Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Vermoedelijke opstellingen Klassieker: Steijn ziet grote naam wegvallen

Zondag, 24 september 2023 om 12:00Wessel Antes • Laatste update: 13:20

Zondag is het alweer tijd voor de eerste Klassieker van dit Eredivisie-seizoen. In de Johan Cruijff ArenA nemen Ajax en Feyenoord het om 14:30 uur tegen elkaar op. Volgens de vermoedelijke opstelling van het Algemeen Dagblad durft Maurice Steijn het aan om Silvano Vos op te stellen in plaats van Benjamin Tahirovic en ontbreekt Steven Bergwijn wegens een ontstoken verstandskies, terwijl Feyenoord het ontbreken van Luka Ivanusec opvangt met de terugkerende Santiago Giménez. De Mexicaanse goaltjesdief moet ook het volgende Champions League-duel van de regerend landskampioen missen, maar is in de Eredivisie gewoon inzetbaar.

Steijn lijkt zijn elftal slechts op twee posities te wijzigen na de remise met Olympique Marseille (3-3) van afgelopen donderdag. Hoewel Ajax in eigen huis drie doelpunten moest incasseren, kiest de Hagenaar opnieuw voor een defensie met Gorter onder de lat, Anton Gaaei als rechtsback, Josip Sutalo en Jorrel Hato als centraal duo en Borna Sosa op de linkerflank. Het ziet ernaar uit dat Vos de voorkeur krijgt boven Tahirovic, waardoor de achttienjarige Amsterdammer voor controle moet zorgen op het middenveld van het dolende Ajax. Kenneth Taylor en Branco van den Boomen maken het middenveld compleet.

Voorin kiest Steijn dus opnieuw voor Carlos Forbs en Brian Brobbey, met Steven Berghuis die naar de rechtsbuitenpositie verhuist. De 49-jarige oefenmeester leek zich tijdens de voorbereidende persconferentie op de Klassieker opvallend genoeg enigszins in te dekken. "We zullen vol voor de winst gaan, dat doen we elke wedstrijd, maar je moet ook reëel blijven. Als er aanstaande zondag niet meer in zit dan bijvoorbeeld een gelijkspel omdat we niet bij machte zijn om Feyenoord kapot te spelen, dan moet je misschien wel genoegen nemen met een gelijkspel."

Feyenoord
Bij Feyenoord zal Arne Slot blij zijn dat hij in Amsterdam weer kan beschikken over Giménez, die vorig seizoen de openingstreffer wist te noteren tijdens een 2-3 zege van de Rotterdammers. Door de terugkeer van de Mexicaan verhuist Yankuba Minteh naar de rechterkant. Igor Paixão mag daardoor vanaf zijn favoriete linkerflank aantreden. Op de bank heeft Feyenoord met Alireza Jahanbakhsh, Leo Sauer en Javairô Dilrosun een aantal verschillende smaken om het verlies van Ivanusec op te vangen.

Slot wilde tijdens de persconferentie niet ingaan op een eventuele favorietenrol. “Ik ben helemaal nooit bezig met de favorietenrol. Ik weet als geen ander dat wedstrijden nooit worden gewonnen door een favorietenrol. Als je kijkt naar Ajax zie je ook dat een verdediger die onder de bal doorgaat en een schitterend ingestuurde standaardsituatie je ook heel veel kan opleveren. Wedstrijden worden totaal niet beslist vanuit favorietenrollen. Ik denk dat Ajax-uit één van de moeilijkste uitwedstrijden is, ongeacht in welke vorm Ajax is”, aldus de succesvolle oefenmeester. De wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord wordt zondag gefloten door Serdar Gözübüyük en is live te zien op ESPN 1.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Gorter; Gaaei, Sutalo, Hato, Sosa; Van den Boomen, Taylor, Vos; Forbs, Brobbey, Berghuis.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Stengs, Timber; Minteh, Giménez, Paixão.


Poll

Wat verwacht jij van Ajax - Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door baardgrasmus)

Ik hou zelf de hoop dat Lingr op linksbuiten komt, gozer heeft echt een neusje voor de goal. Heeft in elke invalbeurt een assist of goal gemaakt dusverre, heerlijk ventje.

Op die manier kun je de rest van het elftal ook ongewijzigd laten. Vind Paixao ook veel effectiever op rechts dan op links en Minteh kan met zijn onvoorspelbaarheid en snelheid dan juist iets forceren laatste half uur.

23 september 2023 om 08:17

Tis zelf geen echt linksbuiten kan zich niet onder de druk uitspelen door middel van een dribbel. Op 10 zou hij het meest renderen.

23 september 2023 om 08:44

Waarom zou je je onder druk uit moeten dribbelen op de flanken als je tegenover Gaaei of Rensch staat? Die heb ik het hele seizoen nog geen linksbuiten onder druk zien zetten. Tegen Celtic ging hij als rechtsbuiten er ook 2x op snelheid langs waarna hij hem in de 16 slingerde, dat is wat ik van hem verwacht.

Gaaei en/of Rensch gaan echt een ongelooflijke kutdag hebben als ze tegenover hem staan. Gozer blijft maar gaan, heeft een passeeractie en kan een man meer situatie creëeren op het middenveld itt Minteh.

Brengt mij trouwens naar een onderbelichte speler de laatste tijd: Stengs op 10. Zit er echt ongelooflijk goed in maar krijgt nog altijd kritiek ondanks zijn rendement. Hoop dat Ajax weer zoveel ruimte weg gaat geven morgen, gok dat hij Santi dan ongeveer 14x alleen voor Gorter steekt. 🙈

23 september 2023 om 08:47

Ik krijg het idee dan Lingr eigenlijk bij Real madrid had moeten spelen. Hij heeft volgens jou alles.

23 september 2023 om 08:56

Mag je mij even uitleggen welke kwaliteiten ik hem allemaal toedicht in jouw ogen behalve het hebben van een passeeractie op snelheid en een tomeloze inzet.

23 september 2023 om 09:11

Haha je mag tegenwoordig ook helemaal niks positiefs meer zeggen. Een passeeractie en doelgerichtheid in de intensiteit van de eredivisie is toch niet vergelijkbaar met die van la Liga real Madrid man.

23 september 2023 om 09:17

De bijdrage van Zanazanyan is in ieder geval nuttiger dan jouw bijdrage. Gaat er inhoudelijk op in en onderbouwt waarom hij iets vindt.Vervolgens trek jij een flauwe conclusie op basis van 2 sterke punten die hij benoemt. Los van het feit dat hij Lingr nu gewoon op eredivisie niveau beoordeelt. Maar misschien mogen we ook niet verwachten dat jij dat snapt

24 september 2023 om 09:28

Laten we vooral dat laatste hopen haha. Stengs speelt idd erg goed en heeft top stats!

23 september 2023 om 20:25

Persoonlijk denk (en hoop) ik wel dat Minteh gaat spelen. Dan kunnen hij en Paixao lekker afwisselen en van Minteh komt ook enorm veel dreiging af met z'n snelheid en onvoorspelbaarheid. Lingr daarentegen is wel echt een heerlijke supersub inderdaad vooralsnog en ook morgen is dat ideaal.

Ik denk een logische opstelling na donderdag. Wat mij donderdag irriteerde behalve de slordigheden achterin was ook de invulling tussen verdediging en middenveld zeg maar de “Alvarez rol” en daar kon Marseille heerlijk voetballen en ruimtes creeeren omdat tahirovic in geen velden of wegen was te bekennen. In de tweede helft ging dat wat beter omdat Vos daar wel was. Ik denk dat in de rol van controlerende middenvelder wel echt een “klootzak” moet staan die ook wat overtredinkjes maakt en natuurlijk ga je in de klassieker geen dingen uitproberen maar ooit werd Alvarez als centrale verdediger gehaald en kwam daar te staan en werd een openbaring. Nu hebben we op de bank een linksback of linkercentrale verdediger met een beetje de zelfde eigenschappen als Alvarez want ook hij moet een goede pass in zijn benen hebben en is meedogenloos en zou dus uiteindelijk wel eens de sleutel kunnen worden ik bedoel daarmee Avila die zou ik tegen Volendam wel eens in die rol willen zien..

23 september 2023 om 15:53

De schakel tussen middenveld en verdediging is inderdaad nog zoeken. Maar het eerste wat ze echt aan moeten pakken is dat de verdedigers continu op een meter of 4 van hun tegenstander staan te verdedigen. Er wordt te weinig vooruit verdedigd en te lang gewacht om aanvallers aan te pakken. De aanvallers mogen rustig aannemen, kijken en passen.

23 september 2023 om 16:11

En die taak ligt zondag dus bij Vos, een piepjonge speler. En die heeft Berghuis en Taylor voor zich. Taylor die donderdag in de eerste helft werkelijk alles fout deed, behalve 1 mooie aanname in de 16. Tweede helft was hij wel wat beter. En Berghuis die vooral aanvallend denkt. Volgens mij wordt het op deze manier 3-6 ofzo.

23 september 2023 om 20:14

Taylor was in de eerste helft veruit de beste speler in mijn ogen. Zat overal tussen, creëerde veel balveroveringen door duels aan te gaan. Dan vraag ik me af hoe we zo verschillend naar voetbal kunnen kijken.

23 september 2023 om 20:20

Eerlijk, met 3-6 hebben we tenminste een mooie pot gezien. Ik vrees eerder voor een snelle 0-1, Feyenoord die lekker gaat leunen en Ajax die er niet doorheen komt, Feyenoord countert naar 0-3. Maar goed, hopen dat dat niet uitkomt

Mooi. Dan toch weer gewoon 6 eigen jeugd (en Nederlandse eigen jeugd) in de basis bij Ajax.
Ja veel spelers weg en veel nieuwe erbij. Dus ze moeten als team aan elkaar wennen en bouwen. Maar als meer dan de helft van het elftal bestaan uit eigen Nederlandse jeugd, hoeft er echt niet meer geklaagd te worden over dat aspect.

23 september 2023 om 08:46

Klagen over Ajax, daar leven sommige leden voor.

Natuurlijk heeft Ajax veel eigen jeugd, en dat gezanik over Vos die niet de kans krijgt kan ook weer de prullenmand in. Als je goed genoeg bent dan speel je.

23 september 2023 om 15:20

Waarom mag hij niks over Ajax zeggen? Dan kan hij net zo goed niet meer reageren want 50% van alle artikelen gaat over Ajax.

Ik vind het juist goed dat er meer eigen jeugd speelt. Laat ze nu die ervaring opdoen. Er loopt talent zat rond.

23 september 2023 om 15:50

Nou, het is eigenlijk wederom de kans krijgen door het falen van aankopen. Dat terwijl Vos in mijn ogen sowieso al veel geschikter was dan Tahirovic. Maar ben er blij mee dat het moment eindelijk daar was in ieder geval. Er wordt alleen wel altijd zo lang mogelijk mee gewacht lijkt het en vertrouwen op jeugd aan het begin van het seizoen is al jaren niet gebeurd. Dat is toch anders en wat mensen vaak bedoelen denk ik.

23 september 2023 om 16:11

Je kunt het ook als gelijk hebben aangeven. Sommige vonden de jeugd niet goed, terwijl grote clubs achter diverse jeugdspelers aanzaten. Dan koop je toch onnodige spelers.

23 september 2023 om 15:50

Ik tel er vijf, of is Gorter ook eigen jeugd?

23 september 2023 om 17:24

Heeft tussen zijn 10de en 14de in de jeugd gespeeld ja, toen via AFC (1 jaar), AZ (3 jaar) bij Go Ahead terecht gekomen. Helft van zijn jeugd bij bvo's dus bij Ajax gezeten.

Net een beetje hoe je de criteria wilt hanteren van ''eigen jeugd''.

23 september 2023 om 18:10

Ja hij is en Amsterdammer en eigen jeugd.
Met het vreemdelingen legioen van Ajax valt het wel mee, Feyenoord is toch ook vreemdelingenlegioen.

En wat maakt het ook uit, Ajax heeft echt niet minder kwaliteit dan Feyenoord.
Het is wat de media er van maakt, als Ajax morgen wint dan kan er waarschijnlijk nog geen positief woordje van af.

23 september 2023 om 20:12

Nu kan er morgen van alles gebeuren, maar ik durf te zeggen dat Ajax minder kwaliteit heeft dan Feyenoord. Ik zou misschien zelfs wel 0 spelers van de basis ruilen en dat is echt nog nooit gebeurd. Letterlijk nog nooit, in 40 jaar.

24 september 2023 om 13:22

Dat is ook wel overdreven hoor Migi. Ik zou nog altijd Sutalo over Trauner (al helemaal in zijn huidige vorm) kiezen en ook Berghuis is nog altijd een klasse beter dan zowel Minteh als Paixao. Verder ben ik persoonlijk ook meer fan van Sosa dan van Hartman, die Sosa heeft echt een geweldige trap in de benen. Verder heeft Feyenoord uiteraard meer kwaliteit, maar 0 spelers van Ajax in de basis van Feyenoord gaat me wel te ver.

25 september 2023 om 08:47

Ik zou Trauner altijd boven Sutalo verkiezen. Sutalo kan wellicht nog naar dat niveau groeien (hoe oud is ie? 21 ofzo?) maar op dit moment echt wel een niveau of twee lager. Berghuis zou bij Feyenoord op zijn best de plek van Alireza kunnen overnemen, al ligt die een stuk beter in de groep durf ik wel te beweren. En Sosa of Hartman, tja als je dat niet ziet dan weet ik het ook niet meer. Kijk anders nog even de wedstrijd van gisteren terug.

De zwakte van Ajax donderdag was gewoon het nog niet ingespeeld met elkaar zijn van de 4 verdedigers. Helemaal logisch ook omdat ze nauwelijks met elkaar getraind en gespeeld hadden. Maar op zich prima spelers. Ben allen bang dat deze wedstrijd nu te vroeg komt. Maar aanvallend zag je tegen Marseille al hoopgevende dingen. Alleen zou ik Bergwijn niet opstellen, maar Godts. Of Mikhaudze op rechts en Forbs gewoon op links

23 september 2023 om 17:36

De zwakte was dat Taylor dacht dat die spits speelde en dat de backs dachten dat ze buitenspelers waren. Tahirovic stond daar in een oceaan van ruimte, en als Sutalo dan instapte om te helpen werd Hato weer geslacht. Als Steijn de waarde van het hebben van een middenveld gaat inzien, dan gaat de verdediging er ook beter uitzien. Met deze ruimte lijkt ook een Kante in zijn prime een prutser.

23 september 2023 om 20:45

Hoezo bang dat ie te vroeg komt? Iedereen wil Feyenoord toch zien winnen?

Het zal mij benieuwen. Blijft een wedstrijd opzich. Mijn gevoel zegt me 2-2 met wederom een goal van Alireza. Ajax wordt hier als dolende beschreven. Dat vind ik wat ver gaan.

23 september 2023 om 12:18

De manier waarop Ajax verdedigt en de manier waarop Feyenoord kansen creëert kan het maar op 1 manier eindigen. Een matig Marseille krijgt al 20+ kansen tegen Ajax. Als Feyenoord scherp voor de goal is gaan ze er minstens 4 maken. Ik weet niet wat de grootste winst in de arena ooit voor Feyenoord is geweest, maar ik ben echt bang dat ze een nieuw record gaan neer zetten. Er klopt namelijk helemaal niets van de veld bezetting bij balverlies.

Prima opstelling van Ajax hier gaat Ajax de komende weken mee spelen

23 september 2023 om 17:21

Lijkt mij veel te aanvallend. Sosa/gaaie vallen net als Berghuis/taylor de hele tijd aan. Heb je nog alleen Vos/hato/sutalo die het verdedigende werk mogen opknappen.

Je moet of met 2x een 6 spelen (bijv. Vos + Manssverk) of met een vijfmansverdediging.

De goede opstelling ten spijt, zie ik het somber in. Dit gaat er niet magisch voor zorgen dat het tactisch plots allemaal klopt. Ook tegen Marseille was de restverdediging vaak onvoldoende.

Als Steijn denkt dat Tahirovic of Mannsverk de beste keuze is op 6 moet hij dat gewoon doen maar politiek gezien zou het slim zijn om Vos op te stellen.
Hij speelde goed tegen Marseille waardoor je de keuze goed kunt verdedigen. De stempel dat hij geen eigen jeugd gebruikt gaat er meteen vanaf, het publiek wil het dus dat zorgt voor extra krediet daar (heb overigens niet het idee dat het publiek Steijn iets kwalijk neemt), het is ook nog eens een middelvinger naar de man die je naar verluid wil ontslaan dat er dan maar 3/4 aankopen instaan van de twaalf en omdat hij al publiekelijk afstand heeft gedaan van de aankopen onderschrijft het nogmaals dat er niemand is gekocht die er direct staat.

23 september 2023 om 15:53

Ook sportief gezien. Tahirovic komt zwaar te kort en Mannsverk moet zich ook nog bewijzen bij Ajax. Ineens weer in de klassieker erin zetten is dan ook weer niet slim. Vos is dus momenteel de beste optie daar.

23 september 2023 om 20:59

Ik zag toch een hoop berichten dat Tahirovic goed speelde de eerste wedstrijden. Vond jij hem toen ook niet goed?

23 september 2023 om 23:52

Ja, kijk de reacties er maar op na. Ik benoem al sinds de voorbereiding dat hij niet veel is. Tegen Excelsior en Fortuna vond ik hem slecht. Tegen Heracles aardig en dat was zijn beste pot ook nog.

Ik was voor meer speeltijd van Fitz-Jim i.p.v. Tahirovic met een ervaren 6 als basisspeler voor hem, die zojuist een heerlijke assist gaf bij Excelsior.

Ik moet heel veel moeite doen om niet te zelfverzekerd te zijn over deze wedstrijd. Ajax staat in brand en Feyenoord gaat als de brandweer. Wie je er ook in zet, in deze vorm is zowel het team van Feyenoord als het individu beter dan Ajax.

Zou het geaccepteerd worden door het Ajajaxpubliek als zij gaan inzakken en eigenlijk spelen zoals sparta vorig jaar( counter)?

23 september 2023 om 09:41

Blijft lastig dit hè haha. Feyenoord lijkt ver voor te staan op Ajax maar een wedstrijd tegen Ajax is echt nooit een zekerheid. Geen 3 punten zou sportief echt een te magere uitkomst zijn. Je bent eigenlijk verplicht tot 3 punten.

23 september 2023 om 12:21

Denk dat het tegen Feyenoord geaccepteerd wordt om bij tijden in te zakken zeker als er ook resultaat wordt gehaald. Op dit moment telt het resultaat en vastigheden kweken. In de loop van het seizoen zal er dan wel weer gevoetbalt moeten worden en een stijgende lijn zichtbaar zijn.

23 september 2023 om 15:58

Het lijkt mij de enige mogelijkheid om resultaat te halen tegen dit Feyenoord. Afgelopen donderdag zag het er namelijk enkel spectaculair uit omdat het van beide kanten gewoon heel onzorgvuldig was.

23 september 2023 om 17:19

Aangezien dat gezien onze defensieve zwakte (maar wel de snelheid voorin) ongeveer de enige kans is om een goed resultaat te boeken zou ik zeggen: vast en zeker. Ik koester geen illusies, Feyenoord is de grote favoriet voor dit duel en waarschijnlijk blijven we met 0 punten achter.

Dan moet je pragmatisch zijn, zeker in deze fase waarin we zitten.

Feyenoord heeft op elk van de 11 basisposities de betere speler. Voor PSV het beste als de Amsterdammers een resultaat halen, maar zie dit niet gebeuren. Het hangt echt als los zand aan elkaar. Middenveld gaat compleet overlopen worden. Zit geen fysieke kracht in en weinig spelintelligentie. Ongelofelijk dat als je meer dan 100 miljoen uitgeeft, dit de sterkste opstelling is.

23 september 2023 om 13:07

Idd, als je daar even bij stil staat is de situatie nog absurder (100 miljoen).
Word 0-2 of 0-3, dit ajax gaat echt te veel kansen weggeven en denk dat Gimenez daar wel raad mee weet

Middenveld van Ajax is verdedigend een gatenkaas. Leren ze het daar nooit? Je moet 5-3-2 of 4-4-2 spelen. Zonder Bergwijn, en met een dubbele 6.

Feyenoord heeft zo een logische opstelling. Dan nog te bedenken dat je Zerrouki Lingr Sauer op de bank heb. Ik denk dat Feyenoord weer op de zelfde voet verder gaat zoals ze afgelopen 3 weken in de competitie bezig waren. Afgelopen dinsdag was wennen op een hoger niveau acteren maar zondag in de Arena moet een 0-2 of 1-3 er wel inzitten. Feyenoord gaat de slag op het middenveld winnen waardoor ze de wedstrijd zullen domineren!!!

Grappig hoe dik 30% nog winst voor Ajax aanklikt. Natuurlijk een grote grap om dat nu nog te suggereren. Winnen wij deze niet is daar maar een schuldige voor en dat zijn we dan zelf. Dit Ajax is niet meer dan een figurant, zo slecht elftal staat er.

Lijkt mij niet een heel slimme opstelling omdat Vos geen Alvarez is als het gaat om verdedigen. Is gewoon meer een voetballende 6. Met Taylor en Berghuis op het middelveld krijg je gigantische gaten en wordt je overlopen in de belangrijkste linie. Zeker als je Sosa en Gaaie gaat opstellen die super aanvallend zijn. Ik zou gaan voor Vos + Mansverk + Vos op het middelveld.

Mag hopen dat Steijn / Maduro dit ook snappen?

23 september 2023 om 17:26

Kunnen we Vos dan klonen?

23 september 2023 om 18:09

Ach geen stress. Tahirovic zit even in een slechte fase, maar hij begon echt wel goed. Tevens Mannsverk hoor ik heel veel goede verhalen over, maar stond gewoon onder hoogspanning tegen Twente. Denk echt wel dat je een mooi team kan maken van dit elftal.

23 september 2023 om 19:32

Dit is gewoon Tahirovic zijn niveau. Heeft nog geen enkele bijzondere wedstrijd gespeeld. In zijn beste wedstrijd, tegen Heracles, was hij 1 helft goed.

23 september 2023 om 20:58

Eens, van deze spelers kun je wel een redelijk team maken. Maar je hebt wel een mega top coach nodig voor de bovenste 2 plekken.

Vos erin lijkt me prima, maakte op het middenveld tegen Marseille een prima indruk. Taylor zal dan wel echt meer moeten inzakken om hem te helpen. Gaaei en Sosa is misschien teveel van het goede, ik zou dan toch voor Rensch/avilla kiezen om een deel van het risico af te dekken.

Ik ga niet uit van een resultaat, ik hoop wel dat ik weer lichtpuntjes zie ten opzichte van dat drieluik tegen Ludogorets, Fortuna en Twente. In dit geval vooral defensief, want dat zag er donderdag absoluut niet goed uit.

Als je het zo op een rijtje ziet is het nou ook weer niet dat Feyenoord een wonderelftal heeft ofzo.

Ze zijn beter ingespeeld, maar Ajax moet thuis echt wel kunnen winnen van Feyenoord.

Snap al dat hosanna gedoe over Feyenoord niet zo goed en dat ze wel eventjes over Ajax heen zullen walsen.

Ajax heeft ook nog eens het thuisvoordeel, dus borst vooruit en laten zien dat Ajax nog steeds Ajax is.23 september 2023 om 20:27

''snap al dat hosanna gedoe over Feyenoord niet zo goed en dat ze wel eventjes over Ajax heen zullen walsen.'' Wellicht dat Ajacieden dat denken, maar 90% van Feyenoorders denken dat niet in elk geval.

23 september 2023 om 20:56

Nou ik ken een hoop Feyenoorders die dat wel ongeveer denken en terecht! Je moet Ajax nu gewoon op hun donder geven. Heeft niks met arrogantie te maken. Als er een moment is dat geweest dat de kwaliteitsverhoudingen zo scheef waren in het voordeel van Feyenoord is het nu wel. En dat moet benut worden en leiden tot een historische overwinning. Laat ze lekker daar maar een keer in de sportieve malaise zakken door Rotterdams toedoen!

Een andere reden waarom ik er wel in geloof heeft te maken met het spelidee. Slot gaat niet bang doen en allerlei extra zekerheden inbouwen. Die laat het team in het vertrouwde spelsysteem spelen.
Dat zag je afgelopen jaar ook al in de Arena, niks niet terug lopen of zelfs schrikken van een voorsprong, wat je in andere jaren helaas wel zag. Feyenoord heeft zichzelf echt vaak tekort gedaan in de Klassieker afgelopen decennium.

Feyenoord is een ingespeeld team in tegenstelling tot Ajax. Dat is zo ongelofelijk belangrijk op topniveau. Daarnaast heeft Feyenoord jongens als Geertruida, Hartman, Hancko en Gimenez die allen verder in hun ontwikkeling zijn dan hun tegenstanders morgen. Ik ga zeker niet beweren dat het wereldwonderen zijn, maar het zijn wel jongens die in de (sub)top van Europa mee kunnen. Er was dan ook niet voor niks belangstelling van andere CL deelnemers.

Ja, Ajax wordt te ver omlaag geschreven qua individuele kwaliteit en Feyenoord wordt wat opgehemeld, maar beide sentimenten zijn wel terecht. Je kunt het overdreven vinden, maar de tegenovergestelde mening die jij hebt, gaat wel behoorlijk in tegen de realiteit.
Afsluitend, Ajacieden horen natuurlijk ook nu nog gewoon te roepen dat ze wel even winnen. Dat hoort bij de club. Ik vind het altijd enorm irritant, dat gebrek aan realisme, maar het heeft ook wel wat om gewoon ongebreideld positief en zelfverzekerd te zijn. Maar het gaat je straks wel pijn doen die 0-5

Erg veel verantwoordelijkheid vandaag op de schouders van Vos. Een van de zwakke punten van ajax is de CVM positie op dit moment, die niet goed de ruimtes tussen middenveld en verdediging kan dichthouden. Zelf denk ik dat Vos nog niet goed genoeg is om basisspeler te zijn bij ajax. Ik denk dat dit een key match up is vnadaag. Want Stengs is geen bijzondere voetballer, tenzij hij tijd en ruimte heeft om met passjes te strooien. Laat Vos hem die ruimte dan komt er wel erg veel druk op de ajax verdediging door de passjes van Stengs.

Doe eens gek: godts rechts en forbs links. Vos, Taylor en Berghuis op het middenveld. Godts en Forbs laten rouleren van vleugel de hele wedstrijd door.

Geen van den Boomen op het middenveld aub. Die wordt ondersteboven gelopen door het Feijenoord middenveld. Je hebt snelheid nodig. Maar nu Bergwijn niet kan spelen komt mijn gewenste 4-4-2of 5-3-2 wel dichterbij. Dan maar met Mannsverk er bij op het middenveld. Zoveel smaken zijn er niet. Vos en Manssverk de boel bewaken, dan kunnen Taylor en Berghuis naar voren, met Berghuis als zwervende middenvelder annex voorhoedespeler.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.FC Twente3013
6.Ajax214
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. de GraaffKeeper00
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper80
G. RulliKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

Nederland
8 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2023-2023 Ajax
2022-2023 Sparta Rotterdam
2020-2021 NAC Breda
2019-2019 Al Wahda
2014-2019 VVV-Venlo

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren