen massaal zwart te maken.

De lokale media beschrijft wat er op de lokale velden gebeurd. De heer Beukering die leest drie keer iets negatiefs over zich zelf nadat die zich blijkbaar misdragen heeft (waarschijnlijk ook gebeurd anders kan je voor smaad gaan), en hij zoekt compleet de schuld bij andere. Goed voorbeeld trouwens ook voor de 20 knullen die hij traint in dat dorp.

26 maart 2023 om 23:13

Ik ben als jeugdtrainer ook een x met rood weggestuurd. Gelderlander nooit wat over geschreven.

27 maart 2023 om 08:36

@4fredondo,

Komt denk ik omdat jij nog nooit iemand met een helm op, geslagen hebt ?!
Misschien dat eens proberen....

27 maart 2023 om 22:12

Toch wel ooit een goede vechtpartij in Velp Zuid gehad

Jaja het kan hem echt allemaal niks schelen.

Tsja mocht het inderdaad onzin zijn kan ik mij voorstellen dat het frustrerend is als je zo in de krant komt.

Denk alleen niet dat dit de juiste manier is om zoiets op te lossen.

Gaat de goeie kant op met de persvrijheid in NL op deze manier.. lekker intimideren om de pers aan banden te leggen. Man man man

27 maart 2023 om 08:33

@MC Significant,

Hun moeten wel de vrijheid hebben om over hem te schrijven, maar hij mag niet de vrijheid hebben om de namen van degenen die het schrijven even erbij te vermelden?

Wel zie je aan de manier van schrijven en het gebruik van zijn woorden, dat het een vrij hersenloos persoon is.

27 maart 2023 om 12:07

Bij het artikel vd mishandeling en wietplantages staat gewoon de naam van de journaliste erbij, dus wat maakt het uit als hij 'die bekend zal maken'? Die is al bekend.

27 maart 2023 om 12:10

@troday4030,

Nou dan, waar maakt iedereen zich dan druk om ?!

Dus wacht even.. Journalisten schrijven over je criminele praktijken en jij vindt het een goed idee om ze vervolgens te intimideren en te bedreigen? Tokkies gonna tokkie

Ja dat lijkt mij dus zo vreselijk aan de voetballerij dat je een hoop van dit soort laag intelligente gasten er hebt rond lopen die zonder het voetbal gewoon plantsoenen hadden lopen schoffelen.

Wel goeie manier om aan te tonen dat de kritiek je zgn niets doet. Het boeit me niet hoor, dus als iemand het nog een keer doet stuur ik mn familie op je af. Doe ik ook vaam met dingen die me niet boeien.

Ik denk dat als je zo reageert dat het hem juist wel wat kan schelen want anders zou je het negeren. Als het leugens zijn wat de journalisten over hem schrijven kan ik mij een reactie voorstellen. Als het waarheid is dan denk ik dat deze reactie hem nog meer tokkie maakt.

Haha, echt een jongen Velp-Zuid. Wat een niveau..

Waarom zouden deze journalisten het hem een-op-een komen vragen als meneer zelf zegt al 3 jaar lang niet met ze te willen praten? En dat die rug breed is, dat is aan elke foto van Van Beukering af te zien.

En daarnaast is bedreiging van 2 journalisten die gewoon hun werk uitvoeren natuurlijk ook niet zo fraai. Wellicht kan daar ook een stukje over geschreven door journalisten van vieze sensatiekrant

Echt een Jongen uit Velp Zuid. Die speelt/ traint bij SC VeluwenZoom. De club staat er om bekent. Heeft een bedenkelijke reputatie. En de wijk ook. Hij reageert zoals ze dat primair in dit soort volksbuurten aan pakken. Het is pure straattaal. De familie heeft inderdaad een reputatie is niet bang. Verbaast mij niets. En toch als je die jongens 1 op 1 spreekt zijn het prima gasten. Je moet alleen niet met ze fucken. Ga je normaal met die jongens om dan zijn het prima gasten. Probleem is vaak dat er niet met ze gesproken wordt. Maar alleen over ze. En zeker de Gelderland. De krant is echt een sensatie krant.

Wat een ongelooflijke stoere jongen. Bolletje pretvet is binnen 30 seconden buiten adem, dus ja, snap wel dat hij familie oproept. Dat zo een gozer eigenlijk überhaupt nog aandacht krijgt is al belachelijk

Och Beukie toch. Toen de Gelderlander over alle avonturen over jou en je broertje schreef was alles prima he, je avonturen in Indonesië, hoe weinig die ook voorstelden, jullie trainers verrichtingen in het amateurvoetbal… dan is het allemaal prima. Maar kom je een keer negatief in het nieuws, door je eigen gedrag, dan is het janken.

Tsja, van Beukering stuurt dus aan op bedreiging en wil zijn vrienden en familie inschakelen. Nu weet ik dat het vooral bestaat uit kermispubliek, maar heel intelligent komt beste man niet over. Dat zag je eigenlijk al toen hij trainer was van AFC Arnhem.

Johnny van de Burger King is en blijft wel een all-time favourite bijnaam. De persoon die dat heeft verzonnen verdient een standbeeld. Het is nou ook niet het geval dat er van de Instagram post van van Beukering veel te maken valt. Leestekens kent hij denk ik niet.

Nou, dan komt er vast volgende week een volgend stukje: 'jhonny van Beukering wordt ook vervolgd voor het bedreigen van journalisten omdat zij hun werk doen.' Verder wel typisch dat hij dreigt de namen bekend te maken terwijl bij het stukje vd mishandeling/wietplanten al gewoon de naam van de betreffende journaliste staat. Ik denk niet dat ze daar wakker van zal liggen..

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

39 jaar
10 fans
Coach

In de wandelgangen

Zaterdag 3 juni
De familie van Ajax-target Arda Güler is op huizenjacht in Amsterdam. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren