Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Van de Looi wijzigt formatie Jong Oranje; acht (!) nieuwe namen

Laatste update:

Jong Oranje speelt om 14.00 uur de tweede oefeninterland van deze interlandperiode. In het Spaanse San Pedro del Pinatar zijn de leeftijdsgenoten van Tsjechië de tegenstander. Bondscoach Erwin van de Looi wijzigt zijn elftal op maar liefst acht plekken. Alleen Jan Paul van Hecke, Shurandy Sambo en Anass Salah-Eddine kunnen net als tegen Jong Noorwegen (3-0 winst) afgelopen zaterdag opnieuw rekenen op een basisplaats. Voorin kiest Van de Looi voor een spitsenduo, bestaande uit Thijs Dallinga en Joshua Zirkzee.

Afgelopen zaterdag speelde Jong Oranje nog in een 4-3-3-formatie, maar maandagmiddag kiest Van de Looi voor een 4-2-2-2-systeem. PEC Zwolle-uitblinker Jasper Schendelaar debuteert onder de lat bij de Nederlandse beloften. Shurandy Sambo is opnieuw de rechtsback van dienst, terwijl Salah-Eddine een linie zakt en als linksback speelt. Van Hecke vormt het centrale duo met Mitchel Bakker, die normaliter als linksback speelt bij zijn club Bayer Leverkusen.

Op het middenveld kiest Van de Looi voor een controlerend blok met Dirk Proper en Wouter Burger. Million Manhoef en Daniël van Kaam moeten vanuit die linie voor de aanvallende impulsen zorgen. Zirkzee en Dallinga staan samen geposteerd als spitsenduo. Opvallend genoeg moet Ian Maatsen opnieuw genoegen nemen met een plek op de bank. De linksback, die het bij Championship-koploper Burnley uitstekend doet, speelde tegen Jong Noorwegen een helft mee als invaller.

Het duel tussen Jong Oranje en Jong Tsjechië is gratis te volgen via het YouTube-kanaal van de KNVB. Afgelopen zaterdag was het elftal van Van de Looi met 3-0 te sterk voor Jong Noorwegen. Crysencio Summerville, Ludovit Reis en een eigen doelpunt zorgden toen voor de eindstand. Van 21 juni tot 8 juli dit jaar zal Jong Oranje deelnemen aan het jeugd-EK in Georgië. In de poulefase neemt Nederland het op tegen het gastland, Jong Portugal en Jong België.

Opstelling Jong Oranje: Schendelaar; Sambo, Van Hecke, Bakker, Salah-Eddine; Proper, Burger; Manhoef, Van Kaam; Zirkzee, Dallinga.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hier zit geen nieuwe Robben, Persie of Smeijder tussen..

27 maart 2023 om 13:23

Klopt, het niveau van Jong Oranje is om te huilen zo slecht. Gelukkig lijkt de generatie daarachter van een iets hoger niveau te zijn. Van deze basiself heeft er denk ik geen 1 de potentie om vaste waarde bij Oranje te worden en van de bank wellicht alleen Van de Ven.

27 maart 2023 om 13:26

@rubentje13

Van deze basiself niet nee, maar van de spelers die afgelopen weekend tegen Jong Noorwegen in de basis stonden zie ik naast vd Ven ook Hartman en Summerville in de toekomst het Nederlands Elftal halen.

27 maart 2023 om 13:37

Tja, al een paar jaar komen getalenteerde spelers uit Jong Oranje als snel bij het grote Oranje.

Dan blijft er voornamelijk B-garnituur over. Al denk ik dat Dallinga uiteindelijk ook wel zal aansluiten bij het grote Oranje, als hij zich zo blijft ontwikkelen.

O19 zitten veel leukere talenten tussen.

27 maart 2023 om 13:53

Zie ook kansen voor Burger, Zirkzee en Dallinga.

27 maart 2023 om 14:45

Burger weet ik niet.
Andere namen eens

En Salah-eddine als hij basis wordt bij Ajax

Bakker zie ik ook wel ver komen

Sambo als hij kans krijgt bij PSV

27 maart 2023 om 15:09

Wie zitten er in de O19 dan? Kan daar niet iets over vinden.

27 maart 2023 om 13:34

Zulke wereldtalenten zeker niet nee, maar ik ben benieuwd of die Manhoef niet een stap omhoog kan maken. Speelt bij vlagen toch puik bij Vitesse, wel vooraal op de counter.

Wanneer gaan we de positie van VD Looi eens vervangen? Wordt ook wel een keertje tijd.

27 maart 2023 om 13:24

Na het EK, aangezien hij dan vertrekt.

27 maart 2023 om 13:25

Volgens mij heb jij het nieuws niet gevolgd Garrie

27 maart 2023 om 13:31

Haha je hebt gelijk Soccer. Was ook vooral om even te zeuren op hem. Ik vind het vooral jammer dat we in Nederland zo'n trainer bij Jong Oranje neerzetten. Ik zou graag een jonge, ambitieuze trainer neerzetten die zelf ook nog mooie stappen wil maken in z'n carrière.

27 maart 2023 om 14:02

@garrie Dirk Kuijt misschien een optie dan ;-)

27 maart 2023 om 14:13

Zou het iets voor Reiziger zijn?

27 maart 2023 om 14:57

Maar jonge, ambitieuze trainers willen een club trainen, geen nationaal team onder 21.

27 maart 2023 om 15:13

@Garrie…Alleen jonge ambitieuze trainers die willen graag elke dag op het veld staan en niet een paar keer in het jaar. Dat snap ik ook volkomen.

27 maart 2023 om 13:52

Vd looij vervangen, ben ik het mee eens. Op basis waarvan heeft vd looij laten zien een goede coach te zijn geweest voordat ie coach bij jong oranje werd?
Ik vind zijn manier van coachen bij jong oranje bijhoorlijk onsamenhangend.

27 maart 2023 om 14:16

Als relatief jonge coach laten zien talenten te kunnen ontwikkelen bij zowel FC Groningen als Willem II, met als hoogtepunt het winnen van de beker met FC Groningen. Vervolgens bij Jong Oranje voor het eerst in tijden weer eens gekwalificeerd voor een eindronde en daar ook nog eens Frankrijk (goed met vlieg en plakwerk, maar alsnog) uitgeschakeld. Jong Frankrijk speelde toen met eenzelfde centrum als afgelopen vrijdag (konaté / Upamecano) en ook ene Tchouameni.

Dat Erwin van de Looi niet de Hollandse Pep Guardiola is, is natuurlijk evident, maar hoe zijn prestaties constant naar beneden worden gepraat is echt belachelijk.

27 maart 2023 om 14:18

Playoffs en beker gewonnen bij Groningen...

27 maart 2023 om 14:02

In ieder artikel van Jong Oranje heersen reacties zoals die van jou. Ben echt benieuwd waarom iedereen zo erg de pik op hem heeft, terwijl hij altijd naar behoren presteert, een innemend figuur is en totaal niet loopt te pochen met zijn positie of zijn prestaties.

Ik mag toch hopen dat dit een B-elftal is toch? Als dit de talenten zijn word het wel heel somber. Dat middenveld is 1 van de slechtste die ik ooit heb gezien bij Oranje...

27 maart 2023 om 13:41

Burger is anders heel behoorlijk bezig bij Basel. Reserve aanvoerder en gewoon vaste basisspeler.

27 maart 2023 om 13:52

Wat kan jij overdrijven zeg...
Volgens mij kijk je nooit naar wedstrijden van de wat kleinere clubs of wel?
Wouter Burger doet het uitstekend bij Basel en Dirk Proper is wekelijks een van de beste controleurs op het Eredivisie niveau.

Mensen vinden spelers die niet bij grootheden á la Chelsea, Barcelona noem ze maar op spelen al meteen geen grote talenten meer, maar misschien moet je juist eens opletten hoe ze het bij de wat minder grote clubs doen waarbij ze hun talenten wekelijks kunnen laten zien in de basis.

27 maart 2023 om 14:01

Ik geloof ook niet dat jij veel Basel volgt, staan 6de in de Zwitserse competitie en was in de eredivisie al een lompe speler. Proper is een goede voetballer, maar doet zelden iets beslissends. 1 assist in 90 wedstrijden is niet veel, maar die jongen kan wel aardig voetballen. Noem het overdrijven, maar jij vind het middenveld dat er staat wel goed dus? Van welke spelers in deze selectie denk jij dat er ooit 1 het grote Oranje gaat halen? Ik denk Dallinga, en als Proper en van Hecke een stap gaan maken deze zomer kunnen ze misschien in de toekomst aanhaken. Verder is het allemaal middenmoot, dat zie jij zelf toch ook wel? Je hebt wel allerlei vooroordelen, maar er is ook een reden dat dit soort jongens niet bij 'grote' clubs spelen, maar bij middenmoters en laagvliegers in de eredivisie? Had het liever ook anders gezien, maar nogmaals de vraag: jij word vrolijk van deze opstelling en deze namen?

27 maart 2023 om 14:08

Frenkie de Jong heeft ook vrijwel nooit assists of goals.

27 maart 2023 om 14:12

Ik vind dat Wouter Burger zich erg goed ontwikkeld bij Basel, omdat hij het op 19/20 jarige leeftijd nog niet wilt lukken bij Feyenoord moeten we daarna maar meteen concluderen dat het een middelmatige lompe speler is?
Ik vind Manhoef meer een aanvaller dus die zie ik eigenlijk niet als middenvelder maar doet het uitstekend bij Vitesse, over van Kaam valt wat te zeggen inderdaad ik ben het eens dat die het waarschijnlijk niet op een hoger niveau gaat redden maar dan alsnog vind ik het overdreven om het gehele middenveld dan 1 van de slechtste ooit te gaan noemen.

En om terug te komen op je argument over dat ze nog niet bij grote clubs spelen, Proper heeft er al jaren bewust voor gekozen om niet op nog jongere leeftijd richting Ajax te gaan en daar waarschijnlijk eerst tot zijn 20e te gaan banken. Het blijkt gewoon een uitstekende keuze te zijn om voor zekerheid en een groter aantal minuten te kiezen in het begin van je carriére.

27 maart 2023 om 14:17

Dit seizoen al meer goals en evenveel assists als Proper in zijn hele carriere, op een 10x zo hoog niveau. Maar volgens mij begrijp je best wat ik bedoel toch? Ik zeg niet dat hij 20x moet scoren of aangeven, maar in de eredivisie mag je wel iets meer verwachten dan 1 assist toch? Beetje kritisch zijn mag ook wel eens toch, weet wel dat mensen dat liever niet hebben maar ze praten hier over dat Burger een prima speler is. Dat heeft hij zelf in het eerste kwartier al behoorlijk ontkracht.

27 maart 2023 om 15:13

Na wat googelen ben ik uitgekomen op een wedstrijd in 2016 tegen Jong Noorwegen waar Van Overeem, Hendrix en Ramselaar op het middenveld stonden. Daar kan ik ook niet echt vrolijker van worden.

27 maart 2023 om 15:33

Dat is een nog slechter middenveld dan wat er nu staat, bijna bizar hoeveel slechte spelers in jong Oranje hebben gespeeld. Je kunt het natuurlijk niet altijd voorspellen, maar wat slecht zeg.

Weer geen Van Ewijk in de basis, teleurstellend. Het lijkt alsof hij rouleert met zijn elftal maar waarom Milan dan de kans niet krijgt snap ik niet. Verder lijkt me dit overigens meer een mix van a- en b-elftal. De opstelling tegen Noorwegen leek sterker.

27 maart 2023 om 13:50

Van ewijk vind ik een overschatte voetballer compenseert een hoop met snelheid en harde werken. Maareh dumfries ook niet een al te beste voetballer werkt ook hard en heeft snelheid daar kun je wel ver mee komen laat dumfries zien.
Hopelijk kan hveen van ewijk voor een mooi bedrag verkopen.

27 maart 2023 om 15:32

Ik denk dat er echt nog veel rek in Van Ewijk zit. Ik zie die snelheid meer als een enorm wapen. Wel met je eens dat hij het vooral moet hebben van die snelheid en het harde werken. We gaan het zien, gun hem een mooie carriere en onze club natuurlijk een mooi geldbedrag 😉

27 maart 2023 om 13:57

Van Ewijk & Meijer zijn beide ziek. Volgens twitter beide voedselvergifting opgelopen, net als bij het grote oranje dus

27 maart 2023 om 15:29

Ah, had ik even gemist. Vervelend voor hen. Bedankt voor het melden.

pfff je zou maar op een maandagmiddag lekker een potje mogen ballen als 20 jarig ventje. Wat een lekker leventje heb je dan zeg.

Matig elftal, als ik eerlijk ben.
Sambo vind ik defensief nog best veelbelovend. Bakker is oké, maar toch iets meer een LB in mijn ogen. Salah-Eddine is wel een lekkere speler, waar ik nog wat van verwacht en Dallinga doet het dit jaar ook uitstekend, evenals een Manhoef. Leuke spelers.

Maar een Van Kaam, Zirkzee, Proper en vooral Burger zie ik echt vrij weinig tot niks in.

27 maart 2023 om 14:37

Hoezo in Proper en Zirkzee niet? Zirkzee heeft meer talent dan Dallinga, maar die doet het nu gewoon beter. Zirkzee vorig seizoen goed bij Anderlecht, Proper goed bij NEC.

27 maart 2023 om 14:39

Proper doet het goed bij NEC, klopt, maar ik zie daar geen Oranje materiaal in.

Zirkzee vind ik te gehyped. Deed het leuk bij Anderlecht, maar ik vind hem geen specifieke kwaliteiten van een topspits hebben.

Dallinga werkt een stuk harder en is ook sneller, daarnaast laat die het nu al in korte tijd zien in een Ligue1

27 maart 2023 om 17:35

Proper die komt nog wel bij een grotere club terecht, dus dan weer beoordelen. Voor NEC op deze leeftijd sowieso al een goede speler. Zirkzee vind ik voor een spits voetballend erg goed. Heeft een mooie techniek en balbeheersing. Normaalgesproken ook een goede afmaker. Vrij complete spits.

Vind dat Mexx Meerdink ook wel bij deze selectie had mogen zitten. Kan een fantastische spits worden dat, zie de potentie wel in hem

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren