Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Wim Kieft geeft Orkun Kökçü negatief advies: ‘Dat zou beter zijn voor hem’

Laatste update:

Wim Kieft vindt het jammer dat Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü naar Portugal vertrekt, zo laat hij optekenen in zijn wekelijkse column voor De Telegraaf. De 22-jarige middenvelder staat op het punt om een contract tot medio 2028 te ondertekenen in Lissabon, maar Kieft ziet hem liever in de Premier League spelen. “Bij Manchester United en Manchester City lopen betere spelers, maar in de Premier League zou hij naar dat niveau kunnen toegroeien.” Kökçü gaat Feyenoord met zijn naderende vertrek een recordbedrag opleveren.

Naar verluidt ontvangen de Rotterdammers een vaste transfersom van dertig miljoen euro. Daarnaast blijft twintig procent van de transferrechten van Kökçü in handen van Feyenoord. Daardoor kan de transfersom in de toekomst nog flink oplopen, daar Benfica een afkoopclausule van maar liefst 120 miljoen euro gaat opnemen in het contract van Kökçü. De Turkse international wordt in het Estádio da Luz direct de bestbetaalde speler en gaat spelen met zijn favoriete rugnummer 10.

Ondanks de ogenschijnlijk goede voorwaarden voor Kökçü zelf had Kieft de middenvelder graag in Engeland gezien. De Amsterdammer is niet kapot van Benfica. “Een grote club, maar actief in een competitie die je kan vergelijken met het niveau van de Nederlandse Eredivisie. Naast Benfica heb je FC Porto en Sporting Portugal en SC Braga zit daar achter, maar verder stelt het niet zo heel veel voor. Daarom, gaat Kökçü in Lissabon echt beter worden? Aan de andere kant lukt het de Portugese topclubs vaak wel om hun beste spelers succesvol door te verkopen naar de Europese top.”

Toch is Kieft van mening dat Kökçü de Portugese topclub niet nodig heeft om een grote stap te maken. “Als je hoort dat er Engelse interesse is en namen van Manchester United en Liverpool vallen dan vraag je je af: moet je in dit stadium van de transferwindow voor Benfica kiezen? Heb je geen vertrouwen dat je daar direct vaste basisspeler wordt, dan kan je ook naar een subtopper in de Premier League gaan. En dan later via Tottenham Hotspur, Brighton & Hove Albion of Aston Villa alsnog de stap maken naar de Engelse top.”

Kieft is onder de indruk van de ontwikkeling die Kökçü heeft doorgemaakt onder Feyenoord-trainer Arne Slot. “Van een flegmatieke middenvelder, die te veel balverlies leed, heeft hij zich ontwikkeld tot een bepalende speler, die veel arbeid levert, een hoop kilometers aflegt en voorop in de strijd gaat. Bij Manchester United en Manchester City lopen betere spelers, maar in de Premier League zou hij naar dat niveau kunnen toegroeien. Beter dan in Portugal bij Benfica.”

Aankomst in Portugal
Vrijdagavond werd Kökçü als een held ontvangen op het vliegveld van Lissabon. Tientallen fans stonden de middenvelder van Feyenoord op te wachten. Daarnaast was er veel media-aandacht voor de jonge rechtspoot. Kökçü zelf liet echter weten dat hij nog geen antwoord mocht geven op vragen. Hij gaf daarbij aan zaterdag uitgebreid met de pers in gesprek te gaan. Het lijkt er dan ook op dat de transfer deze zaterdagmiddag al officieel aangekondigd wordt.

Is Benfica de juiste club voor Kökçü?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Kokcu zelf alleen maar naar Benfica zou willen heb je als Feyenoord weinig keus. Snap Kokcu daarom ook niet. De markt is officieel nog niet eens open, dan wacht je toch nog even af? Of je gaat jezelf aanbieden bij ploegen die interesse zouden hebben.

10 juni 2023 om 10:04

Ik begrijp het wel.
Benfica is een betere springplank naar de top dan Feyenoord.
Bij Arsenal gaat ie grote kans op de bank zitten

Bij Benfica gaat hij en meer verdienen en de kans is groter om naar clubs als Atletico etc voor recordbedragen te gaan.

10 juni 2023 om 10:10

Ik snap het ook nooit zo goed kiest die voor Arsenal is het een stomme keuze, want hij speelt niet. Kiest ie voor Benfica is het stomme keuze want ja je moet naar Arsenal gaan. Benfica is eigenlijk gewoon een van de beste keuzes die je kunt maken, want in Engeland zou je terecht komen in de subtop bij een Aston Villa misschien Tottenham. Dan kun je echter beter ontwikkelen bij Benfica en in de kijker spelen in de CL.

10 juni 2023 om 10:14

Er zit toch nogal wat clubs tussen Benfica en Arsenal hè?

Hij had bijv niet misstaan bij een Dortmund of Leipzig misschien?

10 juni 2023 om 10:17

Benfica doet kwalitatief niet veel onder voor arsenal. De competitie doet alleen wel onder.

10 juni 2023 om 10:28

Ja vast oxxis, neem nog eentje zou ik zeggen.

10 juni 2023 om 10:42

Hij zegt ook niet dat hij niet moet gaan Hij zegt dat het slim zou zijn te kijken wie er nog langs komt. Ik snap feyenoord hierin ook niet goed.

10 juni 2023 om 11:26

@oxxis zei je nou dat benfica de zelfde kwaliteit heeft als arsenal? oke ik verwacht kinderachtige comments op youtube en twitter. Maar je zou denken dat mensen hier wat meer verstand hebben. Maar dronken zijn om 10 uur s'ochtends kan niet gezond voor je zijn vent.

10 juni 2023 om 11:46

Dronken zijn om 10 uur sochtends is wel leuk...

10 juni 2023 om 12:03

Ik vind het niet zo gek wat Oxxis zegt, ik denk namelijk het zelfde, toevallig heeft Arsenal het afgelopen seizoen het goed gedaan, afgelopen twintig jaar wat het voornamelijk een middenmoter. Benfica doet al jaren prima, altijd goede uitgaande transfers, en doen het redelijk in Champions leage, knock out fase.
De Portugese competitie is natuurlijk een stuk minder dan de PL, maar dat is niet vreemd natuurlijk.

10 juni 2023 om 12:07

Xhaka gaat weg en Kokcu zou een directe aanspraak kunnen maken om de rol van Xhaka over te nemen, zijn profiel past precies hierin. Snap ook niet wat je bij Benfica te zoeken hebt, zijwaartse stap in een nietszeggende competitie. Hoogstens een halve stap vooruit. Ga dan qua competitie flink vooruit.

10 juni 2023 om 12:27

Het lijkt me duidelijk dat Arsenal op zoek gaat naar een grotere naam om de rol van Xhaka op zich te nemen. Dat wordt gewoon Rice waarschijnlijk en anders zullen ze wel voor Caicedo gaan.

10 juni 2023 om 12:39

@arsenal890Hoe zie jij de top-20 in Europa dan? Denk dat City momenteel het sterkste is en zal Bayern en Real logischwijs in de top-3 zetten. Eventueel PSG zal ik puur qua selectie dan nog op 4 zetten. Daarachter is er echter wel een grote groep die weinig van elkaar onder doen denk ik. Napoli is dit jaar het sterkste van Italie, maar kan volgend jaar zomaar weer 4de worden. Barca is kampioen van Spanje, maar presteert in Europa al jarenlang niks. Denk dat het niveauverschil tussen clubs als Barca, Atletico, Inter, Napoli, Arsenal, Liverpool, Chelsea, United, Dortmund en Leipzig nihil is en dat de vorm van de dag ook bepalend is. Wellicht vergeet ik nog wat clubs, maar het Benfica van afgelopen seizoen past ook wel in dat rijtje hierboven denk ik. Het is ook niet zo dat Arsenal in Europa laat zien dat ze zo ver boven een Benfica staan.

10 juni 2023 om 12:45

Een goed toevalsjaartje van arsenal en mensen denken dat die club boven Dortmund en Benfica staat haha. Kan snel gaan😂. We praten volgend jaar wel weer als arsenal weer buiten de top4 valt en Benfica in de CL doordendert.

10 juni 2023 om 13:01

@Kaiser Bij Arsenal, Liverpool, Barca en United lopen er ook een aantal posities echt wel spelers die een klasse beter zijn dan Leipzig. Leipzig heeft een selectie waarde van 470m, Doetmund zit op 540m. Arsenal, United, Liverpool, Chelsea en Barca zitten tussen de 750m-900m aan selectiewaarde. Liverpool eindigde vorig seizoen nog 1 punt onder City en stonden in de CL finale. Die kan je niet door 1 slecht seizoen afschrijven als elite club. Niet na wat ze de afgelopen jaren hebben gepresteerd (3 CL finales en veel PL punten)

10 juni 2023 om 13:05

Gvardiol, Nkunku, Olmo, Szoboszlai en Laimer zouden moeiteloos basis staan bij een Liverpool.

10 juni 2023 om 13:10

Het verschil in selectiewaarde tussen Leipzig en Liverpool is slechts 400m. Olmo vs Salah is het verschil tussen dag en nacht. Nkunku is al geen Leipzig speler meer. Gvardiol zal ongetwijfeld naast een Van Dijk (denk aan zijn oude niveau) kunnen spelen en dan Szoboszlai op het middenveld met Fabinho en Thiago. Sabizer was een van e bedte spelers van Leipzig en was alles behalve indrukwekkend bij Bayern en Leipzig. Het is makkelijker voetballer bij Leipzig dan bij de absolute top. Dat moet je echt niet onderschatten

10 juni 2023 om 13:13

Maar jij zegt op niveau Benfica en Porto maar die zitten op een marktwaarde van rond de 300 miljoen. Dus dan klopt jouw steling al niet. Neem aan dat je Transfermarkt gebruikt? En Bovendien zegt dat ook niet alles. Als of een West Ham gelijkwaardig is aan een Leipzig of ruim een klasse beter is dan Benfica. Die zitten ook op dat bedrag van 450 miljoen. Chelsea heeft zelfs een hogere marktwaarde dan Bayern en Real haha. Kom op zeg. Even relativeren.

10 juni 2023 om 13:17

Ik had het ook gewoon over afgelopen seizoen he. Nkunku zal gewoon starten bij Liverpool. Szoboszlai is een upgrade als winger voor Gakpo of Diaz. Olmo kan op 20 en Laimer is ook een upgrade voor Henderson. Gvardiol hoef ik niet uit te leghen denk ik. Je eigen club gaat van hem de duurste verdediger aller tijden maken.

10 juni 2023 om 13:33

Behalve dit jaar doet Benfica toch niet zoveel onder voor Arsenal? 2x op rij kwartfinale CL gehaald. Das een poos geleden voor Arsenal.

10 juni 2023 om 14:06

Benfica kwam dit jaar ook kwartfinale terwijl Arsenal verloor van Sporting in de EL.

10 juni 2023 om 14:10

Een middenmoter afgelopen 20 jaar? Je kan ook overdrijven.. Benfica’s prestaties in Europa zijn 100% beter dan Arsenal al heeft Arsenal ook twee halve finales en een finale EL gehaald de afgelopen 5 jaar. Maar de competitie is stukken beter en Arsenal heeft op dit moment gewoon een betere selectie en meer mogelijkheden.. ze vissen ook in een andere poule qua spelers. Arsenal heeft nooit echt interesse gehad in Kokcu tot nu toe..

10 juni 2023 om 16:40

20 jaar als middenmotor??? Ik weet niet wat jij als middenmotor ziet maar 20 jaar lang in de top 4 eindigen is meer bovene regionen

10 juni 2023 om 17:27

Dortmund en Leipzig zijn niet beter dan Benfica, maar spelen wel in een sterkere competitie.

11 juni 2023 om 16:39

En Arsenal schakelde Benfica twee jaar eerder dan weer uit in de Europa League. Doe even normaal, we weten allemaal dat Arsenal op een hoger niveau acteert.

10 juni 2023 om 10:08

Het is net alsof je van feyenoord naar ajax gaat. Je wilt een stap omhoog maar nog niet klaar voor de absolute top, plus hij blijft om een kampioenschap spelen. Van Feyenoord naar Ajax is heel gevoelig dus ik begrijp deze keuze heel erg goed. Ik zou ook liever voor benfica spelen dan voor een west ham united, dus begrijp kieft in deze echt niet.

10 juni 2023 om 10:13

Maar waar komt die Nederlandse illusie vandaan dat Feyenoord op het niveau van Benfica zit? Niet qua salaris, niet qua organisatie, stadion, Europees aanzien, jeugdopleiding etc etc etc. Benfica is absoluut een stap vooruit.

10 juni 2023 om 10:15

Zowel Feyenoord als Ajax zitten nog gewoon van het niveau van Benfica af. Kijk alleen naar de Europese prestaties.

Desondanks is de competitie wel gelijkwaardig.

10 juni 2023 om 10:16

Het is niet alsof je van Feyenoord naar Ajax gaat, die stap is namelijk kleiner, je blijft in dezelfde competitie, Ajax betaald echt niet 3x zoveel als Feyenoord, daarnaast is het bij Ajax momenteel ook niet allemaal denderend terwijl Benfica er momenteel gewoon erg goed voor staat.

10 juni 2023 om 10:17

Ze trekken de vergelijking met Ajax in het geval van Benfica, niet Feyenoord.

Da’s toch ook niet zo gek? Benfica en Ajax zijn echt wel aan elkaar gewaagd.

‘Niet qua organisatie’ - kun je die onderbouwen? Nieuwsgierig welke facetten je daarmee bedoelt.

10 juni 2023 om 10:18

Benfica is natuurlijk een stap vooruit ten opzichte van Feyenoord. Voor zowel speler als club is dit een mooie stap.

10 juni 2023 om 10:44

Worden mensen niet eens doodmoe van zichzelf om onder ieder bericht het woord ‘Ajax’ te benoemen? Het gaat hier over Orkun, Feyenoord en Benfica.

10 juni 2023 om 10:46

Wat heb je tegen ajax dan? Het is een voetbal forum, ajax is een voetbalclub. Als een discussie over deze jongen en benfica een andere kant opgaat is dat toch geen enkel punt? Dont worry, laat het gaan!

10 juni 2023 om 10:49

Gewoon een zinloos punt/argument om Ajax erbij te halen. Blijf bij het onderwerp. Die club heeft in deze niks hiermee te maken. Feyenoord is op een ontzettend goede weg en Benfica is een mooie club voor Orkun.

10 juni 2023 om 10:54

Zeker waar! Alleen als we de discussies en de onderwerpen gaan limiteren wordt het principe van discussiëren niet leuker toch? Ach maakt het ook uit. Inderdaad mooie transfer, goede club, mooie transfersom en de speler heeft zich top ontwikkeld het laatste jaar 😉

10 juni 2023 om 10:58

En daarbij is Ajax in niks behalve misschien een beetje meer geld een verbetering ten opzichte van Feyenoord. Ik snap zijn keuze zo snel enerzijds wel, direct aansluiten bij de trainingen zodat zijn collega’s hem snappen op het veld. Van Kokcu gaat heel veel verwacht worden dus hij zal er direct moeten staan. Zoals hij dit seizoen begon gaan ze voor dat geld niet accepteren op de tribunes.

10 juni 2023 om 11:01

Precies. Lees toch veel onvrede onder mijn mede Feyenoorders maar ikzelf vind het een mooie transfersom. Feyenoord komt van ver en heeft internationaal de laatste 10 jaar (op de laatste 2 jaar na) weinig laten zien. Komende jaren stabiel presteren zowel nationaal en internationaal en de echte grote jongens komen langs.

10 juni 2023 om 11:09

Tja als ik sommige mensen zie reageren denk ik bijna dat die transfersom bij hun op de rekening eindigt. Maar veel belangrijker, voor feyenoord is het prima. Uiteindelijk gaat het om wat je er mee doet. Je kan soms voor 5 miljoen een betere speler halen dan voor 10 miljoen. Kijk bijvoorbeeld naar een Gimenez het afgelopen jaar. Daar moet de focus op liggen.

10 juni 2023 om 11:39

Feyenoord speelt in de conference en el dat is totaal niet met de cl te vergelijken.

10 juni 2023 om 11:46

Benfica is een club die heel strak is georganiseerd. Van de onderste tot de bovenste legionen (woordgrap). Maar het is zo professioneel daar komen andere clubs kijken hoe het werkt. Financieel, ontwikkelingsgericht, jeugdopleiding (al jaren de beste vd wereld), ruimte voor vernieuwingen op alle vlakken, faciliteiten Benfica campus etc etc etc. Ajax en Benfica zijn idd aan elkaar gewaagd.

10 juni 2023 om 11:49

Ajax is in bijna alles. Op afgelopen jaar na, een verbetering tov feyenoord. Het is echter niet zo alsof die stap immens is. Maar 1 dramatisch jaar van ajax en 2 goede jaren van. Feyenoord doen daar niks aan af. De laatste keer dat je kan stellen dat de stap feyenoord ajax geen stap omhoog was dateert uit de vorige eeuw.

10 juni 2023 om 12:03

Ja jullie zijn zo geweldig, niet normaal. Wat moet de voetbalwereld toch zonder Ajax. In wat voor wereld leven jullie toch. De arrogantie klotst tegen de plinten.

10 juni 2023 om 12:04

en niet zo'n kleine stap, maar een behoorlijke stap voorruit

10 juni 2023 om 12:11

Van Feyenoord naar Benfica gaan is dat de een-ogige koning in een land vol blinden vertrekt om koning te zijn in een ander land vol blinden. Ga dan naar een land waar ze hebben gehoord van Specsavers. Het is teleurstellend, want je wilt als Nederlands kampioen jouw aanvoerder verkopen aan een topcompetitie en een topclub in zo'n topcompetitie. Antony gaat naar Manchester United. Gakpo gaat naar Liverpool. Kokcu gaat naar Benfica. Voor Feyenoord is dat qua aanzien minder boeiend.

10 juni 2023 om 12:20

Grappig dat je aversie tegen de Amsterdammers er zo vanaf druipt maar je wel een typisch joods naam uit de oude Amsterdamse grappen hebt. Je weet wel, Sammy en Moos...
Maar triest hoe je probeert elke discussie te beperken tot de clubs die volgens jou mee mogen doen in een vergelijking, lekker discussiëren...

10 juni 2023 om 12:24

Aversie? Jullie zorgen er zelf wel voor dat iedereen buiten Amsterdam jullie slecht kunnen pruimen. Denk eerlijk gezegd dat jullie niet eens doorhebben dat werkelijk zowat iedere discussie verdraait moet worden naar Ajax. Vooral blijven denken dat je meer bent dan een ander.Of leg mij uit wat deze zin; ‘Ajax is in bijna alles. Op afgelopen jaar na, een verbetering tov feyenoord’ te maken heeft met Kokcu, Feyenoord en Benfica. Weer een totaal onnodige ‘sneer’ of omhooggevallen reactie om de ander te kleineren, 0.0 van toegevoegde waarde.

10 juni 2023 om 12:40

@moos, ik weet niet of dit als reactie op mij was maar ik reageer louter op de reactie van JSH88 die het statement maakt dat ajax buiten het financiële aspect om geen enkele stap omhoog is tov feyenoord. En daar ben ik het niet mee eens. Feyenoord doet het op dit moment geweldig en na dit seizoen is er idd geen reden om van feyenoord naar ajax te vertrekken. Maar over de laatste jaren, en dan heb ik het nieteens over de laatste 5. Maar de laatste 30 is ajax gewoon een betere springplank gebleken waar het gemiddelde niveau een stukje hoger lag dan bij feyenoord. Hoe het er over 5 jaar bij staat zullen we zien. Feyenoord is goed op weg en dit is dus ook niet als sneer bedoeld. Dit is meer een beetje frustratie dat een aantal feyenoorders vergeten dat de club van ver komt en het wel even duurt voordat je echt definitief voor een lange periode kan aanhaken. Overigens ben ik het wel met je eens dat het niet perse nodig was om deze discussie eerder in dit topic op ajax te betrekken. Fijne dag

10 juni 2023 om 12:57

In Nederland worden de inkomende transferbedragen van zowel PSV als Feyenoord vergeleken met die van Ajax, maar vergelijk die bedragen van Ajax eens met die van Benfica. Wat mij betreft zijn beide clubs niet aan elkaar gewaagd, maar zit Benfica nog ruim boven Ajax. Maargoed, ik hoop stiekem dat we met dat extra CL ticket in de toekomst, spelers als Kokcü, Xavi, Kudus, langer kunnen behouden voor de Eredivisie of als ze vertrekken meteen impact kunnen hebben bij een topclub. Het verschil tussen Portugal en Nederland blijft bijzonder wat dat betreft, terwijl ik ervan overtuigd ben dat we commercieel gezien een veel betere/leukere competitie hebben.

10 juni 2023 om 14:12

Dat zegt hij toch niet. Hij zegt juist dat hij een stap omhoog maakt, net als een stap naar Ajax dat zou zijn.

10 juni 2023 om 14:13

De resultaten van de afgelopen jaren laten zien dat Ajax boven Benfica staat.

10 juni 2023 om 14:16

Buiten 2019 om valt dat best wel mee. Het zal een beetje aan het jaar liggen. Maar toch denk ik dat het over het algemeen, en al helemaal op dit moment, qua kwaliteit benfica de overhand heeft

10 juni 2023 om 11:25

Ik begrijp het ook wel, mooi weer en kan wat bijleren, bij ons zou die onder sneuvelen.

10 juni 2023 om 12:38

Benfica is voor Kokcu en Feyenoord een bewuste en lucratieve tussenstap. Ik begrijp het wel!

In Portugal gaat dat ook prima. Getuige daarvan zijn Ederson, Dias, Diaz, Nunez en Bruno. En dan zal ik er nog wel een paar vergeten. Uiteindelijk wel een relatief goede deel voor Feyenoord. Zeker dat doorverkooppercentage van 20% op het totale verkoopbedrag is een potentiële melkkoe.

10 juni 2023 om 11:00

Je bent er inderdaad een paar vergeten! Enzo Fernandez, Tavares, Nuno Santos, Vitinha, Joao Felix, Lindelof, Semedo, Renato Sanches, Guedes, Gaitan, Cancelo, Fabio Vieira, Danilo Pereira, Alex Telles, Militao, Felipe, Hector Herrera, Dalot en Gelson Martins.

Spelers die naar de Spaanse top 3, Bayern, PSG of de Engelse top 5 gingen. Kortom, een fantastische springplank! Hopelijk kan Feyenoord flink profiteren van die 20%.

10 juni 2023 om 11:52

Ik doelde nu wel op succesverhalen in de Engelse top 😅. Van een enzo vind ik het dan nog te vroeg en de overige namen vind ik nu niet echt doorslaande successen in Engeland.

10 juni 2023 om 12:47

Jezus 80% van die namen zijn toch geen topspelers man. Dan kan je van de Eredivisie ook wel Dumfries, Malacia, Geavenberch, Frenkie, Mazraoui, Senesi, Sinistrera, St.Juste, Antony, Martinez, Madueke, Gakpo, Dest, Onana, Sanchez, Haller, Alvarez, Lozano, Arias etc noemen en dan kom je ook op zon lange lijst.

10 juni 2023 om 14:27

Derkaiser,

Totale onzin! Om jouw lijst te gebruiken, kunnen er een hoop spelers worden weggestreept. Senesi, Sinisterra, St. Juste, Onana, Dumfries, Haller, Sanchez en Alvarez bijvoorbeeld. Dat is de helft van je lijst. Dortumund en Inter zijn overigens van een hoog niveau, maar in mijn lijst niet meegenomen (zou de lijst behoorlijk langer maken).

Laagvliegers in de PL benoemen is helemaal overbodig, aangezien er in de afgelopen jaren 30+ spelers vanuit Portugal die kant op zijn gegaan. Het punt is, de Portugese competitie is een veel betere springplank.

10 juni 2023 om 14:28

Haha Lierse, ok duidelijk!

In dat geval Cancelo, Lindelof, Vieira, Enzo, Telles, Dalot, Tavares!

10 juni 2023 om 17:50

Das helemaal niet waar want spelers als Lindelof en Sanches zijn gewoon geflopt. Gaat het dan om de club of de prestaties van de spelers?

Deels snap ik Kieft wel. Ik had ook eerder de Wijnaldumroute gekozen dan Portugal, maar dat is ook omdat ik geen Portugees voetbal kijk en het jammer vind hem nu nooit meer te zien spelen.Maar goed, Benfica is wel een goede springplank. Als ie het daar laat zien in de CL gaat ie gewoon over een jaar of 2 een stap verder.

10 juni 2023 om 10:16

Voor de top in Engeland komt hij tekort. Waarom dan naar een club als West Ham gaan? Kans dat je daar fysiek ondersneeuwt, spelen ze per ongeluk tegen degradatie gaat al het voetbal eruit en wordt het overleven. Bij benfica speel je op een hoger niveau. De kans op veel speeltijd is reëel, de kans op prijzen ook. Plus je kan jezelf daar mooi in de kijker spelen bij een grotere club. Slimme stap wat mij betreft.

10 juni 2023 om 10:18

Plus in Lissabon zie je nog wel eens wat zon, -4% kans op in Engeland.

10 juni 2023 om 10:28

Zou voor mij ook een heel belangrijk argument zijn ja, maar voor een voetballer wellicht wat minder 🤣

10 juni 2023 om 10:33

Toen Wijnaldum wegging uit Nederland had ook niemand verwacht dat ie een belangrijke kracht in de wereldtop zou worden. Of Kokcu ooit het niveau van de Engelse top zal halen kan je nu nog niet zeggen. Bij de Engelse middenmoot kan hij kijken of hij het niveau van de PL aan kan ek zo ja, wie weet waar hij dan eindigt.

10 juni 2023 om 10:35

Dat klopt Migi, dat weet je inderdaad nooit maar je maakt wel een inschatting. Wijnaldum is in Engeland ook een heel andere voetballer geworden, dat is ironisch genoeg de reden dat hij daar geslaagd is.

Als ik nu een inschatting moet maken zeg ik goede keuze, maar inderdaad zeker weten doe ik dat niet 😉

10 juni 2023 om 13:34

Ja dat is ook zo idd. Kokcu staat al op die positie. Ik denk ook noet dat ie eindigt bij City oid (hoop et natuurlijk wel), maar als ie nog 1 stap op fysiek gebied kan maken, wie weet.

10 juni 2023 om 13:51

Ik denk het ook niet, maar aan de andere kant had ik twee jaar terug ook nooit gedacht dat hij nu hier zou staan...

10 juni 2023 om 10:17

Ik denk dat je daar ook de spijker op zijn kop slaat voor veel Feyenoordfans. Ik zou hem ook graag willen blijven volgen en dat gaat bij Benfica gewoon lastiger. Wat ik oprecht heel jammer vind want ik gun Orrie de wereld.

Hoe anders word voetbal beleeft in het buitenland.
Ik kan me niet heugen dat wij hier in Nederland weleens massaal op een enkele voetballer hebben staan wachten op Schiphol.
Mooie club voor hem waarmee hij elk jaar om diverse prijzen gaat meedoen.
Prima stap om verder te gaan vind ik persoonlijk.

10 juni 2023 om 10:27

Klopt. Ik denk echter dat wanneer Ajax de aanvoerder en absolute leider van sporting portugal voor 30mln + 20% doorverkooppercentage zou kopen en sporting is net kampioen geworden, de media in NL ook wel overuren zouden draaien. Taferelen op vliegvelden kennen wij echter niet idd

10 juni 2023 om 11:04

Als Messi of Ronaldo bij een club in Nederland zouden tekenen zie je die taferelen hier ook wel hoor, onze grens ligt gewoon wat hoger gezien onze nuchterheid.

10 juni 2023 om 10:39

Eens, al werd Gimenez ook altijd opgewacht op het vliegveld. Maar zeker niet zo massaal als je in het buitenland ziet

10 juni 2023 om 10:43

Ach dat doen ze in nederland dan toevallig niet, maar als je de viering op de coolsingel en in heel rotterdam pas zag kun je toch moeilijk concluderen da er tekort aan passie is.

10 juni 2023 om 11:29

Nou, Arie van Os in zijn rol als penningmeester van Ajax wel. En daar zijn ze hem in Rotterdam nog steeds dankbaar voor.

10 juni 2023 om 12:05

Froylan Ledezma, de nieuwe Ronaldo. Stonden Feyenoord en Ajax op te wachten. Ajax ging er met hem vandoor. 6 miljoen door het putje .

10 juni 2023 om 14:34

maak daar maar 10 miljoen van, destijds nog wel guldens.

Portugal is uiteindelijk een prima springplank waar er daadwerkelijk toppers afgeleverd worden aan de PL.

10 juni 2023 om 10:11

Idd, deze analisten vergeten waarschijnlijk dat heelveel talenten die vanuit NL naar een grote competitie gaan falen. Gewoon een prima tussenstap

er is in principe niks mis met benfica.
mooie club die onder schmidt behoorlijk voetbal spelen. Dus europees valt daar mee te halen dan bij feyenoord (in principe... kan zo maar zijn dat feyenoord boven zichzelf uitstijgt, dat is afwachten).
het salaris ligt hoger.

de competitie vind ik niet beter dan nederlandse competitie.

dus al met al vind ik dit een beetje een zijstap, sportief gezien.
een premier league club, tsja... ik kan me voorstellen dat een kokcu alleen zat/zit te wachten op een top5/6 club daar... een seizoen spelen voor een bournemouth of west ham wordt je ook niet vrolijk van (bankrekening wel wss)

10 juni 2023 om 10:10

West Ham heeft toevallig net de Conference League gewonnen, die finale die Kocku vorig jaar verloor. Denk dat je prima blij mag zijn om bij West Ham te spelen, in Engeland 15e worden geeft je nog altijd meer spotlight dan kampioen van Portugal worden. Zie Rice straks maar.

10 juni 2023 om 10:30

Ik zou als ik hem was absoluut niet bij West Ham willen voetballen. Alles waar hij in uitblinkt is volstrekt overbodig bij die club. Daar komen z'n mindere kanten bovendrijven en dan lijkt het ineens een mindere speler. Gewoon naar een ploeg gaan waar je kwaliteiten optimaal benut kunnen worden lijkt me heel verstandig!

10 juni 2023 om 11:58

Die Rice waar ze zogenaamd 100 miljoen voor willen hebben? In het west ham waarin ik geen enkele speler op eventueel benrahma en dat laatste passje van paqueta na heb zien overtuigen in de gehele euCL? Rice, die overigens ook nog engels is en ze daar ze chauvinistisch zijn als maar kan? In niks, maar dan ook niks, is west ham een grotere of betere keuze dan benfica

10 juni 2023 om 12:15

Die Rice is een mooi voorbeeld van hoe enorm veel het uitmaakt waar je speelt. In welke competitie, bij welke club, in welk land. Als deze jongen in de NL top had gespeeld was hij namelijk niemand opgevallen. Nu kan hij een transfer maken voor 100 miljoen naar een topclub.

10 juni 2023 om 13:05

Was Rice een een jongen uit pak em beet Moldavië geweest dan was hij krap aan 20mln waard en speelde hij in de championship. In de premier league ben je gewoon 10x zo goed als je een engels paspoort hebt. Zo'n ruben neves bv speelt al jaren vrij goed bij wolves en komt daar maar niet weg. En als je kijkt welke spelers er de afgelopen jaren met succes naar een topcompetitie/club zijn vertrokken vanuit benfica is dat niet niks. En ik durf zelfs te stellen dat dat aantal hoger ligt dan spelers die vanuit Engeland de stap van de middenmoot naar de top maken.

Dit is gewoon niet het geval Wim. Er zijn twee grote problemen met die opvatting van het 'bouwen in de Premier League'.

1. Clubs als Brighton of Aston Villa kunnen van het ene seizoen op het andere plotseling degraderen. De Engelse top is heel breed en talloze spelers die daar onder spelen raken uit beeld.

2. Via Benfica naar de top is een veel meer voorkomende gebeurtenis. Je speelt om de titel (altijd winnen) en je bent structureel competitief in de CL. Benfica wordt door topclubs gezien als een perfecte poel om uit te vissen en zeer veel van hun exponenten zijn de laatste 10 jaar ook daadwerkelijk naar de top gegroeid.

3. Voetbal is een gekkenhuis en het is niet te voorspellen wat er van het ene op het andere moment kan gebeuren. Enzo Fernandez ging als nobody naar het WK en binnen een paar weken komt ie voor 120 miljoen naar Chelsea.

Kokcu kiest heel wijselijk de weg van de geleidelijkheid. Benfica is Europese subtop geen engelse middenmoot. Hij weet dat er meer exposure is bij Benfica dan bij neem de wolves. Kijk naar bijvoorbeeld Neves die komt daar ook niet weg. De redenatie van Kieft klopt echt niet. Benfica zit in de lift speelt aanvallend voetbal waarbij zijn sterke punten op de voorgrond komen te liggen. Van aanvoerder van Feyenoord naar (hopelijk) een dragende speler bij Benfica naar de Engelse of Spaanse (sub)top. Ipv direct naar utd,arsenal tottenham of Chelsea en floppen. Kokcu laat in mijn (gekleurde) ogen zien buiten een hele goede voetballer ook slim te zijn. . Welkom iig. Ben er hee blij mee.

10 juni 2023 om 10:14

Idd! Mogen wat mij betreft veel jeugdspelers in Nederland een voorbeeld van nemen! Liever spelen bij Benfica en verder ontwikkelen dan op de bank belanden bij United, arsenal etc

10 juni 2023 om 16:46

Idd hij onderschat benfica dat het naast een mooie club is met goed beleid ook een goede ploeg is die elke jaar voor de prijzen meedoen en ook Europees het ook prima doen en is een springplank naar Europese sub of top clubs.

In eerste instantie vond ik het een gebrek aan ambitie en geloof in eigen kunnen van Orkun z’n kant. Wanneer Arsenal echt concreet en serieus was dan vond ik dat hij daarheen moest gaan. Maar inmiddels sta ik er anders in. Bij Benfica treft hij een trainer die hem toch wel redelijk zal kennen. Een tussenstap bij de (bovenkant) Europese subtop is niet verkeerd. Tussen de NL en Portugese competitie zit niet veel kwaliteitsverschil, wel is de manier van spelen en dus de tegenstand anders. Daar kan hij ook van leren. De weg der geleidelijkheid is niet verkeerd. En ook bij Benfica verdiend hij 3x zoveel salaris als bij Feyenoord. Die stap naar de PL of een andere competitie kan altijd nog. En als hij de rest van z’n carrière bij Benfica speelt is dat toch ook prachtig. Mooie club, lekker klimaat, Europees voetbal gegarandeerd, meer dan prima salaris. Meer NL/ED voetballers zouden zo’n tussenstap moeten maken.

Als je realistisch kijkt is dit gewoon een slimme stap van Kokcu. Je ziet hoeveel talenten gewoon falen bij een betere competitie en als meest recent Gravenberch die niet van de bank afkomt. Ik denk dat hij zich daar verder kan ontwikkelen.

Als ze meteen naar een absolute topcompetitie gaan lopen ze te miepen dat ze beter eerst een tussenstap hadden kunnen maken en dan is er iemand zo verstandig om dat te doen en dan miepen ze weer dat hij beter meteen naar de PL kan gaan. Schiet mij maar naar IJsland.

Quality of life zal ook hebben meegewogen wellicht. En dat is in mijn ogen beter in Portugal.
Als je in Engeland de verkeerde club kiest, zoals bijvoorbeeld Sinistera, degradeer je zomaar.
Goede keuze in mijn ogen.

Velen vinden dit een aparte stap van Kökcü, maar zelf vind ik het een goede keus. Ik denk wel dat hij bij bijvoorbeeld Borussia Dortmund ook gewoon een goede kans zou hebben om daar veel te spelen en qua competitie en club is dat ook een stap omhoog, maar Benfica is ook gewoon een goede stap.

Qua competitie is het dan meer een stap opzij en om heel eerlijk te zijn, schat ik Benfica wel iets hoger in dan Feyenoord. Zijn al jaren gewoon een hele taaie en gevaarlijke tegenstander en Kökcü speelt dan ieder seizoen om de landstitel en voor Champions League-voetbal, terwijl ze in Europees verband meestal ook gewoon een goed niveau halen en je woont natuurlijk in een prachtige stad.

Daarbij is Benfica, net als Dortmund, in 7 van de 10 gevallen de ideale stap voor een speler van de leeftijd en kwaliteiten van Kökcü. Hij zal daar ook gewoon een prima salaris kunnen verdienen en schijnbaar behoort hij al meteen tot een van de best betaalde spelers van Benfica, waar je als belangrijke speler gewoon tegen de 5 miljoen per jaar kan gaan verdienen. Nu heeft Kökcü vooral voor het sportieve en de geleidelijke weg gekozen en ik denk ook dat dat de juiste keus is.

Vanaf Benfica is de kans groot dat hij in de toekomst een mooie transfer zal maken richting een nog grotere Europese-club, aangezien Benfica al dik 10-jaar spelers verkoopt voor hoge bedragen en ik denk dat Feyenoord uiteindelijk ook blij zal zijn aangezien ze 20 tot 25% van de winst over de toekomstige transfersom zullen krijgen. Maar van di Maria, David Luiz, Ramires, Coentrão, Witsel en Matic heel wat jaren geleden tot vrij recent met Rúben Dias, Enzo Fernández en Núñez in de afgelopen 2-jaar, verkopen ze al jaren lang spelers voor tientallen miljoenen aan mooie clubs (op Witsel na dan, die koos eerst vooral voor het geld en later pas voor het sportieve).

Vlachodimos
Bah
A.Silva
Otamendi
Alba
Aursnes
Kökcü
Neres
Rafa
Schjelderup
Ramos
10 juni 2023 om 11:31

Ik ben het met jou eens. Mensen praten over arsenal op het forum. Maar als je kijkt naar wat die waarschijnlijk gaan halen voor het middenveld. Dan heeft kokcu daar niks te zoeken op dit moment.
Benfica is een prachtige club die europees speelt en voor prijzen vecht. Plus hij is daar onbetwiste basisspeler. Waarschijnlijk ook lekker weer haha. Prima keuze dit. nog maar 22. Hij komt er wel uiteindelijk. over een jaar of 2 gaat die waarschijnlijk naar engeland of real madrid voor 100 miljoen. Die portugeze clubs weten wat ze aan het doen zijn.

Way een onzin, maakt een speler eindelijk een overwogen besluit om t in stappen te doen... dan is t weer niet goed.

Als beste speler van je team in de top naar een sub topper gaan elders in een competitie is stomste wat je kunt doen.
Dan maar liever naar een top club in een andere competitie wat net wat hoger niveau is.

Snap niet hoe je Benfica dan geen mooie stap vind maar Aston Villa wel. Is dezelfde soort springplank maar dan in een land met lekker weer, een grotere club die ook structureel Champions League speelt....

In Portugal vragen ze zich af hoe ze de beste speler van Feyenoord en de eredivisie hebben kunnen krijgen voor 30 miljoen terwijl de op 4 na beste speler uit hun competitie al 60 miljoen opleverde en de beste 120 miljoen. Tja Feyenoord is nou eenmaal de zeeman van de voetbalwereld als het om transferverkopen gaat.

Goede keuze van hem en zijn management. De geleidelijke weg naar boven. Goede club met zeer goede coach. Inspirerend voorbeeld voor andere voetballers hoe het beter kan.

Gravenberch, vd Beek, Ziyech etc, hebben allemaal een te grote stap gemaakt. Nu lekker bankzitten. Super jammer. Maar ja; geld geld geld 💰

Zeg in als Ajacied..

Ik begrijp wat Wim/Valentijn zegt. Maar ik denk juist dat dit een geweldig tussenstation gaat zijn. Basisspeler bij Benfica en over een paar jaar mocht hij zijn potentie er uit halen voor een groot bedrag naar een top 10 club en dan harkt Feyenoord ook nog minimaal 10 miljoen op.

Het is ook nooit goed. Ik denk dat dit de perfecte stap is

Men gaat te snel ervan uit dat hij bij een PL direct in de basis zal staan en alles gaat spelen, kijk maar naar vd Beek… daarom is Benfica een hele verstandige keuze van Orkun, denk dat hij als hij zo doorgaat vanzelf over twee jaar hogerop zal gaan

Indien hij zijn handelings snelheid niet verbeterd, dan heeft hij niets te zoeken bij topclubs.

Fantastische stap voor die jongen!

Hoe kan hij nou verkassen naar een directe concurent voor het coeficient punten klassement? Je moet die Portugezen zwakker maken, niet sterker.
Maar wel mooie club hoor

Wim, stop maar ff met praten. Het is al te vaak bewezen dat de PL voor veel sterretjes uit andere competities vaak toch te hoog is als eerste grote stap naar boven. Lekker kijken of hij het ook in portugal kan en als dat zo is, ja dan is de PL aan de beurt. Kokcu js nog maar 21. Mocht hij het daar net zo goed doen als jn Rotterdam, dan vertrekt hij over twee jaar gewoon voor een flink bedrag naar de PL of la liga

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren