Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Twee Nederlanders staan in het Team van het Jaar van de Bundesliga

Laatste update:

Matthijs de Ligt en Jeremie Frimpong staan in het Team van het Jaar van het Duitse Kicker. Het toonaangevende Duitse voetbalmedium stelde een elftal samen met de beste spelers van het afgelopen seizoen in de Bundesliga en daarin was dus plaats voor de twee Nederlanders. Donyell Malen haalde het team niet.

De Ligt, die na het WK definitief in het elftal kwam bij Bayern München en dat plekje nooit meer afstond, is een van de twee spelers van de kampioen die het sterrenelftal hebben gehaald. De ander is Jamal Musiala, die op de 10-positie is geposteerd. Borussia Dortmund, dat op de slotdag de titel verspeelde, vaardigt ook twee spelers af: keeper Gregor Kobel en linksback Raphaël Guerreiro. De topvorm van Malen, die in de laatste weken van de competitie de ene na de andere goal maakte, was niet genoeg voor een uitverkiezing.

Frimpong overtuigde over het hele seizoen gezien wel genoeg. De rechtsback van Bayer Leverkusen werd door bondscoach Ronald Koeman buiten de Oranje-selectie gelaten, maar Kicker ziet het duidelijk wel in de 22-jarige vleugelverdediger zitten. Dit seizoen kwam Frimpong in alle 34 de competitiewedstrijden in actie en daarin liet hij uiteindelijk acht doelpunten en zeven assists noteren.

Koeman, die eerder al eens liet optekenen dat hij vindt dat Frimpong 'niet goed genoeg kan verdedigen', nam de back van Leverkusen toch niet op in zijn selectie. De in Amsterdam geboren verdediger werd wel uitgenodigd om met Jong Oranje naar het EK Onder 21 in Roemenië en Georgië te gaan, maar daar bedankte hij voor. Bondscoach Erwin van de Looi liet doorschemeren dat Frimpong erg teleurgesteld was in de beslissing van Koeman om hem niet op te roepen voor de Final Four van de Nations League.

Het volledige team: Gregor Kobel (Borussia Dortmund); Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Matthijs de Ligt (Bayern München), Matthias Ginter (SC Freiburg), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund); Vincenzo Grifo (SC Freiburg), Jamal Musiala (Bayern München), Xaver Schlager (RB Leipzig); Niclas Füllkrug (Werder Bremen), Randal Kolo Muani (Eintracht Frankfurt), Christopher N'Kunku (RB Leipzig).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Even de gebruikelijke Koeman-bash: kom op man!

Verder logisch dat Malen er niet bij zit. Kwam relatief laat op stoom.

Maar twee Nederlanders in de derde/vierde competitie van de wereld, dat is toch top! En nog allebei jong ook.

10 juni 2023 om 09:18

Maakt toch niks uit? Gaat erom wie nu in vorm is! Frimpong hoort er natuurlijk bij netzoals Wijnaldum een lachertje is. Maar goed Koeman moet lekker doen wat ie denkt dat goed is. Wordt niks

10 juni 2023 om 10:34

@jagc: Ik neem aan dat hij bedoelt dat het logisch is dat Malen niet in het elftal van het jaar van de BL zit. Hij is namelijk wel opgeroepen voor oranje.

Maar ben het wel met je eens dat het oproepen van Wijnaldum en Blind (voorselectie) heel erg bijzonder is.

10 juni 2023 om 13:59

Sorry Paul je hebt helemaal gelijk!!

Heeft Frimpong met de zus van Koeman geslapen dat hij niet bij de selectie zit? Is toch een raar verhaal.

9 juni 2023 om 22:53

Koeman heeft geen zus.

9 juni 2023 om 22:56

Met Erwin dan..

10 juni 2023 om 10:36

En waarom zou je je zus een leuke vriend onthouden? Als het komt dat Frimpong niet opgeroepen is omdat hij met iemand geslapen heeft dan lijkt het me de vrouw van Ronald te zijn.

Zou leuk zijn om ook het hele team te zien…

9 juni 2023 om 23:17

Keeper: Kobel, achterhoede: Guerreiro, De Ligt, Ginter en Frimpong. Middenveld: Schlager, Musiala en Grifo. Aanval: Nkunku, Fullkrug en Kolo Muani. Redelijk terecht, alleen vind ik Schlager apart. Die heeft lang niet alles gespeeld dit seizoen (22 wedstrijden). En Bellingham is gewoon overgeslagen. Weet niet als dat te maken heeft met zijn vertrek, maar dan zou Guerreiro ook niet gekozen mogen worden omdat hij transfervrij is. Dus beetje apart verhaal.

10 juni 2023 om 00:46

Maar Guerreiro blijft in de BuLi. Bellingham niet.

10 juni 2023 om 02:16

Leuke gedachtegang maar Nkuku heeft ook al getekend bij Chelsea maar staat er ook gewoon in

10 juni 2023 om 07:09

En Bellingham is nota bene speler van het jaar geworden. Dan moet je je dus afvragen hoe serieus je Kicker moet nemen.

10 juni 2023 om 10:38

@rm1335: Dat krijg je als ieder medium een eigen verkiezing houdt. Misschien was Bellingham bij Kicker ook wel geen speler van het jaar. Door de hoeveelheid verkiezingen verliest iedere verkiezing an sich wel een beetje zijn waarde vind ik.

Is die Frimpong niks voor het Nederlands elftal? We hebben een waanzinnige selectie en een nog betere coach hoor, maar misschien kan hij zulke jongens ook een kans geven. Kijkend naar Koeman zijn selectie beleid kijkt hij wel regelmatig naar spelers die in het buitenland spelen, geeft andere jongens graag de kans in plaats van een vast kliekje.

9 juni 2023 om 22:59

Waanzinnige selectie? Op sommige posities is het kiezen tussen de lamme of de blinde

10 juni 2023 om 00:09

JordiBijnen, ik was zeer sarcastisch. Ik vind het een zeer matige selectie, en vind het ontzettend dat na een matig WK niet de bezem er door is gegaan want we zitten nu met dezelfde troep. Frimpong is volgens Koeman rechtsbuiten (???), maar is hij direct de beste rechtsbuiten maar zit er niet bij. Dan is het dus persoonlijk, maar waarom pikt de media dit niet op? We raken door dit soort ouderwetse schaatsers echte wereldtalenten kwijt, iets dat Frimpong ábsoluut is. Frimpong gaat 1 van de beste rechtsbacks ter wereld worden, en dan praat nooit meer iemand over rolschaatser Dumfries en Geertruida als rechtsback is zeer matig, maar des te beter als centrale verdediger, waar hij wel mee kan bij Oranje.

10 juni 2023 om 02:00

Misschien omdat Frimpong nauwelijks tot geen Nederlands spreekt? Kan wellicht meespelen
Ik gok ook maar wat natuurlijk

10 juni 2023 om 07:27

We hebben echt een prima selectie en kunnen hiermee weer hoge ogen gooien. We hebben momenteel echt totaal niet te klagen.

Wat wel zo is, is dat Frimpong natuurlijk een onderdeel had moeten zijn van deze selectie.

10 juni 2023 om 08:37

Inderdaad, zou je de training in het Engels moeten doen bij het Nederlands elftal. Maar toch moet je hem uitnodigen en de kans geven

10 juni 2023 om 09:19

Ice : je hebt helemaal gelijk.

10 juni 2023 om 10:41

@appel1004: Hoe goed sprak Douglas van FC Twente Nederlands toen het halve land schreeuwde dat hij een Nederlands paspoort moest krijgen om voor Oranje uit te kunnen komen?

9 juni 2023 om 23:02

Koeman neemt liever topper Blind mee.

10 juni 2023 om 09:20

Man doe je nou zo dom of ben je het echt met je Blind. Die is afgevallen.. Zou eigenlijk ook met Wijnaldum moeten gebeuren maar die heeft een Fnoordverleden?

9 juni 2023 om 23:05

We hebben nou eenmaal een hoop goede rechtsbacks, als we een speler als Frimpong hadden op het middenveld of in de spits dan speelde-ie direct.

Is Koeman nou de enige die dit niet ziet haha. Krijgt alle lof van heel Europa en interesse is er enorm bij die kerel. En dan is hij bij onze bondscoach niet eens goed genoeg boven een Geertruida of Timber lol. Blijft een raar fenomeen.

Mooi voor De Ligt ook dat hij direct in het team van het seizoen staat. Bayern was een perfecte stap.

10 juni 2023 om 02:11

Koeman is nou echt een voorbeeld van een bondscoach die de spelers zoekt die in zijn zienswijze passen. Niet eentje die naar het beste aanbod kijkt en daar zijn spelwijze op aanpast. Ik hoop echt niet dat het gaat gebeuren, maar ben bang dat we Frimpong aan een ander land gaan verliezen.

Team van het jaar in de Bundesliga maar onze trainer zegt nee. Wat een schlemiel

Trouwens wat een artikel zeg. Ze noemen nog wel een paar namen maar laten niet het elftal zelf zien. Zucht.

9 juni 2023 om 23:40

Het ging hun enkel en alleen om de Nederlanders.

Blijft een heeel vreemd verhaal ontrent frimpong!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren