Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verenigde Staten slaat slag en bindt Ligue 1-sensatie van negentien goals

Laatste update:

Folarin Balogun gaat zijn interlands afwerken voor de Verenigde Staten, zo is dinsdag duidelijk geworden. De spits, die door Stade Reims gehuurd wordt van Arsenal, werd geboren in New York maar groeide op in Londen. De 21-jarige spits kwam in 2018 viermaal uit voor VS Onder 18, maar speelde recenter dertien keer voor Engeland Onder 21. Tot een optreden in de hoofdmacht van the Three Lions komt het dus niet.

Balogun beleeft dit seizoen zijn absolute doorbraak op het hoogste niveau. Voor Reims, dat onder leiding staat van succestrainer Will Still, kwam hij al tot negentien (!) doelpunten in 34 wedstrijden in de Ligue 1. De Amerikaan staat daarmee samen met Loïs Openda van RC Lens vijfde op de topscorerslijst, achter Habib Diallo (20), Jonathan David (21), Alexandre Lacazette (24) en Kylian Mbappé (26). De bondscoach van Engeland Onder 21, Lee Carsley, kondigde in maart aan gesprekken te zullen voeren met Balogun om hem voor Engeland te behouden. Naar nu blijkt was die poging tevergeefs. Balogun laat in een statement weten dat hij tot zijn beslissing kwam na overleg met zijn familie.

"Uiteindelijk was het een makkelijke keuze", zegt de 21-jarige aanvaller. "Ik wilde deze keuze maken en ik voel me thuis hier. Het betekent heel veel voor me om uit te mogen komen voor de Verenigde Staten, meer dan mensen weten. Ik ben heel trots en vereerd om deze mogelijkheid te krijgen en nu wil ik alles geven om ons team succesvol te maken." Helemaal uit het niets komt de keuze van Balogun voor Team USA niet. In maart zou hij meedoen bij Engeland Onder 21, maar de aanvaller moest verstek laten gaan wegens een blessure. Balogun werd vlak daarna gespot in Orlando, wat de geruchten over een aanstaande interlandloopbaan bij de VS al deed aanwakkeren. Interim-bondscoach Anthony Hudson bevestigde toen al snel dat er daadwerkelijk geprobeerd werd om Balogun te overtuigen.

"We hebben goede gesprekken gehad met Flo en zijn zaakwaarnemer", liet Hudson weten. "Om hem te laten weten wat we doen, hoe we zijn toekomst bij ons zien. Zo kan hij een gevoel krijgen voor het land, het team en de jongens." Hudson kan nu dus definitief juichen. "Niet alleen is hij een extreem getalenteerde speler, hij is ook een goed mens die waarde toevoegt aan ons nationale team, zowel op als buiten het veld. Het is duidelijk dat hij zijn Amerikaanse roots waardeert en we kunnen niet wachten om hem bij het team te verwelkomen." Voor de spitspositie moet Balogun de concurrentiestrijd aangaan met onder Jesus Ferreira (FC Dallas), Ricardo Pepi (FC Groningen) en Haji Wright (Antalyaspor).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is dit in potentie een spits voor Arsenal of een geval Nkietah?

16 mei 2023 om 19:07

Spits voor ons, is ook uitgleend als eddie weggaat wordt hij tweede spits

16 mei 2023 om 19:10

Meer potentie dan Nketiah, ook wat jonger.

Dit was wel te verwachten, moet wel zeggen dat hij wel erg snel over springt naar de VS want alhoewel het apart is dat Southgate hem steeds passeert. Er zijn eigenlijk ook maar een paar interland periodes geweest maar wie weet ziet Balogun zelf geen toekomst met Southgate.

16 mei 2023 om 19:21

Het levert hem veel geld op door Amerikaanse sponsorcontracten die hij kan krijgen. Heeft geen concurrentie en kan nu al interland voetbal spelen. Ik snap hem wel.

16 mei 2023 om 21:42

De concurrentie is ook wel fors met spelers als Kane, Toney, Wilson en Rashford. Die concurrentie heb je bij de VS niet en commercieel zal het ook ongetwijfeld aantrekkelijk zijn voor spelers. Ik ben alleen nooit zo'n fan van dit soort capriolen. International zijn hoort niet uit gelegenheid te zijn alsof je een soort transfer maakt. Die jongen heeft nauwelijks iets met Amerika. Hij is er toevallig geboren, maar meer ook niet.

17 mei 2023 om 11:26

Is toch zo ook wel een mooie ervaring? Misschien heeft hij ook wel geen echte binding met Engeland. Kan zo toch mooi wat interlands meepikken.

Hartstikke goed nieuws voor de VS. Ze missten ook een echte spits op het WK en hadden Pepi mee moeten nemen. Dit is echt een prima speler voor de VS, ze zullen steeds beter worden en meer ervaring opdoen. Amerika zal in 2026 echt een prima elftal neerzetten, het voetbal zit hier enorm in de lift, toch zullen de structuur van de jeugd opleidingen, school elftallen en het pay to play moeten veranderen want ze schieten zichzelf zo enorm in de voet.

16 mei 2023 om 22:31

Ja dat je niet kan degraderen is een groot probleem want nu spelen did middelmatige spelers die eigenlijk niet meekunnen gewoon vaak op het hoogste niveau ook door die aparte transferregels daar. Daarnaast ben ik ook geen tegenstander van 2 poule systeem die ze hanteren voor west en oost nu is het gewoon een toernooi. Bij belgië kom je tenminste iedeteen eens tegen in het seizoen voordat de kampioenspoule gespeeld word

Groot nieuws voor USA. Ze misten echt wel een sterke centrumspits om een gooi te doen naar minstens een kwartfinale op het volgende WK.

''het is duidelijk dat hij zijn Amerikaanse roots waardeert''

Welke Amerikaanse roots dan? Allebei zijn ouders zijn geboren en getogen in Nigeria. Op zijn tweede vertrok het gezin vanuit New York naar Londen. Die twee jaar als baby kan je moeilijk roots noemen. Komt simpelweg zeer goed uit voor de VS dat hij er toevallig is geboren. Anders heeft Luuk de Jong ook Zwitserse roots, slaat nergens op natuurlijk.

17 mei 2023 om 00:16

Of Guus Til, tussen zijn mede-Zambianen🤩

Goeie speler kan zowel op linksbuiten en spits spelen dom van Engeland om hem geen kans te geven is beter dan een Maddison en niet minder dan Grealish

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren