Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Vrouw van Daley Blind geeft via Instagram uitsluitsel over toekomst

Laatste update:

Daley Blind vertrekt definitief bij Bayern München, zo maakt zijn vrouw Candy-Rae Fleur bekend via Instagram. De verdediger annex middenvelder werd afgelopen winter door der Rekordmeister overgenomen van Ajax, maar is nauwelijks aan spelen toegekomen. Wel wist hij er beslag te leggen op de landstitel, door op de laatste speeldag voorbij te gaan aan Borussia Dortmund.

De vrouw van Blind spreekt op Instagram van een 'afgesloten hoofdstuk'. "Het was een avontuur van vijf maanden met een nieuw huis, een nieuwe school en nieuwe routines. Het was niet ons beste hoofdstuk, maar we hebben het gedaan. Dag Bayern, deze herinnering zal voor altijd blijven bestaan." De woorden van mevrouw Blind zijn een bevestiging op wat Blind eerder al suggereerde.

De verdediger annex middenvelder nam onlangs al een voorschot op het afscheid. "Omdat de kans heel groot is dat ik niet bij Bayern München blijf, moet ik om mij heen gaan kijken”, zo vertelde Blind in zijn eigen podcast Football is Life. “Ik ben transfervrij en er zijn meerdere opties. Ik ga de komende maand alles op een rijtje zetten. En dan ga ik hopelijk de goede keuze maken. Het is een spannende, maar ook een onzekere periode.”

Afgelopen winter was er belangstelling van Real Sociedad en Royal Antwerp voor Blind, maar koos hij dus voor een kort en onverwachts dienstverband bij Bayern. De Telegraaf schreef een kleine maand geleden dat Klaas-Jan Huntelaar Blind had gepolst voor een terugkeer bij Ajax. Die berichten werden ontkracht door vader Danny Blind. "Het zou mooi zijn als het idee er überhaupt zou zijn om Daley terug te halen naar Ajax, maar bij ons is daar nul komma nul van bekend. Ik weet dan ook niet hoe dit in de media kan komen."

Zie jij Daley Blind graag terugkeren bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het was me een succes met Daley in Munchen

2 juni 2023 om 10:33

Hij heeft het wel maar even mooi meegepikt toch. Lijkt me toch niet echt iets om hem mee te plagen.

2 juni 2023 om 11:06

Vind het eigenlijk nogal wat om het leven van je gehele gezin te ontregelen voor een halfjaartje Bayern. Ik had daar eerlijk gezegd niet zo bij stilgestaan. Die jonge kids die opeens naar een Duitse school moeten (of thuis les krijgen) en een halfjaar weg van familie en vrienden zijn. Nouja, het zal wel de voetballerij zijn maar aan het bericht van zijn vrouw te lezen lijkt zij nou ook niet heel erg genoten te hebben. Voor een halfjaartje op de bank terwijl je financieel gezien allang goed zit had ik persoonlijk een andere keuze gemaakt.

2 juni 2023 om 11:31

Helemaal eens met JtjeVtt. In de herfst van je carrière een kortstondig avontuurtje aangaan en daarmee de stabiliteit binnen je gezin riskeren. Ik zou meer begrip hebben voor een overstap naar Antwerpen, waar hij Overmars goed kent en waarschijnlijk een langdurig contract voor hem klaarlag.

2 juni 2023 om 11:54

Zoon van 4 en dochter van 2. Als hij komende jaren veel verkast heb je misschien gelijk. Met/tot deze leeftijd zal het best meevallen.

2 juni 2023 om 13:01

@heista juist hele jonge kinderen van vier en twee kunnen slecht reageren op het weg worden gehaald uit de vertrouwde omgeving. Als het voor een langdurig verblijf is prima maar voor een halfjaartje zodat papa zijn gram kan halen (en vervolgens op de bank terecht komt) voor een 'zeer laag basissalaris'...

Nouja ik ken de details niet en het zal wellicht ook te maken hebben met het zware nieuws over zijn hart dat hij graag nog alles eruit probeert te halen. Maar ik zou persoonlijk die keuze niet gemaakt hebben.

2 juni 2023 om 15:19

Als papa een half jaar alles gespeeld had was er natuurlijk niks aan de hand? Wat een niveau weer hier.

Anywho, nu hij weg is, moet je als Ajax zijnde ook door, en niet achteruit kijken. Maar ik zou 'm wel in een andere rol graag bij de club terug zien.

2 juni 2023 om 10:40

Succesvol genoeg om opgeroepen te worden voor Oranje, lekker toch.

2 juni 2023 om 11:31

Laat ook wel zien hoe idioot sommige keuzes van Koeman zijn. Ik bedoel, geef Frimpong eens een kans…

2 juni 2023 om 15:56

Uiteraard mee eens.

2 juni 2023 om 11:10

Hij heeft daar meer prijzen gewonnen dan in Amsterdam.

2 juni 2023 om 14:21

7 x kampioen van Nederland, 2 x KNVB beker, 2 x Johan Cruijf schaal.

1 x kampioen van Duitsland als bankzitter.

Leg uit? Meer prijzen dan in Amsterdam?

2 juni 2023 om 14:39

Dit seizoen natuurlijk, maar dat wist jij ook wel.
Weggepest door Schreuder en kampioen geworden in Duitsland als bankzitter.
Naast Timber de enige verdediger die kwaliteiten bezat. Niet zozeer in het verdedigende, maar dat kan Wijndal ook niet. Gewoon dom, een jongen van de club door een passant weggepest.

2 juni 2023 om 14:52

@desteek Door een passant weggepest?

Heeft honderden kansen gehad terwijl hij al langer dan een seizoen stond te schutteren achterin, Tagliafico werd opgeofferd zodat Blind maar in de basis kon blijven. Daley heeft veel meer kansen gekregen dan een hoop andere spelers bij Ajax, en toch kwam hij uiteindelijk onvermijdelijk op de bank terecht. En in plaats van dat hij blij is met de buitenproportionele hoeveelheid kansen die hij kreeg om zich te bewijzen is hij gelijk gaan steigeren. Dat was bij Schreuder, maar ook bij Ten Hag, Bosz, Heitinga of wie dan ook gebeurd. Heel makkelijk om dan te wijzen naar de coach, zeker als deze coach al onder vuur ligt.

Hij kan ook gewoon in de spiegel kijken en accepteren dat je als voetballer ook een houdbaarheidsdatum hebt.

Blind is niet de populairste vanwege zijn snelheid, maar zijn opbouw kwaliteiten kunnen we goed gebruiken. Dit was naar mijn mening het grootste gebrek dit seizoen. Mazraoui Martinez en Blind waren daar zo belangrijk in. Van mij mag hij terug komen voor een basisplaats.

2 juni 2023 om 10:33

Kan je nog zo goed opbouwen, als je zoveel goals weggeeft als Daley in zijn laatste 1,5 seizoen bij Ajax heb je niks meer in Ajax 1 te zoeken. Hij heeft ontzettend veel betekent voor de club en daar ben ik hem heel dankbaar voor, echte Ajacied.

Maar geen makkelijke bankzitter en lijkt moeite te hebben met zijn eigen minderende vorm. Is niks om je voor te schamen we worden allemaal ouder.. kan het zichzelf een stuk makkelijker maken daar wat minder verbeten daarover te zijn en gewoon een stapje terug te accepteren.

Ik zou ‘m best terug willen zien voor op de bank of in een andere functie bij Ajax eventueel.

2 juni 2023 om 10:46

@JtjeVtt
Ja alle goals tegen kwamen door Blind want nadat hij weg was kregen ze geen goals meer tegen. Oh nee meer dan daarvoor 😅.
Maar het lag aan Daley.
Wat zijn er toch veel mensen die de achternaam van Daley aandoen.

2 juni 2023 om 10:50

Ongeveer zelfde aantal dat werd weggegeven ja, doet dat iets af aan de slechte prestaties van Blind eerder dat seizoen? Ik zat regelmatig in het stadion en kon zien dat hij 10 keer per wedstrijd zijn man kwijt was op eigen helft. Het hele stadion begon zich tegen hem te keren omdat zijn rol in die tegentreffers niet te ontkennen was. Omdat het daarna ook niet lekker liep was hij niet opeens een veel beter verdediger hoor.

Ik heb niks tegen de persoon Blind maar zie wel duidelijk zijn tekortkomingen. Verbaast me dat na een half seizoen op de bank bij Bayern opeens zo veel mensen hun mening hebben bijgesteld. Hij is gewoon niet goed genoeg meer voor Ajax.

2 juni 2023 om 19:08

Interessant dat er na zijn vertrek meer tegendoelpunten waren dan voor zijn vertrek.
Maar, toen ging ik dat controleren ...
Voor wk 14 wedstrijden 18 doelpunten tegen
Na wk 20 wedstrijden 20 doelpunten tegen.
Voor wk dus meer dan 1 gemiddeld, na wk precies 1 gemiddeld.
Kanttekening ...meeste topwedstrijden waren na het wk en daar heeft ajax de meeste tegendoelpunten geïncasseerd.

2 juni 2023 om 19:11

zonder topwedstrijden
Voor wk 12 wedstrijden 14 doelpunten
Na wk 14 wedstrijden 9 doelpunten

Voor wk dus boven 1 gemiddeld. Na wk bijna 0,5 gemiddeld.

2 juni 2023 om 19:15

In oranje speelde blind best een prima wk vond ik. Dat kwam mede door het 532 systeem.en waarschijnlijk het vertrouwen dat hij voelde.
Bij ajax was hij echt matig. Ook de passing werd steeds slechter. Het verdedigingen was een drama.

Hij kwam terrecht wissel te staan, kon daar niet mee omgaan en heeft nog een mooie zak met geld meegekregen van ajax om te vertrekken.

2 juni 2023 om 19:17

Ten slotte denk ik dat blind heel veel last heeft van zijn hartstilstand. Hij lijkt minder fit en kan / wil misschien ook minder diep gaan dan voor dat moment.

3 juni 2023 om 07:05

Blind een prima WK? Denk dat zij dat bij Argentinië ook wel vonden ja...

3 juni 2023 om 19:45

Haha, tegen Argentinië was hij niet best idd. Ook daar weer moeite met meeverdedigen.
Het wk bestond alleen wel uit meer wedstrijden dan tegen Argentinië alleen.

En prima is misschien niet het juiste woord. Voldoende is beter

2 juni 2023 om 10:34

Of je gaat op zoek naar iemand die én kan opbouwen én snelheid heeft. Zou zomaar een optie kunnen zijn.

2 juni 2023 om 11:19

Eens. Blind kan uitstekend zijn in opbouwen, maar daar zijn er meer van te vinden. Hij is gewoon te kwetsbaar om dit nog te compenseren.

Toch een bijzondere, unieke en polariserende speler.

2 juni 2023 om 10:39

Snelheid kan gecompenseerd worden door hem voor de verdediging te plaatsen, denk dat hij daar nog redelijk van waarde kan zijn. Puur als verdediger komt hij gewoon te kort.

2 juni 2023 om 10:44

Is allemaal geprobeerd. Met Daley op het middenveld werd opeens het hele middenveld overlopen. Hij kan het Ajax spelletje niet meer belopen en daar is ook niks mis mee. Kan van grote waarde zijn voor een ploeg die iets verdedigender staat (zie Schöne bijvoorbeeld) want hij heeft ontzettend veel techniek in zijn linkerbeen en een goed inzicht. De enige die zich daar nog bij neer moet gaan leggen lijkt Daley zelf te zijn. Misschien dat hij nu wel zo ver is.

2 juni 2023 om 10:44

Hier ben ik het zeker mee eens. Alleen dan moet je een snelle rcv ernaast zetten. Die er echt staat om te verdedigen en het vuile werk voor Blind op kan knappen.

2 juni 2023 om 12:02

Maar zijn doelpunten tegen weg geven kunnen we niet gebruiken. Lekker doorlopen aub

Er is een hoop sentiment rondom Blind, maar feit is dat met hem in het team de opbouw van Ajax er stukken beter uitzag. Alle statistieken spreken in zijn voordeel, zelfs in de afgelopen seizoenen, waar hij niet meer top was. Ajax had Blind nooit moeten wegsturen, maar hem nu terughalen zou absurd zijn. Doorselecteren en bouwen aan een stabiel, toekomstbestendig team.

2 juni 2023 om 10:36

Iedereen vergeet opeens dat Daley hoofdschuldig was aan ongeveer 40/50% van de goals die Ajax tegen kreeg. Stond elke keer veel te diep, kon het niet belopen en de verdediging was onder zijn coaching achterin ook gatenkaas onder Schreuder (en zelfs in het laatste seizoen van Ten Hag was het erg kwetsbaar, toen werd de roep om Tagliafico weer groot).

Hij is voetballend erg sterk maar komt zo veel snelheid en kracht tekort dat de voordelen nauwelijks tegen de nadelen opwegen.

2 juni 2023 om 10:43

Dat klopt, hij was niet top. Maar als je verder niemand hebt die kan opbouwen, dan ben je niet goed wijs als je een supergoede opbouwer als Blind laat gaan. Hij was gewoon vaak het beginpunt van de aanval. Zo'n speler heb je nodig, dat bleek de tweede seizoenshelft.

2 juni 2023 om 10:47

Beginpunt van de aanval ja, van zowel Ajax als de tegenstander…

De eerste seizoenshelft kreeg Ajax net zoveel knullige goals tegen als in deel twee hoor. Als hij een aanvaller was geweest kon hij er nog prima mee weg komen (zie Tadic bijvoorbeeld) maar met Blind in het veld is elke omschakeling gewoon alsof je met een man minder staat. Dat was met Schöne in zijn laatste seizoen bij Ajax ook een probleem. Hoort er gewoon bij helaas als deze spelers ouder worden.

2 juni 2023 om 11:01

Ach Blind krijgt alle schuld terwijl Ene Bassey en Timber ook alles doorlieten. Blind heeft fouten gemaakt maar zullen we niet doen alsof hij de reden was dat we zo'n kutseizoen hadden.

2 juni 2023 om 11:04

Ik denk dat beide waar zijn. Hij maakte fouten en was niet snel genoeg meer, maar was tegelijkertijd nog uitstekend in de opbouw. Het ligt er maar net aan waar je op focust. We zijn het met elkaar eens dat Ajax Blind in elk geval niet moet terughalen deze zomer.

2 juni 2023 om 11:05

@rutgerrr: Bassey stond de helft van de tijd op een positie waarvoor hij alle kwaliteiten mist. Die moeten we daar niet op afrekenen, vind ik.

2 juni 2023 om 11:08

@rutger Waar zeg ik dat Blind de reden was dat we zo’n kutseizoen hadden? Ik mag toch gewoon realistisch zijn dat ongeveer de helft van de tegengoals voort kwamen uit zijn fouten? Je kunt iemand toch gewoon beoordelen op zijn presteren, dat is toch voetbal?

Dan blijven er nog genoeg goals over uit gestuntel van die andere verdedigers hoor. Het is allemaal niet zo zwart wit als jij hier schetst.

2 juni 2023 om 13:16

@B_konijn Nou haal hem op zou ik zeggen, zet je hem lekker op de plekVan Hartman neer, of op het middenveld als opvolger van kokcu, daar worden tegenstanders ook heel blij van

2 juni 2023 om 11:04

Als Blind zich kan schikken in het feit dat hij vooral reserve is, mag hij wat mij betreft best terugkomen. Jaartje of twee afbouwen bij Ajax, zijn spelinzicht en traptechniek overbrengen op andere (jongere) spelers en daarna door als jeugdtrainer of zo.

Als hij wekelijks wil spelen kan hij beter gewoon ergens anders aan de slag gaan en na zijn voetbalcarrière terugkomen om iets in de jeugd te doen.

2 juni 2023 om 16:03

Traptechniek? Blind heeft toch geen geweldige trap?

2 juni 2023 om 16:30

Dat had ik misschien anders moeten verwoorden. Blind heeft een geweldige trap in huis in de zin van dat hij perfect passjes op maat kan geven. Blind is geen trapwonder zoals Schöne dat was, waarbij (overdreven gezegd) elke tweede vrije trap in de buurt van de 16 in het netje viel.

Zelfs als deze man gaat spelen voor FC Dordrecht op zijn 40e wordt hij nog steeds opgeroepen voor Oranje

Zonder dollen, waarom kijkt hij niet bij een club in de buurt? Kan mij best voorstellen dat het zwaar en erg vervelend is voor zijn gezin. Vooral kind(eren) net nieuwe school en nu weer iets anders (en mogelijk weer een ander land).

Blind komt het beste tot zijn recht bij een team dat wil opbouwen en daarmee zou ik hem op het middenveld posteren. Als je team bereid is de vuile meters te maken die blind niet meer kan maken heb je een geweldige voetballer in je selectie die echt wat toevoegt aan de aanval. Zolang je zijn zwakke kant opvangt en spelers hebt die de gaten dichtlopen die hij laat kan het prima. Dat zeggende zal dat niet op het hoogste niveau meer zijn denk ik.

Lekker naar Antwerpen gaan

Ik heb gehoord dat....Daley gerust elke dag 15 min naar Volendam wil rijden, heel goed in het nieuwe systeem past en Jonk goed kent... Superstuntje?

2 juni 2023 om 13:49

Lijkt me serieus best een leuke zet, voor zowel Blind als Volendam. Sympathieke club, bekende coach, kan hij makkelijk meedraaien en misschien nog wel een van de uitblinkers zijn en rustig afbouwen zoals Schöne bij NEC.

Hij heeft een minimale rol gespeeld maar kon toch even aanhaken bij de wereldtop. Weer kampioen geworden -al had hij daar vrijwel geen rol in- en daarmee de zoveelste prijs aan zijn carrière toe kunnen voegen.

Het blijft toch opmerkelijk hoe mensen zo'n afkeer jegens Daley kunnen hebben. Haters gonna hate.

2 juni 2023 om 11:05

Ik vind het toch echt opmerkelijker dat er mensen liefhebber zijn van Daley Blind, leuke voetballer maar genoeg op aan te merken en als persoon nogal een zelfingenomen kwal.

2 juni 2023 om 11:13

Liefhebber is een groot woord, maar dat is aan een ieder om zelf te bepalen (het tegenovergestelde net zo). Als persoon ken ik hem niet goed genoeg om hem wel of geen zelfingenomen kwal te noemen, ik kom hem zo nu en dan in een vriendengroep tegen maar meer ook niet. Ik beoordeel hem alleen op zijn voetballende kwaliteiten en daarin heeft hij Ajax veel gebracht, een mooie carrière gehad en als kers op de taart nog bij Bayern gespeeld. Dat hij vooral het laatste seizoen niet top meer was klopt, maar hij wordt er wel elke keer uitgepikt en dat vind ik vrij triest.

2 juni 2023 om 11:06

Ik heb geen afkeer jegens Daley, snap alleen niet dat hij opgeroepen wordt als hij niet aan de criteria van Koeman voldoet.

2 juni 2023 om 11:08

Ik snap ook niet dat hij nog opgeroepen wordt hoor. Voor zijn 100e interland begreep ik het wel, maar verder moeten we nu gewoon door selecteren en bouwen aan een nieuw Oranje.

2 juni 2023 om 11:10

Terechte kritiek hebben op het functioneren van een speler en je bent opeens een “hater”.

Zijn al die psv fans die zich (terecht) beklagen over Ramalho ook opeens ‘haters’?

Mensen hebben geen afkeer tegen hem maar zijn gewoon realistisch over zijn presteren. Lijkt mij niet meer dan logisch en hoort er gewoon bij in de voetballerij.

2 juni 2023 om 16:20

Aanhaken bij de wereldtop? En dit kampioenschap had hij wel een rol voor Bayern. Had bijna het kampioenschap verspeeld in zijn enige 90 minuten

2 juni 2023 om 17:01

Hij stond er onder contract en Bayern Munchen behoort gewoon tot de beste clubs ter wereld. Dat zijn rol marginaal was klopt, maar het is toch mooi voor Blind (of een andere speler) om zoiets mee te maken?

Opbouwend was hij gewoon erg goed, heeft veel spelinzicht en kan goed tussen de linies lezen ja maar zijn snelheid.
Als zijn snelheid nog goed was had ik hem niet laten gaan.

Bij 3 trainers beland hij op de bank ( schreuder nagelsman, tuchel) zullen al deze trainers het verkeerd gezien?

2 juni 2023 om 15:02

Dat hij bij Bayern op de bank zit is geen schande. Je hebt daar toch behoorlijke concurrentie op de linksback positie !!

Dag Blind, Welkom bij RAFC

We zouden jou goed kunnen gebruiken.

Zal hij nu dan (eindelijk) de stap naar Antwerpen maken ?

Je kan veel zeggen over hem. Maar elk team waarin ie speelt werd kampioen de laatste jaren. Snel terug halen naar Ajax.

Het ging snel bergafwaards toen blind wegging. Schreuder had er veel eerder uitgemoeten.

2 juni 2023 om 16:59

Het gaat ook bergafwaarts met Blind. Eens dat Schreuder eruit had gemoeten maar het was ook zeker terecht dat Blind op de bank zat. Was verdedigend echt een grap afgelopen seizoen...

Ach, hij zit in de herfst van zijn carrière. Lekker afbouwen bij RKC of zo 😁

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren