Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Verdediger gaat viraal: twee spelers slachtoffer van doldwaze vliegende tackle

Maandag, 18 september 2023 om 11:18Jordi Tomasowa • Laatste update: 11:21

André Orellana is viraal gegaan op internet. Het Hondurese CD Marathón stevende zaterdagavond (Nederlandse tijd) af op een 0-1 thuisnederlaag tegen Olimpia. Vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd kreeg de 21-jarige verdediger kortsluiting. Dat Orellana met een rode kaart van het veld gestuurd werd is niet heel vreemd, zo blijkt uit de beelden.

Kevin López had Olimpia in de 84ste minuut op voorsprong geschoten. Luttele minuten later ging het mis in het hoofd van Orellana. De rechtsback zette met beide benen een vliegende tackle in en torpedeerde hiermee twee tegenstanders van Olimpia tegelijk. Zowel Carlos Pineda als Germán Mejía bleef vervolgens kermend van de pijn op de grond liggen.

Met nog iets meer dan een minuut aan reguliere speeltijd op de klok had de Hondurese scheidsrechter geen andere optie dan Orellana met een directe rode kaart uit het veld te sturen. Na het laatste fluitsignaal kon de verdediger niets anders dan zich verontschuldigen. “Met die sliding zat ik fout, ik bied iedereen mijn excuses aan”, vertelde hij tegenover de krant DIEZ. “Je bent menselijk en je leert van fouten. Ik beloof dat dit niet nog een keer zal gebeuren.”

De doldwaze tackle van Orellana gaat inmiddels het hele internet over. “Hij zou nooit meer mogen voetballen”, valt er op X te lezen, terwijl een ander schrijft dat de verdediger twee rode kaarten voor deze overtreding had moeten krijgen. “Ik denk niet dat ik een scheidsrechter ooit zo snel een rode kaart heb zien trekken”, zo luidt een andere reactie.Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door melbanus)

Echte grinta, zo zie je het niet vaak.
Even zonder dollen deze man kan je zowat strafrechtelijk gaan vervolgen wat een debiele aanslag dit. Benieuwd hoeveel duels schorsing er komen.

18 september 2023 om 11:41

Volgens mij speelde hij gewoon de bal. Mooie schwalbe van die twee andere spelers. *Sarcasme off*. Onbegrijpelijk dat iemand zo kortsluiting kan krijgen. Wat een dwaas.

18 september 2023 om 13:47

Je hebt gelijk. Jij had vast wel stil gestaan als je iemand een meter hoog naar je toe ziet in komen vliegen.

18 september 2023 om 12:01

@ajaxf1 Strafrechtelijk zal vast lastig zijn, maar ik denk dat je hier civielrechtelijk nog best wat van zou kunnen maken. Naar Nederlands recht zou een voetballer vanwege de ‘sport- en spelsituatie’ in beginsel minder snel aansprakelijk zijn voor veroorzaakte schade, maar in dit geval is het zo ver buiten hetgeen dat volgens de regels geoorloofd wordt, dat er, afhankelijk van de schade bij de twee getorpeteerden, wellicht mogelijkheden zijn. Uiteraard heb ik geen idee hoe dat in Honduras werkt, maar ik vermoed dat er een soorgelijke regel zal bestaan.

18 september 2023 om 13:40

Zelfs voor Materazzi was deze aan de harde kant.Smerige tackle uiteraard, maar die nummer 29 lijkt niet helemaal vol geraakt te zijn? In de eerste paar seconden van het filmpje grijpt hij ook naar zijn hoofd, wellicht afgekeken van Rivaldo.


18 september 2023 om 14:37

Mwa …ik vind rood een twijfelgevalletje

Wat een dwaas zeg he. Geen andere woorden voor.

Bizar dat je op zo'n manier een sliding in zet.
Als je even weg denkt hoe ernstig je hiermee spelers kunt blesseren, ziet het er wel grappig uit dat hij er 2 in 1 sliding onderuit kegelt.

Hier zou je als bond gewoon tegen moeten zeggen, jij doet niet meer mee. Wat een volstrekte idioot op voetbalschoenen is dit dan weer.

Wat een gek, dit verdiend wel een schorsing van 6maandjes als je het mij vraagt.

Duidelijk geval van kortsluiting.
heeft spijt betuigt, vind ik sterk.
Nu een flinke schorsing, dat heeft hij alsnog verdiend, ook al was hij schuldbewust en hopelijk leert hij ervan

18 september 2023 om 11:58

Achteraf is mooi wonen. Hij gaat heel bewust die tackle aan. Aan die excuses heb je dan ook niks. Gewoon een debiel die niet op het veld hoort.

18 september 2023 om 12:17

Deels met je eens, maar om te zeggen dat zo iemand niet op het veld thuis hoort gaat me te ver.
Flinke schorsing is uiteraard op zijn plaats, en daarna verdient hij ook gewoon een nieuwe kans. (Mocht dit vaker zijn speelstijl zijn dan is het een ander verhaal)

18 september 2023 om 12:29

@ricottofc
Als je bewust het risico neemt om benen te breken dan hoor je niet op de velden thuis. Want door zulke tackles in te zetten kun je de carrieres van andere spelers gewoon kapotmaken.

Niveautje kelderklasse tackle. Zo iemand moet je gewoon even een paar maanden niet laten voetballen.

zo speel ik ook als ik fifa speel, gas erop

Nou, daar heb je lekker twee voor de prijs van één, maar als je twee rode kaarten kon uitdelen voor één vergrijp, dan had je dat hier wel kunnen doen.

Wat een dwaas, lekker aangifte doen.

Kun je op zich wel een kaart voor geven, ja.

Geel misschien. Mooie tackle.

Een rode kaart is -1 speler. Als je met 1 actie 2x rood pakt, dan is -1 x -1 = 1. Oftewel hij heft zijn rode kaart direct weer op en zijn team mag een twaalfde speler het veld insturen.

Haha als je dit op de parkeerplaats doet ga je de cel in wat een mafkees

Beetje overenthousiast, kan gebeuren 😆

Echt een idiote actie, maar wel een technisch geweldig uitgevoerde tackle

Deze man mag gewoon niet meer voetballen wat een idioot . Wat een zaag van jewelste .

Eerst de man,dan de bal en dan de 2e man....valt best mee

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Honduras

FIFA ranking: 77
6 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Panama21-2
6.Jamaica11-10
8.Honduras4-19
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Midden-A...
SpelersPositieW
L. PalmaAanvaller
M. LiconaKeeper
E. MenjívarKeeper20
A. CruzVerdediger
F. FloresVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Honduras.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Honduras.

In de wandelgangen

Dinsdag 26 september
Arsenal en Chelsea overwegen om Ivan Toney los te weken bij Brentford. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren