Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Van de Sanden en Van Es zijn opvallendste namen in voorlopige WK-selectie

Laatste update:

Andries Jonker heeft de voorlopige selectie van de Oranje Leeuwinnen voor het WK van komende zomer bekendgemaakt. De bondscoach neemt Shanice van de Sanden en Kika van Es in ieder geval mee in het begin van de voorbereiding op het toernooi. De selectie komt op 19 juni voor het eerst bij elkaar. Op 30 juni zullen nog zeven spelers afvallen.

Zo gloort er voor Van de Sanden en Van Es hoop op het spelen van een nieuw groot toernooi, nadat het tweetal vorig jaar door Jonkers voorganger Mark Parsons niet werden uitgenodigd voor het EK. De dertigjarige Van de Sande, die sinds een jaar bij Liverpool speelt, kwam anderhalf jaar geleden voor de 93ste en voorlopig laatste keer uit voor de Leeuwinnen.

Van Es komt uit een hele zware periode, waarin ze een miskraam kreeg en daarna vocht tegen diverse blessures. De 31-jarige verdediger van PSV kondigde onlangs aan deze zomer te gaan stoppen, maar bleef hoop houden op een uitverkiezing voor het WK. Zowel Van de Sanden als Van Es zaten in de selecties voor het gewonnen EK 2017 en het in de finale verloren WK 2019. Ook op de Olympische Zomerspelen van 2020, vanwege corona een jaar later afgewerkt, waren ze van de partij.

Nederland moet het op het komende WK stellen zonder sterspeler Vivianne Miedema, die in december een zware kruisbandblessure opliep. Het wereldkampioenschap vindt plaats van 20 juli tot en met 20 augustus in Australië en Nieuw-Zeeland. Nederland treft in de groepsfase Portugal, Vietnam en regerend wereldkampioen de Verenigde Staten.

De voorlopige selectie van de Oranje Leeuwinnen:

Doelvrouwen: Daphne van Domselaar, Lize Kop (Ajax), Barbara Lorsheyd (ADO Den Haag), Jacintha Weimar (Bayern München).

Verdedigers: Kaitlin Dijkstra (FC Twente), Merel van Dongen (Atlético Madrid), Kika van Es (PSV), Stefanie van der Gragt (Inter), Dominique Janssen (VfL Wolfsburg), Aniek Nouwen (AC Milan), Alieke Tuin (Fortuna Sittard), Lynn Wilms (VfL Wolfsburg).

Middenvelders: Jill Baijings (Bayer Leverkusen), Kerstin Casparij (Manchester City), Daniëlle van de Donk (Olympique Lyon), Damaris Egurrola (Olympique Lyon), Wieke Kaptein (FC Twente), Victoria Pelova (Arsenal), Jill Roord (VfL Wolfsburg), Sherida Spitse (Ajax).

Aanvallers: Lineth Beerensteyn (Juventus), Esmee Brugts (PSV), Tiny Hoekstra (Ajax), Renate Jansen (FC Twente), Fenna Kalma (FC Twente), Romée Leuchter (Ajax), Lieke Martens (Paris Saint-Germain), Shanice van de Sanden (Liverpool), Katja Snoeijs (Everton).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is natuurlijk een voorselectie he. Jonker moet gewoon 30 namen op de lijst zetten. Van een aantal zal hij voor 90% zeker zijn dat ze afvallen. Maar het is niet zo dat Nederland 100 speelsters heeft die goed genoeg zijn om voor Oranje in aanmerking te komen.

Van die miskraam wist ik niet, heel erg verdrietig voor Kika van Es.

31 mei 2023 om 16:54

Zonder Miedema gaat het toch niks worden...

Van den Sanden vind ik echt een irritante speelster om naar te kijken en voegt ook maar bar weinig toe met haar balverlies en dribbels over de achterlijn

31 mei 2023 om 16:50

Die voorzet van haar.... Daar bij vergeleken begon Manolev op David Beckham te lijken

31 mei 2023 om 16:50

Klopt is een typisch renpaard, alleen snel en totaal geen overzicht. Verschrikkelijk gewoon

31 mei 2023 om 16:59

Ook wel Shanies Balverlies genaamd.

31 mei 2023 om 18:56

Oprechte vraag; volg jullie het vrouwenvoetbal?

Geen de Sanders? Apart, toch een heel goed seizoen doorgemaakt met Ajax

vd Sanden die kan echt niet meer mee hoor!
Ze moest het altijd van haar snelheid hebben, aangezien ze op snelheid altijd probeerde haar tegenstander voorbij te rennen, maar door haar leeftijd is ze niet snel meer.

Van de Sanden voegt toch ook bijzonder weinig toe. Het is alleen maar rennen bij haar. Snap niet waarom je haar überhaupt weer wil meenemen. Mag hopen dat ze gewoon afvalt want er moet toch wel wat beters zijn op die positie. Maar ja dit WK wordt sowieso enorm lastig zonder Miedema...

31 mei 2023 om 19:28

Zit gewoon bij de selectie. Ik denk dat er hier wat verkeerd geknipt en geplakt is…

Jacintha Weimar speelt bij Feyenoord....

Je zult toch tijdens de wedstrijdbespreking 5 minuten naar Andries Jonker moeten luisteren met zijn vreselijke accent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren