Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Twente voorkomt gratis vertrek van vier sleutelspelers en kondigt afscheid aan

Laatste update:

FC Twente heeft de opties in de contracten van sleutelspelers Gijs Smal, Mees Hilgers, Ricky van Wolfswinkel en Vaclav Cerny gelicht. Laatstgenoemde blijft daardoor twee jaar (tot medio 2025) langer aan de club verbonden. Smal, Hilgers en Van Wolfswinkel liggen nu tot medio 2024 vast. Ook reservespeler Max Bruns blijft een seizoen langer bij Twente, terwijl van Denilho Cleonise na dit seizoen definitief afscheid wordt genomen. De Tukkers laten de optie om de 21-jarige buitenspeler langer te behouden links liggen.

Ook Wout Brama, Julio Pleguezuelo en Virgil Misidjan beschikken over een aflopend contract in Enschede, maar Twente is nog met de betreffende spelers in gesprek over een nieuwe verbintenis. Het verlengen van het contract van Misidjan lijkt de hoogste prioriteit te hebben, want de pijlsnelle buitenspeler is bezig aan een uitstekend seizoen bij Twente. In 29 officiële wedstrijden voor de club was de 29-jarige aanvaller goed voor zeven doelpunten en vijf assists. Brama en Pleguezuelo kwamen beduidend minder in actie tot dusver.

Twente is nog op zoek naar een trainer voor het nieuwe seizoen. In februari kondigden Ron Jans (hoofdtrainer) en Jan Streuer (technisch directeur) hun vertrek aan bij de club. Laatstgenoemde wordt vervangen door Arnold Bruggink, die vermoedelijk direct staat voor een drukke transferzomer. Uitgaande transfer van Hilgers en Smal lijken, ook na het lichten van de opties, geen onrealistisch scenario. Een vertrek van Ramiz Zerrouki (contract tot medio 2024) is onvermijdelijk.

Zerrouki werd dit seizoen veelvuldig in verband gebracht met een transfer naar Feyenoord, terwijl de controleur volgens het Eindhovens Dagblad inmiddels ook bovenaan het lijstje van PSV staat. De Eindhovenaren zouden ook Hilgers op de radar hebben staan, al geniet die ook weer belangstelling van Ajax. Smal staat naar verluidt weer op de lijstjes van diverse Bundesliga-clubs, waaronder Borussia Mönchengladbach.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind het ongelooflijk jammer dat Cleonise nooit een échte kans gekregen heeft van Jans. Ik denk en hoop dat hij snel een nieuwe club gaat vinden. In potentie een erg goede speler.

24 maart 2023 om 12:26

Dat is inderdaad wel een grote fout. Ik zeg niet gelijk dat Cleonise nou echt zoveel indruk heeft gemaakt, want het kwam er ook op trainingen lang niet altijd uit. Echter is hij wel gewoon beter en absoluut meer talentvol dan een Daan Rots die al veel te vaak mocht spelen. Daar zit echt niets in wat een aanvaller moet hebben. In dat opzicht had hij zeker meer kansen verdiend. Anderzijds vraag ik me wel af of hij op relatief korte termijn en meerwaarde had kunnen zijn en schijnbaar verdient hij dermate veel dat het de moeite niet eens waard was. Anders hadden ze hem wel een contract aangeboden.

24 maart 2023 om 18:38

Sirius ik vind je wel vaker overdreven negatief over zaken bij onze club en ook nu weer. Ik heb v Cleonise welgeteld 1 goede wedstrijd gezien en ik ben juist degene die vaak (en soms onterecht) te positief is. Rots heeft mi meer laten zien, maar inderdaad meer kansen gehad. Om het niet vaker inzetten v Cleonise als grote fout te bestempelen gaat me wat ver. Verder kunnen we over Bruggink nog niet veel zeggen, absoluut een lichtgewicht maar ik ga ervan uit dat hij onder Streuer zn vleugels echt wel veel zal oppikken en daarbij denk ik dat Bruggink ook vast wat lijntjes naar Spanje en Duitsland heeft waar hij gespeeld heeft. Kees, af fikken kan later nog.

24 maart 2023 om 12:43

Cleonise had natuurlijk al lang in de spits moeten spelen, ipv de al maanden opzichtig falende van Wolfswinkel. Maar dat past niet in het rigide denkbeeld van Jans.

Volgend seizoen zal blijken hoeveel deze man kapot gemaakt heeft, binnen FC Twente.

24 maart 2023 om 12:44

Billy doe even normaal man, Cleonise heeft niks laten zien. Blij dat zulke spelers mogen vertrekken.

24 maart 2023 om 12:52

Als je de kantjes ervan af loopt op de training, dan ben je gewoon niet geschikt. Dus niet verlengen is het beste.

24 maart 2023 om 12:55

Eens. Overdreven hype rondom Cleonise al die tijd. Als hij echt zo goed was had Jans hem heus wel opgesteld.

24 maart 2023 om 13:00

Jans kapot gemaakt? Die heeft werkelijk het beste eruit gehaald met dit materiaal. En Cleonise heeft het helaas niet waargemaakt. De wedstrijden die hij speelde was hij matig.

24 maart 2023 om 14:13

@oeniboy Jans heeft met zijn tactische blunders en eigenwijsheid (vlap/ verdedigend wisselen) ons de kans gekost om op de 4e plaats te komen. Het is goed geweest na 3 jaar maar nu is het echt tijd voor een trainer die met tactische aanpassingen een wedstrijd kan doen kantelen en iemand die wel met zijn ploeg een plan B heeft.

24 maart 2023 om 15:07

Korenaar, het had ook te maken met dat qua inzetbaarheid ook plots weinig keuze hadden. Wisselend vind ik hem niet de beste, maar kijk eens naar wat we bereikt hebben onder Jans. Ik verwacht dat we volgend seizoen gaan zakken onder een nieuwe trainer. En als je realistisch bent, dan zie je ook gewoon dat de top 4 een veel beter elftal heeft.

24 maart 2023 om 14:14

Hij heeft 2 jaar de kans gehad. Hij heeft het niet waargemaakt. Geluiden dat ze zeer ontevreden zijn over zijn trainingsarbeid. In oefenwedstrijden nooit laten zien waarom hij een kans zou verdienen. Met 5 leuke acties tijdens zijn invalbeurten verdien je geen 25% hoger salaris. Gewoon terecht dat we afscheid van hem nemen.

+1

Frank Wormuth is beschikbaar. Maar ook Reiziger. Hopelijk wel een trainer die spelers beter maakt en wil spelen voor de winst en niet voor het tegenhouden van goals

24 maart 2023 om 11:46

Reiziger heeft nog geen enkele ervaring als zelfstandig trainer, dat zou wel een gok zijn. Denk dat je hoger moet mikken met Twente.

24 maart 2023 om 11:50

Alfred Schreuder?

Ot:
Goed voor Twente dat ze deze jongens vast kunnen houden. Erg benieuwd wat er met Zerrouki gaat gebeuren. Dat is imo samen met Cerny en Propper wel echt de belangrijkste speler van Twente. Denk (hoop) niet dat Feyenoord nog een poging waagt, mara begreep dat PSV inmiddels ook interesse heeft mocht Sangare vertrekken?

24 maart 2023 om 11:53

Zie Ajax ook nog wel aansluiten als Alvarez vertrekt.

24 maart 2023 om 11:53

Bassie

"reiziger heeft nog geen enkele ervaring als zelfstandig trainer"

Wat deed Reiziger dan bij oa Jong Ajax? Boogschieten?

Hij heeft het toen zelfs uitstekend gedaan als zelfstandige trainer bij JAJ. Ik zou hem ook wel graag bij Twente zien. Mooie subtopper.

24 maart 2023 om 11:54

Reiziger is zelfstandig coach geweest in de KKD bij Jong Ajax en daarmee kampioen geworden hoezo geen ervaring?

24 maart 2023 om 11:58

@bassie….Reiziger zat voor Jan doedel als hoofdcoach op de bank bij jong Ajax?

24 maart 2023 om 11:59

Reiziger is veel te licht voor een club als Twente, die moet lekker ergens bij een degradatiekandidaat beginnen. Johnny heeft niet voor niks de voorkeur gekregen, die heeft veel meer karakter en ruggengraat. Reiziger wilt iedereen bevriend houden, een slapzak pur sang.

24 maart 2023 om 11:59

Als twente zijnde moet je wel wat meer in je mars hebben dan kampioen worden in de KKD. Dat werd Pusic ook, die na Schreuder de slechtste twentetrainer was. Twente is een grote club waar regelmatig reuring is. Liever iemand met ervaring. Bosz zou natuurlijk geweldig zijn, maar die mikt waarschijnlijk hoger.

24 maart 2023 om 12:04

Als TD kiezen ze iemand die totaal geen ervaring heeft. Waarom zou een coach met minder ervaring dan niet kunnen?

24 maart 2023 om 12:06

Jong Ajax is wel ff want anders dan zelfstandig hoofdcoach zijn van een team. Focus bij Jong Ajax ligt niet op presteren maar op ontwikkelen.

24 maart 2023 om 12:28

@arsenal890 - Tja, het moet nog maar blijken of Bruggink aanstellen als technisch directeur niet een gigantische blunder is. Ik vind het nog steeds onbegrijpelijk dat ze juist nu voor iemand kiezen die nog nooit ook maar enigszins zo'n functie heeft bekleed.

24 maart 2023 om 12:40

Twente is niets meer dan een provincie club. Niet het predikaat grote club waardig.
On: jammer genoeg alleen maar opties die gelicht worden geen budget voor verlengingen en dus financiële klappers bij verkoop in het geval van de jongeren

24 maart 2023 om 12:47

De 4e club in Nederland kan je idd geen grote club noemen nee.

24 maart 2023 om 12:53

Een provincie club met een supporters aantallen die je wel kan meten met psv. Twente is groter dan menig persoon denkt.

24 maart 2023 om 12:54

Arsenal, Bruggink is ook een gok, al wordt hij wel ingewerkt door Streuer. Maar twee onervaren personen op cruciale posities lijkt me niet zo slim, denk je wel?

24 maart 2023 om 12:57

RikF, het is de grootste provincieclub van NL. Bij wedstrijden zit er ca. 30.000 man. Het is geen Bayern, maar je moet wel wat in je mars hebben wil je zo'n club managen. Verder zou ik Hilgers inderdaad willen verlengen, maar die wil zelf niet. Budget is er wel, maar je moet kijken of je dat wil uitgeven aan verlengen of nieuwe spelers.

24 maart 2023 om 13:13

@bassie wat een onzin. Werd kampioen met Jong Ajax, dus reken er maar op dat de focus op presteren lag.

24 maart 2023 om 13:21

Omdat je in ieder geval op één van die twee posities ervaring moet hebben. Dus beginnende TD, dan ervaren coach. Niet allebei onervaren, dan is er geen steun aan/van elkaar.

24 maart 2023 om 11:47

Denk dat je met Reiziger best een gok kan wagen. Heeft met jong Ajax goed gepresteerd en inmiddels al jaren ervanring opgedaan bij Ajax 1. Daarbij neemt hij misschien ook wel een paar transfervrije jeugdspelers mee.

24 maart 2023 om 11:52

Ja want denk je we zijn het gratis jeugdspelers ophaalpunt. Betalen!

24 maart 2023 om 12:13

Ach ja Ajax plukt ze op jonge leeftijd overal vandaan. Wel zo netjes om er dan af en toe wat terug te geven toch?

En als zo'n speler echt een wereldtopper wordt bij een andere club kun je m altijd voor n miljoentje of 20 terughalen.

24 maart 2023 om 14:05

Lol.....ook als ie compleet mislukt bij een grote club kun je hem nog voor iets minder dan 20mln terug halen (Om hem vervolgens ook bij Ajax te laten banken)

Mees Hilgers zou ik graag bij de Nederlandse 'traditionele top 3' aan het werk zien. Veel potentie en dus nu een één-jarig contract. Wat moet die kosten, 3-5 miljoen? Lijkt mij het risico waard.

24 maart 2023 om 11:50

Als die jongen slim is gaat hij naar PSV of Feyenoord. Bij Ajax komt hij niet aan de bak, om vervolgens verkocht te worden aan een kleine buitenlandse club en daar de pannen van het dak te spelen en alsnog in de belangstelling te staan van de grote clubs (zie Botman en Schuurs als recentelijke voorbeelden).

24 maart 2023 om 12:10

Hoezo Ajax niet? Die hebben juist baat bij een goede verdediger

24 maart 2023 om 13:59

Omdat Nederlandse aangekochte jongens niet hetzelfde krediet krijgen als jeugdspelers die doorbreken of buitenlandse aankopen.. Welk krediet had Schuurs. Na een paar wedstrijden volledig afgeschreven, terwijl er ook hele goede wedstrijden tussen zaten zoals tegen Feyenoord en Liverpool.

24 maart 2023 om 11:54

Denk rond de 5 miljoen inderdaad en Zerrouki misschien 8 miljoen

24 maart 2023 om 11:58

Zou voor PSV wel een versterking zijn. De verdedigende linie daar kan wel een extra impuls gebruiken.

24 maart 2023 om 12:04

Bij Feyenoord zou hij wissel zijn. Bij PSV of Ajax kan hij wellicht snel in de basis komen. Zou geen hele gekke optie zijn inderdaad. Hij heeft echt potentie. Hoewel ik hem de laatste weken niet geweldig vind spelen. En helaas voor hem ook al de tweede keer dit seizoen geblesseerd dacht ik. Al zijn het bepaald geen heftige blessures.

Bosz zou een hele goeie coach voor Twente zijn, maar denk dat Reiziger en Kluivert ook goede kandidaten zouden zijn. Een Kluivert heeft ook een succesvolle tijd gehad als trainer bij Jong Twente in het verleden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren